İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Captain Kidd

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Captain Kidd![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Aycanileti 11:44, 15 Eylül 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Maddeyi geliştirmeyecekseniz silmem gerekli. Khutuckmsj 13:37, 19 Eylül 2008 (UTC)

Manco Capac 10:57, 6 Ekim 2008 (UTC)

Öncelikle katkılarınız için teşekkürler. Bon Jovi'nin albümlerini kategori:Bon Jovi albümleri kategorisine eklerseniz sayfalar üzerinde tekrar bir değişiklik yapılmasına gerek kalmayacaktır. İyi katkılar. Cat msj 19:50, 11 Ekim 2008 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 20:51, 11 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 18:49, 12 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 23:54, 12 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 23:54, 12 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 00:05, 13 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 00:05, 13 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 00:05, 13 Ekim 2008 (UTC)


Lütfen yukarıda "göster" butonunu tıklayınız ve mavi bağlantılara girip okuyunuz. Anlamadığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin. Ek olarak bir resmi sadece kendiniz ürettiyseniz/çektiyseniz "kişisel" etiketlerini kullanınız. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 23:54, 12 Ekim 2008 (UTC)

İyivikiler... homonihilis // ileti 21:50, 14 Ekim 2008 (UTC)

Resimler ve adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhabalar, yüklediğiniz resimlere şöyle bir göz attım ve yardım sayfalarımızı okumanızı tavsiye ederim. Ben birkaç genel bilgi vereyim: Wikimedia'nın bir de Commons diye bir projesi vardır. Sadece özgür lisanslı resimleri (kamu malı, creative commons'un uygun sürümleri ve GÖBL) kabul eder. Commonsa yüklenmiş bir resmi tekrar Vikipediye yüklemenize gerek yoktur. Sadece resmin adını normal buraya yüklediğiniz resimler gibi adını yazmanız yeterlidir. O sayfada görünecektir. Örneğin Resim:800px-Bon Jovi 1.jpg resmini en wikiden aldığınızı söylüyorsunuz. en wikideki resme bakın: Commons logosu ve yanında "This is a file from the Wikimedia Commons. The description on its description page there is shown below." yazıyor. Yani resim commonsta size kalan tek şey resmin adını görünmesini istediğiniz sayfada yazmak. Resmin lisansına bakarsanız creative commons lisanslı, siz ise ekran yakalama görüntüsü lisanslarından birini kullanmışsınız. Eğer resim commonsta değil en wikideyse oradki lisans neyse ona uygun olanı burada seçmelisiniz.

Adil kullanım gerekçelendirmesi ise şudur. Vikipedi özgür bilgiyi amaçlar ancak telif hakları saklı, özgür olmayan resimler de Vikipedi:Adil kullanım politikasına göre Vikipedide bulunabilir. Gerekçelendirme sizin yüklediğiniz resimlerin bu politikanın her maddesine neden uyduğunu anlatmanızdır. Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi sayfasında bu gerekçelendirme daha ayrıntılı anlatılmaktadır. Albüm kapakları için Resim:Confessions-Usher.jpg resmi güzel bir örnek olabilir. Ancak lütfen Yardım:İçindekiler/Resimler ve medya sayfasındaki bağlantılara girip okuyarak, resimler hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:23, 15 Ekim 2008 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 12:59, 27 Ekim 2008 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 11:44, 3 Kasım 2008 (UTC)

Reality 22:03, 24 Eylül 2011 (UTC)