Kullanıcı:Cretanforever~trwiki/Arşiv2006-2007

Vikipedi, özgür ansiklopedi

NYSA[değiştir | kaynağı değiştir]

Şuan da gerçekten çok iyi durumda.
NYSA Festivali adı altında festival bile düzenleniyor her yıl. Amfi tiyatro da ünlü sanatçılar konser bile veriyorlar.
Yakınına da 4 yıldızlı aynı adı taşıyan lüks bi otel yapıldı. Dediğim gibi onbinlerce turist geliyor.
NYSA hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz: http://www.sultanhisar.gov.tr/drw/NYSAANTIK.htm

Biliyorum. Ulaştı bana. Çok şaşırdım. 6. sınıfa gidiyormuş. :)
Memty 01:12, 16 Ocak 2006 (UTC)

Milas[değiştir | kaynağı değiştir]

Milas duzenlemesi guzel olmus. Eline saglik. Prosure 16:54, 9 Aralık 2005 (UTC)


Bot[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,

Bot statüsü için destek verebilir misiniz acaba?

Vikipedi:Botlar

Teşekkürler

--Alperen 15:26, 30 Aralık 2005 (UTC)

eline sağlık , yeni yıl kutlu olsun Zentuk 01:29, 1 Ocak 2006 (UTC)

Pazarcık ve Ginkgo[değiştir | kaynağı değiştir]

Pazarcıklı olarak Pazarcık makalesine henüz el atmamışken siz ilk ciddi katkıyı yapmışsınız. Benim Pazarcık hakkında sağlam bilgi kaynağım olmasına rağmen bir türlü toparlamadım. Herhalde kendi şehrim olduğu için fazla mükemmeliyetçi davranıyorum. Bir de katkılarınızdan Ginkgo biloba makalesini gördüm. Ginkgo benim sevdiğim ikinci bitkidir. --Timurberk 03:12, 6 Ocak 2006 (UTC)

Anlaşılan kullanıcı sayfamdaki Hobilerim bölümüne bakmamışsınız. :) Benim en çok sevdiğim bitki yine bir doğu asya ağacıdır: Acer palmatum İngilizce Wikipedia'daki fotoğraf albümüne bakmayı ihmal etmeyin! Bu albümü ben oluşturdum da... :)) --Timurberk 14:43, 6 Ocak 2006 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurban bayramınız kutlu olsun, hayırlı bayramlar.--Ugur Basakmesaj 22:00, 9 Ocak 2006 (UTC)

Kurban bayramınız kutlu olsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurban bayramınız kutlu olsun, hayırlı bayramlar. kolay gelsin ve eline sağlık katkın için. :-) Zentuk 13:39, 10 Ocak 2006 (UTC)

re:'Hristiyan terminolojisi' kategorisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka! Yukarıdaki isimle bir kategori açtım. Ama bilgilerim haliyle sınırlı ve dolaylı. Hristiyanlığın çeşitli kollarındaki farklı tanımlar veya anlam farklılıkları da devreye girince kolay bir konu değil. Bu yüzden katkıya açık bir kategori. --cretanforever 17:37, 12 Ocak 2006 (UTC)

Tamam, iyi; ben aslında uzman değilim ama yardımcı olurum... ;-) --Katpatuka (msj)

Teşekkür Ederim[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Şablonu hazırlayacağım, değiştirip.
Bu arada babam Atça'lı annem Yenipazar'lı. :)
Mέ†έ 18:36, 13 Ocak 2006 (UTC)

Biraz daha dikkat...[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Kullanıcı_mesaj:Sero'daki ifadeniz Vikipedi'nin genel saygı çerçevesine pek uygun değil. Şahısların etnik kökenlerini vurgulayarak iyi veya kötü yorumlarda bulunmak Vikipedi'nin özgürlük kavramına ters düştüğü gibi muhatap tarafından kişisel saldırı olarak algılanabilir. Bu nedenle lafızlarınıza biraz daha dikkat ederseniz ve kişilerin etnik kökeninden çeşitli yorumlar yapmazsanız, şaka amaçlı dahi olsa, daha iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar. - Kubra 21:52, 13 Ocak 2006 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Sero

Sakin olun çağrısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Cretanforever ve Sero. Rica ediyorum. Lütfen tartışmalarınızda sakin olun ve birbirinize şaka! da olsa kişisel ya da dolaylı saldırı yapmayınız. Eğer bunu durduramayacasanız, bu kişisel tartışmanızı lütfen başka bir platformda (email, chat) gönlünüzce sürdürün. Vikipedi için rica ediyorum. Teşekkürler. --Dbl2010 18:26, 14 Ocak 2006 (UTC)


Mavi Balina[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam, mavi balina makalesi doğru görünüyor mu acaba, taksonomi kutusunun aşağıdaki şekilde görünmesi lazım, fazladan sınıflandırma varsa söyleyebilir misiniz acaba? Teşekkürler

Alem: Animalia


Fillum: Chordata


Sınıf: Mammalia


Takım: Cetacea


Familya: Balaenoptiidae


Cins: Balaenoptera


Tür: B. musculus

--Alperen 09:26, 22 Ocak 2006 (UTC)

Kusura bakmayın zırt pırt rahatsız ediyorum ama, tema olarak hangisini kullanıyorsunuz? Klasik mi? Bunları soruyorum çünkü oturum açtığımda bende mavi balinanın taksonomi şablonu yanlış görünüyor. Mesela şunları saklaması lazım:

Domain:

Superkingdom:

fakat saklamıyor bende :) dünden beri bunla uğraşıyorum kafama huni geçirmek üzereyim :P --Alperen 09:34, 22 Ocak 2006 (UTC)

şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cretanforever şehirler sayfaları ile ilgili cidden çok iyi çalışıyorsun. en:wikidekilerde gözümden kaçmadı yani:) Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 00:32, 23 Ocak 2006 (UTC)

ilçeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bektaş Bey, tebrik ederim Türkiye'nin tüm ilçelerini gayet düzenli bir şekilde girdiniz 10 saatinizi ayırıp. Ellerinize sağlık, birinin yapması gerekiyordu. denisutkumesaj 12:21, 29 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba. Öncelikle ilçeler ilgili çalışmanızdan dolayı teşekkürler. Ben de daha önce buna benzer bir çalışma için araştırma yapmış ve bilgi toplamıştım. Aşağıda gözüme çarpan bazı yanlışlık ve eksikilikleri listeliyorum. Tekrar teşekkürler.
Zfr 13:28, 29 Ocak 2006 (UTC)

çift makaleler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Cretanforever, bu Kategori:Türkiye yerleşim yerleri taslakları kategoriye biraz göz atabilirsen, son oluşturmuş olduğun yerleşim yerleri ile ilgili sayfalar ile belli bir sayıda çift makale oluşmuş olduğunu göreceksin. Bir kaç tanesi gözüme çarptı istersen bir göz at. Özellikle Ordu'da sanırım. Fakat ayrıntılı incelemedim. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 12:15, 31 Ocak 2006 (UTC)

İlçeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, ilçeler konusunda yardım isterseniz, yardım etmeye hazırım. --Alperen 10:53, 1 Şubat 2006 (UTC)

Peki, kimsenin sana "tek cümlelik makaleler oluşturma!" diye bağırmaması da kaderin garip bir cilvesi olsa gerek ;) --Alperen 11:31, 1 Şubat 2006 (UTC)

Arkadaşım Hoop[değiştir | kaynağı değiştir]

Arkadaşım burası bir ansiklopediiiiii... Sabahtan beri tek cümlelik makaleler giriyorsun dikkatimi çekmiyor değiiil. Senin bu tavırlarının durdurulması taraftarıyım... Bak Vikipedi yöneticisiyim asabımı bozma haaa... salarım üstüne botlarımı ne olduğunu bile anlamazsın vs. vs. :D :D, haa illa tek cümlelik makale yapmaya devam edecem diyip topluluğu hiçe sayıyorsan (!) al sana kullanışlı bir adres :

http://www.mailgazete.com/bilgibank/bilgibank7.htm

--Alperen 16:46, 1 Şubat 2006 (UTC)

ilçeler[değiştir | kaynağı değiştir]

103 İLÇE KURULMASI HAKKINDA KANUN (1)

  • Kanun Numarası  : 3392
  • Kabul Tarihi  : 19/6/1987
  • Yayımlandığı R. Gazete  : Tarih: 4/7/1987 Sayı: 19507
  • Yayımlandığı Düstur  : Tertip: 5 Cilt: 26 Sayfa:

55. Ekli (55) sayılı listede adları yazılı bucak ve köyleri kapsamak ve İz- mir Merkez İlçe Belediyesi hudutları içinde (Buca hariç) kalan mahalleler merkez olmak ve İzmir Merkez İlçe Belediyesinin adı Konak olarak değiştirilmek üzere, İzmir İlinde Konak adıyla,

...

103 ilçe kurulmuştur.--Erdemsenol 02:21, 2 Şubat 2006 (UTC)

Nasıl Gidiyor? ;)--Alperen 15:38, 2 Şubat 2006 (UTC)

Ben bugün bu işi bitiririm, daha sonra anlam ayrımlarına geçeceğim. Sen rahat ol, başka yapılması gereken varsa söyle yapayım :) --Alperen 15:43, 2 Şubat 2006 (UTC)

Asıl sen sağol, ilham veren sensin ;) --Alperen 22:35, 3 Şubat 2006 (UTC)

Şablonları oluşturmanın daha kolay bir yolunu biliyorum :), bir de sayfa isimlendirme üzerinde kafam karışık yani köy adı, ilçe adı, il adı mı olacak yoksa köy adı, il adı mı. Biliyorsun konuyla ilgili bir projem var. Du bi dakka zihnim açıldı. Var mısın konuyla ilgili bir Türkiye portalı açalım? :D --Alperen 23:14, 3 Şubat 2006 (UTC)

Hatta birer Kürdistan ve ajitasyon portalları açabiliriz :D :D --Alperen 23:19, 3 Şubat 2006 (UTC)

Bak şimdi, portali açalım, o işi ben hallederim, daha sonra sistematik olarak şablonları hazırlayalım. Benim elimde köyler hakkında bilgi içeren sayfalar var yani bomboş olmayacak. Benim kullanıcı sayfamda denemeler diye bi bölüm var orda Alperenbot için kaynaklar var oraya bakarsan... Neyse... diyorum ki sistematik olarak ilerlersek bu işin altından kalkarız. Bana yardım eder misin? --Alperen 23:26, 3 Şubat 2006 (UTC)

Şablon:Osmanlı sadrazamları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Şablon:Osmanlı sadrazamları biraz fazla karışık gibi olmuş. Yani bir sayfaya eklediğimizde fazla kalabalık yapacak gibi duruyor. Senin fikrin nedir?--Ugur Basakmesaj 21:33, 4 Şubat 2006 (UTC)

Şu andaki hali gerçekten karışık gibi. Adım adım netleştirmeye çalışıyorum Uğur. Ben de pek emin değilim daha...:) --cretanforever 21:35, 4 Şubat 2006 (UTC)
Şimdi tekrar baktımda, bölümlere ayırmaya çalışmışsın ama yine çok uzun görünüyor özellikle yükseliş dönemi kısmı. Bu boyutta kullanımı sanırım estetik açıdan hoş olmayacak. Geneline bir baktığımızda ortalama bir makale boyutundan daha uzun görünüyor:) Yani makalemiz belli bir boyuta gelse bile sayfanın %50'si şablon olacak:)--Ugur Basakmesaj 21:40, 4 Şubat 2006 (UTC)


Silsile Şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, dün sormuştun galiba, soyağacı şablonu görmedim hiç fakat silsile şablonu var, şu adresteki şablonu incelersen detaylarını görebilirsin, sanırım Uğur buna benzer bir şablonla uğraşıyordu, istersen bir de ona sor

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Mehmed_II&action=edit&section=6 (succesion box var, orası ilgini çeker belki)

Evet, gördüm Azeriler aslında ermeni asıllıdır diyen "bilimsel" çalışma yapmışlar. --Alperen 21:57, 19 Şubat 2006 (UTC)

Hükümet şablonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Cretanforever, öncelikle bu şablonlar için eline koluna sağlık ancak bana göre küçük bi ayrıntı gözünden kaçmış gibi; Hükümetler anılırken genelde ?. Cumhuriyet Hükümeti olarak adlandırılmaktadır.--Erdemsenol 16:57, 10 Mart 2006 (UTC)

Haklısın diğerlerinede baktımda gerçekten uzun oluyor.--Erdemsenol 17:08, 10 Mart 2006 (UTC)

uzun aralı mrb[değiştir | kaynağı değiştir]

önceden gördüm mesajını ama cevap veremedim. Bu wikipedia'ya zaman ayyıramadım. O yüzden pek de anlayamadım daha nasıl kullanılacağını. Benim adım soyadım Ruşen Yaran Rusi "rusi". Beni hatırlamazsın belki ama Zeynep'in Lise yıllığı varsa orada bulabilirsin benim adımı. Gürkan abim olur dersem, belki daha kolay tanırsın. Tekrar görüşmek üzere, inşallah bu Wiki'ye alışırım. Unutmadan 'Pisi'lilerin kedi sevgisi'nden bahsediyorsun. Bu wikipedia'ya yapılan saldırılarla ilgli olabilir mi? Ben ilk baktığımda böyle bir şey hatırlamıyorum...

Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Derviş' maddesine resim eklemeye çalışıyorum olmuyor birde sen bakarmısın iyi çalışmalar.

Okurken tarihlere dikkat. Daha uğraşacak. İtalikler benim. Şu arkadaştan şüpheleniyordum [[1]]; İngilizce wiki'de vukuatlı da bir arkadaş [[2]], professional discreditor havası var, oradaki İzmir mi Smyrna mı tartışma sayfasından [[3]] muhit aşinalığımız da sözkonusu, gözaltımda ama henüz emin değilim, kimsenin günahını almayayım.
Tekrarla, okurken tarihlere dikkat, italikler benim. --cretanforever 09:27, 12 Şubat 2006 (UTC)

barnstar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hoca bunu gerçekten hakettin, çünkü şablon hazırlamak gerçekten zor bi mevzu. Ayrıca unutmuşum Güzeller ile ilgili çalışmalarda Vikiye heyecan! katıyor.Aslında bir süre Trigan ve türevleri ile ilgilenmeyi yöneticilere bırakıp biraz pembe maddeler mi girsem napsam?--Erdemsenol 14:48, 11 Haziran 2006 (UTC)

Gökçeada Bozcaada[değiştir | kaynağı değiştir]

[4] söylemesi ayıpta biz burada hangisine oy vereceğiz. Tüm oylamalar kapatılmış ya da dikkatimden kaçtı. Gösterirseniz sevinirim.--Absarileti 11:58, 28 Haziran 2006 (UTC)

huriye Küpeli[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Huriye_K%C3%BCpeli Ilgini bekleyen bir konu. kolay gelsin. --22:54, 29 Haziran 2006 (UTC)

SAM sonucu bu madde kaldı ama oyların geneli, ve sizinde görüşünüz aynı yönde; maddenin kişi bazından ziyade gnel bir başlık altında yazılması. Konuya hakim biri olarak ve fikir babası olarak herhalde sizin ön ayak olmanız en doğrusu olur. Teşekkürler.

Harput[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet söylediğiniz gibi Harput Elazığ'ın bir ilçesi değil şablonuda ben koymamıştım ve çıkardım.--Absarileti 12:04, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Yerleşim birimleri için bir kullanıcı kutusu?[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu gurubun üyeleri için bir kullanıcı kutusu aklında varmı?--GraphicDesigner 17:02, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Batı Trakya Türkleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Elinize sağlık, iyi yapmışsınız ama ülke ülke de konuyu başlatabilirsek fena olmaz. Ben maalesef bir süre sizinle ortak çalışma bahtiyarlığına erişemeyeceğim. Daha sonra inşallan ben size yetişirim. :)) Sağlıcakla.--Cansız 21:22, 18 Temmuz 2006 (UTC)

ilginizi çekebilecek bir konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) nen altında bir başlık olarak VikiProje ve buna bağlı olarak VikiProje Madde Değerlendirmesi belki ilginizi çeker diye düşündüm.--GraphicDesigner 16:26, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Boyoz[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Cretanforever, açtığın Tepecik maddesini okurken boyozun olmadığını farkettim. İnternette biraz araştırdım fakat kafam karıştı, ben boyozu sade biliyorum fakat kimi sitelerde kıyma ve patatesten, hatta üzerine pudra şekerinden falan bahsedilmiş. Boyoz hakkında bilgin var mı? Maddeyi başlatmak istedim ama cesaret edemedim.. Tembelejderha 00:39, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Gecenin bu saatinde hatırlatmasan olmazdı sanki :)). --Makedon 21:40, 4 Ağustos 2006 (UTC)


Sariyan[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba konuyla ilgili oldugunuzu goruyorum. Hrant Sariyan makalesi cok faydali oldu. malesef ingilizce cevirisi ortalarda yok. benimde Fransizcam yeterli degil. bu konuda irtibat kurabilirmiyiz? english wikipediadan: Neurobio. oradan irtibat kuramazsak buraya not düsün mailimi yazayim... saygilar.

E-mail ile irtibat kuralım isterseniz. Benimki buradaki kullanıcı sayfamda var. Mesajınızı bekliyorum. İngilizce wikipedia'da da [5] sayfasına başlamıştım, paralel olarak da Ermeni teröristlerin işlediği cinayetlerin bir listesini çıkarıyordum, ama çete o makaleyi sildirdi (ben de fazla direnmedim, her bir cinayet için tek tek madde açmak daha iyi...) Ermeni komitacıları, Osmanlı'ya bağlı, ılımlı görüşlü ne kadar Ermeni varsa katlederek veya sindirerek başlamışlar işe. Bence Ermeni toplumu üzerindeki baskı veya tehditleri bugün de olanca şiddetiyle devam ediyor. Terörizmle ilişiği olmayan diyaspora Ermenilerinde de "Türkler soykırım tezini kabul etse de, şu Daşnakçıların baskısından kurtulsak" şeklinde bir bezginlik seziyorum (bu şahsi bir gözlem). Haliyle, işler o şekilde yürümüyor. Türkler birkaç çapulcunun baskısı için dedelerini niye satsınlar?

Dikkatli olmak şartıyla okuyabileceğiniz bir başka kaynak da Dr. Haçik Bogosyan'ın anıları. İnternet'te özeti var. [6]. İlginç bir insan. Bir kere çok zeki. Ermeni teröristler hakkında söyledikleri şunlar: "Doğal olarak, hangi hükümet olsa, böyle adamların faaliyetlerini nötralize etmek ister." Yalnız anılar, tahminimce, Ermeni komitacılarının siparişi üzerine yazılmış (1955'de). O yüzden siparişe uygun tarzlı, ancak (bence) şifreli kısımlar var. "Tehcir kafilemiz Ankara - Kırşehir arasında yolda yürürken yerde bir Ermeni papazın kürk takkesini gördük. Hepimiz dehşete kapıldık. Uzaktaki dağlara kadar gidip gelen Türk atlıları bize yamaçlarda Ermenilerin çürüyen cesetlerinin bulunduğunu söylediler. Korkumuz daha da arttı. İçimizden bazıları kendilerini göle atıp kurtulmak istediler ama Türkler onları makinalı tüfeklerle biçti" gibi şeyler (bence) "akıllı adam nasıl olsa böyle şeylere inanmaz" mantığıyla yazılmış. Ankara-Kırşehir arasında, hangi yoldan giderseniz gidin, eğer Balıkesir - Isparta üzerinden falan dolaşmamışsanız:), göl yoktur, hele insanın kendini boğulmak için atabileceği türden bir göl hiç yoktur. Bugün Hirfanlı baraj gölü var, ama 1915'de yoktu. Bence Bogosyan biraz hınzırlık yapmış, çünkü gerçekten zeki bir insan. Ermeniler de anıların hepsini yayınlamadılar zaten. Detaylara dikkat. Selamlar. Cretanforever

cok tesekkurler. keske sizle daha once baglanti kursaymisim bende o cete ile cok ugrastim. bu adamlar yüzünden su an wikiye ekleme yapmiyorum cünkü eninde sonunda ermeni propagandasina dönüsüyor. Armenian legionda bile ne sihir ne keramet laf Türkler gelmis ya pes... biz ceviri olayini bir sekilde hallettik we Holdwater kaynagi o kadar cok begendi ki iki günde bir makale kotardi. iste adres http://www.tallarmeniantale.com/diary-sarian.htm. size mail aticam. saptamaniz gercekten cok ilginc okudum bakin adam birde "Aleppo in the winter of 1915-1916, were sent to Der-Zor in the rain and snow, and died along the way from either starvation or freezing to death" demis Suriyede Dar el zor da kar yagdigi bakimidir acaba? size ilk firsatta mail atiyorum. görüsmek üzere.

bu arada Jenna Jameson sayfasida cok faydali onada özel bir tesekkür :) Neurobio.

Jenna Jameson'u ben yazmadım Neurobio:) Sayfayı hemen açtım ve gördüm, akşam daha ayrıntılı okuyacağım. Selam. Cretanforever
Hepsini okudum. Elinize sağlık. Günlüğün başlangıç bölümlerinde, Osmanlı yetkili makamlarının Adapazarı Ermenilerini, bahçeleri, kuyuları arama operasyonlarında, bir araba tüfek ve 350 el bombası bulunduğu yazılıydı. Adapazarı gibi yerde bu kadar cephanelik oluşturulmuşsa, Erzurum'da kim bilir ne çıkar? O dönemde pek çok kişide tüfek vardı tabii, ama el bombaları ne içindi acaba? Savaş ve sıkıyönetim zamanı olduğunu da, en küçük silah varlığının dahi yetkili makamlar için çok hassas bir konu oluşturacağını da unutmamak lazım...Bence ona da değinmekte fayda var. Selam. Cretanforever

Chrysostomos of Smyrna[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. en:Chrysostomos of Smyrna ile tr:İzmir Metropoliti Hrisostomos arasinda gercekten fazlaca fark var. Konu hakkinda yeteri kadar bilgili degilim, fakat sizin Turkce versiyonunda kaynak olarak kullandiginiz kitap Ingilizce versiyonda bulunmuyor. Hatta Ingilizce versiyonda bir tane bile Turk kaynak yok -- 2 tane asiri anti-Turk, bir tane de Yunan kaynak var. Lutfen en:Chrysostomos of Smyrna'ya katkida bulunabilir misiniz? MonsterOfTheLake 04:33, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Absar. Daha önce mesajlaşmıştık. Elazığlısın yanılmıyorsam. İngilizce wiki'de Elazığ sayfasını biraz düzene soktum, kavga dövüş Ermeni masallarını da çıkarttım sayfadan. Her şehrimize parazitler musallat oluyor maalesef. Bence sayfayı daha da geliştirmekte fayda var, fotoğraflar ilave açıklamalar koymak vs. Desteğe hazırım. Selam. Cretanforever

Merhaba. Orada yaşamasamda Elazığlıyım. Bende çok defa güzenlemelerde bulundum. Gerek Ermeni masalları gerekse kürtçe ve ermenice eklemelerde bulunuluyor. Fakat düzenlemenin ardından hemen musallat olup yeniden değiştiriyorlar bu nedenle orayı sürekli denetim altında tutmak gereli. Resimler içinde hemen biziz Vikipediden faydalanabilirsiniz hemde benim çektiğim kendi resimlerimi de yükleyebiliriz. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.--Absarileti 15:42, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Abdu’l-Mijid :))[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba abi. Link için sağol, İngilizce çeviriyazı da fazla bilgim olmasa da ‘Abdu’l-Mijid diye komik bir çeviri hiç görmedim. Sorun sanırım Osmanlı Türkçesinin de Arapça biçem kitabınına sığdırılması. Osmanlıca tam transkripsiyon için pek farklı kullanım yok. Türkçe için yeni bir biçem kitabı en doğrusu. Bence herkesin çekeceği yabancılık başlıkta tam transkribe kullanımında olur. Bir de bunu buldum. Sağlıcakla. --Cansız 20:52, 29 Ağustos 2006 (UTC)

İzmir Enternasyonal Fuarı[değiştir | kaynağı değiştir]

İzmir Enternasyonal Fuarı makalesini Ana Sayfa'ya aday gösterelim mi Memty? Yarim saattir arıyorum, aday gösterme sayfasını bulamadım:) Cretanforever

Gösterelim Bektaş abi. Vikipedi:Günün maddesi Memty 17:09, 30 Ağustos 2006 (UTC)

Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nın İzmir Enternasyonal Fuarı'yla pek alakası yok. Tek ortak yanları diğer bir çok fuar gibi (İzmir Bilgisayar Fuarı, İzmir Otomobil Fuarı, ...) Kültürpark'ta düzenleniyor olması. Bence maddedeki o altbaşlığı silip İzmir Kitap Fuarı diye yeni bir madde açmalıyız. Memty 09:46, 31 Ağustos 2006 (UTC)

Meclis Albüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Abi Merhaba, zevkle girdiğin maddeleri okuyordum ki aklıma meclis albümü geldi. Nerden elime geçti bilmiyorum ama saklamışım. Ben kongredekiler için vesikalık niyetine tek tek kesip kullanıyorum maddelerde. Yine böyle bir işe yarar mı? Bazılarının fotoları çok zor bulunuyor çünkü. Resim:Bmm meclis albümü-1.jpg gibi taoplam 17 parça, yükleyeyim mi? Mustafa Taki Doğruyol'a ekledim bile :)) --Cansız 12:16, 2 Eylül 2006 (UTC)

Erzurum, Sivas Kongre Delegeleri ve 1. Meclis'in tamamı var. Albüm olarak yüklemeyeyim o zaman, ben tek tek kesip maddelere eklerim. Sağlıcakla. --Cansız 12:41, 2 Eylül 2006 (UTC)
Tamam değil :)) Şöyle ki resim telif etiketlerinden hiç anlamıyorum. Bu resimlere netten kaynakda gösteremem, yüzlerce resim yüklenecek, lisans, telif falan sonradan her biri için uğraşmayayım. Sen durumu biliyorsun nasıl yükleyeyim bunları.--Cansız 12:47, 2 Eylül 2006 (UTC)
Birkaç tane yükledim eski olduğu için hep "PD" dedim ama sorun oluyormuş dediler. Bu arada ben birşey kesmiyorum. Sivas Kongresi ve Erzurum Kongresi'nde olan albümlerin aynısı jpg. formatında bu albüm zaten. Yabi belge falan yok, kesim işini fotoşopda yapıyorum. :))--Cansız 18:48, 2 Eylül 2006 (UTC)

pontus[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pontus soykırımı iddiaları maddesi çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Bu arada AB'nin yaptığına sinerlenmemek elde değil. --Zeynepmsj 10:17, 6 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 16:35, 6 Eylül 2006 (UTC)


Selamlar Cretanforever,

Ufak bir ricam olacak senden. Dosyaları yüklerken "Kaynak: İngilizce Wikipedia"'nın yanına dosyanın tam olarak nerde bulunduğunu ekleyebilirsen, ileride o resmin başına bir şey geldiğinde takip etmemiz kolaylaşır.

Teşekkür ederim şimdiden ve başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

Sevgiler

Vito Genovese 18:50, 7 Eylül 2006 (UTC)


Aa bak bu Van kedisi resmi Commons'tanmış zaten. Commons'ta olan resimleri tüm Vikiler ortak kullanabiliyor biliyorsun. Düzeltelim onu dur.

Vito Genovese 19:02, 7 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba sevgili Cretanforever,

Başını ağrıtmaya tam gaz devam ediyorum. Kurtuluş gemisiyle ilgili resimlerle ilgili...

{{Tarihi Fotoğraf}} etiketi Kurtuluş gemisinin resmi için cuk oturmuş, çünkü gemi 1942'de batmış ve muhtemelen tek resmi bu. Bir daha buna benzer bir resim elde edilemeyeceğini kapıya gelen bir avukata kolaylıkla anlatabilir ve resmin "Adil kullanım" kapsamında değerlendirilebileceğini iddia edebiliriz. Ancak Yunanistan'daki kıtlığı anlatan resim "Eşi görülmemiş olağanüstü olay" veya "Tekrarı yakalanamayacak an" gibi tanımlara uymuyor maalesef. Maddeye bakmadan ne olup bittiğini anlamak bile olası değil.

Legal olarak ileride başımızın ağrımaması için telif hakkı saklı resim kullanmak zorunda kaldığımız zaman, "Adil kullanım" kriterlerini göz etmemiz gerekiyor. Bu konudaki endişemi anlayacağından şüphem yok.

Ek olarak; kaynak gösterme konusundaki titizliğin için çok teşekkür ederim. Öncü olursun umarım bu konuda.

Sevgiler

Vito Genovese 19:35, 10 Eylül 2006 (UTC)

16 eylül 2006 izmir toplantısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba! izmirde bir toplantı yapmaya karar verdik katılmayı düşünüyorsanız veya fikirleriniz için Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) sayfasına küçük bir not bırakırmısınızDelamorena 16:06, 9 Eylül 2006 (UTC)

100 Temel Eser[değiştir | kaynağı değiştir]

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 14:37, 12 Eylül 2006 (UTC)

ResmoKaraMusaPaşaCamii.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bektaş,

Özenin için çok teşekkürler ilk olarak. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Kaynak sitedeki telif hakkı ibaresine göre; resimler fotoğrafçısından izin alınamadan kullanılamıyor. Bu durumda en iyi çözüm fotoğrafçıyı, resmini bir Creative Commons lisansı altında yayınlamaya ikna etmek.

Sana tavsiyem resmin sahibine bir mesaj atman ve CC lisanslarının ve Wikipedia'nın fonksiyonlarını bilmeme ihtimalini de göz önüne alarak kavramları detaylı bir biçimde anlatman. Fotoğraf yükleme ve lisanslamayla gelecekte de işin olacağı için ben sana kısaca bir kaç püf noktası vereyim istersen.

Wikipedia'nın fonksiyonlarını anlatırken adama resmin sadece bilgilendirme amaçlı kullanılacağını ve kullandılan maddenin linkini vermek yararlı olacaktır. Direkt olarak söylemeyip, gerektiği zaman vurgulanması gereken bir konu da, resmin yayınlanacağı lisansın "Non Commercial/Ticari amaçlar için kullanılamaz" lisanslardan biri olmaması. Bunu duyunca genelde "Resmimi satıp para kazanacaksınız, al sana resim!" paranoyasına girebiliyorlar insanlar. Ancak burada asıl amaç Wikipedia'nın içeriğinin tamamen ücretsiz olması, bir gün herhangi bir kişinin içeriği alıp kitap olarak bile bastırabilecek olması. Bunu gerekmedikçe vurgulamamanı öneriyorum o yüzden.

Creative Commons lisanslarıyla ilgili bilgiyi sayfasından alabilirsin. Söylediğim gibi "Non commercial" lisansları kullanamıyoruz. Bu durumda adamın razı olabileceği 3 tür lisans var:

  • by: Resim ne kadar kopyalanırsa kopyalansın, her kopyasında resmin asıl sahibi belirtilecek.
  • by-nd: Resim ne kadar kopyalanırsa kopyalansın, her kopyasında resmin asıl sahibi belirtilecek. İkinci şart olarak da resim üzerinde kesinlikle bir oynama yapılmayacak.
  • by-sa: Resim ne kadar kopyalanırsa kopyalansın, her kopyasında resmin asıl sahibi belirtilecek. Resmin üzerinde oynama yapılabilecek, kesip biçilebilecek. Ancak resmin üzerinde oynanarak elde edilmiş resimler de bu lisansla yayınlanmak zorunda kesinlikle.

Yani "Sadece kaynak belirtin, yeter" derse birincisi, "Resmi modifiye edemezsiniz" diyorsa ikincisi, "Resimle oynanabilir" diyorsa üçüncüsü.

Adam usta bir fotoğrafçıya benziyor, ancak bu lisansları bilmiyor olabilir. Her halükarda işi şansa bırakmayıp detaylı bir açıklama yapmak ve seçimi ona bırakmak en doğrusu.

Siteye üye olmadan mesaj atılamıyormuş sanırım. Üye olup adama mesaj atarsın, olumlu cevap gelirse mesajının orijinal metnini resmin sayfasına koyar, şu kategoride bulacağın lisans etiketleriyle etiketleyip afiyetle yiyebilirsin. Kategoride göreceğin kodlar Türkçeye çevrilmiş Doruksal tarafından. Onlarla ilgili de bilgi vereyim:

İngilizce'de BY olan, Türkçede A İngilizce'de SA olan, Türkçede BP

Doruk ND'yi eklememiş. Adam onu seçerse bana bir el salla, ben hemen eklerim onu da.

Resmi şimdilik "Belirsiz" yapıyor ve senden haber bekliyorum. Adamın cevabı gecikirse de bana hatırlatırsan ben onun belirsiz etiketi konulma tarihini bir kaç gün ileri atar, bekleme moduna sokarım gerekirse.

Yollayacağın mesajın içeriğiyle de problem yaşarsan haber vermeyi unutma.

Sevgiler

Vito Genovese 02:17, 16 Eylül 2006 (UTC)

Cay ve boyoz by izmir.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Bektaş merhaba,

Bu resimle ilgili resim alırken bir yanlış anlaşılma olmuş. Adam bizim için uygun olmayan şartlar için "Evet" demiş gözüküyor şu durumda. Buraya da not düşeyim, gelecek için referans olsun, "Ticari kullanıma elverişli" olmak zorunda resimler, ticari kullanılmaması kaydıyla izin verilen resimleri kullanmamız mümkün değil. Genel bir Wikipedia politikası bu, Jimbo Wales'ın ağzından çıkan.

Adama detaylı bir bilgi mesajı attım, cevabını da takip edicem. Sorun etmeyeceğini sanıyorum, çok da güzel resimmiş, umarım kabul eder.

Sevgiler

Vito Genovese 04:33, 19 Eylül 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Bektaş,

Ben teşekkür ederim aslen gösterdiğin özen için. O olayı da anlatayım.

Bu ibare, resmin sadece ticari olmayan ve eğitim amaçları için kullanılabileceğini söylüyor ve böyle bir sınırlama getiriyor kullanıma. Deviant mesajında anlattığım gibi, bu Vikipedi'nin (ve tüm diğer Wikimedia projelerinin) ilkelerine aykırı. O yüzden bu resimler İngilizce Wikipedia'dan da siliniyor. Zamanında oldukça fazla yüklendikleri için bu biraz zaman alacak tabi, biz o açıdan daha şanslıyız, çünkü henüz nispeten az resme sahipken iyi kötü bir düzenlemeye gitme fırsatımız oldu. Yani en.wiki'dekilerin de ellerinden gelse bir tuşla uçuracaklar tüm "non-commercial only" resimleri.

Sevgiler

Vito Genovese 04:50, 19 Eylül 2006 (UTC)


Yok abi, ses çıkmadı daha. Arada bakıyorum, unuttu herhalde.

Vito Genovese 22:07, 2 Ekim 2006 (UTC)

HrantSaryan.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Hah süper olmuş Bektaş,

Bir de kadının ağzından Creative Commons sözünü aldık mıydı bu iş tamamdır. Tavsiyem; "Rahatsız ediyorum tekrar ama hık mık" diyerek tekrar bir mesaj atman ve Creative Commons by veya by-sa lisanslarından birisi için tekrar bir yazılı söz istemen kendisinden. Lisanslarla ilgili Fransızca bilgilerin linkleri şöyle:

by: - http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/deed.fr
by-sa: - http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.fr

Aynı açıklamanın içinde "CC by 2.5" veya "CC by-sa 2.5" geçmesini sağlarsan bitmiştir bu iş. Aslansın ve de kaplansın.

Sevgiler

Vito Genovese 20:23, 21 Eylül 2006 (UTC)


:( Çok kötü oldu bu. Zira ben o ilk mesajı attığımda yanlış biliyormuşum, by-nd'nin de Wikipedia'da kullanılması mümkün değilmiş. Yani geriye sadece by ve by-sa kalıyor. İkna edebilmen mümkün olabilir mi? "Kimse kesmez resmi, merak etme hanımabla!" falan desen?

Vito Genovese 10:19, 22 Eylül 2006 (UTC)

Nam-I Kemal fıkraları[değiştir | kaynağı değiştir]

namık kemal fıkraları bu kadar bilimsel bir şekilde anlatılamazdı :) kolay gelsin Delamorena 12:36, 23 Eylül 2006 (UTC)

Site-01b-TM.JPG[değiştir | kaynağı değiştir]

Şeyi sorayım. "Ekte Wikipedia Commons nd kapsamında kullanabileceğiniz bir fotograf var." derken ne demek istemiş resim sahibi. Creative Commons by-nd de kullanılamayan lisans türlerinden biri ya, onun için soruyorum. Ya "by" ya da "by-sa".

Sevgiler

Vito Genovese 16:02, 25 Eylül 2006 (UTC)

kurtuluş[değiştir | kaynağı değiştir]

  • merhaba. hazırladığınız kurtuluş gemisi maddesini daha önce de okumuştum, bugün de belgeseli seyrettim ve bir daha göz atmak istedim. maddenin adını neden SS Kurtuluş diye değiştirdiğinizi merak ettim, çünkü vapurun üstü de dahil olmak üzere hiçbir yerde buna rastlamadım. eğer doğrusu buysa anlam ayrım sayfasını ve yönlendirmeleri de düzeltmek gerekiyor. selamlar. --kibele 13:52, 4 Ekim 2006 (UTC)
  • bilgilendirme için teşekkürler. iyi çalışmalar. --kibele 15:49, 4 Ekim 2006 (UTC)
arap alfabesini ancak bunun iki katı büyüklükte olunca tanıyabilen ve bilmediği metinlerde bir kelime sökünce sevinen biri olarak sizden daha iyi durumda değilim ne yazık ki.. :) kolay gelsin. --kibele 17:43, 4 Ekim 2006 (UTC)

İncir[değiştir | kaynağı değiştir]

İngilizce wiki'de "Aydın" sayfasına en iyi incir Atça'dadır diye koca harflerle yazdım ama...ne gelen var ne giden:) İncirin hası Söke'de yetişir diye mi yazsam acaba:) Şaka yapıyorum, Atça sayfasını geliştirmek lazım, madem bağlantı var. Cretanforever

Evet, geliştirmek lazım. Bu arada ...the best figs are reputed to be grown... için teşekkürler. :) --Memty 18:30, 5 Ekim 2006 (UTC)

Fotoğraf[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba hocam, Trabzon Hatırası yazıyor sadece.--Cansız 22:42, 5 Ekim 2006 (UTC)

Ayrıca şu kongre ve meclis albümlerinede buradan ulaşabilirsin. Ben resmi olmayanlara ekliyorum ama yinede bulunsun. Sağlıcakla...--Cansız 18:20, 6 Ekim 2006 (UTC)
Hocam belgeye bir gözattım ama bunu okumak bayağı zor. Belgenin kenarları kesik ve yer yer silik. En üstte merkez takım kumandanlığına yazıyor, bu belliki metne sonradan eklenmiş, metindeki mürekkep ve harflerle uyuşmuyor. En alttaki mühürün içi de okunmuyor, üzerine Mehmet Azit yazılmış ama bu da aynen üstteki tarzda uydurulmaya çalışılmış. Yani aslı meçhul bir metne mühür ve giriş yazısıyla resmi bir belgeymiş gibi hava verilmiş bence (ki bu da yakın zamanda değil bir hayli önce yapılmış) Metin, nazar-ı dikkatinizi celbederim diye başlıyor ki bu pek alışıldık bir giriş değil. Ayrıca bir sürü sicilde binlerce şuhudul hal (şahıs lakabı ve adı) okudum ama "Azit" diye bir isme hiç rastlamadım. Bir de mühürler isimle beraber kazıtılır. Burada belli belirsiz bir mühürün üzerine "elle" isim eklenmiş. --Cansız 22:05, 7 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Sana aynen katılıyorum--PATRON 13:52, 20 Ekim 2006 (UTC)

Yunanca[değiştir | kaynağı değiştir]

sevgili Cretanforever,

Yunanca bilen bir arkadaşa acilen ihtiyacım var. Selam Mustafa AkalpTC 10:10, 20 Ekim 2006 (UTC)

Gönder Mustafa: Cretanforever

Datça[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bektaş,

Mesajına geç cevap verdiğim için kusuruma bakmazsın umarım. Ancak mesajın altta olmadığı için göremedim o çorbanın arasında. En aşağı yazarsan gelecekte mesajlarını, minnettar olucam yeminlen.

Geç kaldığım için doğal olarak çoğu işi sen halletmişsin. Commons'a yüklediğin resme ek olarak bilgi şablonu ekledim. Eklediğin resim etiketi de aslında resmi senin çektiğini belirtiyordu (Sen metin olarak belirtmişsin gerçi), onu da Ostique'i refere edecek şekilde ayarladım.

İngilizce'deki Datça sayfasının problemine gelince; şablonda ayrı, maddede ayrı bir hata olduğu için bu sorun yaşanmış.

Maddedeki sorun şöyle:

Şablona göre maddede kullanman gereken satır "prefecture" mış, sen "prefecture website" yazmışsın, bu yüzden belirttiğin adres maddede gözükmemiş.

Lakin yazsaydın da bu sefer iki satırda da datca.bel.tr adresini görecektin. Onun sebebi de şablondaki bir hata:

{{#if: {{{website<includeonly>|</includeonly>}}} |

{{!}} [[Website]] {{!!}} {{{website}}} }}
|- style="vertical-align: top;"
{{#if: {{{Prefecture<includeonly>|</includeonly>}}} |
{{!}} [[Prefecture]] [[website]] {{!!}} {{{website}}} }}

Yukarıda kırmızıyla yazdığım kısım yüzünden madde içinde "website=" değerinin yanına yazdığın adres hem prefecture'da hem de website'ta gözüküyordu (Ama maddedeki kod problemi yüzünden bunu göremiyordun).

Şablondaki düzeltmeyi de yaptım. Şurdan da görebileceğin gibi şu an sorunsuz çalışıyor.

Sevgiler

Vito Genovese 16:48, 24 Ekim 2006 (UTC)


Valla ben "governor" kelimesini Türkçedeki "vali"'nin tam karşılığı olarak görme eğilimindeyim. Zira Amerikalıların eyalet başkanları için bu kelimeyi kullanıyor olmaları kendi spesifik uygulamaları, sonuç olarak o da bir vali. Bence vali'yi "governor"'a eşlemek gerek, "prefect" ve "prefecture" antik Roma kökenli, daha bir tarihi terimler.

Türk idari yapılanması fazlasıyla acayip olduğu için mutlak bir düzen oturtulamaz gibi geliyor bana, oturtabilene de minnettar olurum açıkçası. Senin bahsettiğin vali yardımcı kavramı, zaten karman çorman olan konuya yeni bir düğüm atıyor sanki.

Amma velakin; yazının sonunda bahsettiğin uygulama oldukça mantıklı göründü bana. Çözüm için önerdiğin bu yolu destekliyorum şahsen.

Sevgiler

Vito Genovese 18:20, 24 Ekim 2006 (UTC)


Merhaba Bektaş,

Yaptım bir şeyler ama, bir bak bakalım olmuş mu?

Sevgiler

Vito Genovese 20:29, 25 Ekim 2006 (UTC)


Sen sağolasın ve güle güle kullanasın! :)

Sevgiler

Vito Genovese 20:57, 25 Ekim 2006 (UTC)

MD, MD[değiştir | kaynağı değiştir]

selamlar , şu cülede biz bir türlü başedemedik ve diplomasiden ve uluslararası ilişkilerden anlayan birisine danışmaya karar verdik, cümle aynen şu şekilde Our Empire, for the purpose of self-defence and self-preservation, will complete preparations for war ... [and is] ... resolved to go to war with the United States, Great Britain and the Netherlands if necessary. Our Empire will concurrently take all possible diplomatic measures vis-a-vis the United States and Great Britain, and thereby endeavor to obtain our objectives ... In the event that there is no prospect of our demands being met by the first ten days of October through the diplomatic negotiations mentioned above, we will immediately decide to commence hostilities against the United States, Britain and the Netherlands.

çevirirsen bizim için pearl harborda ölen yiğitlerin nuruna ;)Delamorena 13:58, 28 Ekim 2006 (UTC)

tora olabilir mi? :), o maddeyi de çevireceğimde biraz uzun onu en sona saklıyorum o yüzden, çok sağol bu arada çeviri içinDelamorena 19:41, 28 Ekim 2006 (UTC)

Yerleşim[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Cretanforever, Türkiye yerleşim birimlerini düzenlemek istiyorum. Ölü olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesini ayaklandırmakla bu işe başlamak istedim. Şu anda kullanılan bir şablon var fakat çok hantal olduğunu düşünüyorum. Sanırım sen de proje ile ilgileniyorsun, hem o şablon ile hem de şu proje sayfasında eklediğim genel şablon üzerinde yardımcı olabilirmisin. Türkiye standartlarına uygun bir madde şablonu hazırlamaya çalışalım. Şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 21:56, 17 Kasım 2006 (UTC)

Mesajını aldım Uğur. Projedeki üyeliğimi de yeniledim. Fakat iki kişi ile altından kalkması çok zor bir proje. Çok uzun sürer. Geniş katılım gerekli. Ancak okuru cezbedici ve ortak bir şablonu belirlememiz gerektiğinde de hemfikirim. İngilizce wikide de aynı sorun var. Bir başka kullanıcı ile Wikiproject Turkey sayfasında bir takım şablon taslaklarını tartışmaya açtık. Akşama veya yarın tekrar yazarım. cretanforever 06:28, 18 Kasım 2006 (UTC)
Cretanforever, {{Bilgikutusu Türkiye şehir}} şablonun adını değiştirdim ve ingilizcedeki ile güncelledim. Bir sorun görürsen değiştirebilirsin. Proje konusunda 2 kişinin üstesinden gelebileceğini düşünmüyorum:) Köyçeşmesine bir not düştüm ama henüz bir ilgi yok. Bu gece proje sayfasını biraz daha düzenlemeye çalışacam. İlgi olmazsa zaten proje olmaz. İyi geceler--Ugur Basakmesaj 21:55, 18 Kasım 2006 (UTC)
Uğur, il geneli için kullanılan (Muğla (il), Karabük (il) vs.) şablon hangi adreste? Şablon:TRİl. O şablonu da İngilizce wiki'deki Infobox Province TR sayfası ile bağlantılandırmak istedim ama aradım, bulamadım. Selam. cretanforever 14:52, 19 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Cretanforever, iki şablonada noinclude kodunu ekledim. Bu arada sanki bu projeye çok ilgi olmayacak gibi gelmeye başladı bana. İki defa buradan duyuru yapmama rağmen hiç kimseden ses çıkmıyor:) Vikipedi için en önemli projelerden biri olduğunu düşünüyordum ama, ilgi olmazsa kişisel olarak çalışılmaya devam edilmesi gerekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:48, 20 Kasım 2006 (UTC)
Üç beş kişi toplanalım, içişleri bakanlığına bir proje sunalım:) Geleceğin bilgi kaynağı wikipedia'da Türkçe, İngilizce (ve hatta Fransızca...belki bir Almancacı da bulunur...) sayfalarda Türkiye'nin illeri ve şehirlerinin düzenli ve cazip bir görünüme kavuşması için...bu ortamdaki tecrübemiz de ortada bulunmakla...yabancı ülkelerin şehirleri de gördüğünüz gibi olmakla...çalışmaya hazırız. :) Bu arada kendi işlerimizden zaman ayırabildiğimiz kadar gayret göstermeye devam ediyoruz. :) cretanforever 11:54, 20 Kasım 2006 (UTC)
Cretanforever, bekliyorum ama çok fazla daha doğrusu hiç ses çıkmıyor kimseden:) Duymamış veya dikkatlerini çekmemiş olmaları ihtimaline düşünerek ilginebilecek kişilere kişisel mesaj ile davet etmeyi düşünüyorum. Aksi takdirde tek başıma fikir sunup karşı çıkan olmadığı için kararlar alma durumunda olacam bu da komik olacak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:45, 21 Kasım 2006 (UTC)
Ben Kullanıcı:Mustafa Akalp'e bir mesaj yolladım İngilizce wiki üzerinden. O da ilgili görünüyor. Her halükarda, Uğur, beceri ve birikimini kimsenin sorgulaması sözkonusu değil, uygun gördüğün düşünceleri uygulamaya geçirmekte tereddüt etme. Bu arada, vakit bulduğunda, İngilizce wiki'deki Province Infobox'ı, örneğin, en:Muğla Province maddesinde kullandığımda haritayı neden ortaya çıkaramadığımı kontrol edebilirsen sevinirim. O bilgi kutucuğunun bir yerinde küçük bir hata olmuş, değişken olarak {{{name}}} yerine {{{province}}} yazılmış, onu düzelterek bir başka sorunumu çözdüm. Ama haritayı çözemedim, göremediğim bir aksama daha var herhalde. Selam. cretanforever 22:55, 21 Kasım 2006 (UTC)
Cretanforever, şablonda resimleri otomatik olarak name değişkeninden alıyor. Muğla -> Mugla değişimini yaptım ve düzeldi. Fakat benim fikrimce bir değişkenden veri alarak standart bir resim çıkartılması çok iyi olmuyor her durumda. Bu durumda olduğu gibi Türkçe karakter sorunları, ve bazı durumlarda daha iyi bir resim olması durumunda kısıtlayıcı olabiliyorlar. Fakat şu an için sorun düzeldi:)Projeyi kısa bir süre içerisinde ayaklandırmayı düşünüyorum. Muhtemel konuları tartışma safyasında belirterek işe başlayacam fakat şu sıralar işlerim biraz karışık. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:07, 21 Kasım 2006 (UTC)
Mesajını aldım.Buradayım.Katkıda bulunmaya hazırım.Genel katılım konusunda haklısınız,düşük.Ama Başlangıçta çok katılım gerekeceğini sanmıyorum.Şablonların hazırlanmasında 3-4 kişi ile ana çatı kurulabilir.yerleşim birimlerine/idari birimlerde uygulama için yardım gerekebilir.Bu tartışmaya proje sayfasında devam edelim.Bekliyorum.selam.Mustafa AkalpTC 06:34, 22 Kasım 2006 (UTC)

HorasanlıBabaTekkesi.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Cretanforever,

Başının belası kontenjanında açık varmış, hemen geldim doldurmak için :)

Fi tarihinde açıklamış ya da açıklamamış olabileceğim şekilde; bu tür bir izin bizim için yeterli değil. Adamların Creative Commons lisanslarından by veya by-sa için izin vermeleri gerekiyor. Böyle bir yazılı izni info-tr@wikimedia.org adresine yollamalarını (yeni uygulama) sağlarsan misler gibi kullanırız resmi.

Sevgiler

Vito Genovese 12:37, 20 Kasım 2006 (UTC)


Verdi mi? info-tr@wikimedia.org adresine izin yazısı gelmediği için ses çıkmadı sanıyordum. Yolladım dedin ama ulaşmamış e-posta.

Vito Genovese 08:53, 4 Aralık 2006 (UTC)


Bu sefer de eksiklik sorunumuz. Sadece "İzin veriyoruz" diyorlar ancak ne yazık ki bu yeterli değil. "Creative Commons by (veya by-sa) 2.5 lisansına izin veriyoruz" demeleri gerekiyor.

Vito Genovese 23:06, 4 Aralık 2006 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

Aydın panoramik fotoğrafı[değiştir | kaynağı değiştir]

Memty, wiki'den biraz geri kaldın galiba:) Birşey soracağım. Ulaşabileceğin bir yerde Aydın'ın panoramik bir fotoğrafı var mı? Ben internette aradım ama bulamadım. Örneğin, farklı mahallelerin ayırd edilebildiği bir fotoğraf olsa çok güzel olur, biraz eski de olabilir (çok çok eski değil ama). cretanforever 11:30, 1 Aralık 2006 (UTC)

Evet derslerden dolayı giremiyorum bu aralar. Şu an elimde öyle bir foto yok ama aklımda bulunsun, araştıracağım. Memty 23:15, 1 Aralık 2006 (UTC)

merhaba az önce açılan maddede Emre temelkuran kendi adını lanse ediyor ve işçi arıyor gibi geldi bana bir bakar mısın--Düşünenadam 20:35, 14 Aralık 2006 (UTC)

Gördüm, müdahale edilmiş zaten :) Benim de başıma gelmişti böyle bir hadise:) cretanforever 22:29, 14 Aralık 2006 (UTC)

AhmetErtegun_creditNormanJeanRoy.jpg[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bektaş,

Ben de o resmi bakıyordum şu an. Adamın öldüğünü de sayende öğrenmiş oldum, üzüldüm açıkçası.

Resmi "İndirebilirsiniz" den ziyade "İndir" şeklinde seçenek olarak koymuşlar ve sitenin tüm telif hakları saklı. Zaten herşeyden geçtim, Norman Jean Roy'a ait bir resim olduğunu üstüne basa basa vurgulamışlar. Bu durumda promosyon kapsamından de çıkmış oluyor bu resim.

Lakin adamın ortalıkta özgür lisanslı bir resmi olmadığı ve artık yaşamadığını göz önüne alırsak; yolladığın sayfadaki 3 numaralı resmi {{Promosyon}} etiketiyle kullanabiliriz diyorum ben. Sonuçta adamın kendi şirketi ve tanıtım için kullanılıyor, resim de içerik olarak promo resim tarzından beklenenleri karşılıyor.

Yani resmimiz budur diyorum ben.

Sevgiler

Vito Genovese 03:10, 15 Aralık 2006 (UTC)

Ahmet Ertegün[değiştir | kaynağı değiştir]

Madde oldukca iyi olmus, eline saglik. Gundemde iken Gunun Maddesi'ne aday gostermeyi dusunmez misin? Kolay gelsin, Citrat 03:59, 15 Aralık 2006 (UTC)

TBMM[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bektaş,

Valla ne yazık ki telif hakkı denen bir kavram var, o yüzden zebanilik yaptığımı düşünenlerden daha çok ben çekiyorum, gerçi olmasa da muhabbetinden bir dilim alma şansına da sahip olamayacağım sanırım :)

Sorun şu ki Vikipedi ABD telif hakkı kanununa bağlı. Bu kanun da "Aksi belirtilmedikçe yayımlanan tüm eserler sahibine telif hakkı kazandırır" diyor. Yani bulacağımız kaynaklarda herhangi bir telif ibaresi görmüyor olmamız "Tüm hakları saklıdır" yazmasından farksız bizim için. Tek istisnamız da adil kullanım işte, biliyorsun.

O yüzden yapabileceğimiz tek şey yine izin istemek gibi görünüyor. İstersen CC olur, istersen GÖBL olur, sana kalmış. Sadece cevabı info-tr@wikimedia.org adresine yollamalarını sağlaman yeterli.

Yardım edebileceğim bir şeyler olursa el sallamayı unutma, zindanımda beni bir başıma bırakma!

Sevgiler

Vito Genovese 07:43, 22 Aralık 2006 (UTC)

Çuval olayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bektaş,

Gazete küpürü olarak kullanmamız mümkün ama internet sitelerine koydukları resmi direkt olarak alıp adil kullanım olarak yutturmamız biraz zor. Eğer resim ikinci türdense, en.wiki'deki maddede yer alan şu resmi öneririm, bu da işe yarar gibi gözüküyor.

Sevgiler

Vito Genovese 11:56, 25 Aralık 2006 (UTC)

Mutlu yıllar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Bektaş yeni yılın ve bayramın kutlu olsun.--Erdem Şenol 22:06, 30 Aralık 2006 (UTC)

Ünlü x'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bektaş,

Bu konu sık sık tartışılan ve aşağı yukarı bir karara bağlanmış bir konu aslına bakarsan. En son olarak da geçen ay köy çeşmesinde konuşulmuştu ve bunlar için "Shoot on sight!" kararı çıkmıştı.

Bu değişikliği yapmamdaki ana fikir; ansiklopediye girecek kadar ünlü olanların "Giritliler listesi" şeklinde liste/madde olarak açılması gerektiği. Zaten ün kavramı oldukça subjektifken, bir de "Hall of fame" tarzı bir madde altbaşlığını kaldıracak bir dinamiğe sahip olduğumuzu pek sanmıyorum.

Maddesi olan her Giritli için ya bir liste ya da bir kategori tutulabilir, desteklerim ben de delicesine, ancak bu tür bir düzenlemeyi pek ansiklopedik görmüyorum, hiç istemediğim seni kırma riskini de göze alarak.

Vito Genovese 00:51, 11 Şubat 2007 (UTC)


Bu arada hangi tekkeyi silmişim?

Vito Genovese 00:52, 11 Şubat 2007 (UTC)

Sergen[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün maddeyi aradığımda sayfanın bir forum ya da sitem sayfasına dönüştüğünü görmek beni gerçekten üzdü. Sayfayı kimin bozmaya başlamış olduğunu da bulmak zor. Özellikle Beşiktaşlıları uyandırıp madde düzeltilse ne güzel olur. Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim. --Bahar (yine ben!) 21:31, 28 Şubat 2007 (UTC) Ricamı kırmadığınız için çok teşekkür ederim; --Bahar (yine ben!) 20:10, 3 Mart 2007 (UTC)

Mordoğan[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili Cretanforever, resmi tabi ki commonsa yükleyebilirsiniz. İstediğiniz gibi kullanın resimleri. İngilizce medde olarak Mordoğan'ın bulunmadığını bilmiyordum. Açıkçası çok da sevindim. Maalesef ingilizcem olmadığı için size yardım edemeyeceğim. İngilizcesi kuvvetli olan bir arkadaşa danışsanız iyi olur. iyi geceler--Atacameñoileti 22:50, 9 Mart 2007 (UTC)

Türk tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cretanforever merhaba,

Türk tarihi ile alakalı var olan maddeleri geliştirmeyi, düzenlemeyi; bunun yanında bulunmayan maddeleride Vikipedi'ye kazandırmayı amaçlayan VikiProje Türk tarihi'ne katılımlarınınzı bekliyoruz. Projemiz dahilinde faaliyet gösteren Türk tarihi Portalı da maddelerizi sergileyek için hazırlanmış portalımızdır.--Absarileti 11:51, 11 Mart 2007 (UTC)

Şablon:VikiProje Türk tarihi Hoş Geldin--Absarileti 12:46, 11 Mart 2007 (UTC)

Vartan Paşa[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok güzel bir çalışma. Kutlarım. ---Vikiyazar 12:55, 20 Mart 2007 (UTC)

Türk Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk Tarihi maddesinin seçkin madde olabilmesi için temelleri attım.Yardım lütfen!(Bu tüm türk tarihi projesi üyelerine yollanmıştır.)--Simon Bolivar 17:17, 25 Mart 2007 (UTC)

Resim[değiştir | kaynağı değiştir]

Valla bende bilmiyorum. Bunları ing vikide kullanacaksınız herhalde. Kolay gelsin. Ermenilere karşı gazanız mübarek olsun.--Absarileti 06:08, 27 Mart 2007 (UTC)

Selamlar bu semt, ilçe kavramıyla ilgili bir tartışma bulunmakta belki katılmak isterseniz.Saygılar.

Machiavelli' msj 20:29, 6 Nisan 2007 (UTC)

İkinci İzmir Buluşması[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevgili İzmirli Vikipedist; 16 Eylül 2007 tarihinde ikinci geleneksel :) İzmir buluşmamızı gerçekleştiriyoruz.Ayrıntılı bilgiyi şu sayfada bulabilirsin.Katılmak için yine aynı sayfaya adını yazmayı unutma.Görüşmek dileğiyle.Sağlamcıileti 13:32, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Buraya bir göz atmak istersiniz diye düşündüm. Teşekkürler , iyi çalışmalar. euthygenes EPISTVLA 14:29, 8 Eylül 2007 (UTC)

Nikola Taptas[değiştir | kaynağı değiştir]

Açtığınız bu maddeye tesadüfen rastladım. Yahudi asıllı olduğunu yazmuşsınız ama bildiğim kadarıyla Nikola ismi Yahudilerin hiç kullanmadıkları, Rumların kullandıkları bir isimdir. Kaynağınızı belirtebilir misiniz lütfen. Teşekkürler --Philipcarey 09:59, 12 Eylül 2007 (UTC)