Age of Wonders II: Sihirbazın Tahtı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Age of Wonders II: The Wizard's Throne
GeliştiriciTriumph Studios
YayımcıGathering of Developers
YapımcıChris Lacey
TasarımcıLennart Sas
ProgramcıArno van Wingerden
SanatçıMao-lin Liao
Lennart Sas
Martijn Holtkamp
SenaristRaymond Bingham
Josh Farley
BesteciMason B. Fisher
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış
  • KA: June 12, 2002[1]
  • AVR: September 20, 2002
TürSıra tabanlı strateji
ModlarTek oyunculu, Çok oyunculu

Age of Wonders II: The Wizard's Throne, fantezi ortamında sıra tabanlı bir strateji video oyunu. Age of Wonders'ın devamı niteliğindeki bu oyun, Hollandalı video oyun geliştiricisi Triumph Studios tarafından geliştirilmiştir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncunun liderini haritadan çıkarma seçeneğine sahip olduğu Age of Wonders'ın aksine, Age of Wonders II'deki oyuncular, yükseltilemeyen ancak belirli durumlarda öldürülerek hayatta kalabilen ölümsüz bir büyü yapan Sihirbaz rolündedirler.

Age of Wonders'ın aksine, taktik savaşlar için haritalar artık çok daha küçüktürler. Bu, daha hızlı savaşa ve birimlerin daha az manevra yapmasını sağlamaktadır. Ayrıca selefinin aksine, kahramanlar yeni seviyeler kazanırken artık mevcut tüm beceriler listesinden yeni beceriler seçememektedir. Bunun yerine oyuncu, kahramanın sınıfına bağlı olarak sunulan üç beceriden birini seçmek zorunda kalır.

Age of Wonders'ta sihir, liderlerin ve kahramanların büyü yapma yetenekleri aracılığıyla kullanılır ve küresel büyüler kahramandan biraz uzağa yapılabilir. Savaşta büyü kullanımı, büyü yapabilen bir kahramanın bulunduğu savaşlarla sınırlıdır.

Age of Wonders II'de sihir kullanımı bir "etki alanı" sistemi kullanır. Büyüler, yalnızca büyü yapan sihirbazın veya müttefik bir sihirbazın etki alanında yapılabilir. Sihirli alanlar birbiriyle örtüşebilir ve basit durumda, Sihirbaz üzerinde ortalanır. Bir Sihirbaz Kulesi'nde bir Sihirbaz bulunduğunda, alanın yarıçapı önemli ölçüde artar ve buna ek olarak oyuncunun kontrolü altındaki diğer Sihirbaz Kuleleri, Sihir Röleleri ve Kahramanlar tarafından yayılır. Küresel büyüler, yalnızca Sihirbaz tarafından, ana kullanıcı arayüzünde bulunan bir büyü kitabı aracılığıyla yapılabilir. Büyüler, savaşta yer alan Kahramanlar veya (savaşın kendi alanlarında gerçekleşmesi koşuluyla) savaşa giren herhangi bir tarafı kontrol eden Sihirbaz tarafından savaşta yapılabilir.

İnceleme[değiştir | kaynağı değiştir]

GameSpot, Age of Wonders II'yi Haziran 2002'de "Ayın PC Oyunu" kategorisinde ikinci olarak seçmiştir.[2]

Age of Wonders II, PC Gamer US'in 2002'nin En İyi Sıra Tabanlı Strateji Oyunu" ödülüne aday gösterildi ancak ödüş Combat Mission: Barbarossa to Berlin'e verildi.[3] Aynı zamanda The Electric Playground'un ' "PC için En İyi Strateji Oyunu" ödülü için finalist oldu, ancak ödülü Warcraft III: Reign of Chaos kazandı.[4] GameSpot'un yıllık "PC'de En İyi Güncellenmiş Devam Oyunu" ve "Kimsenin PC'de Oynamadığı En İyi Oyun" ödüllerinde ikinci oldu.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Age of Wonders II: The Wizard's Throne". GameFAQs. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2023. 
  2. ^ The Editors of GameSpot PC (5 Temmuz 2002). "PC Game of the Month, June 2002". GameSpot. 4 Aralık 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2021. 
  3. ^ Staff (March 2003). "The Ninth Annual PC Gamer Awards". PC Gamer US. 10 (3): 48-50, 54, 58, 60, 66, 68, 70. 
  4. ^ Staff. "Blister Awards 2002". The Electric Playground. 8 Mart 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  5. ^ GameSpot Staff (30 Aralık 2002). "GameSpot's Best and Worst of 2002". GameSpot. 7 Şubat 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]