Onur Anıtı, Samsun'un İlkadım ilçesindeki Atatürk Parkı'nda yer alan ve şehrin simgesi hâline gelen anıttır. Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı noktaya dikilen anıt Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı sayılan bu anı simgelemektedir. Anıtın heykeli Samsun Valisi Kâzım Paşa tarafından Samsun halkı adına Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'e 1927 yılında sipariş edilmiş, aynı yıl 19 Mayıs günü kaidenin resmî temel atma töreni yapılmış, 1928 yılında Viyana'da başlayan heykelin yapım süreci 1931 yılında sonlanmış ve heykel kaidesine 29 Ekim 1931 tarihinde dikilmiştir. 15 Ocak 1932 tarihinde anıtın resmî açılışı yapılarak cumhuriyet tarihinin on üçüncü anıtı, Heinrich Krippel'in ise Türkiye'deki dördüncü anıt çalışması olmuştur. Tunçtan yapılmış olan heykelin yüksekliği 4,75 metre (15,6 ft), taş blok kaidenin yüksekliği 4,10 metre (13,5 ft), tüm anıtın yüksekliği ise 8,85 metredir (29.0 ft). Heykel için $37.000'a anlaşılmış, buna ek olarak heykeltıraş Heinrich Krippel'e ise $5.500 ödeme yapılmıştır. (Devamı...)
"Do the Bartman", 1990'da yayımlanan Simpsonlar albümü The Simpsons Sing the Blues'dan çıkan pop-rap tarzındaki şarkıdır. Simpsonlar kast üyesi Nancy Cartwright tarafından yorumlanan şarkı, 20 Kasım 1990 tarihinde, albümden promosyon single olarak yayımlandı. Şarkının sözleri Amerikalı şarkıcı Michael Jackson ile Bryan Loren tarafından yazıldı; fakat başka bir kayıt şirketi ile kontratı olan Jackson'ın adı şarkının tanıtım yazısında yer almadı. Şarkı, Bir Simpsonlar -özellikle Bart- hayranı olan Jackson'ın bir gece yapımcıları arayarak Bart'a bir "bir numara single" yazmayı ve şovda konuk oyuncu olarak yer almayı teklif etmesiyle doğdu. "Do the Bartman", Amerika Birleşik Devletleri'nde single olarak resmî bir şekilde hiçbir zaman yayınlanmamasına rağmen; uluslararası alanda başarılı olarak Avustralya, İrlanda, Yeni Zelanda, Norveç ve Birleşik Krallık'taki single listelerinde 1 numaraya kadar yükseldi. (Devamı...)
Milenyumlar'dan sonra, Alfa Kuşağı'ndan önce gelen demografikkohortZ Kuşağı; Bloomberg'in Birleşmiş Milletler verilerinin analizine göre 7,7 milyarlık Dünya nüfusunun %32'sini oluşturmaktadır.