Şablon tartışma:Hg1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablonun kullanılması[kaynağı değiştir]

Bu şablonun her an değişen bir şablon olması nedeniyle, kullanılırken {{subst:hoşgeldin}} şeklinde kullanılması daha uygundur. Lütfen bu konuya özen gösterelim. --Ugur Basakmesaj 11:13, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi:Beş temel taşı maddesinde ilk paragrafta "kisisel reklam" diye bir baglanti var. Onu Otobiografi'ye yonlendirirsek ekstradan baglanti koymamiza gerek kalmaz derim. Citrat 14:39, 17 Nisan 2006 (UTC)

Olur. Bu arada bitince biçem el kitabını da ekleyelim buraya. Ayrıca Vikipedi:Makale değiştirme SSS de eklenebilir kanımca, madde taslakları ise çıkarılabilir... - Noumenon 20:59, 18 Nisan 2006 (UTC)
Sade olmasindan yanayim, ilk gelen kisinin gozu korkmasin ama basliklar hiyararsik acildikca herseyi kapsaya bilsin. "SSS" ve "Bicem", Vikiepdi:Yardim'da en basa konabilir. Boylece yardim'a basan bunlardan hemen yararlanir. Citrat 21:07, 18 Nisan 2006 (UTC)
Öyle ama sanki insanlar yardım kısmına ne göz atıyorlar ne de göz atmak istiyorlar... bu nedenle kısa, öz ve hemen bakmaları gereken birkaç noktayı hoşgeldin şablonunda belirtsek iyi olur. Eğer dili sempatik ve keyifli kılarsak şablondaki o maddelerin sayısı da çok önemsenmez. Zaten şablondaki sıralanan maddeler 6'yı geçmemeli... - Noumenon 09:30, 19 Nisan 2006 (UTC)
Eger tiklamiyorlarsa zaten isimiz cok zor. Ben baglanti sayisini azaltip onemini artirmaktan taraftarim. Boylece tiklayince karsilarina ilk "SSS" ve "bicem" baglantilari cikacaktir. Dedigin gibi sempatik yapabilirsek o goruse de acigim. Citrat 17:57, 19 Nisan 2006 (UTC)

Şablon, kullanıcı mesaj sayfalarının en tepesinde başlıksız olarak kalınca, sayfalarda TOC garip duruyor. O yüzden şablona 2. seviye alt başlık ekledim. denisutku msj 00:15, 29 Nisan 2006 (UTC)

  • Sık sık yanlışlıkla bozulan bu şablona sürekli koruma koyalım mı? Değişiklik yapmak isteyen korumanın kaldırılmasını talep edebilir. Şablon bozulduğunda binlerce hoşgeldin mesajı aynı anda saçma hale geliyor.----M. Kemal Selanikli 20:22, 8 Mayıs 2006 (UTC)
  • Katılımcıların birçoğu Vikipedi'ye genellikle bir katkıda bulunduktan sonra üye oluyorlar. Bu durumda hoşgeldin kalıbındaki "Eğer katılımda bulunmak isterseniz..." ifadesi biraz anlamsızlaşıyor. Hoşgeldin iletisini IP kullanıcılar da dahil katkıda bulunan herkese yollamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Dolayısıyla anılan ifadenin yerine "Vikipedi'ye katkılarda bulunurken size gerekli olabilecek bilgiler içeren aşağıdaki sayfaları incelemenizde yarar vardır." gibi bir cümle koysak daha iyi olur diye düşünüyorum. degişiklik yapmadan önce konu hakkında fikirleri beklerim.----M. Kemal Selanikli 20:23, 8 Mayıs 2006 (UTC)
Güzel fikir, daha iyi olur. - Noumenon 20:27, 8 Mayıs 2006 (UTC)
Değiştiriyorum o halde.----M. Kemal Selanikli 20:32, 8 Mayıs 2006 (UTC)

Eklemeler ve aciklamalar[kaynağı değiştir]

Bu son "Türkçe ansiklopedi oluşturma projesi olan" eki biraz suni durmus. Citrat 17:04, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Yepyeni bir kullanıcının burayı sadece bir web sitesi olarak düşünmesi ihtimaline karşılık, bir proje olduğunun vurgulanmasının , Vikipedi'ye olan katılımın artmasında fayda sağlar düşüncesiyle o kısmı ekledim. Linklere basmasa da ilk cümlede gözüne çarpması bence önemli. Sunilik kısmını bilemiyorum. Daha iyisini görmek elbetteki benim de arzumdur. --Dbl2010 17:47, 24 Mayıs 2006 (UTC)
Cumle icine aciklayici ekler anlatimin akiciligini bozuyor, bu tur ornekleri artirmak mumkun ama bir baslarsak sonu gelmez. Onemli olan en kisa ve akici sekilde en cok bilgiyi vermek. Bu bilgi verilen baglantilara tasinabilir. Paragraf uzadikca okunma sikligi azalacaktir; ozetle demek istedigim bu. Citrat 20:33, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Çok yetetsiz[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın ama bu şablon çok yetersiz ve tümüyle anlamsız. Bundan 6 ay önce ilk üye olduğumda da bana hiç birşey ifade etmiyordu. Yine etmiyor.

Buraya gelip sayfalara hacked yazanlara bile hitap edecek bir hoşgeldin mesajı zorunlu.

İnsanlara Vikipedinin ne olduğu, kendinin nasıl katkıda bulunacağı, neleri yapıp neleri yapamayacağına, kullanıcı sayfasının ve tartışma sayfasının ne olduğunu bilmeden mesajıza imza atmayı unutmayın demek, çok saçma.

İnternette hep pasif okuyucu olmuş, hiç vikipedi görmemiş kişilerin yerine koyun kendinizi. Bazı sitelerde "yorumunun" anında yayımlanmasına bile şaşıran birine vikipediyi böyle anlatamazsınız.

Ve bence kayıtlı kullanıcı sayısının fazla olmasına rağmen katılımın düşük olmasının bir sebebide budur.

Bazılarının Türkçe vikinin büyümesinden korktuğu gibi bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum. --Cansız 21:08, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Bu sayfa koruma altinda degil, buyrun elestrilerinize uygun bir yazi yazin. Bunu yeni gelenlere hep soyluyorum. Citrat 21:45, 26 Mayıs 2006 (UTC)
Katılımın düşük olmasının ilgisi yok, herkes yorum yapmayı sever bilgiye gelince susar, o yüzden forumlar, ekşi sözlük oluşumları kısa sürede taşarken buraya yüzde bir ivmeyle insan geliyor. 16

İlk anda aklıma gelen bir deneme yaptım. Buyrun bakın. Metnin içine ve en sonunada yardım, kurallar, ayrıntılı bilgileri içeren linkler verilebilir. --Cansız 22:45, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba, aramıza hoşgeldiniz. Bu site 229 farklı dilde tamamen kullanıcıların ortak çabasıyla oluşturulmaya çalıştıkları bir ansiklopedi projesinin Türkçesidir. Türkçe ansiklopediye katkıda bulunmak için üye olabileceğiniz gibi üye olmadan da katkıda bulunabilirsiniz. Ansiklopedide olmayan maddeleri açmak veya var olan maddeleri değiştirmek üzere yapacağınız işlemler herhangi bir müdahale olmadan anında görüntülenir olacaktır.

Düzeltip, bilgi eklemek istediğiniz maddelerin üzerinde bulunan "değiştir" sekmesine tıkladığınızda izlediğiniz sayfayı oluşturan basit kodlar ekranınıza gelecektir, ilgili maddenin metninde istediğiniz değişikliği yapabileceğiniz gibi, ekranın üst ve altında bulunan öğeler vasıtasıyla da; site içi-dışı link verme, resim ekleme, kategori ekleme vs. gibi işlemleri de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için değişikliklerinizi yaptıktan sonra sayfanın en eltında bulunan "Sayfayı Kaydet" tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Okuduğunuz maddenin üstünde bulunan "tartışma" sekmesinde varsa kullanıcıların maddeyi oluştururken tartışdıkları konular, "geçmiş" sekmesinde ise madde üzerinde yapılan tüm değişikliklere ait bilgileri bulabilirsiniz. Ya da ben sadece okuyucuyum diyorsanız, maddelerin içinde verilen iç linkler arasında dolaşabilir ya da merak ettiğiniz herhangi bir konuyu arama motorunda arayabilirsiniz.

Ilk iki paragraf Ana sayfa baslikta ve Vikipedi:Hoş geldiniz'de var zaten. Uye olacak birisini zaten bunlara bakmis olmali. Kopyalama, telif gibi bilgilerin eksik oldugunu dusunuyorum. Son paragraftaki "tartisma" ve "gecmis" aciklamasi iyi durmus, bu konuda basit bir aciklama iyi olabilir. Yalniz dikkat insanlar cogu zaman uzun yazilarin ilk cumlesinden otesini okumuyorlar; o yuzden yaziyi 5 baglantidan oteye goturmemek gerek . Citrat 23:22, 26 Mayıs 2006 (UTC)

Sizli-bizli olan dili biraz yumuşatmaya çalıştım, mesela yapabilirsiniz > yapabilirsin. Bir de en üstteki liste şeklindeki bağlantılar biraz havada kalıyordu, onlara açıklamalar ekledim. denisutku msj 16:15, 10 Haziran 2006 (UTC)

İngilizce örnekler[kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki gibi çeşitli şablonlarımızın listesi olsa arasından beğendiğimizi kullanırız. --Timurberk 10:19, 21 Haziran 2006 (UTC)

1) Bu hoşgeldin mesajı otomatik gönderilemiyor mu?

2) Kişiler üyelik işlemini tamamladıktan sonra, ekrana gelen sayfada yönledirici/tanıtıcı linkler verilemez mi? --Cansız 22:12, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Topluluk isterse yapabilirim. Hatta kısa içerik girenleri uyaran ya da bariz vandalizme sil şablonu koyan bot bile yapabilirim. Ne istendiğine bağlı. --Alperen 22:19, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Bence harika olur, diğer vikilerde var olan şeyler zaten. Kullanıcıların üzerinden bir nebze de olsa yük kalkar. Dediğin özellikler şart, başka akla gelenler varsa onlarıda ekleyelim. Hemen oylamaya geçelim. --Cansız 22:35, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Şablon:Vikipedi'ye hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Bir diğer hoşgeldiniz mesajıda bu. Şablon:Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Çok Çok Üzgünüm :([kaynağı değiştir]

Özür Dilerim Şablonunuzu Değiştirdim Ben Yeni bir Kullanıcıyım Sizin Sayfanızı İnceliyorum Kendi Sayfamada Buna Benzer Bir Şablon Yapayım Derken Kendi Sayfamda Değişikliği Yapacağıma Sizin Sayfanızda Yapmışım. Çok Üzgünüm... Umarım Affedebilirsiniz ...


Yardım Edin Lütfen[kaynağı değiştir]

Prison Break ile ilgili maddelerde kullanmam gereken şablonlar var ama onlar ingilizce wikipedi de bulunuyor burda yok bağlantılarını veriyorum yardımcı olursannız çok ii ollur çünkü bu şablonları oluşturmayı beceremiyom.

örnek:Michael Scofield

y.erdem 17:25, 30 Ocak 2007 (UTC)

Şablona aşağıdaki resmi ekleyebilir misiniz?[kaynağı değiştir]

  • İmzanızı atın kısmına bu resmi ekleyebilir misiniz?
    Sol üstten 10. sekmeyi kullanın

İmla kuralları gereği bu şablonun adı Hoş geldin olmalıdır. Eğer hoş geldin şablonundan bir tane daha var diyorsanız bu hoş geldin2 gibi bir şey olabilir. Hoşgeldin şeklinde kurallara aykırı. Biz ki insanlara doğru bilgiler verme peşindeyiz de dilimizi neden düzgün kullanmıyoruz? Teşekkürler, saygılar--Tuz 10:45, 18 Mart 2008 (UTC)

@TmY e12 merhaba. Son değişikliği sizin yaptığınızı gördüm, geri almadan bir konuşalım istedim. En son imzayı şablondan çıkartmışsınız ama benim sıkça kullandığım {{yk:hoşgeldin}} şablonunda da otomatik imzalama olmuyor. Nasıl yapabiliriz? Kolay gelsin... chanseyMesajYaz <

@Chansey Bu şablon twinkle ile de kullaniliyor ve twinkle otomatik olarak sablondan sonra imza atıyor. Ben aynanda 2 tane imza olmasın diye sildim. --TmѰ e12 19:29, 13 Ağustos 2017 (UTC)
İşte bende genelde manuel kullanıyorum ve o zaman da imza atmıyor... chanseyMesajYaz 20:12, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Bu konuda manuel olarak imza atılması için twinkle'den imzanın silinmesi falan gerek. Ben bunun nasıl yapılabileceğini bilmiyorum :( --TmѰ e12 21:09, 14 Ağustos 2017 (UTC)