Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv15

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam. Niye bu dosya kilitli ? SR işareti ekleyemedim. Takabeg ileti 13:44, 1 Şubat 2010 (UTC)

Baktım SR bu değil de kesik versiyonu değil mi acaba ? Vaktin olduğunda ilgilenirsen sevineceğim. Hoşçakalın. Takabeg ileti 08:31, 2 Şubat 2010 (UTC)

Seçkin resim (takım)[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Çok mu yoğunsun ? bu uygulama için konsensüs lazım mı sence ? Yoksa otomatik olarak uygulayabilir miyiz ? Şimdilik şablonu Türkçeye aktarmaya çalışacağım. Döndüğünde ilgilenirsen sevineceğim. Takabeg ileti 02:31, 2 Şubat 2010 (UTC)
{{SRT}} oluşturdum. Takabeg ileti 02:50, 2 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Evet, bugünlerde epey meşgulüm. Peygamber böceğine dün {{SR}} koyamamanın nedeni onun ana sayfada olmasıydı, ana sayfaya ait malzemeler otamatik korunmaya alınıyor. O resmi ana sayfaya çıkarmakta hata yaptığımı yeni farkettim. Adaylık tartışma sayfasının sadece tepesine bakarak o ilk versiyonunun oylandığını düşünmüşüm.

Seçkin resim takımı fikri bence gayet iyi, bence hemen uygulamaya koyalım. Ben de benzer şekilde bir seçkin madde takımı kavramını uygulamaya koymak istiyordum. En-wiki'de "featured topic" diyorlar, bizde de "seçkin tema" veya "seçkin konu" olabilir. --İnfoCan 10:34, 2 Şubat 2010 (UTC)

İyi. Dünden beri Kategori:Vikipedi seçkin resimler ile [1] arasındaki farkı azaltmaya çalışıyorum. Türkçe Vikinin SR sayısı Türkçe Vikide 1271 ama Commons'da 1241 olarak görünüyor. Hadi görüşürüz. Takabeg ileti 12:19, 2 Şubat 2010 (UTC)
  • Sela. Straż miejska nedir? Birde Żandarmeria Wojskowa, Straż Graniczna, Inspekcja Transportu Drogowego, Straż Ochrony Kolei, Służba Więzienna, Służba Celna, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego ve Straż Leśna de nedir? Size danışayım dedim:) İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 16:31, 3 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Ben Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasına bir şikayet etmiştim ve bir karar alındı ama bu karara itirazım sözkonusudur. Bu yüzden konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum. Şikayetim dört bölümden oluşmaktadır. 1. Üç geri dönüş kuralı ihlali (Kullanıcı dört kez kendi sürümünü getirmiştir) 2. Hizmetli politikası ihlali (Kullanıcı gerekçe kullanmadan engelleme vermiştir) 3. Engelleme politikası ihlali (Kullanıcı tartışmalı diyalog içinde olduğu beni engellemiştir) 4. Kişisel saldırılar yasaktır, nezaket ve iyi niyet varsayın politikası ihlalleri (Kullanıcı savunma yazılarıyla bu politikaları ihlal etmiştir, ayrıntıları sayfadda bulunmaktadır). Bu 4 iddiam için ayrı ayrı fikir belirtmenizi rica ederim, saygılar dilerim.Nihatix

Sayın Infocan. Açıkçası yazdığınız mesaj kafamı karıştırdı. Haklı olduğum noktalar olduğunu söylüyorsunuz, haklı olduğumu bile bile başım dik dolaşmamı öneriyorsunuz ama bu şikayet kapanmalı diyorsunuz. Haklıyım ama bu olayı arkamızdamı bırakmalıyız? Demeye çalıştığım: Hata var ama işimizemi bakmalıyız? Böyle yaparsak çok yalnış bir mesaj vermezmiyiz? Bugüne kadar birsürü saçma şikayet olmuş, benimki haklı bir şikayet ama bu seferde unutmam öneriliyor. Hazmedemiyorum. İstediğim engel değil. İstediğim karşı tarafın hatalı olduğunun tescil edilmesi. Adalet benim önceliğim. Ayrıca foundation demişiniz. Sİzde biliyorsunuz lokal konulara karışmıyorlar. Benim tr.wiki'ye katkımın olmaması şikayetimi değersiz kılıyorsa bu çok acı, gerçekten acı.Nihatix

1-2+3-4+... serisinin zavallılığı[kaynağı değiştir]

infocan, selamlar...

sendeki ingilizce seviyesi en-4'müş, SMİ'ne ilettiğim 1 − 2 + 3 − 4 + · · · maddesini "seçkin" seçildiği andan bugüne dek, kaynağı ile karşılaştırarak bir de sen incele istersen.

herşeyi bir kenara bıraktım, en temel sorun olarak, bu madde bir "seri"den bahsediyor, "dizi"den değil. buna mukabil, ilgili yerlere ve nihayetinde de şuraya onca not koymuş olmama rağmen, bu madde vikipedi'nin ana sayfasından hala daha "dizi" ifadeleriyle yayınlanıyor.

eğer senin müdahale etme şansın varsa, ana sayfadaki görünümünü "dizi"den değil, "seri"den bahsedecek şekilde düzenle istersen. zira, kalitesi için bu kadar uğraş verilen vikipedi'de ana sayfadan bu kadar yanlış bir bilgi aktarımı yapılıyor olması yazıktır.

--Doruk Salancıileti 07:03, 4 Şubat 2010 (UTC)

  • En azından en:Municipal police ne demektir? Straż miejska sayfasının İngilizce intervikisi. Sanırım belediye zabıtası demek. Yoksa yanılıyormuyum?-- FinlandiyalıM 14:14, 4 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...a[.]medileti 01:00, 5 Şubat 2010 (UTC)

Slmlar. Kaliforniya sheephead - Semicossyphus pulcher maddesinin adına yönelik vikitopluluk tarafından bir itiraz yok sanırım. Biraz daha bekleyelim mi yoksa değiştirme işlemini yapayım mı siz yapar mısınız? İyi çalışmalar.--a[.]medileti 20:54, 10 Şubat 2010 (UTC)

  • Artık şu sayfadaki bazı oylamaları kapatsak. Çok uzun zamandır halen oylamada. Siz peki ne düşünüyorsunuz? İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 17:32, 11 Şubat 2010 (UTC)

Selam Can. Nasıl gidiyor ? Dün hiç uymadın mı acaba ? Kürtler maddesi kilitli. Rica etsem bu resmi ekleyebilir misin ? Takabeg ileti 14:12, 15 Şubat 2010 (UTC)

Dün biraz kendimi kaptırdım evet... Resmi hangi alt başlığa yerleştireyim? Bir de bağlantısı bozulmuş bir resim var, onun yerine ne önerirsin? --İnfoCan 14:18, 15 Şubat 2010 (UTC)

  • Bence buraya eklenmesi uygundur. Silinmiş resim kaldırılsın. Yerine Bunu mu koysak :))) Yok yok o olmaz. Şu an önerim yok. Daha sorna bakacağım. Takabeg ileti 14:23, 15 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, şurada hata yapmışsınız sanıyorum. Şimdilik ben Vito'nun sürümüne geri aldım yani en basit haline. Bilginize--CnkALTDSmesaj/message 19:10, 15 Şubat 2010 (UTC)

Selam, piri reis bir alt seviye baslik olacak sanki? Duzeni yeni kurdugun icin emin olamadim, duzeltmedim. Cok faydali oldu bu, umarim aktif olarak kullanilir. Bakabilir misin? Coriolis 19:17, 15 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

  • Haber verdiğiniz için teşekkürler, ne yazık ki mesajınızı geç farkettim. Vandal gitmişti bu arada ama gene de bir 24 saat engel verdim. Devam ederse engel süresini artırırız. --İnfoCan 00:38, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba, rica ederim elbette göreve nail. Size bildirdikten sonra bir müddet bekledim, herhangi bir geri alma işlemi olmayınca tatmin oldu sanıyorum, gitti. Sonrasında geri yükledim sayfaları. Levent Abi'ye de durumu bildirmiştim kendisinin Viki'de olduğunu varsayarak. Şimdi o mesajımın altına halledildiğini bildiriyorum. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:43, 16 Şubat 2010 (UTC)

-[kaynağı değiştir]

Belirttiğiniz kullanıcı(lar) kötü niyetli bir davranış yapmadıysa aynı kişi dahi olsa engellemeyiz (benim de bir ikinci hesabım var!). Bir oylamada veya tartışmada farklı kişiler oldukları izlenimi vermeyi amaçlayan davranışları olursa veya ikisinden biri engel aldıktan sonra öbürü devreye girerse o zaman kötü kukla olurlar ve engellenirler. Haber verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 21:49, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba iletiniz için teşekkürler zira ben iletimde engellenmeleri gerektiğini belirtmedim. Kullanıcı adlarına bir yorum yaparak lakin son günlerde eski bir kullanıcı olan x isimli kişinin çeşitli vandalizm içerikli tutumunu göz önüne alarak kukla olabilirler (olasılık) kelimesini kullandım. Sonuçta izlemekte olduğumu belirttim. O an için tek aktif olan hizmetli sizdiniz. Atik bir mesaj oldu benimkisi. Bilgilerinize, iyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 21:59, 16 Şubat 2010 (UTC)
  • Selam kendimize ait olmayan kamu malı veya adil kullanım dosyalarını (örneğin internet sitesinden falan bulduğumuz dosyalar) yüklerken dosyayı öncelikle bilgisayarımıza kaydedip ondan sonramı Source filename yazan yere bilgisayara kayededilen resmin adını yazıyoruz? Yardım:Resim yükleme'de pek fazla bilgi bulamadım. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim:)-- FinlandiyalıM 18:16, 17 Şubat 2010 (UTC)

Halledildi.:).--Drlp ileti 19:41, 17 Şubat 2010 (UTC)


Avrupa tarihi maddesindeki haritalardan 1 tanesini (Dosya:Second world war europe 1941-1942 map tr.png) Türkçeleştirdim ama şu bu hafta seyahat için İstanbul'dayım ve vaktim yok. Gelecek haftanın sonuna kadar (26 Şubat) bekletebilir misiniz acaba? Teşekkürler. ---Vikiyazar 16:47, 18 Şubat 2010 (UTC)

Selam Can. Bu SRA'da hangisi seçildi ? Takabeg ileti 16:45, 19 Şubat 2010 (UTC)

81.215.215.21 ısrarla spam link eklemekte. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 18:30, 19 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba, rica etsem şu sayfayı silebilir misiniz? İsim değişikliği olacak zira. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 00:57, 22 Şubat 2010 (UTC)

Avrupa tarihi[kaynağı değiştir]

Haritaları Türkçeleştirdim. Bana zaman tanıdığınız için teşekkür ederim. ---Vikiyazar 23:41, 22 Şubat 2010 (UTC)

Vikipedi:Madde incelemesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Pritzker Mimarlık Ödülü hakkında Stambouliote'tan görüş istediğinizi gördüm de, eğer zaten farkında değilseniz haber vereyim, bir süre önce bu tür amaçlar için Vikipedi:Madde incelemesi sayfasını kullanıma girdi. Tabii bir mecburiyet yok ve sizin durumunuzda belki de gereksiz, ama Stambouliote‎ müsait değilse veya ondan alacağınız görüşe ek olarak, Madde İncelemesi sayfasını da bir deneyebilirsiniz. Aslında en iyisi, Madde İncelemesi sayfasına başvurunuzu yapmanız, Stambouliote'un‎ da orada değerlendirmesini yapması olurdu, böylece yeni sistemimiz de uygulamaya girmiş olurdu. --İnfoCan 15:01, 25 Şubat 2010 (UTC)
  • Vikipedi:Madde incelemesi sayfasından haberim yoktu. Sayenizde öğrenmiş oldum, teşekkür ederim. Pritzker Mimarlık Ödülü ile ilgili Stambouliote’dan görüşlerini aldım ama kırmızıları tamamladıktan sonra o sayfaya yerleştireceğim. Gözümden kaçmış hususlar var ise arkadaşlar bunu SL adayı yapmadan bana bildirirlerse çok faydalı olur. Pritzker Mimarlık Ödülü maddesinden sonra önümüzdeki günlerde Oscar Niemeyer maddesini de tamamlayacağım. Şu anki haliyle çok eksik ama bir iki haftaya onu da tamamlar bu listeye koyarım. Mimar77 03:46, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Aklıma takılan bir husus var. Vikipedi:Madde incelemesi sayfası neden sadece Seçkin Maddeler için kullanılıyor? Aynı zamanda Kaliteli Maddeler de burada incelense daha faydalı olmaz mı? Sevgiler… Mimar77 03:46, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Değişiklikler için teşekkür ederim. KM adayı olmasını istediğim bir maddeyi buraya yerleştirdim bile. Çalışmalarınızda kolay gelsin. Sevgiler Mimar77 05:46, 27 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Can, salakça bir soru olacak ama biz bu GSR'yi SR seçtik mi? Ben bu konuyla ilgili kayıt bulamadım. Dikkatsizliğimden de olabilir tabi. Selamlar --Coriolis 13:01, 26 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Türkçe Vikide SR olan bu versiyonu. Günceleyelim mi ? Takabeg ileti 13:06, 26 Şubat 2010 (UTC)
Karar veremiyorum. Ne dersin, değer mi? --İnfoCan 15:35, 26 Şubat 2010 (UTC)
Şu anki SR'de numara 2 ve 3 arasında kırmızı çizik duruyor. Ana sayfasına çıkan dosyada ise bu sorun görünmüyor. SRA gösterelim. Sen gösterebilir misin ? Yoksa ben göstereyim mi ? Takabeg ileti 18:51, 26 Şubat 2010 (UTC)