Şafağın Kızı Yona

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şafağın Kızı Yona
Şafağın Kızı Yona logosu
暁のヨナ
(Akatsuki no Yona)
TürMacera, epik fantezi, romantizm[1]
Manga
YazarMizuho Kusanagi
YayımcıHakusensha
Diğer yayımcı
Gerekli Şeyler
BaskıHana to Yume Comics
DergiHana to Yume
DemografikShōjo
Yayın tarihi5 Ağustos 2009 – güncel
Cilt sayısı41
Anime televizyon dizisi
YönetmenKazuhiro Yoneda
SenaristShinichi Inotsume
MüzikKunihiko Ryo
StüdyoPierrot
Lisans
KanalAT-X, Tokyo MX, SUN, TVA, RKK, BS11
Yayın tarihi 7 Ekim 2014 24 Mart 2015
Bölüm sayısı24 + 3 OVA

Şafağın Kızı Yona (Japonca暁のヨナ, romanizeAkatsuki no Yona), Mizuho Kusanagi tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ağustos 2009 tarihinden bu yana Hakusensha'nın Hana to Yume dergisinde yayınlanmaktadır. Pierrot tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim 2014-Mart 2015 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kouka Krallığı'nın tek prensesi olan Yona, bir prensesin sahip olduğu rahat ve kaygısız bir hayat sürmektedir. Herhangi birinin sahip olamayacağı, en iyi giyim ve kozmetiğe, en güzel tatlılara, sevgi dolu bir imparator olan babaya ve en yakışıklı kuzeni Soo-won'a sahiptir. Ancak, koruması olan Son Hak'ın çok sinir bozucu biri olmamasını ve saçlarının bu kadar kızıl olmamasını dilerdi.

Ancak Yona'nın hayatı bir gün sevdiği adam Soo-won, imparator babasını öldürmesiyle birlikte paramparça olur ve böylelikle Soo-won'un tahta çıkma yolu açılır. Son Hak, Yona ile birlikte kaçıp kurtulur ve o günden itibaren kaçak bir hayat sürdürürler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for Yona of the Dawn Manga". Viz Media. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]