Let's Go to the Hop

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Let's Go to the Hop"
Family Guy bölümü
Bölüm no.2. sezon
14. bölüm
YönetmenGlen Hill
SenaristMatt Weitzman ve Mike Barker
Prodüksiyon no.2ACX04
Yayın tarihi6 Haziran 2000 (2000-06-06)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Road to Rhode Island"
Sonraki →
"Dammit Janet"
Family Guy (2. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Let's Go to the Hop'", komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun on dördüncü bölümü olup, Fox kanalında 6 Haziran 2000 (2000-06-06)'de yayımlandı. Fairuza Balk, Gregg Allman, Mary Kay Bergman, Patrick Bristow, Wayne Collins, Tom Dorfmeister, Joey Slotnick ve Fred Tatasciore, bölümde konuk oyuncu olarak yer alır.

Plot[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gece Rhode Island üzerindeki büyük bir fırtına sırasında Kolombiyalı bir kartel uçağına yıldırım çarpar ve uçak düşer. Düşen uçakta yer alan bir kargoda psikoaktif karakurbağası yer aldığı görülür. Kurbağalardan birisi, James Woods Bölgesel Yüksek Okulu'nda okuyan iki öğrencinin eline geçer ve bu öğrenciler, okulda uyuşturucu fanatizmi yapmaya başlar. Lois ve Peter, okulda kurbağa yalama problemi baş gösterdiğinde endişelenmeye başlarlar. Chris'in cebinde bir karakurbağası bulduktan sonra şüphelenen ikili, daha sonra kurbağayı Meg'in tuttuğunu ve Meg'in de bunu okulun Kış Balosu'ndaki yerini güvence altına alabilmek için yaptığını öğrenirler. Peter o an kendisinin öğrencilik yıllarında baloya katılmak için Phoebe Diamond'a çıkma teklif ettiği zaman ne kadar gerildiğini hatırlar. Lois ve Peter daha sonra çocuklarını bu uyuşturucu probleminden korumak için bir şeyler yapmaya karar verir. Peter, Meg'in okul müdürü ile konu hakkında konuşur ve ertesi gün okula "Lando Griffin" adında, Meg ile herhangi bir akrabalığı bulunmayan gizli bir öğrenci olarak gelir.

Çok geçmeden Peter, (Lando olarak) James Woods Yüksek Okulu'ndaki öğrencileri kurbağa yalamanın kötü olduğu konusunda ikna etmeyi başarır. Bunu kendisine bir fırsat olarak gören Meg, Lando'nun kendisine Kış Balosu'nda katılmasını teklif ettiği yalanını söyler ve bunun üzerine okuldaki popülerliği derhal artar. O sırada Peter, "yüksek okul" deneyiminden hoşnut gibi görünmekte ve yeni Lando karakterinin tadını gereğinden fazla çıkarmaktadır. O kadar ki bir gün Meg, büyük balo gecesi okula geldiğinde "Lando"nun aslında Kış Balosu'na okulun popüler kızlar grubunun bir üyesi olan Connie D'Amico ile birlikte gideceğini öğrenir.

Lois, Peter'ın akıl almaz davranışlarına inanamamaktadır. Brian, Peter'ın hislerini eski aşkı Phoebe'den Connie'ye aktardığını söyler. Lois'in Peter'ın dansa gitmesini yasaklamasına rağmen Peter kaçar ve dansa gider. Lois, Meg'i dansa tek başına gitmesi konusunda teşvik eder. Peter (Lando olarak) ve Connie, Kış Balosu'nun kral ve kraliçesi olarak duyurulmak üzereyken Peter bu fırsatı değerlendirerek aslında Meg'in kendisinin ilk tercihi olduğunu söyler. Bu durum, Meg'in çevresindekilerinin Meg'e olan ilgisini arttırır. "Lando" ardından geceden ayrılır ve kimse ondan bir daha haber alamaz. Lando'nun ayrılmasının ardından Connie'nin arkadaşları ve birer futbol oyuncusu olan Scott ve Doug, Meg ile kimin önce dans edeceği konusunda aralarında tartışır ve Doug seçilir. Ertesi gün haberlerde "Lando"nun öldüğü haberi verilir. Cesedinin bulunamamasının ardından polis, soruşturmanın sona erdirildiğini ve herkesin hayatlarına devam etmesi gerektiğini söyler. Meg okulda popüler biri haline gelir ve o yılın andacı Lando'ya adanır. "Don't You (Forget About Me)" şarkısı çalar ve bölüm sona erer.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Mike Barker ve Matt Weitzman bölümün yazarlığını yaptı.

Bölüm Mike Barker ve Matt Weitzman tarafından yazıldı ve Glen Hill tarafından yönetildi. Dizide tekerrür eden oyuncu kadrosunun yanı sıra oyuncu Fairuza Balk, müzisyen Gregg Allman, ses oyuncusu Mary Kay Bergman, oyuncu Patrick Bristow, oyuncu Wayne Collins, oyuncu Tom Dorfmeister, ses oyuncusu Joey Slotnick ve ses oyuncusu Fred Tatasciore bu bölümde konuk oyuncu olarak görev aldılar. Dizide düzenli olarak ses oyunculuğu yapan Lori Alan, yazar Mike Henry ve yazar Danny Smith de bu bölümde kısa bir süreliğine yer aldılar.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 yılındaki incelemesinde IGN yazarı Ahsan Haque, bölüme 10 üzerinden 9 puan verdi ve bölümün izleyenleri "durmaksızın güldürdüğünü" ve bölümde "unutulmaz müzikal bir sahnenin, muhteşem bir hikâyenin ve mükemmel esprilerin yer aldığını" söyledi.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Callaghan, Steve (2005). "Let's Go to the Hop". Family Guy: The Official Episode Guide, Seasons 1–3 [Family Guy: Resmî Bölüm Rehberi, 1-3. Sezonlar] (İngilizce). New York: HarperCollins. ss. 86-89. ISBN 0-06-083305-X. 

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haque, Ahsan. "Family Guy: "Let's Go to the Hop" Review" (İngilizce). IGN. 5 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]