Kullanıcı mesaj:Alibaz/Arşiv1/2006/06

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz/Arşiv1/2006/06, Türkçe ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!
Vikipedi'ye katkılarda bulunurken size gerekli olabilecek bilgiler içeren aşağıdaki sayfaları incelemenizde yarar vardır.

Lütfen yardım istemekten çekinmeyin, bütün Vikipedi kullanıcıları size yardımcı olacaklardır. Tartışma sayfalarına ve kullanıcılara mesaj yazdıktan sonra imzanızı atmayı unutmayın! Kolay gelsin.

Ruzgar 12:18, 4 Haziran 2006 (UTC)

postmodernizm[kaynağı değiştir]

postmodernizm maddesinin içine yorum yazmışsınız, bunu maddenin tartışma sayfasına taşıdım. düzenlenmeye ihtiyaç duyulan birçok madde var, maddelerde yanlışlar da olabilir, zaten postmodernizm kaynaksız bir madde, dolayısıyla şu haliyle güvenilir değil.. eğer bu konuda bilgili iseniz katkılarınız yarar sağlayacaktır..:) --spAs 14:04, 5 Haziran 2006 (UTC)

Puslu Kıtalar Atlası[kaynağı değiştir]

Merhaba, Açmaya çalıştığınız "Puslu Kıtalar Atlası"nı "Puslu Kitatalar Atlasi" diye açmıştınız. Düzeltildi. Bununla birlikte yazıları Türkçe karakter kullanmadan girdiğinizi farkettim. İçeriğe ve formata uygun olmadığını düşünüyorum. Bu kadar güzel bir oluşumu böyle özensiz şekilde kullanmasak keşke. --Wunjo 16:16, 6 Haziran 2006 (UTC)

türkçe karakter[kaynağı değiştir]

türkçe karakter sorunu için araçlar var internette, bir tanesi hakkında bilgi vereyim dedim. metni sayfadaki kutuya kopyalayıp üstteki ascii->tr tuşuna basınca %100 olmasa da başarılı sonuçlar veriyor.

adres: http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/

denemek için puslu kıtalar atlası maddesine yazdığınız metni yapıştırdım:

öncesi:

İhsan Oktay Anar'ın yazmis oldugu ilk roman.Kitap ilk kez 1995 yılında İletişim yayninlari tarafından basıldı. Yayınlandıgı andan itibaren hem içerik hem biçim olarak ilgi gördü. Bir cok yeni baskisi yapildi ve eleştirmenler tarafindan olumlu degerlendirmelere tabi tutuldu. Bu kitap dolaysıyla Anar için "edebiyatın yeni soluğu" tanimlamasi yapildi.

sonrası:

Ihsan Oktay Anar'ın yazmış olduğu ilk roman.Kitap ilk kez 1995 yılında Iletişim yayninlari tarafından basıldı. Yayınlandığı andan itibaren hem içerik hem biçim olarak ilgi gördü. Bir çok yeni baskısı yapıldı ve eleştirmenler tarafından olumlu değerlendirmelere tabitutuldu. Bu kitap dolaysıyla Anar için "edebiyatın yeni soluğu" tanımlaması yapıldı.

ufak hatalar olsa da elle düzeltilebilecek duruma getiriyor en azından..

bu konu tartışma sayfalarında çok önemli değil ama madde içeriklerinin düzgün olması gerekiyor.

--spAs 07:06, 7 Haziran 2006 (UTC)


Sayın Alibaz, gireceğiniz maddelerdeki Türkçe karakterleri sorun etmeyiniz. Bana, bitirip vikiye eklediğiniz maddeleri zamanlı olarak mesaj atabilirseniz karakterleri gözden geçirip size katkı sağlayabilirim. Saygılarımla.--LandSCape 11:14, 7 Haziran 2006 (UTC)

Sayın Alibaz burada yönetici bazı arkadaşlarca Türk Irkçısı olarak suçlanıp 48 saat engel almış biri olarak sizi destekliyorum[kaynağı değiştir]

Sayın Alibaz, burada yönetici bazı arkadaşlarca Türk Irkçısı olarak suçlanıp 48 saat engel almış biri olarak sizi destekliyorum. Bu konu bu başlıkta açılır ve tartışılır! --LandSCape 14:23, 10 Haziran 2006 (UTC)

Sayın Alibaz, madde bağlamında yazacaklarınızı ekleyin lütfen daha sonra bende katkı vereceğim. Zira ben bu konunun ansiklopedik ve obejektif olarak ele alınmasından yanayım. Türk ve Türkçe olarak konuşan bir insan olarak saklayacak yada savunma yapmamı gerektirecek özel bir durum göremiyorum. Olguyu bilgi felsefesi açısından ele almak en uygun yol. Ortada iddiaların olması diğer yanda sayısı meçhul insanın yolda ölmüş ve öldürülmüş olma gerçeğini değiştirmez. Bunun adının ne olduğu da bence o kadar öenmli değil zira biz o insanlarla binlerce yıl birlikte yaşamıştık. Sadece anadolu da değil! Halen istanbul'da gönderilmemiş olanlarıyla yine beraberiz. Ve iyi ki gönderilmemişler o nedenle de ben en azından sistematik ve bilinçli bir soykırım yapıldı demiyorum o dönem için. Biraz mola verip yöneticilikte ne etik ne değil o konuya bakmam lazım biraz. Saygılarımla.--LandSCape 16:56, 10 Haziran 2006 (UTC)

selam Alibaz, öncelikle hoş geldin. yazdığın Ermeni soykırımı maddesi ansiklopedik değil, bu yüzden silinmeye aday gösterdim, umarım kişisel ya da kasıtlı almazsın. Bu tür tartışmaya açık, kanıtlanamaz iddialar içeren, belli bir tarafın bakış açısını içeren maddelerin Vikipedi'de barınması ilkelerimiz gereği mümkün değil.

Tamamen bir kişisel tavsiye; zamanımızı ve emeğimizi tartışmalı, üzerinde kavgalar dönen konulardan ziyade daha somutlaşmış konulara yöneltirsek güzel olur. anlayışla karşılayacağını umuyor, saygılar sunuyorum. Tembelejderha 14:15, 10 Haziran 2006 (UTC) (yanlışlıkla kullanıcı sayfasına yazmısım mesajı, buraya taşıyorum pardon..)

Yanlışlıkla açılan maddeler[kaynağı değiştir]

Sayın Alibaz, yanlışlıkla açtığınız maddelerin silinmesi için içlerine {{sil}} koyabilirsiniz. Daha sonra bir yönetici bu mesajı görüp maddeyi silecektir. Kolay gelsin. --Özgür 17:46, 17 Haziran 2006 (UTC)

Siz Ermeniler yok musunuz sizzz... Yahu ne narin soyunuz var mış da hemen kırılmış öyle. Ermenistan, ABD ermenilerini falan anlarım, ama Türklerin soykırım yapmayacağını en iyi Türkiye Ermenileri bilir sen nereden besledin de bu hale geldin.

yakında burada olmayacağım/olamayacağım![kaynağı değiştir]

Kendi yurdunda sürgün olma hali!

Şimdiden sayenizde keyifli felsefi metinler/maddeler okuduğum için teşekkür ederim. Geçmiş zamanımıda bahaneyle gözden geçirme ve anımsama olanaklı oldu. Burada olabilmek salt bu metinleri okuyabilmek adına bile olsa güzeldi. Bu yaşam güzellik izleği için teşekkür ederim. Eğer ileride iletişim kurmak isterseniz tartışma sayfama koyduğum elmek kutucuğu üzerinden tarafıma mail atma imkanınız olduğunu iletmek isterim. Maillerime düzenli bakabileceğimi umuyorum yersiz yurtsuz ve kendi tercihi olamayan bir yaşamı sürdürmek zorunda olacağım bilinmezim olan - yeni - yerde. Tekrar teşekkür ve saygılarımla.--LandSCape 23:40, 22 Haziran 2006 (UTC)

Yanıtı aslında kullanıcı sayfana gönderme yaparak yukarıda vermiştim ama sanırım şu satırlarını buraya da alıp aktarmak gerek:

Tercih etmedigi bir dünyada yaşamaya çalışmaktadır.
Her anlamda yersizyurtsuz dur.
Değerlerin yeniden değerlendirilmesini istemektedir.
"İnsan olmak"ın boş bir çaba olduğuna hükmetmiştir.
Doğru denilen şeylerin hepsinin, yanlış oldukları unutulmuş yanılsamalar olduklarını düşünmektedir.
Bu ön kabullere göre tatile gitmem mümkün değildir! Bu kullanıcı hayatında hiç tatil yapmamıştır, öldüğünde yapacağını sanmakta ama aldanmakta olduğunu ancak ölünce anlayacaktır!

Muhtemel odur ki Terenteus'un nehirinde yıkanmaya gidecektir.

Posta konusuna gelince viki üzerinden ilk üyelik sırasında size mail atabilsinler demişseniz elmek üzerine tıkladığınızda açılacak olan menüye yazıp yollayabilirsiniz. Sistemi art niyetli kişiler suistimal etmesinler diye açık mail viki üzerinden gözükmüyor ama viki aracılık edip yollamanızı sağlıyor. Yok dememişseniz explorerda açılan viki oturum sayfanızın sağ en üst kısmında yer alan tercihler menüsünden ayar değiştirmeniz yetecek sanırım.--LandSCape 00:43, 23 Haziran 2006 (UTC)

Küçük Bir Not![kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz,

Kullanıcı sayfana yazdığın şu cümleyi şöyle yazabilirsen daha zarif olabilir:


Ermeni Soykırımı (kısa, tarihi bilgi içeren bir madde olarak yazıldı, SAM oylaması ile silindi)

Teşekkür ederim hele burada herşeyden alınmaktan başka yapıcı iş ve işlevleri olamayan arkadaşlar alınganlık gösterebilirler. Anlayış algına güveniyorum ve teşekkür ediyorum.--LandSCape 19:01, 25 Haziran 2006 (UTC)


Değerli kardeşim;

Kişi olarak beni algılamış olduğunu düşünerek ek bir şey demeyeceğim sadece 2 gündür burada bir çok arkadaşın neler yüzünden tartıştıklarını hatta bunlar yüzünden birinin birini engellediğini görmüş olarak... yağmur yağdı desen a sen bana ördek mi demek istiyorsun diye sataşacak yer arayan insanların burada olduğunu anımsatmak istedim sadece. Bunun dışında ironik bir durum aklına gelmesin :))) saygılar.--LandSCape 21:16, 25 Haziran 2006 (UTC)

yeni kategori[kaynağı değiştir]

yeni kategori için eklemek istediğin kategoriyi henüz olmasa bile sayfanın sonuna [[kategori:yeni kategori]] şeklinde yazıyorsun veya sadece sayfanın sonuna yeni kategori yazıp metin yazdığımız kutunun altındaki [[Kategori:]] düğmesine basıyorsun. bu şekilde kaydedince kategori ismi kırmızı gözükecek. Kaydedilmiş sayfadan kırmızı kategori linkine basınca bu yeni kategorinin düzenleme sayfası çıkıyor, burada yapılması gereken de bu yeni kategoriyi varolan bir üst kategoriye dahil etmek. benim en pratik bulduğum yöntem bu.. umarım anlatabilmişimdir.. ayrıca Yardım:Kategori kullanımı sayfasında da bu konuda daha fazla bilgi var.. --spAs 14:00, 27 Haziran 2006 (UTC)


    • Sayın Alibaz, kimsiniz nesiniz bilmiyorum ama harika duyarlılıkları olan bir insansınız. Şikayet sayfasına usul hatası olarak taşındığını gördüğüm konuda yaptığınız düşünsel katkılar gerçekten Wikipedia için nitelik açısından bir yüzakı olmuştur. Uzun süredir anonim olarak izlediğim bu ortamda sizin gibi değerli insanların katkı vermesi ayrıca üye olmamda etken ve etkili olmuştur. Kalben teşekkürlerimi kabul edin lütfen.--BenHur 19:06, 30 Haziran 2006 (UTC)

Postyapısalcılık[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Postmodernizm ve postyapısalcılık açısından önemli birçok kişiyi eklediğinizi gördüm. Özellikle postmodernizm maddesine yaptığınız katkılar çok güzel ve nitelikli, tebrikler. Sanırım bu konularda bilgilisiniz. Durum böyleyken yapısalcılık ve postyapısalcılık açısından Vikipedi'nin gelişmiş olduğunu söyleyemeyiz; postyapısalcılık maddesi daha yok... İnternette bu konularda nitelikli ve nesnel Türkçe içeriğin zor bulunduğu bilinen bir gerçek. İşte bu nedenle, en azından nitelikli bir taslak olarak postyapısalcılık maddesini başlatmanızın fazlasıyla yararlı ve güzel olacağı kanısındayım. Bu nacizane ricamı size iletmek istedim, umarım rahatsız etmiyorumdur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:31, 9 Temmuz 2006 (UTC)

  • Postyapısalcı felsefe'yi görmemiştim. Her ne kadar fikrî yapım genelde felsefe kısmını ve genel tahlili iki ayrı madde yapmaksa da şimdilik bu fazlasıyla yeterlidir, size katılıyorum. Maddenin geliştirilmesi gerektiği hususunda ve modernizm konusunda da haklısınız. Postmodernist düşünceyi, modernist düşünceye sahip olmadan anlatmamızın zor olduğu kanısındayım. Zamanla oluşacağını umuyorum, zira çok fazla konu eksik; ayrıca -ne yazık ki- telifli operasyonu sonrasında sosyal konuları ele alan kısmımız büyük yara aldı, özellikle de felsefe. Şimdilik postyapısalcılık başlığını postyapısalcı felsefeye yönlendirmekle yetineceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:03, 9 Temmuz 2006 (UTC)

Marleu Marceu Ponty madde basligi yanlis oldu.Dogrusu Maurice Merleau-Ponty imis.bi el atarsaniz iyi olur.ben bi ara ögrenirim bu baslik düzeltme isini.--alibaz 09:43, 22 Temmuz 2006 (UTC)

    • neyse hallettim.sen tembel tembel alevlenmeye devam et.--alibaz 09:51, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Selamlar, başlık yanlış olduğunda yukarıdaki menüde bulunan "adını değiştir" fonksiyonunu kullanıyoruz. tuşa basın, doğru adı girin kaydedin. Şimdi iki tane madde olmuş, Maurice Merleau Ponty ve Maurice Merleau-Ponty. Doğru isimde içeriği toplayıp yanlış ismi ona yönledirirseniz güzel olur. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız yardım ederim. Kolay gelsin. Tembelejderha 10:01, 22 Temmuz 2006 (UTC)
önceki sayfadan haberim yoktu.araya tire (-) isareti lazimdir.Bildigim her yerde böyle geciyor.o bakimdan actigim baslik dogru.yani Maurice Merleau-Ponty.oraya tasimak istedim digerini.olmadi.ejder fonksiyonlari lazim.sen yapiver bi zahmet.bos bi vaktinde de bana izah et.hörmetler.--alibaz 10:12, 22 Temmuz 2006 (UTC)
Yöneticilik fonksiyonları gerekmiyor, Maurice Merleau Ponty sayfasındaki bilgilerden gerekli gördüklerimi kopyala yapıştır ile Maurice Merleau-Ponty sayfasına aktardım, sonra Maurice Merleau Ponty sayfasının içini tamamen boşaltıp #redirect[[Maurice Merleau-Ponty]] yazdım, kaydettim. Bildiğimiz sayfa yönlendirmesi yani. Şimdi Maurice Merleau Ponty sayfasına tıkladığınızda karşınıza Maurice Merleau-Ponty çıkıyor, başlığın hemen altında da küçük fontla (Maurice Merleau Ponty sayfasından yönlendirildi) yazıyor. Şurada yönlendirme sayfasına bakabilirsiniz. Sayfa geçmişini ve kodları incelerseniz çözümlemeniz kolaylaşır. İyi çalışmalar. Tembelejderha 13:01, 22 Temmuz 2006 (UTC)

Marksist teori[kaynağı değiştir]

merhaba alibaz, Şablon:Marksizm ye bir göz atabilir misin, bazı terimleri çeviremedim, bir de çevirdiklerimi en:Template:Marxist theory den kontrol edersen çok sevinirim, kolay gelsin. -- 16 15:46, 25 Temmuz 2006 (UTC)

bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba alibaz, eline sağlık ben de bir sorun gözükmüyor. Katkıları bölümü "Katkıları: Epistemolojik kopuş, Marksist ideoloji teorisi, Üst-belirlenme, Devletin İdeolojik Aygıtları " olarak yer alıyor. Explorer kullanıyorsan sayfayı refresh yapmayı denesen, ya da cookie leri silip tekrar girmeyi çünkü bir sorun yok gibi. Kolay gelsin iyi çalışmalar. -- 16 10:29, 29 Temmuz 2006 (UTC)

Leninizm de fena olmadı sanırım, bir göz at :) -- 16 23:04, 29 Temmuz 2006 (UTC)


althusser maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Althusser maddesinde "raslantısal materyalizm" ve "kurtuluş teolojisi" noktalarını silmeniz hakkındaki itirazlarımı ilgili maddenin tartışma bölümüne ekledim. lütfen bir göz atınız: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Louis_Althusser

selamlar --Sapiens 07:30, 10 Ağustos 2006 (UTC)

cevabım... http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Louis_Althusser --Sapiens 11:15, 10 Ağustos 2006 (UTC)

olgunluğunuz için teşekkür ederim. alınmanıza yol açacak bir şey yaptıysam özür dilerim. çalışmalarınızda başarılar... --Sapiens 21:08, 10 Ağustos 2006 (UTC)

istediğiniz açıklamaları tartışma'ya ekledim... http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Louis_Althusser

--Sapiens 23:29, 10 Ağustos 2006 (UTC)

diyalektik materyalizm maddesi hakkında eleştirilerim[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Diyalektik_Materyalizm --Sapiens 12:14, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Şablonu kaldırdım. Madde bana biraz karışık geldiği için bazı cümleleri basitleştirmeye çalıştım - hata yapmış olabilirim, gerekirse lütfen düzeltin. Bu önemli bir konu, ilgimi de çekiyor, daha kapsamlı bir madde oluşması için çalışmak isterim. İyi geceler. Filanca 22:36, 11 Ağustos 2006 (UTC)

"ücret" maddesi[kaynağı değiştir]

Burada hiçbir hata yok, çünkü işçinin kapitaliste emeğini değil, emeğin bir bölümünü de değil!!!, emek gücünü yani emek kapasitesini sattığını açık olarak koyduğu için yanlış yok. Ama dikkat; madde aslında ücreti değil yine emek-gücü'yle emeğin marksist ayrımını anlatıyor, bu bakımdan şu kutsal ve dokunulmaz kocaman hata dışında ("emek bir anlamda emeğin satılan bölümüdür" vb. :)))))emek-gücü maddesinin bir tekrarı. Marksist ücret nosyonunun en önemli yanı, emek-gücünün meta olarak değerinin (her zaman fiyatının değil)aynı diğer metalar gibi onu üretmek için -dolayısıyla emekçinin kendi kaslarında ve sinirlerinde bulunan emek gücünü yeniden edinmiş olarak ertesi gün işe gidebilmesi için- gerekli ortalama toplumsal ihtiyaçları üretmek için gereken emek miktarıyla belirlenmesi, dolayısıyla bu geçim araçları'nın değerine eşit olmasıdır. Bunu anlatmadan marksist ücret kavramına girilmiş olmaz. Bana sorarsanız -ki soracağınızı zannetmiyorum- kristalci dükkanına dalmış fil gibi bu maddeleri doğru yanlış ardı ardına devirmezsek daha iyi olur. Tabii en iyisini siz bilirsiniz.

Bir de ücret sadece marks tarafından açıklanmamıştır, marks'tan önce ve sonra birçok iktisatçının kendi ücret açıklamaları var. O yüzden "ücretli emek" olarak maddenin başlığını değiştirirsek -bir ölçüde- Marksizme özgü olan ücret kavramından bahsettiğimiz anlaşılır. Şayet "ücretli kölelik" olarak değiştirsek ücretin tam olarak marksizme özgü nosyonundan söz ettiğimiz kesin olarak anlaşılacaktır. Bunun altında "ücret" ve "ücretli emek" açıklanır.

Selamlar... --Sapiens 17:30, 14 Ağustos 2006 (UTC)

ben somut eleştirilerimi ve önerilerimi getiriyorum, yukardaki ücret maddesinde olduğu gibi. Siz bunları kişiliğinize yapılmış saldırılar gibi alıyorsunuz, "dükkanı" istemiyorum, sadece madde olsun diye madde yazmayalım demek istiyorum, ama sanırım boşuna... --Sapiens 18:16, 14 Ağustos 2006 (UTC)

  • Diyalektik maddesi eskiden anlamak.com'dan alinan icerikle olusturulmustu (bir vikipedist tarafindan), daha sonra ilgili madde telif ihlali sebebiyle etiketlendi fakat anlama.com editoru gelip icerigimi kaynak gostermek sartiyla kullanabilirsiniz dedi, fakat soz konusu editor sitesinin neredeyse yarisinin buraya aktarildigini gorunce farkli bir yerde karsi cikti... sonuc olarak ben de bu konuda yorum yaptim, tarihe bakarsaniz bunun eski bir mesaj oldugunu gorursunuz. Sonucta telif sorununa dair alinan son kararlarla o icerik silindi... yani tartismadaki lafizlar su anki maddeyle, sizin eklediginiz icerikle ilgili degil, daha onceki yoneticilerin telif ihlali sebebiyle silmis oldugu icerikle ilgili, eski ve telif bazli. Tesekkurler, iyi calismalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:04, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Postmodern durum[kaynağı değiştir]

Selamlar Alibaz,

Estağfurullah, süper olmuş. Kızgın kumlardan serin sulara koşmak gibi, ötesi yok!

Neden taslak değil de düzenle dediğimi de zerre hatırlamıyorum gerçi ya, hadi bakalım.

Sevgiler

Vito Genovese 10:28, 19 Ağustos 2006 (UTC)

Sayin Tembelejderha, Resul (roman)'a koydugun taslak sablonunu kücük bir kac ekleme ile kaldirdim.yeni bir yazar yeni bir kitap, o bakimdan.taslak olma sebebi sürüyorsa yeniden koyunuz sablonu.Saygilar efem.--alibaz 09:18, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Alibaz, artık taslak sayılmaz, haklısın. Önemli değişiklikleri görüş paylaşarak yapmak güzel, ama böyle küçük şeylerde genel olarak kendin dilediğin gibi değiştir bence. Kolay gelsin, iyi çalışmalar efendim. :) Tembelejderha 13:02, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Elinize sağlık[kaynağı değiştir]

  • İnanır mısınız bilmiyorum ama ben de şu felsefe portalının bir türlü olmayışına hayıflanıyordum ve sağa sola yazıp birilerinin bana portal açmayı göstermesini istiyordum ki siz yazdınız. Heyecanımdan kısa bir göz geçirmeden sonra hemen yazmak istedim. Lütfen silmeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin çünkü harika olmuş. İçerikle ilgili olarak da elimden geleni yapmaya çalışırım. Sizin kadar olmasa da bazı felsefi kavram ve filozoflarla ilgili madde açılışı yapmıştım. Peregrinus Peregrinus 14:44, 2 Eylül 2006 (UTC)
    • Kendi yaptığım maddelere Felsefe portalı şablonunu koymaya başladım bile. İsterseniz portalı açın hem daha sonra eğer gerekirse (ki hiç sanmıyorum ama) mevcut şablon üzerinde değişiklikler yapılabilir değil mi?
      • Portala yaptığınız şabloyu koyarak çok iyi yapmışsınız. Fakat izninizi almadan birşey yaptım. Hazırladığınız şablonu öylesine beğendim ki Mistisizm portalı için de değiştirerek kullandım umarım bir sakıncası yoktur. Teknik ayarları bilemediğimden kendim şablon hazırlayamamıştım çünkü.
  • Portalın açıldığı haberini Proje sayfasına Portalı hazırlayan kişi olarak sizin vermenizi tercih ederim. Haklısınız belki böylelikle konudan haberdar olan ilgili kişiler de katkıda bulunurlar. Hoşçakalın.
    • İznin için asıl ben teşekkür ederim Alibaz. Düzenleme konularında iyi değilim ama zaten senin şablonun bana hiç de düzenlenmesi gerekli gibi gelmiyor, çok güzel gerçekten. Tekrar görüşmek dileğiyle. Şimdilik iyi çalışmalar.

cvp:Bilim felsefesi[kaynağı değiştir]

Burada bilim felsefesi ile ilgili bir baslangic yaptim.tartisma bölümüne sizin aciklamanizinda oldugu eski tartismalar geldi.önceki yazi neden silindi bilmiyorum.ancak tartisma bölümü bu sekilde simdi anlamsiz görünüyor.ne yapilabilir.iyi calismalar.--alibaz 10:05, 3 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Alibaz, şimdi baktım o sayfaya bir tek değişiklik ve 130 KB veri eklenmiş ve telif nedeniyle silinmiş yorumların nedeni o. Sanırım tartışma sayfasına üsttekiler eski silinmiş metinle ilgili tartışmadır gibi bir not düşebilirsin, düşebilirim. Cevabına göre hareket edeyim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:47, 3 Eylül 2006 (UTC)

Tebrilk ederim[kaynağı değiştir]

Kullanıcı çalışmalarından dolayı bu madalyayı hak etmiştir.

teşekkür etme nedenim[kaynağı değiştir]

marksist olmadığını yazdığın yazıların eksikliğinden anlaşıyor zaten. wikipedia'da nedense marksistlere bakış çok iyi değil. genelde marksistler veya onun önderleri hakkında saçma sapan şeyler dolduruluyor bundan rahatsız biri olarak en azından yazıların objektif olmaya çalışmışsın. bunun için saan madalya taktım

marksizm şablonuna baktım[kaynağı değiştir]

şablondaki tanımlara baktım . vetanımların çoğu eksik bunları zaman içinde bi takım katkılarda bulunmak istiyorum --ak47 22:49, 4 Eylül 2006 (UTC)

Unutmam mümkün mü hiç ?![kaynağı değiştir]

  • Yok sevgili Alibaz unutmadım tabii ki, aksine felsefe maddeleri üzerinde daha fazla durulması gerektiğine inandığım için ona katkı yapmayı biraz geciktirdim.
    • Simone Weil ve internette kadın filozoflar başlığı altında geçen bazı isimleri felsefe portalında Kadın Filozoflar başlığının altına koydum. Umarım sorun olmamıştır. Bazı isimlerin içeriği doldurulmadı. Weil maddesini ben açmıştım ama diğer maddeleri de kadın vikipedistler doldurur artık di mi :-) --Peregrinus

bu tartışmanı bekliyorum. 12 Eylül Darbesi

Analitik felsefe ve yeni bir portal[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Felsefe portalında Analitik felsefenin içeriğinin dolu olmadığını görerek maddeyi açim dedim ve yazmaya başladım. İngilizce vikipediye bakında orada Türkçe maddenin açıldığını gördüm ama orada Analitik Felsefe olarak açılmış ve kısa bir madde. Şimdi o maddeyi oradan kaldırma imkanı var mı?
    • Bu arada Kadın filozofları Feminist felsefe başlığı altına almak maddeler arasında henüz feminist teori ortada yokken felsefe yapan filozofların bulunuşu ve bazılarının feministlerce dahi görüşleri kolaylıkla reddedilecek isimler olduğu gözönüne alınırsa sence doğru olur mu?
  • Bugün yazacağım üçüncü mesaj bu. Che sosyalist portali açılmasını istiyordu da. Hazırladığın şablonun Sosyalizm portalı için de kullanılmasına iznin olur mu? --Peregrinus
  • Normalde sen hazırladığın için öneri getirmezdim ama hiç de ilgili olmayan bir kimse öneri getirebiliyor hatta saldırıyorsa ben de öneri getirmek istiyorum ve Felsefe portalında Feminist ve Kadın filozoflar başlıklarının tümüyle kaldırılmasını öneriyorum. Şimdi bunun büyük bir hata olduğunu görüyorum. Kategori kısmında zaten ilgili madde var. Mazallah gün gelip tüm bu filozoflar erkek o zaman felsefe tarihi yeniden yazalım gibi talepler de gelebilir çünkü ve zaten benzeri çıkışları yapanlar da var bunu biliyorsun.
    • Alibaz zaten gündelik yaşamda da laf kalabalığı veya batı dillerinde bu tip durumlar için söylenildiği gibi "tersine ayrımcılık" ile kimilerinin istediklerini yaptırabildiklerini, yapılmadığı takdirde de muhataplarını kolaylıkla insan haklarına riayet etmemekle, faşizmle veya maçolukla suçladıklarını görüyor ve buna tahammül edemiyorum. Arada girdiğim maddelerdeki tartışma sayfalarında üstelik yeni olduğunu hiç zannetmediğim vikipedistlerin de bu tavrı Vikipediye'de taşıdığını görüyorum. Dedikleri yapıldığında ne kadar memnun oluyorlar yapılmadığında da nasıl suçluyorlar bak bu durumda da bu açıkça görülüyor. Daha çok üzüldüğüm nokta da çoğunlukla istediklerini yaptırabilmeleri. Çünkü muhataplarından çok daha kolay çamur atabiliyorlar hele hele muhatapları kibarlığını, nezaketini korumaya çalışıyorsa iyice zıvanadan çıkıyorlar. Anlaşıldı Vikitatil veya vikisürgün gerek bana. :-) --Peregrinus


Teşekkürler, şikayet sayfasındaki konu hallolsun, bir daha buralarda işim olmaz, rahatsızlık verdiysem özür dilerim :) --Alperen 10:00, 7 Eylül 2006 (UTC)

Kullan abi, niye kullanamıyorsun?

Vito Genovese 23:03, 8 Eylül 2006 (UTC)


Sanırım kullanamamanın nedeni dosyanın ru.wiki de yüklü olmasıydı. Ordaki afişin yazıları İspanyolca olduğu için orijinal versiyonunu yükledim buraya. Maddeye de ekledim. Afiyetle kullanabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 23:32, 8 Eylül 2006 (UTC)

Portal çalışmalrınızı dikkatle izliyor ve tebrik ediyorum. Yanlız sizinki biraz değişik ben İng vikideki formata göre hazırlıyorum. Siz bu formatı Fransızcadan mı aldınız? Nice yeni güzel portallar dileği ile. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 11:49, 9 Eylül 2006 (UTC)

Merhabalar, evet bu portal fransiz vikiden hareketle olusturuldu denilebilir.ama önceki halinden hareketle daha cok.simdi degistirmisler.kismi düzlemeler yaptim az cok kullanabilecegimiz ir tablo olusturmaya calistim, ama daha sablon olarak da degisiklik ihtiyaci var.bunu zamanla yapacagimizi saniyorum.en:vikideki sablon da fena degil.hazirladiginiz sablon ne boyutta bilmiyorum.onu bir yandan gelistirin isterseniz.ama menunsaniz buradaki portal üzerinde iceriksel calismalara katilin.hem icerik hem sablon boyuttunda degisiklikler yapariz zamanla.isimize yaramadiginda yeni bir sablon sekillendiriiriz.ilginiz dolayisiyla tesekkürler.kolay gelsin.--alibaz 17:04, 9 Eylül 2006 (UTC)

Asıl ben teşekkür ederim. Bir sorum olacak elmek e-posta mı demek?--Absarileti 11:17, 12 Eylül 2006 (UTC)

Abi geçmişe falan da baktım da, bulamadım. Şaraba kurban gitti galiba o da :)

Sağol düşüncen için, lakin ödül mödül gereksiz şeyler. Ona harcanılan sürede bir tane hata düzelt, ben sana madalya vereyim, devlet töreni bile yaparım.

Tekrar teşekkürler ve sevgiler

Vito Genovese 18:07, 11 Eylül 2006 (UTC)

  • Ellerine sağlık. Başı sonu belligüzel bir madde olmuş. Taslaktan çıkart artık bence de. Sevgiler--Zeynepmsj 13:02, 12 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:13, 12 Eylül 2006 (UTC)

Resimlerin silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Alibaz,

Resimler Kategori tartışma:Durumu belirsiz resimler'de de belirtildiği gibi VP:HS Resim ve Medya 4 gerekçesiyle, lisans durumları belirsiz oldukları için siliniyorlar.

Eklediğin resimlerle ilgili bir iki tavsiyede bulunayım o zaman izninle. Resimleri eklerken aldığın kaynağı açık bir biçimde belirtirsen çok faydası olur. Commons'taki resimleri almana gerek yok zaten, Commons'ta yüklü olan resimler tr.wiki'de sorunsuz olarak gözükürler, tek gereken adlarını yazmak. Diğer Vikilerden resim alacağın zaman da url cinsinden orijinal resmin yerini belirtebilirsin. Resmin etiketine de dikkat etmeni tavsiye ediyorum. Çünkü bir resmin en.wiki'de yer alması, telif açısından sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki. Bizden de kötü durumdalar hatta işin doğrusu. Ordan alacağın etiket kodu muhtemelen bizde de çalışacaktır. Ben de zaten muhtemelen polis gibi başına dikilip ahkam kesiyor olacağım o an, bir şekilde yoluna koyarız yani, merak etme sen :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sevgiler

Vito Genovese 20:52, 14 Eylül 2006 (UTC)