Fifteen Minutes of Shame

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Fifteen Minutes of Shame"
Family Guy bölümü
Bölüm no.2. sezon
12. bölüm
YönetmenScott Wood
SenaristSteve Callaghan
Prodüksiyon no.2ACX08
Yayın tarihi25 Nisan 2000 (2000-04-25)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"Road to Rhode Island"
Family Guy (2. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Fifteen Minutes of Shame'" (TürkçeOn Beş Dakikalık Utanç), komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun on ikinci bölümü olup, Fox kanalında 25 Nisan 2000 (2000-04-25)'de yayımlandı. Bölümün ismi, Andy Warhol'un herkesin hayatlarında bir kez 15 dakikalık üne sahip olacağına yönelik görüşünden esinlenilerek verilmiştir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter, Quahog'un kuruluşunu kutlayan bir gösteride yer almaktadır. Gösteri, Quahog'un Belediye Başkanı Adam West tarafından yönetilmektedir. Adam West, Family Guy dizisinde ilk kez bu bölümde yer almaktadır. Peter, gösteriler sırasında bir midye kabuğu içerisinde denizin açıklarından sahile doğru yüzmektedir. O sırada dev dalgalar Peter'ı sahile sürükleyerek Peter'ın midye kostümünü çıkarır ve bunun sonucunda Peter, sahile çıplak olarak ulaşır. Bu durum, Meg'in utanmasına yol açar. Aile bir benzin istasyonuna geldiğinde Peter halen çıplaktır ancak halka açık bir yerde çıplak olmasına rağmen bundan utanmış görünmemektedir. O sırada Peter, Kevin Swanson'ı çalışırken görür ve onu arabaya götürerek Meg ile dalga geçer. Meg evde arkadaşları ile bir pijama partisi düzenlemektedir ve Lois onların bir oyun oynadığını görerek onlara katılmaya karar verir. Meg bundan utanır ve o sırada Chris'in de koltuğun arkasında, kızların kendi aralarında bir yastık kavgası yapmalarını izlemek umuduyla saklanmaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Peter'ın babası merdivenlerden yuvarlanıp göbeğini bir yere sıkıştırır ve tüm bu rezilliklerin ardından Meg, harekete geçmeye karar verir.

Meg, ailesini The Diane Simmons Show'a davet ederek ailesinin sorunlarını tartışmak ister ancak ailesi onu daha da utandırarak kendilerinin rol aldığı The Real Live Griffins (TürkçeGerçek ve Canlı Griffinler) ismindeki bir reality şova başlar. Meg ailesini ve programı terk eder ve onun yerini genç bir seks sembolü alarak şovun en sevilen karakteri olur. Bir süre sonra tüm aile bireylerinin yerini başka karakter alır ve Tom Arnold, Peter olarak; Fran Drescher, Lois olarak; "Boogie Nights'taki o adam" (Philip Seymour Hoffman), Chris olarak ve Mary-Kate ve Ashley Olsen ise Stewie ve Brian olarak görev alarak gerçek Griffinleri, programın sözleşmesi sona erene kadar bir motelde yaşamaya zorlar. Peter, Meg'in ailesine katılması ile birlikte ona bir dondurma verir ve Meg, bölümün sonunda bilgisayarına bir günlük girdisi ekler. Stewie ardından Meg'in günlük girdisindeki son cümlesi "Daha mutlu olamam."ı "HEPSİNİ ÖLDÜRMEK İSTİYORUM." ile değiştirir.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

Steve Callaghan, bu bölümü yazdı.

2009 yılındaki incelemesinde IGN yazarı Ahsan Haque, bölüme 10 üzerinden 9.9 puan verdi ve bölümü "izler izlemez klasikleşen" ve "Family Guy'ın en komik ve en yaratıcı bir şekilde oluşturulmuş bölümlerinden biri" olarak yorumladı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Callaghan, Steve (2005). "Fifteen Minutes of Shame". Family Guy: The Official Episode Guide, Seasons 1–3 [Family Guy: Resmî Bölüm Rehberi, 1-3. Sezonlar] (İngilizce). New York: HarperCollins. ss. 86-89. ISBN 0-06-083305-X. 

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haque, Ahsan. "Family Guy: "15 Minutes of Shame" Review" (İngilizce). IGN. 21 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]