Good Night (Simpsonlar kısası)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Good Night"
Simpsonlar kısaları bölümü
Bölüm no.1. sezon
1. bölüm
YönetmenWesley Archer
David Silverman
Bill Kopp
SenaristMatt Groening
Yayın tarihi19 Aralık 1987
Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"Watching TV"
Simpsonlar kısaları (1. sezon)

"Good Night", The Tracey Ullman Show'da yer alan ilk Simpsonlar kısasıdır.[1] 19 Aralık 1987 tarihinde yayınlanmaya başlanarak The Tracey Ullman Show'un üçüncü bölümüne dek gösterildi ve bu bölümle, Simpson ailesi televizyonda ilk defa göründüler. Üç sezon yayınlanan kısalar, daha sonra yarım saatlik televizyon şovu olarak Simpsonlar'a uyarlandı. Good Night kısası, "The Simpsons 138th Episode Spectacular" bölümünde diğer Ullman kısalarıyla göründüler ve 1. sezon DVD kutu setinde yer aldı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Marge ve Homer, çocuklarına "iyi uykular" diler fakat çocuklar, plâna ayak uydurmaz. Bart, filozofik olarak aklın harikalarını düşünür; Lisa, Marge'ın "Yatak böceklerinin sizi ısırmasına izin vermeyin." dediğini duyar ve yatak böceklerinin, onu yiyeceğinden korkar. Maggie, "Rock-a-bye Baby"nin sözleri ile travma yaşar. En sonunda, çocukların hepsi ebeveynleriyle yatmayı kararlaştırır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Richmond, Ray (1997). The Simpsons: A Complete Guide to our Favorite Family. Harper Collins Publishers. ss. 14. ISBN 00063-8898-1.