Love Thy Trophy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Love Thy Trophy"
Family Guy bölümü
Bölüm no.2. sezon
5. bölüm
YönetmenJack Dyer
SenaristMike Barker ve Matt Weitzman
Prodüksiyon no.1ACX13
Yayın tarihi14 Mart 2000 (2000-03-14)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Brian in Love"
Sonraki →
"Death Is a Bitch"
Family Guy (2. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Love Thy Trophy" (TürkçeÖdülünü Sev), komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun beşinci bölümü olup, Fox kanalında 14 Mart 2000 (2000-03-14)'de yayımlandı. Bölümde Peter ve komşuları, Quahog'da düzenlenen bir geçit töreninde ödül kazanan bir gösteri düzenler. Ödül kısa süre içerisinde komşuların saplantısı haline gelir ve ödül kaybolduğunda komşular birbirleri ile kavga etmeye başlar. O sırada Meg, Stewie'yi terk edildikten sonra evlât edindiğini ve onun uyuşturucu bağımlısı olduğunı söyleyerek daha fazla bahşiş almayı başardığı işinden kazandığı para ile kendisine bir Prada çanta alır. Komşular ise daha sonra aralarındaki anlaşmazlıkları giderir ancak Meg'in yaptıkları sebebiyle bir koruyucu barınağa bırakılan Stewie'yi kurtarırlar ancak bu sırada Meg'in Prada çantasını kaybederler. Bölümün sonunda Brian'ın köpeklerin buldukları şeyleri gömme içgüdüleri sebebiyle ödülü de gömdüğü öğrenilir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Quahog'da her yıl düzenlenen hasat festivali geçit töreninin bu yılki teması, Peter tarafından Tony'nin Angela'yı çıplak gördüğü bir Who's the Boss? bölümü olarak seçilmiştir.

Peter, Quagmire, Cleveland ve Joe tarafından hazırlanan gösteri kazanır ancak adamlar, Altın İstiridye ödülünün kimin evinde tutulacağı konusunda anlaşmazlığa girerler ve ödülü, yolun ilerisinde heykeller tarafından engellenen bir yere koymaya karar verirler. Ertesi gün ödül kaybolur ve herkes birbirinden şüphelenmeye başlar.

Meg, bir gözleme evinde kendisine bir süredir istediği Prada çantasını alabilmek için işe başlar. Lokanta sahibi Flappy, Stewie'nin onun bebeği olduğuna inanır ve bu sebeple işi Meg'e verir. Meg, Stewie'nin kokain bağımlısı bir bebek olduğunu müşterilere söylediğinde müşterilerin kendisine daha fazla bahşiş verdiğini fark eder. Stewie, lokantadaki gözlemeleri beğendiği için bu oyuna dahil olur.

Çocukları Koruma Hizmetleri'nden bir görevli, Flappy'e Meg'in adresini sorar. Spooner Caddesi'nde komşular kayıp ödül için kavga etmektedir ve Joe, Quagmire ve Cleveland, Griffinlerden kötü bir şekilde bahseder. Onların Griffinler hakkında kötü sözler söylemesi, Meg'i arayan görevliyi, Stewie'nin birçok farklı kökenden çocukla birlikte yaşadığı bir barınağa yönlendirir. Komşular, Stewie'yi kurtarmak için aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakır. Casusluk görevi başarısızlıkla sonuçlandığında, Meg'in Prada çantasını Stewie ile değiş tokuş yaparlar. O gece Rod Serling, Brian'ın ödülü Griffinlerin bahçesine gömdüğünü söyler. Brian, sırrını açığa çıkardığı için Serling'e bir kürekle saldırır ve onu da gömmeye kalkar.

Bölümün sonunda Stewie, Flappy'nin gözlemelerini artık yiyemediği gerekçesiyle hastalanmış, ateşi yükselmiştir. Trainspotting filminde olduğu gibi kendisin tavanda yürüdüğü ve ardından kafasını çevirerek kendisine baktığı bir hayal görür.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm, yazar ekibi Mike Barker ve Matt Weitzman tarafından yazıldı ve Jack Dyer tarafından ikinci yapım sezonundan sonra yönetildi.

Dizide tekerrür eden oyuncu kadrosunun yanı sıra ses oyuncusu Tara Charendoff ve oyuncu Debra Wilson'ın konuk oyunculuklarına yer verildi. Tekerrür eden konuk oyuncular arasında Lori Alan, Mike Henry, Danny Smith, Jennifer Tilly ve Patrick Warburton yer aldı.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

2008 yılındaki incelemesinde IGN'den Ahsan Haque bölüme 10 üzerinden 9.3 puan vererek "bu bölümdeki hikâye başarılı bir şekilde aktı" yorumunda bulundu ve bölümdeki kesitlerin "az sayıda tutulduğuna" dikkat çekerek, hikâyenin kendisinin bölümün mizahının büyük bir kısmını sırtladığını belirtti. Haque, "Love Thy Trophy" isimli bölümde bazı karakterler hakkında "yeni bazı önemli bilgilerin de açığa çıktığını" sözlerine ekledi.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haque, Ahsan. "Family Guy: "Love Thy Trophy" Review" (İngilizce). IGN. 28 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]