Samsung SGH-D900

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Samsung SGH-D900
Samsung SGH-D900
ÜreticiSamsung Electronics
Arka kamera3,15 MP, LED flaşı
Ön kameraYok
Zil sesiPolifonik 64 kanal, Gerçek ton (MP3), Titreşim
Bellek60 MB
Bellek kartımicroSD
GSM 850/900/1800/1900 + EGPRS Class 10
Çıkış tarihiHaziran 2006
BataryaÇıkarılabilir lityum iyon 800 mAh batarya[1]
Konuşma süresi: 6 sa 30 dk
Bekleme süresi: 260 sa
Fiziksel büyüklük4.07" X 2" X .5" (103.5 x 51 x 12.9 mm)
Ağırlık2,93 oz (83 g)
Ekran240x320 piksel (yaklaşık 190 ppi QVGA), 262.144 (18-bit) renkli TFT LCD
Bağlantı236,8 kbit/s'e kadar GPRS Class 10 (4+1/3+2 yuva, Bluetooth v2.0 (A2DP), USB 1.1
Form faktörüKızaklı
SIM kartıMini-SIM
RenkSiyah, gümüş rengi, mavi, kırmızı ve gri
SAR1.04 W/kg (baş) / 0.66 W/kg (vücut)
0.82 W/kg (baş) (AB)

Samsung SGH-D900, aynı zamanda Ultra Edition 12.9 veya Black Carbon olarak da bilinip Samsung Electronics tarafından üretilen kızaklı bir cep telefonudur. Bu telefon, Samsung Ultra Edition serisinin bir parçası olarak 2006'nın üçüncü çeyreğinde duyurulmuştur.[2] Dünyanın en ince kaydırma telefonu olarak pazarlanmaktadır. 2006'nın sonundan itibaren Wine Red sürümü eklenmiş ve 2007, serinin bir parçası olarak bir krom sürümünün tanıtıldığı yılı işaretlemiştir. Ayrıca bu modelin bir yükseltmesi olan Samsung D900i bulunmaktadır, bu model bilgisayarınızdaki belgelere telefondan erişmek için kullanılabilir ve FM radyo eklemiştir, aynı zamanda daha yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır.

D900, Ağustos 2006 tarihinde Ultra Edition 13.8 olarak da bilinen Z720 ile yer değiştirdi. Bu değişim, 3 MP kamera, QVGA ekran, güncellenmiş arayüz ve yüksek hızlı HSDPA/3G bağlantısı ile gerçekleşti ve cihaz yalnızca Vodafone, Movistar (sadece İspanya) ve China Mobile (yalnızca Z728) için sunuldu. Vodafone ayrıca özel McLaren Özel Sürüm ünitelerini Sharp GX29 ve 770SH ile birlikte satmıştır.

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Telefon aşağıdakileri içeren özelliklere sahiptir:

  • Dört bant desteği: Telefon, dünya genelindeki tüm GSM ağlarında kullanılabilir.
  • Dahili hands-free fonksiyonu: Eller serbest kullanım için kolaylık sağlar.
  • Dahili Bluetooth kablosuz teknolojisi: Uygun cihazlarla kablosuz bağlantı imkanı sunar, örneğin kulaklık veya hoparlörlerle bağlantı kurabilirsiniz.
  • Özel animasyonlu arka planlar: Telefon, satış yapılan ülkeye göre farklı animasyonlu arka planlar sunar.
  • Hafıza kartı yuvası: 2GB'a kadar (en son yazılım güncellemesiyle sınırlı) MicroSD hafıza kartlarını destekler.
  • Dahili hafıza: Medya ve veriler için 60 MB dahili depolama alanı sunar.
  • MP3 zil sesleri: Kişiselleştirilmiş MP3 müzikleri zil sesi olarak ayarlamaya olanak tanır.
  • Hoparlör fonksiyonu: Eller serbest konuşma için hoparlörle görüşmeye izin verir.
  • Dijital ses çalar: MP3, WMA ve AAC/AAC+ ses formatlarını destekler.
  • 3.15 Megapiksel dijital kamera: Çeşitli çekim modları, LED foto/video ışığı (flaş), otomatik odaklama ve temel görüntü düzenleme işlevleri ile birlikte gelir.
  • MPEG-4, 3gp video kayıt: CIF 352x288 çözünürlüğünde 30 kare/saniye hızında video kaydı yapar ve video oynatımı sağlar.
  • Java oyunları: Java platformunda geliştirilmiş oyunları destekler.
  • Alarm saati: Üç yapılandırılabilir alarm ile hatırlatıcılar ayarlamaya olanak tanır.
  • Takvim: Etkinlikleri planlamak ve düzenlemek için takvim işlevi bulunur.
  • Hesap makinesi: Temel aritmetik hesaplamalar için dahili hesap makinesi mevcuttur.
  • FM Radyo (Sadece D900i modelinde): FM radyo istasyonlarına erişim sağlar (bu özellik belirli bir model veya bölgeye özgü olabilir).

Kızaklı telefon, aramaları kabul etmek ve sonlandırmak, klavyeyi kilitlemek ve açmak için yapılandırılabilir. Ayarlarda, telefonun kapalıyken bile kilidini açık tutmasına izin veren seçenekler bulunmaktadır.

Ancak, Samsung SGH-D900 aynı zamanda çoğu cep telefonunda bulunan bazı temel fiziksel özellikleri eksiktir. Örneğin, standart bir taşıma kılıfı veya kemer klipsi bulunmamaktadır, ayrıca uyumlu kemer klipsleri de yoktur, bu nedenle telefonu bir kemer üzerine sabitlemenin tek yolu, telefonla aynı boyutlara sahip genel bir kemer tutucu satın almaktır. Ayrıca, bir cep telefonu kayışını bağlamak için üzerinde çıkıntı yoktur. Bu, cep telefonlarını süsler, kolyeler ve diğer kişisel kayışlarla kişiselleştirmeyi seven insanların bu seçeneğe sahip olmayacakları anlamına gelir.

SGH-D900 bir dizi yazılım eksikliği yaşar. Java uygulaması, kullanıcıdan sürekli izin istemeden ağı erişimine izin vermez ve "her zaman izin ver" seçeneği bulunmaz. Ayrıca, telefonun içe aktarılan dosyaları SMS uyarı tonu olarak kullanma yeteneği yoktur, bu da kullanıcının yalnızca küçük varsayılan ses seçeneğini kullanabilmesi anlamına gelir. Kamera özellikleri de bir dizi tuhaflığa sahiptir, örneğin deklanşör sesinin gerçek görüntü yakalama işleminden yaklaşık yarım saniye önce gelmesi (beklenen pozlama süresi geçtikten sonra kullanıcının telefonu hareket ettirmesi nedeniyle bulanık ve kötü hedeflenmiş görüntülere yol açar.) Ayrıca, kamera düğmesini basılı tutarsanız fotoğraf çekilmez, kullanıcı hızlıca basıp bırakmak zorundadır. Fotoğraflar doğrudan hafıza kartına kaydedilemez ve zaten çekilen fotoğrafları taşımak, yinelenen dosya adlarına yol açar. Ayrıca, yalnızca "Benim Fotoğraflarım" klasöründeki görüntüler yakınlaştırılabilir, bu nedenle herhangi bir içe aktarılan görüntüyü yakınlaştırmadan önce o klasöre taşımak gereklidir.

SGH-D900i için Samsung, Picsel Document Viewer'ı FM radyo işlevine tercih ederek kaldırdı.

Verim[değiştir | kaynağı değiştir]

SGH-D900, 2007 yılında SGH-U600 modelinin tanıtılmasına kadar en ince kızaklı telefonuydu (Samsung U600, 1,09 cm kalınlığındadır ve D900 ile D900i'nin her ikisinin de kalınlığı 12.9 mm'dir). Ardından E840 piyasaya sürüldü (1,06 cm kalınlığında). D900, 3,15 MP kameraya (2048x1536 piksel) sahiptir. Video yetenekleri genellikle standartlardan daha yüksektir ve kayıt CIF (352x288 piksel) çözünürlüğünde yapılır. Dahili bellek ve isteğe bağlı MicroSD kart yuvası, müziği yolculuk sırasında dinlemek için ideal hale getirir. Yüksek sesli hoparlör ve ses netliği filtreleme yazılımı, gürültülü mekanlarda kolay kullanım sağlar. Pil ömrü, kompakt bir cep telefonu için uygun seviyededir ve bekleme modunda birkaç gün veya yaklaşık 5 ila 6 saatlik konuşma süresi sağlayabilir. Kaydırma mekanizması, başparmağı uzatmak veya geri çekmek için kolayca kullanılabilir bir çıkıntıya sahiptir. İçerideki arayüz, kullanıcıların telefonun profillerini değiştirmesine veya uygulama eklemesine izin vermez; bu, rakiplerine kıyasla yazılımı USB aracılığıyla yükseltebildiğiniz yerlerde geçerli değildir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Samsung D900 - Full phone specifications". 11 Haziran 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Chan, John (Ekim 2006). Tang, Jimmy (Ed.). "The Real Slim Slider". HWM Singapore. Singapur: Hardward Zone Pte Ltd: 76. ISSN 0219-5607. Erişim tarihi: 30 Haziran 2015. 

Harici bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]