Kullanıcı mesaj:Taysin/Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Astonomik aberasyon[kaynağı değiştir]

Selamlar Taysin. Kullanıcı sayfanda astronom olduğunu görünce sana yazmak istedim. Astonomik aberasyon maddesi en.wiki'deki en:Aberration of light maddesine benziyor. Ancak en:Aberration of light maddesine Sapma (astronomi) maddesinin dil bağlantısı verilmiş. Sanırım bir karışıklık var. Rica etsem bu konuyla ilgilenebilir misin? İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 08:33, 27 Ekim 2013 (UTC)

Merhaba Beyazmavi, aberasyonun, gökbilimdeki karşılığı sapınç, ve okuduğum kadarıyla da aynı konudan bahsediliyor. Ancak Astonomik_aberasyon maddesinde telif hakkı ihlali var gibi görünüyor. Bir arkadaşıma mesaj attım, durumdan emin olabilirsem hızlı silinmesini talep etcem, sayfaları izlemeye aldım. Teşekkürler, iyi çalışmalar --taysin (mesaj) 15:22, 27 Ekim 2013 (UTC)
Tamamdır o halde. Gerçekten hiç anlamadığım bir konu, yanlışlık yapmadan konuyu işin ustasına aktarmak istedim:) İyi çalışmalar diliyorum. Beyazmavi ileti 15:34, 27 Ekim 2013 (UTC)

SAS Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Superyetkin, şu sayfanın silinmesi yönünde fikirbirliği olmuş, ancak arama motorlarında bu sayfanın çıkması ilgili kişi rahatsız ediyormuş. Vaktiyle Sadrettin'e sormuştum, belirttiğim SAS sayfasına __NOINDEX__ eklenebiliyor mu? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 15:12, 12 Kasım 2013 (UTC)

Değişikliği yaptım. Etkisini birkaç gün içinde görebileceğimizi umuyorum. --Superyetkinileti 16:48, 12 Kasım 2013 (UTC)

Kişisel Oylama[kaynağı değiştir]

Selam Taysin, Zahmet olmazsa benim için şu oylamaya katılabilirmisin? --SiLveRLeaDmsj? 18:00, 10 Aralık 2013 (UTC)

Merhaba Eldarion, Dosya:Rahmi_koc.jpg ve Dosya:MVK-2013.jpg için iki izin epostası geldi, kontrol edebilmek için resimleri geri getirebilmeniz mümkün mü? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 20:13, 21 Aralık 2013 (UTC)

Selamlar Taysin. Yeni gördüm mesajın arada kaynamış, kusura bakma lütfen. Bu ve şu dosyaları geri getirdim. --Eldarion 06:20, 24 Aralık 2013 (UTC)

Hamak Sayfası Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Eldarion, daha önce Kullanıcı:Superyetkin tarafından bilgilendirilen kullanıcı, eposta attı ve kendisine reklam yapmaması gerektiğini, özgün içerik kullanması gerektiğini belirttim. Özgün cümlelerle tekrar sayfayı oluşturmuş, iyi niyetli olarak katkı sağlamak istiyor gibi, sayfanın geri getirilmesi sizin içinde uygun mu? Gördüğüm kadarıyla en alta bir bağlantı koymuş, onu silip, maddeyi kazanabiliriz gibi. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 17:37, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar ve iyi yıllar Taysin. Maddeyi geri getirdim. --Eldarion 07:26, 2 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar Taysin. Şu konuda nasıl hareket etmek gerekir?--RapsarEfendim? 17:27, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, hangi madddeler söz konusu anlamadım ama şöyle yapabiliriz galiba, anladığım kadarıyla kullanıcı buraya ve diğer siteyede içerik ekleyen kişi, bu kullanıcı çeviri yapıp önceden foruma yazdığı maddelerin bi köşesine kaynak:en.wikipedia.org yazarsa sorun kalmayacak gibi. Böylece hem kaynağı belirtilmiş olur (Creative Commons By-Sa bunun yapılmasını ister), hem de Wikipedia'dan alınan özgür bilgi lisans altına alınamaz, özgür lisans modelini korunması gerektiği için. Kullanıcıya belirtildiği gibi çevirilerini de önce burada yayınlarsa daha kolay olacaktır ilerleyen zamanlarda. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 17:47, 24 Ocak 2014 (UTC)
Merhaba Kibele, Kullanıcı mesaj:Grammaton Cleric sayfasında gelişmeleri takip ediyorum bende. Zamanınızı almadan kısaca anlatmaya çalışıyım. en.wikipedia.org adresine eklenen içerik -genellikle- Creative Commons By-Sa ile lisanslandırılıyor. By: atıf yapılmasını, Sa: ilk lisans modelinin korunmasını istiyor. GNU Özgür Belgeleme lisansı ise benzer durumlar gözetiyor. Genellikle program kodları için kullanılan bu model, değiştirilmiş bile olsa ilk lisans modelinin korunmasını ve üretilen içeriğin telif altına alınmamasını sağlar. Kullanıcı:Grammaton Cleric en.wikipedia.org adresinden bir madde alıp çevirmiş, lisans modeli Creative Commons By-Sa, bir forum sitesine eklemiş, sitede ilgili maddeye atıf yapması gerekiyor, ve telif hakkını saklıyamaz. Telif hakkı saklı olmayan, Creative Commons By-sa lisans modeline sahip bu metni tr.wikipedia.org adresine aynen aktarıyor. Telif hakkı ihliali bulunmuyor. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum, yani ilk olarak çeviriyi buraya eklemesi daha iyi olacaktır. Ki kullanıcıda daha sonraki çevirileri ilk buraya aktarabileceğini belirtmiş. Halihazırda eklediği maddelerinde sorun bulunmuyor gibi, eğer en.wikipedia.org adresinden alınıp çeviri yapıldıysa. Kafanıza yatmayan/takılan bir durum varsa daha etraflıca konuşmak isterim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 19:56, 24 Ocak 2014 (UTC)
selam taysin, çekincem bu duruma özel değil, bu ibarenin eklenmesinin kötüye kullanılması ihtimalinin olabileceğini düşündüm sadece. mesele takip etmekte elbette, aynı kişi olduğuna, viki dillerinden birinden çeviri yapıldığına emin olmak gerek. bunları böyle net konuşmak gerekiyor, yoksa, bu ibarenin eklenmesinin telif konusunu çözdüğü gibi yanlış bir özete ve kullanıma yol açılabilir. teşekkürler ilgilendiğin için. kolay gelsin. --kibele 20:09, 24 Ocak 2014 (UTC)

Taysin merhaba, bir kullanıcı Kibele'ye şöyle bir soru sormuş. Bana bildirdi ama üreticisi ya da orijinal olup olmadığı bilinmeden bununla lisanslayarak kabul edebilir miyiz görselleri bilemedim. OTRS gönüllüsü olman sebep bu konularda tecrübeli olduğundan konuyu sana danışmak daha doğru olur kanısındayım. Konuyla ilgili kullanıcıyı bilgilendirebilir misin?. Teşekkürler.. --Théoden ileti 21:14, 19 Şubat 2014 (UTC)

  • Merhaba Théoden, resimleri baya araştırdım, anladığım kadarıyla Panorama 1453 Müzesi'nden resimler. 1 Bi ihtimal röprodüksiyon olabilir. 100 yıldan önceki bir olay anlatılıyor ancak yapım yılı 100 yıldan yeni olabilir. Bu haliyle Şablon:2B sanatsal adil kullanım etiketi daha uygun gibi. Tam bir bilgi için müzeye e-posta attım, e-posta teslim hatası verdi. Osmanlı minyatür sanatı maddesine göz atınca, ve resimlerin kalitesine bakınca, ilgili resimlerin cumhuriyet dönemine ait olduğunu düşündüm. Ancak dediğim gibi kesin bilgiyi alabilceğimiz müzeye ulaşamadım. Bu haliyle lisans durumları belirsiz. Kullanıcı Türkçe bilmediği için durumu kullanıcıya anlatamayabilirim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 22:34, 19 Şubat 2014 (UTC)
Çok teşekkürler, ama böyle detaylı anlatım için yeterli dil hakimiyetim yok benimde. Her şeyin başladığı kişiye, Kibele'ye yıkalım o zaman işi. :) Sevgiler.. --Théoden ileti 13:00, 20 Şubat 2014 (UTC)

Kayda Değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden, bu kayda değerlik gerekçesi ile silinmiş. Bu da aynı kişiden bahsediyor yanılmıyorsam. Kayda değerlik sorunları var, bakabilme şansınız var mı. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 19:07, 23 Şubat 2014 (UTC)

Merhabalar Taysin, aynı kişiler ancak birinde İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümü ve Radyo Televizyon Sinema bölümü mezunu, birinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi. :) Kayda değer olmayan madde silindi. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:37, 23 Şubat 2014 (UTC)

taysin selam, şu konuyla ilgilenip kullanıcıyı aydınlatabilir misin? teşekkürler.. --kibele 09:09, 22 Mart 2014 (UTC)

Resim İzinleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kibele'nin sayfasındaki mesajlarınızı az önce okudum, hatırlatmak isterim ki, aktif olarak katkıda bulunan nerdeyse tüm kullanıcılar özellikle de hizmetliler herhangi bir siyasi yada maddi çıkar gözetmeden gönüllü olarak katkıda bulunuyorlar, bu yüzden art niyet aramamanızı öneririm. Gösterdiğiniz bağlantılarda eser sahibi tarafından söylendiği önesürülen izinler var ancak herhangi bir bağlayıcılığı yok. Çünkü bir web sitesini açmak dakikalar, oraya o yazıyı eklemek de saniyeler alıyor. Bu sitenin yalan yanlış röportajlar eklediğini tabiki göstermez ama resmiyeti şüphelidir. Bu resimlerin kullanılmasına izin vermiş ancak lisans durumunu belirtmemiş. İllistratörün tercih edebileceği bir çok lisans durumu var, aşağıda belirttim bunları. Bunlardan birini seçip, kullanılması için lisanslandırabilir. Kendisi açıklamada bulunmuş ancak ulaşıldığında eminim ki sizi geri çevirmeden yardımcı da olacaktır eposta gönderilmesi konusunda. Epostada "Ekte bulunan şu tarihte şu konu ile ilgili yaptığım illüstrasyon çalışmalarını şu lisans ile lisanslıyorum" demesi yeterlidir, şu yazan yerleri değiştirerek. Ayrıca bunu İngilizce olarak gönderirse Commons'a yükleriz ve tüm dillerde kullanılabilir. Bu kısa metni permissions-tr@wikimedia.org adresine gönderebilir. Yanılmıyorsan kendisi Peak Games'de çalışıyor, ve kurumsal bir eposta adresi vardır, gmail, hotmail gibi adreslerden birinin yerine kurumsal adresinden atabilirse (kisiadi@kurumadi gibi) daha iyi olur. Biraz uzun yazdım galiba, umarım karışık olmamaıştır. Takıldığınız yer olursa mesaj sayfama mesaj bırakabilirsiniz. Commons için lisans çeşitleri:

  • Kamu Malı
  • Creative Commons Zero
  • Creative Commons By
  • Creative Commons By-Sa
  • GNU GFDL ve diğer tümü için şu adrese bakabilirsiniz. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 09:42, 22 Mart 2014 (UTC)
Bilgi için teşekkürler. --Toksoz (mesaj) 20:53, 22 Mart 2014 (UTC)

Kullanıcı Adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Théoden, şu kullanıcı adı uygun mu? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 14:07, 17 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba, uygun olmayan KA süresiz engellendi. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:10, 17 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba Supermæn, bu dosya için izin epostası gönderilmemiş. Bilginiz var mı? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 07:34, 16 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba. Dosya sahibine, izin e-postası göndermesi için mesaj atmıştım. Bir daha mesaj atayım. İyi çalışmalar. -- Supermæn (mesaj) 16:41, 17 Nisan 2014 (UTC)

OTRS Bekleme[kaynağı değiştir]

Selamlar Taysin, Ben Dr. Anıl Yeşildal Laktoz maddesine önemli bir hastalık olan Laktoz intoleransı hakkında bilgiler ekledim, kaynak site www.doktoramcam.com bana aittir, sitemde bu makale de benim tarafımdan yazılmıştır. Wikipedi'de sitemin OTRS izni mevcuttur. Değerlendirirsen sevinirim. --Anilye (mesaj) 12:14, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar Taysin, Ben Dr. Anıl Yeşildal Boy Kısalığı maddesi ekledim, kaynak site www.doktoramcam.com bana aittir, sitemizde bu makale de bir hocamız taarafından yazılmıştır. Wikipedi'de sitemizin OTRS izni mevcuttur. Değerlendirirsen sevinirim. --Anilye (mesaj) 09:23, 15 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Taysin, Superyetkin size yönlendirdi yardımcı olacağınızı iletti konuyu aşağıda belirtiyorum.Yardımcı olabilirseniz inanın çok sevinirim.

Eklediğim fotoğraf silinmiş ancak fotoğraf grubun onayıyla koyuldu ve lisansı belirtildi. Telif Hakkı İhlali yazıyor ancak herhangi bir telif hakkı söz konusu değil. Fotoğraf benim çektiğim bir fotoğraf ve grubun menajeriyim. Ne yapmam gerektiği konusunda kafam oldukça karıştı. Neyden ötürü telif hakkı ihlali olduğunu çözemedim açıkcası herşeyi belirttim. Bu konuda yardımcı olursan örneğin "şunu düzeltirseniz sorun olmayacaktır." gibi inanın çok seviniriz. İyi çalışmalar dilerim. Teşekkürler.

Mertdemir89 (mesaj) 08:27, 24 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Mertdemir89, silme kayıtlarına baktım. Öncelikle içerik kayda değer olmalıdır. Superyetkin bağlantı verdiği sayfayı okumanızda fayda var. İnternette bulunan yada lisans durumu belli olmayan içeriklerin hak sahibinin eposta atarak, içeriğin lisans durumunu bildirmesi gerekiyor. Bu şekilde içerik hakkkında daha net bir lisans bilgisine olunuyor. Kayda değerlik kriterlerini karşılayan içeriklerinizi info-tr@wikimedia.org adresine eposta atarak lisans durumunu bildirebilirsiniz. Yüklediğiniz ve eposta attığınız içerik lisans durumu doğrulanana kadar silinmemesi için {{OTRS Bekleme}} şablonu koyabilirsiniz. Anlamadığınız yer olursa daha etraflıca da anlatabilirim. İyi çalışmalar. --taysin (mesaj) 19:57, 24 Mayıs 2014 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Öncelikle çok teşekkür ederim Taysin, İçerik sahibi doğrudan benim yani info'dan ilgili maili gönderebilirim hiç problem değil. Ancak önce içerğimi yüklemeliyim emin olamadım.. Açıklarsan çok sevinirim.

Bir sorum daha olacak. Oluşturduğumuz bir sayfa var ve bu sayfaya kayda değerlik için kaynakları belirttik sayfa için tarafsız yayım kuruluşları tarafından konu edilen röportaj vs içeren kaynakları koyduk ancak yine kayda değerlik sorgusu eklendi. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor gerçekten çözemedim hani okuduğumuzu uyguluyoruz ancak eksik ya da yanlış yaptığımız birşeyler var biraz karışık geldi eğer sayfayla ilgili de yardımcı olursan inan çok sevinirim .

Teşekkürler İyi çalışmalar Mertdemir89 (mesaj) 22:56, 24 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:32, 12 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba Taysin, daha önce konuştuğumuz şu konuya, zamanın olduğunda vakit ayırman mümkün mü?. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:54, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba "info-tr@wikimedia.org" adresine tekrar gönderdim maili. Bu imzasız yazı Arslanutku (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Epostanız ulaştı, lisans türü konusunda eksik bilgi verilmişti. Birazdan ayrıntılı olarak cevaplayacağım. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 13:56, 8 Temmuz 2014 (UTC)


taysin merhaba. Ben öneriniz doğrultusunda OTRS izin şablonunu Orta kulak iltihabı maddesinin tartışma bölümünden silin. Çünkü beklem şablonu nasıl konu bilmiyorum. Artık bu maddeyi kontrol edip onaylarsanız çok sevinirim. Gerçekten kafamda bitmemiş işler listesinde kaldı uzun süredir. Bu mesajı daha önce 10 Temmuz'da da yazmıştım, acaba izinde misiniz? --Anilye (mesaj) 13:07, 22 Temmuz 2014 (UTC)

  • Merhaba. Maddenin bu şekilde onaylanması doğru görünmüyor. Kopyaladığınız kaynaktan kör alıntı yapmışsınız. Metinde (Resim1) gibi içerikleride eklemişsiniz. Gün içinde metni inceleyip gerekeni yaparım. Hali hazırda sayfada OTRS izin şablonu bulunuyor. Ancak yeni maddeler için {{OTRS bekleme}} şeklinde şablonu kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar -taysin (mesaj) 09:10, 23 Temmuz 2014 (UTC)

OTRS'ye gönül vermiş olarak fedakarlıklarınızı çoğumuz biliyoruz. OTRS olmazsa Vikipedi'nin başına neler gelmişti şimdiye kadar. Vikipedi'de katkı yapamadığınızı göremeyince ve OTRS izni bekleyen içerikleri görünce aktif olamadığınızı düşündüm. Eğer sizi kırdıysam kusura bakma. Konunun buraya kadar geleceğini bilmiyordum. --Uğurkentmesaj 22:37, 8 Eylül 2014 (UTC)

Yeni Versiyon Yükleme[kaynağı değiştir]

Bu sayfada [1] yeni versiyonu geri almak için ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Yanlış bir şey yaparsam şimdiden kusura bakmayın.

Bence atıflar sorun olmazdı, çünkü eski versiyon zaten aynı sayfanın içinde dosya geçmişinde görünüyor. Üstelik pek çok kitabın yeni baskılarında sayfa numaraları sıklıkla değişiyor ve yeni baskılar çıktıkça bunları her defasında ayrıca belirtmek zaten mümkün olmuyor. Önemli olan sürüm tarihinin belli olması. O yüzden şimdi kontrol ettim; tüm maddelerin Tartışma sayfalarında OTRS izinleri için sizin son derece yorucu bir uğraşa katlanarak tek tek yaptığınız atıfların tamamında zaten sayfa numarası belirtmişsiniz ve hepsine de sistem otomatik olarak tarih eklemiş. Yani o tarihteki versiyonla karşılaştırıldığında isteyen gerekli doğru sayfa numaralarına ulaşacaktır. Bu nedenle başka bir sayfada yeniden yükleme yapmak bence gereksiz olacaktır. Hem de karışıklığa sebebiyet verecektir diye düşünüyorum.

Hemen yukarıdaki iletide gözüme çarptığı üzere "Uğurkent" tarafından yazılanlara ("OTRS olmazsa Vikipedi'nin başına neler gelmişti şimdiye kadar" cümlesine) aynen katılıyorum. OTRS OLMASAYDI Türk Mitolojisi'nde şu anda 500 küsür değil sadece olsa olsa -5- madde ancak olurdu. Ben doğrudan tanığı olarak gönül rahatlığıyla ifade edebilirim bu durumu. Şu an Türk mitolojisi Yunan ve Roma mitolojilerinden sonra üçüncü sıraya yükselecek kadar birikime sahip artık Vikipedi'de. O yüzden bu yeni versiyonu ekleyerek belki 50-60 hatta 100'e yakın madde daha kazandırabiliriz Türk mitolojisine.

Teşekkürler. Kolay gelsin. Buzancar (mesaj) 20:18, 12 Eylül 2014 (UTC)

Ben size başka bir soru sormak istiyorum, ilgili sözlük Vikipedi'ye eklenemediği için değil de, en başından özgür bir lisans ile yayınlansaydı nasıl olurdu, asıl bu bir düşünmek gerekli. Ayrı bir dosya olarak yüklenmesinin, hatta tekrar izin epostası gönderilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ki şu haliyle CC-By-Sa olan ilk sürüm, lisans modeli korunmadığı için yazarı tarafından lisans koşulları ihlal ediliyor. Aksi fikirdeyseniz ilgili dosyanın tartışma sayfasında konuyu etraflıca tartışabiliriz. Ayrıca belirttiğiniz gibi kullanıcıların önce tartışma sayfasındaki izin tarihine, ardından dosyayı açarak sürümler arasındaki tarihten yola çıkarak doğru sürümü bulup olması gereken sayfaya ulaşabilecekleri konusunda şüphelerim var. Ve lütfen 1 mesaj için 13 değişiklik yapmayın, cevap yazarken defalarca değişiklik çakışması oldu. --taysin (mesaj) 21:09, 12 Eylül 2014 (UTC)
Gece Saat 01.11 galiba... Ben de tek bir şey merak ediyorum şu anda. (Sonra yatıp uyuyacağım). Neden bu kadar agresif davranıyorsunuz? Yukarıda yazdığım mesajı okudum. İçerisinde kötü bir şeyler mi yazmışım aceba diye? Tam aksine gereğinden fazla güzel ve olumlu cümleler kurmuşum galiba. Verdiğim rahatsızlık için kusura bakmayın. İyi geceler demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Buzancar (mesaj) 22:08, 12 Eylül 2014 (UTC)
Agresiflik değil, bu şekilde yansıttıysam eğer özür bile dileyebilirim. Defalarca mesaj yazıp sildiniz ve bu yüzden bi kaç kere değişiklik çakışması oldu, bu biraz sinirimi bozdu. Tahminimce Türk Mitolojisiyle baya ilgilisiniz ya da ilgili kitabın yazarı ile herhangi bir bağınız var. Her iki koşul da beni ilgilendirmediği gibi katkılarınız için kendi adıma minnettarım. Bazı durumlardan sizi tenzih ederek söylüyorum, rahatsızlık duyduğum konu şu aslında, insanlar bi şekilde dijital olarak web siteleri ya da benzer platformlar için hazırladıkları içerikleri aynen kullanmaya çalışıyor. Özgün içerik üretmek yerine varolan "her hakkı saklıdır" yazan sayfalardan içerikler ekliyor. Sırf bunlar burada kullanılsın diye belki daha önce hiç duymadığı lisans modellerini kabul ediyor. Bu lisansların, üretici tarafındaki haklarda getiri-götürülerini düşünmüyor. Ben buna benzer durumlarda, katkı sağlamaktan çok "reklam mı aceba" diye düşünüyorum ister istemez. Sözlükle ilgili yaşanan durum da şu ki, yazar eserini "Creative Commons Atıf-Benzeri Paylaşım" ile lisansladı, isteyen herkes bu içeriği Atıf yaparak ve benzer lisans modellini kullanarak istediğini yapabilir. Ancak bu lisansa sahip bir eseri gene yazarı alıp "her hakkı saklıdır" ibaresiyle sayfalara ekleme yaparak tekrar yayınlıyor. Bu yazar tarafından işlenen bir suç. Eminim sizde ilk defa böyle bir şeye şahit oldunuz. Dosyanın farklı bir şekilde yüklenmesini isteme sebebim uzun uzadıya budur. Lütfen sizde sırf bişiler elde etmek için bazı kullanılar gibi yukarıda belirttiğim şekilde davranmayın. Bunun dışında umarım şevkiniz kırılmamıştır, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim, elimden gelebilcek her konuda yardımcı olmaya hazırım. İyi çalışmalar. --taysin (mesaj) 17:37, 13 Eylül 2014 (UTC)
Tekrar Merhaba,

Öncelikle bir kaç hususa açıklık getirmek istiyorum. İlk olarak yukarıda da söylediğiniz gibi, Vikipedi açısından kişisel ilişkiler kimseyi ilgilendirmiyor olmakla birlikte, daha önce bu konuda farklı biçimlerde başka kişilerce itham edildim. Hatta kitabı yazan kişinin ben olduğumu bile öne sürenler oldu burada. Eğer öyle olsa hiç çekinmeden evet benim derim. Kitabı yazan kişi ile izin almak için attığım iki mail dışında hiç bir şahsi irtibatım yoktur. Hele hayatımda kendisini yüzyüze hi görmüş değilim. Evet mitoloji ile ilgiliyim. Ama asıl işim hukuk dersleridir. O yüzden yeri gelmişkin değinmeden edemeyeceğim. Lütfen yanlıy anlamayın. Yukarıda kullandığınız "suç" ibaresini görünce biraz gülümseyerek şaşırdım. Son altı yıldır Bilişim Hukuku ve İletişim Hukuku derslerine giriyorum ve bu alanda Yüksek Lisans yapıyorum. Söylediğiniz şeyin "suç" ile hiçbir alaksı olmadığını kesin olarak söyleyebilirim. İlle de hukuk terminolojesinden bir tabir kullanılıcaksa "niza" (karışıklık, anlaşmazlık) tabirleri kullanılabilr.

Bence "her hakkı saklıdır" ibaresinin kullanımı yazan kişinin bu konudaki eksik bilgisinden kaynaklanıyor. Ancak şunu da söyleyebilirim, müellifin her hakkı kullanma hakkına sahip olması onun serbesteçe kullanılmasına izin verme hakkını da içerir. Üstelik bu izin aynı eserin içinde verilmişse hiç bir problem olmaz. Yüzlerce kitap vardır, ücretsiz dağıtılan üstelik basılı olarak. Kitabın bir yerinde yazar, bu eser ücretsizdir veya serbestçe alıntı yapılabilir diye. Yine de nizalı bir durum olduğunu söylüyorsanız yeni dosyayı kullanmayız. Yani yeni sürümden ekleme yapmayacağım. Tartışmalı konulara girmeye gerek yok. Kendi maddelerimi yazmaya devam ederim. Kolay gelsin.
Size şu açıdan katılırım. Buradaki sakınca şudur. İleride bir gün "sakladığı bu haklara dayanarak" serbest kullanım iznini vermekten rücu ederse (geri dönme) ve imtinada bulunrsa (kaçınma) ne olacak? Aslında bunun cevabı da çok basit: Geçmişte açıkça izin verdiği sürümlere istinaden eseri kullananlar için bir problem olmayacaktır. Çünkü eserin bir yerinde açıkça bu izin verilmiştir. Artık bu iznin verilmediği söylenen sürümlerdeki yeni eklenen ilave bilgiler kullanılamaz. Hukuken durum budur. Üstelik her ne kadar serbest kullanım izni verilse de kaynak belirtilmesini istemek de ayrı bir haktır. Türk hukuku pratikte eserin içerisinde bir izin verilmişse onu geçerli sayıyor. Dolayısıyla "Bazı hakları saklıdır" şeklinde bir düzeltmeyi yapması yazardan da talep edilebilir. Her neyse ben kendi adıma tartışmasız bir durum ortaya çıkana kadar yeni sürümü kullanmayacağımı zaten yukarıda söyledim. Çok da mühim bir husus değil. Bu aşamadan sonra aslında doğrudan alıntılama da gereksiz. Uğraşmaya bile gerek yok. Sormak istediğiniz bir şey olursa Hukuken başka konularda da yardımcı olmaya çalışırım. Görüşmek üzere... Buzancar (mesaj) 09:17, 14 Eylül 2014 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 20:00, 3 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba, şu, şu ve şu maddelere eklediğiniz kaynakları bulamadım. İçerik Marcus Manilius'un kitabından bir çeviri midir, yoksa başka bir kaynaktan alıntı mıdır? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 21:52, 12 Kasım 2014 (UTC)

Madde içerisinde de yazdığım gibi Manilius'un Astronomica kitabından alınmış olan bilgiler bunlar. Her ay bir burcun özellikleri #tarih dergisinde şu şekilde yayımlanıyor. --cobija 08:36, 13 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba, Altınordu Futbol Sosyal Girişimi'nin marka yöneticisiyim. Wikipedia'daki sayfamızla ilgili bazı sıkıntılarımız var. Değişiklikler yapmaya çalıştık ancak başaramadık. Bize hızlı bir şekilde dönüş yapabilir misiniz.

1) Logo geçmişimizde whitelionarda kullanıcısı tarafından eklenen eski ve hatalı bir logo var. Ne yazık ki google sürekli bu logoyu indeksliyor. google'a ALTINORDU yazdığınızda sağ tarafta açılan indexte ilk sırada bu hatalı logo çıkıyor ki neredeyse herkes buradan alıp kullandığı için sorun giderek büyüyor. Öncelikli olarak -whitelionarda kişisine ulaşamadığımız için sizin aracılığınızla bu hatalı logoyu kaldırabilir miyiz acilen.

2) yine bu indekste maçlarımızı oynadığımız stat Buca Stadı görünüyor. Bu da hatalı bir içerik. Bu konuda bize nasıl yardımcı olursunuz.

3) Aslında hepsinden önemlisi kulübümüzün ismi ALTINORDU FK değil ALTINORDU FSG.

bana buradan veya *** adresinden mail atabilirsiniz. --Bu imzasız yazı Altınordufsg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Taysin, Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Beren Saat sayfasına eklediğim fotoğraf telif hakkı yüzünden kaldırılmak isteniyor.Kaldırmak isteyen kişi yabancı olduğu için durumu anlatamadım.Oysa bu fotoğrafın hakkı menajeri Rezzan Cankır'a aittir ve kendisinin bilgisi dahilinde bu fotoyu ekledim.Herhangi bir telif sorunu olması söz konusu değildir.Daha önce sizin tarafınızdan Tuba Büyüküstün sayfasına bu şekilde fotoğraf eklenmiş.Menajeri Yasemin Özbudun adına siz eklemişsiniz.Lütfen banada yardım edermisiniz.Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.Aynı sorunu başka bir sayfada daha yaşadım ve fotoğraf sahibinin bizzat kendisi izin vermiş olmasına rağmen fotoğrafı kullanamadım.Fotoğrafları nasıl wikipedia ya uygun olarak ekleyebiliyoruz yardımcı olursanız memnun olurum.Saygılarımla.. --Neomaniaa (mesaj) 17:48, 19 Kasım 2014 (UTC)

Resim için OTRS izni gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, resimdeki kişi herzaman resmin hak sahibi olmayabilir. Resmin hak sahibi, ki burada "Rezzan Cankır" oluyor bu kişi, permissions-tr@wikimedia.org adresine İngilizce olarak bir eposta atabilirse epostayı cevaplayıp, Commons kuyruğuna ekleyebilirim. Epostada ilgili resmin bağlantısı ve kısaca lisans bilgisi olması yeterlidir. Lisans çeşitleri ve lisanslama ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir soru olursa kullanıcı sayfamdaki bağlantıdan eposta atarak bana daha hızlı ulaşabilirsiniz. --taysin (mesaj) 14:43, 20 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba, ben o gün sizden cevap alamayınca başka bir yerden gerekli bilgileri temin etmiştim.Bu yüzden mesajımı geri almıştım.ilginize teşekkür ederim.Gerekli bilgileri konunun muhataplarına ilettim.Eğer başka bir konu olursa yine size mail yoluyla yada buradan ulaşırım.Tekrar teşekkürler.--Neomaniaamesaj 17:02, 21 Kasım 2014 (UTC)


Merhaba Taysin, Biraz önce reddedilen düzenlemede sayfada https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27deki_bankalar_listesi eklediğim bilgi ve arama motoru tamamen eklenilen sitede bulunmaktadır ve özel bir database sistemi kullanılarak oluşturulmuştur. Kesinlikle başka bir sitede yoktur ve 11.000 küsür şube detayını içermektedir, form biraz yavaş açılıyor malesef çok data olduğu için Bu imzasız yazı Hasantek79 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili Taysin/Arşiv 5,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz için mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler... --Uğurkentmesaj 09:52, 31 Aralık 2014 (UTC)