Karaevli, Süleymanpaşa: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
BSRF (mesaj | katkılar)
k BSRF, Karaevli, Tekirdağ sayfasını Karaevli, Süleymanpaşa sayfasına taşıdı
77. satır: 77. satır:
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Tekirdağ merkez belde ve köyleri}}
{{Tekirdağ merkez belde ve köyleri}}
[[Kategori:Süleymanpaşa'nın mahalleleri]]

Sayfanın 23.50, 10 Aralık 2015 tarihindeki hâli

Karaevli
Harita
Tekirdağ
Tekirdağ
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlTekirdağ
İlçeMerkez
Coğrafi bölgeMarmara
Nüfus
 (2000)
 • Toplam261
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0282
Posta kodu59000
Resmî site
[1]

Karaevli, Tekirdağ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Karaevli; Oğuz Türklerinin Bozoklara'a bağlı bir boyunun ismidir. Bu boyların Moğol istilası ile başlayan, Anadolu'da beylikler döneminde devam eden ve Osmanlı İmparatorluğu'nun göç ve yerleştirme politikalarıyla Trakya'ya yerleştirilmeleriyle son bulan uzun bir göç serüveni vardır. Son olarak mübadele ile Türkiyeye Bulgaristan, Yunanistan, Yugoslavya gibi ülkelerden geri gelen Türkler'in İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Bursa, Adana gibi birçok şehirde oluşturdukları köy, kasaba benzeri yerleşim yerlerine bu geçmişlerinden gelen boy isimlerinin verildiğini görebiliriz..

Kültür

Coğrafya

Tekirdağ merkezine 18 km uzaklıktadır.tavsan tepe,tahtaköprü simen dere köyün en büyük deresidir. Taşköprü eski istanbul yoludur, ve MİMAR SİNAN tarafından yapılmıstır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 261
1997 -

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarıma bağlıdır yalnız modern tarım yapılmaktadır.Sertifikalı tohum üretim ve eleme tesisleri Karaevli ve birçok çevre köye verimli şekilde hizmet vermektedir.Bağcılık ve meyvacılık son yıllarda geçim kaynağı olarak yerini almıştır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 2009 2014 yıllarında köy muhtarı olarak yine köy muhtarı Basri MERT seçilmiştir.

2004 -Basri MERT 2009-Basri MERT 2014-Basri MERT
1999 -Emrullah SEV
1994 -Refik ÖZTÜRK
1989 -Hasan ERDOĞAN
1984 - RIZA SEV

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır .Diğer yan köylere oranla Karaevlide modernleşme konusunda birçok gelişme olmuştur.2004 yılından bu yana köyümüze kazandırılan hizmetler;içme suları sondaj yapılmıştır.2004 yılından bu yana muhtarlık tarafından 22 adet çöp konteyner alınarak çöplerimiz yenice belediyesi tarafından ücret karşılığı alınmıştır.2014 yılında Karaevli mahallesi olduktan sonra Tekirdağ Belediyesi tarafından alınmaktadır. 7200 m dere yatakları 2005 yılında açılmıştır.Dere yataklarına 2 adet köprü yapılmıştır.Etrafta Emsali olmayan 2 adet yükleme ve boşaltma rampası yapılmıştır.Köy muhtarlığı tarafından süt toplama binamız yapıldı hizmete açıldı yine aynı yıllarda yarma değirmeni fabrikası kuruldu.Köy muhtarlığı tarafından 10.000 m 2 parke taş döşendi.Kahve iç dış dizayn edildi.kahve ve cami klima ve rüzgar pervaneleriyle donatıldı.Yıllarca hasretini çektiğimiz gölet projelerimiz proje aşamasında orman ve su işleri bakanımız Veysel Eroğlu göletimiz'in sözünü vermiştir.

Ayrıca bakınız

http://tr.wikipedia.org/wiki/Karaevli_boyu

Şablon:Tekirdağ merkez belde ve köyleri