Kategori tartışma:Kadın askerler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kadın askerler[kaynağı değiştir]

Bu kategori tekil askerleri içermesi gerekirken grup ve/veya topluluk askerlerinin bu kategoride olması uygun değildir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 08:32, 28 Haziran 2017 (UTC)

'içermesi gerekirken' ve 'uygun değildir' öznel yorumlar, neye dayandığı anlaşılmıyor.. bu tür kategorilerde başlığa ilişkin kavramlar ve ilişkin topluluklar da kategoriye dahil oluyor. yani 'kadın asker' diye bir maddemiz olursa o da bu kategoriye girer ya da tarihte ve günümüzdeki kadın asker topluluklarını hangi kategoride değerlendireceğiz, eğer bir alt kategori yoksa tabii ki burada.. --kibele 08:48, 28 Haziran 2017 (UTC)
O zaman alt kategori aç arkadaş, kadın/bayan askeri topluluklar vs. açın bir kategori ekleyin oraya, kadın asker diyor bu tek kişi manasını taşır, kadın asker-ler 'kim-ler' kim'in yerine ne gelecek kadın asker tek kişi, tek tek tek bunu anlayın. Bahsettiğiniz gibi olsa ...... Toplulukları kategorisi olabilir. --II. Niveles 09:27, 28 Haziran 2017 (UTC)
o halde Kategori:Erkek askerler diye bir kategori açalım, Belçika Silahlı Kuvvetleri, Arjantin Silahlı Kuvvetleri gibi maddeleri bu kategoriye bağlayalım. Nasıl olsa yapısında erkek askerler bulunuyor dimi :) ingilizce kategorilerden copy-paste ile yapılan boş işler. Kategorinin varlığı ve ansiklopediye ne kattığı dahi sorgulanır vaziyette. --Maurice Flesier message 11:51, 28 Haziran 2017 (UTC)
Sakhalinio'nun eleştirisi yerinde. Aksi takdirde IŞID vs benzeri örgütleri de bu kategoriye dahil edebiliriz. Onların da eyleme katılan kadın üyeleri var.---Potkal (mesaj) 12:14, 28 Haziran 2017 (UTC)
  • Sakhalinio ve Potkal'ın görüşleri mantıklı geliyor. Tartışmada bizim de tuzumuz olsun. Kadın askerler maddesi bireysel görünmekte. Kadın askeri gruplar maddesi ilgili konuyu daha iyi kapsamakta. thecatcherintheryemesaj 08:43, 29 Haziran 2017 (UTC)
  • Kategori:Kadın askeri gruplar isimli bir kategori açıp bu tarz grupları oraya eklemekte fayda var. "Kadın askerler" grup veya örgütler yerine tekil kişiler için daha makul. --Pragdonmesaj 20:25, 29 Haziran 2017 (UTC)
Kategori:Kadın askerî birimleri ve oluşumları isimli bir kategori oluşturulmuş.--Pragdonmesaj 21:00, 29 Haziran 2017 (UTC)