Samsung SGH-T919

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Samsung Behold
Samsung SGH-T919
ÜreticiSamsung
OperatörT-Mobile ABD
Arka kamera5 MP
İşletim sistemiJava (TouchWiz kullanıcı arayüzüyle)
BellekDahili 180 MB
Bellek kartımicroSD/TransFlash
GSM 850/900/1800/1900
UMTS 1700/2100
Çıkış tarihi2008
Batarya1000 mAh lityum iyon pil
Veri girişiSanal QWERTY dokunmatik yüzey
Fiziksel büyüklük105 × 53 × 13 mm
Ağırlık113 gram
Ekran240 × 400 piksel (3 inç) dokunmatik ekran
SonrakiSamsung Behold II
BağlantıTam HTML tarayıcı, Bluetooth 2.0, USB
İlişkiliSamsung Gravity
Form faktörüKalıp / PDA

Samsung Behold (SGH-T919), Samsung tarafından 2008'in sonlarına doğru tanıtılan dokunmatik ekranlı, 3G ağına sahip kalıp formunda bir cep telefonudur. Behold, dokunmatik ekranlı ilk Samsung cep telefonlarından biridir ve Samsung Omnia (SGH-i900), Samsung Instinct (SPH-M800), Samsung Eternity (SGH-A867) ve Samsung Tocco (SGH-F480) ile birlikte piyasaya sürülen modeller arasında yer alır. Behold, Samsung Tocco'nun (SGH-F480) Amerikan sürümüdür ve yalnızca Avrupa, Asya ve Avustralya'da satılan Tocco'nun özellikleri ve tasarımıyla benzerdir. Behold'un en büyük rakipleri arasında Apple'ın iPhone'u, T-Mobile G1 (HTC Dream), LG Dare, Samsung Instinct ve Samsung Eternity bulunmaktadır. Yalnızca T-Mobile kullanıcılarına sunulmuştur.

Arayüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Samsung Behold'daki kullanıcı arayüzü TouchWiz olarak adlandırılır ve bu arayüz Samsung Omnia'da bulunan versiyondan geliştirilmiştir. TouchWiz ile Behold, "parlak 3D efektler, yeni jest kontrolleri, fotoğrafların ve kişilerin daha iyi entegrasyonu ve daha fazla haptik geribildirim" gibi özelliklere sahip oldu.[1]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel olarak, PC World'den Ginny Mies, Samsung Behold'un etkileyici bir özellik setine sahip iyi tasarlanmış bir dokunmatik telefon olduğunu sonuçlandırdı;[2] fakat birçok kullanıcı, bu cep telefonunu kullanırken fark ettikleri birkaç kusur olduğunu belirtiyor. Contributor Wireless and Mobile News'in katkıda bulunanları, Samsung Behold'unun önemli bir rakibi olan Apple iPhone'a kıyasla bu dokunmatik telefonun Wi-Fi eksikliği olduğunu belirtiyor.[3] Samsung Behold'un hedef kitlesi 21 ila 35 yaş arası olan ve neredeyse her şeyi yapabilen bir cep telefonu arayan kişilerdir.[4]

Behold ile birlikte gelen web tarayıcısı, Apple iPhone'un Safari'si kadar sofistike değil ve daha büyük web siteleriyle, kullanıcıya yalnızca web sitesinin bir bölümünü görüntüleme izni verir.[5] Behold'un e-posta işlevinde, kullanıcı yalnızca verilen 13 farklı e-posta sağlayıcısı arasından seçim yapabilir ve kendi e-posta sağlayıcısını ekleyemez. Bazı kullanıcılar QWERTY klavyenin biraz küçük olduğunu bulabilir, ancak bir süre sonra kullanıcılar alışabilirler.[3]

Samsung Behold'un TouchWiz arayüzü, sınırlı duvar kağıdı seçenekleri ve ekran koruyucuları olmaksızın ana ekran için az kişiselleştirme ayarı sunar, ancak Behold'un kamerasıyla çekilen bir fotoğrafın duvar kağıdı olarak kullanılmasına izin verir. Ayrıca, Behold'un telefon rehberi, kullanıcının sadece kişilerin adlarını adları üzerinden aramasına izin verir, bu da bir zahmet olabilir.

Samsung Behold'un kamerası ile dış mekanlarda çekilen fotoğraflar net ve canlı görünse de, bazı kullanıcılar iç mekanlarda çekilen fotoğrafların uzaktan çekimlerde renklerin soluk olma eğiliminde olduğu ve bulanık olduğu görüşüne sahiptirler.[3] Behold'un kamerasında bir flaş bulunsa da, bu sadece daha yakından fotoğraf çekerken (yaklaşık üç ayak mesafesinde) işe yarar. Video uygulaması için, kullanıcılar çekilen görüntülerin kalitesinden memnun değildi çünkü videoların en yüksek kalitesi sadece 320 x 240 olabilirdi. Kullanıcılar, video uygulaması için çok az seçenek olduğunu düşündüler ve videoların ürettiği sesin çok düşük olduğunu ve kullanıcıların sesi duymak için çok yakından dinlemek zorunda kaldıklarını belirttiler. Genellikle, bu 5 MP kamera telefonu normal bir kamera gibi çalışır.

Samsung Behold'un hoşlanılmayan küçük özellikleri, kullanıcının isteğine bağlı olarak değişir; müzik çaların basit tasarımı, Samsung Behold'u bir iş telefonu olarak kullanmak isteyen kullanıcılar için Microsoft Office belgelerini açmasına izin vermemesi, ancak PDF dosyalarını yüklemesine izin vermesi ve standart bir kulaklık jakının olmaması.[2]

Video[değiştir | kaynağı değiştir]

Samsung Behold, YouTube ünlüsü Jodie Rivera, yani VenetianPrincess tarafından seslendirilen "Somewhere Else" adlı müzik videosunu içeriyor.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Samsung, "2008 yılında sevk edilen tüm dokunmatik telefonların tam olarak yüzde 25'ini temsil ettiğini" iddia etti ve "farklı türlerde yaklaşık 10 milyon model ürettiğini" tahmin etti. Bunların beş milyonu, bazı ülkelerde Tocco olarak bilinen ve T-Mobile için Behold olarak bilinen F480 modeliydi.[6]

Samsung, 2008 yılında sevk edilen tüm dokunmatik telefonların %25'inden sorumlu olsa da, Apple iPhone bu yıl sevk edilen tüm dokunmatik telefonların %33,3'ünü, yaklaşık üçte birini temsil ediyor. Diğer dokunmatik telefon rakipleri arasında LG, HTC ve Palm, kalan dokunmatik telefon sevkiyatının geri kalanını oluşturuyor.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Cha, Bonnie. "Samsung gussies up TouchWiz mobile interface". 27 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 
  2. ^ a b "Review of the Samsung Behold Smart Phone". PC World. 25 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 
  3. ^ a b c Shar, Glibert (16 Aralık 2008). "Review Samsung Behold SGH-T919 (T-Mobile) Review of Reviews". Wireless and Mobile News. 3 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 
  4. ^ "Samsung Behold T919". 17 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 
  5. ^ Team, PhoneArena (3 Şubat 2009). "Samsung Behold Review". PhoneArena. 3 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 
  6. ^ a b "Samsung nabs 25% of touch phones, iPhone 33%". Electronista. 24 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2023. 

Harici bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]