Başağaç, Şarkışla

Vikipedi, özgür ansiklopedi
19.11, 4 Aralık 2016 tarihinde Teacher0691 (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 17895393 numaralı sürüm (→‎Nüfus: yıl bağlantısı kaldırldı AWB ile)
Başağaç
Harita
Sivas
Sivas
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlSivas
İlçeŞarkışla
Coğrafi bölgeİç Anadolu Bölgesi
Nüfus
 (2007)
 • Toplam20
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0346
Posta kodu58400
Resmî site
[1]

Başağaç, Sivas ilinin Şarkışla ilçesine bağlı aslında iki köyün birleşerek oluşturdugu bir köydür. Bu köylerden birinin adı Şarklı diğeri Garaya (karakaya)dır. daha sonra köyün adı başağaç olarak değiştirilmiştir. Köyde 15 hane olmasına rağmen, yalnızca birinde, köy muhtarı karısı ve iki erkek kardeşi ile tüm yıl kalmaktadır.Yazın diğer illerden ve yurtdışından gelen insanlarla nüfus 30 un üzerine çıkmaktadır. Köyden ayrılanlar dan da , Adana, Ankara, Mersin yurtdışında da Almanya, Avusturya ve İsviçre" de yaşamaktadır.

Tarihçe

köyün adı ,Şarklı köyüne tepeden bakan bir yerde oldukca yaşlı bir anıt çınar ağacından almış olması büyük olasılıktır.Bu anıt agaçın oldugu yere Beşçam denilmektedir.Beşçam , köyün adının Başağaç olarak değiştirilmesine esin kaynağı olmuştur.

Kültür

Tipik Anadolu kültürü içerisinde yer alır. Eğitime, okumaya önem verildiğinden, geçim sıkıntısından sonraki en önemli göç verme nedeni yeni kuşakların büyük kentlerde iyi bir eğitim alma isteğidir. Kültür seviyesi çok yüksek olan bu köyde üniversite mezunu olmayan ev yoktur.En fazla üniversite mezunu KİPER(kaç tane acaba ? Köyün tamamı kaç kişi?) Ailesinden çıkmıştır. Bunlar Amerika, Kanada Avustralya ,G.Afrika(Afrika da yaşayan da kiper ailesinden mi ?) ve Türkiyenin çeşitli yörelerinde yaşamlarını sürdürmektedir. köy nüfüsuna kayıtlı insan sayısı 21/12/2007 tarih itibari ile 2500 kişidir.

Coğrafya

Sivas iline 127 km, Şarkışla ilçesine 38 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2008 15
2007 20
2000 10
1997 3

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal