07-Ghost

Vikipedi, özgür ansiklopedi
07-Ghost
セブンゴースト
(Sebun Gōsuto)
TürAksiyon, karanlık fantezi[1]
Manga
Yazar
  • Yuki Amemiya
  • Yukino Ichihara
YayımcıIchijinsha
Diğer yayımcı
DergiMonthly Comic Zero Sum
DemografikJosei
Yayın tarihi25 Kasım 200511 Ocak 2014
Cilt sayısı17
Anime televizyon dizisi
YönetmenNorihiro Takamoto
SenaristNatsuko Takahashi
MüzikTakefumi Haketa
StüdyoStudio Deen
Lisans
KanalUHF
Yayın tarihi 7 Nisan 2009 22 Eylül 2009
Bölüm sayısı26
Manga
07-Ghost Children
Yazar
  • Yuki Amemiya
  • Yukino Ichihara
YayımcıIchijinsha
Diğer yayımcı
DergiMonthly Comic Zero Sum
DemografikJosei
Yayın tarihi20092010
Cilt sayısı1

07-Ghost (Japoncaセブンゴースト, romanizeSebun Gōsuto; "Yedi Hayalet"), Yuki Amemiya ve Yukino Ichihara tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Kasım 2005-Ocak 2014 tarihleri arasında Ichijinsha'nın Monthly Comic Zero Sum dergisinde yayınlandı. Seri, farklı kanunların, krallıkların, tanrıların ve sihrin olduğu bir fantezi dünyasında geçmektedir.

Studio Deen tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan-Eylül 2009 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir köle olan ve daha sonra askeri akademinin en iyi öğrencisi haline gelen Teito Klein, elle kontrol edilen Zaiphon adlı bir güce sahiptir. Mezuniyet sınavının ilk yarısında başarılı olur ancak ertesi gün tesadüfen karşılaştığı babasının katiline saldırınca Barsburg İmparatorluğu güçleri tarafından esir alınır. Esaretten kurtulan ama artık kaçak bir suçlu olan Teito, bir grup papaz tarafından bulunup uzaktaki bir kilisenin revirine kaldırılır. 7. bölgede yer alan bu kilise, imparatorluk askerlerinin yetki alanının dışında kalan kutsal bir alanda yer almaktadır. Burada Yedi Hayalet efsanesini öğrenmesinin yanında kilise ve imparatorluk hakkında daha birçok gizemi keşfeder. Yıkılan Raggs krallığı ve Tanrı'nın gizemli taşı Mikhael'in Gözü ile bağlantısı olması ihtimali, kendisini imparatorluğun her zamankinden de büyük bir hedefi haline getirmektedir. Sığındığı kilise ise efsanedeki Yedi Hayalet'in koruması altındadır. Teito, bu hayaletlerin gizemini, kendi geçmişini öğrenmeyi ve intikamını almayı çalışacaktır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]