Christophe Beck

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Christophe Beck
DoğumJean-Christophe Beck
1972[1]
Montreal, Québec, Kanada
MeslekFilm score bestecisi, televizyon score bestecisi

Christophe Beck (doğum adı Jean-Christophe Beck) bir Kanadalı televizyon ve film score'u bestecisi. Erkek kardeşi Chilly Gonzales ise bir piyanisttir.2009 yılı yapımı Post Grad filminin miziğini yapmıştır. (Türkçe adı:Yeni Mezun). 2010 yılı yapımı Hot Tub Time Machinefilminin müziğini yapmıştır. (Türkçe adı:Jakuzi Ekspres)

Buffy the Vampire Slayer[değiştir | kaynağı değiştir]

Beck, Buffy the Vampire Slayer dizisinin sezon 2-4 arasında baş besteciydi. Ama daha sonraki sezonlarda "The Gift" ve "Once More, with Feeling" gibi önemli bölümlere beste yapmak için geri dönmüştür. Beck'in bestelediği bazı eserler Buffy soundtrack albümlerinde yer almıştır:

Buffy the Vampire Slayer: The Album[değiştir | kaynağı değiştir]

"Close Your Eyes", "Becoming" bölümünden bir Buffy/Angel aşk teması bu albümde yer almıştır.

Once More, with Feeling[değiştir | kaynağı değiştir]

Joss Whedon'un "Once More, with Feeling" bölümü şarkılarını yazmasına rağmen, Beck asıl score albümü sağlamak için ekibe katılmıştır. Bu albüm neredeyse tamamen bu sadece bu bölümde verilmiş parçalardan oluşmaktadır, ama ayrıca Beck'in önceki bölümlerde bestelediği üç eseri barındırmaktadır; "Restless bölümünden Suite", "Hush bölümünden Suite" ve "The Gift bölümünden Sacrifice".

Radio Sunnydale[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu albümün BK ve Latin Amerika versiyonları, "The Zeppo" bölümünden "Dead Guys with Bombs" parçasını içermektedir.

Buffy the Vampire Slayer: The Score[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu albümün tamamı Beck'in dizi için bestelediği eserlerden oluşmaktadır. Çoğu müzik de "Graduation Day", "Hush", "Restless" ve "The Gift" bölümlerindendir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Burlingame, Jon (25 Ekim 2011). "Christophe Beck's green phase". Variety. 31 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]