Amiral (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Amiral
Адмиралъ
Filmin özgün sinema afişi
YönetmenAndrey Kravçuk
YapımcıJanik Faysiev, Konstantin Ernst
SenaristZoya Kudrya, Vladimir Valutsky
OyuncularKonstantin Khabensky, Elizaveta Boyarskaya, Sergey Bezrukov, Anna Kovalchuk
MüzikGleb Matveychuk
Görüntü yönetmeniIgor Grinyakin, Aleksei Rodionov
KurguTom Rolf
CinsiSinema filmi
Yapım yılı2008
Çıkış tarih(ler)i9 Ekim 2008
Süre124 dk
ÜlkeRusya Rusya
DilRusça
Fransızca

Amiral (Rusça: Адмиралъ), Rus İmparatorluk Donanması'nda Koramiral olan ve Rus İç Savaşı sırasında komünizm karşıtı Beyaz Ordu'nun lideri olan Aleksandr Kolçak hakkında 2008 tarihli bir biyografi filmidir. Film aynı zamanda Amiral, eşi ve şair Anna Timiryova arasındaki aşk üçgenini de tasvir ediyor. Yönetmenliğini Andrey Kravçuk'un yapmıştır.

Filmin genişletilmiş bir versiyonu, 2009'da Pervıy Kanal tarafından gösterilen 10 bölümlük bir TV mini dizisi haline getirildi.[1]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin 210 çekim günü vardı. Resim üzerinde çalışmak dört yıl sürdü. Temel çekimler, iki ila üç aylık bir arayla bir buçuk yıl sürdü.[2] Çekim mekanları arasında Moskova, Sankt-Peterburg, Sivastopol, Torzhok ve Irkutsk şehirleri vardı.[3] On iki dakikalık savaş sahnesinin çekilmesi bir ay sürdü. Yirmi dört bin CGI çekimi filme dahil edildi. Khabensky, kötü duruşu nedeniyle ortopedik bir korse giymek zorunda kaldı.[4]

Sonsöz[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin ana karakterlerinin kaderi bir sonsözde ortaya çıkıyor:

  • Anna Vasilyevna Timiryova, Amiral Kolçak'ın idam edilmesinin ardından defalarca tutuklandı ve 1960'ta serbest bırakılmadan önce Gulag'da yaklaşık 40 yıl yaşamak zorunda kaldı. Ocak 1975'te Moskova'da 81 yaşında öldü.
  • Anna'nın eski kocası Sergei Timirev, Çin vapurlarının kaptanlığını yaptığı Çin'e kaçmadan önce Sibirya'daki Beyaz Rus Donanması'na komuta eden bir amiral oldu. 1932'de öldüğü Şangay'ın Beyaz Rus topluluğuna yerleşti.
  • Amiral'in karısı Sophya Kolchak, Paris'te sürgünde iken hayatını oğluna adadı. Longjumeau Hastanesinde 1956'da öldü.
  • Amiral'in oğlu Rostislav Kolchak, İkinci Dünya Savaşı sırasında Özgür Fransız Kuvvetleri ile savaştı. 1965'te Paris'te öldü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Сериал "Адмиралъ": Жил отважный капитан..." ["Amiral" dizisi: Cesur bir kaptan yaşadı...]. Komsomolskaya Pravda (Rusça). 15 Ekim 2009. 1 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2020. 
  2. ^ "Адмиралъ". VokrugTV. 3 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2020. 
  3. ^ ""Адмиралъ": бой, который на экране длится 12 минут, снимали месяц". RIA Novosti. 13 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2020. 
  4. ^ "Почему Константину Хабенскому пришлось танцевать в корсете". 7days. 31 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]