İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Ömer33

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
kibele 15:46, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Ömer33. Deneyimsiz bir kullanıcı olmanız ve ilgili maddeye, çok büyük bir metni, bir seferde ve kaynaksız olarak eklemeniz telif ihlali şüphelerine neden oluyor ve katkılarınız geri alınıyor. Değişikliklerinizi kendi cümlelerinizle (eğer öyle değil iseler), kısa bölümler halinde ve kaynak ekleyerek gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 22:42, 13 Ağustos 2012 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Yıldız için teşekkürler. Eğer kendiniz çeviriyorsanız bu sorun değil, aksine şahane. Her yere kaynak eklemeniz gerekmiyor ama gerekli gördüğünüz yerlere (özellikle tartışmalı olabilecek cümlelerin sonuna) <ref>Örnek kaynak</ref> şeklinde kaynak eklerseniz süper olur. VP:KG yönergesi ve Yardım:İçindekiler sayfası işinize yarayacaktır. Bu arada başlıklarda sadece ilk kelimeye büyük harfle başlıyoruz (== Türkiye'nin akarsuları == vb.) Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 15:16, 14 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Büyük harfi hallettim. Şunu (kısayı veya uzunu) kullanabilirsin. Bir de mesajlarını sol üstteki kalem resmine basarak veya ~~~~ yazarak imzalarsan iyi olur. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 20:14, 20 Ağustos 2012 (UTC)

  • Rica ederim. Yeni madde açarken dikkatli olmak lazım. Büyük harf sorununu "sayfa taşıma fonksiyonu" (sağ üstte) ile halledebilirsin. Ben de seve seve yardımcı olurum tabi. Bu arada diğer vikileri kaynak olarak göstermiyoruz. VP:KG yönergesine bir bakmanı tavsiye ederim. İyi geceler.--Abuk SABUK msj 22:45, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Eşcinsellik[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bu maddeye önemli ölçüde katkı yaptığını farkettim (teşekkürler) ancak "hiç" kaynak göstermemişsin. Kaynak göstermemen durumunda bu bilgilerin bir kısmı (özellikle tartışmalı olabilecek cümleler) "kaynak göster" etiketi ile etiketlenip, zamanla silinebilirler. VP:GK yönergesine bir göz atmanı tavsiye derim. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 23:45, 22 Ağustos 2012 (UTC)

  • Diğer vikilerde gerekli yerlerde güvenilir kaynaklar vardır. Onları burada da aynı yerlere ekleyebilirsin. Diğer vikiler de sen ve ben gibi kişiler tarafından imece usulüyle yazıldığı için ve "güvenilir kaynak" olmadığı için onların "kendisini" kaynak gösteremiyoruz. Bkz. VP:GK.--Abuk SABUK msj 18:11, 24 Ağustos 2012 (UTC)
  • Evet aynen öyle :) Örneğin orada "Elma dünyanın en lezzetli meyvesidir<ref>Elma Ansiklopedisi, cilt 1, sf 13.</ref> diyorsa aynen ekleyebilirsin. Tabii kaynağın tanım kısımlarını da Türkçeleştirmekte fayda var.--Abuk SABUK msj 19:45, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar Ömer33, maddeye kattığınız kaynaklar için ellerinize sağlık. Bayağı sancılı ve sıkıntılı bir süreçtir; çevirinin üzerine kaynak şablonları eklemek, çok güzel olmuş. Lakin kullandığımız şablonlar Türkçe, yabancı dildekii şablonları eklediğimizde eğer ilgili anahtarları Türkçe vermez isek görüntüsü olması gerektiği gibi olmuyor. O kadar uğraşıp yerine koyduğunuz metinler amacına himet etmiyor. Biraz daha uğraşıp şablonları da uygun şekilde ekleyebilirseniz, maddeyi en güzel haliyle ortaya çıkarırsanız, sonuç mükemmel olacak. Her konuda yardım için (elimden gelebildiği kadarı ile) bana da erişebilirsiniz. İyi vikiler~Tarkovsky~ 13:46, 25 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Kaynakça kısmı için teşekkürler. Artık nasıl eklediğim kaynakçanın istediğim gibi gözükmesini sayende öğrendim. Fakat bazen dosyaları İngilizce vikipedi'den çevirmiyorum. Evdeki ansiklopedileri kullanarak da buraya katkı yaptığım oluyor bu telif hakkı olur mu? Ömer33 (mesaj) 17:39, 25 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar, öncelikle kaynaktan nasıl eklediğinize bağlı; bir kaynakta yazan bilgileri olduğu gibi alıp buraya aktarıyorsanız, bu kesinlikle illegal (Telif haklarına aykırı). Ama bir kaynaktan aldığınız bilgileri sentezleyip (değerlendirip sebep sonuç ilişkileri ile) kendi ürününüz olarak, kendi sözcüklerinizle Vikipedi standartlarına uygun olarak aktarıyorsanız, işte o zaman uygun bir kaynak kullanımı oluyor. Bir de buraya göz atın isterseniz.~Tarkovsky~ 17:56, 25 Ağustos 2012 (UTC)

yanıltıcı içerik[kaynağı değiştir]

merhaba, mesaj sayfanızda başka kullanıcıların mesajlaşmalarını değiştirerek kullandığınız için geri alındı. tekrarlamanız vandalizm olarak değerlendirilebilir. --kibele 12:59, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Burada görüşünüzü belirtmek ister misiniz? --akinranbu (mesaj) 14:43, 10 Haziran 2014 (UTC)

Elbette isterim. Ömer33 (mesaj)

Kullanıcı Kutuları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı sayfanızda bulunan Kullanıcı Kutuları için kullandığınız arka fonu kendi kullanıcı sayfamda kullandım acaba bir sakıncası var mıdır?

Teşekkür ederim.. Saygılarımla...

EskiBirDost (mesaj) 07:49, 6 Mayıs 2015 (UTC)

Sakıncası yok. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ömer33 (mesaj) 03:02, 10 Haziran 2015 (UTC)

Vikipedi:Şikayet[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Şikayet bölümünde 2 tane şikayetim bulunmakta. İki şikayetim de hizmetlilerle alakalı okduğundan ötürü, hizmetli olmayan kullanıcıların tartışmaya dahil olmasının faydalı olacağını düşünmekteyim. Sonuçta ortada 2 farklı hizmetli şikayeti var ve cevap veren hizmetliler aynıya yakın, garip ve sorulara cevap vermek yerine kestirip atma yoluna giden cevaplar veriyorlar. Vakit ayırıp görüş bildirebilirseniz, sevinirim. Böylelikle belki de ben belki de onlar hatalarının farkına varabilir. Mesajımı okumak için ayırdığınız zaman için teşekkürler..Ashur (mesaj) 07:41, 14 Ekim 2015 (UTC)