A Picture Is Worth a 1,000 Bucks

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"A Picture Is Worth a 1,000 Bucks"
Family Guy bölümü
Bölüm no.2. sezon
11. bölüm
YönetmenGavin Dell
SenaristCraig Hoffman
Prodüksiyon no.2ACX07
Yayın tarihi16 Nisan 2000 (2000-04-16)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Running Mates"
Family Guy (2. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"A Picture Is Worth a 1,000 Bucks'" (TürkçeBir Resim 1.000 Papele Beder), komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun on birinci bölümü olup, Fox kanalında 16 Nisan 2000 (2000-04-16)'de yayımlandı. Murphy Brown rolünde Candice Bergen, Corky Sherwood rolünde Faith Ford ve Jim Dial rolünde Charles Kimbrough yer aldı. Mila Kunis, bu bölüm ile birlikte Lacey Chabert'ten Meg karakterini seslendirme görevini üzerine aldı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter, kendi doğum günü partisi için ailesini Bob's Funland ve Putt Putt Golf'e götürmektedir. Etkinliğin sahibi Bob Funland, kısa bir süre sonra onlardan ayrılmasını ister zira Peter, orada bulunan diğer müşterileri rahatsız etmektedir. Peter, Bob Funland'in okuldayken arkadaşı olduğunu öğrendikten sonra kendisinin onun kadar başarılı biri haline gelmediğinin farkına vararak üzülür. Chris, Peter'a doğum günü hediyesi olarak kendisinin yaptığı çok güzel bir resim verir ancak Peter, o resmi arabasının camındaki bir deliği kapatmak için kullanır. Antonio Monatti adındaki bir sanat tüccarı Chris'in resmini 5.000 dolara satın alır ve Peter'dan Chris'i, onun ünlü bir sanatçı haline gelebileceği Manhattan'a getirmesini ister.

Peter, Chris'i tümüyle Monatti'nin ellerine teslim ederken ailenin geri kalanı New York şehrine seyahate çıkmış, şehrin kendilerine sunduklarından büyülenmiştir. Monatti, Chris'in dış görünüşünü tümüyle değiştirerek onun saçını yeşile boyamış, havalı kıyafetler giydirmiş, adını "Christobel" olarak değiştirmiş ve onu Kate Moss ile tanıştırmıştır. Peter'ın yol yordam bilmemesi sebebi ile Monatti ile arasının açılması sonucunda Monatti, Chris'e babasından daima uzak durmasını söyler. Chris istemeden de olsa bunu kabul eder ve bunun üzerine Peter, Chris'i evlatlıktan reddedip Meg'in ıslık çalmadaki yeteneğine odaklanır.

Chris'in şaheserlerinin, Peter'ın Andy Warholvari bir biçimde çizilmiş portreleri olduğu anlaşılır. Monatti ve diğer sanatseverler, bu yeni çalışmaları beğenmez be Chris'i reddederler. Aile Quahog'a dönmeye hazırlanırken, moda tasarımcısı Calvin Klein, Stewie'yi görür ve derhal onu kendisinin yeni çocuk bezi serisinin reklamlarında oynaması için işe alır.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Craig Hoffman tarafından yazıldı ve Gavin Dell tarafından ikinci yapım sezonunun tamamlanmasından hemen önce yönetildi. Bu bölüm ile birlikte Mila Kunis, Meg rolünü Lacey Chabert'ten kalıcı olarak geri aldı. Chabert, Family Guy'deki rolünü Party of Five'daki rolü gerekçesiyle bırakmıştı. Yardımcı yönetmenler Peter Shin ve Pete Michels, Dell'e bu bölümü yönetmesinde yardımcı oldu. Dizinin tekerrür eden kadrosunda yer alan Craig Hoffman ve Danny Smith, bu bölümün yardımcı yapımcılığını üstlenirken, Mike Barker, Matt Weitzman ve Sherry Gunther bölümün yapımcılığını, Ricky Blitt ile Chris Sheridan bölümün ortak yapımcılığını ve Neil Goldman, Garrett Donovan, Mike Henry, Mark Hentemann, Jim Birnstein ve Michael Shipley ise hikâye editörlüğünü üstlendiler.

Dizinin tekerrür eden kadrosunun yanı sıra Dee Bradley Baker ve American Dad!'deki çalışmaları ile bilinen Rachael MacFarlane bu bölümde sırasıyla Calvin Klein ve Kate Moss/Minnie Mouse rollerinde konuk oyuncu olarak görev aldılar. Baker ve MacFarlane'in yanı sıra, Candice Bergen, Faith Ford, Charles Kimbrough ve Joe Regalbuto bölümde sırasıyla Murphy Brown'daki Murphy Brown, Corky Sherwood, Jim Dial ve Frank Fontana rollerini üstlendiler. Bergen ve Ford bu bölüm ile birlikte bu sezondaki ikinci konuk oyunculuklarını yaptılar. İkili daha önce "I Am Peter, Hear Me Roar" ismli bölümde yer almıştı. Peter, Chris, Stewie ve Quagmire rollerinin yanı sıra dizinin yaratıcısı Seth MacFarlane, bu bölümdeki sanat tüccarı Antonio Monatti karakterini de seslendirdi. Jennifer Tilly ve Patrick Warburton sırasıyla Bonnie ve Joe Swanson karakterlerini seslendirirken, yazar Danny Smith de bu bölümde küçük bir rol aldı.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 yılındaki incelemesinde IGN yazarı Ahsan Haque, bölüme 10 üzerinden 8.3 puan vererek bölümün "güçlü" olduğunu, "akılda kalıcı bazı kesit sahneler ve karakter dakikaları" içerdiğini belirtti. Haque, Chris'in babasının resimlerini yapmasına yönelik olarak ise "Family Guy'dan beklenmeyen kadar duygusal bir an." yorumunda bulundu.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Callaghan, Steve (2005). "A Picture Is Worth a 1,000 Bucks". Family Guy: The Official Episode Guide, Seasons 1–3 [Family Guy: Resmî Bölüm Rehberi, 1-3. Sezonlar] (İngilizce). New York: HarperCollins. ss. 81-85. ISBN 0-06-083305-X. 

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haque, Ahsan. "Family Guy: "A Picture Is Worth 1,000 Bucks" Review" (İngilizce). IGN. 5 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]