Kullanıcı mesaj:Ajan1919

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Ajan1919. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

KumulBot (mesaj) 20:43, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Fenerli1978 gereksiz sebepler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Fenerli1978 adlı hizmetli (...) açtığım sayfaları gereksiz sebepler göstererek siliyor. Açtığım sayfalar tamamen ansiklopedik olup, kaynakları da paylaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? --Ajan1919 (mesaj) 20:22, 17 Ağustos 2015 (UTC) 1919

Merhaba, gereksiz yere silindiğini sanmıyorum ama bir ihtimal hata yapılmış olabileceğini düşünelim. Sayfayı silen hizmetli ile iletişime geçtiniz mi? Geçtiniz ve cevap alamadıysanız, şuradaki listede "Etkin" olan diğer hizmetlilerden yardım isteyiniz. Ben, silinen sayfaların içeriğini göremediğim için yardımcı olamayacağım. --Diyapazon, 21:12, 17 Ağustos 2015 (UTC)
Sayın Ajan1919, silinmiş hiçbir katkınız görünmüyor. Muhtemelen IP ile giriş yapmıştınız. Bana daha önceden de IP ile mesaj yazdığınız için cevap veremedim. Hangi madde veya maddelerden bahsediyorsunuz? Madde ismi yazarsanız yardımcı olabilirim. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 06:28, 18 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba Fenerli1978, diğer hesabımdan açmıştım. Örneğin: Osman Siraceddin et-Tavili adlı maddeyi alakasız nedenler gösterip sildiniz. Telif hakkı diye sildiğiniz sayfa ansiklopediden alıntı. Ve diğerleri... sayfaları geliştirmeme izin vermeden siliyorsunuz. Ki ben özellikle sayfa düzenine, imla kurallarına özen gösteriyorum. Size mesaj gönderdim. Cevap alamadım. -Ajan1919 (mesaj) 03:34, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Tekrar merhabalar , Osman Siraceddin et-Tavili bu sayfa tarafımdan telif hakkı gerekçesi ile silinmiş. Sayfadaki bilgiler buradaki metinden kopyala yapıştır ile kullanılmış. Daha önceden yazılmış bir metini direk olarak kopyala-yapıştır ile kullanamıyoruz. Çünkü o metinin telif sahibi o yazıyı yazan kişi yada kuruma aittir! Telif haklarına özen göstererek sayfayı tekrardan oluşturabilirsiniz. yazdığınız mesajlara gelecek olursak bu mesajsa (çünkü başka onunla ilgili mesaj göremiyorum) buna zaten cevap vermemem normaldir diye düşünmekteyim. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:07, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Anlamadığınız şey; o siteden olan metin zaten kitaptan alıntı. 2.si Şah Ali Hüsameddin maddesindeki sorunu tam olarak anlayamadım. Yazılar tamamen bana ait. Kısa mı? Yüzlerce kısa madde gösterebilirim size. Sorunu detaylandırabilirseniz sevinirim! Mesaj olayına gelirsek; hayır, üslubum değil. -Ajan1919 (mesaj) 04:31, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Neyse konuyu fazla uzatmayalım. Amacım uzlaşmak. Keşke sayfayı silmeden önce bir uyarı ekleseniz. Tekrar söylüyorum: Osman Siraceddin et-Tavili sayfasında telif hakkı ihlali yapmadım. Biyografiyi, EVLİYÂLAR ANSİKLOPEDİSİ adlı kitaptan aldım. (bkz. EVLİYÂLAR ANSİKLOPEDİSİ, 9.Cild: OSMAN ET-TAVİLÎ) Sayfayı açıyorum... Gerekli kaynakları ekledikten sonra telif hakkı sorunu oluşabileceğini düşünmüyorum. Umarım anlaştık. İyi günler! -Ajan1919 (mesaj) 05:51, 19 Ağustos 2015 (UTC)
İlgili kaynak ansiklopedi dahi olsa aynı metni kopyalayamazsınız. O metnin telifi yaza kişi ya da kuruma aittir! Bu nedenle yine telif içerir ve silinir! Diğer madde ile ilgilide inceleyip size tekrardan dönüş yapacağım. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 06:08, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Sayfanın altına Dış Bağlantılar diye bir alt başlık ekleyip biyografiyi aldığım kaynak kitabı, siteyi, ilgili kişi veya kurumun her neyse göstereceğim. Metnin kaynağı olan adresin URL'sini paylaşacağım. Telif hakkı diye diretiyorsunuz fakat size bu şekilde yüzlerce örnek sayfa gösterebilirim. (Ki ben kopyala+yapıştır matığıyla hareket etmiyorum: yaptığım eklemeler, düzenlemeler var) -Ajan1919 (mesaj) 06:35, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Lütfen burayı okuyunuz. Kopyala-yapıştır yapamazsınız. Bu şekilde oluşturduğunuz sayfa kesinlikle silinir. Dilerseniz diğer kullanıcılarada bu soruyu sorabilirsiniz. Lütfen size yapılan uyarıları dikkate alınız! Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:17, 19 Ağustos 2015 (UTC)
Tamam, okudum. Peki yazının(eserin) sahibinden izin alırsam? 2.si Şah Ali Hüsameddin sayfasındaki sorunu açıklamadınız. Onda Vikipedia kurallarıyla çelişen bir sıkıntı görmüyorum. Ajan1919 (mesaj) 05:28, 20 Ağustos 2015 (UTC)
İzin için OTRS prosedürünü yapmanız gerekmektedir! Silinen diğer sayfayı geri getirdim ve {{bekletmeli sil}} şablonu koydum. Sayfadaki uygunsuz dış bağlantılar kaldırılmaz ise sayfa 1 hafta içinde silinecektir. Bu nedenle lütfen sayfayı düzenleyiniz. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:53, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Şah Ali Hüsameddin isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:53, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Tekrar merhaba, "Uygunsuz dış bağlantılar"dan kasıt nedir? Kırmızı olan açılmamış vikipedia sayfaları mı? ("Ahmet Mehmet" gibi) -Ajan1919 (mesaj) 12:30, 20 Ağustos 2015 (UTC)
Wikipedi dışına http ile verdiğiniz bağlantılardan bahsedilmektedir. Ve burada yazdığınızdan da OTRS sayfasını hiç okumadığınızı anlamaktayım. Herhangi bir hotmail.com e-mail adresinden alın istediğiniz gibi kullanın gibi bir maille izin alınmamaktadır! OTRS süreci uzun bir süreçtir! Ayrıca yüklediğiniz fotoğrafta kendi mail adresinizin üstünü kapatmanıza rağmen başkasına ait özel bilgiyi paylaşmış bulunmaktasınız! Bu tip şeyler uygun değildir. Lütfen değişiklik yapmadan önce politikaları okuyunuz! Burasının bir ansiklopedi olduğunuda lütfen göz önünde bulundurunuz! Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:30, 21 Ağustos 2015 (UTC)
1. Wikipedia dışında verdiğim bağlantılar (k.s.). Onlar da wiktionary'e bağlı. 2. OTRS'yi okudum. Gerekli mailleri attım. Cevap gelmeyince ben de sayfanın altında bulunan Üye Listesindeki admin'e mesaj attım. Zaten cevap geldiği gibi resmi de kaldıracaktım. Sorun ilgili mecrilerin yeterince çaba sarf etmemelerinden kaynaklı.

Anlaşmazlıkların çözümü[kaynağı değiştir]

2. İlgili ekip üyesi ile yazışmalarınızda çıkan sonuçtan memnun olmazsanız, hizmetlilerden konuyla ilgili görüş bildirmelerini isteyebilirsiniz.

Olay bundan ibaret. Yüklediğim fotoğraf hakkında haklısınız. Benim hatam. Özel mesaj attığımı sanmıştım. - Ajan1919 (mesaj) 12:11, 21 Ağustos 2015 (UTC)
OTRS süreci uzun bir prosestir! ks ra hz gibi kısaltmalar ansiklopedik olmadığından silinmeleri gerekmektedir! Düzeltmeler yapılmaz ise maddenin silineceği bilgisini tekrardan hatırlatırım. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:35, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Tamam kaldırdım. Hata varsa düzeltme yapabilir misiniz. Yoksa, lütfen uyarıyı kaldırın. Maddeyi vikipedi kuralları çerçevesinde geliştireceğim. Teşekkürler! -Ajan1919 (mesaj) 15:52, 21 Ağustos 2015 (UTC)