Vampire Knight

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vampire Knight
Vampire Knight logosu
ヴァンパイア騎士
(Vanpaia Naito)
TürKaranlık fantezi, romantizm, doğaüstü[1]
Manga
YazarMatsuri Hino
YayımcıHakusensha
Diğer yayımcı
DergiLaLa
Diğer dergi
DemografikShōjo
Yayın tarihi24 Kasım 200424 Mayıs 2013
Cilt sayısı19
Anime televizyon dizisi
YönetmenKiyoko Sayama
SenaristMari Okada
MüzikTakefumi Haketa
StüdyoStudio Deen
Lisans
KanalTV Tokyo
Diğer kanallar
Yayın tarihi 8 Nisan 2008 30 Aralık 2008
Bölüm sayısı26
Manga
Vampire Knight: Memories
YazarMatsuri Hino
YayımcıHakusensha
Diğer yayımcı
DergiLaLa DX
DemografikShōjo
Yayın tarihi10 Haziran 2016 – güncel
Cilt sayısı8

Vampire Knight (Japoncaヴァンパイア騎士, romanizeVanpaia Naito; "Vampir Şövalye"), Matsuri Hino tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Kasım 2004-Mart 2013 tarihleri arasında Hakusensha'nın LaLa dergisinde yayınlandı. Studio Deen tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan-Temmuz 2008 tarihleri arasında yayınlandı. Vampire Knight Guilty adlı ikinci sezonu ise Ekim-Aralık 2008 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş yaşındaki Yuuki, karlı bir kış gecesi bir vampirin saldırısına uğrar. Yuuki yine safkan bir vampir olan Kaname tarafından kurtarılır. Kaname küçük Yuki'yi kurtardıktan sonra özel bir yatılı okul olan Cross Akademisi'ne ve okulun müdürüne emanet eder. Müdür Cross, hakkında hiçbir şey bilmediği Yuki'yi evlat edinir. Yuki daha öncesinde sahip olduğu geçmişini hatırlamamaktadır.

10 yıl sonra Yuki genç bir kızdır ve Müdür Cross'un özel okulunda çocukluk arkadaşı Zero ile birlikte muhafızlık yapmaktadır. Zero'nun ailesi küçüklüğünde safkan bir vampir tarafından öldürülmüş ve kendisi de Yuki ile birlikte Müdür Cross tarafından büyütülmüştür. Ayrıca vampirlerden ölesiye nefret etmektedir. Okul gündüzleri insan olan öğrencilere, akşamlarıysa gece sınıfındaki vampirlere hizmet etmektedir. Yuki ve Zero'nun da görevleri gündüz öğrencilerini, gececilerden korumaktır. Lord Kaname de gece sınıfındadır ve aynı zamanda diğer vampirlere başkanlık etmektedir. Yıllar önce kurtardığı Yuki'ye karşı ise garip bir ilgi duymaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Douresseaux, Leroy (5 Haziran 2011). "Vampire Knight: Volume 12 review". ComicBookBin. 21 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]