2016'da Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak
2 Ocak 25 Adele [1]
9 Ocak [2]
16 Ocak [3]
23 Ocak [4]
30 Ocak Blackstar David Bowie [5]
6 Şubat Death of a Bachelor Panic! at the Disco [6]
13 Şubat 25 Adele [7]
20 Şubat Anti Rihanna [8]
27 Şubat Evol Future [9]
5 Mart 25 Adele [10]
12 Mart [11]
19 Mart I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It The 1975 [12]
26 Mart untitled unmastered. Kendrick Lamar [13]
2 Nisan Anti Rihanna [14]
9 Nisan This Is What the Truth Feels Like Gwen Stefani [15]
16 Nisan Mind of Mine Zayn [16]
23 Nisan The Life of Pablo Kanye West [17]
30 Nisan Cleopatra The Lumineers [18]
7 Mayıs The Very Best of Prince Prince [19]
14 Mayıs Lemonade Beyoncé [20]
21 Mayıs Views Drake [21]
28 Mayıs [22]
4 Haziran [23]
11 Haziran [24]
18 Haziran [25]
25 Haziran [26]
2 Temmuz [27]
9 Temmuz [28]
16 Temmuz [29]
23 Temmuz California Blink-182 [30]
30 Temmuz Views Drake [31]
6 Ağustos [32]
13 Ağustos [33]
20 Ağustos Major Key DJ Khaled [34]
27 Ağustos Suicide Squad: The Album Çeşitli sanatçılar [35]
3 Eylül [36]
10 Eylül Blonde Frank Ocean [37]
17 Eylül Encore: Movie Partners Sing Broadway Barbra Streisand [38]
24 Eylül Birds in the Trap Sing McKnight Travis Scott [39]
1 Ekim They Don't Know Jason Aldean [40]
8 Ekim Views Drake [41]
15 Ekim Illuminate Shawn Mendes [42]
22 Ekim A Seat at the Table Solange [43]
29 Ekim Revolution Radio Green Day [44]
5 Kasım Walls Kings of Leon [45]
12 Kasım Joanne Lady Gaga [46]
19 Kasım Trap or Die 3 Jeezy [47]
26 Kasım This House Is Not for Sale Bon Jovi [48]
3 Aralık We Got It from Here... Thank You 4 Your Service A Tribe Called Quest [49]
10 Aralık Hardwired... to Self-Destruct Metallica [50]
17 Aralık Starboy The Weeknd [51]
24 Aralık The Hamilton Mixtape Çeşitli sanatçılar [52]
31 Aralık 4 Your Eyez Only J. Cole [53]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caulfield, Keith (20 Aralık 2015). "Adele's '25' Biggest-Selling Album Released Since 2011, Spends Fourth Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. Erişim tarihi: 20 Aralık 2015. 
  2. ^ Caulfield, Keith (27 Aralık 2015). "Adele's '25' Sells Another 1.15 Million in U.S., Spends Fifth Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 27 Aralık 2015. 
  3. ^ Caulfield, Keith (January 4, 2016). "Adele's '25' Scores Sixth Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 4, 2016. 
  4. ^ Caulfield, Keith (January 10, 2016). "Adele's '25' Still No. 1 on Billboard 200 Chart, Rachel Platten Bows in Top Five". Billboard. Erişim tarihi: January 10, 2016. 
  5. ^ Caulfield, Keith (January 17, 2016). "David Bowie's 'Blackstar' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 17, 2016. 
  6. ^ Caulfield, Keith (January 24, 2016). "Panic! at the Disco Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: January 24, 2016. 
  7. ^ Caulfield, Keith (January 31, 2016). "Adele's '25' Album Back to No. 1 on Billboard 200 Chart for Eighth Week". Billboard. Erişim tarihi: January 31, 2016. 
  8. ^ Caulfield, Keith (February 7, 2016). "Rihanna's 'Anti' Rules at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 7, 2016. 
  9. ^ Caulfield, Keith (February 14, 2016). "Future Scores Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: February 14, 2016. 
  10. ^ "Adele's "25" Back at No. 1 for Ninth Week". Billboard. February 21, 2016. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: February 21, 2016. 
  11. ^ "Adele's "25" Scores 10th Week at No. 1 on Billboard 200 chart". Billboard. February 28, 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: February 28, 2016. 
  12. ^ "The 1975 Gains First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. March 6, 2016. 18 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 6, 2016. 
  13. ^ Caulfield, Keith (March 13, 2016). "Kendrick Lamar's Surprise 'Untitled' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. Erişim tarihi: March 13, 2016. 
  14. ^ Caulfield, Keith (March 20, 2016). "Rihanna's 'Anti' Returns to No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. Erişim tarihi: March 20, 2016. 
  15. ^ "Gwen Stefani Scores Her First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. March 27, 2016. 31 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 27, 2016. 
  16. ^ "Zayn Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'Mind of Mine'". Billboard. April 3, 2016. 1 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 3, 2016. 
  17. ^ "Kanye West's 'The Life of Pablo' Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard. April 10, 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 10, 2016. 
  18. ^ "The Lumineers Score Their First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. April 17, 2016. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 17, 2016. 
  19. ^ "Prince Rules at No. 1 & 2 on Billboard 200 Albums Chart with 'The Very Best Of' & 'Purple Rain'". Billboard. April 24, 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: April 24, 2016. 
  20. ^ "Beyonce Earns Sixth No. 1 on Billboard 200 Chart With 'Lemonade'". Billboard. May 1, 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 2, 2016. 
  21. ^ "Drake's 'Views' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart, Sets Streaming Record". Billboard. May 8, 2016. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 8, 2016. 
  22. ^ "Drake's 'Views' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, Radiohead Debuts at No. 3". Billboard. May 15, 2016. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 16, 2016. 
  23. ^ "Drake's "Views" No. 1 for Third Week, Meghan Trainor Debuts at No. 3". Billboard. May 22, 2016. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 22, 2016. 
  24. ^ "Drake's 'Views' Still No. 1 on Billboard 200, Ariana Grande and Blake Shelton Debut at Nos. 2 & 3". Billboard. May 29, 2016. 17 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: May 29, 2016. 
  25. ^ "Drake's 'Views' Rules at No. 1 for Fifth Week on Billboard 200 Chart". Billboard. June 5, 2016. 16 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 5, 2016. 
  26. ^ "Drake's 'Views' Album No. 1 for Sixth Week on Billboard 200, Paul Simon Debuts at No. 3". Billboard. June 12, 2016. 5 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 13, 2016. 
  27. ^ "Nick Jonas Debuts at No. 2 on Billboard 200 Albums Chart, Drake's 'Views' Steady at No. 1". Billboard. June 19, 2016. 20 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 19, 2016. 
  28. ^ "Drake's 'Views' Spends Eighth Week in a Row at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. June 26, 2016. 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 26, 2016. 
  29. ^ "Drake's 'Views' No. 1 for Ninth Week on Billboard 200 Chart". Billboard. July 3, 2016. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 4, 2016. 
  30. ^ "Blink-182 Bumps Drake From No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. July 10, 2016. 13 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 11, 2016. 
  31. ^ "Drake's 'Views' Back at No. 1 on Billboard 200 for 10th Week". Billboard. July 17, 2016. 7 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 18, 2016. 
  32. ^ "Drake's 'Views' No. 1 on Billboard 200 Chart for 11th Week, NeedToBreathe Debuts at No. 2". Billboard. July 24, 2016. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 25, 2016. 
  33. ^ "Drake's 'Views' Spends 12th Week at No. 1 on Billboard 200, Gucci Mane Bows at No. 2". Billboard. July 31, 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: August 1, 2016. 
  34. ^ "DJ Khaled Earns His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Major Key'". Billboard. August 7, 2016. 8 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: August 8, 2016. 
  35. ^ "'Suicide Squad' Soundtrack Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. August 14, 2016. 12 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: August 15, 2016. 
  36. ^ "'Suicide Squad' Soundtrack Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. August 21, 2016. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: August 22, 2016. 
  37. ^ "Frank Ocean's 'Blonde' Bows at No. 1 on Billboard 200 With Third-Largest Debut of 2016". Billboard. August 28, 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: August 28, 2016. 
  38. ^ "Barbra Streisand Earns 11th No. 1 on Billboard 200 Chart with 'Encore'". Billboard. September 4, 2016. 14 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: September 5, 2016. 
  39. ^ "Travis Scott Scores His First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Birds in the Trap Sing McKnight'". Billboard. September 11, 2016. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: September 12, 2016. 
  40. ^ "Jason Aldean Achieves Third Straight No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. September 18, 2016. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: September 19, 2016. 
  41. ^ "Drake's 'Views' Returns to No. 1 on Billboard 200 Chart for 13th Week". Billboard. September 25, 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: September 26, 2016. 
  42. ^ "Shawn Mendes Earns Second No. 1 Album on Billboard 200 With 'Illuminate'". Billboard. October 2, 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 3, 2016. 
  43. ^ "Solange Scores Her First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'A Seat at the Table'". Billboard. October 9, 2016. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 9, 2016. 
  44. ^ "Green Day Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Revolution Radio'". Billboard. October 16, 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 17, 2016. 
  45. ^ "Kings of Leon Score Their First No. 1 Album on the Billboard 200 Chart". Billboard. October 23, 2016. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 24, 2016. 
  46. ^ "Lady Gaga Scores Her Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Joanne'". Billboard. October 30, 2016. 24 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 31, 2016. 
  47. ^ "Jeezy Earns His Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Trap or Die 3'". Billboard. 7 Kasım 2016. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2016. 
  48. ^ "Bon Jovi Earns Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 13 Kasım 2016. 29 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2016. 
  49. ^ "A Tribe Called Quest Returns to No. 1 on Billboard 200 Chart After 20-Year Wait". Billboard. 20 Kasım 2016. 8 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2016. 
  50. ^ "Metallica Rocks With Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 28 Kasım 2016. 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2016. 
  51. ^ "The Weeknd's 'Starboy' Bows at No. 1 on Billboard 200 With Third-Biggest Debut of 2016". Billboard. 4 Aralık 2016. 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  52. ^ "'The Hamilton Mixtape' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 11 Aralık 2016. 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2016. 
  53. ^ "J. Cole Scores His Fourth No. 1 Album on Billboard 200 Chart, With Third-Largest Debut of 2016". Billboard. 19 Aralık 2016. 29 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016.