Dedektif Conan: Sıfırın Uygulayıcısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dedektif Conan: Sıfırın Uygulayıcısı
名探偵コナン ゼロの執行人
YönetmenYuzuru Tachikawa
Yapımcı
  • Keiichi Ishiyama
  • Shūhō Kondō
  • Yoshihito Yonekura
SenaristTakeharu Sakurai
Hikâye (eser)Gōshō Aoyama
UyarlamaDedektif Conan
Oyuncular
MüzikKatsuo Ono
Görüntü yönetmeniJin Nishiyama
KurguTerumitsu Okada
StüdyoTMS Entertainment
DağıtıcıToho
TürüAksiyon, gerilim, gizem, polisiye
Çıkış tarih(ler)i13 Nisan 2018
Süre110 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat108,2 milyar JP¥[1]

Dedektif Conan: Sıfırın Uygulayıcısı (Japonca名探偵コナン ゼロの執行人, romanizeMeitantei Conan: Zero no Shikkōnin), yönetmenliğini Yuzuru Tachikawa'nın yaptığı ve senaryosunu Takeharu Sakurai'nin yazdığı 2018 yapımı bir Japon aksiyon-gerilim-gizem polisiye anime filmidir. Film, Dedektif Conan serisinin 22. filmi olup TMS Entertainment tarafından hazırlanmıştır ve 13 Nisan 2018 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tokyo Körfezi'nde bulunan yeni Edge of Ocean tesisi, büyük bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır. 1 Mayıs'ta açılış töreni sırasında, büyük bir patlama meydana geldiğinde 22.000'den fazla polis memuru bina güvenliğinden sorumluydu. Olay yerine ilk varan Müfettiş Tōru Amuro'dur. Conan, gizlice hareket ediyor gibi görünen bu gizemli polisten şüphelenir. Olay yerinde bulunan parmak izleri, tutuklanan eski bir polis memuru olan Kogoro ile eşleşmekteydi.

Conan daha sonra geçmişte Amuro'nun bir şüpheliyi intihara zorladığı iddia edilen bir olayı öğrenir. Ayrıca Kogoro'yu araştırırken Tokyo'da başka bir terörist patlama daha meydana gelir. Conan ve polis, davayı çevreleyen komploya yaklaştıkça, zirvenin aynı zamanda insansız uzay aracı Hakuchō'nun Mars görevinden sonra Dünya'ya döneceği gün olduğunu doğrularlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "名探偵コナン:劇場版新作が興収60億円突破 シリーズ最高記録を更新". MANTANWEB (Japonca). 6 Haziran 2016. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]