Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK/2012-2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.

Hz. SAV vs. unvanların onayı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. bu tür değişiklikleri VP:TBA ihlali olduğu için onaylamamamız lazım. Kolay gelsin --Abuk SABUK msj 02:02, 10 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba Sn.Abuk SABUK. "Hz." ve benzeri ifadelerin kullanıcılar tarafından katkı mahiyetinde yerinde kullanımlarının ve bu katkıların tarafımızdan onaylanmasının "taraflı ifade" içeren katkı ve bu katkının onaylanması olarak düşünmüyorum. Yani bu ifadeler evet din içerikli konularda geçiyor. Bilindiği gibi dinler; Yahudilik, Hıristiyanlık, Müslümanlık..,v.s.. Yahudilik dininin Peygamberi Musa, Hıristiyanlık dininin Peygamberi İsa, Müslümanlık dininin Peygamberi Muhammed. Bunları herkes biliyor. Hz. Musa, Hz.İsa, Hz. Muhammed. Görüldüğü gibi her dinin Peygamberi için bahis konusu ön ek veya son ekler Türkçe dil geleneği çerçevesinde kullanılmakta. Şimdi bunun taraflılık neresinde onu anlayamadım. Şayet hepsi için kullanılmış bende bunlardan sadece birisini onaylamış diğerini veya diğerlerini reddetmişsem sizi ve konuyu anlayacağım ama öyle bir şey de yok. Doğrusu kusura bakmayın mevzuyu tam anlayamadım. İyi çalışmalar...--Eğitmenmahmut msj 21:33, 10 Ağustos 2012 (UTC)
  • Tekrar merhaba, VP:TBA yönergesi bunu gerektirdiği ve topluluk kararı olduğu için onaylamamanız gerekiyor. Bir devriye olarak yönergeleri -özellikle de TBA yönergesini- çalışmanızı tavsiye ederim.--Abuk SABUK msj 21:49, 10 Ağustos 2012 (UTC)
  • ŞURADA bu hususta yer alan " Dinî önyargılar; dinî konularda bir dinin bakış açısını diğer dinlere göre üstün tutan önyargılar " ifadesi yer almakta. Bende aynısını söylüyorum. Bunun dışında "Topluluk Kararı" ndan bahsediyorsunuz. Lütfen o karar ve içeriğini edinmeme yardımcı olur musunuz? Selamlar...--Eğitmenmahmut msj 22:00, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Gerçeküstü Yıldız
başarılarınızın devamlı olmasını dilerim Mutlutopuz 00:30, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
ben bu mesajları tamamen olduğu gibi ingilizce vikipediden çeviriyorum ve aynı fotoğrafları ekliyorum eğer ingilizce vikipediki bilgileri telif hakkı oluyorsa bunu bir daha yapmam Ömer33 (mesaj) 14:59, 14 Ağustos 2012 (UTC)

Açıkçası vikipedi de yeni olduğum için kaynakça eklemeyi bilmiyorum ve ben yazdıklarımın çoğunu ingilizce vikipediden çevirmekteyim. Hatta bunu son aşk sayfasındaki değişikliğim de de en alta yazmaya çalıştım ama çok tuhaf bir şey oluştu şablon:ingilizce vikipedi yazdı bıraktı ve bende sonra onu kaydettim eğer ingilizce vikipedideki bilgileri türkçeye çevirmem telif hakkı ise bunu bir daha yapmam.

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Anna chapman ile ilgili bir sayfa oluşturdum. Fakat başlıktak soyadın başı büyük harfle olmuyor aynı zamanda bilgi kutusu da yükleyemiyorum. Bilgi kutusu nasıl yüklenir ve bir sayfa oluşturulduğunda başlık nasıl yazılır?

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Bilgi kutusu için teşekkür ederim. Sayfayı sayende oluşturdum. Her sayfada büyük harfle ilgili bir problem yaşarsam artık sana söylerim. Ömer33 (mesaj) 22:30, 20 Ağustos 2012 (UTC)

telif hakkı[kaynağı değiştir]

merhaba ben yeni bir vikipedi kullanıcısıyım bir sorum olacaktı eğer ansiklopedide ki bilgileri bire bir girersem ve kaynak gösterirsem telif hakkı ihlali olurmu ?

İlk olarak nasıl kaynakça gösterileceği hakkında bir fikrim yok ben sadece diğer vikipedileri çevirir ve onları Türkçe vikipediye eklerim daha sonra sizde diğer vikipedilerin kaynak olarak gösterilemediğini söylediniz. Peki ben şimdi kaynak gösteremediğim için vikipediye katkıda bulunmayayım mı? Ömer33 (mesaj) 16:24, 24 Ağustos 2012 (UTC)

  • Yani eğer dosyaları çevireceksem diğer vikipedilerden kaynaklarını da çevirip ekleyin diyorsunuz galiba ben öyle anladım. Eğer öyle yapılabiliyorsa seve seve yaparım sorun değil. Ömer33 (mesaj) 18:17, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Düzelltiğiniz için teşekkür ederim. Gözümden kaçmış olmalı. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 06:55, 25 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba Filanca. Aramıza yeniden katıldığını memnuniyetle farkettim. Hoş geldin.--Abuk SABUK msj 21:49, 2 Eylül 2012 (UTC)
Teşekkürler Abuk. Tekrar sizinle olmak güzel :) Filanca 21:53, 2 Eylül 2012 (UTC)

nuh başlığı üzerine.[kaynağı değiştir]

"nuh" başlığı üzerinde yaptığım, bilgi ekleme işlemi neden kabul görmedi?

kaynak olarak eski ahiti göstermiştim. zaten alt başlıkta, "tevratta nuhun hikayesi" şeklindeydi.

bir başka başlıktaki ilavem de, " Kaynaksız, girişe eklenmiş" şeklindeki ibareyle geçerli kılınmamış. bu gibi durumlarda ne yapmam gerekiyor? söyleyin lütfen! aktarımların boşa gitmesi, şevk kırıcı..

http://tr.wikipedia.org/wiki/An%C4%B1l_Haydar sayfasını kontrol edebilecek birisi yok mu? Ben yeniyim de..Teşekkürler Bu imzasız yazı AnLov11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamam teşekkürler.Türk futbolu bundan gelişemiyor zaten hahaha :))

Madde incelemesi[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. ben bu madde üzerinde çalışmaya başladım: http://tr.wikipedia.org/wiki/PKK_sald%C4%B1r%C4%B1lar%C4%B1_ve_%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fmalar%C4%B1_kronolojisi_%281980%27ler%29

listeyi tablo haline getirip seçkin liste yaratmaya çalışacağım. sizin de görüşlerinizi almak isterim. maddeyi pkk katliamları listesi olarak değiştirmeyi düşünüyorum ve ordunun pkkya karşı yaptığı harekatları Türkiye'nin terörle savaşı ya da benzeri bir maddeye almayı planlıyorum. (ingilizce wiki de pek çok list of masacress, genocide ve war on terrorism gibi isimler var bu nedenle bu isimlerin de tarafsız olduğunu düşünüyorum.) siz ve diğer vikiciler görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtirseniz sevinirim. teşekkürler.

Sayfa düzeni için yol gösterdiğiniz için teşekkürler. Bazı uygulamalarını yaptım, güzel oldu. :)Zohak (mesaj) 06:59, 19 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Abuk Sabuk, aslında o revizeyi "Geri alma işlemiyle" reddettiğimi zannediyordum. Sanırım bir hata oldu; zira kaynaklı verilerin silinmemesi gerektiği aşikar. Hatırlatma ve uyarın için teşekkür ederim... --Garbino Merhaba 14:07, 24 Eylül 2012 (UTC)

Selamlar. Adil kullanım politikasında görebileceğiniz üzere eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez. Bu nedenle yüklemiş olduğunuz Fatih Ürek resmi silinmiştir. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:32, 25 Eylül 2012 (UTC)

Söz konusu resim silindi. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:48, 26 Eylül 2012 (UTC)

Bu tür gerginliğe sebep olabilecek sözleri söylememenizi rica ediyorum. esc2003 (mesaj) 21:17, 25 Eylül 2012 (UTC)

  • "Neyse sözü bilenlere bırakmak lazım)" sözünüz üzerine söyledim. O cümlede "kendinizi kastettiyseniz" bu konuda yeterince bilgili olmadığınızı kendiniz beyan ettiniz; "beni kastettiyseniz" uzun süre eğitimini aldığım ve neredeyse bir meteorolojist kadar bilgili olduğumu düşündüğüm bir konuda beni bilgisizlikle itham ettiniz. Yine de alındıysanız özür dilerim.--Abuk SABUK msj 21:24, 25 Eylül 2012 (UTC)
Tabii ki sizi kastetmedim. Konu hakkında bilgimin olup olmadığını söylemem sizin bu tarz cümleleri sarf edebileceğiniz anlamına gelmiyor. "neden yorum yapıp taşımayı engellediğinizi anlayamadım gerçekten" böyle bir ifade uygun değil, söylenmemeli. İnsanların anlamadığı, bilmediği bir kelimeyi neden başlık olmasının istendiğini soruyorum. Bu mu engel olmaktır? İtiraz olsun diye itiraz etmekten bahsetmiyorsunuz herhalde. Bir de tartışma sayfalarına başka bir yerde yaptığım yorumları eklemezseniz memnun olurum. Bir not düşebilirsiniz. esc2003 (mesaj) 21:36, 25 Eylül 2012 (UTC)
  • VP:STT'deki tartışmaları tartışma sayfalarına taşımak oldukça yaygın bir uygulama. Kendi mesajımı da taşıdım.--Abuk SABUK msj 21:56, 25 Eylül 2012 (UTC)
Son yazdığım yorumu da taşısaydınız. esc2003 (mesaj) 21:57, 25 Eylül 2012 (UTC)
  • Bu anlamsız tartışmayı sürdürmekte kararlı olduğunuzun farkındayım ama bu yaptığınızın trollük olduğunu hatırlatırım. Eğer verilen cevapları hazmedemeyecekseniz, insanlara laf sokuşturmaya çalışmamalısınız.--Abuk SABUK msj 18:36, 26 Eylül 2012 (UTC)
  • Neden bahsediyorsunuz? Hazmedememiş olduğum cevap hangisi? Konu kapandı artık. "Alındıysanız özür dilerim" demiştiniz. Yine bir yanlış anlaşılma oldu zannedersem. esc2003 (mesaj) 19:37, 26 Eylül 2012 (UTC)

Zazaca viki için sizden yardım bekliyorum.[kaynağı değiştir]

Selam dostum bir kaç yıldır zazaca vikide babasının çiftliğini kuran mirzali diye bir zat var, Adminlik görevini sonlandırmak için sizden destek bekliyoruz, Şuradan destek verebilirsiniz. saygılarımla...--HetanahetaMesaj gönder 20:33, 28 Eylül 2012 (UTC)

Huzurlu günler Abuk SABUK. Vikipedi'de yeniyim ve Vikipedi Özgür Ansiklopedi'ye katkı yapmak istiyorum. Ve tecrübeli olan vikipedistlerin bana yol gösterebileceğini düşündüm, o yüzden sana bu mesajı bırakıyorum. Yaklaşık 3 gündür her Vikipedi'de olması gereken maddelerden bir madde seçip, bütün hafta bu konuya yoğunlaşarak seçkin bir madde yaratmak istiyorum. Fakat hangi maddeyi başlatmalıyım sorusuna bir türlü cevap veremiyorum. Eğer bana gerçekten yardım etmek istiyorsan, ev ödevi niteliği taşıyan bir görev şeklinde, bir maddeyi başlatmamı önerir misin? Eğer bana bu şekilde bir görev vererek hedef belirlememe yardım edersen beni gerçekten mutlu edersin. İlgi alanlarım tarih, siyaset, antropoloji ve dil bilimi. Yardımlarını bekliyorum, iyi çalışmalar --BerdusunTeki (mesaj) 21:34, 28 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Omer19803005 devriyelik başvurumu onaylarmısın lütfen ömer yaka 00:41, 29 Eylül 2012 (UTC)

Golden Climate sayfasi acma[kaynağı değiştir]

Iyi gunler sayion Abuk SABUK. Bizim Golden Climate adinda international bir yarismamiz var. Bu yarisma icin bir wiki sayfasi acmak istiyorum fakat bunun icin yazar olmak gerektigini ogrendim bu isin proseduru nedir ben size tum bilgileri gondersem siz yapabilir misinz. Yardimci olursaniz cok mutesekkir olacagim. Simdiden tesekkurler.

Yildirim Ozdek
Maths Teacher

Bu imzasız yazı Goldenclimate (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Merhaba Abuk Sabuk. Önerilerin gerçekten de kaliteli madde yapılması gereken iki madde. Çalışmalarıma şimdiden başlamayı düşünüyorum. Yol gösterdiğin için teşekkürler, iyi çalışmalar -- BerdusunTeki (mesaj) 11:29, 1 Ekim 2012 (UTC)

çarpışma kategorisi hakkında[kaynağı değiştir]

aynı isimde Türkçe kısa film vardır (gürkan uygun'un oynadığı) onu da eklerseniz sevinirim Kısa film hakkında imdb linki: http://www.imdb.com/title/tt0759905/

İyi akşamlar..sayın yöneticim lütfen Ankara BALA tarihini sizinkiyle güncellermisiniz... Türkmenler diyarı olan ilçemizi bazı kişiler kürtmüş gibi lanse etmeye çalışıyor.lütfen bilgileri güncelleyin...Saygılar..Bu imzasız yazı 88.230.66.178 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlhan İrem[kaynağı değiştir]

Sevgili Abuk SABUK, İlhan İrem tartışma sayfasındaki mesajınızı netleştirir misiniz lütfen... Eklediğiniz başlıkları kaldıracak mısınız? Lütfen konu ile ilgili tartışma sayfasındaki notumu bir kez daha okuyunuz. Müziğe ara verişi konusu yanlış ve bu alt başlık altındaki bilgiler ayrıca başlıkla örtüşmüyor... Keza Eurovision konusu da öyle.. İlhan İrem Eurovision'a 4 kez katıldı. sizin bu mesaja cevabınıza göre hareket edeceğiz. Mutlaka alt başlıklar gerekiyorsa, İlhan İrem'in sanat hayatının evrelerini alt başlıklarla doğru yıllar ve başlıklar altında hazırlayıp girebiliriz. ve daha sonra İlhan İrem / Eurovision konusunda kaynakları ile beraber ayrı bir bölüm oluşturabiliriz. Ancak öncelikle 16 Ekim tarihinde eklediğiniz başlıkları kaldırınız. Bu önemli... Ardından değişiklikleri girebiliriz.

...

İlhan İrem sayfasının kalıcı bir ansiklopedi kaynağı olması için çabalayan bir grup İlhan İrem dinleyicisiyiz. En başta, geri getirdiğiniz tüm değişiklikler için teşekkür ederiz. Başından beri Vikipedi’nin bir ansiklopedi olduğunu, bir üslûbu olduğunu söyleyen sizsiniz… Biz öyle bir cümle etmedik ama; “İlhan İrem bilmeyenler buraya yazmasınlar” yaklaşımından niçin rahatsız olduğunuzu anlamadık. Eğer burası farklı bir kültür alanı, bir ansiklopedi ise, üslûp kadar, yazılanların da doğru olması gerekmez mi? Yukarıda, Alt Başlıklar bölümünden bu yana yazdıklarımızı okursanız, size net bir biçimde gerekçelerini yazdığımız gibi, 16 Ekim 2012 tarihinde İlhan İrem maddesine eklediğiniz 4 alt başlık, bilgi, tarih ve içerik açılarından eksik ve yanlıştır. Bir incelik olarak, üzerini çizip yazmamak adına, doğrularını girebilmek için girdiğiniz bu alt başlıkların geri alınmasını bekliyoruz. Bu kadar net ve sade bir konuyu kişiselleştirmeyin. Bugüne dek sizin de tavsiyeleriniz doğrultusunda pek çok kaynaklar hazırladık ve sayfa giderek daha da güzelleşecektir. Lütfen yardımcı olmaya devam edin. İlhan İrem, kendisi hakkında çok geniş kaynaklar bulunan nadir sanatçılardan biridir. Hakkında aynı yıl içinde 3 biyografi kitabı yazılan müzik sanatçısı dünya üzerinde bile çok azdır. Tarafımızdan, öncelikle doğru alt başlıklar girilecek, sonrasında ek kaynaklar ve açılacak yeni bölümlerle sayfa geliştirilecektir. Bekliyoruz. Işık ve sevgiyle…

...

Sevgili Abuk SABUK, Alt başlıkları gireceğimizi belirttiğimiz halde, İlhan İrem Sayfasının üzerine "şablon" neden konmuş, bilmiyoruz ama, "Müzik Kariyeri" Alt Başlıkları, kapsamlı bir çalışmayla, kaynak bilgileri ile birlikte sayfaya girilmiştir. Tartşma Sayfasında belirttiğimiz gibi, bilgiler; İlhan İrem'e dair yazılan kitaplardan ve sanatçı hakkında hazırlanan radyo ve TV belgesellerinden alıntılanmıştır. İlgilenebilirseniz seviniriz. Teşekkürler. Işık ve sevgiyle... ESP176.238.166.213 19:09, 21 Ekim 2012 (UTC)

...

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   ~~~~

Merhaba, teşekkür ederim hediyeniz için. Yoğun olduğum için ilgilenemedim...--Aguzer (mesaj) 07:13, 30 Ekim 2012 (UTC)

Teşekkürler :)[kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı'nı tarafıma layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz. İyi çalışmalar dilerim. Totenkopf division (mesaj) 18:20, 2 Kasım 2012 (UTC)

küçük bir hediye olsun benden :)---Aguzer#Cx|7|Kasım|2012|21:13|

Önemli değil :)))---Aguzer#Cx|8|Kasım|2012|10:14|

Talebiniz oluşturuldu.---Aguzer#Cx|8|Kasım|2012|19:51|

Önemli değil. Tamam ekliyorum ama SVG dosyaları diğer dosyalar gibi eklenir. [[Dosya:Deneme.svg]] gibi.---Aguzer#Cx|8|Kasım|2012|20:10|

Merhaba Abuk SABUK/2012-2 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:17|

Teşekkürler :))[kaynağı değiştir]

Sevgili abuk sabuk, değerli yıldızın ve övgün için çok teşekkürler.. :)) İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 23:25, 26 Kasım 2012 (UTC)

" 20. Yüzyıl Tarihi" maddesi "geçmişlerin birleştirilmesi" isteği[kaynağı değiştir]

Sayın Abuk SABUK, "20. Yüzyıl Tarihi" maddesinin adını (doğrusunu yaparak) 20. Yüzyıl Tarihi (dergi) olarak değiştirmişsiniz. Bu bir dönem adı değil madde adıydı. Ancak maddenin geçmişlerini de birleştirmelisiniz [1] veya [2] linkinde maddenin önceki halinin geçmişi gözüküyor. Zira maddeye kimlerin ne katkılar yapmış olduğunu ilerde bakanlar anlamayacaklardır. Saygılar --docbaba 18:05, 30 Kasım 2012 (UTC)Docbaba mesaj

Özgün Yıldız
Sevgili Abuk Sabuk'un dilbilgisi maddelerinde gerçekleştirdiği detaylı ve özverili katkıları nedeniyle bu yıldızı hak ettiğine inanıyorum.. Tebrikler... Garbino ileti 22:06, 30 Kasım 2012 (UTC)
Geç bile kalmıştım.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 22:19, 30 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Garbino. Allah maddesinde anonim kullanıcı başlıkları büyük hâle getirmiş. O nedenle onayladığın değişikliği geri aldım. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 00:14, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba, eğer olmaması gerek bir şeyse pek tabi. Ben de dikkat ederim bundan sonra, uyarın için sağol.. --Garbino ileti 00:19, 1 Aralık 2012 (UTC)
  • Bilip bilmediğinden emin olamamıştım, öyle bir zarf attım :) Biçem gereği başlıklarda özel isim olmadığı sürece büyük harf kullanmıyoruz. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 00:23, 1 Aralık 2012 (UTC)
:)) Çok sağol. Bu tür değişikliklere genelde elleşmiyorum ama bugün bazı kanallarla ilgili bu yönlü değişiklikleri de onayladım. Gelsin gerilim müziği :)). Mesajı yarım bırakıp, inceleme günlüğünden bulup hepsini geri aldım. :)) Tekrar teşekkür ederim, yıkıcı olmadan yapıcı olmayı başarabilen kişi sayısı çok az burada.. Sağol.. İyi geceler dilerim.. :)) --Garbino ileti 00:34, 1 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba abuk sabuk.. Baktım da şuan kullanıcının o an yaptığı voleybol maddeleri ile ilgili 20 ye yakın madde onaylamışım. Voleybol liglerinin adı acıbadem oldu değişiklikleriydi. Sanırım o anda o da aradan kaçmış.. Hallettiğin için teşekkürler.. İyi geceler :)).. --Garbino ileti 00:23, 6 Aralık 2012 (UTC)

Merhabalar. Sayfa taşımaları boşaltma şeklinde yapmıyoruz. Sayfa geçmişlerinin muhafaza edilmesi için. VP:STT sayfasını kullanmanız gerekiyor.--Abuk SABUK msj 00:14, 6 Aralık 2012 (UTC)

Ancak voleybol federasyonu yasal olarak bayan değil kadın kelimesini kullanıyorum fenerbahçe bayan voleybol takımı değil kadın takımı olacaktır lütfen bu yanlış üzerinde ısrar etmeyin. Saygılarımla. (Şakşakcı7 (mesaj) 23:18, 8 Aralık 2012 (UTC))
Sadece Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi ve Voleybol Kadınlar Türkiye Kupası sayfalarını Bayan kelimesi ile değiştirmek vikipediye katkı sağlamak demek değildir ya kadın voleybol geçen tüm sayfaları bayan olarak taşıyın yada bırakın hepsi kadın olarak kalsın bunca sayfa birbirine girdi lütfen daha dikkatli olalım sadece 3 sayfa ile olacak iş değil ben aylarca emek verdim tüm sayfalara bizzat kendim. (Şakşakcı7 (mesaj) 00:07, 9 Aralık 2012 (UTC))

İyi akşamlar, uzatma işaretinin kullanıldığı yerler pek az. Kullanılması gerekenin bu olduğuna emin misiniz? esc2003 (mesaj) 20:39, 17 Aralık 2012 (UTC)

Merhaba. TDK'daki birileri yıllar önce şapkaların bir kısmından kurtulma kararı aldı ancak oldukça kayda değer olan kaynakta da (girişe ekledim) görüleceği üzere şapkalar gerekli yerlerde kullanılmaya devam ediliyor. Türkçe öğretmenlerinin, edebiyatçıların, yazarların pek çoğu şapkaları kullanmaya devam ediyorlar. Pîrî sözcüğündeki i'ler de uzun okunduğu için şapkalı olmaları gerekir. Ancak dilerseniz topluluk gündemine taşıyın.--Abuk SABUK msj 20:57, 17 Aralık 2012 (UTC)
Türkçede mesela açık ve kapalı olmak üzere iki tane de "e" sesi vardır ancak bir harfle temsil edilir. Düzeltme işareti olmadığı için sözcüklerin yazılışlarını yanlış saymak bana doğru gelmiyor. esc2003 (mesaj) 21:21, 17 Aralık 2012 (UTC)
  • Kulak misafiri oldum, kusura bakmayın. Yıllar önce aynı sorunu ben de yaşamıştım Türk Süvarisi ile ve neden kalmaları gerektiğini anlatmaya çalışmıştım. Yönlendirmelerin faydaları Vikiçizer'in dediği gibi saymakla bitmez. Buna hatalı yazılan sözcüklerin yönlendirilmesi dahil. Çalışkan vikipedistleri hırpalamaktan mümkün mertebe kaçınmamız lazım ancak belki hizmetlilere Türk Süvarisi'nin silme teklifleri konusunda daha dikkatli olmalarını hatırlatabiliriz.--Abuk SABUK msj 23:38, 18 Aralık 2012 (UTC)
Görüşünüz çok önemli kusura bakmak ne demek. Fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim... Konumuza dönersek, mesela bazı etiket koyduğu başlıklarda "iII.Osman, iiI.Mehmet..." gibi yönlendirmeler vardı. Bu şekilde kimse arama yapmaz sanırım o nedenle bu türde olanları kabul ettim ama geride en az 100 maddelik bir yönlendirme sayfasında silme etiketi var. Onlara elleşemedim. Silinmez umarım yarın bakıcam. Türk Süvarisi cidden hiç erinmeyen bir kullanıcı bazen ben bu hıza, azme şaşıyorum. :)).. Son zamanlarda oldukça paylaşımlarıda düzeldi bence ama bu temizlik işlemleri konusunda bir kaç gündür sürekli vikiçizer'le zıtlaşma halinde. Kendisine bu mesajı gönderdim biraz önce. Umarım o da vikiçizer'in mesajını okuduğunda bu duruma artık bir son vermeyi tercih eder. Hizmetlilerimizin bir çoğuyla zaten sorun yaşadı, yaşıyor. Tekrar uyarı yapılmasının aktifliğine zarar vereceği inancındayım. Sanırım biz çözmeye çalışmalıyız.. :)).. Tekrar fikir beyan ettiğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler, iyi geceler.. --Garbino ileti 23:55, 18 Aralık 2012 (UTC)

İsim-fiil de bir değişiklik yaptım umarım bahsettiğiniz konuda yardımı olmuşur.
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 23:32, 19 Aralık 2012 (UTC)

Rica ederim. Khadkhall (mesaj) 23:38, 19 Aralık 2012 (UTC)

Seçkin liste olması için aday gösterilen Murat Boz şarkıları listesi, 2008 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (Kanada), 2007 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (Kanada), Vikipedi:Seçkin liste adayları/Hande Yener şarkıları listesi, 2007 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (ABD), 2011 yılı Hot 100 listesi 1 numaralı şarkıları (ABD), Masters Turnuvası şampiyonları listesi maddelerine ait tartışmalar ilgisizlik nedeniyle sonuçlanamıyor. Oylamalara katılırsan sevinirim :) -Seyit mesaj 22:26, 24 Aralık 2012 (UTC)

ET SAKAL ya da ALT İBİK[kaynağı değiştir]

Merhaba Komoksy. İbik maddesinde bıyıktan (İng: wattle) bahsettim. Çeneden sarkan ibik görünümündeki parçaya bıyık deniyor, yanılmıyorum değil mi? Mutlu yıllar.--Abuk SABUK msj 15:52, 26 Aralık 2012 (UTC)

Üstteki et parçasına İBİK, yanlardan sarkan alttaki et parçasına ise SAKAL (Zootekni by M. Şenel) adı veriliyor --Kmoksy (mesaj) 16:03, 26 Aralık 2012 (UTC)
Yalnız bu normal "sakal"dan farklıdır resmen et parçasıdır ve yenir. İngilizcede wattle (en:Wattle (anatomy)) deniyor ve http://www.kulucka.net/index.php?topic=10538.5;wap2 forumunda da tartışması var --Kmoksy (mesaj) 16:12, 26 Aralık 2012 (UTC)
İngilizce wattle için sarkık gerdan ya da alt ibik adları da geçer, fakat İngilizcedeki ayrıca keçilerdeki küpe için de kullanılır. İngilizce de bir de en:dewlap tabiri var. --Kmoksy (mesaj) 16:22, 26 Aralık 2012 (UTC)
BU BİR ARŞİV SAYFASIDIR. LÜTFEN DEĞİŞTİRMEYİNİZ.