Age of Wonders: Shadow Magic

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Age of Wonders: Shadow Magic
GeliştiriciTriumph Studios
YayımcıGathering of Developers Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YönetmenLennart Sas
YapımcıChris Lacey
TasarımcıLennart Sas
ProgramcıArno van Wingerden
SenaristlerRaymond Bingham
Josh Farley
BesteciMason B. Fisher
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış25 Temmuz 2003 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Türsıra tabanlı strateji oyunu Bunu Vikiveri'de düzenleyin
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Age of Wonders: Shadow Magic, fantezi ortamında sıra tabanlı bir strateji video oyunudur. Shadow Magic, Age of Wonders serisinin üçüncü enkarnasyonudur ve Age of Wonders II: The Wizard's Throne'un doğrudan devamıdır. Şu ana çıkan üç oyun da Triumph Studios tarafından geliştirildi. Seri, Master of Magic'in ruhani halefidir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, Yüzey, Yeraltı ve Gölge Dünyası olmak üzere üç farklı dünyadan oluşmaktadır. Senaryolar bu seviyelerden birinde veya birkaçında gerçekleşmektedir. Oyun, oyuncuların bir dönüş sırasında birimlerini aynı anda hareket ettirdiği eşzamanlı modda ve geleneksel sıra tabanlı modda oynanabilir özelliktedir. Hem tarafların taşındığı ve yükseltildiği, yapıların inşa edildiği ve kahramanların sözleşmeli olduğu bir dünya üstü modunda hem de bir savaş modunda oynanabilmektedir.

Çok oyunculu[değiştir | kaynağı değiştir]

Her iki önceki oyun gibi, oyun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu için tasarlandı ve grafik motoru Age of Wonders 2: The Wizard's Throne ile aynı olsa da, oyun bazı önemli özellikler eklenerek geliştirildi. Oyundaki mevcut her ırk en az bir yeni işe alınabilir birim ve yeni binalar alırken, 3 ırk tamamen yenidir. Hayranlardan çok talep edilen (ve forumlarda "rastgele harita kültü" olarak anılan) oyun artık "Rastgele Senaryo Yarat" seçeneğini de oyunculara sunmaktadır. Age of Wonders: Shadow Magic, çok oyunculu modda 3 farklı şekilde oynanabilir;

1) IP (İnternet Protokolü) adresi üzerinden katılma

2) LAN (Yerel Alan Ağı) bağlantısı ile katılma

3) E-posta ile oynama

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Shadow Magic muhtemelen Age of Wonders II: The Wizard's Throne için bir genişleme paketi olarak planlanmıştı, ancak bunun yerine bağımsız bir oyun olarak yayınlandı.

1.3 yaması ile resmi desteğin sona ermesinden sonra hayran topluluğu tarafından bir topluluk yaması aracılığıyla gayri resmi olarak daha da geliştirildi.[1] Daha sonra bir güncelleme daha yayınlandı.[2]

Kullanılabilirlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Serinin tamamı Eylül 2010'da Stardock'un Impulse dijital dağıtım hizmetinde,[3] kısa bir süre sonra GOG.com ve GamersGate[4] aracılığıyla ve son olarak da Steam hizmeti aracılığıyla yeniden yayınlandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Massive Unofficial AoW:SM Game Update Available!". Triumph Studios. 2005. 17 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2012. 
  2. ^ "Unofficial Patch v1.4". 20 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2023. 
  3. ^ "Age of Wonders II Heaven". HeavenGames. 20 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2023. 
  4. ^ "AGE OF WONDERS® SERIES DIGITALLY RE-RELEASED!". Triumph Studios. 19 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]