İçerik yönetim sistemleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu listede katılıma dayalı içerik oluşturma amaçlı belli başlık içerik yönetim sistemleri içerik yönetim sistemi (CMS) yer almaktadır.

Açık Kaynak Yazılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bölümde ücretsiz ve açık kaynaklı yazılımlar sıralanmaktadır.

Java[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform RDBMS En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
OpenCms Java HSQL, MySQL, Oracle, SQL Server, DB2, PostgreSQL 8.5.0 LGPL 2012-09-24
Ametys CMS Java MySQL, Oracle, SQL Server, JCR, Apache Derby 3.4 Apache 2.0 License 2012-08-10
Liferay Java HSQLDB, MySQL, Oracle, SQL Server, DB2, Apache Derby, Informix, InterBase, JDataStore, PostgreSQL, SAP, Sybase 6.1.1 LGPL 2012-08-01
DSpace Java Oracle, PostgreSQL 1.8.2 BSD License 2012-02-24
Fedora Java MySQL, Oracle, PostgreSQL, Mulgara (MPTSTore RDF Semantic Triplestore) 3.6.1 Apache License 2012-09-06
dotCMS Java MySQL, Oracle, MSSQL, PostgreSQL 2.2 GNU GPL v2 2012-10-10
LogicalDOC Java MySQL, Oracle 6.1 LGPL 2011-04-01
Nuxeo EP Java MySQL, Oracle, SQL Server, Ingres, PostgreSQL 5.5 LGPL 2011-12-13
Alfresco Community Edition Java MySQL, Oracle, SQL Server, Ingres, PostgreSQL, DB2 4.0 LGPL 2012-01-31
Magnolia Java MySQL, Oracle, SQL Server, Ingres, JCR 4.5.4 GPL & proprietary 2012-07-27
Hippo CMS Java MySQL, Oracle, SQL Server, Ingres, PostgreSQL, JCR 7.7 Apache 2.0 License 2011-12-23[1]
VosaoCMS Java/GAE BigTable 0.8 GPL 2010-12-05
Yanel Java Any, via Yarep/JCR Sürekli Apache License, Version 2.0 Sürekli
OpenWGA Java MySQL, PostgreSQL, IBM DB2, HSQLDB, Oracle, SQL Server, IBM Lotus Domino, CMIS 5.3 GPL & ticari 2011-03-16
OpenKM Java MySQL, PostgreSQL, Oracle, SQL Server, HSQLDB 5.1.7 GPL 2011-07-14

Java paketleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
Apache Lenya Java, XML, Apache Cocoon 2.0.4[2] Apache License 2011-03-14
Daisy Java, XML, Apache Cocoon MySQL 2.4.1 Apache License 2010-12-16

Microsoft ASP.NET[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
Composite C1 ASP.NET (Web Forms, MVC) XML, SQL Server 3.2 Mozilla Public License 2012-04-27
DotNetNuke ASP.NET (Web Forms) SQL Server 6.2.2 MIT License 2012-08-08
Kentico CMS ASP.NET (Web Forms) Microsoft SQL Server 6.0 Ticari 2011-10-10
mojoPortal ASP.NET SQL Server, MySQL, PostgreSQL, SQLite, Firebird, SQL CE 2.3.9.3 CPL 2012-10-11
Orchard Project ASP.NET (MVC) SQL Server, SQLCE, MySQL, SQLite, PostgreSQL[3] 1.6.0 New BSD License 2012-10-27
Ratna ASP.NET Microsoft SQL Server 2008[4] 0.1 Ticari 2012-09-14
Sitecore ASP.NET (Web Forms, MVC) SQL Server, Oracle 6.5 Ticari 2012-07-06
Umbraco ASP.NET (Web Forms, MVC) SQL Server, MySQL 4.10.0 MIT License 2012-11-09

Perl[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
blosxom Perl Flat-file database 2.1.2 MIT 2008-10-02
Bricolage Perl on mod perl MySQL, PostgreSQL, Oracle 2.0.1 BSD 2011-02-09
EPrints Perl on mod perl MySQL, PostgreSQL 3.3.7 GPL 2011-12-10
Exsite Webware Perl MySQL, PostgreSQL 3.7.2 GPL 2011-01-26
Foswiki Perl Yalın dosyalar (sürüm kontrolü altında) 1.1.5 GPL 2012-06-07[5]
Ikiwiki Perl Git (software), Apache Subversion, Mercurial 3.20120203 GPL 2012-02-03
Movable Type Perl, mod perl, FastCGI, w/Php MySQL, Microsoft SQL Server, Oracle, PostgreSQL, SQLite 5.2 GPL 2012-09-26[6]
TWiki Perl Yalın dosyalar (sürüm kontrolü altında) 5.1.0 GPL 2011-08-20[7]
WebGUI Perl; mod perl üzerinde MySQL 7.10.24 GPL 2012-01-16[8]

PHP[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veri tabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
AdaptCMS Lite PHP MySQL 2.0.1 GPL 2011-09-21[9] -
ATutor PHP MySQL 2.0.3 GPL 2011-09-14 -
b2evolution PHP MySQL 4.1.4 GPL 2012-04-06[10] -
BEdita PHP MySQL 3.1.5 AGPL 2012-03-05[11] -
BLOG:CMS PHP MySQL 4.2.1.g GPL 2011-06-06 -
CivicSpace PHP MySQL 0.8.3 GPL 2005-05-01 -
CMS Made Simple PHP MySQL, PostgreSQL 1.10.3 GPL 2012-01-09[12] -
concrete5 PHP MySQL 5.6 MIT 2012-08-28 -
Cotonti PHP MySQL 0.9.11 BSD 2012-08-01 Yazılımla
Directus PHP MySQL[13] 5.1 GPL 2012-03-20[14] Otomatik bilgilendirme
Dotclear PHP MySQL, PostgreSQL, SQLite 2.4.2 GPL 2012-02-11 -
Drupal PHP MySQL, Oracle, PostgreSQL, SQLite, Microsoft SQL Server[15] 7.17 GPL 2012-11-17[16] Yazılımla
DynPG PHP MySQL 4.5.1 GPL 2011-12-17[17] -
e107 PHP MySQL 1.0.1 GPL v2 2012-03-30 Otomatik bilgilendirme
Exponent CMS PHP MySQL 2.0.4 GPL 2012-01-27[18] -
eZ Publish PHP5 MySQL, PostgreSQL, Oracle, Microsoft SQL Server 4.6.0 GPL 2011-11-22[19] -
Frog CMS PHP5 MySQL, SQLite 0.9.5 GPL 2009-04-26 -
Geeklog PHP MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server 1.8.0 GPL 2011-06-12 -
Habari PHP MySQL, PostgreSQL,[20] SQLite 0.8.0[21] Apache License 2011-12-13 -
ImpressCMS PHP MySQL 1.3.1 GPL 2011-12-27[22] -
Joomla! PHP MySQL, MSSQL, PostgreSQL, Oracle, SQLite[23] 2.5.7 GPL 2012-09-13[24] Yazılımla
Kajona PHP MySQL, PostgreSQL, SQLite 3.4.1 LGPL 2011-11-08[25] -
KnowledgeTree Community Edition PHP MySQL 3.7 GPL ve ticari 2009-12[26] -
Lyceum PHP MySQL 1.0.2 GPL 2008-06-04 -
Mambo PHP MySQL 4.6.5 GPL 2008-06-01 -
Mediawiki PHP MySQL, PostgreSQL, SQLite 1.19.2 GPL 2012-09-02[27] Yazılımla
MiaCMS PHP MySQL 4.6.5 GPL 2008-09-11 -
Midgard CMS PHP (Midgard framework) MySQL 8.09.9.2 LGPL 2010-07-22 -
MODx PHP MySQL 2.2.0-pl2 GPL 2012-01-04[28] Yazılımla
Moodle PHP MySQL, Postgres, MSSQL, or Oracle 2.3.1 GPLv3+ 2012-07-09[29] -
Nucleus CMS PHP MySQL 3.64 GPL 2011-03-14[30] -
Ocportal PHP MySQL 7.1.5 CPAL 2011-09-06 -
Opus PHP MySQL 2.29 GPL 2008-07-08 -
papaya CMS PHP5 MySQL, PostgreSQL, SQLite 5.4 GNU/GPL 2 2012-06-06 -
Phire CMS PHP 5.2.6+ MySQL 1.1.2 New BSD License 2011-07-07 -
PHP-Fusion PHP MySQL 7.02.04 AGPLv3 2011-11-10 -
PHP-Nuke PHP MySQL 8.1 GPL 2009-05-22 -
PHPSlash PHP MySQL 0.8.1.1 GPL 2006-01-15 -
Phpweblog PHP MySQL 0.5.2 GPL 2001-10-31 -
phpWebSite PHP MySQL, PostgreSQL 1.6.3 LGPL 2009-06-17 -
pimcore PHP MySQL 1.4.7 BSD 2012-08-20 -
PivotX PHP MySQL, Flat-file database 2.3.0 GPL 2011-08-15 -
Pixie (CMS) PHP MySQL 1.0.2 GPL 2009-03-24 -
Prestashop PHP5 MySQL 1.4.7 GPL 2012-02-08 -
ProcessWire PHP5 MySQL 2.2.2 GPL 2012-01-11 -
Redaxscript PHP MySQL 1.1 GPL 2012-10-20[31] -
RavenNuke CMS PHP MySQL 2.4.0 GPL 2009-10-12 -
RenovatioCMS PHP MySQL 001.110 GPL 2011-10-18 Otomatik bildirim
SMW+ PHP - MediaWiki MySQL 1.6.0 GPL 2011-12-02[32] -
Serendipity PHP + Smarty MySQL, PostgreSQL, MySQLi, SQLite 1.6.2 BSD 2012-05-16

[33]

-
SilverStripe PHP 5.3.2+ MySQL, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, SQLite, Oracle 3.0.2 BSD 2012-09-17 -
SPIP[34] PHP MySQL, PostgreSQL, SQLite 2.1.12[35] GPL 2011-11-17 -
TangoCMS PHP MySQL 2.6.1 GNU/GPL 2 2010-11-29 -
Textpattern PHP MySQL 4.5.2 GPL 2012-10-10[36] -
Tiki Wiki CMS Groupware PHP MySQL 9.1[37] LGPL 2012-09-05 -
Tribiq CMS PHP MySQL 6.0.5a BSD 2012-11-07[38] -
TYPO3 PHP MySQL, Oracle, PostgreSQL 4.7.1 GPL 2012-05-22[39] Yazılımla
WolfCMS PHP MySQL, SQLite, PostgreSQL 0.7.5 GPL v3 2011-04-12 -
WordPress PHP MySQL 3.4.2 GPL 2012-09-06[40] Evet
Xpress Engine PHP MySQL, Cubrid, PostgreSQL, SQLite, Firebird, MSSQL 1.5.1.2 LGPL v2 2012-01-05[41] Evet
Xaraya PHP MySQL, PostgreSQL 2.2.0 GPL 2011-07-09[26] -
XOOPS PHP MySQL 2.5.5 GPL 2012-04-17[42] -
Zikula PHP MySQL, PostgreSQL, MSSQL, Oracle 1.2.8 GPL 2011-09-09[43] -

Dosya/yalın dosya[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
CMSimple PHP Flat-file database 3.4 GPL 2011-05-15
Dokuwiki PHP Flat-file database 2012-01-25 GPL 2012-01-25
phpWiki PHP MySQL 1.2.11 GPL 2008-03-18
PivotX PHP MySQL, Flat-file database 2.3.3 GPL 2012-05-13
PmWiki PHP Flat-file database[44] SQLite[45] 2.2.36[46] GPL 2011-12-28
Peardrop(CMS) PHP Flat-file database 0.1 GPL Ön sürüm
TiddlyWiki PHP Flat-file database 2.6.5 BSD license 2012-03-20
GetSimple CMS PHP Flat-file database 3.1.2 GPL3 2012-07-02
UAG CMS PHP Flat-file database 1.8.0 CC-BY-NC 2012-10-05

Python[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
Django-cms Python/Django PostgreSQL, MySQL, SQLite 3 and Oracle 3.1.0 BSD 2011-01-27
MoinMoin Python Flat-file database 1.9.4 GPL 2012-02-21
Plone Python/Zope MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle, ZODB, via Zope 4.2.1 GPL 2012-09-07[47]

Ruby on Rails[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En son sürüm tarihi
Refinery CMS Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite 2.0.8 MIT 2012-08-18
BrowserCMS Ruby on Rails MySQL, SQLite 3.3.2 LGPL 2011-10-12
Flagship Docs Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite 2.0 MIT 2010-02-02
Radiant Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite, DB2[48] 1.1.0[49] MIT 2012-08-30
Typo Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite 6.1[50] MIT 2012-03-17

CFML (ColdFusion Markup Language)[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans En sonsürüm tarihi
Mura CMS Railo / OpenBD / Adobe ColdFusion MySQL/Microsoft SQL Server/Oracle 5.6. GPL ve Ticari 2012-02-26[51]
FarCry CMS Railo / OpenBD / Adobe ColdFusion MySQL/Microsoft SQL Server/Oracle/Postgres 6.2.1 GPL ve Ticari

Diğerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Platform Desteklenen veritabanı En son süeüm Lisans En sonsürüm tarihi
OpenACS Tcl AOLserver PostgreSQL/Oracle 5.7.0 GPL 2011-07-17[53]
Pier Smalltalk Pharo, Squeak, VisualWorks, GemStone 2.0 MIT 2011-01-06
Zotonic Erlang PostgreSQL 0.7.4 Apache 2012-01-10[54]

Software as a service (SaaS)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bölümde yazılım, hosting ve destek içeren ticari yazılımlar listelenmektedir.
Name Lisanslı sürüm En son sürüm Giriş ücreti Web İçerik Yönetimi Grup İçerik Yönetimi Ticari İçerik Yönetimi
Huddle Yes 2012 Çeşitli Evet Evet Ever
Accrisoft Freedom Evet v8.2 Ayda 1.95 $ ve üzeri Evet Evet Evet
Adobe Business Catalyst V3 Ayda 5.66 $ ve üzeri Evet Evet Evet
Agility CMS Hayır 2012.02 Çeşitli Evet Evet Evet
Alfresco Cloud Evet(Alfresco Community & Enterprise) 2012.05 Serbest Hayır Evet Evet
Polopoly Web CMS 10.2 Çeşitli Evet Evet Hayır
Clickability (Limelight Networks) Hayır Çeşitli Evet Hayır Hayır
Content SORT Evet 2011.11 Ayda 5 $ ve üzeri Evet Evet Evet
Frontis Archive Publishing System Evet V3.12.01.11 Çeşitli Evet Evet Evet
Accrisoft Freedom Evet v8.2 Ayda 1.95 $ ve üzeri Evet Evet Evet
Microsoft Office 365 Evet(MS SharePoint, MS Lync, MS Exchange, MS Office) 2011 Ayda kullanıcı başına 6 $ Evet Evet Evet
Windows Live Hayır 2011 Serbest Hayır Evet Hayır
uCoz Yok Hayır Serbest Evet Evet Hayır
O3spaces Evet 3.2.1
WebWiz@rd Evet 3.2.1 Çeşitli Evet Evet Hayır

Ticari yazılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bölümde ticari yazılımlar listelenmektedir.
Adı Platform Desteklenen veritabanı En son sürüm Lisans Enson sürüm tarihi Giriş ücreti Web İçerik Yönetimi Grup Web İçerik Yönetimi Ticari İçerik Yönetimi
EPiServer CMS ASP.NET SQL Server 6.1.379.0 Ticari yazılım 2012-05-28 20,000 $ Evet  ?  ?
Cascade Server Java MySQL 5.0 / 5.1, Microsoft SQL Server 2005 / 2008 / 2008 R2, Oracle 10g / 11g 7.0.2 Ticari yazılım 2012-06-22 Evet Evet Evet
Alfresco (Enterprise & Community Edition) Java Oracle, SQL Server, MySQL, PostgreSQL, DB2 4.0.2 Ticari, 4.0.e Topluluk Açık kaynak Ağustos 2012 v4.x Evet Evet
Atex (software) Polopoly Web CMS Java Oracle, SQL Server, MySQL, PostgreSQL 10.2 Evet Evet Hayır
Computhink ViewWise Java Oracle, SQL Server 7.0 2011 Evet Evet Evet
CoreMedia WCM Java JDBC-uyumlu veritabanları 6 Evet Hayır HAyır
OpenText Web Experience Management
(eski adıVignette Content Management)
.NET, Java Oracle, SQL Server, DB2 8.1 Yaklaşık 100,000 $ Evet Hayır Hayır
OpenText Web Site Management
(eski adıRedDot)
ASP.NET, Java Oracle, SQL Server 10.1 Evet Hayır Hayır
Adobe CQ5 (formerly Day Communiqué WCM) Java Veritabanı gerekmiyor;
Oracle, SQL Server, DB2, MySQL desteklenmekte;
JSR-170-uyumlu içerik depolama kullanıyor
5.4.0 Evet Hayır Hayır
Escenic Content Engine Java Oracle, MySQL 5.3 Evet Evet Hayır
IBM Lotus Web Content Management Java Veritabanı gerekmiyor;
Oracle, SQL Server, DB2 destekliyor;
JSR-286/v2 Java Portlet Definition Standard'ına uygun
7.0 Ticari yazılım Evet Evet Hayır
IBM Enterprise Content Management Java Oracle, DB2 8.4.3 Ticari yazılım 2011 Evet Evet Evet
Autonomy Interwoven Teamsite CMS Perl, Java Oracle, SQL Server, DB2 7.2.1 Ticari yazılım 2011 Evet Evet Evet
AxCMS.net ASP.NET SQL Server 9.2 Ticari yazılım 2010-10-07 Evet Evet Hayır
Contegro ASP.NET SQL Server 4.0.0 Ticari yazılım 2010-17-11 10,000 $ Evet Evet Hayır
DotNetNuke ASP.NET SQL Server 6.0.2 Ticari yazılım 2011-10-05 Ücretsiz - 5,499 $ Evet Evet Hayır
Ektron CMS ASP.NET SQL Server 8.6 Ticari yazılım 2012-06-30 15,000 $ Evet Evet Hayır
Elcom CMS ASP.NET SQL Server 7.3 Ticari yazılım 2011-02-15 Evet Evet Evet
EMC Documentum ECM Java Oracle, SQL Server, DB2 6.7 Ticari yazılım 2011-04-01 Hayır Hayır Evet
ExpressionEngine PHP MySQL 2.4.0 Ticari yazılım 2012-01-24 99.95$ - 299.95$ Evet Hayır Evet
Hyland OnBase ECM .NET SQL Server, Oracle Evet Evet Evet
Jadu .NET SQL Server 1.10 (OneTen) Evet Evet Hayır
Kentico CMS ASP.NET SQL Server 6.0 Ticari yazılım 2011-10-10 Evet Evet Evet
SharePoint Server (MOSS) ASP.NET SQL Server (2005 or 2008), SQL Express 4.0 (14.0.4760.1000) Ticari; Açık API 2010-04-22 Evet Evet Evet
Microsoft SharePoint Foundation ASP.NET SQL Server (2005 or 2008), SQL Express 4.0 (14.0.4760.1000) Ticari; Açık API 2010-04-22 Serbest Evet Evet Evet
OpenText ECM Suite .NET, Java SQL Server (2000, 2005 ya da 2008), Oracle 2010 Evet Evet Evet
Oracle ECM Suite Java Oracle 11g Evet Evet Evet
Percussion Software CM System Java Oracle, SQL Server 7.2 Ticari yazılım 2012-09-21 Evet Evet Evet
Percussion Software CM1 Java MySQL, Derby 2.4 Ticari yazılım 2010-12-07 Evet Evet HAyır
Sitecore Profesyonel Sürüm ASP.NET SQL Server (2005 or 2008), Oracle 6.5 Ticari yazılım 2012-01-04 15,000 $ Evet Evet Hayır
TerminalFour Java Oracle 8i, 9i, 10g & 11g, MySQL, Microsoft SQL Server 2000, 2005 & 2008, Postgres Enterprise DB 7.2 Ticari yazılım 04/2012 Evet Evet Hayır
Sitefinity CMS ASP.NET SQL Server, Oracle, MySQL 4.3 Ticari yazılım 2011-08-10 Serbest(kişisel kullanım)
$500–$20000[55]
Evet Evet Hayır
Sitekit CMS ASP.NET SQL Server 9.5 Ticari yazılım 2012-02-01 Evet Evet Hayır
Telligent Community ASP.NET SQL Server 5.0 2009-06-26 30,000 $ ve üzeri Evet Evet Hayır
Titan CMS ASP.NET SQL Server 5.7 R Ticari yazılım 2011-5-16 Evet Evet Hayır
Jadu PHP MySQL ya da Microsoft SQL Server 1.10 (OneTen) Evet Evet Hayır
Pulse CMS PHP Flat-file database 1.5.2 Serbest(Temel sürüm)
$25 (Pro)[56]
Evet Hayır Hayır
Webnodes CMS ASP.NET SQL Server 2005+, SQLCE, MySQL 3.6 Ticari yazılım 2011-06-30

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.onehippo.org/cms7/about/release_notes/release-7.7/overview.html
  2. ^ http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/lenya-user/201103.mbox/%3Calpine.DEB.2.00.1103142027440.12871@wintermute.proteosys%3E
  3. ^ http://docs.orchardproject.net/Documentation/Running-Orchard-on-Mono
  4. ^ http://ratnazone.com/tutorials/beginner/requirements
  5. ^ Download Foswiki
  6. ^ http://www.movabletype.org/2012/09/movable_type_52_is_finally_released.html
  7. ^ DownloadTWiki < Codex < TWiki
  8. ^ http://blog.webgui.org/post/15995232943/webgui-7-10-24-released
  9. ^ http://www.adaptcms.com/article/77/News/AdaptCMS-201-Released
  10. ^ http://b2evolution.net/news/2012/04/06/b2evolution-4-1-4-stable
  11. ^ http://www.bedita.com/news/bedita-315-and-32-beta
  12. ^ Announcing CMSMS 1.10.3
  13. ^ "System requirements". getdirectus.com. http://getdirectus.com/support/#installation-requirements. Erişim tarihi: 2012-09-06. 
  14. ^ Directus Changelog
  15. ^ "System requirements". Drupal.org. http://drupal.org/requirements. Erişim tarihi: 2011-11-08. 
  16. ^ Drupal CHANGELOG.txt
  17. ^ http://www.dynpg.org/cms-freeware_en.php?t=DynPG%2Bversion%2B4.5.1%2Bavailable%2521&read_article=279
  18. ^ Exponent CMS with new site, new forums, and releases for both codelines
  19. ^ http://ez.no/Products/Overview/New-releases/New-Release-eZ-Publish-Enterprise-4.6
  20. ^ FAQ – Habari Project
  21. ^ [1]
  22. ^ ImpressCMS 1.2.7 and 1.3.1 - New Stable (Final) Releases
  23. ^ New Features in Joomla! 2.5
  24. ^ Joomla 2.5.7 Released
  25. ^ http://www.kajona.de/newsdetails.Kajona-V3-4-1-is-completed.newsDetail.0dbe0484eb6ba3555b72.en.html
  26. ^ a b http://www.xaraya.com/index.php/news/940
  27. ^ "MediaWiki security release: 1.19.2 and 1.18.5". mediawiki.org. 2012-09-02. http://lists.wikimedia.org/pipermail/mediawiki-announce/2012-August/000119.html. Erişim tarihi: 2012-08-31. 
  28. ^ http://modx.com/revolution/download/
  29. ^ http://download.moodle.org/
  30. ^ Nucleus CMS: Pure Publishing
  31. ^ http://redaxscript.com/download
  32. ^ http://www.smwplus.com/index.php/Download
  33. ^ "Serendipity 1.6.2 released". blog.s9y.org. 2012-05-16. http://blog.s9y.org/archives/241-Serendipity-1.6.2-released.html. Erişim tarihi: 2012-09-19. 
  34. ^ http://files.spip.org/spip/stable/spip.zip
  35. ^ http://spip.net/en_article3103.html
  36. ^ http://textpattern.com/weblog/372/textpattern-cms-452-released
  37. ^ http://info.tiki.org/article198-Tiki-8-5-and-9-1-Released
  38. ^ http://tribiq.com/tribiq-603b-patch-released.html
  39. ^ http://typo3.org/download/packages/
  40. ^ "WordPress 3.4.2 Maintenance and Security Release". Wordpress.org. 2012-09-06. http://wordpress.org/news/2012/09/wordpress-3-4-2/. Erişim tarihi: 2012-09-06. 
  41. ^ [2] http://www.xpressengine.org/
  42. ^ http://sourceforge.net/projects/xoops/
  43. ^ http://zikula.org/
  44. ^ PmWiki | PmWiki / FlatFileAdwantages
  45. ^ PmWiki - Cookbook / SQLite PageStore class
  46. ^ PmWiki | PmWiki / Release Notes
  47. ^ http://plone.org/products/plone/releases/4.2.1
  48. ^ Radiant
  49. ^ Radiant - RubyGems.org
  50. ^ http://blog.typosphere.org/release-of-typo-6-1-remi-ochlik.html
  51. ^ http://www.getmura.com/
  52. ^ http://www.farcrycore.org/
  53. ^ http://www.openacs.org/news/
  54. ^ http://zotonic.com/release-notes-version-0-7-4
  55. ^ Sitefinity version comparison, 2011-08-22
  56. ^ Pulse download page, 2011-08-22

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]