Brian in Love

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Brian in Love"
Family Guy bölümü
Bölüm no.2. sezon
4. bölüm
YönetmenJack Dyer
SenaristGary Janetti
Prodüksiyon no.2ACX01
Yayın tarihi7 Mart 2000 (2000-03-07)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Da Boom"
Sonraki →
"Love Thy Trophy"
Family Guy (2. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Brian in Love" (TürkçeBrian Âşık), komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun dördüncü bölümü olup, Fox kanalında 7 Mart 2000 (2000-03-07)'de yayımlandı ve Sam Waterston, Dr. Kaplan rôlünde konuk oyuncu olarak görev aldı. Bölümde Brian Griffin, idrar kaçırma sorunu nedeniyle bir psikiyatriste gider ve ardından Lois'e âşık olduğunu fark eder.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Lois, Stewie halıya işediği için kızgındır. Stewie bunu yaptığını inkâr eder ancak Lois ve Peter, bunu Stewie'nin tuvalet eğitimi zamanının geldiğinin bir işareti olduğuna emindir. Peter'ın Stewie'ye tuvaleti öğretmeyi denemede başarısız olmasının ardından aile alışverişe çıkar. Kasada Brian kazayla altına kaçırır ve bunun üzerine Stewie'nin masum olduğu anlaşılır.

Bunun üzerine Brian, Dr. Kaplan adındaki bir psikiyatriste görünür. Doktor, Brian'ın orta yaş krizine girdiğine karar verir. Brian bunun üzerine seyahate çıkar. Seyahat sonrası kendisini iyi hisseden Brian, eve döndükten kısa bir sonra Stewie, ondan intikam almak için evin salonuna işer. Bunu yaptığını hatırlamayan Brian, Dr. Kaplan'a geri giderek sorununun kökenine inmeye karar verir. En son olayın Peter ve Lois arabalarını yıkarken birbirleri ile su savaşı yaparken olduğunu söyledikten sonra Dr. Kaplan, Brian'ın Lois'e âşık olduğunu düşünür. Brian ve Lois, durum hakkında konuşur ve ikili arkadaş kalmaya karar verir. Brian'ın Lois'e âşık olduğundan habersiz olan Peter, Brian'ın ileride bir ahmakla beraber olacağını tahmin eder.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

2008 yılındaki incelemesinde IGN yazarı Ahsan Haque bölüme 10 üzerinden 8 puan verdi ve bölümde Brian'ın Lois'e olan aşkını "mükemmel bir şekilde inandırıcı bir şekilde sunduğunu ve neredeyse yürekleri burkan bir hikâye olduğunu" söyledi. Haque ayrıca "her ne kadar bölümdeki her şaka komik olmasa da, dizinin Brian'ın hislerine odaklanması hem eğlence hem de dizinin devam eden hikâyesi açısından önemli" yorumunda bulundu.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haque, Ahsan. "Family Guy: "Brian in Love" Review" (İngilizce). IGN. 30 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]