Samsung SCH-u740

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Samsung SCH-U740
Samsung Alias
Samsung SCH-U740 Samsung Alias
ÜreticiSamsung Electronics
OperatörVerizon Wireless ( ABD)
Bell Mobility ( Kanada)
Arka kamera1,3 MP
Zil sesiMP3, MIDI
Bellek45 MB
Bellek kartıMicroSD
CDMA 800/1900, 1xEVDO
Çıkış tarihiMart 2007 ( ABD)
Ağustos 2007 ( Kanada)
Batarya800 mAh lityum iyon pil
Fiziksel büyüklük3,8 in × 2 in × 0,6 in (97 mm × 51 mm × 15 mm)
Ağırlık3,6 oz (100 g)
Ekran176 x 220 piksel, 262 bin renkli LCD
MedyaVCAST (Verizon Wireless)
SonrakiSamsung Alias 2 (SCH-U750)
BağlantıBluetooth, USB
Diğerİşitme cihazı uyumluluğu: M4
Form faktörüKapaklı telefon
Harici ekran96 x 96 piksel, 65 bin renkli LCD

Samsung Alias (SCH-U740 olarak da bilinir), Samsung tarafından üretilen bir cep telefonudur. Telefon başlangıçta şampanya renkli olarak, daha sonra siyah renkte ve tuşlar siyah renge karşı gri olarak sunulmuştur. "Alias" adı altında yapılan sonraki bir lansman, mavi/gümüş renk şemasına geçişe eşlik etti ve tuşlar gri ve siyah yerine yarı beyaz ve yarı siyah olarak değiştirildi. Telefon, portre veya manzara stili olarak açılabilen çift menteşeli bir tasarıma sahipti. Manzara modunda, Verizon Wireless ağı üzerinde Avustralya ve ABD'de QWERTY klavye ve VCAST müziği içeriyordu.

Telefon, Verizon Wireless'ın dijital ve EVDO ağlarında çalışır. Ayrıca, Kanada'da Bell Mobility'nin ağı üzerinde de kullanılabilir.

Müzik biçimi WMA'dır. Harici özellikleri arasında küçük bir posta pulu boyutunda ön ekran, dokunmatik duyarlı müzik kontrol düğmeleri ve flaş ile birlikte 1,3 MP kamera bulunmaktadır. Sağ tarafta bir hoparlör düğmesi ve bir microSD (Transflash) kart yuvası bulunur. Solda, bir tutma düğmesiyle yukarı/aşağı ses düğmesi ve özel şarj/veri transfer bağlantı noktası bulunur. Dikey olarak açıldığında, standart bir sayısal tuş takımı, iki soft key, gönder ve sonlandır tuşları, bir kamera düğmesi, bir sesli komut düğmesi ve ortasında bir OK tuşu bulunmaktadır. Yatay olarak açıldığında, tam QWERTY tuş takımı kullanılabilir ve çeşitli alfanümerik işlevler arasında geçiş yapmak için basit bir düğme basma işlemine izin verir. 2,2 inçlik ekranda her iki tarafına monte edilmiş bir çift stereo hoparlör bulunur. U740, VCAST gibi tüm Verizon hizmetleriyle uyumludur. Ayrıca ses tanıma, metin mesajı dikte ve iki flaş tabanlı ekran temasıyla birlikte standart kırmızı Verizon Wireless temalarına sahiptir.

Şu anda Bell Mobility servisi için bir donanım yazılımı güncellemesi mevcuttur. Eski sürüm BG08 olarak adlandırılırken, yeni sürüm AH31 olarak adlandırılmıştır. Telefonun güncellenmesi için servis departmanına gönderilmesi gerekmektedir.

Harici bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]