Disney tiyatro animasyon filmleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Walt Disney Animasyon Stüdyoları merkezi Burbank, California'da bulunan bir Amerikan animasyon stüdyosudur. Stüdyonun filmleri genellikle "Disney Klasikleri" olarak adlandırılır.

1937'de ilk filmleri olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gösterime girdi. Bu filmle beraber günümüze kadar 59 animasyon film yaptılar.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Walt Disney Animation Studios tarafından yapılan filmlerin listesi.

Çıkmış Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Color legend
Walt Disney Animation Studios (1937–günümüz)  
Pixar Animation Studios (1995–günümüz)  
20th Century Fox Animation (2019–2020)
20th Century Animation (2020–günümüz)
 
Disneytoon Studios (1990–2015)  
Walt Disney Television Animation (1999–2004)  
Diğer Disney stüdyos  
Üçüncü taraf stüdyo  
Canlı aksiyon/animasyon hybrid S
Disney tarafından üretilmedi, ancak etiketi altında yayınlandı. R
Başlık Orijinal ABD tiyatro çıkış tarihi[rls 1] Animasyon stüdyosu[st 1]
Walt Disney Çizgi Filmlerinin Akademi Ödülü İncelemesi 01937-05-19 19 Mayıs 1937 Walt Disney Animation Studios  
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler 01937-12-21 21 Aralık 1937
Pinokyo 01940-02-07 7 Şubat 1940
Fantasia[S] 01940-11-13 13 Kasım 1940
The Reluctant Dragon[S] 01941-06-20 20 Haziran 1941
Dumbo 01941-10-23 23 Ekim 1941
Bambi 01942-08-13 13 Ağustos 1942
Saludos Amigos[S] 01942-08-24 24 Ağustos 1942
Victory Through Air Power[S] 01943-07-17 17 Temmuz 1943
The Three Caballeros[S] 01944-12-21 21 Aralık 1944
Make Mine Music 01946-04-20 20 Nisan 1946
Song of the South[S] 01946-11-20 20 Kasım 1946
Fun and Fancy Free[S] 01947-09-27 27 Eylül 1947
Melody Time[S] 01948-05-27 27 Mayıs 1948
So Dear to My Heart[S] 01948-11-29 29 Kasım 1948
The Adventures of Ichabod and Mr. Toad 01949-10-05 5 Ekim 1949
Külkedisi 01950-02-15 15 Şubat 1950
Alis Harikalar Diyarında 01951-07-28 28 Temmuz 1951
Peter Pan 01953-02-05 5 Şubat 1953
Leydi ile Sokak Köpeği 01955-06-22 22 Haziran 1955
Uyuyan Güzel 01959-01-29 29 Ocak 1959
101 Dalmaçyalı 01961-01-25 25 Ocak 1961
Taşa Saplanan Kılıç 01963-12-25 25 Aralık 1963
Mary Poppins[S] 01964-08-27 27 Ağustos 1964
Ormanın Kitabı 01967-10-18 18 Ekim 1967
Aristokediler 01970-12-24 24 Aralık 1970
Bedknobs and Broomsticks[S] 01971-12-13 13 Aralık 1971
Robin Hood 01973-11-08 8 Kasım 1973
The Many Adventures of Winnie the Pooh 01977-03-11 11 Mart 1977
The Rescuers 01977-06-22 22 Haziran 1977
Pete ve Ejderhası[S] 01977-11-03 3 Kasım 1977
Tilki ve Avcı Köpeği 01981-07-10 10 Temmuz 1981
Kara Kazan 01985-07-26 26 Temmuz 1985[1]
Muhteşem Fare Dedektif 01986-07-02 2 Temmuz 1986
Masum Sanık Roger Rabbit[S] 01988-06-22 22 Haziran 1988 Touchstone Pictures and Amblin Entertainment  
Oliver ve Arkadaşları 01988-11-18 18 Kasım 1988 Walt Disney Animation Studios  
Küçük Deniz Kızı 01989-11-17 17 Kasım 1989
DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp 01990-08-03 3 Ağustos 1990 Disneytoon Studios  
Kurtarıcılar Avustralya'da 01990-11-16 16 Kasım 1990 Walt Disney Animation Studios  
Güzel ve Çirkin 01991-11-22 22 Kasım 1991
Alaaddin 01992-11-25 25 Kasım 1992
Noel Gecesi Kabusu 01993-10-29 29 Ekim 1993 Touchstone Pictures and Skellington Productions  
Aslan Kral 01994-06-24 24 Haziran 1994 Walt Disney Animation Studios  
Gufi ile Oğlu 01995-04-07 7 Nisan 1995 Disneytoon Studios  
Pocahontas 01995-06-23 23 Haziran 1995 Walt Disney Animation Studios  
Oyuncak Hikâyesi 01995-11-22 22 Kasım 1995 Pixar Animation Studios  
Dev Şeftali[S] 01996-04-12 12 Nisan 1996 Allied Filmmakers and Skellington Productions[st 2]  
Notre Dame'ın Kamburu 01996-06-21 21 Haziran 1996 Walt Disney Animation Studios  
Herkül 01997-06-27 27 Haziran 1997
Mulan 01998-06-19 19 Haziran 1998
Bir Böceğin Yaşamı 01998-11-25 25 Kasım 1998 Pixar Animation Studios  
Doug's 1st Movie 01999-03-26 26 Mart 1999 Walt Disney Television Animation and Jumbo Pictures  
Tarzan 01999-06-18 18 Haziran 1999 Walt Disney Animation Studios  
Oyuncak Hikâyesi 2 01999-11-24 24 Kasım 1999 Pixar Animation Studios  
Fantasia 2000[S] 02000-01-01 1 Ocak 2000 Walt Disney Animation Studios  
Kaplan Tigger 02000-02-11 11 Şubat 2000 Disneytoon Studios  
Dinazor 02000-05-19 19 Mayıs 2000 Walt Disney Animation Studios and The Secret Lab  
Şaşkın İmparator 02000-12-15 15 Aralık 2000 Walt Disney Animation Studios
Recess: School's Out 02001-02-16 16 Şubat 2001 Walt Disney Television Animation and Paul & Joe Productions  
Atlantis: Kayıp İmparatorluk 02001-06-15 15 Haziran 2001 Walt Disney Animation Studios  
Sevimli Canavarlar 02001-11-02 2 Kasım 2001 Pixar Animation Studios  
Peter Pan Varolmayan Ülkede 02002-02-15 15 Şubat 2002 Disneytoon Studios
Lilo ve Stiç 02002-06-21 21 Haziran 2002 Walt Disney Animation Studios  
Define Gezegeni 02002-11-27 27 Kasım 2002
Ormanın Kitabı 2 02003-02-14 14 Şubat 2003 Disneytoon Studios  
Piglet'in Büyük Filmi 02003-03-21 21 Mart 2003
Kayıp Balık Nemo 02003-05-30 30 Mayıs 2003 Pixar Animation Studios  
Ayı Kardeş 02003-11-01 1 Kasım 2003 Walt Disney Animation Studios  
Teacher's Pet 02004-01-16 16 Ocak 2004 Walt Disney Television Animation  
Kahraman İnekler 02004-04-02 2 Nisan 2004 Walt Disney Animation Studios  
İnanılmaz Aile 02004-11-05 5 Kasım 2004 Pixar Animation Studios  
Minik Fil Heffalump 02005-02-11 11 Şubat 2005 Disneytoon Studios  
Kahraman Güvercin[R] 02005-08-19 19 Ağustos 2005[rls 2] Vanguard Animation  
Cesur Civciv 02005-11-04 4 Kasım 2005 Walt Disney Animation Studios  
Bambi II 02006-01-26 26 Ocak 2006[rls 3] (Argentina) Disneytoon Studios  
Vahşı Doğa[R] 02006-04-14 14 Nisan 2006 C.O.R.E. Feature Animation  
Arabalar 02006-06-09 9 Haziran 2006 Pixar Animation Studios  
Robinson Ailesi 02007-03-30 30 Mart 2007 Walt Disney Animation Studios  
Ratatuy 02007-06-29 29 Haziran 2007 Pixar Animation Studios  
Manhattan'da Sihir[S] 02007-11-21 21 Kasım 2007 Josephson Entertainment, Andalasia Productions and Right Coast Productions  
VOL-İ[S] 02008-06-27 27 Haziran 2008 Pixar Animation Studios  
Tinker Bell 02008-09-18 18 Eylül 2008[rls 3] Disneytoon Studios  
Sokakların Kralı Romeo[R] 02008-10-24 24 Ekim 2008 (India)[rls 4] Yash Raj Films[st 3]  
Bolt 02008-11-21 21 Kasım 2008 Walt Disney Animation Studios  
Yukarı Bak 02009-05-29 29 Mayıs 2009 Pixar Animation Studios  
Tinker Bell ve Kayıp Hazine 02009-09-03 3 Eylül 2009 (Argentina)[rls 3] Disneytoon Studios  
Yeni Yıl Şarkısı[R] 02009-11-03 3 Kasım 2009 (London) ImageMovers Digital[st 4]  
Prenses ve Kurbağa 02009-12-11 11 Aralık 2009 Walt Disney Animation Studios  
Oyuncak Hikâyesi 3 02010-06-18 18 Haziran 2010 Pixar Animation Studios  
Tinker Bell ve Peri Kurtaran 02010-08-13 13 Ağustos 2010 (United Kingdom)[rls 3] Disneytoon Studios  
Karmakarışık 02010-11-24 24 Kasım 2010 Walt Disney Animation Studios  
Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet[R] 02011-02-11 11 Şubat 2011 Touchstone Pictures, Starz Animation and Rocket Pictures[st 5]  
Marslılar, Annem ve Ben[R] 02011-03-11 11 Mart 2011 ImageMovers Digital[st 4]  
Aralar 2 02011-06-24 24 Haziran 2011 Pixar Animation Studios  
Winnie the Pooh[S] 02011-07-15 15 Temmuz 2011 Walt Disney Animation Studios  
Arjun: Savaşcı Prens[R] 02012-05-25 25 Mayıs 2012[rls 4] UTV Motion Pictures[st 3]  
Cesur 02012-06-22 22 Haziran 2012 Pixar Animation Studios  
Gizemli Kanatlar 02012-08-16 16 Ağustos 2012[rls 5] (Ukraine) DisneyToon Studios  
Frankenweenie 02012-10-05 5 Ekim 2012[2] Tim Burton Productions[st 2]  
Oyunbozan Ralph 02012-11-02 2 Kasım 2012 Walt Disney Animation Studios  
Sevimli Canavarlar Üniversitesi 02013-06-21 21 Haziran 2013 Pixar Animation Studios  
Uçaklar 02013-08-09 9 Ağustos 2013 Disneytoon Studios  
Karlar Ülkesi 02013-11-27 27 Kasım 2013 Walt Disney Animation Studios  
Korsan Peri 02014-02-13 13 Şubat 2014 (Denmark)[rls 5] Disneytoon Studios  
Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar 02014-07-18 18 Temmuz 2014
6 Süper Kahraman 02014-11-07 7 Kasım 2014 Walt Disney Animation Studios  
Tuhaf Bir Sihir 02015-01-23 23 Ocak 2015 Touchstone Pictures and Lucasfilm Animation[st 5]  
Tinker Bell ve Canavar Efsanesi 02015-03-03 3 Mart 2015[rls 5] Disneytoon Studios  
Ters Yüz 02015-06-19 19 Haziran 2015 Pixar Animation Studios  
İyi Bir Dinozor 02015-11-25 25 Kasım 2015
Zootropolis: Hayvanlar Şehri 02016-03-04 4 Mart 2016[3][4][5] Walt Disney Animation Studios  
Kayıp Balık Dori 02016-06-17 17 Haziran 2016[6][7] Pixar Animation Studios  
Moana 02016-11-23 23 Kasım 2016[3][4][8] Walt Disney Animation Studios  
Arabalar 3 02017-06-16 16 Haziran 2017[9] Pixar Animation Studios  
Coco 02017-11-22 22 Kasım 2017[10]
İnanılmaz Aile 2 02018-06-15 15 Haziran 2018[9][11]
Ralph ve İnternet 02018-11-21 21 Kasım 2018[12][13] Walt Disney Animation Studios  
Mary Poppins: Sihirli Dadı[S] 02018-12-19 19 Aralık 2018 Lucamar Productions ve Marc Platt Productions  
Oyuncak Hikâyesi 4 02019-06-21 21 Haziran 2019[9] Pixar Animation Studios  
Aslan Kral[S] 02019-07-19 19 Temmuz 2019 Fairview Entertainment  
Karlar Ülkesi 2 02019-11-22 22 Kasım 2019[13][14] Walt Disney Animation Studios  
Ajanlar İş Başında[R] 02019-12-25 25 Aralık 2019[15][16] 20th Century Fox Animation, Blue Sky Studios and Chernin Entertainment[st 6]  
Hadi Gidelim 02020-03-06 6 Mart 2020[9][17] Pixar Animation Studios  
Soul 02020-12-25 25 Aralık 2020[rls 3][9][18][19]
Raya ve Son Ejderha 02021-03-05 5 Mart 2021[19][20][21] Walt Disney Animation Studios  
Luka 02021-06-18 18 Haziran 2021[rls 3][13] Pixar Animation Studios  
Robot Ron: Bir Sorun Var[R] 02021-10-22 22 Ekim 2021[22][23] 20th Century Animation, Locksmith Animation ve DNEG[st 6]  
Enkanto: Sihirli Dünya 02021-11-24 24 Kasım 2021[24][25] Walt Disney Animation Studios  
Diary of a Wimpy Kid[R] 02021-12-03 03 Aralık 2021 20th Century Animation[st 6]  

Disney tarafından dağıtılan diğer stüdyolardan filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Disney tarafından dağıtılan Studio Ghibli filmleri

Aşağıda Disney tarafından ABD'de gösterime giren Studio Ghibli filmlerinin bir listesi bulunmaktadır.

Film Date of original U.S. release Notlar
Ruhların Kaçışı 02002-09-20 20 Eylül 2002[sg 1]
Yürüyen Şato 02005-06-10 10 Haziran 2005[sg 2]
Küçük Deniz Kızı Ponyo 02009-08-14 14 Ağustos 2009[sg 3]
Yerdeniz Öyküleri 02010-08-13 13 Ağustos 2010[sg 4]
Aşırıcılar 02012-02-17 17 Şubat 2012[sg 5]
Rüzgar Yükseliyor 02014-02-21 21 Şubat 2014[sg 6] [st 5]
Disney tarafından dağıtılan Miramax filmleri

Şablon:Inc-film Aşağıdakiler, stüdyonun yayınlandığı tarihte Disney'in bir yan kuruluşu olduğu sırada Miramax Films tarafından yayınlanan filmlerin bir listesidir.

Film Orijinal ABD çıkış tarihi Üreten Notlar
Tom ve Jerry: Filmi 01993-07-30 30 Temmuz 1993[sg 7] Turner Entertainment
WMG Film
Wang Film Productions
Film Roman
Hırsız ve Kunduracı (Arabian Knight) 01995-08-25 25 Ağustos 1995[sg 8] Richard Williams Productions
Fred Calvert Productions
Allied Filmmakers
Prenses Mononoke 01999-10-29 29 Ekim 1999[sg 9] Studio Ghibli
Toho Co., Ltd.
[note 1]
Pokémon Daima 02002-10-11 11 Ekim 2002[sg 10] The Pokémon Company
Shogakukan
OLM, Inc.
4Kids Entertainment
Toho Co., Ltd.
[note 1]
Pokémon: Kahramanlar 02003-05-16 16 Mayıs 2003[sg 11] The Pokémon Company
Shogakukan
OLM, Inc.
4Kids Entertainment
Toho Co., Ltd.
[note 1][note 2]
Pokemon: Jirachi - Wish Maker 02004-06-01 1 Haziran 2004[sg 12] The Pokémon Company
Shogakukan
4Kids Entertainment
OLM, Inc.
Toho Co., Ltd.
[note 1][note 2]
Pokémon: Deoxy'nin Kaderi 02005-01-22 22 Ocak 2005[sg 13] The Pokémon Company
Shogakukan
4Kids Entertainment
OLM, Inc.
Toho Co., Ltd.
[note 1][note 2]
Paris 2054: Rönesans 02006-03-15 15 Mart 2006 Onyx Films
Millimages
LuxAnimation
Timefirm Limited
France 2 Cinéma
[note 1][note 2]

Notes

Yakında[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Scheduled U.S. theatrical release Production company[st 1]
Kırmızı 02022-03-11 11 Mart 2022[26] Pixar Animation Studios  
The Bob's Burgers Movie[R] 02022-04-27 27 Nisan 2022[rls 6][23][27] 20th Century Animation, Wilo Productions and Bento Box Entertainment[st 6]  
Işıkyılı 02022-06-17 17 Haziran 2022[26] Pixar Animation Studios  
Tuhaf Dünya[28][29] 02022-11-23 23 Kasım 2022[26] Walt Disney Animation Studios  
Başlıksız Pixar filmi 02023-06-16 16 Haziran 2023[30] Pixar Animation Studios  
Başlıksız Carlos López Estrada filmi[31] 02023-11-22 22 Kasım 2023[30] Walt Disney Animation Studios  
Başlıksız Pixar filmleri 02024-03-01 1 Mart 2024[32] Pixar Animation Studios  
02024-06-14 14 Haziran 2024[32]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dağıtım markaları

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel notlar

  1. ^ a b c d e f Released by Disney in North America
  2. ^ a b c d Released by Disney in Australia and United Kingdom

Sürüm notları

  1. ^ Listed are the original theatrical release dates in the United States (or other non-U.S. territories) when the film was contributed by the Walt Disney Company. Different distributors are attributed and credited for distributing each film throughout the history of the Walt Disney Company. Films released before 1954 were released by RKO Radio Pictures (with the exception of Victory Through Air Power, refused by RKO and then released by United Artists); films released after 1955 were released by Disney-owned Buena Vista Distribution and through its current name Walt Disney Studios Motion Pictures (since 2007); and films released after 1985 are co-credited with Walt Disney Pictures.
  2. ^ Released by Walt Disney Pictures in North America
  3. ^ a b c d e f Not released theatrically in the United States
  4. ^ a b Released by Disney outside North America
  5. ^ a b c Limited release in the United States.
  6. ^ The film was initially scheduled to be released in theaters on July 17, 2020, but was briefly pulled from the schedule due to an error in listings. In announcing revised released dates of various films due to the global health crisis of the COVID-19 pandemic, Disney announced that the film's release was pushed back to April 9, 2021 due to the COVID-19 pandemic. As of January 22, 2021, the film has been removed from the release calendar.

Stüdyo/Üretim Notları

  1. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; WDAS isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ a b Released by Walt Disney Pictures.
  3. ^ a b Co-production with The Walt Disney Company India Pvt. Ltd.
  4. ^ a b The film studio ImageMovers Digital, run by Robert Zemeckis, was owned by Disney from 2007 to 2010. These films were performance captured animated films.
  5. ^ a b c Released under the Touchstone Pictures label.
  6. ^ a b c d Released by 20th Century Fox/20th Century Studios

Studio Ghibli filmlerinin orijinal çıkış tarihleri

  1. ^ Original date of release was 02001-07-20 20 Temmuz 2001
  2. ^ Original date of release was 02004-11-20 20 Kasım 2004
  3. ^ Original date of release was 02008-07-19 19 Temmuz 2008
  4. ^ Original date of release was 02006-07-29 29 Temmuz 2006
  5. ^ Original date of release was 02010-07-17 17 Temmuz 2010
  6. ^ Original date of release was 02013-07-20 20 Temmuz 2013
  7. ^ Original date of release was 01992-10-01 01 Ekim 1992
  8. ^ Original date of release was 01992-05-15 15 Mayıs 1992
  9. ^ Original date of release was 01997-07-12 12 Temmuz 1997
  10. ^ Original date of release was 02001-07-07 07 Temmuz 2001
  11. ^ Original date of release was 02002-07-13 13 Temmuz 2002
  12. ^ Original date of release was 02003-07-19 19 Temmuz 2003
  13. ^ Original date of release was 02004-07-17 17 Temmuz 2004

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ https://www.boxofficemojo.com/release/rl3074917889/weekend/
  2. ^ Fischer, Russ (9 Ağustos 2010). "Disney Sets 2012 Release Dates For John Carter of Mars and Frankenweenie". 18 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2011. 
  3. ^ a b "Disney Sets Animation Slate To Infinity And Beyond". Deadline. 29 Mayıs 2013. Erişim tarihi: 1 Haziran 2013. 
  4. ^ a b Jardine, William (11 Temmuz 2013). "Tonnes of New Details Revealed About Disney's Upcoming Slate!". Big Screen Animation. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2013. 
  5. ^ Kilday, Gregg (4 Aralık 2013). "Pixar vs. Disney Animation: John Lasseter's Tricky Tug-of-War". The Hollywood Reporter. Erişim tarihi: 4 Aralık 2013. 
  6. ^ "Pixar's 'The Good Dinosaur' Pushed Back Nearly 18 Months After Losing Director". Hollywoodreporter.com. 17 Kasım 2011. 21 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2013. 
  7. ^ Kit, Borys (17 Temmuz 2012). "Andrew Stanton to Direct Pixar's Finding Nemo Sequel". The Hollywood Reporter. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2012. 
  8. ^ Graser, Marc (20 Ekim 2014). "Disney Sails Into Theaters With Animated 'Moana' in 2016". Variety. Erişim tarihi: 21 Ekim 2014. 
  9. ^ a b c d e Hipes, Patrick (8 Ekim 2015). "Disney: 'Ant Man And The Wasp' A Go, 'Incredibles 2' Dated & More". Deadline. 9 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ekim 2015. 
  10. ^ "meet the newest disney pixar film, coco". disney. 2015. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2015. 
  11. ^ Graser, Marc (6 Kasım 2014). "Pixar's 'Toy Story 4′ Set to Play in Theaters in 2017". Variety. Erişim tarihi: 7 Kasım 2014. 
  12. ^ Tilly, Chris (24 Mart 2016). "Wreck-It Ralph 2 Still Happening, Might Feature Mario". IGN. 24 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2016. 
  13. ^ a b c Lang, Brent; Khatchatourian, Maane (25 Nisan 2017). "Disney Dates 'Lion King' and 'Frozen 2,' Pushes Fifth 'Indiana Jones' Film to 2020". Variety. 26 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2017. 
  14. ^ Rubin, Rebecca (1 Kasım 2018). "'Frozen 2' Release Date Moves Up a Week". Variety. 1 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2018. 
  15. ^ N'Duka, Amanda (9 Ekim 2017). "Will Smith & Tom Holland Topline 'Spies In Disguise' Animated Film". Deadline. 9 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2018. 
  16. ^ Lang, Brent; Rubin, Rebecca (7 Mayıs 2019). "Disney Announces New 'Star Wars' Films, Moves 'Avatar' Sequels". Variety. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2019. 
  17. ^ McNary, Dave (12 Aralık 2018). "Chris Pratt, Tom Holland, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer to Voice Pixar's 'Onward'". 12 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2018. 
  18. ^ "'Soul' Will Be Pixar's Big Pic Next Summer". Deadline. 19 Haziran 2019. Erişim tarihi: 19 Haziran 2019. 
  19. ^ a b Fuster, Jeremy (13 Nisan 2020). "Disney Moves 'Soul,' 'Raya and the Last Dragon' Release Dates". TheWrap. Erişim tarihi: 13 Nisan 2020. 
  20. ^ Lenker, Maureen Lee (10 Ekim 2017). "Disney shelves planned Jack and the Beanstalk animated re-telling Gigantic". Entertainment Weekly. 10 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2017. We are focusing our energies on another project that has been in the works, which we’ll be sharing more about soon, now set for Thanksgiving 2020.” 
  21. ^ Hogarty, Joe (24 Ağustos 2019). "Disney Announces Upcoming New Animated Movie, "Raya And The Last Dragon" at D23 Expo 2019". WDW News Today. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2019. 
  22. ^ D'Alessandro, Anthony (12 Ekim 2017). "'Gambit' Starring Channing Tatum Will Open Valentine's Day 2019". Deadline. Erişim tarihi: 13 Ekim 2017. 
  23. ^ a b "Bob's Burgers Movie, The King's Man Get Disney Film Delays". IGN. 22 Ocak 2021. 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2021. 
  24. ^ https://thedisinsider.com/2019/10/01/walt-disney-animation-hires-directors-for-four-new-original-film-projects/
  25. ^ Disney Animation [@DisneyAnimation] (2020-12-11). "This Fall, Walt Disney Animation Studios' all-new film Encanto takes you to Colombia, where a magical family live in a magical home. Directed by Byron Howard and Jared Bush, co-directed and co-written by Charise Castro Smith, and music written by Lin-Manuel Miranda. t.co/bdxag3SzPv" (Tweet). Erişim tarihi: 2021-07-07Twitter vasıtasıyla. 
  26. ^ a b c Milligan, Mercedes (1 Mart 2018). "Disney Pushes Live 'Mulan' to 2020, Dates Multi-Studio Slate". Animation Magazine. Erişim tarihi: 5 Mart 2018. 
  27. ^ Hipes, Patrick (4 Ekim 2017). "'Bob's Burgers' Movie Ordered Up For 2020". Deadline. 4 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2018. 
  28. ^ Fisher, Jacob (5 Temmuz 2021). "Don Hall & Qui Nguyen Reteam For Walt Disney Animation's 2022 Film (EXCLUSIVE)". Discussing Film. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2021. 
  29. ^ https://thedisinsider.com/2021/08/22/title-confirmed-for-2022-animated-disney-film/
  30. ^ a b ""WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES RELEASE SCHEDULE" (PDF)" (PDF). Walt Disney Studios. 13 Nisan 2020. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2020. 
  31. ^ Shuler, Skyler (14 Şubat 2021). "Director Carlos López Estrada Talks 'Raya and the Last Dragon,' His New Animated Film and Live-Action 'Robin Hood'". The DisInsider. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2021. 
  32. ^ a b Kit, Borys (10 Eylül 2021). "Disney's Live-Action 'The Little Mermaid' to Open on Memorial Day Weekend in 2023". The Hollywood Reporter. Erişim tarihi: 11 Eylül 2021. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]