Kullanıcı mesaj:Anilye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Anilye. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Eğitmenmahmut msj 21:23, 21 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Garbino Ben permission@.....adresine lisans için başvurdum, ve bana ekleme değişiklik yapableceğimi söylediler. Tam olarak ne yapamam gerekiyor.--Anilye (mesaj) 23:59, 21 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, OTRS izni değiniz gibi 2 gün önce alınmış. Tartışma sayfasında da belirttiğim gibi Kullanıcı:Taysin'e mesaj atarsanız, OTRS izin şablonunu maddeye ekleyecektir. Durumdan bihaber olduğum ve ortada ORTS şablonu olmayışından içerik, telif aramama takılmış oldu. Kusura bakmayınız.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:28, 22 Mart 2013 (UTC)


rica ederim ne demek yardımlarınız için teşekkürler --Anilye (mesaj) 11:33, 22 Mart 2013 (UTC)

Kullanıcı:Garbino, Kullanıcı:Taysin'e mesaj attım ama hala bir cevap gelmedi. --Anilye (mesaj) 20:50, 22 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, mesajlarınızı okumasını istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına atarsanız uyarılır ve haberdar olabilir. Kendi mesaj sayfanıza yazdığınızda "Son değişiklikler" sayfasını takip etmekten sebep, şansa farkedebiliriz. Taysin'e bir mesajda ben atacağım şimdi. İyi günler.. --Garbino ileti 12:40, 23 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Anilye, ilgili maddeye şablonu ekledim, siteden içerik aktardığınızda izin şablonunun eklenmesi için lütfen bildirin. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 07:46, 24 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, Ben lisanslı kullanıcıyım, çocuk doktoruyum, menenjit bahsinizde eksikler vardı ve insanları paniğe sürükleyecek yanlış bilgiler vardı, o yüzden değiştirdim. Reklam içermeyecek şekilde kaynak linki koydum, en alaklı olan biri kaldı, diğer 2'sini sildim. Lütfen tekrar değerlendirir misiniz? Bu imzasız yazı Anilye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, eklentilerinizi çıkartmak istemezdim ama lokal anlatımınız ve kaynak göstermemeniz nedeniyle çıkartmıştım. Kaynak olarak bir internet sitesini veriyorsunuz ama bu siteden hangi bilgileri kaynaklandırdınız belli değil, kaynakçaya bu siteyi yalnız verince görünürde metnin genelinin buradan alındığı izlenimi doğuyor. Yanılmıyorsam böyle bir durum yok, metnin geneli bu siteden alınma değil. "Artık ülkemizde meningokok aşsı da mevcuttur." gibi eklentiler lokal anlatımdır. Yani belli bir ülkeye veya yere özgüdür. Muhtemelen ülkemiz dediğiniz yer Türkiye'dir ama vikipedi Türkiye'nin değil, Türkçenin ansiklopedisidir, örneğin Yunanistan'daki Türkçe okur-yazarlarını da hitap etmelidir metin. Aynı zamanda verilen ansiklopedik bilgiler de eğer madde yeterince olgunlaşmamışsa lokalleştirilmez. Yani (epey yani dedim:)) menenjit maddesi kapsamlı bir hale geldiği zaman "Türkiye'de menenjit-Türkiye'de durum" gibi başlıklar maddede açılabilir. İngilizce meningitis maddesine bakınız, gayet olgunlaşmış bir madde, lokal anlatım yok, menenjite dair önemli bilgilere ülke bazında kısaca yer yer değiniliyor. Yeni bir kullanıcı olmanızı ve yapıcı davranışı da dikkate alarak, menenjit maddesine eklentilerinizi onayladım ve kaynaksız şablonu ekledim ki tüm metin kaynakçada yazan siteden alındı sanılmasın. Metindeki lokal değişiklikleri düzeltmenizi rica ediyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 12:27, 25 Mart 2013 (UTC)

İlginize ve verdiğiniz bilgilere, ve iyi niyetime olan inancınıza teşekkür ediyorum. Hemen lokal bilgiyi çıkartıp genel bilgiye çevirdim.Aslında sadece "meningokok aşısı" yazan bölüme kaynak vermeyi istedim, fakat bunu bir türlü beceremedim.bu konuda yardımıc olabilirseniz çok sevinirim. --Anilye (mesaj) 14:21, 25 Mart 2013 (UTC)

  • Rica ederim, aklınıza takılan yerleri çekinmeden sorabilirsiniz. Meningokok aşısı hakkındaki bilgiye kaynağınız; kaynakçaya yazdığınız internet sitesi diye anladığımdan kaynağınızı bu bilgiye özelleştirdim. Ama örneğin; "Ancak septik şok tablosunun eşlik ettiği meningokoksemi tablosu %40'a varan oranda ölümle sonuçlanabilir." gibi ciddi bir bilginin de kaynağı olmalı diye düşünüyorum. Kaynak için illa siteye gerek yok, elinizde mevcut kitapları da kaynak gösterebilirsiniz. Vaktiniz olursa kaynak gösterme, güvenilir kaynaklar ve doğrulanabilirlik sayfalarını şöyle bir incelemenizi tavsiye ederim. Acelemiz yok:) Yeter ki vikipediye ısının. Hoşcakalın...Vikiçizer (mesaj) 21:08, 25 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, sigara konusunda yazdığım derlemenin deneme amaçlı ilk 2 paragrafını "sigara" maddesine ekledeim, 2 de k koydum, ancak şu metin içindeki numarayı aşağıya bağlamayı bir türlü beceremiyorum aslında herşey çalışıyor ancak kaynak hatası veriyor ve numaraya basınca aşağıya gitmiyor, bunun yolunu öğrenmem lazım çünkü yazacaklarımın devamında o kadar çok akademik kaynak var ki. Benim 2 mesleğim var çocuk doktoruyum ayrıca 3 yıldır sigara bırakma üzerine bilişsel bir tedavi yöntemiyle ilgileniyorum. --Anilye (mesaj) 23:01, 27 Mart 2013 (UTC)

  • Merhaba, sayfanın aşağısına eklediğiniz bağlantıları yukarıya aldım, kaynakça altına da şablonunu yerleştirdim. Sayfa geçmişinden benim değişikliğimin solundaki "son" linkine tıklayıp neyi değiştirmişim görebilirsiniz. Basit işler bunlar zamanla öğrenilir, her zaman bu tip işleri sorabilirsiniz. Katkılarınızın artarak devam etmesi dileğiyle, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:02, 28 Mart 2013 (UTC)


Vikiçizer size çok teşekkür ederim, sayenizde kaynağı düzgün yapmayı ve çalıştırmayı öğrendim. Bugün daha önce yazdıklarıma çok güzel bir sürü akademik kaynak ekledim. Yazacağım çok şey var daha. Aslında sigara firmalarının 21. yy'ın 2. çeyreğinden sonrası için planlarının kabaca ne olduğunu anlatan bazı kanıtlarım da var, bunları paylaşmaya çekiniyorum. Kesinlikle kimin yazdığı bilinmiyor mu?Login olarak değişiklik yapınca IP gerçekten gizli mi? Hangi kullanıcının yaptığı bilinmiyor mu? Sigara firmalarının bunları kaldırtmak gibi baskısı olur mu Wilkpedi merkeze gibi, kafamda bazı sorular var açıkçası. --Anilye (mesaj) 23:04, 29 Mart 2013 (UTC)

Vikiçizer size çok teşekkür ederim, sayenizde kaynağı düzgün yapmayı ve çalıştırmayı öğrendim. Bugün daha önce yazdıklarıma çok güzel bir sürü akademik kaynak ekledim. Yazacağım çok şey var daha. Aslında sigara firmalarının 21. yy'ın 2. çeyreğinden sonrası için planlarının kabaca ne olduğunu anlatan bazı kanıtlarım da var, bunları paylaşmaya çekiniyorum. Kesinlikle kimin yazdığı bilinmiyor mu?Login olarak değişiklik yapınca IP gerçekten gizli mi? Hangi kullanıcının yaptığı bilinmiyor mu? Sigara firmalarının bunları kaldırtmak gibi baskısı olur mu Wilkpedi merkeze gibi, kafamda bazı sorular var açıkçası.--Anilye (mesaj) 12:35, 3 Nisan 2013 (UTC)

  • Merhaba, bahsettiğiniz planlar, kanıtlar vs. sizin kendi görüşleriniz ise uslübu çerçevesinde maddelerin tartışma sayfasında bunlardan bahsedebilirsiniz. Suç unsuru oluşturmadıktan sonra herhangi bir fikir özgürce ifade edilebilir. Bu planlar, kanıtlar vs. aynı zamanda kaynağa dayanıyor olsa bile Özgün araştırmalara yer vermemek kuralımızı ihlal edemez. Bu kurala en azından kabaca bir göz atmanızı bilhassa rica ederim. Diğer taraftan, sorduğunuz IP'lerin gizliliği hakkında; IP'ler kayıtlı kullanıcılarda görünmez ama bu bilinmez demek değildir. Vikimedyanın yetkilendirdiği Denetçi gibi kullanıcılar, bırakınız bir IP numarasını, tüm giriş yaptığınız IP'leri görebilirler. Ancak Vikipedi:Gizlilik ilkesi'nden de görebileceğiniz üzere;
Wikimedia'nın kuralları gereği, sunucularda toplanan ve kullanıcıların tanımlanabildiği bilgiler, bu bilgilere erişimi olan sistem operatörleri tarafından, aşağıdaki haller dışında açıklanmaz:
  1. Kolluk kuvvetlerinin, geçerli bir mahkeme çağrısı veya zorunlu bir istek ile başvuruda bulunması,
  2. Etkilenen kullanıcının izin vermesi,
  3. Eğer gerekirse, kötüye kullanım şikayetlerinin incelenmesi için Jimbo Wales'e, onun yasal danışmanına veya atayacağı şahsa,
  4. Bilgilerin, bir bot tarafından yapılan sayfa ziyaretine mahsus olması durumunda ve bu bilgilerin açıklanmasının, teknik problemin çözümü için gerekli olması halinde,
  5. Kullanıcının makaleleri tahrip etmesi veya sürekli olarak ortalığı karıştırıcı tavırlar içinde olması durumunda, IP'sinin sisteme girişe kapatılmasına yönelik olarak veya ilgili İnternet Servis Sağlayıcısına yapılacak dilekçenin düzenlenmesine yardım etmek üzere,
  6. Gerektiğinde, Wikimedia Vakfının, kullanıcılarının veya kamunun, haklarını, mülkiyetini veya güvenliğini korumaya yönelik olmak üzere.
Wikimedia'nın politikası, yukarıdaki hallerin dışında, bu bilgilerin hiçbir şekilde açıklanmasına ve dağıtılmasına izin vermez.

Sonuç olarak bu tarz bilgilerin Özgün araştırmalara yer vermemek kuralını ihlal edebileceğini düşündüğümden önce tartışma sayfasında paylaşmanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:39, 3 Nisan 2013 (UTC)

Vikiçizer umarım sizi rahtsız etmiyorum, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 24 no'lu kaynak bir gazete haberidir, BAT kendi sayfasında bile paylaşıyor yani gizli değil aslında. Ama bunu yorumlamak ancak bu konuyla ilgilenen bir doktorun işi, ben de bunu yaptım sadece. Bir bakın uygun değilse kaldırırız, ya da tartışmaya aktarırız(orada kaynak verilebiliyor mu) ne yapalım. . Ve bu yorum çalışmalarla kanıtlandığı zaman Milyonlarca insan ölmüş olabilir, o zamana kadar da onlar yine bol bol para kazanacaklar. Sigara içiyor musunuz bilmiyorum ama eğer içiyorsanız lütfen yazdıklarımı alıcı gözüyle bir okuyun, nasıl bir tuzağa düşürüldüğünüzü farketmenize yardımcı olabilir.

2. konu da 7. kaynağı 24'ten önceki paragarfın sonuna tekrar koymak istiyorum ancak kaynak ekleyince yeni numara veriyor bunu bir türlü beceremedim yardımcı olursanız çok sevinirim. --Anilye (mesaj) 18:50, 3 Nisan 2013 (UTC)

  • 7 numaralı kaynağı aynı zamanda 24 numaralı kaynağın kardeşi olarak ekledim, 7a 7b olarak iki ayrı bilgiye aynı kaynak referans olmuş oldu, umarım doğru anlamışımdır isteğinizi. Göz attım maddeye, alt başlıklarda yoruma kaçabilecek ve kaynaksız çok yerler var. Maalesef bu tarz anlatım -anlatılanlar doğru bile olsa- prosedürü uygulamadıkça ansiklopedik yaklaşımdan uzaklaştırıyor. Dolayısıyla verilen bilginin güvenilirliği internet okurunun gözünde düşüyor. Vikipediyi de bilimsel bir ansiklopedi olmaktan forum/blog sitesi durumuna düşürüyor. Neyse:) maddeyi daha da düzelteceğinize inancım tam, çalışmalarınıza devam etmenizin bence bir mahsuru da yok, bakalım ne çıkacak ortaya:) İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:07, 3 Nisan 2013 (UTC)
    • Mesajınızı düzeltince bu sefer de söylediğiniz altbaşlığın "Sigara bağımlılığında fiziksel+psikolojik faktörlerin kombinasyonu" olduğunu düşündüm ve referansı oraya aktardım. Umarım olmuştur. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:15, 3 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Vikiçzier birkaç gündür bakmadın sanırım yaptığım eklemeleri değerlendirebilir misin? --Anilye (mesaj) 13:37, 5 Nisan 2013 (UTC)

  • Merhaba Anilye, baktım. Kaynakları artan bir madde oldu, güzel bir gelişme. Fırsat buldukça yine geliştirmeye devam edersiniz diye umut ediyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 07:53, 9 Nisan 2013 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Eğitmenmahmut msj 20:48, 1 Nisan 2013 (UTC)

Sayın eğitmen Mahmut bu söylediklerinizi zaten biliyorum, benim OTRS iznim var, her seferinde farklı devriyelerden aynı uyarıyı almamak için ne yapmalıyım Taysin'e şablonu eklemesi için mesaj attım. Ayrıca ben "akraba evliliği" maddesinde siteden alıntı yaptım, siz sigara altına devam etmişsiniz, tama larak neler olduğunu anlayamadım açıkçası. --Anilye (mesaj) 23:11, 1 Nisan 2013 (UTC)

"Akraba evliliği" maddesi için: Sayın eğitmen Mahmut bu söylediklerinizi zaten biliyorum, benim OTRS iznim var, her seferinde farklı devriyelerden aynı uyarıyı almamak için ne yapmalıyım Taysin'e şablonu eklemesi için mesaj attım. Ayrıca ben "akraba evliliği" maddesinde siteden alıntı yaptım, siz sigara altına devam etmişsiniz, tam olarak neler olduğunu anlayamadım açıkçası.:) --Anilye (mesaj) 12:38, 3 Nisan 2013 (UTC)

Taysin'den cevap gelmeyince ben kendim, OTRS izin şablonumu tartışmaya ekledim bakar mısın lütfen. Yalnız 2 kaynak var 1 ve 3 aynı aslında, bazı maddelerde gördüm numara tekrarı yapılabiliyor, bunu nasıl yapabilirim. --Anilye (mesaj) 12:56, 3 Nisan 2013 (UTC)

Sorularıma cevap alamadım, OTRS izni eklenmesine rağmen hala telif sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?--Anilye (mesaj) 18:57, 3 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Sayın Anilye.OTRS ile ilgili olarak Şurayı incelediğinizi düşünüyorum. Bu konuyu Kullanıcı Taysin'e ilettiğiniz de açık. Gene de şablonun ekleneceği yerle ilgili olarak tekrar Taysin'le veya başka bir hizmetli ile irtibata geçmenizi öneririm. Çükü Taysin mesajında size " siteden içerik aktardığınızda izin şablonunun eklenmesi için lütfen bildirin " şeklinde yukarıdaki mesajında bildirimde bulunmuş. Ben Akraba evliliği maddesine yaptığınız katkılarınızla ilgili olarak sürüm kontrolü esnasında; Web taramasında "Telif" durumu ortaya çıktığı için konuyu mesaj sayfanıza taşıdım. Sigara maddesi ile alakalı değildi. "OTRS" şablonu ve bu şablonun eklenmesi ile ilgili olarak söyleyeceğim, Taysinle irtibata geçemiyorsanız hizmetlilerden biri ile irtibata geçmeniz. Muhtemelen Madde sayfasında da bulunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü revizyon esnasında görülmesi katkılarınızın reddini önleyecektir. İyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 19:22, 3 Nisan 2013 (UTC)

Akraba evliliği[kaynağı değiştir]

Gerekli işlem hakkında, yine OTRS gönüllümüz olan Elmacenderesi sizi bilgilendirdi. İşlemleri yaptığınızda şablon eklenecek ve kaynakça bölümünde ki referansları da yine haber verirseniz birleştiririm. İyi geceler.. --Garbino ileti 21:19, 3 Nisan 2013 (UTC)

Merhabalar Anilye, sorun hallolduğu için içerik geri getirildi. Bahsettiğiniz, referanslarsa birleştirildi. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:34, 3 Nisan 2013 (UTC)
Rica ederim.. Her zaman da beklerim.. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 11:31, 4 Nisan 2013 (UTC)

Sayın Anilye,

OTRS adresimize göndermiş olduğunuz izin yazısı dışında, hangi maddeler için bu izni verdiğinizi de mail yolu ile belirtmiş olmanız gerekiyor ki o maddelerin tartışma sayfalarına şablon eklenebilsin, bu işlemi gerçekleştirmediğiniz sürece şablon eklenemeyecektir. Vikipedi kuralları açıktır. Sevgilerimle. --e.c. 21:07, 3 Nisan 2013 (UTC)

Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın, biz sadece kuralları uygulamaya çalışıyoruz ve size yardımcı olmak için varız, katkınız çok önemli, sadece gireceğiniz maddeleri önceden belirtirseniz gelecekte yaşanacak bir sorun ortadan kalkacaktır. Zaten Taysin ile iletişim halindesiniz, maddeleri onun mesaj sayfasında belirttiğiniz takdirde sorun kalmayacaktır. Sevgiler. --e.c. 21:20, 3 Nisan 2013 (UTC)
Siz ekleyeceğiniz maddeleri benim mesaj sayfama iletin ve cevap vermemi beklemeden şablonu ekleyerek ansiklopedik kriterler dahilinde işlemlerinize devam edin. Sorun çözüldü, sevgiler. --e.c. 21:26, 3 Nisan 2013 (UTC)

OTRS ve Telif sorunu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, öncelikle katkılarınız için şahsım adına teşekkür ediyorum. Ancak büyük bir sorunumuz var. Şöyle ki; hemen yukarıdaki mesajlardan da anlaşılabileceği üzere eklediğiniz Alerjik rinit maddesi için ayrı bir OTRS izni almanız gerekiyor. Bu nedenle Tartışma:Alerjik rinit sayfasındaki OTRS iznini kaldırmak zorundayım. Ayrıca OTRS izni ile telif hakkı başkasına ait içeriği eklememeniz gerekiyor. Ancak Alerjik rinit maddesine eklediğiniz içerik doktoramcam . com sitesine 28 Şubat 2011 tarihinde eklenmiş. Fakat bu içeriğin 24 Haziran 2010 tarihinde başka bir sitede olduğunu görüyorum (saglikekibi . com). Bundan dolayı Alerjik rinit maddesini İngilizce Vikipedi'den alarak yeniden yazdım. Maddeyi kendi cümleleriniz ile geliştirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.--i.e.msj 16:23, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Suçiçeği maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Raspar benim sitemin ana domaini için OTRS iznim var lütfen kontrol edip OTRS iznimi yerleştirebilir misin acaba? Ben yüzlerce sağlık makales olan bir çocuk doktoruyum, siteye katkıda bulunmak sditiyorum ancak sürekli bezner sorun. an domaini OTRS izni olan bir site için her maddede tekrara mo common share'e başvurmam gerekiyor, bu çok gereksiz vakit alıyor. Ben OTRS iznimi tartışmaya ekliyorum bilgine. --Anilye (mesaj) 21:03, 31 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba. OTRS izni tartışma sayfasına eklendiğine göre bir problem kalmadı. Web sitenizin lisans bilgilerini değiştirirseniz eğer, oradan direkt kopyalama konusunda da sıkıntı olmayacak bildiğim kadarıyla (bu da farklı bir yol). İyi günler.--RapsarEfendim? 07:13, 1 Haziran 2013 (UTC)

Web sitesinin lisans bilgilerini değiştirmek[kaynağı değiştir]

Suçiçeği maadesinde bana web stesinin lisansıyla ilgili bir öneride bulunmuştunuz bu sanırım genel bir izin nasıl alınacağı konusunda yardımcı olabilir misiniz? --Anilye (mesaj) 11:34, 29 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. VP:OTRS sayfasını inceleyebilir ve Kullanıcı:Taysin ile iletişime geçebilirseniz daha iyi olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:17, 29 Haziran 2013 (UTC)

Boğaz enfeksiyonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer, 5 gün önce yeni bir madde ekledim. Boğaz enfeksiyonu diye, herkes tatilde mi acaba, hiçkimse kontrol etmedi. --Anilye (mesaj) 18:35, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Anilye, geç cevap için kusura bakmayın, uzun süre yoktum. Maddeyi muhtemelen inceleyen çok olmuştur, sanırım onaylanmamasının sebebi kaynaklarının yetersiz olmasıdır, verilen bilgilerin kaynakçasını zenginleştirmeniz lazım. Diğer taraftan silinmemesinin sebebi de maddenin geliştirilebilir durumda olmasındandır. Maddenin genel olarak bir kaynaklandırma sorunu var, bunun çözülmesi yine sizin elinize bakıyor...Bir de mutlaka bunun intervikisini eklemeniz gerekli, en azından İngilizcesini bulup ekleyin, diğer diller vikidataya bir şekilde ulaşır. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 08:57, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Hocam, ben telif hakları konusunda çok aşırı düşündüğüm için bazen anlaşılmaz, kırıcı olabiliyorum. Ben imalı sandım ama kontrol ettiğimde, artık bu kadar düzenlemeden sonra zaten teliften eser kalmamış madde için OTRS iznine bile gerek olmadığını düşünüyorum. Gerçekten ellerinize sağlık. Sizi üzdüysem özür dilerim ama Vikipedi'nin ne olduğunu biraz anlatmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu konumda yaptığım ukalalık oluyor ama buna ukalalık deniliyorsa varsın ben ukala olayım :). Saygılar. Sizin gibi değerli kullanıcıları Vikipedi'ye kazandırdığımı düşündüğüm için ayrıca mutlu oluyorum. Dediğim gibi kusur ettiysem affola. --i.e.msj 20:30, 16 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Anilye, takip edilmesini güçleştirmemek için lütfen OTRS izin şablonlarını, şablonlarda da denildiği gibi izin iddasında bulunmak için kullanmayınız. İyi çalışmalar. --taysin (mesaj) 12:30, 29 Ekim 2013 (UTC)

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --~~~~

Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:20, 25 Mayıs 2014 (UTC)

Buyrun beniiiim? Telif hakkı nedniyle sildiğin zi çeri deflarca içerik eklediğim ve onaylanan, Wikipedi'de de OTRS izni olan siteden alınmıştır. Ortada bir telif hakkı ihalali yoktur. Değişiklik açıklamasına da bunları özellikle yazdığım halde, neden böyle ithamlarda bulunduğunuzu anlayamadım. İlle beni tanıyan bir wiki devriyesine ayrıca mesaj mı atmam gerekiyor her seferinde. Lütfen gerekli düzeltmeyi yapar mısınız? Biliyorum göreviniz en iyi şekikde yapmak sitiyorsunuz, ancak ufak bir dikkat yeterli olacaktıe. ÖKoskoca yazıyı izinisiz bir sitden alacak kadar saf birileri var mı hala bu ortamda bilmiyorum. Telif hakkı ihlali demeden önce www.doktoramcam.com sitesinin OTRS iznini inceleseydiniz s,z de bne de boşa vakit harcamamış olurdunuz. Wikipedi Türkçe'nin Sağlık ve tıp bölümü delik deşik, bomboş, bir doktor vakit ayırıp uğraşıyor diyeceğinize bir de vakit kaybediyoruz. Gerekli düzeltmeyi yaptıktan sonra da PUBMED'den değerli literatür kaynakları ekleyeceğin tedaviyle ilgili, izniniz olursa. --Anilye (mesaj) 12:38, 26 Mayıs 2014 (UTC)

Sayın Anilye, Öncelikle merhabalar, Dikkat eksikliğim ve yaptığım hata nedeniyle özür dilerim. Ama nasıl yazılar eklendiğini bir görseniz gerçekten sizde şaşar kalırsınız! Sizin durumunuzla ilgili bir Hizmetli ile kontak kurup sizin beyaz listeye dahil olmanızı isteyinki onay gerekmeksizin değişiklikleriniz yayınlansın ve bu tarz problemlerde ortadan kalkar. Saygı ve Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:24, 26 Mayıs 2014 (UTC)

Sayın Fenerli1978 Ambliyopi maddesinin tedavi kısmına 3 literatür kaynak ekledim.Onaylayabilir misiniz?--Anilye (mesaj) 08:42, 28 Mayıs 2014 (UTC)

Anilye 'nin eklediği içerikler Wikipedi'de de OTRS izni olan siteden alınmıştır. www.doktoramcam.com sitesinin OTRS iznine bakarsan durumu görebilirsin. Ayrıca Anliye'yi beyaz listeye alabilirsek bu sıkıntılarıda yaşamaktan kurtuluruz. Kendisi doktormuş. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:35, 10 Haziran 2014 (UTC)

Madde geri getirildi. Kullanıcının katkı ağı, bu site içeriğini aktarmak üzerine kurulu olduğundan; beyaz listeye almadan önce bir OTRS yetkilisine danışmam gerekiyor. Taysin'e mail attım şimdi, gelecek cevaba göre bir adım atarız. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 19:56, 10 Haziran 2014 (UTC)

Orta Kulak İltihabı maddesi hala kontrol edilmemiş görünüyor. --Anilye (mesaj) 09:00, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Kontrol edilmemiş maddeleri sadece hizmetliler onaylayabiliyorlar. Devriyeler yeni yaratılmış maddeleri onaylama yetkisine sahip değil. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:13, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Fenerli1978 kime yazmalıyım acaba, neredeyse 1 ay olmuş kimse kontrol etmemiş de.--Anilye (mesaj) 09:21, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Théoden bu iş için doğru adres. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:35, 5 Temmuz 2014 (UTC)

Orta Kulak İltihabı[kaynağı değiştir]

Orta Kulak iltihabı maddesi çok eksikti, ciddi eklemeler yaptım, yanlışlığı düeltip geri aldınız teşekkürler, ancak hala kontrol edilmemiş görünüyor. İlgilenirseniz sevinirim. Dr. Anıl Yeşildal --Anilye (mesaj) 12:20, 7 Temmuz 2014 (UTC)

Merhabalar, halen tartışma sayfasına OTRS şablonu eklememişsiniz ve eklemesini de istememişsiniz gördüğüm kadarıyla bir OTRS yetkilisinden. Bu durumda içeriği onaylamam söz konusu değil. Bunun yanında, paylaşımlarınıza çok teşekkür ediyoruz ancak, başka başka katkılarda da bulunmanızı ve hep web siteniz içerisinden içerik aktarmak eğiliminize ara vermenizi rica ediyoruz. Zira yalnızca içeriği aktarmıyor, dış bağlantı olarak da web sitesini veriyorsunuz ve bunun yarattığı algıdan hiç memnun değilim. Anlatabildiğimi umarım. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:46, 7 Temmuz 2014 (UTC)

Théoden Bu Türkçe vikipedisinde sanırım bir sorun var herkes farklı konuşuyor. Birisi şablonu siz eklemeyin diyor, siz tersini söylüyorsunuz. Artık bir karar verin OTRS şablonunu kimin ekleyeceğine, bunun standart bir kuralı yok mu? Bana deyin ki madde genişletince şuna başvur, madde ekleyince buna başvur, OTRS'leri şunlar ekleyecek v.s v.s Artık sıklıdım valla...Bir uzman doktor olarak size destek olanda kabahat. Türkçe wikipedinin tıp bölümü delik deşik bomboş, teşekkür edeceğinize bir sürü sıkıntı. Yıllarca emek verdiğim sitemden tabii ki kaynak göstereceğim. Başka türlü yapanı buluyorsunuz, buyrun...kim ne yazarsa yazsın. Daha fazla bu kaprilserle uğraşacak vaktim yok benim. --Anilye (mesaj) 13:36, 7 Temmuz 2014 (UTC)

(mesaj) lütfen yardımcı olur musunuz? Théodon ile sıkıntı yaşıyorum. --Anilye (mesaj) 13:42, 7 Temmuz 2014 (UTC)

"halen tartışma sayfasına OTRS şablonu eklememişsiniz ve eklemesini de istememişsiniz gördüğüm kadarıyla bir OTRS yetkilisinden." Bu cümlede anlaşılmayacak bir şey yok. Sinirlenmeye de gerek yok. Eğer bir OTRS yetkilisine mesaj attınız ama dönmediyse-ki bunu görmedim katkılarınızda-, tüm site içeriği için aldıysanız OTRS iznini siz koyabilirsiniz. Ama ancak, uzun süre geri dönüş olmadığında ve yine mesajla geri dönüş yapılmadığı için OTRS şablonunu kendinizin koyduğunu belirterek ilgili OTRS yetkilisine. Herkes farklı konuşmuyor, yalnızca farklı şekillerde anlatıyor anlayacağınız. Tüm katkılarınıza elbette teşekkür ederiz ancak, burada herkes emek veriyor. Her mesajımıza; "eşsiz katkılarınızdan ötürü teşekkür ederiz" yazmamız gerekli sizin söyleminiz dolayısıyla ama bu mümkün değil. Gönüllü olarak yapılan işlerde bunu beklemek de yersiz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:56, 7 Temmuz 2014 (UTC)

Théoden OTRS şablonunu koydum. Lafın gelişi o, tabii ki teşekkür beklemiyoruz, ama farklı yorumlar olunca biz de ne yapacağımızı şaşırıyoruz ve boşa zaman kayıpları oluyor. Kimin hangi görevi yaptığıyla ilgili bir liste paylaşablirseniz sevinirm.

Kullanıcı:Taysin gördüğünde ilgilenecektir. Kullanıcı:Taysin ve Kullanıcı:Elmacenderesi aktif OTRS yetkililerimizdir. Tekrar iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:27, 7 Temmuz 2014 (UTC)

Merhaba, sayfanızda mesajlar bir miktar karışmış. Açıklamaya çalışıyım. Siteniz için bir izin söz konusu, ancak bu otrs izin şablonunda da belirtildiği gibi ilgili şablonu kullanma yetkisi vermiyor. Çünkü olası telif hakkı ihlaline yol açmamak için defalarca eklenen bilginin sitenizde ve başka kaynaklarda olup olmadığını kontrol ediyorum. Sizin kullanmanız gereken şablon ise otrs bekleme şablonu. Burayı ve epostalarımı gün boyunca takip ediyorum, işlerimden arta kalan zamanlarda da ilgileniyorum, elzem bi durum olmadıkça. Öte yandan, paylaştığınız içerikler için kendi adıma teşekkür ederim, ancak bunu daha önce ilgili sitede paylaşıp daha sonra buraya eklemeniz ve bğlantısını koymanız bende reklam şüphesine yol açıyor, defalarca içeriği irdeliyorum bu yüzden. Özetlemek gerekirse sizden ricam otrs bekleme şablonu kullanmanız. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 13:52, 8 Temmuz 2014 (UTC)

taysin verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. OTRS bekleme şablonunu nerdden temin edebilirim. Siz de hak verisiniz ki benşm ve bir sürü uzman arkadaşımın bir sürü emeği var. Bu kadar emek verince tabii önce ben gireceğim google indekse, eğer öyle bir zorunlulk olacaksa bu iş bize zarar verir. Önce size girersem bu sefer google sizden çaldığım düşünür.Sonuçta bu halka hizmet için yapılıyor ve ben buna devam etmek isterim. --Anilye (mesaj) 14:21, 8 Temmuz 2014 (UTC)

taysin merhaba. Ben öneriniz doğrultusunda OTRS izin şablonunu Orta kulak iltihabı maddesinin tartışma bölümünden silin. Çünkü beklem şablonu nasıl konu bilmiyorum. Artık bu maddeyi kontrol edip onaylarsanız çok sevinirim. Gerçekten kafamda bitmemiş işler listesinde kaldı uzun süredir. --Anilye (mesaj) 13:56, 10 Temmuz 2014 (UTC)

Invitation to Medical Translation[kaynağı değiştir]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)