Kullanıcı mesaj:Vikiyazar/Aralık 2008-Mart 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İyi günler. Bana iletmek istediğiniz mesajları buraya yazabilirsiniz. ----Vikiyazar 20:02, 8 Aralık 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, değerli desteğiniz için teşekkürler --Manco Capac 20:35, 8 Aralık 2008 (UTC)

Simnitza ve Ziştovi Muharebeleri[kaynağı değiştir]

Yaptığım araştırmaya göre[1] 93 Harbi sırasındaki bu iki muharebe aslında aynı. Rus ordusu Tuna nehrinin Romanya tarafında Simnitza'da konuşlanmış. Osmanlı ordusu ise Tuna nehrinin Bulgaristan tarafındaki Ziştovi kasabasında karargah kurmuş. Ruslar nehri geçip Osmanlılara Ziştovi'de saldırmışlar. Dolayısıyla muharebe Ziştovi'de olmuş. O yüzden Simnitza Muharebesini Şablon:1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan çıkartıyorum. Bilginize --Vikiyazar 14:36, 11 Aralık 2008 (UTC)

Olur. İngilizce wikidede madde açılmadı. Takabeg ileti 14:41, 11 Aralık 2008 (UTC)

Şablon:Uygurca-Çince[kaynağı değiştir]

Selam Vikiyazar sizden iki ricam olacaktı 1.Şablon:Uygurca-Çince sağ tarafda yeralması gerekirken solda duruyor.Loulan maddesinde görebilirsiniz. 2.Sultandağı, Afyonkarahisar maddesinde Selçuklu uç beylerinden İshak Bey hakkında bilginiz veya bildiginiz herhangi bir kaynak varmıdır? İlgi ve yanıtınıza şimdiden teşekkürler.--Tevfik1958 20:53, 16 Aralık 2008 (UTC)

  • Elinize sağlık çok güzel olmuş. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 16:24, 17 Aralık 2008 (UTC)

Ahmed Muhtar Paşa[kaynağı değiştir]

Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:00, 31 Aralık 2008 (UTC)

Gazi Ahmed Muhtar Paşa madde adından Gazi ünvanını çıkartmanıza karşı değilim. Ama ben madde adını Ahmed Muhtar Paşa olarak görmek isterdim. Nitekim o değişikliği yapmayı denedim ama o ad altında bir yönlendirme sayfası olduğu için olmadı. Osmanlıca Mehmed, Ahmed gibi adlarin son harflerinde Vikipedi'de bir d/t karmaşası var. Padişah adlarında t kullanıyoruz. Ama sadrazam/paşa adlarında d kullanıyoruz. Bu isimler Osmanlıcadaki dal harfiyle bittiğine göre Alfabe devriminden önce yaşamış insanların adlarının aslında d harfiyle yazılması gerekir. Ama günümüzde bu adlar t harfiyle yazılmakta. Günümüz Türkçesine çevirilirse t kullanılması uygun. Sonuç olarak ben ikisini de kabul edebilirim ama şöyle veya böyle standartlaşma gerek. ---Vikiyazar 18:04, 24 Aralık 2008 (UTC)

Ahmed Muhtar Paşa yapamadım ve Ahmet Muhtar Paşa yaptım. Vikipedide sadece bu maddede değil T ile D konusunda tutarsızlık söz konusu. Açıkçası önemsemiyorum. Vikipedide madde başlığı için Paşa ünvanı kullanabiliyor mu acaba? Ahmed Muhtar yapalım mı? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:19, 24 Aralık 2008 (UTC)

Romanya Bağımsızlık Savaşı[kaynağı değiştir]

Romanya Bağımsızlık Savaşı maddesi hususundaki görüşlerinize katılıyorum, zaten önce ing. vikiden çevirip ardından düzeltmeye başlayacaktım maddeyi. 93 Harbi ile birleştirilmemesini düşünme nedenim ise, bu konunun ayrı bir madde olacak kadar ayrıntılı bir başlık olması. Ad değişikliği hususunu tartışma sayfasına yazmayı düşünüyordum, bunu dile getirmenize o bakımdan ayrıca memnun oldum. Tartışma sayfasına bunu belirtin isterseniz, itiraz gelmezse adı değiştiririz. Rumenlerin Rusların korumasında olduklarına güvenerek hareket ettikleri, Rusların da ne tür amaçlarla romenleri destekleği, rumenlerin başında carol yer alsa da birliklerinin az sayıda olduğu vs. belirtilmeli maddede. Zaten ing. vikideki madde yanlı olması bir yana oldukça eksik bir madde olsa olsa en çok başlangıç seviyesinde bir madde. İng. vikideki maddede gösterdikleri kaynakları merak ettiğimden, önce oranın çevirisini yapıp kaynakları incelemeyi düşünüyordum. Ondan sonra da maddenin düzeltilip, geliştirilmesi kalıyor. Ancak çalışma bitinceye kadar maddenin yanlış izlenimlere yol açmasının önüne geçmek için, girizgaha eklemeler yapılabilir. Bu konuya ilginiz olduğuna sevindim, maddeye eklemelerde bulunursanız müteşekkir kalırım. Maddeyi imece usulü (en azından) KM seviyesine getirebiliriz diye düşünüyorum. Ne dersiniz? iyi vikiler, iyi çalışmalar..--Merube 89msj 19:10, 5 Ocak 2009 (UTC)

Uyarlama sorunumuz[kaynağı değiştir]

Tartışma:Virjinya'da dördüncü başlıkta görüş belirtip sorularımı belirttim. Bilginize--Tuleytula 20:35, 13 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkürler, tam olarak VP:ÖAY gibi birşeyin var olup olmadığını merak etmiştim.--Tuleytula 10:19, 14 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Osmanlıca harfler ve Osmanlıca tartışmaları için elinizde kaynaklar ve görüşünüz var mı acaba? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:35, 22 Ocak 2009 (UTC)

Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları[kaynağı değiştir]

Sayın Takabeg, Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları konusunda tartışmaya girmeden size bu adın nasıl seçildiğini açıklamak istiyorum. Lütfen tartışmayı uzatmayalım. Ben Vikipedi'de sizin kadar zaman harcamıyorum. Daha önemli işlerle uğraşmak istiyorum. Kısaca durumu açıklayayım: Bu savaş birçok Türk tarih kitaplarında adsız olarak anılır. Viyana Kuşatmasından sonra Osmanlıların Karlofça Antlaşması imzalanana kadar Kutsal İttifak ülkeleriyle 16 yıl boyunca durmadan savaştıkları yazılır (batı literatüründe Holy League ya da Liga Santa). Kutsal İttifak adı Türk tarih literatüründe gayet yaygındır ve bu konuda hiçbir tartışma sözkonusu değildir. Ama savaşın bir adı yoktur. Nitekim İngilizce Vikipedide bile en:Great Turkish War gibi muğlak bir ad kullanılıyor. Bence Türkçe Vikipedi'deki ad çok daha uygun. Bu konuyu çok iyi bilen ve maddeyi seçkin madde haline getirmekte en büyük katkıda bulunan Kullanıcı:Çağatay ilk önce maddeyi 16 Yıl Savaşları olarak adlandırmak istedi. Ama kendisine karşı çıktım çünkü böyle bir ad VP:ÖA kapsamına girerdi. Sadece 16 yıl sürdüğünden yola çıkarak böyle bir adlandırma yapmak doğru olmazdı. Literatürde böyle bir ad yok. O yüzden kendisine sadece savaştaki tarafların adlarından oluşan bir madde adı verilmesini teklif ettim ve razı oldu. Bu maddenin adı aynen Osmanlı-Lehistan Savaşı gibi sadece savaşın taraflarını içeren bir addır. O yüzden de buna kaynak göstermek gerekmez. Sadece maddenin içeriğini tanımlayan bir ad. Adsız bir savaş için adsız bir madde açamayacağımıza göre en mantıklı yaklaşım zorlamasız bir ad vermekti. O yüzden bu ad seçildi. Umarım nedenlerini anlatabildim. ---Vikiyazar 15:06, 23 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Kaynak göster etiketi ekledim. Ancak tatrışma açayım demiyorum. Şimdilik şunu aktarıyorum: Kutsal İttifak Savaşı başlığı şu asavşlar için kullanılabilir:

1. Venedik Cumhuriyeti ile Kutsal İttifak arasında 1508 - 1516'te meydana gelen savaş.

2. Osmanlı Devleti ile Kutsal İttifak arasında 1570 - 1573'te meydana gelen savaş.

3. Osmanlı Delveti ile Kutsal İttifak arasında 1684 - 1699'te meydana gelen savaş. - Vikipedi'deki Kutsal İttifak Savaşları.

Vikipedide Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı başlığı No. 2 ve No. 3 için de kullanılma ihtimali yüksektir.

Bu üç Kutsal İttifak'a katılan ülkeler aynı değildir. Yine de Vikipedi'de Kutsal İttifak Savaşı olarak aldandırma ihtimalinin çok yüksektir.

Bu durumda bunların tamamına Kutsal İttifak Savaşları denebilir. Anlatabildim mi? Mesele kaynklara dayanıp dayanmaması. Kaynak göster etiketi tartışma başlatalım manasına gelmiyor, tartışmayı uzatalım manasına da gelmiyor. Anlatabildim mi? Takabeg ileti 18:34, 23 Ocak 2009 (UTC)

Birde bu sadece madde adıdır, eğer beğenmiyorsanız yeni ad verin ne demek? Benim beğenip beğenmemem meselesi değildir. Diğer Osmanlı-Kutsal İttifak olduğu için Kutsal İttivak Savaşları dememizin mantıksız ve ansiklopedik yaklaşmamız olmadığını düşünüyorum. Takabeg ileti 18:41, 23 Ocak 2009 (UTC)


Kişilere değil maddelere bakın[kaynağı değiştir]

  • Belki ifade tarzımdan alındınız ama doğrusunu isterseniz bu madde adı tartışmalarından bıkmış usanmış durumdayım. Gidin maddenin geçmişine bir bakın, göreceksiniz ki ben o maddeyi neredeyse 2 yıl önce 1683-1699 Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı adı altında açmışım. Demek ki en başta verdiğim ad sizin açınızdan en güzeliymiş. Hem de Savaşları değil, Savaşı. Ama ne olmuş? Kullanıcı:Çağatay tutmuş o adı değiştirmiş 16 Yıl Savaşları yapmış. Kendisiyle uzun süre tartışmışız. Sonunda onu Kutsal İttifak adına ikna etmişim. Ama kendisi Savaşı kelimesini beğenmediği için onu memnun etmek için Savaşları kelimesini kabul etmişim. Kullanıcı mesaj:Vikiyazar/Mart 2007-Nisan 2007#Selamlar'ın en başında göreceksiniz. Şimdi de bütün bunlara siz karşı çıkıyorsunuz. Gidin maddenin eski adı olan 1683-1699 Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı geri getirin. Benim için mükemmel. Eğer Kullanıcı:Çağatay karşı çıkarsa onunla siz tartışın. Ben bu konularda tartışma yapmak istemiyorum. Tercihim Vikipedi'de tartışma/toplam katkı oranımı yüzde 1 civarında tutmak. Ama nedense siz tartışmayı pek seviyorsunuz da o yüzden biraz rahatsızlık duyuyorum. Umarım durumumu anlatabildim. Kolay gele. --Vikiyazar 20:28, 23 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Siz Vikipedide eski kullanıcılarındansınız. O halde niye hep kişileri yorumlamaya çalışıyorsunuz. Ben anlamadım. Tartışma seve seve mi yapıyorum? Hayır. Biraz yapıcı düşünebilirseniz çok memnun olacağım. Konulara bakın konulara. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:40, 23 Ocak 2009 (UTC)

Soğukçeşme Sokağı[kaynağı değiştir]

Soğukçeşme Sokağı ile ilgili taraflı şablonu koymuşsunuz. Eleştrileriniz çerçevesinde elden geçirdim. Tekrar bakarmısınız. Teşekkürler.--Yzkoc 20:24, 26 Ocak 2009 (UTC)

Sizinde elinize sağlık. Kolay gelsin. --Yzkoc 16:33, 28 Ocak 2009 (UTC)

Romanya Bağımsızlık Savaşı??[kaynağı değiştir]

Merhaba. bu maddenin adını artık değiştirsek mi? Bu arada vakit darlığından maddeyle uzun süredir ilgilenemedim. En kısa sürede maddeyle ilgilenmeye çalışacağım. Vakit bulabildiğiniz de maddeyle ilgilenebilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:46, 29 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhabalar. Önerdiğiniz başlıklardan biri olan Romanya'nın bağımsızlığını kazanması maddenin yeni adı, vikimize hayırlı olsun. Diğer öneriyi de bu başlığa aktaralım bence. Ayrıca "yunan isyanı" vs. gibi örneklerde de olduğu gibi "Rumen isyanı" gibi bir adlandırma da bu maddeye yönlendirilirse iyi olur bence. Ne dersiniz? Bu aralar benim de pek vaktim olmadığı için katkılarım SD ve izleme listesi düzeyinde kalıyor ne yazıkki. Vakit bulabildiğim zaman maddeyle ilgilenmeye çalışacağım. Çalışma var şablonu yok şu anda o nedenle belirtmek istedim. Maddeyle ilgili konuşmaya devam ederiz. Dediğim gibi bu maddeyi km düzeyine getirebiliriz. Aslında 93 Harbi'ni de SM yapmak istiyorum, bu nedenle ilgili olduğunuza ayrı bir sevindim. Bu konuda da ortak çalışma yaparız isterseniz. İyi çalışmalar --Merube 89msj 18:09, 3 Şubat 2009 (UTC)
    • Çok haklısınız, ziyadesiyle geniş bir konu, artık yavaş da olsa SM kalitesine getiririz. Olmadı önce KM sonra SM yaparız. Bir an evvel başlamak istesem de zamanım kısıtlı Üzgün. Bu nedenle, tam olarak ne zaman başlayabilirim bilemiyorum açıkçası. İyi vikiler, en kısa zamanda ortak çalışmalara başlayabilmemiz dileğiyle--Merube 89msj 18:06, 5 Şubat 2009 (UTC)

İngilizce vikinin halleri[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle dikkatiniz tebrik ve teşekkürlerimi iletmek isterim. İyi ki fark etmişsiniz de düzeltmişsiniz, zararın neresinden dönersek kardır sonuçta. Bu tutum en hafif ifadeyle utanmazlık, ahlaksızlık olarak adlandırılabilir. Tahrip edilmiş kaynak ve uydurma bilgileri ansiklopedi olarak ad yapmış, tanınan bir ortamda gerçekmiş gibi sunmaya daha hafif bir sıfat bulamadım açıkçası. Aslında ing. vikiye çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor galiba. Bir çok madde siyasi amaçlarla eklemeler yapılıyor tabi ansiklopedik bilgi eklemek mahiyetinde. Yazık!!!. Bilgiye bakın, kadınları/çocukları -üstelik yüzlerce- türkler öldürmüş... Verilen kaynakta ise böyle birşey yok. Hem de kaynaklı bilgi. Birkez daha tebriklerimi sunarım çünkü konu hakkında bilgisi olmayan, kaynakları da incelemeksizin ansiklopedi yazmasına güvenip, sorgulamadan bilgileri kabul edenlerin fazla olduğu bir ortamda böylesine yanlışların düzeltilmesi hayati öneme haiz. Aslında İngilizce vikide olmadık birçok madde var, bunları incelemeliyiz. Bilhassa tartışmalı konuları. Ermeni soykırımı, KKTC gibi konulardakiler başta olmak üzere birçok maddeyi çok ayrıntılı incelemek lazım heralde. Üstelik sinsice araya serpiştirilmiş yalan yanlış bilgileri bulmaya çalışmalı. Ne kadar da programlı bir çalışmayla maddelere zarar veriyorlar. Aslında şunu da söylemeliyim Türkler konusunda türkçe vikideki maddelerin çoğu yetersiz, öncelikle kendimizi toparlamalıyız belki de. Şu anki duygularımı nasıl yazıya dökeceğimi bilemiyorum, nasıl tarif edebilirim ki!. Siyasi bildirgelerin ansiklopedik bilgi olduğu bir ortamda ne denir ki. Bilgilendirdiğiniz için de ayrıca çok çok teşekkür ederim. Tekrar tebriklerimi sunarım. Böylesi sinsi bir saldırıyı fark etmek hiç de kolay değil. Sizin gibi vikipedistlerin maddelerle ilgilendiğini bilmek insanı nasıl da rahatlatıyor anlatamam. İyi ki varsınız. İyi vikiler, kolay gelsin --Merube 89msj 19:12, 17 Şubat 2009 (UTC)
  • Elbette haklısınız, tarafsızlaştırmak amacıyla bu maddelerle ilgilenmek oldukça zaman alıcı bir iş. Aslında benim kızdığım husus verdikleri kaynakta yer almamasına rağmen, bir iddiayı kaynaklı bilgi gibi sunmaları. Türk yanlısı/karşıtı olmaması lazım maddelerin, sonuçta kendimize ansiklopedi diyoruz. Kaynak ekle denebilecek bir cümleyi yanlış kaynakla desteklemek insanları ne kadar da çok yanıltır. Verdikleri kaynaklı gibi gösterilen cümlenin mahiyeti de durumu özetliyor. Tam zıttı bir durumda da (aşırı Türk yanlısı) aynı düzeltmeyi yapacağınızı biliyorum, bu durumda beni gerçekten rahatlatıyor. Gerçek/tarafsız bilgiye önem veren yazarların olması vikipedi duyduğum inancı da yükseltiyor. Tekrar iyi ki varsınız diyor, kaliteli vikiler diliyorum--Merube 89msj 15:29, 18 Şubat 2009 (UTC)

Osmanlı Devleti terimi üzerindeki tartışmada görüşünüz var mı? Sizin tartışmaları sevmediğinizi biliyorum. Siz benim tartışmayı seven bir kullanıcımışım gibi yazmışsınız da ben de verimsiz tartışmaları hiç sevmiyorum. Sadece bilimsel araştırmalara ve bilim dünyasındaki tercihlere ters değişikliklere müdahale etmeyi tercih ediyorum. dört dörtlük bir imparatorluktur ve bu ismin adında zikredilmesini hak etmiştir gibi argümanla daha kapsamlı adı olan Osmanlı Devleti terimini geri çevirmek yanlıştır. İmparatorluk mahiyetini taşıyıp taşımaması ayrı meselesi. Değil mi? Tabi sizi zorlamak istemiyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:59, 18 Şubat 2009 (UTC)

Osmanlı Devleti[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Aslında bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim. Bence çok güçlü bir neden olmadıkça eskisi gibi bırakılması gerekir. Bu konuda çok güçlü bir neden göremiyorum. --Vikiyazar 15:38, 18 Şubat 2009 (UTC)

Sevmediğiniz verimsiz tartışmaya katıldığınız için çok teşekkür ederim. Bilimsel araştırmalar ve Vikipedi kurallarının aksine kendi kişisel tercihlerine göre değişikliğin yapıldığını düşünüyorum. Bunu yapanlar arasında hizmetli arkadaşımızın yer almaları Türkçe Vikipedi için ciddi sorun teşkil ediyor. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:56, 18 Şubat 2009 (UTC)

Muharebe kutusu[kaynağı değiştir]

Selam. Tartışma:Kursk Muharebesi'daki sorunu halledemedik. Somut olarak Şablon:Kursk'tan Dördüncü Harkov'a, Şablon:II. Dünya Savaşı Doğu Cephesi'nde muharebeler ve harekatlar v.s. şablonlardadır. 93 Harbi'ninkini taklit ettim ama olmadı. Vaktiniz olduğunda yardımcı olursanız sevineceğim.Takabeg ileti 16:08, 24 Şubat 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

Yabancımsj 13:26, 11 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba. Kitap kapağı resimlerini, lisans etiketinde de yazdığı gibi "salt kitap kapağının ait olduğu kitabı konu eden maddeyi betimlemek için" kullanabiliyoruz. Bunun dışındaki kullanım adil kullanım politikamıza uymadığı için yukarıdaki resmi maddeden çıkardım, bilginize. --Yabancımsj 13:26, 11 Mart 2009 (UTC)

Kullanılmayan Adil Resim[kaynağı değiştir]

Onur Kayabaşı sms 17:04, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Dulkadiroğulları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu aralar pek aktif olamadığımdan mesajınızı yeni gördüm, geç yanıt için kusura bakmayın. Dulkadiroğulları 24 Nisan'da adı "Dulkadiroğulları Beyliği" olarak değiştirildiği için, yalnızca bir yönlendirme sayfasıymış. 12 Mayıs'ta ise bu sayfaya bir anonim kullanıcı tarafından telifli içerik eklenmiş. Dolayısıyla yeniden bir yönlendirme sayfası haline getirilebilir. Geçmişte telifli sürüm kalmaması için silmiştim. (Zaten silinen toplam 3 değişiklik vardı.) Asıl madde olan Dulkadiroğulları Beyliğini ise yine telif ihlali nedeniyle 9 Mayıs'ta Noumenon silmiş. Silinen 71 değişiklik olduğuna göre, hatırladığınız bu madde sanıyorum. Ancak bunu Noumenon'a sormak daha doğru olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Teşekkürler. --Yabancımsj 14:59, 14 Mayıs 2009 (UTC)


VikiProje Tarih davetiyesi
İyi günler...
Tarih alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tarih Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. --Merube 89msj 02:39, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Tarih projesine Hoşgeldiniz!!!. Katılımınız için çok teşekkürler, çok sevindim. Romanya'nın bağımsızlığını kazanması ve 93 Harbi maddelerine bir türlü başlayamadım. Aklımdalar ama uygun bir zamanda artık. Tekrar hoşgeldiniz, iyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:55, 15 Haziran 2009 (UTC)

Şablon:VikiProje Arap Yarımadası/Davet

  • İlgilenirseniz adınızı proje sayfasındaki katılımcaılar kısmına hemen ekleyebilirsiniz.


Teşekkürler; ~--BerkayMesaj--~

Gelecek ayın işbirliğini öneri ve oylamalarınızla, belirleyin!-- Serhan+tr 21:43, 21 Haziran 2009 (UTC)

Antik Yunanistan[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Kullanıcı:Böcürt çok önemli bir konuya dikkat çekti, SMİA olan Antik Yunanistan maddesini SM olarak korumak için bir çalışma yapma önerisinde bulundu. Çalışma başlatıyoruz maddede, ilgilenirseniz çok sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:21, 27 Haziran 2009 (UTC)

  • Merhabalar, sizin tarih konusunda çok iyi olduğunuzu biliyorum. Ben şu an İsveç'in yönetim bölgeleri ve kentleri gibi coğrafi maddelerini yazıyorum. Bitince de tarihine ve krallarına geçmeyi planlıyorum. Acaba size uyarsa, ben tarih maddelerini açtıkça bir gözden geçirip doğruluğunu kontrol etmeniz mümkün müdür? Umarım sizi uğraştıracak bir şey istemiyorumdur. Şimdiden çok teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:06, 1 Temmuz 2009 (UTC)

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Vikiyazar/Aralık 2008-Mart 2010, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 19:04, 2 Temmuz 2009 (UTC)


Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2009 ayının iş birliği; Tarih taslakları kategorisinde yer alan maddelerin geliştirilmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 18 Temmuz 2009
  • Proje bitiş: 31 Temmuz 2009

Merhaba. Katkıda bulunabilirseniz sevinirim.-- Serhan+tr 18:36, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Rosetta Yıldızı[kaynağı değiştir]

Rosetta yıldızı
Vikipedi'de sürekli çalışıp ve Vikipedi'ye olan hem tarih, hem de diğer yararlı değişiklikleriniz üzerine, bu yıldızı size armağan ediyorum---Fangorn- 14:38, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Bende öyle...[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Asıl ben, böyle yararlı bir vikipedist arkadaşımızla tanıştığım için çok memnun oldum. Umarım hep böyle, yararlı değişikliklerinize ve samimiliğinize devam edersiniz. İyi vikiler... İyi çalışmalar... ---Fangorn- 14:42, 22 Temmuz 2009 (UTC)

Şablon:Azerbaycan tarihi[kaynağı değiştir]

Azerbaycan tarihi Şablon yaratdığınız için çok sağ olun, ancak resimler hiç uygun değil, bence onları yenileri ile değişirseniz daha iyi olur--Melikov Memmedemail 04:07, 7 Ağustos 2009 (UTC)

Selam. O zaman neden Azerbaycan tarihi günümüzdeki Azerbaycan Cumhuriyeti'nin sınırları içinde kalan bölgelerin tarih öncesi zamanlardan günümüze kadar süregelen tarihidir" yazılmıştır? --Melikov Memmedemail 09:38, 9 Ağustos 2009 (UTC)
Yazıdan anlaşılan şu ki, Azerbaycan tarihi maddesinde tek Azerbaycan Cumhuriyetinin tarihi yer almalıdır, bu sebepten ben de önce Azerbaycan Cumhuriyeti hartasını koydum. Tabi Azerbaycan tarihi tüm Azerbaycanın tarihi olmalı, ancak maddedeki yazı uygun değil, ben Sizin dikkatinizi buna çekmek istemiştim --Melikov Memmedemail 04:37, 10 Ağustos 2009 (UTC)

Kadınlar saltanatı maddesi silinme tartışması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Kadınlar_saltanatı sayfasındaki tartışma sırasında Nedim Ardoğa'nın dürüst olmayan yöntemlerinin farkında değildim. Nedim Ardoğa'yı desteklediğim için sizden özür dilerim. ---Vikiyazar 14:03, 24 Ağustos 2009 (UTC)

  • merhaba, maddenin içeriği ile ilgili tartışmanın bu yöntemden ayrı düşünülmesi taraftarıyım. daha başından farkında olduğum halde bu yüzden müdahale etmedim. senin de, içerikle ilgili düşüncelerini paylaştığını, meselenin şunu ya da bunu desteklemek olmadığını düşünüyorum, böyle de olmalı. yani kısaca özür dilenecek bir durum yok ortada. sevgiler. --ki bl 14:41, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yok ben zaten Nedim Ardoğa'yı tanımadığım gibi kendisiyle aramızda mesajlaşma bile olmadı. Sözügeçen maddenin varlığını destekliyordum o kadar. Ancak dürüstçe davranmayan bir kişinin oyunlarına alet olmak istemiyorum. Size de sevgiler. ---Vikiyazar 16:52, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • İyi günler, ben Ambigram. Anladığım kadarıyla daha davada bulunan tartışma kısmına daha bakmamışsınız. Lütfen rica ediyorum oraya bir bakın. Orada da belirttiğim gibi kukla falan kullanımı söz konusu değil. Lütfen bazı insanlara 'dürüstçe olmayan' derken biraz daha dikkatli olun. Çünkü burada hiçbir şekilde dürüstsüzlük yoktur. Hem benim hem de babamın (dava sayfasında anlayacaksınız) hakkımda bu kadar çabuk yargıya varmayın. Sadece bir yanlış anlama. Bu iki hesabı bu durumdan kurtarmak için çabalıyorum ben. Lütfen bu kadar önyargılı olmayın. İyi günler diliyorum. --78.163.56.119 20:08, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • eline sağlık. bu minvalde değişikliklerle makul bir hale gelebilir sanırım. ama sultanların hala böyle komprime bilgi ile burada durmasına ve sonuç sebep gibi özgün çalışma kısımlarının kalmasına muhalefetim var. sayfaya da yazarım, ama önce sana söyleyeyim dedim. kolay gelsin. --ki bl 15:04, 25 Ağustos 2009 (UTC)


Kadınlar saltanatı ve haksız ithamlar[kaynağı değiştir]

Sayın Vikiyazar,

Kadınlar saltanatı sam tartışmasındaki son yorumunuzu büyük üzüntüyle okudum. Beni kınıyorsunuz. Ama buna şaşmamak gerek. Çünkü Kibele benim engellenmemi sağladığı için Vikipedia'da görüş bildirme, kendimi savunma ve gerçekleri anlatma şansına sahip değilim. Engellenmem hala devam ediyor.(Engelleme etiketinde engelleme tartışması hakkında diğer kullanıcılarla irtibata geçebileceğim bildiriliyor. Ama bana bu hak tanınmadı. Şikayet linklerim ve mesaj sayfam da engellendi.) Bu iletiyi başka bir kişinin bilgisayarından izin alarak göndermek zorundayım. Tek tarafı dinleyip, derhal kınamak ve “meğer Kibele haklıymış” demek sizin gibi deneyimli bir kullanıcıya yakışmıyor. [1]

Tartışmaya daha önce de katıldınız; her aşamayı biliyorsunuz.

1.Kibele telif ihlali yaptığım suçlamasıyla maddeyi hızlı silme usuluyle sildi. Ama kanıtlayamadı. Madem kanıtı yoktu, niçin maddeyi sildi ? Niçin beni ceza kanununda bile yeri olan bir suçlama ile karşı karşıya bıraktı. Bu iftira değil mi ?

2.Daha sonra zorunlu olarak yazıyı ekledi. Fakat bu defa da taraflı iddiasıyla sam uygulaması başlattı. Bunun üzerine ben, Vikipedia kaynaklarına ek olarak beş yazılı kaynak sundum. Madde bu kaynaklarla uyum içersinde. Yani taraflılık iddiası da boş çıktı. [2]

3.Bütün iddiaları boş çıkınca, yani mahcup olunca, uygar insan olarak özür dilemesi gerekmez miydi ? Ancak Kibele tam tersini yapıp, admin yetkisini kötüye kullanarak, benim erişim, cevap ve şikayet hakkımı elimden aldı. Siz bir vikipedist olarak bu savunmasız cezayı uygun buluyor musunuz ? Yarın Kibele'nin hoşuna gitmeyen bir madde yazdığınızda, aynı olay sizin başınıza gelirse, yine Kibele'yi destekleyecek misiniz ?

4.Kukla iddiası düpedüz yalan. Evet, Ambigram yakınım. Ama yetişkin bir insan ve bir vikipedist. [3] Gerçi ben tartışmaya katılmasından yana değildim. Ama bir vikipedist olarak tartışmaya katılma hakkı yok mu ? Viki yönergelerinin hangisi bunu yasaklıyor ? Kaldı ki, ben zaten dört maddelik tartışma iletisinde Kibele'nin bütün iddialarını cevaplamıştım. Oy hakkı bile olmayan bir kuklaya ne ihtiyacım vardı ?

Kısacası bana büyük haksızlık edildi. Hem iftiraya uğradım, hem de kendimi temize çıkarma hakkım elimden alındı. Bari, siz karşı görüşü dinlemeden yargısız infaz kampanyasına katılmayın. Saygılar sunarım.

Nedim Ardoğa

  1. ^ Her halde düşünmeden yazdınız; Kibele demek ki bu arkadaşın amaçlarını anlamakta benden daha ustaymış. sözü çok ağır. Benim Dünya ansiklopedilerinde yer alan bir maddenin bizim ansiklopedimizde de yer almasını istememde hangi kötü niyet olabilir.
  2. ^ Yalnız, kaynaklardan biri ile kaynak niteliğindeki bazı notlar diğer vikipedistler tarafından eklenmiş. O kaynakları incelemedim.
  3. ^ Aslında Kibele de bunu farkında olmadan itiraf ediyor. Ambigramın daha önce üye olduğunu, hatta mesajlar yazdığını söylüyor.
  • Sayın Nedim Ardoğa. Durumun bu dereceye gelmesinden ben de üzgünüm. Geçmişte güzel katkılar yaptığınızı gördüm. Amacınızın Vikipedi'ye katkı yapmak olduğuna inanıyorum. Yukarıda yazdıklarınızın bazılarına katılıyorum. Ancak oğlunuz tarafından kullanıldığını iddia ettiğiniz hesaptan yazılan yazılar gerçekten sizi haksız duruma düşürdü. O hesap gerçekten oğlunuza ait olsa bile tartışma sırasında akrabalık bağınızın bulunduğunu belirtme yükümlülüğünüz vardı. Ayrıca diğer hesabı çok kısa süreli olması durumunuzu daha da zorlaştırıyor. Eğer bu hatayı yapmış olmasaydınız diğer konularda sizi desteklerdim. ---Vikiyazar 14:08, 26 Ağustos 2009 (UTC)


  • Merhaba, ben Ambigram yani Nedim Ardoğa'nın oğluyum. Yukarda bahsettiğim dava sayfasına bakıp bakmadığınızı bilmiyorum ama oraya bakarsanız fikrinizin biraz da olsa değişeceğini düşünüyorum. Tartışma sırasında sırf babamın kullandığı IP ile kendi kullandığım bilgisayarın IP'sinin aynı olması benim herkesle olan akrabalık ilişkimi ortaya koymamı gerektirmez. Tartışma sayfasında babamın koymuş olduğu bir maddeyi savunmam da bir şeyi değiştirmez. Eğer bunun aksini iddia eden bir madde varsa buyrun söyleyin. Ben fikri hür bir insanım. Ben de diğer insanlar kadar bilgi deneyimim, araştırma isteğim ve tecrübem var. Kendi düşüncelerim diğer insanlardan farklı da olabilir, aynı da olabilir. İlk kaydolduğum günlerde varlığını şiddetle istediğim bir maddenin silinmesini engellemeye çalıştım ki şu anda da olsa aynısını yapardım. (aklımdayken ilgili maddede katkılarınızı gördüm, tebrik ederim, çok güzel olmuş) Ayrıca, kısa süreli üye olmam Vikipedi'den haberim olmadığı anlamına da gelmez. Bildiğiniz gibi şu anda düştüğüm durum gibi üye olmadan da değişiklikler yapılabiliniyor. Benim kötü bir niyetim yoktu. Zaten haksız bir şekilde hesaplar silinirken herhangi bir savunma istenmemesi kendi adıma konuşmak gerekirse sinirimi bozdu. Lütfen burada söylediklerimi ve davanın tartışma sayfasında söylediklerimi düşünün. Haklı olduğumuza inanacaksınız. Eğer başka aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Bu konuda kimsenin kafasında herhangi bir soru işaretinin kalmamasını isterim çünkü. İyi günler dilerim...

Desteğinizi tüm kalbimle bekliyorum.[kaynağı değiştir]

Yeni bir hizmetlilik başvurusu yaptım. Umarım sizde destek verirsiniz bknz:başvurusu/Nebeviye
Teşekkürler, iyi çalışmalar. - Nebeviye ileti 19:10, 25 Ağustos 2009 (UTC)

Mehmet/Muhammed Tapar[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Mehmed Tapar maddesinin adını Muhammet Tapar olarak değiştirmişsiniz. Açıkçası hangisinin daha doğru olduğundan ben de emin değilim. Mehmed ve Muhammed Arap alfabesinde aynen (محمد) yazılıyor. Ancak Türklerin bu adı en az 600 yıldır (Örneğin Çelebi Mehmet) Mehmet olarak telaffuz ettiğini biliyoruz. Bu adı Mehmed olarak telaffuz etme geleneğinin ne zaman başladığını bilmiyorum. Sizin bu konuda kaynaklara dayanan bir bilginiz var mı? Google'da Muhammed Tapar için 18900, Mehmet Tapar 4840, Mehmed Tapar 2,060, Muhammet Tapar için 985 sayfa çıkıyor. ---Vikiyazar 13:09, 8 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Aslına bakarsan, Muhammet ya da Muhammed olduğuna eminim. Ancak, asıl mesele "d" ile mi? yoksa "t" ile mi yazılacağı... Yani kaynaklarda ve hayatım botunca Mehmet Tapar diye bir şahsiyet duymadım. Çoğunluk Muhammed yazıyor ama, günümüzde "t" ile yazıldığı için öyle kullandım. Biraz karışık bir konu... Ama neyse ki, çok büyük bir karışıklığa sebebiyet vermiyor--вяí¢αи76ileti 13:23, 8 Eylül 2009 (UTC)
Ben Muhammet veya Muhammed olduğuna pek emin değilim. Ama madem siz o kadar eminsiniz öyle bırakalım. Bazan güvenilir kaynaklar bile böyle konularda dikkatsiz davranabiliyorlar. Zaten batı ülkelerinde yazılmış kitaplarda Mehmet adlı tarihsel kişileri Muhammed olarak yazma alışkanlığı çok yaygın. Özellikle Türkçeyi iyi bilmeyen batı kökenli yazarlar Arapçadan yola çıkarak bu hatayı yapıyorlar. Bazan Türk yazarlar da batı dillerinden çeviri yaparak bu hatayı Türkçeye sokuyorlar. Muhammed mi Muhammet mi konusuna gelince ben de sizin gibi o tartışmaya girmemeyi tercih ederim. Osmanlıcada d harfi kullanılıyordu. Ancak Latin alfabesine geçilince t harfi kullanılmaya başlandı. Bence t harfi Türkçenin günümüzdeki telaffuzuna daha yakın olduğu için daha uygundur. Ama bu konuda Vikipedide benim de tutarlı davrandığım söylenemez. Selamlar. ---Vikiyazar 13:40, 8 Eylül 2009 (UTC)

resim ekleme[kaynağı değiştir]

Osman Bayezid Osmanoğlu http://www.flickr.com/photos/dumanyac/536293707/sizes/o/in/set-72157600326985827/

  • Teşekkür ederim ama bu resimi Vikipedi'ye kopyalamamız mümkün değil. Altında All Rights Reserved yazıyor. Yani telif hakları saklı. ---Vikiyazar 19:46, 1 Ekim 2009 (UTC)

Belgrad kusatmasi /Titusz Dugovics / Sufi bey[kaynağı değiştir]

Merhaba, tarih ile ilgili yaziyorum, belki yardim edebilirsin diye. Iki sorum var:

  1. Bizimki hu:Dugovics Titusz (de:Titus Dugović) maddesindeki yazilar icin bir türlü kaynak bulamiyoruz. Bizdeki iddiaya göre, Dugovics Belgrad kusatmasinda kahramanlik yapmis ki Osmanli bayragi kaleye koymak isteyen osmanli askeri asagiya indirmis ve kendisi de ölmüs. Iste, bizimki maddeye biri "Türkiyede hikaye baskadir, ve o bayragi koymak isteyen askeri kahraman olarak görüyorlardir" diye yazmis. Buna iste kaynak bulamiyorum. Belki sen duymussun öyle bir hikayeyi?
  2. "Sufi Bey" yada benzeri isimle olan Osmanli tarih yazarini biliyor musun, duyydun mu hic? Cok eski Macar dökümanda "Suphi Bey" olarak yazilmis, ama hicbir yerde bulamiyoruz bu tarihciyi...

Cok tesekkürler, iyi vikiler, --Timish mesaj 12:00, 13 Ekim 2009 (UTC)

Cok tesekkür ederim!!! --Timish mesaj 13:37, 14 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba.VikiProje Tarih'in bir üyesi olduğunuzu gördüm.Bu maddeyi İngilizce vikideki gibi geliştirebilirmisiniz.Eğer madde geliştirelebilirse SM adaylığına koyacağım.İlgilenirseniz lütfen bilgilendirin.İyi vikilemeler,yeni yılınız kutlu olsun.Drlp ileti 10:00, 3 Ocak 2010 (UTC)

  • Bende zaten kaynakçadan bahsediyordum.Drlp ileti 16:31, 4 Ocak 2010 (UTC)
  • Maddeyi geliştirdiğinizi gördüm.İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Maddeyi SM adaylığına koyacağım,sizi oylamaya bekliyorum.Drlp ileti 21:18, 8 Ocak 2010 (UTC)
  • SM sayfasında Avrupa tarihi ile ilgili yorumlarımı ekledim: [Yorumlarım] Gerek tarih ve politika konularında gerekse İngilizce çeviri konusunda oldukça bilgili olduğum için eğer uygun görürseniz bu maddeyi SM yapmak için katkıda bulunmak istiyorum. Genel hatları tekrar belirleyebilirsek bazı bölümlerinin hazırlanmasını ben yapabilirim. Bu hususta tartışmak ister misiniz? Saygılarımla Mimar77 03:36, 11 Ocak 2010 (UTC)
  • Dediklerinize katılıyorum, bu maddeyi çok uzatmadan nitelik olarak zenginleştirmemiz gerekecek. Arzu ederseniz Avrupa Tarihi Tartışma Sayfası’nda devam edelim mi bu konuya? Hem de birden fazla kişi ile iletişime geçmek daha kolay olur. Sevgiler Mimar77 00:18, 12 Ocak 2010 (UTC)
  • Bu maddenin [tartışma kısmında] destek verdim. Son eksikler nedir sence? Benim aklıma pek birşey gelmiyor ama biraz daha kaynak eklemek faydalı olabilir. Sevgiler Mimar77 01:32, 14 Ocak 2010 (UTC)

Tarih Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini öneri ve oylarınızla belirleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:57, 2 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:24, 4 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:35, 11 Ocak 2010 (UTC)

Maddeye çalışma var etiketi eklerseniz çok sevinirim.Drlp ileti 16:35, 12 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa tarihi[kaynağı değiştir]

  • Selam öncelikle Avrupa tarihi maddesini geliştirdiğiniz için elinize sağlık. Bende Avrupa ülkeleri listesi'ni SL yapacağım. Birde Avrupa tarihi şablonu ve Avrupa konuları şablonunun yapılması gerek. Birde Soğuk Savaş sonrası'nda Avrupa ve eski SSCB ve Yugoslavya'daki çatışmalarıda eklerseniz çok güzel olur. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 18:38, 12 Ocak 2010 (UTC)
  • Birde Schengen Antlaşması'nı da eklerseniz sevinirim.-- FinlandiyalıM 12:59, 14 Ocak 2010 (UTC)
  • Birde Soğuk Savaş kısmında sonrasında yaşanan olayları Günümüzde Avrupa kısmına eklesek nasıl olur?-- FinlandiyalıM 13:33, 15 Ocak 2010 (UTC)

Çizelgeleri değiştirmek[kaynağı değiştir]

  • Avrupa tarihi maddesinde yer alan Avrupa tarihi zaman çizelgesi’ne eklenmesi gereken birçok tarih ve olay var. Bunu nasıl yapabilirim? Sevgiler Mimar77 16:31, 13 Ocak 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim Mimar77 16:44, 13 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

(Çalışkanlık yıldızı) Vikiyazar, son zamanlarda özellikle tarih alanında yaptığınız çalışmalardan ötürü size bu yıldızı taktim ediyorum.Drlp ileti 18:37 14 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa ile ilgili şablon[kaynağı değiştir]

  • Avrupa ile ilgili şablonla ilgili tartışmama bir bakar mısın vaktin olduğunda? Tartisma Sevgiler Mimar77 01:04, 19 Ocak 2010 (UTC)

Muharebe ve Savaş[kaynağı değiştir]

19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında yazılmış bazı Osmanlıca kitaplarda Muharebe kelimesinin İngilizce War kelimesi anlamında kullanıldığına rastlamaktayım. Dikkatinizi çekmek istedim:

---Vikiyazar 14:57, 19 Ocak 2010 (UTC)

Her şeyin istisnaları vardır. Ancak ansiklopedide önemli olan kategorize. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:01, 19 Ocak 2010 (UTC)

St. Gotthard Muharebesi (1664)"[kaynağı değiştir]

St. Gotthard Muharebesi (1664) maddesine yaptığınız katkıları çok beğendim. Çok güzel bir çalışma. Tebrik ederim. ---Vikiyazar 16:14, 19 Ocak 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim:), St. Gotthard; Viyana kuşatmasını etkileyen bir ön savaştır. Önemine binaen kaynaklı ve objektif bir madde oluşturmaya çalıştım. Macarca vikipedide seçkin madde. Doncsecz, Macar vikide tarih konularıyla ilgilenen bir kullanıcı, Macarcada SM yapılmasını sağlayan kullanıcı, bana da yardımları oldu. Ama Macarca vikide bile savaşla ilgili Türkçe veya Osmanlıca kaynaklara yeterince yer verilmemişti. Türkçe metnin daha objektif olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen geliştirilmesi gereken yerleri var...Hoşcakalın, iyi çalışmalar...Vikiçizer 08:15, 20 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa tarihi[kaynağı değiştir]

Tamam, ay sonuna kadar bekleyeceğim. --İnfoCan 17:39, 18 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar bu profilin vikipesdist-Vikiçizer ile karıştırıyorum sürekli,başka karıştıranlar da oluyormu?:) iyi günler iyi çalışmalar.--Bilgehan Öztürk 09:55, 22 Şubat 2010 (UTC)

Cevap için teşekkürler,evet ikinizde iyi kaliteli yazıyorsunuz ve 2006 dan beri burda olmak baya kıdemli olmak demek heralde en çok size danışmak lazım bence.İyi günler.--Bilgehan Öztürk 06:59, 23 Şubat 2010 (UTC)

Haritaları Türkçeleştirdim. Bana zaman tanıdığınız için teşekkür ederim. ---Vikiyazar 23:41, 22 Şubat 2010 (UTC)

Rica ederim, elinize sağlık. İyi çalışmalar. --İnfoCan 15:04, 23 Şubat 2010 (UTC)

Tekrar merhaba resim yüklemeyi öğrenmek istiyorum denedim olmadı bana biraz analtabilir ya da yönlendirebilirmisiniz?commonsa üye olmak şart mı?--Bilgehan Öztürk 10:05, 24 Şubat 2010 (UTC)

Evet resim konusunda yardımcı oldunuz teşekkürler.Bir de merak ediyorum benim arşivde pek çok resim var kimini netten indirdim ama ahngi siteden yüklediğimi hatırlamıyorum o zaman ne gibi açıklama yampalıyım onları yüklerken yada resim özelliklerinde bunun kayıtlı olduğu bir yer var mı?Tekrar çok teşekkürler --Bilgehan Öztürk 15:16, 24 Şubat 2010 (UTC)
Bilgilendirici net mesajınız için çok teşekürler sayın vikiyazar.umarım bende yakında güzel kaliteli ve açıklayıcı resimler yüklemeye başlarım ya da var olanları kullanmayı bir an önce öğrenir maddelere daha çok katkı yaparım.iyi günler kolay gelsin.--Bilgehan Öztürk 10:27, 26 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Acaba Şablon:Avrupa konusu'nun içeriğinindeki liste1'de yazan ülkeleri Şablon:Avrupa ülkeleri'ne taşıyabilirmisiniz. Şablon karmaşık da. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 14:55, 27 Şubat 2010 (UTC)

  • Evet Şablon:Avrupa konusu'nda kullanılan tüm ülke (de facto devletler ve özerk ve bağımlı bölgeler dahil) kodları Şablon:Avrupa ülkeleri'ne taşıyarak Avrupa coğrafyası vs. gibi konularda kullanılır hale mi getirmek istiyorum. Yani Şablon:Avrupa ülkeleri'nin resimli arayüzü ile Şablon:Avrupa konusu'nun karmaşık kodunu biraraya getirmek istiyorum. Bu sayede güzel bir şablon olabilir. Vaktiniz olursa birlikte hallederiz:) İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 15:03, 1 Mart 2010 (UTC)