Harry Gregson-Williams

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Harry Gregson-Williams
Doğum13 Aralık 1961 (62 yaşında)
Sussex, İngiltere
Uyruk İngiltere
YakınlarıRupert Gregson-Williams (Kardeşi)
AlanıBesteci, Plak Yapımcısı
Etkin yıllar1990 - Günümüz
Sanat eğitimiGuildhall School of Music and Drama

Harry Gregson-Williams, (d. 13 Aralık 1961), Altın Küre ve Grammy ödüllerine aday gösterilmiş, İngiliz film partisyon yapımcısı, orkestratör, şef ve müzik yapımcısı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kariyerinin erken zamanlarında, Harry Gregson-Williams 1980'lerdeki müzik öğretmenleri gibi öğrencilerle Hindhead, Surrey'deki (İngiltere'de) Amesbury Okulu'nda pozisyon aldı.(Kardeşi Rupert Gregson-Williams, ayrıca film yazarı, ayrıca Amesbury Okulu'nda bu zamanda eğitim gördü.)

Daha sonra Guildhall Müzik ve Drama Okulu'nda müzik eğitimi görüp, öğrenci iken, ve ayrıca kısa zamanlar için Mısır ve Afrika'da da bulundu.

İlaveten, sayılı resimlerinin bulunduğu Kingdom Of Heaven, The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe, Sinbad: Legend of the Seven Seas, The Rock, Shrek, Chicken Run, Antz, Spy Game, Man on Fire, Domino, ve Team America: World Police filmlerinde, ayrıca bazı video oyunlarında da bulundu. Örneğin, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, ve Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots oyunlarının yapımında da çalıştı. Orijinal Metal Gear Solid Main Theme'deki düzenlemesi yarattığı Metal Gear Solid prodüksiyonlarındaki birçok işlerini orkestral ile elektronik dokular ile alakalı olmasını sağladı.
Partisyonundaki Ridley Scott filmi Kingdom Of Heaven 'da, izleyicileri karışık, operatik Orta Doğu şarkılarıyla tanıttı. Bir şarkıda, Ibelin 'de, Natacha Atlas ile beraber kapanma jeneriğinde, Arapça sözleri tekrarladılar. (Nakarat yaptılar.) The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe filmini orkestraya uyarlayarak, ilaveten bu dizinin ikinci bölümü The Chronicles of Narnia: Prince Caspian filmini de orkestraya uyarladı. (David Arnold The Voyage of the Dawn Treader filmi için sözleşmeli idi.) Gregson-Williams ayrıca X-Men film serilerinden 1 Mayıs'ta vizyona girecek X-Men Origins: Wolverine filmine de beste yapacak.
Gregson-Williams ayrıca elektronik müzik grubu Hybrid ile de çalışmakta. 2004'te bantta adlandırılan The Drop'u (Man Of Fire Edit) Hybrid Present Y4K için üretti. O ve Kirsty Hawkshaw Hybrid ile 2006'daki I Choose Noise albümü için çalıştılar.
Gregson-Williams'ın stüdyosu Wavecrest Music olarak adlandırılır. O Hans Zimmer'in Remote Control Productions (Önceden Media Ventures olarak bilinirdi.) grubuna önceden John Powell, Klaus Badelt ve Mark Mancina ile birlikte üyeydi.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

1993

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Harry Gregson-Williams to Call of Duty 4 Partisyonu Üretirken". 6 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2009.