Kullanıcı mesaj:William Wallace/Arsiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: İremucar tarafından 16 yıl önce TEŞEKKÜRLER başlığına

[Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri|VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri]][kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


60px|right Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Metal Militia ileti 11:06, 19 Temmuz 2007 (UTC)

kısa madde yapmıyoruz iki dakika sabredilirse maddenin devamı gelecektir.biz maddeyi kafadan değil araştırarak yazıyoruz Bu imzasız yazı Blackrome (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Oluşturduğunuz maddeler en azından taslak madde kriterlerini sağlamalıdır. Tek satırlık maddeler görüldüğünde silinirler. Dilerseniz önce Vikipedi kurallarını öğrenmenizde fayda olabilir. Mesaj ve tartışma sayfalarını kullanırken imzanızı atmanız, diğer kullanıcılarla mesajlaşırken üslubunuza dikkat etmeniz de ayrıca yararınıza olacaktır. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 11:19, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Sayın Blackrome tabii ki çok kısa.Ama eğer baştan yazmak isterseniz yardımcı olurum.--Çarşıhastası 12:16, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 20:01, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 20:01, 19 Temmuz 2007 (UTC)

bayım büryanın patenti siirtte bitliste değil.Ayrıca güneydoğuda değil siirtte ve bitliste tek yapılır.Bu sebeblerden dolayı yaptığınız değişikliği geri alıyorum.Aksini düşünüyorsanız mesaj atınız.Ayrıca tartışmada kuyunun derinliğiyle ilgili bilen biri yazsın demişsiniz eger siirte yolunuz düşerse kuyunun neden derin olduğunu anlarsınız ama ben yine izah edeyim siirte büryan lokantaları 2 yada 3 tane ve rabet çok onun içinde bir seferinde daha çok yemek çıkıyor ve ayrıca büryanın lezzeti kuyunun derin olmasından gelir.--Blackrome 19:44, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Üslubunuza dikkat etmeniz konusunda sizi daha önce de uyarmıştım. Karşımızdakinin Bay/Bayan olup olmadığını bilemeyeceğimiz için genellikle kullanıcı adıyla hitap ediyoruz. Konuya dönecek olursak; sanırım maddenin geçmişine bakarken gözünüzden kaçmış, bahsettiğiniz değişikliği yapan ben değilim. Lütfen tekrar bakın ve ilgili kişiyle temasa geçin. Bu arada, eğer araştırmalarınız bittiyse maddeyi geliştirin. Zira gördüğüm kadarıyla madde hala tek satırdan ibaret ve bu durumda korkarım ki silinmesi gerekecek. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:01, 19 Temmuz 2007 (UTC)


Büryan maddesinde yaptığım değişiklik için özür dilerim.O maddeyi geliştirebilirdiniz.--Çarşıhastası 13:54, 21 Temmuz 2007 (UTC)

MADDE SİLME[kaynağı değiştir]

Vikide çok kısa maddeler var.Bunları bulup sil şablonu koyuyorum.Benim gibi yönetici olmayan vikipedistlerin maddeleri silme hakkı yok mu?Var ise öğretebilir misiniz?--William Wallace 07:29, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Her kısa maddenin silinmesi de gerekmiyor; taslak şablonu konarak, konuya ilgi duyan kullanıcılar tarafından geliştirilmesi sağlanabilir. Taslak şablonlarının da çeşitleri var, maddeye uygun olanını bulmak gerek tabii ki. Silme yetkisi sadece yöneticilerde var. Bu arada, imzanızı bu kadar sıklıkla değiştirmeniz pek uygun bir davranış değil, zira yeni bir kullanıcı olmanız dolayısıyla, Vikipedi topluluğu sizi tanımakta zorlanacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 07:34, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Sanırım senin oluşturmak istediğin Kullanıcı:Blackrome/Ödüllerim sayfasıydı diğerine sil şablonu koydum. - OnurRC 09:32, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Merhabalar. Yüklediğiniz resimler sadece size aitse, siz çektiyseniz kişisel etiketi kullanınız. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 12:26, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Uyardığınız için teşekkürler. Gerekenler yapıldı. İyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 13:20, 22 Temmuz 2007 (UTC)

24 saatlik bir engelleme aldı. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:42, 22 Temmuz 2007 (UTC)

havacılık portalı güncelleme[kaynağı değiştir]

Selam Havacılık portalını güncellerken arşivlemeyi unutmamak gerek. Yaptığın değişiklikleri geri aldım çünkü arşivleme yapmamışsınız. ortal içinde genel kural gündemdeki maddenin ve resmin en az 1 hafta kalmasıdır. Bunu Arşive bakarak bulabilirsiniz. Eğer tekrar aynı değişikliği yapmak ,isterseniz son eklenen madde ve resimlerin üzeirnden en az bir hafta geçmesini bekleyip arşivleme yaprak daha önce yayınlanmamış bir maddeyi ve resmi portala ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.--Erkan 15:55, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Tekrar selam, arşivlemek tek eksiklik olmadığı için genel tehammule uymak adına bir hafta sure gecmedigi icin dediginizi yapmadim. Yapabilecegimi tabiki biliyordum. Ama burada mesele benim bilmem değil sizin bunu biliyor oldugunuzdan emin olmak istemem idi. Tamamen iyi niyet dahilinde hatirlatmak amacli yaptigim uyariyi lutfen baska turlu yorumlamayin. Saygilarimla.--Erkan 06:00, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Madde genişletme[kaynağı değiştir]

Maddeleri genişletirken değişikliklerinizi her defasında kaydetmeden toplu bir şekilde yapmanız en azından "Son Değişiklikler" sayfasını takip eden diğer kullanıcıları rahatlatacaktır. Kolay gelsin. -- tema 18:36, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Portal sosyalizm oylama[kaynağı değiştir]

Merhabalar Portal sosyalizm oylama'yı madde olarak açmışsınız portalın bir alt sayfası olarak açılmalıydı.Bunun için siliyorum. İkinci olarak bir oylamanın geçerli olmasının birinci kuralı Oylamaya başlamadan önce, oylanacak konu tartışılmasıdır. Eğer tartışmanın sonucunda birşey çıkmıyorsa, kilitlenmişse oylamaya gidilir. Nedenini Vikipedi:Tartış, oylama yapma sayfasındaki deneme yazısında bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:43, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Dediğim gibi zaten yaptığınız oylama geçersiz. Bu sebeple doğru başlık altında kopyalayıp yapıştırmamın bir anlamı yok. Lütfen oylama yapmadan önce konuşunuz ve anlaşmaya çalışınız. Lütfen Vikipedi:Tartış, oylama yapma sayfasını okuyunuz. --Machiavelli' msj 18:59, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Amblem Adil kullanım resmi yani telifli ve Vikipedi'de VP:AKP'ye göre burada bulunmasına izin veriliyor. Bu politikanın 9. maddesi der ki:

Adil kullanım resimleri sadece maddelerde kullanılabilir. Madde alanı dışında kullanım, adil kullanım doktrini dışına çıkmaktadır. Asla şablonlarda (taslak ve dolaşım şablonları da dahil olmak üzere) veya kullanıcı sayfalarında kullanılmamalıdır.

Bu sebeple kullanıcı sayfanızdan adil kullanım resimleri çıkarılmıştır.--Machiavelli' msj 19:02, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Portal sayfalarında da kullanılmalı. Anlayışınızı için teşekkürler. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:07, 27 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba, uyarın için teşekkür ederim. 27 Temmuz güncellemesini yapmışsın. 3 Ağustos^da gerekli değişiklikleri yaparım. Bu arada belki birkaç kırmızı bağlantıyı mavileştirebilirim. İyi çalışmalar.--Boyalikus 01:53, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Seçkin madde/resim adayları sayfalarında karşı oy vermenizin yanısıra, nedenlerini de belirtmemeniz halinde oyunuz geçersiz sayılacaktır. Bilginize. --Metal Militia ileti 10:13, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Seçkin Portal[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Tabi adaylıktan çekebilmeniz için arşiv sayfaları vardır. Prosedürü vardır. Ama seçkin portal bölümünün hiçbir alt yapısı olmadığı için işler karışık. En iyisi böyle durması.--Machiavelli' msj 19:05, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Vikipedide oy önemsiz birşeydir. Asıl olan konuşmak ve bir fikir birliğine varmaktır. Size yüksek ihtimalle bağlantısını vermiştim ama Vikipedi:Tartış, oylama yapma sayfası bunu çok iyi açıklar. Benim yorumum; aday gösterilmeden önce sistemi kurmak gerekir ve seçkin portal sistemin bir altyapısı bulunmuyor. Yeni kategoriler, sayfalar, çeviriler ve şu anki seçkin içerik bölümüne adapte olması gibi şeylerin yapılması gerekiyor. Yapılmadan öncede topluluğun karar vermesi gerekiyor. Tek bir kişinin sadece seçkin portal sayfasını kopyala yapıştırla 3 dakikada yapmasıyla hiçbir şey olmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:12, 30 Temmuz 2007 (UTC)
Söylediklerim sosyalizm portalı ile ilgili değildi, Seçkin portal sistemiyle ilgiliydi.--Machiavelli' msj 19:18, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şu anda bir bürokratımız bulunmadığı için (isim değişikliğini ancak onlar yapabiliyor) bunu biraz uzun yoldan, Meta'ya istekte bulunarak halletmeniz gerekecek. Bu adreste isteğinizi belirtebilirsiniz. İsteğinizi örneğin şöyle ekleyebilirsiniz (belirttiğim sayfaya):

===Blackrome @ tr.wikipedia===
I request that [[:w:tr:User:Blackrome]] on the ''Turkish Wikipedia'' is changed to [[:w:tr:User:YeniKullanıcıAdı]]:
*'''Local old user page:''' [[:w:tr:User:Blackrome]]
*'''Automatic local list of bureaucrats:''' [[w:tr:Special:Listusers/bureaucrat]]
Thank you! ~~~~

YeniKullanıcıAdı kısmına istediğiniz yeni kullanıcı adını belirtmeniz gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 10:09, 31 Temmuz 2007 (UTC)


Çok kısa içeriğin tanımı nedir, içeriğin tanımından kim sorumlu, hangi sayfalarım çok kısa içerikli, yapımı devam eden sayfaların içerikleri bu kapsamaya dahil mi, duvara çakılan çivinin birini (onun) evinde estetiğini bozmuyosa kime zararı vardır. Başka biriri yanına yeni bir çivi çakar daha büyük bir nesne asılır, olan bilgiyi silme hakkıda nedir? Kolay gelsin.----Tegiiinmesaj 15:57, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin. Engellemeden önce en azından bir kere uyarmak daha doğru olur ama umursamazlıktan gelirse engellenebilir. Bildirdiğin için teşekkürler --Pinar 12:02, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Merthaba blackrome katkılarını inceliyordum da senden rica etsem madde açarken kategori, eğer varsa interviki ekleyebilirmisin. Başarılarının devamını dilerim. İyi akşamlar--A-4 19:18, 3 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhaba, özel isimlerden sonra gelen -daki/-deki ekleri kesme işaretiyle ayrılıyor. Ondan kategori doğru açılmış. İyi akşamlar, --20pxBahar (yine ben!) 19:45, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Evet %100 eminim, bu sene OKS'ye girdim ve birçok kategoriyi ben düzenledim. --20pxBahar (yine ben!) 19:49, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Çok teşekkür ederim kullanıcı sayfanızda çok güzelmiş--A-4 20:07, 3 Ağustos 2007 (UTC)

süper espri. Çok güldüm.Hatta webcamden oldukça ciddi bir konu hakkında konuşurken güldüm ve bu yüzden biraz utandım.halada gülmekteyim.Umarım karşındakine ayıp olmaz--A-4 20:11, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Vikipedi,paltolonunuzu indirmeden yaşıyabileceğiniz en büyük zevk. bu kelimeye gene son derece ciddi konuşma sırasında tanık oldum bu harika ya müthiş süper.--A-4 20:30, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Sayın Metal Militia ananim kullanıcı olan Kullanıcı:88.226.223.86 vikipedi maddelerine zarar vermektedir.Messi maddesine Messi cimbomda,158 bin avroya geldi gibi asılsız değişiklikler yapıyor.Ben uyardım yaptığı değişikliği geri aldım bir tane da kullanıcıda uyarmış ama anonim kullanıcı ısrarla vandalizm yapmaya devam ediyor.Süresiz engellenmesini talep ediyorum ayrıca cezasının sizin tarafınızdan banada söylenmesini arz ediyorum--William Wallace 20:52, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı vandalizm nedeniyle 3 saat engellendi. Lütfen kullanıcıların mesaj sayfalarına, tartışmayı uzatacak, karşılıklı atışmaya neden olabilecek ifadeler yazmayınız. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:58, 3 Ağustos 2007 (UTC)


Cevabımın şiddetinden susuyorum![kaynağı değiştir]

Vikipedi:Seçkin portal adayları sayfasında yazdığım yorumun altında, "akbabalarda geldi." ifadeniz var. Bunun bir yanlışlık olduğunu düşünmek istiyor ve şimdilik cevabımın şiddetinden susuyorum.. Biliginize.--Hasan Sami 05:04, 4 Ağustos 2007 (UTC)

İnsanlar hata yapabilir önemli olan hatalarından ders çıkartmaktır.Bu sayfaya bakarsanız sevinirim.--William Wallace 21:28, 20 Ağustos 2007 (UTC)

  • Özür dileme erdemliliğini gösteren bir insanı incitmişim belki de.. Böyle ise, özür dilemesi gereken benim. Takmayınız lütfen.. Bu sıcaklar hepimizi etkiliyor dostum.--Hasan Sami 04:21, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Bu ve şu sayfada kullandığınız ifadeler, Vikipedi'nin kişisel saldırı yasaktır ilkesinin ihlalidir. Erişiminiz bir hafta süreyle engellenmiştir. Döndüğünüzde lütfen üslubunuza azami dikkat gösteriniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 17:55, 5 Ağustos 2007 (UTC)

Havacılık portalı güncellemesi[kaynağı değiştir]

Tekrar ve son kez yazıyorum. Havacılık portalı bana ait değil ancak her yerde olduğu gibi oradada bazı kurallar var. Bu kurallara uymak istemeyebilirsiniz ancak bunu tartışarak çözebiliriz. Portal sayfasında gösterilen bir madde veya resim en az bir hafta kalmalıdır şeklinde genel bir uygulamamız var. Siz bunun yanlış olduğunu düşünüyor iseniz lütfen gerekçeli nedenleriniz ile bu konuyu portal tartışma sayfasında gündeme taşıyınız.

Ayrıca isteyen herkese gerekli kurallara yani:
  • En az bir hafta süreye ve
  • Arşivleme gerekliliğine
uyarak portal sayfası üzerinde değişiklik yapabilir. Tabi ki bu değişiklik havacılık portalı ile ilgili konular aracılığıyla yapılmış olmalıdır. Saygılarımla --Erkan 21:01, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Temizlik Takımı üye listesine isminizi eklediğinizi gördüm. Koşulları okumadığınızı ve üye alımının durdurulduğundan haberdar olmadığınızı düşünüyorum!! bu sayfada göreceğiniz üzere sadece 700 edite sahipsiniz ve takıma girmek için koşul 1000 edittir! Koşulları gerçekleştirdiğiniz ve üye alımının yeniden başladığı zaman başvuru yaparsanız dikkate alınacaksınız, sevgiler iyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 12:05, 14 Ağustos 2007 (UTC)








Sosyalist vikipedistler, eğer devrim yapılmasını savunuyorsanız Şablon:Kullanıcı Devrimci şablonunu ekleyebilirsiniz. --Cd96 10:53, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Ben otel uzmanı değilim.Ancak hilton otelinin Viki sayfasını açtığımda Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli diye bir bilgiye rastladım.Yani aslında sizin eklediğiniz otellerin söylediğiniz önemli özellikleriyle karşılaştırılabilecek bir yanı yok.Ayrıca eklediğiniz otel sayfalarına resim ve dış bağlantı da eklerseniz biz de otellerin tasarımlarının güzelliğini görür, inceleriz.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 09:35, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Sevgili kardeşim benim beğenip beğenmememin önemli olmadığını biliyorsun.Ancak söyleyeyim güzel oteller.Benim konuya müdahil olmaktaki amacımın kayda değer olmadığını düşünmemden olduğunu da belirteyim.İyi çalışmalar.Sağlamcıileti 09:45, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Yeni maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar, güzel madde başlangıçları hazırlamışsın ellerine sağlık. Şimdilik interwiki, yani diğer dillerdeki wikilere bağlantı bölümleri ile kategori eksiklikleri bulunduğunu görüyorum. Pek fazla zaman ayrıramayacağım kusura bakma, pek vakit ayıramıyorum bu sıralar.--Machiavelli' msj 14:58, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Takıma katılma koşullarında 1000 edite sahip olunması gerektiği yazıyor, burada kurallar geçerlidir! Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 16:55, 21 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

İnsanların fikrini almanız güzel fakat bunu maddelerin tartışma sayfasında belirtirseniz daha çok insan konuyla ilgilenebilir, daha güzel sonuçlar elde edilebilir. Maddelerin durumu iyi, bununla birlikte hepsini incelemedim. Yarım Pansiyon maddesinde sadece Türkiye odaklı ele alınmış konu ve örneğin Türk malı için yerli ibaresi kullanılmış. Ayrıca bu maddelerin çoğunluğu taslak fakat hiç taslak şablonu barındırmıyorlar. Vikiproje:taslak sınıflandırma/Taslak türleri sayfasından farklı taslak şablonu türlerine göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:54, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Verdiğiniz bağlantıları ezbere biliyorum, bana tepkili olmanızı ise anlamış değilim, sizi küçük düşürücü hiç bir kelime kullanmadım! Kimsenin kimseden üstün olmadığı konusunda hemfikiriz, vikipedistlere her zaman yardımcı olmaya çalışan birisiyim, kuralların dışına çıkmamalıyız, babillerinize baktığımda lise öğrencisi olduğunuzu gördüm, araştırma ve dikkatin en yüksek olduğu yaşlardasınız, temizlik takımına isminizi yazarken girme koşullarını okumuş olmanız gerekliydi, ama ben bunları görmemiş olduğunuzu varsayarak size bir mesaj gönderdim, benim görevim bu! Hiç bir kötü niyet ya da aşağılama yok! Sevgilerimi sunuyor iyi çalışmalar diliyorum... --Elmacenderesi E=mc2 22:37, 22 Ağustos 2007 (UTC)


Takım çalışması???[kaynağı değiştir]

Hatayı kimin yaptığı önemli değil önemli olan hatalarımızı anlamak.Vipikediye döndüğünüzde sizinle takım çalışması yapıp başarı merdivenini beraber tırmanmayı umuyorum.Bu merdivenler kaygan önümüze taş koyan olacaktır elbet ama birbirimize yardım ederek engelleri teker teker aşacağız dostum.--William Wallace 07:58, 21 Ağustos 2007 (UTC)

  • Yukarıya aldığım mesajınız bana biraz tuhaf geldi.. İyi dilekleriniz için teşkkür ederim. Ama, şu "...başarı merdivenini beraber tırmanmayı umuyorum.Bu merdivenler kaygan önümüze taş koyan olacaktır elbet ama birbirimize yardım ederek engelleri teker teker aşacağız.." ifadelerinizi yadırgadığımı belirtmek isterim. Benim burada bulunuşuma kıyasla siz oldukça yenisiniz. Zamanla, buradaki bütün arkadaşların, hanımefendi-beyefendi,yaşlı-genç, solcu-sağcı, dindar veya ateist, yerli-yabancı, ayni veya ayrı ırktan... hangi vasıfta olurlarsa olsunlar tamamının "Takım çalışması" içerisinde olduklarını göreceksiniz. Hepimiz; zamanımız ve birikimlerimiz elverdiğince buraya hizmet ediyoruz.. Yönetici seçtiğimiz insanlar dahil hepimiz burada bir "karınca kolonisi" sayılırız. Başarı, bütün arkadaşların katkılarıyla sadece ansiklopedi için söz konusu. Burada iç kimse kimsenin önüne taş koymaz ve koyamaz, merak etmeyin. Kurallara uygun ve karşılık beklemeden çalışan herkes sadece takdir edilir, hepsi bu. Ha, bu ortam vesilesi ile ayrıca özel hayatlarımızda da çeşitli dostluklar ediniriz.. birbirimize takılır, şakalaşır, bazen beyin gücümüzün za'fa uğradığı, yorgun düştüğümüz zamanlarda da "o an" için birbirimize incitici laflarımız da olur ama, hepsi de "o an" içindir.. Şunu unutmaman gerek sevgili dostum: En güçlü silah sevgidir.. Kindar, intikamcı, dediğim dedikçi, ideolojik yaklaşımcı "ukalâ" tavırlar ya burada törpülenir veya bunda ısrar edenler sonunda kendiliğinden burayı terkederler. Hangi yaş, hangi cins, hangi ırk, hangi dinden...olunursa olunsun, buranın sosyolojik açıdan iyi bir değerlendirilmesinin gerektiği "nev'i şahsına mahsus" bir aile olduğunu hepimiz görmekteyiz. Ben 65 yaşındayım, 14 yaşındaki Bahar'la iyi diyaloglar kurabilir veya her aklıma geldiğinde takıldığım ve O'nu kızdırmak için "Ben Vito'yu bile severim" dediğim yöneticimizle, bir birbirimize küsmeden-darılmadan sabah akşam beraber çaılışırız. Nihayetinde hepimiz insanız ve hepimizin farklı özellikleri var. Burada kimse kimseden üstün değil veya kimse kimseyi aşağılamaz. Herkes bilir ki, saygı görmek isteyen, önce kendisi saymalı, sevilmek isteyen de sevmeli!


Beni anladığını sanıyorum. Bu "ahval ve şerait içerisinde" senin de bu ailenin bir ferdi olduğunu gördüğümü ifade ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum.--Hasan Sami 05:39, 23 Ağustos 2007 (UTC)

The da vinci code[kaynağı değiştir]

Da vinci şifresi filmi hakkında bir makale zaten mevcut. sizin girdiğiniz makleye sil şablonu koydum. iyi çalışmala--Serkan Çetinkaya 09:48, 23 Ağustos 2007 (UTC)r. The Da Vinci Code (film) Zaten yönlendirme hemen yapıldı.--Serkan Çetinkaya 09:52, 23 Ağustos 2007 (UTC) buradan

Merhaba! Haftanın maddesine aday göstermek için Vikipedi:Günün maddesi'ne girebilirsiniz. Commons'da resim adaylığı için de ayrıntılı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Kolay gelsin, --20pxBahar (yine ben!) 09:57, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar. mesajınızı görmemişim kusura bakmayın. Vikipedi2nin amacı özgür bilgidir, yani telif hakları saklı olmayan isteyenin istediği gibi kullanabildiği bilgi... Ama resimlerde kimi zaman telif hakları saklı olanlar kullanılabilir ancak buna kısıtlamalar getirilmiştir ve Adil kullanım politikasını yerine getirdikleri sürece vikipedide kalabilirler. Kullandığınız resimler bı politikaya uymuyor. Herşeyden önce özgür lisanslı bir resim oluşturulabilme imkanı varsa mesela bir bina yıkılmadıysa ya da bir kişi ölmediyse bu imkan olacaktır, bu durumda adil kullanım resimleri kullanılamaz. Vikipedi'ye resim yüklemedcen önce mutlaka özgür lisanslı (GNU, KM, cc sürümleri...) bir resim bulunup bulunmadığını kontrol ediniz. --Machiavelli' msj 15:17, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Bu arada şimdi fark ettim gene aynı politikaya göre adil kullanım resimleri sadece maddelerde kullanılabilir. Bu sayfada en yukarıda bulunan iki resmi çıkarmanız gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:20, 23 Ağustos 2007 (UTC)

O barmenin adını ver bakalım.18 yaşından küçüklere içki satmak ne demekmiş hesap soralım.AAA. :))) Demek o kadar güzel ha.Denemek farz oldu artık.Sağlamcıileti 17:51, 23 Ağustos 2007 (UTC) WilliamWallace 20px

Bu Türk versiyonu herhalde.Çünkü senin haberde tekila bumbum diyo, sayfada ise içinde rakı var diyo.Tekilalı da iyi olur.Üç beş şat tekila bile adamı deviriyo bi de bu içkilerle karıştırılınca insanın anasını ağlatır.Sağlamcıileti 17:58, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar Black Rome ; Yazdığınız bilgiler kanıtlanabilir olmalı diye düşünüyorum , "Bir yetişkin en fazla bir günde 4 bardak içebilir." gibi bir öncülün kanıtlanması gerektiğini size hatırlatmak istedim. Ayrıca maddenize kaynaklar ve dış bağlantılar eklerseniz madde hem daha güzel hem de daha güçlü olacaktır. Bunun dışında yazım üslubunuzu da gözden geçirmenizin yararımıza olacağını düşünüyorum. Çalışma var şablonunu siz kaldırana kadar size soru sormak dışında mad. ile ilgili yeni bir değişiklik yapmayacağım. Mad. ilk açtığınız da "sil" şablonu koyduğum için de özür dilerim zira "çalışma var" şablonu göremeyince basit bir deneme sanmıştım. Bu arada bir içecek taslağımız olmadığını farkettim. Teşekkürler , iyi çalışmalar. euthygenes 18:14, 23 Ağustos 2007 (UTC)

TEŞEKKÜRLER[kaynağı değiştir]

MERHABA KULLANICI SAYFAMI KURTARMIŞSINIZ:)TEŞEKKÜR EDERİM PEKİ BEN O KULLANICIYI NASIL VE KİME ŞİKAYET EDECEĞİM PEK BİR BİLGİM YOK TA İYİ GÜNLER İremucar 11.11, 24 Ağustos 2007 (UTC)Yanıtla

Ynt:İmza hakkında yardım[kaynağı değiştir]

Hiç rahatsız etmiş olmuyorsunuz, herkesin derdi birbirine yardımcı olabilmeye çalışmak olmalı. Neden mesaj sayfası var ki o zaman? İmza konusunda sıfırdan nasıl bir imza yapılır bilmiyorum ama birçok imzanın bulunabildiği mesaj sayfalarından, köy çeşmesinden, tartışma sayfalarından değiştir ine tıklayıp o kullanıcının imzasının açık hâli görülecektir. Onu kopyaladıktan sonra sağ üstteki 'tercihler'e gidip 'İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim' e onu yapıştırıp (ama içindeki Kullanıcı..Kullanıcı_mesaj: bilgilerini değiştirmeyi unutmadan) renkli bir imza elde edebilirsiniz. Rengi değiştirmek için buna benzer bir siteden o rengin kodunu alabilirsiniz. Onun altında bulunan 'Ham imza' kutucuğuna da tıklarsanız istediğiniz gerçekleşir. İyi çalışmalar, --20pxBahar (yine ben!) 09:02, 24 Ağustos 2007 (UTC) --[[Kullanıcı:Blackrome|<font color="Red">'''William'''<font color="ForestGreen">Wallace]] 11:37, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Yegoyan olayını bilmiyormusun?--Sultan Galiyev 11:53, 24 Ağustos 2007 (UTC)

İmzanın hemen altında ham imza diye bir kutucuk var. Ona bastınız mı yani üzerinde tik işareti olmalı.--Machiavelli' msj 12:24, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Peki önbelleği boşalttınız mı? tercihler bölümündeki değişiklikleri aktif hale getirebilmek için ön belleği boşaltmak gerek.--Machiavelli' msj 12:27, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Firefox'ta CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer'da ise CTRL + F5 yaparak önbelleğini temizlemen gerekiyor. Sonrasında sorunsuzca çalışması lazım.--Machiavelli' msj 12:30, 24 Ağustos 2007 (UTC)

WilliamWallace 20px bu kod için ayrı bir sayfa açın örneğin Kullanıcı:Blackrome/imza ardından tercihler bölümünde imza yerine WilliamWallace 20px yazın ham imza kutusunu tıklayın, tik işareti olsun. önbelleği boşaltın benim yaptığım şekilde tam olarak bu. İsterseniz bir kez daha deneyin.--Machiavelli' msj 12:39, 24 Ağustos 2007 (UTC)


--WilliamWallace 20px 12:42, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:46, 24 Ağustos 2007 (UTC)

İzmir Buluşması[kaynağı değiştir]

Biliyor musun ben de şimdi şu aşağıdaki davet mesajını gönderiyordum!!! :)))


Sevgili İzmirli Vikipedist; 16 Eylül 2007 tarihinde ikinci geleneksel :) İzmir buluşmamızı gerçekleştiriyoruz.Ayrıntılı bilgiyi şu sayfada bulabilirsin.Katılmak için yine aynı sayfaya adını yazmayı unutma.Görüşmek dileğiyle.Sağlamcıileti 13:49, 24 Ağustos 2007 (UTC)


İstersen benim gönderdiklerime gönderme.Ha bi de ben kullanıcı katkılarına baktım bir kaç aydır aktif olmayanlara göndermedim.Sağlamcıileti 13:49, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Gün olur bumbum da içeriz.Ama ben tekilalı içerim haberin olsun.:))))Sağlamcıileti 14:20, 24 Ağustos 2007 (UTC)

lütfen yöneticilerin şikayetlerle ilgilenmesi için sabrediniz. her vakit şikayet sayfasını takip edemeyebiliyoruz --Pinar 14:39, 24 Ağustos 2007 (UTC)

merhabalar,başlattığım madde sayım oradakinden o kadar fazla ki yazmıyorum artık.üstelik herkes gibi taslak da başlatmıyorum bu da başka bir olgu.en az 7-8 katı kadar başlattığım madde var galiba ama şu an sayısını ben bile unuttum.neyse teşekkürler yine de...Emreileti15px 16:22, 24 Ağustos 2007 (UTC)

gerçekten anlayamadım ne olduğunu ne kişisel saldırısı yaptım onu bile anlamıyorum.niye bu kadar benimle uğraştın bunu da anlamadım.uzun süre oldu yazmaya başlayalı yaklaşık 8 ay.saatlerimi verdim yaptığım çevirilere.gerçekten suçlumuyum onu bile bilmiyorum.neyse sevgiler yine de.Emreileti15px 17:14, 24 Ağustos 2007 (UTC)
yok ben senin maddelerini bilmiyorum bile hem onun için söylememiştim.ama şu da gerçek ki soğudum galiba artık ben burdan.hatta yöneticilik adaylığımı da geri çekiyorum.gitmem galiba iyi olacak gibi.Emreileti15px 17:24, 24 Ağustos 2007 (UTC)

taslak şablonu kaldırdım artık kriterleri sağlıyordur heralde.Emreileti15px 17:33, 24 Ağustos 2007 (UTC) evet ama bütün maddeler bölümlere bölünemez bildiğiniz gibi.ancak paragraflara böldüm.nitekim ingilizce wikideki orjinali de böyle.iyi çalışmalar.Emreileti15px 17:41, 24 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Bildirdiğiniz için teşekkürler ilgili kullanıcı vandalizm sebebiyle engellendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:46, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfalarına attığınız mesajları kullanıcıların görmesi imkansız, lütfen mesajlarınızı, mesaj sayfalarına yollayın. Bu arada, bu sayfanın baş tarafındaki siyasi içerikli ibareyi kaldırmanızı rica ediyorum. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:07, 24 Ağustos 2007 (UTC)

siyasi resim[kaynağı değiştir]

Bu resim Kullanıcı:PhilippoBruno kullanılıyor.Neden kaldırmamı istediğinizi öğrenebilir miyim??--WilliamWallace 20px 20:11, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Kendisi de aynı şekilde haberdar edildi. --Metal Militia ileti 20:39, 24 Ağustos 2007 (UTC)
Merhaba Blackrome, MetalMillitia'ya yazdigin notu gordum; ne yazik ki kullanici sayfalarinda politik, dini ve milli propagandalara izin vermiyoruz. Niyetini ve mantigini anliyabiliyorum ancak bu Vikipedi'nin tarafsizliginida zedeleyen bir durum. Daha once bunun tartismalari yapildi; ve genel kani bu sekilde. Anlayisla karsilayacagini umuyorum. Saygilar, Citrat 00:56, 26 Ağustos 2007 (UTC)
Anlayisin ve uyumun icin tesekkur ederim. Citrat 16:57, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Sevgili Blackrome, Temizlik Takımına girmek için koşulları sağlıyorsunuz, babilinize VTT yazarak takımda olduğunuzu belirtebilirsiniz ayrıca bu sayfadaki üye listesinin en sonuna kendi isminizi eklemeniz gerekmektedir, bir kaç hafta içerisinde takım içinde düzenlemelere gideceğiz, bu konuda ayrıca bilgilendirileceksiniz, Sevgiler, iyi çalışmalar!... --Elmacenderesi E=mc2 20:46, 24 Ağustos 2007 (UTC)

API Makalesi hakkında...[kaynağı değiştir]

ip adresime eklediğiniz yorum üzerine http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:85.107.146.192&redirect=no deneme yaptığımı sanmışsınız :) ama ben deneme yapmadım http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Yaz%C4%B1l%C4%B1m_programlama_aray%C3%BCz%C3%BC&oldid=2055496 YouTube sitesinde de API ile ilgili bilgi olduğu için yazdım --85.107.146.192 21:35, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Dostum selamlar.Şu sayfaya bir gözatıp yorumunu yazarmısın.Bence daha adil bir yaklaşım oldu.Selamlar.Sağlamcıileti 08:49, 25 Ağustos 2007 (UTC)

İmza Yardımı[kaynağı değiştir]

Geçikme için özür dilerim. Hemen yardımcı oluyorum.

22pxkızılsungur® 08:55, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Böyle bir şey yapmaya çalıştım: 25pxWilliamWallace Umarım beğenirsiniz.

22pxkızılsungur® 09:02, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Son olarak istediğiniz imzayı tam olarak anlayamadım. Bunun için kusura bakmayın.

Şu kodu tercihlerden imza bölümüne kopyalamanız yeterli olur:

[[:Dosya:Police man ganson.svg|25px]][[Kullanıcı:Blackrome|<font color="Red">'''William'''</font><font color="ForestGreen">Wallace</font>]]

Sevindim. Güle güle kullanın.

22pxkızılsungur® 09:06, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Selam.Anonim kullanıcıları bizzat SDD olarak uyarıyorum.Altında imzam var yanlış hatırlamıyorsam.Ha bazı uyarılar hazır şablon olmadığından başlık yoktu onlara dikkat ederim.SDDSağlamcıileti 09:48, 25 Ağustos 2007 (UTC)


Bu arada imza çok havalı.SDD olan kullanıcılarda böyle bir gelenek mi başlatsak?Senin için bir sakıncası yoksa ben de poli adamı imzama eklemek istiyorum.Hem biz SDD'ler için ayırdedici bir imza olur.Sağlamcıileti 09:50, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Vallaha eline sağlık çok güzel olmuş şablon.Vikicücelik çok zevkli bi iş.Hiç bilmediğin konularda küçük değişiklik yaparak onlar hakkında da bir fikrin oluyor tavsiye ederim.İmza konusuna gelince imza renklerinden dikkat edersen yeşil tonları hoşuma gitti.SDD adamının resmindeki renkler de o konsepte uymuyordu.Tekrar eline sağlık.

25pxSağlamcıileti 15:35, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Şu anda aklıma birşey gelmedi.Ben senden rica ederim bana da öğret diye.Sağol.Yine eline sağlık.

25pxSağlamcıileti 17:25, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Maddelerdeki etiketleri gerekçe göstermeden lütfen kaldırmayınız.[kaynağı değiştir]

Merhaba, Queen Elizabeth maddesindeki kayda değerlik şablonunu gerekçe göstermeden kaldırmışsınız. İşleminizi geri aldım. Lütfen maddelerdeki şablonları gerekçe göstermeden kaldırmayınız. Teşekkürler.--Erkan 20:03, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Sayın Blackrome, sizin bu otelin türkiyede bir ilk olduğunu söylemeniz maalesef o otelin kayda değer olduğunu göstermez. Ancak tarafsız 3. taraf kaynaklar gösterdiğiniz taktirde bu bir kayda değerlik belirtisi olur. Sanırım Kayda değerlik kriterlerini okumanız gerekmekte. Kaldıki bugüne kadar mesaj yazdığım hiç bir sayfayı da içine bakmadan geçmediğimi de belirtmek isterim. Saygılarımla.--Erkan 22:05, 29 Ağustos 2007 (UTC)
Sayın Blackrome, öncelikle şunu bimeniz gerek vikipedide bir maddenin durumunu belirlemek sadece yöneticilerin işi değildir. Bunu her kullanıcı yapabilir. Konumuza gelince, bir maddenin kayda değer olmadığını belirtmek diğer bir maddeyi bağlamaz her madde kendi başına değerlendirir. Bahsettiğiniz dedeman oteli maddenisi bilmiyorum ancak o maddeyi de şimdi bulmaya çalışığ değerlendireceğim, eğer kayda değer bulmaz isem onu da etiketlerim. Ancak daha önce de dediğim gibi, bir maddenin ansiklopedik olması için VP:KD'lik kriterlerini karşılması gerekir. Teşekkürler kolay gelsin.--Erkan 06:49, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Diyarbakirspor sablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Blackrome, kullanici adinizi diyarbakirsporlu vikipedistler kategorisine, sablonu kullanici sayfaniza koyarak ekleyebilirsiniz. Oteki turlu kategori kullaniminiz maalesef yanlis. Kolay gelsin. BrechtProscenium 00:42, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Elbette. Bir sablon olusturdugunuzda babil kutularini kullanarak sayfaniza ekleyebilirsiniz. Bu sekilde yaparsaniz adiniz kategorinin icine dogrudan eklenecektir. Ornegin, benim kullanici sayfamdaki babil kutularinin arasinda Radikal gazetesi okuyor sablonu bulunuyor. Bu kategorinin baktiginizda, adimi kategoride gorebilirsiniz. Daha fazla bilgi icin: Vikipedi:Babil Dilerseniz benim ana sayfama gelip degistir sekmesine tiklayabilir, babil kutulari sistemimi secip kopyalayabilir, ve kendi sayfaniz icin dilediginiz gibi degistirebilirsiniz. Yalniz lutfen bunu yaparken sayfamda degisiklik yapmamaya dikkat edin. Baska sorunuz olursa yardimci olmaya calisayim. Kolay gelsin.

Siyasi resimle ilgili[kaynağı değiştir]

Sevgili Blackrome. Ben de sayfamdaki nazizme karşı resmi kaldırdım. Ancak başka kullanıcıların sayfalarında Kemalizme ve milliyetçiliğe ilişkin ifadeler var. Sorun kemalizme ya da milliyetçiliğe karşı olmakla ilgili değil, ama bazı politik ifadelere izin verilirken, başkalarına izin verilmemesi bence eşitlikçi bir yaklaşım değil. konuyu köy çeşmesinde tartışmaya açtım. Sen de konuyla ilgili fikirlerini söylersen iyi olur. Sonuçta kuraldan etkilenen biri de sensin. sevgiler.PhilippoBruno 14:20, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Ana sayfa takımı[kaynağı değiştir]

Dostum selamlar.Ben ana sayfayı güncel tutmak için bir ana sayfa takımı kurmayı düşünüyorum da.Sen de katılmak ister misin?Yani şu an ana sayfa pek ilgi çekici değil ve zamanında güncellenemiyor.Ayrıca bu takım için uygun bir amblem ve bir kullanıcı kutusu oluşturmak da istiyorum.Son Bumbum tasarımından sonra bu işi yapsa yapsa blackrome yapar dedim.Kullanıcı kutusu ve amblem konusunda ayrıca görüşelim eğer cevabın evet olursa.Cevabını bekliyorum.Selamlar.

25pxSağlamcıileti 14:50, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Şu anda takımı kurmadan önce, köy çeşmesi kısmında konu ile ilgili tartışmaya katılman önemli.Yani bir takım olabilmek için birkaç kişiye ihtiyacımız var sonuçta.Bunun dışında eğer belirli bir sayı elde edebilirsek sanırım birkaç haftaya takımla ilgili bir sayfa hazırlarız.Şimdilik ben, sen, bir de sanırım Kullanıcı:Aycan(o pek emin değil) olabilir takımda.Senin tanıdığın bu işi yapabilecek kişiler varsa onlara da haber sal ki köy çeşmesinde görüş bildirsinler.Şimdilik bunları yapsak yeter.

25pxSağlamcıileti 20:20, 29 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhabalar,
    1. İlgili başlığa zaten haddinden uzun bir yanıt yazdım fakat sanırım o mesajımı hiç okumadan kendi mesajınızı yazıp bana mesaj yollamışsınız... ben yine de sizin belirttiğiniz noktalara yanıt teşkil edebileceğini düşündüğüm noktaları tekrar yazdım.
    2. Kısaca özetlemek gerekirse: bir fikriyât, ideoloji veya dünya görüşüne bağlı bulunduğunuzu belirtmenizde, şu anki uygulamalar açısından, bir sorun yoktur. Fakat eğer bir fikriyât, ideoloji veya dünya görüşünü karalayacak, propaganda olabilecek şekilde övecek, kısacası bunun hakkında provokatif bir şekilde ifadelere yer verecekseniz, bu yanlıştır, Vikipedi'de yer yoktur. Siz nasıl görürseniz görün, Vikipedi'ye her millet, etnisite, din ve ideolojiden (buna nazizm dahil) kişiler katkıda bulunabilir. Burada kişilerin ideolojileri, etnik kökenleri veya dinleri bizi ilgilendirmez, bizi ilgilendiren sadece katılımlardır. Eğer herkes bir başka ideolojiye çatma ve kendi ideolojisinin propagandasını yapmak için Vikipedi kullanıcı sayfalarını kullanırsa durum ne olur? Bugün sizin Nazizme HAYIR! ibareniz, yarın bir nazinin Nazi olmayanlara HAYIR! Sosyalistler gitsin! ibaresini meşru kılacaktır.
    3. Bu konudaki politikaları okumanızı da tavsiye ederim.
    4. Ayrıca sanki birileri veya bir şeyler kayırılıyormuş tarzındaki cevabınız birçok kişiyi töhmet altında bırakmaktadır ve üslûbunuz bu açıdan çok yanlıştır. Burada kimse hiçbir ideolojiye/fikre diğerlerinden ayrı bir uygulamada bulunmuyor. Kişi sosyalistim de diyebilir, naziyim de, kemalistim de; izin verilmeyen "sosyalizme hayır", "naziler gitsin", "kemalizm dışında aklî bir ideoloji yoktur" tarzı lafızlardır.
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:19, 30 Ağustos 2007 (UTC)
Defalarca belirttiğim gibi, doğrudan provokatif biçimde diğer düşünceleri yeren veya diğer düşünceleri yererek kemalizm övgüsünde bulunan veya kemalistleri karalayan veya kemalist olmayanları karalayan kısacası karalayıcı veya provokatif kemalizm ile ilgili bir şablon görüyorsanız, bunu belirtin. Ayrıca beni uyardılar, bak bu da yapıyor o uyarılmamış geçerli bir savunu değildir. Vikipedi'de diğer kullanıcıları uyarmak yöneticilerin tekelinde bir iş olmadığı gibi yöneticilerin görevlerinden biri olarak da sayılmaz; yanlış yapanı uyarmak her Vikipedistin görevidir. Ciddi oranda provokatif veya karalayıcı ifadeler içeren bir kullanıcı sayfası veya şablon gördüğünüzde siz kendiniz uyarabilirsiniz, uyarmalısınızdır. Umarım durumu aydınlatabildim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:30, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

45px

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. 20px flaWless - furKanileti 22:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Selam.Seninkinin yanında bizimkinin lafı olmaz; iki renk iki dişli.Bu arada takım işinden cayıyorum.Yani böyle takım kurmak için öncelikle ana sayfa düzeninin değişmesi gerekir.Ben ne bu işten anlarım ne de bir ay sonra Vikipedi de bu kadar fazla bulunabileceğim.O yüzden artık tembelejderha gelir o zaman bişiler yaparız.Desteğin için sağol.

25pxSağlamcıileti 09:24, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Aslında altyapı var vikide.Tüm diğer vikilerde olduğu gibi.Bu altyapı tüm kullanıcılardır bence.Ben incelediğimde gördüm ki diğer vikilerde bu işler gönüllü ve bu işlerden anlayan kullanıcılar tarafından yapılıyor.Bir terk seçkin madde konusunda bir editör var mesela en:wikipedia da.O da bizde olmaz yeterince seçkin madde yok.Neyse ben münferit ana sayfa önerilerime devam ediyorum, gerisini onlar halletsin.

25pxSağlamcıileti 09:31, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Benden bunu isteyeceğini bildiğim için sen daha istemeden ben gerekli yorumumu yaptım.Umarım yanlış anlamazsın.Senin de dediğin gibi dost acı söyler.Ayrıca orada yazmadığım bir konu da var.Sen ÖSS'ye gireceğinden bahsetmiştin.Bu sebepten senin böyle bir takım hazırlığına girmenin uygun olmadığını da düşünüyorum.25pxSağlamcıileti 18:52, 31 Ağustos 2007 (UTC)

İşte yaşlılık.Ancak aklım senin şu mesajına gitmiş;

Takımın kurulması için gerekli olan altyapı vikide yok.Bende artık eylül ayından itibaren günde sadece 1 saat burada olabilecem.Malum öss hazırlanmak gerek.Şu anda bir kullanıcı şablonu tasarlıyorum.Türkiyedeki sınavların sisteminin yanlış olduğunu vurguluyan bence çok tutacak.

D Neyse umarım takım konusunda başarılı olursun.Ancak ben şimdi girip de daha sonra seni yüzüstü bırakmak istemediğimden takıma girmek istemem.

Doğru ya sen daha küçüktün bak kafa gidiyo yavaştan.Çok bilg. başında oturmaktan elektron bombardımanına maruz kaldım galiba azcık dinleneyim. :)))))

25pxSağlamcıileti 18:58, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı:71.125.196.122 vandalizm nedeniyle 12 saat engellendi. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 19:25, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Sosyalizm portalı[kaynağı değiştir]

İyi günler. Wipiedi'den bayağı bir uzak kaldım. Şimdi girdiğimde mesajınızı gördüm ve sevindim ki sosyalizm portalı için birşeyler yapılmış. Bu konuda görev bekliyorum :) şimdi kendi başıma makalelere bakacağım ama bir senelik bir uzaklıktan sonra, nereye saldıracağımı kestiremiyeceğim. Elimden gelen emeği göstermek isterim. iyi çalışmalar--EnniS 23:43, 5 Eylül 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu[kaynağı değiştir]

300px|thumb|180px|left|Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 16:28, 11 Ekim 2007 (UTC)

İadei Ziyaret[kaynağı değiştir]

Merhaba Blackrome, bayağı bir yoğunluktan uğrayamıyorum Wiki'ye, mesajını yeni gördüm, demişsin ki,

ÎYİ GÜNLER BURAK METNİNİ NEREDEN ÇEVİRTTİN BANADA SÖYLER MİSİN ACABA RİCA EDİYORUM

hangi metin olduğunu söylersen daha iyi yardımcı olabilirim :) Burak Onurlu 23:06, 12 Ekim 2007 (UTC)

penis hakkındaki kötü resimler[kaynağı değiştir]

oraya canlı resimler koymuşlar siz görmediniz heralde Gamzes 11:46, 10 Şubat 2008 (UTC)

nereden baka bileceğinni biliyorum[kaynağı değiştir]

Bahsettiğim resmi Commons'ta arayabilirsinGamzes 11:48, 10 Şubat 2008 (UTC)

teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

onu biliyorum ama bende yeni olduğum için site yöneticisinin tam olarak kim olduğunu kavrayamadım gamzes 20:07, 10 Mart 2008 (UTC)

Seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

Merhabalar Metal Militia.Sizi seçkin maddelerin grublandırılmasıyla ilgili rahatsız ediyorum.Benim yaptığım değişikliği geri almışsınız.Bence Ernesto Che Guevara maddesi politika grubu altına yazılmalı çünkü politikacıdır.Tarih grubunun altında sasani devleti vb. gibi maddelerle chenin bir alakası yok bence.--30pxWilliamWallace 17:02, 27 Temmuz 2008 (UTC)

Selam Blackrome, rica ederim, ne rahatsızlığı. Geri almamın nedenini açıklamak için zamanım olmadı, kusura bakmayın, sonra da unuttum. Dediklerinizde haklısınız. O anki düşünceme göre, ki o vakitler SİS (Seçkin İçerik Sorumlusu) bendim, ve kişinin tarihi bir kişilik olması nedeniyle Tarih bölümüne yerleştirmiştim. Ama dilerseniz, şu an SİS olan MAch ile iletişime geçip bu fikrinizi ona da belirtebilirsiniz. Dikkatiniz ve ilginiz için teşekkürler. Kolay gelsin. --M. M. ileti 12:30, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Vladimir İlyiç Lenin[kaynağı değiştir]

Merhaba değerli Portal: Sosyalizm üyesi kullanıcımız. Kullanıcı: Takabeg şurada da görülebileceği gibi Lenin maddesini kaliteli madde adayı olarak göstermiştir. Kendisi ile madde eksiklikleri ile ilgili mesajlaştığımızda madde de Leninizm ile ilgili bilgilerinde verilebileceğini yazdım. Siz bu konuda sosyalist portal üyeleri olarak Lenin maddesine kaynak kullanarak Leninizm ile ilgili bilgi ekleyebilir misiniz? Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.

Mızrakmsj 18:12, 3 Ağustos 2008 (UTC)

Ek soru: Şu şarkının adı nedir? Çok önemli olmayabilir de yardımcı olursanız sevineceğim. Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.

Takabeg ileti 03:32, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Estağfurullah[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Estağfurullah, ödev veya görev verme gibi bir merci değilim, olmak da istemem ^_^ Arzu ederseniz son değişikliklerden başlayın; şu sıralar son değişikliklere yoğunlaşıyoruz hepimiz - en çok son değişiklik devriyesine ithiyaç var... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 01:55, 30 Temmuz 2009 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba hocam.Ben isim değişikliği başvurusunda buludum.Eski başvurularda karar veren yöneticinin siz olduğu gözüküyor.Benim başvurum hakkındada karara varmanızı rica ederim.Saygılar--30pxWilliamWallace 11:18, 30 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar, KAD talebiniz onaylanmıştır. İmzalarda resim kullanımı ile tartışmalar olmuştu yakın geçmişte ve kullanılmaması yönünde bir karar çıkmıştı yanılmıyorsam. Şu an çok yoğunun bulamayacağım o tartışmaları ama Köy çeşmesi arşivlerine bakabilirsiniz. Rica etsem imzanızdaki resmi çıkarabilir misiniz? Teşekkürler. --M.M.ileti 12:13, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • Hocam koy ceşmesindeki arşivleri inceledim ancak imzayla ilgili bir tartışmaya rastlamadım belki gözumden kacmıstır.Eger siz bulabilirseniz linki yollayabilirmisiniz?Bulamasınızda demokrası karsısında boynumuz kıldan ince degistiririz.Saygılar--30pxWilliamWallace 15:56, 31 Temmuz 2009 (UTC)
Tekrar merhabalar, şu sayfadaki 1.8 ile başlayan ve 1.9 ile devam eden tartışmalar. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --M.M.ileti 16:43, 31 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bulduğunuz icin teşşekkür ederim ben sadece arkadasların yorumlarını okumak istemiştim.En kısa sğrede imzamdaki resimleri değiştireceğim.Ayrıca hocam eğer vaktiniz varsa kullanıcı şikayetinde yeni bir kullanıcı şikayet ettim ilgilenebilir misiniz? Saygılar--30pxWilliamWallace 16:48, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Kaynaklar ve ansiklopedik uslûp[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bir kaynakta böyle geçmiş olsa bile, bunu böyle sunamazsınız: "Ayşe'nin çok güzel, derin bakışları vardı" demeyiz, "... gibi kaynaklar Ayşe'yi tarif ederken çok güzel, derin bakışları olduğunu belirtmişlerdir ve bunun ... sebeplerle önemli olduğunu eklemişlerdir<kaynaklarımız>" deriz. Yazdığınız metin ansiklopedik yazıma sahip değil. İsterseniz diğer tarihî kişiliklerin maddelerine göz atın; daha iyi anlayacaksınız gereken uslûbu. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 16:52, 31 Temmuz 2009 (UTC)

İmza kullanımı maddesindeki Resimler maddesine göre imzada resim kullanmak yasakmış. Uyarayım dedim. İyivikiler Kıdemli+ 18:30, 31 Temmuz 2009 (UTC)

  • Halledildi. İyi çalışmalar.--Gökhan 21:54, 31 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhaba, tartışması olmayan maddelerin tartışma sayfalarına "tartışma şablonu" ekleniyor mu? Birkaç tane ben eklediğimde "aman ne gereksiz, lüzumsuz bir iş" denmişti bana...İyi geceler...Vikipedist 22:41, 31 Temmuz 2009 (UTC)

bana şuana kadar öyle bir tepki gelmedi.Vikipedide böyle bir şablon varsa kullanılması için yapılmıştır bence ama siz yinede online olan bir yöneticiye danışın.Saygılar--30pxWilliamWallace 22:43, 31 Temmuz 2009 (UTC)

    • Eklenmiyor...Bunu söyleyen zaten hizmetliler...Ben size daha çok bu işte bir değişiklik mi oldu anlamında sormuştum...İyi çalışmalar...Vikipedist 22:45, 31 Temmuz 2009 (UTC)
  • Beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim 1 yılı aşkın süredi vikipediye girmediğim için yeni olaylardan haberim yok.Saygılar --30pxWilliamWallace 22:50, 31 Temmuz 2009 (UTC)
  • Rica ederim, herşeyi çok giren biliyor diye bir kaide yok:) Tekrar hoşgeldiniz...Kolay gelsin...İyi geceler...Vikipedist 22:53, 31 Temmuz 2009 (UTC)

hocam bu madde heralde gerçek deil.İçeriğide boş.Bilginize--30pxWilliamWallace 22:52, 31 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, kullanıcı deneme yapmış. Hızlı sil ile silinebilecek bir sayfa. Kolay gelsin. --temaileti 22:55, 31 Temmuz 2009 (UTC)