İçeriğe atla

Küpeli köpekler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Romanya'da küpeli köpek
Bosna Hersek'de küpeli köpek

Küpeli köpekler, kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış köpeklerdir.[1]

Türkiye'de küpeli köpekler[değiştir | kaynağı değiştir]

İzmir Bornova'da küpeli köpek

Küpeli köpekler, belediyeler tarafından kayıt altına alınmış köpeklerdir.[2] Başıboş köpeklerden en temel farkı bu köpeklerin belediyeler tarafından kısırlaştırılıp kuduz aşılarının her yıl düzenli şekilde yapılıyor olmasıdır. Belediyelerin gözetimi altında aşıları ve bakımları yapılan küpeli köpekler yaşadığı sokağa geri bırakılmaktadır. Bu köpekler sahipsiz değil belediyelerin köpekleridir.[3] Küpeli köpeklerin toplanması 5199 sayılı yasaya göre yasaktır.[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ siru_annika. "Identification of Animals after Neutering". SNIPi (İngilizce). Erişim tarihi: 11 Haziran 2024. 
  2. ^ "Köpeğin kulağında küpe olması ısırmayacağı anlamına mı gelir? - Sıkça Sorulan Sorular - VETERİNER HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ". tarim.ibb.istanbul. 27 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024. 
  3. ^ "Küpeli Köpekler, Aşılı ve Belediye’nin Kontrolü Altındadır". Düzce Öncü Haber, Öncü TV, 100.2 Öncü FM. 3 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024.  35. harf sırasında bulunan |başlık= parametresi C1 control character içeriyor (yardım)
  4. ^ "Sokak hayvanlarının toplatılması ile ilgili | Meral Olcay". Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı. 3 Haziran 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2024.