Kullanıcı mesaj:Antares~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Antares![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 22:15, 18 Aralık 2006 (UTC)


Bahar mesaj 13:31, 4 Ağustos 2006 (UTC)


Antares için "Tartışma Sayfası"[kaynağı değiştir]

Evet yapılabilir --ormanbotanigi 13:17, 16 Mart 2006 (UTC)

Resim:Betelgeuse.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Betelgeuse.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 21:45, 26 Mayıs 2006 (UTC)

  • Sözünü ettiğiniz resimi elimdeki yazılımlarla ben çizdim. Telif sorunu yok. Aynı durum Antares maddesindeki Antares.gif için de geçerlidir. Onun da telif sorunu yok. İyi çalışmalar dilerim.

Yüklediğim resimlerin telif durumu hakkında[kaynağı değiştir]

Sayın Uğur Başak, 1 ay kadar önce Betelgeuse maddesindeki betelgeuse.gif resiminin telif durumunu sormuşsunuz (buraya bakın). Bu resimi elimdeki yazılımlarla ben çizdim. Telif sorunu yok. Aynı durum Antares maddesindeki antares.gif ve Sirius maddesindeki sirius_1.gif için de geçerlidir. Onların da telif sorunu yok. Ben çizdim. Bu resimlerin telif durumuyla ilgili hangi şablonu koyacağımı bilemediğim için, resim sayfasına yerleştiremedim. Ancak, betelgeuse.gif adlı resmin "telif uyarı" şablonunu çıkardım.

İyi çalışmalar dilerim. Antares 12:05, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Antares, Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında ve Kategori:Telif hakkı şablonları kategorisinde telif şablonları ile ilgili bilgi var, kendine ait resimleri PD veya GFDL lisanlarından birisi ile etiketleyebilirsin. En uygunları bunlar oluyor, kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:12, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Yüklediğim resimlerin telif durumu hakkında[kaynağı değiştir]

Betelgeuse maddesindeki betelgeuse.gif resimini elimdeki yazılımlarla ben çizdim. Telif sorunu yok. Aynı durum Antares maddesindeki antares.gif ve Sirius maddesindeki sirius_1.gif için de geçerlidir. Onların da telif sorunu yok. Ben çizdim. İyi çalışmalar dilerim. 14:33, 30 Mayıs 2006 —Bu imzasız yorum Antares (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba Antares, kendi çizdiğiniz resimlere {{GFDL}} veya {{PD}} şablonlarından size uygun olanı seçip ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 15:14, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Bu cevap iki kez olmuş, botun sayfasındakileri şimdi gördüm. --Ugur Basakmesaj 15:15, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Resim İzinleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar Antares, son yüklediğiniz resimlere OTRS BEKLEME şablonu yerleştirdim, resmin asıl sahibi info-tr @ wikimedia.org adresine bir eposta gönderirse durum doğrulanmış olur. Aksi durumda şüpheli dosyalar silinebilir. --taysin (mesaj) 19:57, 13 Nisan 2011 (UTC)

Antares, yüklediğin resimlerde de belirttiğin adres iletişime geçti fakat lisans bilgisi soruma cevap vermedi, kendilerine Vikipedi'nin kullandığı 5 lisans çeşidi sundum, bir tanesi seçmesini, aksi takdirde resimlerin kullanılamayacağını belirttim, cevap gelmedi. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 17:14, 16 Nisan 2011 (UTC)
Merhaba Taysin. Mehmet Bey doktor olduğu için, oldukça meşgul bir insandır. Ayrıca, hafta sonları bilgisayar kullanma olanağı olduğunu sanmıyorum. Geçen Cuma günü ben de kendisini lisans seçenekleri konusunda bilgilendirmeye çalıştım. Mesajımı henüz okumamış da olabilir. Sanırım yakın zamanda iletişim kuracaktır. Teşekkürler. Antares

taysin (mesaj) 17:36, 6 Mayıs 2011 (UTC)

taysin (mesaj) 17:37, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Açmış olduğunuz madde silinecektir![kaynağı değiştir]

Yaratmış olduğunuz Sınıflama isimli madde Vikipedi'nin 8. Maddesi gereğince silinecek sayfalar arasına girmiştir. Açmış olduğunuz madde aşağıdaki madde uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir:

M8. Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz maddeler, aşağıda belirtilen kriterlere uyuyorsa silinebilir.
Eğer bir madde,
  • Çalışma var şablonu barındırmıyorsa, ve,
  • İçeriğinin büyük bir kısmında viki işaret dili kodu bulundurmuyorsa, ve,
  • Taraflı veya yanlış bir içerik barındırıyorsa veya içeriğinin en az % 30'luk kısmı Türkçe dışındaki bir dilde ise,
hızlı sil ile silinebilir. Bununla birlikte, eğer madde kayıtlı bir kullanıcı tarafından yaratılmışsa, silme işleminden önce veya sonra, kullanıcı ilgili Hızlı Silme kriterinden haberdar edilmelidir. IP numarasıyla katılan anonim bir kullanıcı tarafından yaratılmışsa, maddenin ilgili yazarına haber verilmesine gerek yoktur.

Lütfen sizde madde açmadan önce Vikipedi'nin Hızlı Silme Politikaları'nı gözden geçirin ve yeni maddenizi buna göre şekillendirin.--SAİT71 (mesaj) 12:46, 28 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba SAİT71.
"Yaratmış olduğunuz Sınıflama isimli madde Vikipedi'nin 8. Maddesi gereğince silinecek sayfalar arasına girmiştir. Açmış olduğunuz madde aşağıdaki madde uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir. ..." mesajınızı okudum.
Maddeyi, aşağı yukarı İngilizce Vikipedi'deki Classification maddesine benzer biçimde açmıştım. Farklı olarak, "sınıflama"yı bir mantık ve felsefe terimi olarak çok kısaca tanımlamıştım. Ve "sınıflama" kavramı bakımından madde içeriğini ileriki zamanlarda geliştirme niyetindeydim. Sınıflama ya da "sınıflandırma" kavramı bilim ve felsefede çok önemlidir; öyle ki, örneğin ansiklopedik bir sözlük olan Büyük Larousse, bu terime/kavrama 1,5 sayfa ayrmıştır.
Vikipedi standartlarına uygun değil ya da içeriği boş ya da gekesiz görüyorsanız, silebilirsiniz. İyi çalışamlar dilerim. Antares
Bu arada, şu madde gözden kaçmış: Diogenes Laertios Tekrar, iyi çalışmalar. Antares
Eğer madde oluşturma hevesiniz varsa çekinmeden her konuda danışabilirsiniz. Vikipedi standartlarına uygun madde yaratana kadar size yardımcı olabilirim. Çünkü insanların emeğini silmek hoşumuza gitmiyor. Ancak ne yazıkki Vikipedi'nin temel kuralları olmasından dolayı silme işlemlerinde taviz verilmiyor. Ha birde maddeyi geliştirmek niyetinde olduğunuzu bilmiyordum. Çünkü etiket yoktu maddede. Eğer sürekli üzerinde çalıştığınız bir sayfa varsa {{}} parantezlerin arasına Çalışma yazarak aşağıdaki etiketi ekleyip sayfanızın sürekli güncelleneceğini belirtebilirsiniz.


Ama bize yeni Vikipedistler daha doğrusu aktif Vikipedistlerin olması gerektiği için katkı yapmaya hevesli kişileride doğru yola sevk etmek başlıca görevimiz. Vikipedi'de 476.215 kayıtlı kullanıcı var ve sadece 2.673 tanesi aktif.en.wikipedia'da, İngilizce dünya dili olması sebebiyle 18,884,488 kullanıcısı var ve 130.000 üye aktif. Yine İspanyol Vikipedisinde 2 buçuk milyondan fazla üye ve 16.000 den fazla aktif kullanıcı var. Lütfen bizler yanlış anlamayın.. Teşekkürler.--SAİT71 (mesaj) 10:00, 29 Nisan 2013 (UTC)

Tekrar merhaba. Sizi yanlış anlamış ya da sınıflama maddesiyle ilgili alınganlık göstermiş değilim. Bundan emin olabilirsiniz. Maddeyi silebileceğinizi söylemem, Vikipedi standartlarına uymayabileceğini düşünmemden idi. Sizin de bildiğiniz gibi, aktif bir kullanıcı değilim, Vikipedi'ye (özellikle kural ve uygulamalara) yabancıyım. Gerekli gördüğünüz noktalarda uyarıcı olursanız sevinirim.
İncelemeelemani adlı kullanıcı, sınıflama maddesi için "Anlam ayrım sayfası olarak gerekli düzenleme yapılmalı." yazmış. Tereddütte kaldım; çünkü, maddenin Almancası anlam ayrım sayfası değil. İngilizcesi ise anlam ayrım sayfasını andırıan bir biçimde düzenlenmiş, ancak o da anlam ayrım sayfası değil. Fransızcası da öyle. Ben sayfayı başlı başına bir madde olarak düşünmüştüm. Şu madde, düşündüğüm formata (tam örtüşmese de) bir örnek olabilir. Bu konuda biraz daha düşüneceğim, sonra konuyla ilgilenen arkadaşlarla da irtibat kurarım. İyi çalışmalar dilerim. Antares

Maddeleri öteki dillerin Vikilerine bağlamak[kaynağı değiştir]

Maddeleri öteki dillerin Vikilerine bağlamak için ne yapmak gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Antares (mesaj) 14:27, 30 Nisan 2013 (UTC)

Reality 22:55, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Antares![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:19, 19 Aralık 2014 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

08:46, 20 Mart 2015 (UTC)

23:50, 22 Nisan 2015 (UTC)