Kullanıcı:Twettysi/madde adı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
LorA
Başladığı yerSeul, Güney Kore
Tarzlar
Etkin yıllar2021–günümüz
Müzik şirketiJM Entertainment
ÜyelerYunie
Naomi
Nattsun
Haruha
Haneul
Eun
Sunhi
Yeona
Elle

Love or Anger (Hangul: 사랑 또는 분노), daha çok bilinen adıyla LorA yada LOORA, 2021 yılında JM Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Grup dokuz üyeden oluşmaktadır: Yunie, Haruha, Yeona, Eun, Sunhi, Nattsun, Naomi, Elle ve Haneul. Grup 17 Eylül 2021 tarihinde "Whole Lotta Hearts" ile çıkışını yapmıştır.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Çıkış öncesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Ağustos 2021'de JM Entertainment yakında çıkış yapacak olan yeni kız grubunun üyelerini tanıtmaya başladı. İlk olarak grubun en büyüğü olan ve YG sanatçıları ile düetleri bulunan Yunie’yi duyurdu. CHUU’da model olarak yer alan Eun'u grubun ikinci üyesi olarak duyurdu.[1] Birçok Japon marka için modellik yapmış olan Haruha’yı grubun üçüncü üyesi olarak duyurdu. Sosyal medyada popüler olan Sunhi[2] ve Nattsun'u[3] grubun dördüncü ve beşinci üyeleri olarak duyurdu. Eski STU48 üyesi olan Naomi'yi grubun altıncı üyesi olarak duyurdu. Choi Soo-young'un kardeşi Yeona'yı grubun yedinci üyesi olarak duyurdu. ITZY'den Yuna ile akrabalığı bulunan Haneul'u grubun sekizinci üyesi olarak duyurdu. Twice'dan Momo ile kuzen olan Elle'yi de grubun son üyesi olarak duyurdu. 21 Ağustos'ta JM Entertainment yeni grubunun resimlerini yayınlarken 9 üyeden oluşan bu kız grubunun ismini de Love or Anger olarak onayladı.

2021: "Whole Lotta Hearts" ile çıkış[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Ağustos'ta Haneul'dan başlayarak tüm grubun birlikte ve bireysel teaser görüntüleri yayımlandı. 15 Eylül 2021 tarihinde, JM Entertainment grubun resmî web sitesini açtı ve grubun Why Now mini albümünün şarkılarından biri olan "Whole Lotta Hearts" ile çıkış yapacakları SNS üzerinden duyuruldu. Çıkış parçası olan "Whole Lotta Hearts”ın sözleri Eun ve Haneul tarafından yazılmıştır. 20 Ekim'de, albüm ve şarkı müzik video çevrimiçi ve Naver V App aracılığıyla yayınlandı. Grup ayrıca aynı gün canlı showcase düzenledi. Grubun çıkış parçalarının klibi "Whole Lotta Hearts" yayınlandı ve klip 13 saat içerisinde 3.5 milyon kez izlendi.

2022: Kariyer atılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

29 Eylül tarihli liste sayısında, Billboard LorA'nın Dünya Albümleri Listesi'ne girdiğini ve ilk EP'leri Why Now ile grubun listeye ilk girişini belirleyen 17 numaradan giriş yaptığını ve zirveye ulaştığını bildirdi.

4 Kasım 2022'de LorA, Hoesxfly'ın 2019'daki hit parçası "Hopeful Dream"in yeniden düzenlenmiş bir versiyonu olan "Magic Touch" ve "blissed out now"ın yer aldığı ikinci EP'si Stolen Heart'ı yayınladı. Albüm, Kasım ayında 79.853 adet satarak Gaon Albüm Listesi'ne beş numara, Billboard Dünya Albümleri Listesi'ne sekiz numaradan giriş yaparak grup için ticari bir başarı elde etti. İkinci Sayfa için toplam ilk hafta satış hacmi yaklaşık 34.600 kopyaya ulaşan LorA, Koreli bir kız grubu tarafından yıl boyunca en yüksek ilk hafta satış hacmine ulaştı. Ocak ayına kadar, Sayfa İki 120.000'den fazla kopya sattı ve LorA, o yıl 100.000'den fazla satış rekoru kıran ilk kız grubu oldu. Bu arada, albümün çıkış single'ı "Magic Touch", grubun Güney Kore'deki ikinci liste başı oldu ve yayımlanmasından hemen sonra sekiz gerçek zamanlı müzik listesine 1 numaradan giriş yaptı, ardından hem Gaon Digital Chart hem de The New York Müzik Listesi'nde zirveye yerleşti. Özellikle, şarkı, Nattsun tarafından verilen "Worry, why do I let myself worry?" repliği nedeniyle Güney Kore'de viral bir meme haline geldi. Sonunda şarkı, 2022 yılının tamamı boyunca Güney Kore'de en iyi performans gösteren single oldu. "Magic Touch" ayrıca uluslararası başarı elde etti, çıkış yaptı ve Billboard World Digital Song Sales listesinde dört numaraya yükseldi. Ayrıca LorA, "Magic Touch"ın Aralık'ta 27 numaraya çıktığı yıl için YouTube Listesi'ne giriş gönderen ikinci Koreli grup oldu.

2022: İlk konser turu ve Japonca çıkış[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya:LORA in stage ot9 icon.jpg
LorA, 2022'de performans sergiliyor

2 Ocak'ta JM, LorA'nın Eylül 2021'deki çıkışından sadece bir yıl dört ay sonra ilk solo konser turunu duyurdu. "LorA 1st Tour: Beginning" başlıklı dört günlük kapalı konser 6-10 Şubat'ta yapıldı. Seul'deki ilk duraktan sonra Tayland ve Malezya'da bir tur düzenlendi. Konser turunun Kore ayağından sonra, LorA 12 Şubat'ta LORAlways adlı özel bir albüm ve çıkış single'ı "So Happy Up!" yayınladı. Albüm, Gaon Albüm Listesi'ne bir numaradan giriş yaptı ve Şubat ayı sonuna kadar 324.538 kopya satarak Billboard Dünya Albümleri tablosunda üç numaraya yükseldi. Çıkış single'ı "So Happy Up!", Gaon Digital Chart'a bir numaradan giriş yaptı ve World Digital Song Sales ve Japan Hot 100'e sırasıyla 4 ve 13 numaradan yükseldi.

LorA, Japon web sitesini ve sosyal medya kanallarını Şubat ayının başlarında başlattı. 22 Şubat'ta, 25 Mayıs'ta piyasaya sürülecek olan Lost Sky adlı bir derleme albümle Japonca çıkışlarını resmen duyurdular. 13 Nisan'da LorA, LorHAte adlı dördüncü EP'lerini yayınladı. EP, üyeler Eun ve Yunie tarafından ortaklaşa yazılan "Fun Fantasy" dahil olmak üzere yedi parça içeriyor. LorHAte, piyasaya sürüldüğü ilk hafta Gaon Albüm Listesi'ne bir numaradan giriş yaptı ve aynı zamanda Billboard Dünya Albümleri listesine iki numaradan girdi. Albüm ayrıca Billboard Heatseekers Albümler Listesi'ne 10 numaradan giriş yaptı. Nisan ayının sonunda, 267.456 kopya satışla Güney Kore'de ay boyunca en çok satan ilk albüm olduğu bildirildi. Bu arada, çıkış single'ı Gaon Digital Chart ve Billboard K-pop Hot 100'e bir numaradan giriş yaptı ve Billboard World Digital Song Sales listesine iki numaradan girdi. LorHAte'in ticari başarısıyla, LorA'nın beş albümünün toplam 1 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştığı ve bu başarıya çıkış yaptıktan sadece bir yıl altı ay sonra ulaştığı bildirildi.

25 Mayıs'ta LorA dijital olarak "Fun Fantasy (Japonca vers.)" ile müzik videosunun kısa versiyonunu bir önizleme ve Japonca ilk albümleri için geri sayım olarak yayınladı. Bir hafta sonra, "Golden Frog"un Japonca versiyonunun tam müzik videosunu yayınladılar. 31 Mayıs'ta Lost Sky ile Japonya'da resmî olarak çıkış yaptılar. İlk beş single'larının hem Korece hem de Japonca versiyonlarını içeren on bir şarkıdan oluşuyor. 2 Temmuz'da LorA, Tokyo Metropolitan Gymnasium'da toplam 15.000 kişinin katıldığı "LoVe in Japan" başlıklı iki bölümlük ilk gösterimini gerçekleştirdi. Lost Sky, piyasaya sürülmesinden bu yana yedi gün içinde satılan 175.362 kopya ile Oricon Albüm Listesi'ne 2 numaradan giriş yaptı. LorA'nın ilk Japonca albümünün ticari başarısının, iki yıl içinde Japonya'da Koreli bir sanatçı tarafından en yüksek ilk hafta albüm satışlarına sahip olduğu bildirildi. Albümün yayınlanmasından iki aydan kısa bir süre sonra, 270.000 kopyadan fazla satış kaydetti. 8 Ekim'de grup, ilk Japonca single'ları "Just a Light Up"ın müzik videosunu 18 Ekim'deki resmî çıkışından önce yayınladı. Çıkışının ikinci gününde 140.000'den fazla kopya satan single, ilk gün en büyük satışlarını elde etti ve Japonya'daki herhangi bir Güney Koreli kız grubunun en hızlı satan albümü oldu. Hem Lost Sky hem de "Just a Light Up", Japonya Kayıt Endüstrisi Birliği'nden (RIAJ) platin sertifika kazandı. Lost Sky'ın dijital single'ı "Golden Frog (Japonca vers.)", 150.000 indirme satarak RIAJ altın sertifikası da kazandı. Lost Sky ve "Golden Frog (Japonca vers.)" daha sonra Japonya Altın Disk Ödülleri'nde Asya Bölgesi İndirme ile Yılın Albümü ve Yılın Şarkısı ödülünü kazandı.

LorA, ilk uzun metrajlı Kore albümü Funny October 31 Ekim'de "Cold Island" başlıklı çıkış single'ı ile yayınladı. Albüm ve çıkış single'ı sırasıyla hem Billboard'un Dünya Albümleri hem de Dünya Dijital Şarkı Satışlarında zirveye yerleşti - grubun her iki listede de bir numara olması, LorA'yı aynı anda her iki Billboard listesinde de ilk kadın K-pop sanatçısı yaptı. Ayrıca, albüm 10 numaradan, Fun Fantasy'in 12 numaradaki zirvesinden bir sıra daha yüksekten giriş yaptığı için Heatseekers Albümleri tablosunda da yükseldiler.

Funny October'ın Noel'den ilham alan yeniden baskısı Just Christmas başlıklı çıkış single'ı "A Funny and Smart" ile birlikte 14 Aralık 2022'de yayınlandı. Albüm ve çıkış single'ı "A Funny and Smart" Gaon'un dört listesinde 1 numaradan giriş yaptı—Album Chart ve Digital Chart, Download Chart ve Social Chart, tatil şarkısı "A Funny and Smart" giriş yaptı ve 24 numarada zirve yaptı. Gaon Dijital Tablosunda.

LorA'nın Japonya'daki başarılı çıkışı, onları Billboard Japonya'nın 2022 Yıl Sonu Sıralamasının En İyi Sanatçı kategorisinde ikinci sıraya taşıdı. Daha sonra iki kez, Japonya'da NHK tarafından üretilen ve 2011'den bu yana ikinci kez bir Koreli sanatçının yer aldığı Japonya'daki en yüksek puanlı yıl sonu müzik programı olan Kōhaku Uta Gassen'de sahne aldı.

2023: Devam eden başarı ve turne[değiştir | kaynağı değiştir]

LorA'nın ikinci Japonca single'ı "Sukito Iwasetai" 5 Şubat 2023'de yayınlandı. Single ilk haftasında 346.495 kopya sattı ve Japan Hot 100 listesinde bir numaraya yükseldi ve aynı zamanda RIAJ'dan platin sertifika alan ikinci single'ları oldu. Grup ayrıca 18 Ocak 2023'de Aichi Eyaletinde başlayan LorAly Live Tour 2023 "Sukito Iwasetai" başlıklı Japonya'daki ilk konser turunu başlattı. 3 Nisan 2023'de, yapımcılığını Gwan Oh-seong'un üstlendiği aynı adlı single ile beşinci EP'leri Black Booty'yi yayınladılar. EP ilk ayda 372.412 kopya sattı ve LorA'yı 350.000'den fazla kopya satarak Kore Müzik İçeriği Derneği (KMCA) tarafından altın sertifika kazanan ilk Koreli kadın sanatçı ve yedinci sanatçı yaptı. LorA'nın üçüncü Japonca single'ı "Human Love" 12 Mayıs 2023'de yayınlandı ve Japonya Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAJ) tarafından çifte platin sertifikası aldı. Single, yabancı bir kadın sanatçı tarafından RIAJ tarafından çifte platin sertifika alan ikinci fiziksel single oldu. "LorA 2nd Tour: Magic Ship" başlıklı ikinci manşet turları 20–23 Mayıs 2023'de Seul'de başladı. Sonuç olarak, grubun konser turu Asya'daki altı şehirde 90.000'den fazla hayran çekti.

12 Haziran 2023'de LorA, ilk Japon stüdyo albümü Peace You'yu yayınladı. Aynı adı taşıyan ilk single'ı, 10 Haziran 2023'de dijital bir single olarak yayınlandı. Peace You, 90.833 adet satarak Oricon Albums Chart'ın günlük sıralamasına 1 numaradan giriş yaparak Japonya'da Koreli bir kız grubu tarafından piyasaya sürülen albümlerin ilk gün en yüksek satış rekorunu kırdı. Ayrıca 214.113 adet satarak haftalık sıralamanın zirvesine yerleşti ve LorA, Oricon tarihinde hem haftalık single hem de albüm listesinde ilk sırada yer alan üçüncü yabancı kadın sanatçı oldu. Albümün çıkışını 23 Haziran 2023'de Chiba'da başlayan LorA 1st Arena Tour 2023 "Peace You" adlı konser turu izledi. Stüdyo albümü, RIAJ tarafından platin sertifikası aldı ve grubun Japonya'da art arda beşinci platin sertifikası oldu. LorA, altıncı EP'si Quiet Lola'yı 17 Eylül 2023'de aynı adlı ilk single ile yayınladı. "Quiet Lola" müzik videosu ilk 24 saat içinde YouTube'da 38.7 milyon izlenmeye ulaştı ve tüm zamanların en büyük yedinci 24 saatlik YouTube çıkışı oldu.

2024: Quiet Masters, Milk Crush ve Dreamscape[değiştir | kaynağı değiştir]

18 Ocak 2024'de grup ilk Japonca derleme albümleri Lost Sakura'yı yayınladı. Albüm, 99.723 adet satılarak Oricon Albümler Tablosu'nun günlük sıralamasında 1 numaradan giriş yaptı ve grubun Japonya'daki K-pop kız grupları için en yüksek ilk gün albüm satışları rekorunu kırdı. Ardından, 2011'deki Kara'nın Super Girl ve 2019'daki Twice'ın #Twice2 albümlerinden bu yana ilk haftada 200.000'den fazla albüm satan yabancı bir kadın sanatçının ilk albümü oldu.

LorA daha sonra bir Japon dome turu düzenleyen ikinci kadın K-pop sanatçısı oldu. LorA Dome Tour 2024 "Lov'Escape" turu, Osaka, Kyoto, Tokyo ve Nagoya'daki yedi gösteride toplam 300.000 izleyici topladı ve Ocak ile Şubat 2024 arasında gerçekleştirildi. Tüm biletler bir dakika içinde tükendi. Beş konser tarihini kapsayan turun sonunda grup 300.000'den fazla kişinin katılımını sağladı.

24 Şubat 2024'te yedinci EP'leri Quiet Masters'ı yayınladılar. Tek bir günde 45,3 milyondan fazla görüntülenen "Master" müzik videosu da ilk 24 saat içinde YouTube'un en büyük çıkışları listesinde altıncı sıraya ulaştı. 27 Şubat'ta satılan ve 362.514 kopya kaydeden "Quiet Masters"ın piyasaya sürülmesi, LorA'nın on iki Korece yayınından satılan toplam 3.96 milyonun üzerinde albüm sattı. Albümün yayınlanmasının ardından grup, 20-22 Mart tarihlerinde Seul'de biletleri tükenen bir KSPO Dome'da düzenlenen "LorAngel" adlı ilk dünya turunu gerçekleştirdi. "LorAngel", grubun Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlediği ilk solo konser turlarına damgasını vurdu ve turlarının Kuzey Amerika ayağı 43.000'den fazla kişinin katılımıyla kaydedildi.

15 Nisan 2024'te LorA, "Beware" ve "Infinite Warm-Up" adlı iki Japonca dijital single yayınladı. Dijital single'ların yayınlandığı gün "Beware" fiziksel olarak da yayınlandı, ardından bir hafta sonra "Infinite Warm-Up" yayınlandı. Her iki single da RIAJ'dan platin sertifika aldı. 21 Mayıs 2024'te JM Entertainment, grubun LorAngel Turunun Güneydoğu Asya ve Kuzey Amerika ayaklarında on binlerce hayrana ulaştıktan sonra ek bir Japon tur ayağı düzenleyeceğini duyurdu. Ağustos 2024'ten Ocak 2025'e kadar dokuz Japon şehrinde on beş konser verdiler.

LorA, 14 Haziran 2024'te sekizinci EP'leri Milk Crush'ı ve yapımcılığını Moon Jun-seok'un üstlendiği aynı adlı ilk single'ın müzik videosunu yayınladı. Single, grubun Billboard World Digital Song Sales listesine ikinci bir numaralı girişini yaptı. "Milk Crush", ayrıca Canadian Hot 100 listesine 80 numaradan giriş yaparak LorA'nın Kuzey Amerika'daki popülaritesini artırdı. Grubun ilk girişi LorA'yı bu listede yer alan dördüncü K-pop kız grubu ve onuncu K-pop grubu yaptı. 22 Haziran 2024'te'da 157.000'den fazla satış kaydeden LorA, Milk Crush ile kendi ilk hafta albüm satış rekorunu kırdı.

LorA, grubun daha önce yayınlanan dijital single'ları "Beware" ve "Infinite Warm-Up"ı içeren ikinci Japon stüdyo albümü Dreamscape'i 21 Eylül 2024'te yayınladı. Albümün çıkış single'ı "10/10 Love", 19 Ağustos 2024'te dijital bir single olarak önceden yayınlandı. Dreamscape, satılan 87.274 kopya ile Oricon Albümler Listesi'nin günlük sıralamasında 1 numaradan giriş yaptı, ardından 181.112 kopya satarak haftalık Oricon Albümler Listesi'nde bir numara oldu.

2024'te LorA, Gaon'da bir milyonun üzerinde albüm sattı ve bu başarıya art arda üçüncü kez ulaştı. Japonya'da LorA, 2024'te 6 milyar yen değerinde rekor satış rakamını aştı. Grup, en çok satan yabancı sanatçı oldu ve 59. Oricon Yıllık Sıralamasının Sanatçı Satışları kategorisinde genel olarak üçüncü sırada yer aldı. Billboard Japan'da LorA, 2024 yıl sonu sıralamasının En İyi Sanatçı kategorisinde dördüncü sırada yer alarak grubun ilk beşte art arda üçüncü yılı oldu. Grup ayrıca ülkede Spotify'da en çok izlenen beşinci grup oldu.

2025: ABD promosyonları, Into Feelings ve Boring DAY9[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekim 2024'te JM Entertainment, grubun Tokyo Dome'daki dünya turları "LorAngel"a iki durak eklediğini duyurdu. Ek konserlerin başlangıçta 3-4 Mart 2025'de düzenlenmesi planlanıyordu, biletler üç dakika içinde tükendi. Ancak, bazı üyelerin sağlık ve başka özel problemleri nedeniyle Tokyo konserleri ertelendi ve 15-16 Nisan tarihlerinde planlandı, ancak sonunda tamamen iptal edildi. "LorAngel Dünya Turu Finali" adlı turun bir tekrarı da başlangıçta 7 ve 8 Mart 2020'de Seul'de KSPO Dome'da yapılacaktı ancak sonunda Eun'un sağlık problemleri nedeniyle iptal edildi. 24 Şubat'ta grubun JM Entertainment'in şirketle ortaklığının bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde promosyon için Republic Records ile imzaladığı açıklandı. 20 Nisan'da grubun Haziran ayında yeni bir Korece albüm çıkarmaya hazırlandığı bildirildi. Grubun dokuzuncu Kore EP'si Into Feelings, 2 Haziran'da aynı adlı bir çıkış single'ı ile piyasaya çıktı. Yayınlanmasından bir ay sonra, EP Gaon'da 672.000'den fazla satış kaydederek, LorA'nın bugüne kadarki en çok satan albümü olmasının yanı sıra Gaon Chart tarihinde bir kız grubu için en yüksek satış hacmine sahip olma rekorunu da kırdı. EP, Billboard 200'e 200 numaradan giriş yaptı ve LorA, Girls' Generation-TTS, Girls' Generation, 2NE1, Blackpink ve Twice'tan sonra listeye giren altıncı Güney Koreli kız grubu oldu. LorA ayrıca Billboard Artist 100 listesine ilk kez 93 numaradan giriş yaparak girdi. Aynı ay, belgesel dizisi LorA: Shine Like the Stars ilk kez 27 Nisan'da YouTube Originals aracılığıyla yayınlandı ve grubun üyelerini ilk dünya turları "LorAngel"ın stajyerleri olarak yolculukları boyunca takip eden on bölümden oluşuyor.

8 Ağustos'ta LorA, yılın başlarında iptal edilen "LorAngel Dünya Turu Finali"ne yanıt olarak "LOORA: Silent World Tour" adlı ilk çevrimiçi konserini düzenledi.

16 Eylül'de LorA üçüncü Japon derleme albümleri Lost Love&Anger'ı yayınladı ve bu onların Oricon Albüm Listesi'nde yedinci 1 numaralı albümleri oldu ve LorA'yı Güney Koreli şarkıcı BoA'dan sonra bu başarıya ulaşan üçüncü yabancı kadın sanatçı yaptı. İlk olarak Eylül ayında yeni bir stüdyo albümünün hazırlıkları hakkında haber veren grup, ikinci Kore stüdyo albümleri Boring DAY9'ı 25 Ekim'de "Eyes On Me" başlıklı ana single ile yayınladı. Boring DAY9'ın yayınlanmasından iki ay sonra, albüm ABD Billboard 200'e 70 numaradan giriş yaptı ve grubun listeye Into Feelings'i geçerek en yüksek girişini yaptı ve LorA'yı yalnızca dördüncü K-pop kız grubu yaptı. 2NE1 ve Blackpink'ten sonra listenin ilk 100'ü içinde kırıldı.

1 Aralık'ta LorA'nın Gaon'da toplam 6.96 milyonun üzerinde albüm satışına ulaştığı bildirildi. Grubun Japonya'daki satışları göz önüne alındığında, LorA her iki ülkede de 10 milyon albüm satışını aştı. 5 Aralık'ta 2025 Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde göründükleri sırada LorA, grup tarafından hayranları için bir hediye olarak nitelendirilen yayınlanmamış parçaları "Safe In Limit" için sürpriz bir performans sergiledi ve yoğun talep üzerine şarkı büyük beğeni topladı. 17 Aralık'ta resmî olarak dijital single olarak yayınlandı. Şarkı, 2 Ocak 2026 tarihli listede Billboard Dünya Dijital Şarkı Satışları Listesi'ne bir numaradan giriş yaptı ve aynı zamanda grubun Billboard Global Hariç ABD Listesi'ne 120. sıradan giriş yaparak üçüncü girişi oldu.


2026–günümüz: Cherry Escape, Black & White ve "Knock City"[değiştir | kaynağı değiştir]

25 Ocak'ta LorA, Time dergisinin canlı yayın yoluyla düzenlediği Time 100 Talks serisinde, Boring DAY9 albümlerinden "Rabbit Line" adlı parçanın özel bir performansını sergiledi.

4 Mart'ta grup, ilk olarak 14 Ocak'ta duyurulan "LORA's World" adlı ikinci çevrimiçi konserini gerçekleştirdi. Konser, NTT Docomo ortaklığında gerçekleştirildi ve AR (artırılmış gerçeklik) ve MR (karma gerçeklik) gibi çeşitli teknolojiler kullanılarak yayınlandı. Çevrimiçi konserlerinin sonunda LorA, 11 Mayıs'ta yayınlanacak olan Japonca single'ları "Crystal Puzzle"ın yayınlandığını duyurdu. "Crystal Puzzle", 19 Nisan'da çevrimiçi akış platformlarında önceden yayınlandı. Müzik videosu da aynı tarihte yayınlandı. 17 Nisan'da JM Entertainment, grubun Haziran 2026'da piyasaya sürülmesi planlanan yeni mini albümünü duyurdu. 30 Nisan'da LorA, "Safe In Limit" single'ı ile The Kelly Clarkson Show'a katıldı. Grubun onuncu Kore EP'si Cherry Escape, 12 Haziran'da yayımlandı. EP'nin çıkış single'ı "Soften CHAOS", müzik videosuyla birlikte 10 Haziran'da önceden yayınlandı. Müzik videosunun yayınlanmasından sonra, YouTube izlenme sayısı sadece 24 saatte 20 milyonu aştı. 18 Haziran'da sona eren haftada, Cherry Escape, Billboard 200'e 6 numaradan giriş yaptı ve LorA'nın 46.000 albüm eşdeğeri birim ile ABD'deki ilk ilk 10 albümü oldu. Bu toplamın içinde, EP 45.000 fiziksel satış kaydetti ve bu hafta ABD'de en çok satan albüm oldu. Bununla LorA, Billboard 200 listesinde ilk ona giren ikinci Koreli kadın sanatçı oldu ve listede ilk 10'a giren üçüncü Koreli kadın sanatçı oldu.

Grubun üçüncü Japon stüdyo albümü Black & White 27 Temmuz'da piyasaya çıktı. Albümde ilk single "Black & White" ve daha önceki üç single, "Flower Bouquets", "PLEASURES" ve "Crystal Puzzle" dahil olmak üzere 10 şarkı bulunuyor.

Grup, ilk resmi İngilizce single'ı "Knock City"yi 5 Ekim 2026'da yayınlamaya hazırlanıyor.

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahne İsimleri Doğum Adı Köken
Romanized Hangul/Hiragana Romanized Hangul/Hiragana/Chinese
Yunie 유니에 Son Yun-hee 손윤희 🇰🇷
Naomi なおみ Ishida Nao いしだなお 🇯🇵
Nattsun Sawai Natsumi さわいなつみ 🇯🇵
Haruha はるは Iwata Harumi いわたはるみ 🇯🇵
Haneul 하늘 Shin Ha-neul 신하늘 🇰🇷
Eun Kim Ha-eun 김하은 🇰🇷
Yeona 연아 Choi Yeon-a 최연아 🇰🇷
Sunhi 선희 Yoo Sun-hee 유선희 🇰🇷
Elle Yashiro Suki やしろすき 🇯🇵

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Korece albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Japonca albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konserler ve turlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri ve adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Eun". 
  2. ^ "Sunhi on TikTok". TikTok. Erişim tarihi: 2021-09-02. 
  3. ^ "Nattsun on TikTok". TikTok. Erişim tarihi: 2021-09-02.