Düğün pastası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir düğün pastası, akşam yemeğinin ardından düğün resepsiyonlarında servis edilen geleneksel kek veya pasta. İngiltere'nin bazı bölgelerinde, düğün pastası düğün kahvaltısında servis edilir. Modern Batı kültüründe, pasta genellikle sergileniyor ve konuklara resepsiyonda servis ediliyor. Geleneksel olarak, düğün pastası tüm konuklara ve çifte iyi şanslar getirmek için yapılmıştır. Bununla birlikte, modern olarak, onlar düğün için bir merkez niteliğindedir ve her zaman konuklara bile hizmet edilmez.[1] Bazı kekler, gelin ve damatın paylaşabilmesi için sadece tek bir yenilebilir katmanla üretilmiştir, ancak sahte ve gerçek katman arasındaki maliyet farkı çok az olduğu için bu nadirdir.

Düğün pastaları, pastanın hizmet edeceği konuk sayısına bağlı olarak çeşitli boyutlarda gelir. Modern pasta şefileri ve kek tasarımcıları, genellikle çiftin kişiliğini yansıtan bir kek oluşturmak için çeşitli malzemeler ve araçlar kullanırlar. Badem ezmesi, şeker hamuru, şeker ezmesi, yağlı krema ve çikolata kullanılan popüler maddeler arasındadır. Dondurmalı kek türü de vardır. Pastalar, büyüklük ve bileşenlerle birlikte fiyat olarak değişir. Pastalar genellikle kişi başına veya dilim başına fiyatlandırılır.[2] Fiyatlar, pastayı yapmak için işe alınan pastane şefine bağlı olarak, birkaç dolar ile kişi başına birkaç yüz dolar veya dilim arasında değişebilir. Düğün pastaları ve genel olarak dekorasyon kekleri batı toplumunda belli bir pop kültürü sembolü haline gelmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kek Patronu ve Muhteşem Düğün Pastaları gibi gerçek televizyon şovları popüler hale geldi ve günümüz popüler kültürüne yöneliyor.[3]

Düğün pastası çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Düğün pastaları, geleneksel düğün pastaları, lezzet bazlı düğün pastaları, küçük pastalar veya bireysel kekler, buzlu kekler ve kekler gibi çeşitli tiplerde gelir. Geleneksel düğün pastaları, krema, badem gibi dekorasyon ve buzlanma çeşitleri dahil olmak üzere beyazdır. Tadına dayanan düğün pastaları çikolata, vanilya veya çilek içerir. Küçük kekler veya bireysel kekler fiyat açısından daha verimli olabilir. Buzlu kekler çok miktarda krema nedeniyle popülerdir.[4]

Modern toplumda en popüler düğün pastasına "geleneksel yığın kek" denir. Geleneksel yığın düğün pastası, katmanlı pastaya benzer. Sık sık, görsel bir etki eklemek için çiçekler veya sütunlarla doldurulur. ve yükseklik: Separatörler mücevherleri, kabukları, çiçekleri ve benzerlerini içerebilir veya geleneksel krom standları kullanarak tamamen ayrılabilir.

Beyaz pasta şu anda en geleneksel düğün pastası tadı, ancak katmanlar arasına farklı dolgu tadı eklenebilir. Çikolata, havuç, italyan romu ve italyan kreması da popüler seçeneklerdendir. Buzlanma, klasik bir pürüzsüz yüzey olabilir veya çiseleme, kıvrımlar veya cipslerle birlikte olabilir.[5]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Galleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Types of Wedding Cakes". finedininglovers.com (İngilizce). Fine Dining Lovers. 10 Mayıs 2014. 15 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019. 
  2. ^ "10 Wedding Cakes Inspiration and Ideas". pink-book.co.za (İngilizce). Pink Book. 15 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019. 
  3. ^ "Wedding Cake: A Slice of History". online.ucpress.edu (İngilizce). Gastronomica. 1 Mayıs 2005. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019. 
  4. ^ https://www.pinterest.com/thesonnethouse/wedding-cakes/ [yalın URL]
  5. ^ "Different Types of Wedding Cakes". flair4cakes.com (İngilizce). Flair 4 Cakes. 3 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019.