Junjō Romantica

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Junjō Romantica
純情ロマンチカ
(Junjō Romanchika)
TürKomedi, yaoi[1]
Manga
YazarShungiku Nakamura
YayımcıKadokawa Shoten
Diğer yayımcı
Dergi
  • Asuka Ciel (2002–2014)
  • Emerald (2014–günümüze)
DemografikShōjo
Yayın tarihi30 Nisan 2002 – güncel
Cilt sayısı27
Anime televizyon dizisi
YönetmenChiaki Kon
MüzikMOKA☆
StüdyoStudio Deen
Lisans
KanalTVh (1-2. sezon), Tokyo MX, SUN, AT-X, tvk, CTC, TVS, GBS, BS11, TVQ
Yayın tarihi 10 Nisan 2008 23 Eylül 2015
Bölüm sayısı36
Orijinal video animasyonu
YönetmenChiaki Kon
StüdyoStudio Deen
Yayın tarihi20 Aralık 2012
Yayın süresi25 dakika
Yan seri

Junjō Romantica (Japonca純情ロマンチカ, romanizeJunjō Romanchika), Shungiku Nakamura tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Nisan 2002 tarihinden bu yana Kadokawa Shoten'in başlangıçta Asuka Ciel ve daha sonra Emerald dergisinde yayınlanmaktadır. Seri, kitapların çoğunu oluşturan ana çift ve devam eden yan hikâyeler sağlayan diğer üç erkek çift ("Junjō Egoist", "Junjō Terrorist" ve "Junjō Mistake") dört hikâyeye odaklanmaktadır.

Studio Deen tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan-Haziran 2008 tarihleri arasında yayınlandı. İkinci sezonu Ekim-Aralık 2008 tarihleri ve üçüncü sezonu ise Temmuz-Eylül 2015 tarihleri arasında yayınlandı. Bir OVA bölümü ise 20 Aralık 2012 tarihinde yayınlandı.

Yine Shungiku Nakamura tarafından yazılan Sekai-Ichi Hatsukoi adlı bir yan manga serisi Ekim 2016 tarihinde yayınlanmaya başladı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Misaki Takahashi, abisinin arkadaşı Akihiko Usami'den özel ders almak için evine gider. Burada iki erkeğin aşkını anlatan bir roman bulur. Bu romanın baş karakterinin abisi olduğunu görünce ise delirir.

Junjō Egoist kısmında çocukluk arkadaşı Akihiko'ya aşık olan Hiroki Kamijō, parkta ağlarken Nowaki Kusama ile tanışır. Nowaki, Hiroki'den kendisinin özel hocası olmasını ister ve biraz zorla da olsa amacına ulaşır. Hikâyenin ikinci kısmında ise Nowaki bir süre ortadan kaybolur.

Junjō Terorist kısmında ise üniversitede profesör olan Yō Miyagi, Takatsuki Shinobu'nun aşkını ilan etmesiyle neye uğradığını şaşırır. Çünkü Shinobu eski eşinin 18 yaşındaki erkek kardeşidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Chapman, Jacob (16 Ağustos 2010). "Junjō Romantica DVD 1-3 - Review". Anime News Network. 15 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]