Jewbilee

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jewbilee
SenaristMatt Stone
YönetmenEric Stough
Diliİngilizce
Sezon sayısı3.
Bölüm sayısı9.
Yapım
YapımcıComedy Central
Kronoloji
Önce gelenTwo Guys Naked in a Hot Tub
Sonra gelenKorn's Groovy Pirate Ghost Mystery

Jewbilee South Park'ın 3. sezonunun 9. bölümü toplamda ise dizinin 40. bölümüdür. Amerika'da 28 Temmuz 1999'da Comedy Central kanalında yayınlanmıştır. Bölüm, Kyle Broflovski ve üvey kardeşi Ike'ın ebeveynlerinin Mr. Garrison tarafından düzenlenen meteor yağmuru partisine gitmelerinden dolayı çocukları Jewbilee isimli bir yahudi çocuk izci kampında bir gece kalmaları için götürülmeleri ile başlar.

Yahudi olmamasına rağmen Kyle arkadaşı Kenny'yi de kampa götürür. Kenny kamp boyunca yahudi taklidi yapmaya çalışır ama en sonunda kendini ele verir.

Bölüm Matt Stone tarafından yazılmıştır ve yine onun tarafından yönetilmiştir. Amerika'da 17 yaş üstü (TV-MA) için uygun görülmüştür. Bölümün toplam süresi 21 dakika 28 saniyedir. IMDb film ve dizi derecelendirme sistemi üzerinden oylanan bölüm 10 üzerinden 7.6 puan almıştır. Sezon içinde ortalamanın alımda, South Park oylama ortalamasının ise 1.1 puan aşağısındadır. Ayrıca meteor yağmuru üçlemesinin en düşük puan almış bölümüdür.[1]

Bölümün adı Kyle, Kenmy ve Ike'ın gittiği Jewbilee çocuk kampından gelmektedir.

Bölüm genel olarak sadece çocuk kampının içinde geçer. South Park Meteor yağmuru üçlemesinin üçüncü ve son bölümüdür. Üçlemenin diğer bölümleri olan Cat Orgy ve Two Guys Naked in a Hot Tub ile aynı gece geçmektedir ve eşzamanlı olarak Kyle, Kenny ve Ike'ın yaşadıklarını anlatmaktadır.