Samsung SGH-A127

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Samsung SGH-A127
ÜreticiSamsung Electronics
OperatörAT&T Mobility
Arka kameraVGA
Çıkış tarihiEkim 2007
Batarya •5 saat konuşma süresi
 •250 saat bekleme süresi
Veri girişiTuş takımı (alfanumerik, T9)
Fiziksel büyüklük3,39 in (8,6 cm) x 1,67 in (4,2 cm) x 0,76 in (1,9 cm)
Ağırlık2,86 oz (81 g)
Ekran65 bin CSTN; 128 x 160 piksel
SeriA
SonrakiSamsung SGH-A137
BağlantıGPRS
Form faktörüKapaklı
Harici ekranSiyah beyaz; 96 x 96 piksel

2007 yılında piyasaya sürülen Samsung SGH-A127, AT&T Mobility için kapaklı bir cep telefonudur. Özel bir kamera tuşuna sahip olan cihaz, 0.3 MP kamerayı içerir.[1][2] Samsung, telefonu 2009 yılı itibarıyla üretimi durdurdu ve satmamaktadır.[3]

Donanım ve özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu telefon, kulaklık ve şarj cihazı için özel bir S20-pin bağlantı noktası kullanır (bağlantı noktasının metal temas yüzeylerinin sonunda siyah plastik bir çerçeve bulunur) ve AAEP305SBE model veya uyumlu bir kulaklık destekler.[4]

Harici ekran[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu katlanır telefon, durum ve bildirim amaçları için kullanılan bir dış ekranla birlikte gelir. Bu ekran, ağ alımı, pil kapasitesi, tarih ve saat, mesajlar, gelen aramalar, uyarılar ve alarm durumları gibi bilgileri gösterir.[1]

Veri[değiştir | kaynağı değiştir]

Cihaz, ayrılmış bir erişim tuşuyla birlikte gelen bir WAP tarayıcısı içerir. WAP tarayıcısı veri için GPRS kullanır. Taşıyıcıya özgü hizmetler arasında MEdia Net (taşıyıcı portalı) ve Carrier Mall (AT&T, Cingular veya diğer taşıyıcılar) bulunur; telefon özelleştirmeleri için zil sesleri, grafikler, uygulamalar (oyunlar) ve multimedya gibi. 2014 itibarıyla bu hizmetler, telefonun yazılımı tarafından desteklenmeyen bir formata dönüştürülebilir veya devre dışı bırakılabilir.

Telefon, metin, resim ve ses gönderme ve alma olanağı sağlayan MMS (çoklu ortam) mesajlaşmasını destekler. İşlevsellik oldukça kapsamlıdır: çoklu ortam mesajları çok sayfa olabilir, mesaj şablonlarından özel veya tekrarlı içerik alabilirler, belirli bir süre, öncelik ve son kullanma tarihi verilebilir; ve mesajlar gönderilmeden önce önizleme yapılabilir. Gelen çoklu ortam mesajları gönderene veya bir grup alıcıya cevaplanabilir ve ileriye yönlendirilebilir. Bir MMS mesajındaki veri türüne bağlı olarak, bilgi göndereni aramak, adresleri kişilere çıkarmak veya resimleri veya sesleri ayrı bir klasöre kaydetmek için kullanılabilir.

Veri transfer miktarını ölçmek ve takip etmek için işlevsellik de bulunmaktadır.[1]

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Telefon, isteğe bağlı olarak T9 metin girişi özelliğine sahiptir ve kullanıcının varsayılan sözlüğü kendi terimleriyle genişletmesine izin veren işlevlere sahiptir. Bu sadece telefon tarafından desteklenen dillerle çalışır; Kuzey Amerika pazarı için ekran dilleri İngilizce, Fransızca ve İspanyolcadır.

Telefonda daha temel özellikler arasında alarm (güç kapalıyken alarm dahil), hesap makinesi, takvim, "Yapılacaklar" listesi, sesli not, para birimi dönüştürücü ve dünya saatleri bulunmaktadır.

Bu cihaz, RSA Security'den yazılım veya işlevselliği içerir.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Samsung SGH-E710 — EMEA pazarı için birkaç yıl önce piyasaya sürülen benzer telefon

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "SGH-a127 Series" (PDF). Samsung. 21 Ağustos 2007. 13 Haziran 2023 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014. 
  2. ^ "Samsung SGH-A127 Review". Mobiledia Corp. 2007. 14 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "AT&T Cell Phones: SGH-A127". Samsung. 2009. 14 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "AAEP305SBE Handsfree Mono Headset". Samsung. 2009. 7 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi.