Fin Del Camino (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fin Del Camino (Büyük Kaçış bölümü) sayfasından yönlendirildi)
"Fin Del Camino"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.2. sezon
21. bölüm
YönetmenBobby Roth
SenaristMatt Olmstead &
Seth Hoffman
Yayın tarihi26 Mart, 2007
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (2. sezon)

Fin Del Camino, Prison Break dizisinin ikinci sezonunun yirmi birinci bölümüdür. Bölümün Amerika'daki ilk yayın tarihi 26 Mart 2007'dir. Dizi Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlanmaktadır. Dizinin Türkiye'deki ilk gösterim tarihi 19 Temmuz 2007'dir. Fin Del Camino'nun Türkçesi yolun sonu demektir. Bu bölüm, bir önceki bölümün bitiminin doğrudan devamıdır. Biri Panama'da, diğeri Chicago'da olmak üzere iki ana hikâyesi vardır. Ana karakterlerden Rockmond Dunbar (C-Note) bu bölümde yer almamıştır.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Sara'nın duruşmasının üçüncü günü gelmiştir. İtirazlara rağmen mahkeme Lincoln ve Michael'ın televizyon muhabirine çektirttikleri kasetin kanıt olarak sunulmasına izin verir. Bu sırada Kellerman Sara'nın duruşmasıyla ilgili haberi görmektedir ve intihara hazırlanmaktadır. Silahı tutukluk yapınca kız kardeşi Kristine'i çağırır ve eski günahlarını itiraf eder. Kristine ise ona geçmişte yaptığı hataları düzeltebileceğini, her şeye yeniden başlayabileceğini söyler. Kız kardeşi ona sıkıca sarılırken Kellerman gözyaşlarına boğulur.

Sara mahkemede suçunu kabul edip hapis süresini 12 yılda en üst düzey güvenlikli bir hapishanede geçirmeye hazırlanırken avukatlarından biri önemli bir tanığın gelip ifade vereceğini söyler. Kellerman'ın gelmesiyle Sara şoke olur.

Lincoln yatta yalnız kalmıştır. Kardeşinin T-Bag'i yakalamak için Panama City'ye gittiğini fark eder.

Michael Panama City'ye gelmiş ve T-Bag'i Fin Del Camino Otel'de hemen bulmuştur. İki ajanın onu izlediğini fark etmiştir. Sucre ve Bellick çıkagelir. Bellick silahını Michael'a doğrulturken Sucre Europeangoldfinch.net'e herhangi bir şey yazmadığını söyler. Michael böylece bir tuzak kokusu alır. Bellick ile anlaşır. Bellick parayı alacak, Maricruz zarar görmeyecek ve T-Bag yakalanacaktır.

Panama City'ye giderken Mahone Pam'i arar. Pam ona gelecek hakkında umut vermiştir. Bu konuşmadan sonra Mahone T-Bag'i izleyen ajanları arar.

Yangın alarmını çalıştırıp T-Bag'i otelden çıkartmayı başaran Michael, Sucre ve Bellick, T-Bag'i izleyen iki ajanın arkasından Panama City sokaklarında takibe başlar. Mahone da tam bu takibe katılacakken Lincoln aniden ortaya çıkar ve onu çeker. İkisi kavgaya tutuşur ve Lincoln kazanır ancak Mahone çevik bir hareketle Lincoln'ü yakalar.

T-Bag bir binaya girer. Michael, Sucre ve Bellick iki ajanın silahlarını alırlar ve onları bağlarlar. Michael bir şeyler döndüğünün farkındadır ama Sucre ve Bellick'in ardından o da binaya girer. T-Bag kurnazca onları tuzağa düşürür ve ölü bir hayat kadınıyla aynı odada kitli durumda bırakır. Polisler yaklaşmaktadır. Kaçmayı başarırlar ama sonra Bellick bacağından vurulup yakalanır. T-Bag'e araba çarpar, Michael ve Sucre onu yakalar. Sucre araba ararken T-Bag Michael'ın bu tuzakla ilgili sorularını cevaplamaktan kaçınır. Sucre düz kontak yapıp bir araba çalmayı başarır ve T-Bag'i bırakmak üzere ABD büyükelçiliğine doğru yola çıkarlar. Ama T-Bag yerden bir tornavida alıp Sucre'ye saplar ve kaza yaparlar.

Michael Sucre'yi oradan geçen birine emanet edip T-Bag'i kovalamaya başlar. Kovalamacanın sonunda bir barakada karşılaşırlar. Michael T-Bag'in sağ kolunu bıçaklar. Polis geldiğinde Michael parayı alıp gitmiştir. Yata gelir ama kardeşini bulamaz. Sucre'yi bulmak için hastaneleri telefonla ararken Lincoln'den bir arama gelir. Lincoln Michael'a üzgün olduğunu söyler ve telefonu Mahone'a verir. Mahone Lincoln'ü yakaladığını ve kendisinin de ortalıktan kaybolması gerektiğini söyler. Michael'a teklifini sunar: yat ve 5 milyon dolar karşılığı Lincoln'ü serbest bırakacaktır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]