Kullanıcı mesaj:Melikov Memmed

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arşiv: 2009, 2010, 2011, 2012

Güney Azerbaycan[kaynağı değiştir]

Bu değişikliği neden yaptınız acaba? -- Supermæn (mesaj) 16:42, 15 Ocak 2013 (UTC)

Tek bir Güney Azerbaycan bayrağı yoktur, değişik orğütler kendine aid bayrak için israr ediyorlar. Örneğin, az:Güney Azərbaycan bayrağı. Hatta düşünürüm bunun da silinmesi gerek, bu sadece bir örgüt bayrağı. --Melikov Memmedemail 05:50, 16 Ocak 2013 (UTC)
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bence önemli örgütlerin kabul ettiği bayrakları maddeye koymak lazım. Bir de bir kullanıcı maddeden bu haritayı yanlış diye çıkarmış. Harita doğru mu, yanlış mı; biliyor musunuz? -- Supermæn (mesaj) 15:01, 16 Ocak 2013 (UTC)
Bizim “önemli örgütler” hangileri bilmemiz imkansız görünüyor, bu orğütlerin her biri digerini “önemsiz” kabul ediyorlar ve bu yüzden maddeye “önemli örgütlerin kabul ettiği bayraklar”ı koymak taraflı ola bilir. Azerbaycan, İran'ın kuzeybatısında yer alan çoğrafi bölge ve sınırları üzerine farklı düşünceler var. İdari olarak günümüzde İran'ın Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan ve Erdebil ostanlarını oluşturmaktadır, fakat tarihen Zencan ve Kazvin (hatta Hamedannın bir kısmı) Azerbaycan adlanan bölgenin sınırları içinde yer almıştır. Etnik yapıda da farklılık var, Batı Azerbaycan ostanında Urmiye Gölünün batı kısmında günümüzde Kürtlerin çokunlukta olmaları görünmektedir. Bu sebepten “yanlış” diye bu haritayı çıkarmak mümkündür, daha doğru olanı maddede İranın etnik yapısını gösteren hartayı göstermek olduğunu düşünürüm. --Melikov Memmedemail 06:28, 17 Ocak 2013 (UTC)

Bunu kontrol etmişsiniz. Karakoyunlular Devleti'nin Türkmenistan'da yaşayan Türkmenler ile ne alakası var?--Melikov Memmedemail 13:20, 21 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba, açıkçası hiç bir bilgim yok. Bazı yerlerde Türkmenler denilmiş. Sürüm kontrolü bilginin doğruluğunu kontrol etmek olmadığı için sadece vandalizm var mı diye baktım. Sürüm kontrolü içerikle ilgili değil. Siz de eklemeler yapabilir, kaynaklar verebilirsiniz. Böylece madde zenginleşir. Mukaddimeileti 13:26, 21 Ocak 2013 (UTC)

Yardım edebilir misin?[kaynağı değiştir]

Selam . Burda Azerbaycanlıları görmek ne hoş. Bana türkçe çevirmelerde yardım ede bilirmisin?. Benim türkçe konuşmam iy,ama yazıya almam kötü. TaRiXçİ 01:00 31.01.2013 (UTC)

Selam. Məncə buradakı sonuncu abzas sualınıza ətraflı cavab ola bilər. Ancaq digər bir yardım edə bilərəmsə, çox şad olaram! --Melikov Memmedemail 11:55, 31 Ocak 2013 (UTC)

Azeri generaller[kaynağı değiştir]

Takabeg, bu yaydığın [1], [2], [3] hiç anlamlı değil. Bu generaller etnik olarak Azeridirler. Onlardan ikisi hatta Azerbaycan generalidir, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin zamanında Samet bey Mehmandarov Azerbaycan'ın askeri Bakanı, Aliağa Şıhlinski ise askeri Başbakan Yardımcısı vazifesini görmüşler.--Melikov Memmedemail 04:17, 24 Nisan 2013 (UTC)

General bir ülkenin ordusuna bağlıdır. Rusya İmparatorluk Ordusu'nun generali ise Rus generaller, SSCB'nin generali ise Sovyet generalleri kategorileri kullanılır. Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nde general iseler en:Category:Generals of the Azerbaijan Democratic Republic oluşturalım. Takabeg ileti 04:22, 24 Nisan 2013 (UTC)
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nde generaller Azeri generaller değil mi? Ya Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti bir Azeri devleti değil? Nereden bakarsan bak, bunlar hem etnik olarak, hem de ülkenin ordusuna bağlı olarak Azeri generallerdirler? Sorun olan nedir?--Melikov Memmedemail 04:30, 24 Nisan 2013 (UTC)
Sorun o kişilerin Rus generali olduklarını, SSCB'li generali olduklarını inkar etmiş olman. Diğer kullanıcıların da aynı hata yapmamaları için de yeni kategorilerin oluşturulması faydalıdır. ana kategori olarak Azeri + de eklenmekte olduğuna göre endişe etmene gerek yoktur herhalde. Birde Behbud Cevanşir maddesi doğru mu ? Takabeg ileti 04:39, 24 Nisan 2013 (UTC)
Vaktin olduğunda en:Category:Imperial Russian Army generals oluşturursan daha da faydalı olacaktır, mence. Takabeg ileti 04:54, 24 Nisan 2013 (UTC)

Bu ne? Abbas Sehhet Azerice oyunlar yazmış, neden onun "Rus oyun yazarları" olduğunu düşünürsünüz?--Melikov Memmedemail 05:42, 29 Nisan 2013 (UTC)

Rusya uyruklu değil midyi acaba ? En azından Azerbaycan Cumhuriyeti uyruklu değildi. Azerice oyunları yazdığına göre, Kategori:Azerice oyun yazarları eklenebilir. Şu an bu meseleyi çözmeye çalışıyoruz. Takabeg ileti 05:55, 29 Nisan 2013 (UTC)
Ne Rusya İmparatorluğu, ne SSCB bir unitar devlet olmamışlar. Bu sebepten Rusya uyruklu her bir kişi için "rus" yazmak doğru değil. Örnək, Âşık Alesker için bu Azeri aşığı değil, "Rus aşığı" olamlı yazmak, çok gülünç olur. --Melikov Memmedemail 07:44, 29 Nisan 2013 (UTC)

Azerbaycan ile sayfalarda ilgili Şii nüfus hakkında oranların kasten değiştirilmesi veya silinmesi.[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Azerbaycan ile ilgili sayfalarda, Şii nüfus ve oran hakkında kasten ve referansız olarak oranlar değiştiriliyor, veya tamamiyle siliniyor.

Bu konuda sizin ve diğer Azeri Vikipedistlerin dikkatine çekmek isterim, çünkü hem başta referansız "değişiklikler" yapılıyor ve korkarım ki buradaki amaç "Sünnicilik" yapılması.

En son Bakü sayfasında yapıldığı gibi, çünkü Azerbaycan halkının çoğunluğu nominal da olsa Şii, ve birçok sayfada (sanki günahmış gibi) hep siliniyor.

(Not: Ben de Sünniyim)Bu imzasız yazı 88.224.33.138 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sünni veya sii milletçiliği geçmişte de olmuş, sonucları da belli, yüz yıllarca boşu boşuna bir gayret. Günümüzde bunu anlamıyanlar varsa onlara da yazıklar olsun, insanları geriye götürmekten başka bir işe yaramayacaklar. Benim için esas olan Türklerin ve Azerbaycan Türklerinin aynı millet olma duyguları, bu zarar görürse, Türk düşmanı ülkeler çok memnun olurlar. --Melikov Memmedemail 05:26, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Salam. Səsverməyə qatıldığınız və mənə güvəndiyiniz üçün çox təşəkkür edirəm! Sevgilərlə, --►Cekli829 08:42, 8 Aralık 2013 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:01, 12 Haziran 2014 (UTC)

İstek: Azerbaycan bayrağı maddesini geliştirebilir misiniz?[kaynağı değiştir]

Selam.

Azerbaycan bayrağı maddesini geliştirebilir misiniz?

Bu maddenin geliştirilmesine ihtiyaç var. Ben maddeyi 13 Ekim'de geliştirmeye ve büyütmeye başladım, ama Azerice bilmediğim için, Azerice'den tam ve doğru tercüme yapamıyorum ve takıldım, ve bu yüzden sizden bu istekte bulundum.

Nedeni ise Azerbaycan ile birçok madde çok kısa ve yetersiz, ve Ermenistan bayrağı maddesine (aynı şey onların başkent ve edebiyat maddelerin için de geçerli) verilen o özen ve uzunluğunu görünce sinir oldum. (Nedense Türkçe Vikipedide Ermeniler ile ilgili maddelere verilen o özen, Azeriler ile ilgili maddelere hiç verilmiyor da ondan, sanki çok hak ediyorlarmış gibi) Ayrıca Azerbaycan bayrağı maddesinin, Ermenistan bayrağı maddesinden daha zengin ve uzun olmasını istiyorum (aynı şey başkent Bakü ve Azerbaycan edebiyatı maddelerin için de istiyorum).

Zamanınız varsa, bir göz atıp katkıda bulunabilir misiniz? Eğer yoksa, tanıdığınız Azeri Vikipedistlere de iletebilir misiniz?

Sağ olun.

Sizi özledik Melikov Memmed![kaynağı değiştir]

Melikov Memmed, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:27, 19 Aralık 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Melikov Memmed
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:06, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Merhaba.

Azerbaycan bayrağı maddesi acilen Türkçeleştirilmesi gerekiyor. Maddenin birçok bölümü Azerice ve Ekim 2014'den beri halen Azerice metni Türkçe'ye çevirilmemiş. Siz bu maddeyi Azerice'den Türkçe'ye tercüme edebilir misiniz?

Ayrıca Azerbaycan arması ve Azerbaycan Ulusal Marşı maddeleri çok küçük. O maddeleri genişletebilir misiniz?

Sağ olun. --31.200.20.231 18:23, 5 Şubat 2016 (UTC)

Sizi özledik Melikov Memmed![kaynağı değiştir]

Melikov Memmed, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05.06, 10 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]
















Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili Melikov Memmed, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Melikov Memmed, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]