Kullanıcı mesaj:Dr. Coal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
15.55, 13 Şubat 2024 tarihinde Dr. Coal (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 31550127 numaralı sürüm (→‎Merhabalar: + yanıt)

Son yorum: Dr. Coal tarafından 2 ay önce Merhabalar başlığına

Bir fincan kahve de sizin için!

Gece temizliği'nin yanında iyi gider :) Lionel Cristiano? 03.05, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Ne gider ama şimdi! Çok teşekkür ederim Lionel Cristiano, kahve fiyatları artıyorken hatırlattığın iyi oldu. :)
Dr. Coalmesaj 03.20, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Hilmi Zafer Şahin

Merhaba, ben bu maddeyi daha sonradan tekrar açtım çünkü önceki maddede ödüller kısmı yoktu ve ödüller kısmını da eklemiştim VP:KD (kişi) sayfasındaki Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması. adlı kriteri karşılıyordu. Hatta İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri sayfası bile var Vikipedi'de. Bu ödüller 1975'ten beri veriliyor. Bu amaçla sayfayı açıp güncellemiştim. :( İyi çalışmalar --SarvSarv 18.16, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Sarv,
Önceki SAS'tan bugüne kayda değerlik bakımından katkı sağlayacak kaynak olup olmadığına baktım fakat olumlu sonuç alamadım. Buna rağmen eğer üzerinde çalışmak istersen kullanıcı alt sayfası olarak getirebilirim?
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 18.21, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
@Dr. Coal peki olur, ama her madde sadece kaynak üzerinden değerlendirilmeli mi ki? Çünkü Muhsin Ertuğrul'dan beri bütün Genel Sanat Yönetmenlerinin maddesi varken bir tek Hilmi Zafer Şahin'in maddesi kabul görmüyor, Fatih Dokgöz maddesi tamam silindi ama Hilmi Zafer Şahin maddesi önemli olabilirdi Vikipedi'de erişim sağlanması bilgilerine diye düşünüyorum ama ısrar etmiyorum, saygılar iyi akşamlar. --SarvSarv 18.26, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Merhaba Sarv,
Elbette her madde konusunun kayda değerliğini bağımsız ve güvenilir kaynakların varlığı üzerinden değerlendirmemiz gerekiyor, zira bu temel içerik politikalarından doğrulanabilirlikle de yakından ilişkili. (Her birini bildiğin için hiç bağlantı vermedim.) Bir "liste" düşünüldüğünde sadece bir iki girdinin bulunmaması rahatsız edici olabilir, bunu anlıyorum fakat böylesi bir esneklik politika ve yönergelere rağmen bir yerden başlarsa bunun sonu korkarım ki gelmeyecektir.
Diğer yandan dediğim gibi önceki SAS kararından bugüne ortaya ne çıkmış, yeni olan hangi kaynak var ve bunlar kayda değerliğe katkı sağlıyor mu diye baktığımda, ki şimdi bir kez daha baktım, en azından ikinci kez SAS'a sunacak kadar dahi bir farklılık, yenilik görmedim.
Dr. Coalmesaj 19.19, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Teşekkür

Teşekkür ederim Tarih (mesaj) 18.49, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Rica ederim Tarih, iyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 19.20, 11 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

"Somut olamayan liste"

aslında cidden somut olmayan bir liste Dr. Coal. Yıllarca gelişmeyi bekler.. beklemesin, silinsin :) --kızıl mesaj 00.49, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Kızıldeniz,
Kapsayıcı liste maddesinin Türkiye ile ilgili satırlarında oldukça ilginç ve okuması keyifli olabilecek konular var. Oluşturan kullanıcı da yeni; belki saat itibariyle, belki Vikipedi'de yolunu ararken yorulmuş, sonra daha dinç biçimde değişiklik yapmaya karar vermiştir. Kendisinin de katkı motivasyonunu kırmadan eğer dilerse çalışabilmesi için alan ve zaman tanıma taraftarıyım. Yoksa elbette silmek kolay. Hem dediğim gibi, geliştirilirse hakikaten kısa açıklamalarla, görsellerle güzel bir liste olur ondan.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 00.55, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
merhaba Dr. Coal, bu olabilir evet. Hs şablonu koyunca bu aklıma geldi benim de, gelişirse güzel olur, ben de belki ilgilenmeye çalışırım, iyi çalışmalar. --kızıl mesaj 01.00, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Hiç şaşırmam!
Dr. Coalmesaj 01.07, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
belki :)
Dr. Coal, İsveç'in İngilizce adı, sınırlı olmuş, çünkü sadece İngilizce değil, kelimenin diğer dillerdeki kökenlerinden de bahsediyor. "İsveç adının kökeni" olabilir mi? --kızıl mesaj 01.12, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Öyle olabilmesi için odaklanılan adın "İsveç" olması ve bu adın Türkçeye gelişi ve yerleşmesinin serüvenini anlatmak gerekiyor. İngilizce Vikipedi'de "İsveç'in adı" denildiğinde konu son derece açık ve net ama aynı içeriği Türkçeye tercüme edince bu kez ad ve içeriğin uyumunu sağlamakta aksalıklar yaşanabiliyor.
Şu an maddenin girişi Sweden adına dair bilgiler veriyor, sonraki iki alt başlık da yine aynı sözcüğün kökenine dair tarihsel bir izlek sunuyor. Fin-Ugor ve diğer diller başlıkları ise ayrı bir mesele. "İsveç'in adları" gibi bir adlandırma için de yeterince kapsamlı görünmüyor, zira ağırlık İngilizce ad ve onun etimolojisi üzerine.
Bakalım Kızıldeniz, daha iyi bir fikir çıkar mutlaka bir gün... İyi çalışmalar diliyorum.
Dr. Coalmesaj 01.22, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
evet, çeviri biraz sıkıntılı olmuş, zor anlaşılan cümleler var ama düzelir. "Sweden" kelimesi.. evet İsveç değil. Tekrar iyi çalışmalar --kızıl mesaj 01.34, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Yok, içerik çevirisinin niteliğinden bağımsız olarak söylüyorum Kızıldeniz. Bunu dilin doğasında olan taraflılık gibi düşünebiliriz. "Etymology of the word apple" ve "Elma sözcüğünün etimolojisi" dediğimizde söylediklerimizin birebir çevirisi tamamen aynı ama içerikleri farklı.
Dr. Coalmesaj 01.39, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
şimdi daha iyi anladım :)
(böylelikle)
Ders bitmiştir, çıkabilirsiniz. --kızıl mesaj 01.44, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
Dr. Coalmesaj 01.48, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Bir fincan kahve de sizin için!

Yeni sayfalarımı ve değişikliklerimi denetlemeye ve onaylamaya vakit ayırdığınız için teşekkürler! Quiklav 00.58, 12 Şubat 2024 (UTC)

Ben de katkılarınız için teşekkür ederim Quiklav, keyifli çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 01.00, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Bürokratlık Hk.

Merhabalar, burada bir başvıru var ama yetersiz duruyor. Bilgilendirmek istedim. İyi vikiler. İmmortalance (mesaj) 22.31, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba İmmortalance,
Aynı anda dikkatimizi çekmiş, sildim. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Dr. Coalmesaj 22.33, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla


Merhabalar

Şuradaki şikayet, şurada Vincent Vega'nın uyarısı ve engellenmesi, sizin şuradaki açıklamanız vb. rağmen kullanıcı halen aynı örüntüye şurada vs aynı gerekçelerle devam ediyor. Engellendiği konuyu delmek için de aynı içeriği farklı şekillerde maddelere ekliyor. Daha önce parantez içlerinde belirtmişim ama gerekli görüldüğü takdirde hakaret ile nezaket ihallelerini de sunabilirim. Durumu zaten biliyorsunuz. En son engellendiğinde şurada bana atasözü üzerinden "hırsız çingene" biçiminde bir haraketi de mevcuttur. Engel ve BL'den çıkarılmasından bir iki gün geçmeden aynı maddeler üzerindeki aynı örüntüsü devam ediyor. Daha önce şikayette bir ibret vesikası biçiminde belirtmiştim, kesin aksiyon alınmadığı takdirde bu maddelerin sürekli biçimde sabote edilmesi devam edecek. Selam ve saygılarıma. Vuzorg (mesaj) 09.43, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

Merhaba Vuzorg,
Gösterdiğiniz değişikliği yapıldığı zaman son değişiklikler sayfasında takip ettim. Herhangi bir müdahalede bulunmadım zira hem kullanılan kaynaklara erişimim bulunmuyor hem de konuyla pek ilgili değilim. Bu da içeriğe dair yapılması gereken kontrollerde beni zorlayan bir durum. Bu nedenle bir başka devriyenin değişikliği kontrol ederek gereken işlemi kabul veya ret yönünde uygulayacağını ummuştum.
Bu noktada Neribij ile iletişim kurarak bir sonuca ulaşamadığınız da açık. O nedenle değişiklik özetinde veya başka herhangi bir yerde içerikten bağımsız olarak "birbirinize karşı" yazılar yazmanızı, birbirinizin değişikliklerini "vandal" ve sair biçimde nitelemenizi de sonuca yönelik ya da yapıcı bulmuyorum. İkiniz de Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi, Vikipedi:Fikir birliği sayfalarına hakim olacak kadar deneyimlisiniz. Dolayısıyla anlaşmazlığınız bir veya Zazalar ve Zazaca gibi birbiriyle çok yakından ilişkili maddeler üzerindeyse anlaşmazlığın en yoğun olduğu maddenin tartışma sayfasında, çok sayıda maddeyle ilgiliyse de Köy çeşmesi (ilginize) sayfasında tamamen ve sadece içerik üzerinden bir uzlaşı aramanızı öneriyorum: Vikipedi:Üçüncü görüş. Uzlaşıdan kastım, siz iki kullanıcının uzlaşması değil ne yazık ki, bunun olması pek muhtemel görünmüyor fakat konuya ilgi duyan başka kullanıcılar tartışmaya bir derinlik katacak ve nihayetinde ansiklopedi için neyin uygun olduğuna dair bir karar ortaya koyacaklardır diye umuyorum. Tüm bu süreçte ise ikiniz arasındaki uzlaşmazlıktan doğan değişiklik ve geri almalardan kaçınmak adına maddelerde herhangi bir değişiklik yapmamanızı, yine ikiniz ve varsa bu uzlaşmazlığın başka tarafları açısından maddeleri kararlı sürümlerinde tutmanızı rica ediyorum. (Uzlaşmazlık tek maddede olsa dahi başlatılan tartışma için köy çeşmesinde bir duyuru yapılarak katılımın artırılması beklenebilir.)
Bağlantısını paylaştığınız ihlali Vincent Vega görüp çıkarmış, dolayısıyla, konuyla kendisinin ilgilendiği süreçlerde gerekli gördüğü işlemleri, bilgilendirmeleri yaptığını tahmin ediyorum. Eğer şikayeti kapamam sonrasında bir ihlal varsa bunları elbet değerlendirelim fakat geride kalmış ve bir başka hizmetlinin ilgilendiği konular üzerine geri dönmeyi de doğrusunu isterseniz pek yararlı bulmadığımı belirtmeliyim.
Eğer bu mesajınıza esas teşkil eden değişiklikler üzerine fikir belirtmem gerekirse;
  • Zazalar maddesindeki bu geri almanızın nedenini anlamadım. Kaynakta yer alan bilgiye ("... bölgesel olarak Dımılî, Kırd ve Kırmanç şeklinde ...") yer verilmiş, yalnızca iki harfte (i, î; c, ç) farklılıklar görülüyor.
  • Zazaca maddesindeki bu geri almanız ise birden fazla konuda anlaşmazlık içeriyor ve benim erişebildiğim kaynakları aşıyor, anladığım kadarıyla. Ne var ki madde adı "Zazaca" iken maddedeki "Zazaca" sözcüklerinin "Zaza dili" olarak geri alınması dikkatimi çekti.
Dolayısıyla şu an yapılmasını gerekli gördüklerim;
  • İlk örnekteki geri almanızı, her ne kadar CGT uygulayarak önceki (kararlı) sürüme döndürmüşseniz de eğer benim görmediğim bir neden veya sizin ekleyeceğiniz bir argüman yoksa geri almak,
  • İkinci örnekte ise 7 Şubat 2024 tarihli kararlı sürüm üzerinden sadece içerikle ilgili argümanlara yer verilerek üçüncü görüş beklentisiyle tartışma başlatmak (Dediğim gibi, bunu maddenin tartışma sayfasında yapıp köy çeşmesinde de bir duyuruya yer verebilirsiniz.),
şeklinde. Bununla beraber son olarak gerek değişiklik özetleri gerekse diğer sayfalara yazılanlar için ikinizin de çok iyi bildiğini düşündüğümden hiç bağlantı dahi vermeyeceğim tartışma ve davranış kurallarını hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar dileriim.
Dr. Coalmesaj 15.55, 13 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla

sAktivasyon

Merhaba Dr. Coal. Uluslararası "RSG Goup" makalesini bir arkadaşımla birlikte Türkçe Vikipedi'ye çevirdim. Daha sonra “snaj” (#133024) kullanıcı adımı engellediler. Kullanıcı adımı tekrar aktif hale getirmem mümkün mü? (Sizinle iletişime geçmek benim için zor olduğundan, e-posta yoluyla da iletişim kurmanızı öneririm.) snaj