Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli/Arşiv5

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Mach[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Mach bana göre keyfi bir tutumla yüklemiş olduğum resimleri sildi.Lisanslı oldukları halde.[[1]]
  • Aramızda ihtilaf şu:Bana göre o silinen resimler bulunamaz.(İsteyen istediği şekilde inceleyebilir.)

Ona göre bulunabilir.Kendisine de söylediğim üzere: [[2]]

Hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum.

Kendisi ayrıca Medya İnceleme Timinde de görevli değildir. --Yurekli74 15:53, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Bu vakitsizlikte kurallar hakkında bilgi verirken, bu kadar iyi niyetle yaklaşırken hemen gidilip şikayet yoluna başvurulması... Ne diyeyim ben. --Machiavelli' msj 16:42, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Burada aslında anahtar nokta o kuralın iyi anlaşılması, o kuralın var olma sebebini iyi anlayabilmek. O kural niye var? Artık bilimsel olarak erişmemizin mümkün olmayacağı, ömrünü tamamen doldurmuş veya artık görüntülebilecek bir örneği bulunmayan şeylerin fotoğrafları için var. Örnek vermek gerekise şöyle iki örnek verebiliriz:
    1. Diyelim ki Abada dubada isimli artık dünyamızda bulunmayan, soyu tükenmiş bir hayvanın, şans eseri bundan 30 sene önce, son üyelerinden birinin çekilmiş bir resmi var. Bu resmin telif hakkı saklı; fakat bu canlıyı artık bulup da fotoğrafını çekmemiz mümkün değil. İlgili kuralı kullanırız...
    2. Diyelim ki Bla Bla isminde çok ünlü bir yazar var. Bu yazarın 3-5 fotoğrafı kalmış geriye ve yazar da bizim zamanımıza erişememiş bundan 5-10 yıl önce hayata gözlerini kapamış. Bu yazar artık yok; bu sebeple de bu yazarın artık fotoğrafını çekmemiz mümkün değil. İlgili kuralı kullanırız...
  • Yani eğer o arabadan dünyada sadece 1-2 tane kalmışsa veya hiç kalmamışsa o kuralı kullanabilirdik; ama durum bu değil, o arabadan hâlâ dünyamızda bulunuyor ve tam aynısından değilse de yakın modellerinden yanılmıyorsam Commons'da var bile... (yanılıyor olabilirim tam kontrol etmedim). Sonuç olarak o arabanın tek örneği kalmayınca ancak o kuralı kullanabiliriz. Yani o kural bu duruma uygulanamaz; yanılıyorsunuz. İlgili arkadaş da doğru bir silme işleminde bulunmuş oluyor. Umarım kuralı iyice anlatabilmişimdir; örnekler çoğaltılabilirdi ama şu anda yoğun bir vandalizm söz konusu olduğu için iki tane verebildim. Ek örnek isterseniz verebiliriz. Ama bahsettiğiniz kural bahsettiğim durumlarda kullanılır, sizin ilgili hizmetli arkadaşla tartıştığınız durum bu kuralın kullanılabileceği bir durum değildir. Bu kural diğer başlıca Vikipedilerde de mevcut, oradaki kuralları da kontrol edebilirsiniz... nitekim ABD yasaları ve ilgili Türk yasaları da bu kuralların oluşturulmasında pay sahibi; ABD ve Türkiye telif yasalarına da ek bilgi için başvurabilirsiniz. Adil kullanım çok kısıtlı ve kerhen yaptığımız, tamamen seçeneksiz kaldığımız durumlarda başvuruyoruz... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:47, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Açıkçası o resimleri ilk ben gördüm ve silmeyi düşünüyorumdum ki acil bir işim çıktı çıkmak zorunda kaldım. Herhangi bir yanlışlık söz konusu değil, kurallar anlaşılır ve oldukça açık. Ayrıca arkadaşımızın Medya İnceleme Timinde olmasına da gerek yok çünkü bütün hizmetlilerin resim kontrol etme yetkisi var. --Karduelismsj 22:35, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Kullanıcı:Mskyrider[kaynağı değiştir]

Denetçi tarafından kukla olduğu burada bildirilmiştir. --Mskyrider ileti 15:22, 14 Haziran 2008 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Eldarion[kaynağı değiştir]

  • Eldarion adlı kullanıcı sırf bana inat olsun diye metninde 5 Gün Uğraştğım bir konumu telif hakkı gerecesiyle sildi.nedense bana karsı sert tutmundan dolayı olduguu düşünüyorum zira bu yazdıgım konu 10 temmuz'dan beri vardı simdiye kadar neredeydi bana karşı inatlaşıncamı silme gereği duydu. gereğinin yapılmasını istiyorum umarım gereken yapılır ve böyle insanların bidaha bu haklara sahip olmamasını umarım... Bu imzasız yazı 88.240.119.100 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 11:40 20 Ağustos 2008 (UTC)
Hangi metin, hangi madde, hangi inatlaşma ? Biraz daha spesifik olabilir misiniz? --M. M. ileti 09:07, 20 Ağustos 2008 (UTC)
Konu:FIFA 09

Metin:FIFA 09 içeriği hakkında planlama Madde:Hepsi inatlasma nedeni:bana karsı sert tutum göstermesi ben ona birsey yapmadığım halde.Lütfen bu kadar kolay olmasın silmek ben onca uğraşmıstım başka bir şey olsa bu kadar üzülmezdim ama bu yapılan davaranışa çok üzüldüm bu Kadar kolaymı yani silmek ben günlerimi o yazıya harcamıstım yani o kadar ki tek hata olmasın diye ince ayrıntısına kadar düzenlemiştim böyle kişiler bu davranışlarıyla insanları yazı yazmaktan soğuturlar umarım dediğimi anlamıssınızdır.. Bu imzasız yazı 88.240.119.100 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12:23, 20 Ağustos 2008

Silme kayıtlarına göre siz, Ugurlieano adlı kullanıcı olmalısınız, doğru mudur? --M. M. ileti 09:44, 20 Ağustos 2008 (UTC)
  • Öncelikle maddeyi açan ve geliştiren kullanıcı Kullanıcı:Ugurlieano olduğu için şikayette bulunanın da kendisi olduğunu varsayarak cevap veriyorum.Madde 10 Temmuz da değil 10 Ağustos'da açılmış.Maddeyi telif ihlali sebebiyle sildim.Kaldı birçok farklı nedenden silinebilirdi.Mesela Vikipedi kahin değildir kuralı.Henüz çıkmamış bir oyunun maddesini açmışsınız.Maddenin giriş paragrafını bir forumdan almışsınız.Kalan kısımları da google translator tarzı bir program ile çevirmişsiniz ancak hiçbir dilbilgisi kuralına uymuyordu.Örnek bir cümle vermek gerekirse "Oyunun skorunun, bunda bir etkisi var, eğer bir oyuncu, sonra kaydetseydi, o, hayranlara dalgalanır, yerine koyulmak olmadan önce, yine de bazı oyuncular, kötü bir şekilde yerine koyulmaya tepki gösterir, ve kaptanlar, zemine onların kol bandını atar." Bu cümleler çıktığında sadece telifli kısım kalacağı için maddeyi tamamen sildim.Silinmiş sürümleri diğer hizmetli arkadaşlar kontrol edebilirler.Hergün birçok madde siliniyor hata yapmış olabilirim ancak kimseyle inatlaşmam söz konusu değil.Madde kurallara uygun olmadığı için silindi.İyi çalışmalar kolay gelsin.--Eldarion 10:02, 20 Ağustos 2008 (UTC)
Oyun Çıkmammıs olabilir ama oyunla ilgili hersey acıklandı.illa oyunun cıkıs zamanını beklmeye gerek yok sanırım zaten standart acıklamadan baska birsey yapılmaz ben forum okumam hatta nefret ederim ikincisi bunu yazıları acıklayan zaten ea sports bunun neresi telif hakkı oluyor yani ea sports kendi isteğiyle yayınlıyor ben gizlice alıp buraya koymadım heralde diğer dillerde yazıldı bile ben diğer dilleride inceledim hepsi aynı tarz yazılmıstır Vikipedi kahin değildir diger diller kahin mi yazmıslar peki? yani aynı benim yazdıgım gibi telif hakkı oldugunu sanmıyorum hatta sen bana taktıgın için bahane edip sildin 10 ağustostan beri vardı o yazım o zaman neden uyarmadın sonradan mı aklına geldi telif hakkı oldugunu sildin.. ugurlieano 10:54, 20 Ağustos 2008 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Önce anonim IP olarak, daha sonra kullanıcı adınızla devam ettiğiniz iddialarınız incelendi. Silme kayıtlarına göre, açtığınız FIFA 09 maddesinin, hizmetli Eldarion'un da belirttiği gibi, telifli (başka sitelerden aynen alıntı) olduğu ve bu suretle telif ihlali yarattığı, ayrıca robot tercüme üslubu nedeniyle hızlı silme kuralları madde 8'e uygun olduğu, ve nihayet gelecekteki bir olaydan bahsediyor olması nedeniyle de Vikipedi kahin değildir ilkesine ters düştüğü gözlenmiş olup, hizmetlinin gerçekleştirdiği silme işlemi kurallara uygun, iddialarınız ise geçersiz bulunmuştur. Saygılar, --M. M. ileti 11:24, 20 Ağustos 2008 (UTC)

itiraz ediyorum benim gerekcelerim gözden gecirilmedi.Bu yazdıklarım kahinse diğer wikipedilarda neden var acaba? tamam oyunun yeniliklerinde biraz cümle bozuklugu var ama diğer maddeler %100 doğrudur.ÖRNEK:Müzikler Ligler ve baslangıc hem zaten konu silinmemiş olsaydı eylülden sonra yeniliyicektim ama buna izin verilmedi. yani birkac kelimede telif hakkı var diye tümünü silmeyi gerektirmez eger silinmesi gerekirsede telif hakkı olan yeri silebilir.lütfen kararınızı birdaha gözden geçirmenizi taleb ediyorum aksi taktirde düşüncelerimde o benden üstün oldugu için böyle bir karar verildi düşüncesine kapılacağım...Simdiden tesekkürler...--ugurlieano 11:55, 20 Ağustos 2008 (UTC)
Elbette karara itiraz edebilirsiniz, durumu bir başka hizmetliye aktarıp, fikrini sorabilir, kendisine danışabilirsiniz. Bu arada hatırlatmak isterim; Vikipedi'de hiç kimsenin diğerine oranla bir üstünlüğü yoktur. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 13:22, 20 Ağustos 2008 (UTC)

Kullanıcı:Kibele[kaynağı değiştir]

Şu [3] sayfadaki yorumumu deneme diyerek çıkarmıştır. Cezası neyse verilmesini arz ederim. 78.162.5.13 15:39, 8 Eylül 2008 (UTC)

  • yönetim biçimleriyle ilgili fikirlerinizi forum sitelerinde tartışabilirsiniz. kibarlığımdan 'deneme' demişimdir. vikipedistlerin neyin denemesi olduğunu anlayıp, burada bir besleme faaliyetine girmemelerini rica ediyorum. bu varsayımlarınızın devamı olarak olduğunu varsaydığınız 'ceza' ile hizmetli arkadaşlarımız ilgilenirler ama yeri gelmişken vikipedide ceza yoktur, hatırlatayım. --kibelemesaj 15:44, 8 Eylül 2008 (UTC)
Engellenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü herkes yorum yaparken herhangi bir kural hatası yapmamışken benim yorumumu deneme diye çıkartmışsınız. O yorum'un orada kalması sizi neden bu denli korkuttu anlamadım. Şu ömür boyu yöneticilik konusunun tartışmaya açılması bu korkunun sebebi olabilir mi? Artı şikayetim olumlu bulunursa ve engelleme alırsanız bunu ceza değil ödül olarak algılayacak olmanız beni mutlu etti. Zira cezanın karşılığı ödül olmalı. Şikayetimin diğer hizmetlilerce değerlendirilmesini bekliyorum78.162.5.13 17:50, 8 Eylül 2008 (UTC)
Not: Bu şikayetin bir süre hatta belki bir kaç gün beklendikten sonra 78.162.5.13 numaralı ip trollük yapmaktadır diye kapatılacağından şüphem yoktur. Zira bu şikayeti değerlendirecek olan yine hizmetlilerdir. Sadece yorumunun deneme olarak çıkartılmasının hatalı olduğunun kabul edilmesi dahi ömür boyu hizmetlilik meselesinin tekrar tartışmaya açılmasına yol açacağından bu tartışma sonunda sandalyeleri sallanacak olan hizmetlilerin bu kararı vermesi mevzubahis olamaz. O yüzden vikipedistlerin vaktini ve enrjisini almamak için kendimi troll ilan ediyor ve Vikipedi hizmetlilerinin bi kere seçildilermi ömür billah o koltuğa yapışmaları durumunun sessiz sedasız ve tartışılmadan devamına karar verilmesini saygılarımla arz ediyorum. 78.162.5.13 18:14, 8 Eylül 2008 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Vikipedi işleyişi ile ilgili yorumlar Vikipedi'nin çeşitli yerlerinde yapılabilir. Yönetim biçimleri hakkındaki kişisel görüşlerde çeşitli kanallarla belirtilebilinir. Vikipedi bir ansiklopedidir ve kişisel görüşlerin belirtilebileceği bir yer değildir.Dahası Hizmetlilik oylama sayfası bu öneriler ve eleştiriler için uygun bir yer değildir. Bu bakımdan, Kullanıcı:Kibele doğru olanı yapmıştır kanısındayım.

  • Not: İlgili değişiklik, düzenleme isteklerinizi Vikipedi:Köy çeşmesi (yönetmelik) kısmında yapabilir ve ya değişmesini istediğiniz politikanın tartışma sayfasında bir tartışma başlatıp bunu "Vikipedi Haber" şablonuna koyarak duyurabilirsiniz. Saygılar.Sağlamcıileti 18:37, 8 Eylül 2008 (UTC)


Kullanıcı:Metal Militia, Kullanıcı:Mskyrider, Kullanıcı:Kibele, Kullanıcı:Levent Abi[kaynağı değiştir]

Vikipedi ile aynı programı altyapısını kullanarak, aynı amaçlar için bilginin hizmetinde olan Ansiklopedika'ya ait maddeyi daha önce dört sefer vikipediye kazandırdım ancak dört seferinde de birisi vandalizm diğer üçü ansiklopedik olmaması bahanesiyle hızla silindi. Sil etiketi konulduktan sonra maddenin hiç tartışılmadan dört kez apar topar silinmesi bende Ansiklopedika'nın rakip olarak görüldüğünden bir an önce göz önünden uzaklaştırılması gerektiği için yokedildiği izlenimi yarattı. Yoksa aynı gerekçelerle sil etiketi konan maddeler pekala günlerce tartışılıp kullanıcıların fikri alınıyor. Bu sonuçla bu dört hizmetlinin basit öfkelerine yenik düşüp kuralları kestirmeden işlettiği dolayısıyla yetkilerini kötüye kullandıklarını düşünmekteyim. Gereğini rica ederim. Ayrıca beşinci kez açtığım maddenin eğer silinecekse bile tartışılarak silinmesini de rica ederim. Saygılar sunarım. 78.162.21.245 16:22, 19 Eylül 2008 (UTC)

  • basit öfkelerine yenik düşüp kuralları kestirmeden işlettiği, diyorsunuz. Maddeyi 20 Ağustos 2007'de silmişim. İçeriği de 31 Temmuz 2007'de açılan diye gidiyor. Bu sitenin bir ay bile geçmeden kayda değer olduğunu mu söylemek istiyorsunuz? VP:HS#6'dan sildim. Kararımın yanlış olmadığını savunuyorum. Ancak kullandığınız tabiri yakışık almaz buluyorum. Öfke ile katkıda bulunmuyorum. Sözünüzü lütfen geri alınız. --Mskyrider ileti 16:35, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Keşke bu şikayetinizi yapmadan önce Vikipedi:Kayda değerlik (internet) sayfasını okusaydınız. Özellikle, ilgili sitenin bu sayfadaki kıstasları karşılayıp karşılamadığını göz önünde bulundurunuz. Açıkçası ben ilgili sitenin bu kıstasların tamamını karşıladığını düşünmüyorum. Saygılar.bekiroflaz § mesaj 16:43, 19 Eylül 2008 (UTC)
İşte olması gereken de bu zaten. Tartışma sayfası açılır herkes fikrini ortaya koyar. Oylanır silinecekse silinir kalacaksa kalır. Anlatabildim mi? 78.162.21.245 16:45, 19 Eylül 2008 (UTC)
Ben kayda değer veya değil demiyorum. Demek istediğim rakip olarak gördüğünüz ve daha önce de Merapi Yanardağı ve David Garcia Dapena gibi maddeleri copy paste yaparak kaynaksız yayınladığınız bu ortaya çıkınca da apar topar maddeleri zenginleştirdiğiniz bir wiki oluşumunu anlatan maddenin silinmesinde ak pak ve tertemiz işin içinden sıyrılmak için çok hassas davranıp tüm çatlak sesleri kesmek için tartışma sayfasında nedenlerini açıkça anlatmanız gerektiğidir. Hızla ve de vandalizm neden göstererek yapılan tartışmasız hızla silmeler ister istemez öfkeyi akla getiriyor. Ayrıca şu an sizi çok öfkeli gördüm. Zira buranın kurallarını en iyi siz bilirsiniz. Kötü ve yanlış bir söz veya hakaret karşısında kişisel saldırıdan engelleme vardır. Söz geri alma yoktur. Eğer hakaret ettiysem engel veriniz. Etmediysem neden sözümü geri alayım. Kötü bir şey demedim ki. Sizi sukünete davet edip şikayetin sağlıklı tartışmasına ve sonuçlandırmasına saygılarımla davet ediyorum. Teşekkürler. 78.162.21.245 16:44, 19 Eylül 2008 (UTC)
Ortalığı karıştırmak için yapay gündem yaratma peşinde olduğunuzu düşünüyorum. Söyledikleriniz kesinlikle iyi değil, doğru da değil. Benim hakkımda yorum yaptığınıza göre bu yorum hakkında düşüncelerimi söylemek en doğal hakkım. Buraya, bu konuda daha fazla yazmayı düşünmüyorum. --Mskyrider ileti 17:56, 19 Eylül 2008 (UTC)
Ancak bu bir şikayet sayfası ve daha fazla yazmayı düşünmüyorum diyerek bir dava kapanmaz. Ben sizi ve arkadaşlarınızı şikayet ettim. Ya kendinizi savunup oybirliğiyle aklanacaksınız ya da suçlu bulunacaksınız. Suçunuzu (bence suçlusunuz) bu şekilde bertaraf edemezsiniz. Lütfen kendinizi savunun. Ayrıca o kadar acilen silinmesi gereken bir madde ise iki saatdir neden silmiyorsunuz? Bu kadar hizmetli var etrafta. 78.162.21.245 18:02, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • sayfayı kayda değer olmadığı için beşinci kez sildim. olmayan suçlar için kimsenin kendini savunmasına gerek yok. silinecek maddelerin hepsinin tartışıldığı da nerede görülmüş. reklam faaliyetlerinde başarılar diliyorum, ancak burasının bunun yeri olmadığı açık.. --kibelemesaj 18:35, 19 Eylül 2008 (UTC)
Siz kullanıcılarınıza saygı duymuyorsunuz. Yine kullanıcılarınızın Ansiklopedika'nın ansiklopedik olup olmadığını tartışmasına izin vermediniz. Bir ansiklopedi'nin ansiklopedik olmadığını iddia etmek de size hiç mi hiç yakışmıyor. Hele Türkiye de bu kadar objektif ve doğru bilgi sıkıntısı var iken. Öfkenizi yansıtmaya devam ediyorsunuz. Siz yetkinizi kötüye kullanmaya devam ediyorsunuz. Bu şikayeti artık denetçilerden birisi çözer. Tabi Metal olmamalı bu. Çünkü o da suçlu bence. 78.162.21.245 18:42, 19 Eylül 2008 (UTC)

Vikipedi'de hizmetlilerinin belli bir aylık gelirle çalışmadığını sanıyorum bilmiyorsunuz. Evet, size sürpriz gibi gelecek ama bu böyle. O nedenle herhangi bir rekabet hırsı, heyecanı, telâşı da sözkonusu olamaz mantıken. Olsa olsa, salt kayda değer olmama (ki ansiklopedik olmama ile eş anlamlı kabul edilebilir), nedeniyle silinmiştir madde, ve eklendiği haliyle de öyle görünmektedir. Sun'i bir gündem yaratma çabanız, umarım Vikipedi topluluğunun sabrını taşırma sınırlarını zorlamadan son bulur. Topluluğu gereksiz şekilde meşgul etmeyiniz; şikayetinizi yaptınız, sonuçlarını bekleyiniz, konuyu "karşılıklı atışma" titreşimlerine getirip insanları germeyiniz. Sakin olunuz, "hadi silsenize, ne duruyorsunuz ?" gibi, topluluğa meydan okuyan ses tonunuzu düşürünüz. Size tavsiyem, bu şikayet sayfasında harcadığınız zamanı ve gayreti, ilgilendiğiniz ve ansiklopedik olduğunu savunduğunuz maddenin, gerçekten bu kıstasları sağladığını topluluğa kanıtlamak için harcamanızdır. --M. M. ileti 18:56, 19 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen trolleri beslemeyiniz.

Karar[kaynağı değiştir]

Merhabalar.

Öncelikle maddenin silinme gerekçesi olan VP:HS M6 yı gözden geçirelim: Genel olarak kayda değerlik ana yönergesi ve alt-yönergelerinin sunduğu kıstaslara bariz bir şekilde uymayan maddeler için bu kural kullanılabilir. Bununla birlikte dikkatli bir şekilde kullanılmalı; kayda değerlik kıstasları ile uyumsuzluğun bariz olmadığı, tartışmalı olduğu durumlarda hızlı sil uygulanmamalıdır. Bunun yerine kayda değerlik tartışması açılabilir veya kayda değerlik sorunu hasebiyle {{subst:Bekletmeli sil}} şablonu konulabilir.

Yani kayda değer olmadığı bariz olanlar M6 gerekçesiyle silinebilir.

Kullanıcı:Mskyrider 20 Ağustos 2007'de silmiş, içerikte kayda değer olduğuna dair hiçbir kanıt sunulmamış. Kullandığı yazılım, kuruluş tarihi ve madde sayısı verilmiş.

9 Nisan 2008 tarihinde Kullanıcı:Levent Abi tarafından vandalizm gerekçesiyle silinmiş. 4 defa bu maddeyi yazdım demişsiniz ve zaten bu madde 4 defa açılmış bu sebeple diğer kullanıcıların siz olduğunu varsayıyorum. Neden Vandalizm gerekçesiyle silindiği size anlatılmış: Kullanıcı mesaj:85.110.236.175 siz de cevaplarınızı vermişsiniz ve sorun çözülmüş, tekrar maddeyi açmışsınız. Sorunu çözmenize rağmen bu kullanıcıyı şikayet etmek pek iyi niyet sınırları içerisinde değerlendiremiyorum.

Kullanıcı:Levent Abi tarafından {{kayda değerlik}} şablonu konulmuş ve bunun üzerine de bazı konuşmalar geçmesine rağmen, kayda değerliğini gösteren herhangi bir bağlantı vermemişsiniz. Sözlüklerde adının geçtiğini veren bir bağlantı dışında ki bunun ansiklopediklik açısından bir değeri bulunmuyor. Şablonun konulduğuna ve Kullanıcı:Levent Abi ile konuşmalar geçtiğine göre yukarıda bahsi geçen yönergeyi bilmiyor olamazsınız. Yani kayda değerliğe kanıt olarak sadece sözlükte geçtiğini gösteren bir(1) dış bağlantısı olan madde 10 Nisan 2008 tarihinde Kullanıcı:Kibele tarafından VP:HS M6 gerekçesiyle silinmiş. 17 Eylül 2008 tekrar açılmış ve gene kayda değerlik ile ilgili hiçbir bağlantı yok. 18 Eylül 2008 tarihinde Kullanıcı:Manco Capac tarafından VP:HS M6 gerekçesiyle sil etiketi konulmuş ve Kullanıcı:Metal Militia 19 Eylül 2008 tarihinde VP:HS M6 gerekçesiyle silmiş. Yani söylediğiniz gibi apar topar silinmemiş.

Şimdi siteyi inceleyelecek olursak kayıtlı kullanıcı sayısı:70. Alexa Rank: 3,851,743. Elbette bunlar kayda değerlik yönergesinde geçmiyor ve bunlar maddenin kayda değer olup olmadığını göstermez ama site hakkında bir fikir verebilir. İnternetten kısa bir araştırmayla (34 tane bağlantı çıkıyor) kayda değerlik yönergesindekilerin hiçbirini yerine getirmediği görülebilir. Elbette gözden kaçan olabilir, varsa maddeye ekleyerek tekrar açınız. Yapmanız gereken de budur. Kayda değer olduğunu gösteren birkaç kanıt sunmak. Eğer birkaç kanıt sunulursa kayda değer olabilir veya kayda değerliği tartışmalı olabilir ve bunu tartışırız. Ancak VP:HS M6 der ki kayda değerlik ana yönergesi ve alt-yönergelerinin sunduğu kıstaslara bariz bir şekilde uymayan maddeler için bu kural kullanılabilir.

VP:HS'nin bir amacıda zaten kurallara bariz şekilde uymayan maddelerin hemen silinerek topluluğun vaktini çalmamaktır. Yapılması gereken kayda değer olmadığı net şekilde belli olan bir maddeyi tekrar tekrar açarak kullanıcıların hizmetlilerin ve kendinizin vaktinden çalmak değil, kurallar uygun şekilde kayda değer olduğunu gösteren kanıtlarla maddeyi açmaktır. Bu şekilde milyon kez açsanızda milyon kez VP:HS M6 dan silinebilir ta ki kayda değerliğini gösteren kanıtlarla maddeyi açana kadar. O gün gelene kadar bu tür maddeler eskiden ve hala devam eden kurallar gereği silinebilirler.

VP:HS M6 gerekçesiyle sil etiketi konulmuş birkaç madde tartışılmıştır, doğrudur. Bunların her birinin sebebi maddenin kayda değerliği hakkında yeni gelişmelerin veya kanıtların ortaya sunulması ile kayda değerliğinin barizlikten tartışmalı hale dönüşmesidir. Bunda ise 4 kez açılmasına rağmen hiçbirinde bir kanıt sunulmamış ve hala kayda değerlikle ilgili hiç bir gelişme olmamıştır.

Sonuç olarak kayda değer olmadığı net olan bir maddenin VP:HS M6'dan silinmiş olmasında kurallara aykırı bir durum yoktur. Şikayet ile ilgisiz rekabet konusu ise tahmin ediyorum gene sizin tarafınızdan ileri sürülmüş ve konuşulmuştu. Eğer ansiklopedikaya katkı yapmak için sizi rekabet duygusu ateşliyorsa, lütfen devam edin ki özbür bilgi olabildiğince yayılsın, ancak lütfen bu herkesin sizin düşündüğünüz gibi düşündüğü yanılgısına kapılmanıza sebep olmasın. Saygılar.--Machiavelli' msj 18:54, 19 Eylül 2008 (UTC)

Yorum(suz)[kaynağı değiştir]

  • Aslında lahana turşusu diye başlık atmak geldi içimden. Neden? Çünkü anonim kullanıcının (ki aslen kim olduğu bellidir) bana o gün yazdığı övgülere bakarak bugün beni şikayet etmiş olması bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtiyor. Zamanında Ansiklopedika'ya üye oldum, bir - iki katkıda bulunmaya çalıştım. Çünkü Her zaman bilginin paylaşılmasından yanayım. Ancak aynı süreçte her iki projeye katkıda bulunamayacağım gerçeğini farkedince bir süre sonra o projeyi bir daha katılmamak üzere terkettim. O zamanlar iyiydim de şimdi mi kötü oldum, anlamıyorum? Şu ana kadar Viki'de kuraldışı hiçbir etkinliğim olmadı, bilerek yanlış karar vermedim. Bugün de dün yaptıklarımın arkasındayım. Bu duruma sadece üzüldüm. Başka bir yorum yapmıyorum. Levent Abi ileti 19:24, 19 Eylül 2008 (UTC)

Kullanıcı:Kibele[kaynağı değiştir]

Sözkonusu kullanıcı Vikipedi:Kullanıcı adı sayfasında belirtilen uygunsuz kullanıcı adlarından birisini kullanmaktadır. Söz konusu kurallar arasında kullanıcılar "Tanrı", "Yehova", "Buda", veya "Allah" gibi, diğer kişilerin inançlarına saldırı olarak nitelendirilebilecek dini kişi ve kavramların isimlerini kullanamaz der. Kibele maddesinde de görüleceği gibi Anadolu topraklarında Kibele çok uzun süre baş ilahe olarak kabul edilmiştir. (Bugün aynı topraklarda Allah'ın ilah kabul edildiği gibi). Yani Kibele de Allah gibi bir tanrıdır. Objektif bakarsak ikisi arasında fark yoktur. Lakin tanrının eskisi yenisi veya gerçeği naylonu olmaz. Canlısı ölmüşü de olmaz. Bu topraklardaki insanlara saygı göstermek adına ve kurallara uymak gerekliliği nedeniyle sözkonusu kullanıcıyı kuralları uygulamadığı için şikayet ediyorum. Eğer kullanıcı ismini değiştirirse ceza vermeye bence gerek yok. Hatasından döneni bağrımıza basmalıyız. Ancak kuralların uygulanmasını denetleyenlerin öncelikle kurallara uymuyor olması büyük bir sıkıntıdır. Lütfen denetçiler gereğini yapsınlar. Saygılar sunarım. 85.106.167.50 16:54, 20 Eylül 2008 (UTC)

Onlardan haberim var. O zaman gözünü kapatanlar şimdi belki açarlar diyorum. Sen kuralı ihlal ediyor musun etmiyor musun? Bunu söyle. Tanrı ismi kullanıyor musun? Kullanmıyor musun? 85.106.167.50 17:33, 20 Eylül 2008 (UTC)
Lütfen trolleri beslemeyiniz.

Uyarı ve not[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bu hususa yüz kere karar verecek değiliz. Karar verilmiştir. Eğer kararı beğenmiyorsanız bu sizin sorununuzdur. Kurallarımız açıktır. Şunu kesin bir şekilde ifade edeyim: bu hususun her 3-4 ayda bir VP:İNOVu, VP:GÖRÜŞü vb. ihlâl ederek ortaya atılmasına bundan sonra izin verilmeyecektir. İlgili şikâyetteki amacın kurallara uygun bir karar istemek olmadığı açıktır. Bu noktadan sonra kurallar kapsamında davranılacak ve sistemin kötüye kullanılması ve VP:GÖRÜŞ ihlâlinde verilen cezalar uygulanacaktır. Umarım husus bu noktadan sonra daha fazla uzamaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:28, 21 Eylül 2008 (UTC)
Herkese uygulanan kural neden bir hizmetliye uygulanmıyor...Hani hizmetli olmak üstün olmak değildi sadece teknik bir durumdu? 78.162.30.188 12:14, 21 Eylül 2008 (UTC)

Kullanıcı:Homonihilis[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Homonihilis adlı hizmetli, Kullanıcı:Karaknight'ın bir kuklası olduğumu düşünmüş ve beni engellemiştir. Oysa bunu nedeni şudur; Karaknight adı ile Joker, Riddler, Penguen (Batman) gibi maddelere wikipediadan resim yüklemiştim. Bunların telif haklarının yanlış olduğu mesajları daha sonra aldığım için engelendim. Sonra IP adresim ile bir kaç madde ekledim. Ardından üye olabileceğime dair bir mesaj gelince bende affedildiğimi düşünüp yeni bir ad ile üye oldum. Ona herşeyi açıklayan bir mesaj attım(bkz. Homonihilis'in mesaj sayfası) ama cevap alamadım. --Oguzhannibal 11:15, 24 Ekim 2008
  • Sanırım hizmetlilerin biyonik oldukları sanılıyor. Kendi adıma itiraf ediyorum: Ben de insanım , vikipedi dışında bir hayatım var. Sürekli bilgisayar ekranı başında oturup "ahanda bir mesaj geldi hemen cevaplayayım" diye beklemiyorum. Hizmetlilerden böyle bir beklentiniz varsa sanırım ben bunu yerine getiremeyeceğim, kusura bakmayın. Buraya böyle bir şikayette bulunmadan önce, sorunuzu aktif olduğunu gördüğünüz diğer hizmetlilere veya resimler konusunda deneyimli diğer kullanıcılara yöneltebilirdiniz. Ben dahil hiç kimsenin size cevap yazmazlık edeceğini sanmıyorum. Lütfen biraz İNOV. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:17, 25 Ekim 2008 (UTC)

Burada iki sikayet soz konusu, oncelikle Karaknight'inkine degineyim. Bu kullanici defalarca uyarilmis [4] ve israrla telifli madde girmistir. Hakli olarak engellenmistir ve engellendikten sonra da ayni tutumuna devam etmistir. Yukarida yazdiklari ile eylemleri catismaktadir. Ben kullanicinin sikayetini dogru gormuyorum, ve samimiyetine inanmiyorum.

Kızıl Şaman'nin sikayetini direk sikayet olarak gecerli gormuyorum, hizmetliler her zaman Vikipedi'de olmak zorunda degillerdir, zaten mumkun de degil gonullu bir kisinin bunu yapmasi. Diger yonden bu acilama kullanici Karanight'in iddiasini destlemek uzere yapilmis olabilir, ancak yukarida belirtildigi uzere sikayetten once bu kullaniciya "cevap" verilmistir. Bu kosullar altinda Kullanici Kizil Saman'in yaklasimini hos gormuyorum. Hizmetliler topluluk tarafindan secilen, guven duyulan ve sevilen uyelerdir, iyi niyet var sayarlar ve ayni sekilde uyelerin de iyi niyetle yaklasilmalari gerekir.

Konu bence kapanmistir. Saygilar, Citrat 13:44, 25 Ekim 2008 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Vikipedi'nin telif hakları politikası ve ikincil hesap politikaları bellidir. Farz edelim ikincil hesap engelleme delmek için değil tamamen yanlışlıkla/yanlış anlamayla açıldı (ki en azından engellendikten sonra kullanıcının engelleme politikasına bakması ve bunun yasak olduğunu görmesi tüm kullanıcılardan beklenmektedir - politikaları bilmek hepimizin sorumluluğu, hele de bize bunlar sebebiyle yaptırım uygulanmışsa), önceden engellenmeye sebep olan kural ihlâlini yeni hesapta devam ettirmek de mi tamamen yanlış anlama eseri? Sonuçta telif hakları ihlâli de ikincil hesap ihlâli de barizdir. Hizmetli gereken politikayı uygulamıştır. Yaptığı işlem doğrudur ve politikaların gerektirdiği işlemdir.
  • Şunu da netleştirmek isterim: Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz sürece Vikipedi'nin tüm kurallarına uygun davranmakla mesûlsünüz, sorumlusunuz. Bu politikaları okursunuz ve bunlara uygun davranırsınız - bu sizin bileceğiniz iş, fakat her kullanıcının hele hele de böyle temel politikaları, hele hele de hâli hazırda uyarılar almışken, hele hele de en sonunda engelleme almışken ve otomatik engelleme mesajıyla hangi politikalar sebebiyle, ne kadar süreliğine engellendiği (yani girişinin yasaklandığı) belirtilmişken kullanıcıların "ben şu politikayı bilmiyordum" demeleri onların suçlarını meşru, onlara uygulanan yaptırmları da gayri-meşru kılmaz. Sizin bunları okumuş olmanız, uygulamış olmanız beklenmektedir. Bu sebeple, belki unuttunuz, belki gözünüzden kaçtı diye engelleme öncesi onca uyarı mesajı atılıyor, bu yüzden hoş geldin mesajlarında kurallara yer verilebiliyor, bu yüzden otomatik engelleme mesajında kullanıcının hangi kural ihlâlinden ve VP:EP'in hangi maddesi gerekçesiyle engellendiğini belirtmek şart.
  • Cevap verme hususunu uzatmaya gerek yok; bazen oluyor böyle şeyler... ama lütfen herkes biraz daha anlayışlı olsun, VP:İNOV hizmetliler dahil tüm kullanıcılar için geçerli; yoğun iş/okul/hayat temposunda Viki-gecikmeleri yaşanabilir...
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 14:39, 25 Ekim 2008 (UTC)

Kullanıcı:Eldarion[kaynağı değiştir]

Hakan Şükür ve Galatasaray düşmanı olan bu arkadaş kendisine verilen yetkiyi kişisel zevklerini tatmin etmek için kullanmakta, kendisini Vikipedi'nin sahibi zannetmektedir. Öncelikle şunu belirtmekte yarar var; Hakan Şükür sayfasında görmüş olduğunuz yazıların, tabloların, istatistiklerin vs. yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan kişi benim. Yaklaşık 1 sene önce Hakan Şükür sayfasının altyapısını hazırladığımda ve "Eldarion'un hoşuna gitmeyen sürüm" aylarca aktifken ortalıklarda gözükmeyen bu arkadaş "beğenmediği sürümü" daha yeni fark etmiş ve son bir kaç aydır kendisini "ben ne dersem o olur" havalarına sokmuştur. 1 sene önce çok muntazam bir şekilde düzenlediğim sayfaya hiç katkı yapmayıp sayfanın düzenini bozduktan sonra bir de gelip bana kendi çapında uyarılar(!) vererek engellemiştir. Yani aylarca var olan düzeni bozan kişi ben değil Eldarion'dur. Ancak yetki Eldarion'da olduğu için düzeni bozan kişi değil "düzeni kuran" kişi engellenmiştir. Fenerbahçe'ye 20 gol atarak Fenerbahçe'ye en çok gol atma rekoru kıran Hakan Şükür'ün Fenerbahçe'ye attığı golleri hazmedemeyen bu arkadaş ısrarla bu maddeyi kaldırmış ve olası bir sayfayı geri döndürme ihtimalime karşı kankalarını organize ederek tetikte bekletmiştir ve kankaları da Eldarion'un yüzünü kara çıkartmamışlardır. Hakan Şükür'ün Fenerbahçe'ye 20 gol atmasını hazmedemeyen bu arkadaş bu rekorun Hakan Şükür sayfasına yazılmasını bile hazmedememiş olacak ki birkaç ay önce kullanıcı adımı engelleyerek kendisini tatmin etmiştir. İşin ilginç yanı engellenmeme sebep olan yazı neredeyse 1 sene önce şahsım tarafından yazılmış; ancak işini çok doğru(!) yapan bu arkadaş bunu ancak birkaç ay önce fark edebilmiştir. Bu arkadaş 9-10 aydır ne yapıyordu, orası meçhul.. Şimdi ise 1 ay ortalıktan kaybolup nihayet geri gelerek 3 hafta boyunca kimseye abes gelmeyen düzenli sürümü beğenmediği için yine sayfa düzenini bozup "bak yine benim bozduğum şeyi düzeltmişsin seni tekrar engelliyorum" diyerek kullanıcı adımı yeniden engellemiştir. Ayrıca sayfa düzenini bozmakla kalmayıp doğru olan istatistikleri de değiştirerek yanlış bilgiler eklemiştir. Hakan Şükür; 1987-1990 yılları arasında 38 değil 41 maç, 1995-2000 yılları arasında 146 değil 156 maç, 2003-2008 yılları arasında 147 değil, 146 maç oynamıştır. Yani bu arkadaş ısrarla hem sayfanın düzenini bozmakta hem de doğru olan bilgileri silerek yanlış bilgiler eklemektedir. Burda dikkat edilmesi gereken husus, yaklaşık 1 seneden beri aktif olan "Eldarion'un beğenmediği sürüm" hiç kimseye abes gelmemişken, hiç kimse söz konusu sürümü değiştirmeyi aklından bile geçirmemişken, hatta diğer yetkili kullanıcılar bile (örneğin Kullanıcı:Levent Abi, Kullanıcı:Metal Militia, Kullanıcı:Ugur Basak, Kullanıcı:Sağlamcı, Kullanıcı:Homonihilis, Kullanıcı:Mskyrider, Kullanıcı:Yabancı, Kullanıcı:Kibele) sayfaya her saldırı anında benim düzenlediğim sürümü tekrar geri getirmişken, yani bu 8 yetkili kullanıcı için ortada hiçbir sorun yokken, söz konusu sürüm 1 sene sonra ortaya çıkan Eldarion'u nedense çok rahatsız etmiştir. Aylarca ortalıklarda gözükmeyip birden ortaya çıkan, sayfaya o kadar emek verip düzenlemiş olan kullanıcıların yaptıklarını beğenmeyip düzeni bozan, kafasına göre "emekçi kullanıcıları" engelleyen bu düzen bozucu yetkili(!) arkadaşın yetkisinin elinden alınmasını, yerine bu işi daha düzgün yapacak birinin getirilmesini talep ediyorum. Ayrıca, estetikten yoksun olan bu arkadaşın biraz önce değiştirmiş olduğu sayfada 400 piksellik alana 200 piksellik resim koyması, bu yüzden sol tarafa hizalanmış yazıların düzenini bozup sağ tarafa kaymasını sağlaması Eldarion'un işini ne kadar özenli(!) yaptığının da bir göstergesi değil mi?

Şimdi sorulması gereken soru şu:

Bu yetkili kullanıcılar Hakan Şükür sayfasındaki her saldırı anında benim düzenlemiş olduğum sürümü, yani Eldarion'un beğenmediği sürümü geri getirmişlerdir. Yani bu yetkili kullanıcılara abes gelmeyen sürüm neden Eldarion'u rahatsız etmektedir? 8 kullanıcı mı işini yanlış yapmaktadır, yoksa Eldarion mu işini çok doğru yapmaktadır? 1 sene boyunca neden Eldarion dışında kimse abes bir durum bulamamıştır sayfada? Görüldüğü gibi Eldarion'un yetkisini kötüye kullandığı aşikardır. Eldarion'un yetkisinin elinden alınması, kullanıcı adımın engelinin kaldırılması ve bir daha böyle kişilere yetki verilmemesini temenni eder, saygılar sunarım..

Wednesday, December 03, 2008 - 12.30 AM

  • "engellenmiş kullanıcı.. engeli bitince şikayetini yapabilir"

Bu ne saçmasapan bir mantıktır? Adam beni ömür boyu engellese, ömür boyu hakkımı arayamayacağım yani öyle mi? Zaten ben şikayet ediyorsam haksız yere engellenmişim demektir. Madem haksız yere engelleniyorum, neden engelimin bitmesini beklemek zorundayım? Madem engelimin bitmesini bekleyeceğim o zaman şikayetin ne anlamı kalıyor?

Sunday, December 07, 2008 - 05.10 PM

Yorumlar[kaynağı değiştir]

  • İlk yazıldığında da bu şikayeti okuyup incelemiştim, kısa bir özet geçeyim. Psikolojide bu davranışla ilgili bir terim var mı bilmiyorum ama Vikipedide çokça gördüğümüz bir davranış: Normalde bir tarafın fanatiği olanların yaptığı değişikliklerin geri alınmasından sonra kişi(kullanıcı) değişikliği geri alan kullanıcıyı diğer tarafın fanatiği sanıyor. İlk cümlede virgüle kadar olan kısım bununla ilgili olsa gerek. Virgülden sonraki kısım ile sonraki cümleler arasındaki muazzam çelişki görülmeyecek gibi değil. Kısaca özetlemek gerekirse birisinin Vikipedinin sahibiymiş gibi davrandığı ithamından sonra bir maddeyi altı çizili, kalın harflerle "ben yaptım" dan ibaret ki maddenin geçmişinden de bu sonuca ulaşılabilir. Bu noktada yapılması gereken, daha önceden okunması istenmiş olmasına rağmen son bir umutla okunulacağını düşünerek Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti sayfasının bağlantısını vermek olabilir.

Olaylara bakmadan önce sorulmuş olan bir soruyu cevaplamak gerekir.

  1. Yukarıda sayılmış kullanıcıların bir sürümü geri getirmeleri, o sürümü doğru kabul ettikleri anlamına gelmez.
  2. Bir hizmetlinin bir sürümü doğru kabul etmesi bir anlam ifade etmez, başka biri kaynak gösterip, yanlıştır diyorsa yanlıştır.
  3. Bir önceki sürüm geri alınmştır çünkü; bir önceki sürüm vandalizme uğramış olan sayfadan daha düzenlidir, yani tekrar doğru kabul edilmiş olduğu anlaşılmamalıdır.
  4. Vandalizmleri geri alan bir anonim kullanıcı ile hizmetli yetkileri olan kullanıcı arasında bir fark yoktur. Tek yaptıkları vandalizmi geri almış olmalarıdır. Dolayısıyla yukarıda sayılanların hizmetli yetkilerinin olması bir anlam ifade etmez.
  5. Vandalizm geri alınırken oturup saatlerce bir önceki sürüm incelenmez. Genel olarak bir bozukluk var mı yok mu bakılır ve geri alınır ki bu genelde 10 saniyeyi geçmez. Yani tekrar sizin değişiklik yapmış olduğunuz sürümü doğru kabul ettikleri anlamına gelmez.

Olaylara bakalım neler olmuş: Öncelikle Eldarion'un ilk (kullanıcının ikinci) engelinin sebebi neymiş buna bakalım: Eldarion'un engelleme mesajı. Kısaca diyor ki:

  1. Sadece bir takıma attığı her golü tek tek yazma
  2. Sağ tarafta bulunan bilgi kutusunda her takım için her yılı ayrı ayrı yazma.

İkinci olarak Eldarion'un ikinci (kullanıcının üçüncü) engelinin sebebi: Eldarion'un ikinci engellemede ki mesajı, kısaca; Maddenin şablonunu ısrarla değiştirmekten dolayı (yukarıdaki ikince sebep, yani sağ taraftaki bilgi kutusu) diyor.

İki olay var birincisi, Hakan Şükür'ün Fenerbahçeye attığı gollerin tek tek listelenmiş bir tablosu: 1 Mart'ta eklenmiş, 29 Haziran'da Noumenon tarafından gerekçesiyle bu bölüm çıkartılmış. Aynı gün sadece özgün sürüm denilerek Ozgur1905 tarafından geri alınmış. 18 Temmuz anonim kullanıcı tarafından çıkarılmış, 22 Temmuz'da eklenmiş, 30 Temmuz Eldarion tarafından çıkarılmış, 31 Temmuz'da eklenmiş gerekçe: özgün sürüm, 14 Eylül'de Eldarion çıkarmış, 15 Eylül'de, eklenmiş. Aynı gün Eldarion tarafından çıkarılmış, kullanıcı iki uyarıdan sonra engellenmiş ancak 16 ve 17 Eylül'de de bir anonim bu bölümü eklemeye devam etmiş ve artık bu konu kapanmış. Bir daha eklenmemiş.

İkinci olay sağ tarafta bulunan bilgi kutusundaki takım ve sezon bilgileri ile ilgili: 25 Şubat sürümü ile 26 Şubat sürümü arasındaki farkı gösterecektir. 30 Temmuz'da Eldarion tarafından standartlara uygun hale getirilmiş, 31 Temmuz da Ozgur1905 tarafından geri alınmış. 23 Ağustos'da Patirer tarafından tekrar düzeltilmiş. 29 Ağustos'da tekrar özgün sürüm denilerek geri alınmış. 12 Eylül'de Eldarion tarafından düzeltilmiş. 13 Eylül'de Ozgur1905 tarafından geri alınmış. 14 Eylül'de de aynısı olmuş. Bundan sonra işler karışmış biraz, kullanıcı engellenmiş ama bir anonim kullanıcı onun yerine(!) geri almalara devam etmiş: 15-18 Eylül arasında geri almalar devam etmiş. Sonra konu soğumuş ve Vikipedi standartlarına uygun şekliyle kalmış. 15 Kasım'da Ozgur1905 tarafından gene kendi yaptığı haline getirilmiş o bölüm, 17 Kasım'da Hakanp düzeltmiş, 21 Kasım'da Ozgur1905 tarafından geri alınmış. Son olarak 2 Aralık'ta Eldarion düzeltmiş ve kullanıcı engellenmiş.

Kullanıcya durumu anlatan uyarılar: [5], [6], [7], [8] Burada Noumenon'un mesajları zaten her şeyi anlatıyor olmasına rağmen bu ısrar niye?

Sonuç olarak ortada bir yanlışlık göremiyorum düzgünce, nazikçe defalarca uyarılmış olmasına rağmen aynı hareketlere devam ediyor daha önce iki defa engellendiği için de 4 gün süreyle engelleniyor. Sadece bir eksiklik görüyorum o da engelleme gerekçesi yazarken Vandalizm ile birlikte Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti bağlantısının da verilmesi daha uygun olurdu.--Machiavelli' msj 18:25, 7 Aralık 2008 (UTC)

  • Şikayet etme usulü hakkında da bir serzeniş var açıklamak gerek. Zaten normalde şikayet etme mantığı Vikipediye uygun değildir, Vikipedi felsefesi anlaşmazlıkların akılcı tartışmalarla, olabildiğince büyük bir fikir birliğiyle çözümlenmesini bekler. Gerçeği söylemek gerekirse şikayet sayfaları Vikipedi felsefesine uygun düşmez. Ama maalesef teoride olan pratikte doğru yürümeyebilir. Şikayet sayfaları da bu konuda eksikliği gidermek amaçlıdır. Bu sayfalar gerçek anlamda birinin şikayet edildiği bir yer değil, uygun olmadığı düşünülen bir davranışın topluluğun tartışmasına açıldığı bir yerdir. Normalde beklenen konunun buraya kadar gelmeden önce tartışılarak çözülmesidir. Çoğunlukla (hepsi değil) diyaloğa kapalı, tartışmaya açık olmayan kullanıcıların kullandığı bir sayfadır çünkü öteki durumlarda gene çoğunlukla sorunlar çözümlenmiş olur. Kullanıcılara atılan mesajlara ve tartışma sayfalarına yapılan katkıları inceleyecek olursak bu şikayette buna bir örnektir. Ayrıca Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi diye bir sayfa vardır ki bir dizi öneriler sunulmaktadır. Hatalı bir engelleme sebebiyle kullanıcı hizmetliyle e-mail yoluyla irtibata geçebilir eğer çözülmüyorsa başka bir hizmetli ile e-mail yoluyla irtibata geçilebilir. Gerekli durumlarda engel geri alınır, alınmışlığı vardır. Tabi bilmiyorum, ama e-mail yoluyla irtibata geçmiş olduğunuzu da sanmıyorum (irtibat kurmuş olsanız bile neler yazabileceğinizi tahmin edebiliyorum) gene en yukarıda yazdığım psikoloji ile başlayan gerekçeden dolayı, geçilmiş olması da diğer yolların denenmemiş olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani saçma sapan olan hiç tartışılmadan, mesajlaşmadan, konuyu anlamadan, Vikipediyi anlamadan, daha doğrusu bunları sormadan akılcı bir çözüme kavuşturmayı amaçlayan bir adım atılmadan direk bu sayfaya gelinmiş olmasıdır.--Machiavelli' msj 19:00, 7 Aralık 2008 (UTC)

Yorumlara Yorumlar[kaynağı değiştir]

Öyle bir laf kalabalığı yapılmış, öyle bir dallandırıp budaklandırılmış ki, hem Eldarion hem de diğer 8 "kanka" çok güzel bir şekilde koruma altına alınmış. Suçlu direkt ben olmuşum her zamanki gibi.. Bravo =) Psikolojide bununla ilgili bir terim var mı acaba? =) "Ben yaptım" lafı çok rahatsız etmiş sizi; ama hakkaten ben yaptım, doğruya doğru =) "Galatasaray Performansı" bölümünü, Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu kısmını, UEFA Kupası Galatasaray-Arsenal Final Maçı Kadrosu kısmını ve bir kaç rötuşu Hakanp yaptı, geri kalan hepsini ben yaptım, nokta. Bu da yaklaşık %80 küsüre tekabül eder. Yani uzun lafın kısası ben Hakan Şükür sayfasının tabir-i caizse administratörüyüm, Hakanp ise moderatörü. Eldarion'dan ise olsa olsa bir çıban başı olur! Yani "ben yaptım" derken öyle eften püften bir kullanıcı olmadığımı, bir yıldır kullanıcı adımla, ondan önce de anonim olarak Vikipedi'ye çok ciddi katkılar yaptığımı belirtmek istedim. Yani 2 gün önce kayıt olup da şikayete gelmedim. Yaptığım katkılarla, verdiğim emeklerle bu şikayeti yapmayı "hak ettim"! Hakan Şükür'den 20 gol yemiş takımın taraftarları dururken ben nasıl sahiplenebilirim ki Vikipedi'yi? =)

Mach demiş ki: "Yani saçma sapan olan hiç tartışılmadan, mesajlaşmadan, konuyu anlamadan, Vikipediyi anlamadan, daha doğrusu bunları sormadan akılcı bir çözüme kavuşturmayı amaçlayan bir adım atılmadan direk bu sayfaya gelinmiş olmasıdır"

Sakın saçmasapan olan şey sizin her fırsatta koruduğunuz kankalarınızın laftan anlamaması olmasın?

İş bu noktaya gelene kadar defalarca mesaj attım tartışmak için. Örneğin ilk kez engellenmeme neden olan Mskyrider denen şahsıyete adam gibi mesajlar attığım halde Hakan Şükür'e küfür eden anonim kullanıcılara beyinsiz dememe çok içerlediği için bana küsüp mesajlarımın hiçbirine cevap vermedi hatta mesajlarımı da sildi.. Bakın siz psikolojiden anlıyorsunuz, hani mesela bir çocuk diğer çocuğa bir şey sorar cevap vermesi gereken çocuk cevap vermeyince kendini kendince büyük göstermiş olur ya topluma karşı. Bunun adına tam olarak ne deniyorsa Mskyrider denen şahsıyette de bu psikolojik bozukluk var işte. Yani görüldüğü gibi muhtemelen benden 10-15 yaş küçük şahsıyetlerle muhattap oluyorum; ama onlar beni sallamıyor =D İşin en kötü tarafı da çoluk çocuğa sizli bizli hitap edip saygılar diliyorum ve karşılığında bana cevap bile vermiyorlar =D Taş yağacak başımıza taaaş =D Neyse konumuz Eldarion olduğuna göre Eldarion'dan bahsedelim çoluk çocukla uğraşmayalım..

Eldarion denen arkadaşla olan tartışmalarımız..

  • Bilgilendirme

Hakan Şükür maddesine ısrarla ansiklopedik olmayan,taraflı bilgiler ve uygunsuz dış bağlantılar eklemektesiniz.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarion 19:51, 12 Eylül 2008 (UTC)

  • Bilgilendirme

Hakan Şükür maddesinin, yaklaşık 1 sene önce tarafımdan oluşturulmuş ve her zaman güncel kalmış; formatı, şahsım ve diğer Vikipedi kullanıcıları tarafından bu zamana kadar özenle korunmuş olan "özgün sürüm"ünü ısrarla değiştirmektesiniz. Lütfen tekrarlamayınız.

Saturday, September 13, 2008 - 9:30 PM

  • Uyarı

Vikipedi'de içeriği kurallar belirler.Hiçbir madde de kabul görmüş şeklin dışında içerikler ve ansiklopedik olmayan,taraflı bilgiler yer almaz.Değişikliği bir kez daha geri aldım.Aynı hareketi tekrarlamanız durumunda Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenecektir.Bilginize.--Eldarion 13:59, 14 Eylül 2008 (UTC)

  • Uyarı

Hakan Şükür maddesindeki bilgilerin neredeyse tamamını ekleyen, Hakan Şükür maddesinin tabir-i caizse "emektarı", "admini" olan şahsımın yaklaşık 1 sene önce düzenli bir biçime sokulmuş, kimseyi rahatsız etmeyen ve 1 senedir tüm Vikipedi kullanıcıları tarafından "kabul görmüş olan" Hakan Şükür maddesi neden 1 sene sonra sizi rahatsız etti anlayabilmiş değilim? Uygunsuz bağlantılarda sorun olduğunu düşünüyorum; ancak söz konusu uygunsuz bağlantılar 1 senedir maddede mevcut ve kimse bunların uygunsuz olduğuna dair bir şey söylemedi. Bildiğiniz üzere eskiden www.youtube.com isimli site, Türkiye'de açılabiliyordu; ancak şu anda açılmıyor. Hal böyle olunca önceden www.youtube.com sitesinden verilen dış bağlantı linkleri artık açılmadığından dolayı, ben de söz konusu videoları izlenebilir değil de indirilebilir şekilde düzenlemeyi uygun buldum. Sonuç olarak her iki ihtimalde de bir "video" izleme imkanı olduğuna göre değişen bir şey olmadığı için bir sorun teşkil etmediğini düşündüm; ancak indirilebilir video özelliğinin şahsınıza göre uygunsuz olmasının deklare edilmesi sebebi ile dış bağlantılar başlıklarını komple çıkarttım.. Taraflı bilgilerden kastınız da bu olsa gerek, ki hiç taraflı bir bilgi yok. Hakan Şükür hangi takımlara gol atmış, ne zaman atmış, hangi rekorları kırmış vs. hepsi şahsım tarafından uzun süren araştırmaların sonucu bulunmuş ve çok büyük emeklerle, uykusuz gecelerin neticesinde eklenmiş "gerçek" bilgilerdir.. Sayfanın formatına gelince, şahsımın yaklaşık 1 sene önce hazırladığı ve şimdiye kadar kimseyi rahatsız etmeyen -sizden başka- geniş ayrıntılı formatı en uygunudur. Futbolcunun 1 sezonda kaç maç yapıp kaç gol attığının görülmesi, 10 sezondaki toplam maç ve gol sayılarının görülmesinden daha ayrıntılı daha düzgün ve daha uygundur. Sizin formatınız benim formatıma göre çok özensiz, baştan savma kaçmaktadır. Aynı şey diğer futbolcular için de geçerlidir. Futbolcunun 10 sezondaki toplam maç ve gol bilgileri yerine, futbolcunun 1 sezondaki performansının bilgisi daha makuldur. Ayrıca, etrafta bir sürü özensiz, saçma sapan işler yapan, laf olsun diye konular açan, yazılar yazan kullanıcılar dururken, benim gibi tertipli, düzenli, her gün ilk işi Vikipedi'ye girmek olan, saldırılara anında müdahale eden ve konuların her zaman güncel kalmasını sağlayan bir kullanıcıyla polemiğe girmenizin de pek doğru olduğunu düşünmüyorum.. Bilginize..

Sunday, September 14, 2008 - 7:57 PM

  • Engellendiniz

Öncelikle şunu belirteyim.Vikipedi'de hiç bir kullanıcı herhangi bir maddenin sahibi değildir.Sizde Hakan Şükür maddesinin sahibi değilsiniz.Şablonda ısrarla oynadığı her yılı ayrı yazmaktasınız.Ancak diğer futbolcu şablonlarını incelerseniz takım değiştirene kadar oynadığı yılların birlikte yazıldığını göreceksiniz.İkinci olarak Fenerbahçe'ye attığı goller kesinlikle taraflı.Burası bir forum yada blog değil tarafsız bir ansiklopedi.Dolayısıyla o kısım Vikipedi'de yer alamaz.Sonuncu olarak tek tek bütün gollerine bağlantı verebilmek imkansız ve dış bağlantılar politikası ile uyuşmuyor.Daha önce bu konu ile bilgilendirildiniz ancak ısrarla maddeyi sizin deyiminizle "herkes tarafından kabul görmüş" şekle geri getirmektesiniz ancak herhangi bir yerde böyle bir fikirbirliğine rastlayamadım.Bilgilendirmiş olmanıza rağmen ısrarla taraflı ve ansiklopedik olmayan sürümü geri getirmeniz sebebiyle ve daha önceki engelinizin göz önüne alınması sonucu Vikipedi'de değişiklik yapmanız 48 saat süre ile engellenmiştir.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarion 22:16, 14 Eylül 2008 (UTC)

√√√

Evet görüldüğü gibi yetki kimde olursa onun dediği oluyor. 6 aylık bir uykuya yatan yetkili(?) kullanıcılar 6 ay sonra geri döndüğü zaman maddeyi beğenmeyip, yetkili kullanıcıların 6 aylık uykusu sırasında maddeye çok ciddi emekler vermiş olan "emekçi" kullanıcıyı engelleyebiliyor. Üstelik konu hakkında çok mantıklı açıklamalar yapmış olmama rağmen.. Peki şunun cevabını verin.. 6 aydır uyuyan bir şahsıyet neden Vikipedi'de yetkili kullanıcı oluyor? Hadi Eldarion hiç değilse 6 ay sonra doğru yolu(!) bulmuş. Peki diğer 8 yetkili kullanıcı neden hiçbir zaman doğru yolu bulamamış? Neden bu 8 kullanıcı benim sürümümü çok beğenmiş, her saldırıda benim sürümümü geri yüklemiş? Bu 8 kullanıcı Galatasaraylı da bir tek Eldarion mu Fenerbahçeli yani? Yok bir sürümü geri getirmemiz o sürümü doğru kabul ettiğimiz anlamına gelmiyormuşmuş yok biz saatlerce bir sürümü incelemiyormuşmuşuz. Böyle saçmasapan bahaneleri bırakıp "biz işimizi iyi yapamıyoruz, bizim yaptığımız işte bir tutarlılık yok, biz yanlışlıkları 6 ay sonra da fark ederiz 6 sene sonra da fark ederiz, hatta bazılarımız hiç fark etmez bile!" desenize efendi gibi.. =)

Şimdi gelelim şu ne idüğü belirsiz "Vikipedi Standartlarına"

Hakan Şükür'ün Fenerbahçeye attığı gollerin tek tek listelenmiş bir tablosu 1 martta ekleniyor; ancak 29 haziranda fark edilip çıkartılıyor. Haziranın zaten son gününe gelinmiş, yani tam 5 ay olmuş diyebiliriz.. Eee 5 aydır nerdeydiniz? =)

29 haziranda tekrar eklenen tablo bu sefer 18 temmuzda fark ediliyor o da zaten anonim kullanıcı.. Yani yetkililer yine uyuyor.. =)

31 temmuzda eklenmiş, 14 eylülde çıkartılmış. Eee 1 buçuk aydır nerdeydiniz? Hadi madem ağustos ayındayız, size bunun açıklaması için bir bahane bulalım "yetkili kullanıcılar tatildeydi!" =)

Şimdi geliyoruz hüngür hüngür ağlamanız gereken hususa..

25 şubatta eklemiş olduğum sağ tarafta bulunan bilgi kutusundaki takım ve sezon bilgileri sizin tabirinizle "30 Temmuz'da Eldarion tarafından standartlara uygun hale getirilmiş" zuhauhauahaha gülmekten karnıma ağrılar girdi =D =D =D 25 şubat ile 30 temmuz arasındaki günleri sayalım bakalım.. Tam 157 gün! Nerdeyse yarım yıl! 157 gündür Vikipedi standartlarına uygun olmayan şey ancak 157 gün sonra fark edilip standartlara uygun (!!!) bir hale getirilmiş. =D Bravo.. Alkış.. Artık bunun üzerine daha yorum yapmaya gerek yok sanırım, her şey ortada..

Bu kullanıcı bir son değişiklikler devriyesidir.



Bu şablonu da değiştirirsiniz artık, 6 ay uyuyan devriye mi olur?

Şimdi gelelim anafikire..

Birileriniz 6 ay boyunca uyurken ve birileriniz de hâlâ uyumaya devam ederken ben oturup sabahlara kadar gazete dergi ne varsa araştırıp, Hakan Şükür'ün bile hatırlamadığı maçları, attığı golleri, kırdığı rekorları maddeye ekliyordum! Hakan Şükür'ün attığı 358 golü tek tek yazıp tablolar oluşturuyordum! Ve hâlâ da araştırmaya devam ediyorum! Bu kadar emeğin sonucunda 6 ay sonra gelip bana ahkam kesip, büyüklük taslayamazsınız! Siz mi büyüksünüz? Hayır! Ben büyüğüm, ben! Özgür Usta! Dokunmayın Hakan Şükür sayfama! Dokunmayın el emeği göz nuruma! Uyumaya kaldığınız yerden devam edin! Hadi size iyi uykular!

Saturday, December 13, 2008 - 11:59 PM



Kullanıcı:Manco Capac[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Manco Capac Sesli Gazete başlığı ile oluşturduğum bölümü hiç tartişmaya açmadan ve bana bildirmeden sildi. Oysa bu program 1993 yılından beri süren bir radyo yorum programı ve 2004 yılından beri Radyo Tatlıses'te her sabah yayında olan ve gazeteci yazar Ümit Zileli tarafından sunulan bir program. Ben bu programı Vikipedi'de görmek istedim, çünkü programa ilişkin bilgi almak istediğimde yalan yanlış bir sürü bilgi geliyor internetten.

Ardından aynı kullanıcı Vikipedide oluşturduğum diğer sayfalara KaydaDeğer olmayan etiketleri yapıştırdı. Bu belki doğruydu ve ben sayfalarıma Kaynakçalar ekledim. Ancak Tiyatro Pembe Kurbağa sayfam'da, Kaynakçalar da eklediğim halde hala Silinmeye Aday Sayfa etiketi yer alıyor. Elbette bu etiketi ben kaldıramam, ama Kaynakçalara da göz atılarak Silinmeye Aday Sayfa yazısı kaldırılamaz mı artık. Ben bu durumdan rahatsızım. Yani Kültür Bakanlığı'nca tanınan tiyatro başlığında bu etiketin yer alması saçma geliyor bana.. Ayrıca Sesli Gazete bölümünü tekrar oluşturmak istiyorum.. Ne dersiniz?.. İyi çalışmalar diliyorum.
Kullanıcı : PlayerComet [[9]]

  • Yukarıda bahsettiğiniz konuların tamamı için yapılması gereken, ilgili maddelerin tartışma sayfalarında tartışma başlatmaktır. Bir maddenin kayda değer olduğu, güvenilir ve doğrulanabilir ikincil kaynakları maddede göstermek suretiyle ortaya koyabilirsiniz. Konuyu, ilgili maddelerin tartışma sayfalarında tartışmaya açabilirsiniz. Eğer yine de maddelerin kayda değer olmadığını öne süren kullanıcılar varsa, onlara mesaj atmak yoluyla ikna etmeye çalışabilirsiniz. Ancak gördüğüm kadarıyla, bu konuda ilgili kullanıcıyla hiçbir iletişiminiz dahi olmamış. Hiçbir maddenin tartışma sayfasını da kullanmamışsınız. Politikaları uygulamaya çalışan kişileri böyle yekten şikayet etmeniz, en azından nezaket kurallarına aykırıdır. Ayrıca "Pembe Kurbağa sayfam'da" ifadesinden görüldüğü üzere maddeleri sahipleniyorsunuz ki bu da hatalı bir tutumdur. Lütfen önce konuyu tartışın, diğer kullanıcıların fikirlerini değiştirmeye çalışın. Tüm çabalarınıza rağmen hâlâ kötü niyetli bir uygulama görüyorsanız, o zaman ancak şikayette bulunmalısınız. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:00, 29 Aralık 2008 (UTC)

Kullanıcı:Levent[kaynağı değiştir]

Burak Tiftikçi sayfasını tartışmaya açmadan hatta tartışmada yazılanlarıda silerek maddeyi yok etti. Burak Tiftikçi havacılığın en genç ve değerli isimlerindendir. Maddenin en kısa zamanda eski haline getirilmesini ve bu görevliye gereken cezanın verilmesini talep ediyorum. Burak Tiftikçi'nin Wikipediye yazılması gerektiğini(ansiklopedik kişi olduğunu) belgelerle ispat edebilirim. Saygılarımla... Bu imzasız yazı Exte00 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Sikâyet eden ve edilen haricinde kalan Vikipedistler görüş bu başlık altında görüş belirtebilir.

Karar[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle sizi sakin olmaya davet ediyorum. Maddesini açtığınız kişinin gerçekten Vikipedi Kayda değerlik politikalarına uyugn ve özellikle de Kişilerin biyografileri ile ilgili kriterleri karşılıyor olması gerekmektedir. Yukarıda şikayet ettiğiniz hizmetli bu politika ve yönergelere uymadığı için maddeyi silmiştir. Lütfen Vikipedi'de politikaları uygulamaya çalışan kişileri bu şekilde acımasızca eleştirmeyiniz. Ayrıca bahsettiğiniz kişi ile ilgili yaptığım basit bir google taramasında kendisinin hiç bir güvenilir kaynak tarafından refere edilmediğini de görmüş bulunuyorum. Ancak sizin elinizde Vikipedi'nin güvenilir bulduğu bir kaynak var ise lütfen bize bildiriniz. Teşkkürler,--Manco Capac 14:26, 7 Ocak 2009 (UTC)

Beni lütfen ilgiyle dinleyiniz...

Dışarıdan uzun süredir sizi takip ediyorum. Gerçekten mantık dışı ve hatta yasal olmayan bazı gelişmeler bu projede şu an ele aldığımız konu başta olmak üzere yaşanmaktadır. Bu gibi gerçekten çok önemli ve hatta bazı ülkelerde aksi veya tarafı olarak yorum yapmanın dahi hapis cezası ile karşılık bulduğu bir konuda çeşitli arkadaşların yorum yaptığını ve değişiklik yaptığını görüyorum. Birileri içerik ve isimlerde değişiklik yapıyor ancak sonunda yine projenin baskın simaları içerik ve başlığa istediği şekli veriyor.

Burada tartışmaya giren ve içerikle oynayan kişilere bakarsak kimliğini ortaya açıkça koyan ilkokul öğrencilerinden kimliğini bu projede saklı tutan saygın üniversitye hocalarına kadar fikirlerini beyan edenler var. İçerik de buna göre belirleniyor. Sonuçta tartışmalar sonucu madde adı ve içeriği Ermeni soykırımı da olabilir, Ermenilerin hiyanet sonucu sürgünü de olabilir. Ortak kararla ikisinden birisi veya başka bir alternatif olabilir. Ama gerçek ne? Gerçek tek. Gerçek bu alternatiflerden birisi ancak mesele şu ki bu maddenin bahsettiği konu burada çeşitli eğitimlerde ve çeşitli siyasi görüşlerde ve de çeşitli ırklarda kişilerin karar veremeyeceği kadar ağır bir konu.

Sözü çok uzatmak istemem. Etrafta sizleri saygıyla karşılayanlar olduğu gibi hain ilan edenler de var. Ancak bu meselenin hem tarihi hem de hukuksal boyutu var. Korkarım yıllar yılı Dünya politikacılar, halkları ve de yasa yapıcılarının ortak kanıya varamadığı bir konuya başlık bulmak ve kesin içerik oluşturmaya çalışmak büyük bir gaflet olacaktır. Bunu sonucu herkese yasal veya manevi olarak dokunur. Ve de tartışmalar hiç bitmez. Uç tarafların savaş alanı olur bu madde.

Peki ne yapalım derseniz fikrim şudur. Bu madde mutlaka vikipedi de yer almalı. Ancak çok kısa ve Filanca zamanda filanca kişiler veya halklarla ilgili filanca olaylar şeklinde olmalı. Yani ne soykırım ne ermeni hıyaneti sonucu sürgün. İkisi de aşırı taraflı ve bu topluluğun karar vermeye yetki ve yeteneği olmayan isimlendirmeler.

Gelin uç noktalardaki tüm arkadaşlar ortak noktada buluşun. Bu maddenin adı Şu yıllarda Ermeni halkının bir kısmının sürgün edilmesi ve ilgili olaylar gibi tam objektif bir başlık olsun. Ve de lütfen bir iki paragrafı geçmesin. Ve gerekirse korumada kalsın. Belki vikipedi ruhuna aykırı diyeceksiniz ancak. Çiçek maddesi ile bu maddeye eşit muamale edilemez. Aksi takdirde yasal, manevi ve maddi bazı zararlar tüm topluluğun kaderi olma yolunda görünüyor.

Umarım fikrim anlaşılmıştır. Bu içeriği ve başlığı tam gerçek ve doğru yapma yetkiniz ve altyapınız yok.

Son sözüm bu maddenin içerik ve başlığının gayriresmi olarak yetkisizliğin kabulu ile çok ama çok ortada bir biçime bürünmesidir.

İnsanlığın ve dünyanın bilgi ve barışla dolması dileğiyle. Saygılarımla. Mesajcı 20:08, 13 Ocak 2009 (UTC)

Bu yorumu dün akşam Kibele tarafından Ermeni Kırımı adı uygun görülen ve verilen maddenin tartışma sayfasına yazdım. O saatte etrafta bir çok hizmetli vardı. Hiç birisi bu eklemeden rahatsız olmadı ve harekete geçmedi. Ancak kullanıcı kibele neden bir gün sonra bu yorumu sildi. Neden olarak da tehdit kokusu sezdiğini, kişisel saldırı gördüğünü ve kimlikleri açığa çıkardığımı sözylemiş.

Şimdi soruyorum. Tehdit veya kokusu var mı? Ayrıca tehdit nasıl kokuyor? Artı kimin kimliği açığa çıkmış. Artı kime saldırılmış. Bu yorumdan başka koku, saldırı veya kimlik tespiti gören yok ise lütfen kibeleye gereken ceza verilsin veya uyarılsın. Çünkü vikipedi kibelenin çiftliği değil. Kendisi daha önce de topluluğun üzerinde bir yerde olduğunu düşündüğünü aslında tanrıların isimlerinin alınmaması kuralını çiğneyerek ortay koymuştu.

O zaman bu kural ihlalinin ayrıcalıkları nedeniyle kibeleye vız gelmesini hoş görenler artık lütfen ortaya çıksınlar.

Ayrıca bir ricam olacak. Lütfen bu davaya noumenon, mızrak, manco capac, eldarion veya mskyrider bakmasınlar. mach hiç bakmasın. çünkü bu arkadaşlar sürekli birbirini kolluyor.

Eğer tartışma sayfasındaki dün akşam eklediğim yorumdan kibeleden başka gocunan yoksa lütfen tartışma sayfasına geri getirilsin. Teşekkür ederim. Mesajcı 17:07, 14 Ocak 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  1. Kimliği açığa vurma tehdidi meydanda: "Burada tartışmaya giren ve içerikle oynayan kişilere bakarsak kimliğini ortaya açıkça koyan ilkokul öğrencilerinden kimliğini bu projede saklı tutan saygın üniversitye hocalarına kadar fikirlerini beyan edenler var."
  2. Yazıp sonra çıkartmış olduğunuz şu ifadenin saldırı olarak yorumlanabilir. Konu başlığına "Afedersiniz. Kibele'nin önüne yanlışlıkla Ermeni yazmışım. Ne tuhaf bir yanlışlık yapmışım" demeniz pek inandırıcı olmamış.
  3. "Aksi takdirde yasal, manevi ve maddi bazı zararlar tüm topluluğun kaderi olma yolunda görünüyor" cümlesinin Vikipedi:Yasal tehditler yasak kuralını ilgilendiriyor. Açıkça bir tehdit değilse de neyin imâ edildiği belli.
Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır yönergemizde
"Çoğu Vikipedist dahil olmadığı bir tartışmada kişisel saldırı gördüğünde, yazının saldırı kısmını siler. Her ne kadar bu bir kural değilse de saldırı kısmını silmek, aşırılık gösteren saldırı durumlarında, Vikipedi açısından olumlu bir davranış olarak nitelendirilir."
diye yazmaktadır. Kibele doğru olanı yapmıştır. Şikayet konusu bir durum yoktur.

--İnfoCan 21:15, 14 Ocak 2009 (UTC)