Kullanıcı mesaj:Grammaton Cleric

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - kibele 16:51, 12 Ocak 2014 (UTC)


"Usame Bin Ladin'in Ölümü" maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Kibele... Size derdimi nasıl anlatabilirim bilmiyorum, çünkü çok garip ve komik bir şey oldu maalesef, anlatacaklarıma inanır mısınız inanmaz mısınız bilmiyorum açıkçası......"Usame Bin Ladin'in Ölümü" maddesinde yaptığım onaylanmış bir değişikliği geri aldınız...Sebebini de açıkladınız ve trmilitary.com sitesinden alıntı yaptığımı belirttmişsiniz... Aslında durum biraz farklı.....Hem bu maddede yapılan değişiklik hem de trmilitary.com sitesindeki konu İngilizce wikipedia'dan çevrilmiştir...Çünkü ikisini de yapan benim...trmilitary.com sitesinde "TetraGrammaton" kullanıcı adıyla üyeliğim bulunmaktadır. Bu konuyu wikipedia'dan çevirerek foruma yazdım....Bunu yaptıktan birkaç gün sonra da çevirimi vikipedi'ye de ekledim...trmilitary forumuna eklemek vikipedi'ye eklemekten daha kolay olduğu için ve o forumu vikipedi'den daha çok kullandığım için önce oraya ekledim....Keşke önce vikipediye ekleseymişim......İşin gerçeği budur....Tabi bana inanmanız biraz zor olabilir haklı olarak, şüpheleneceksiniz....Size bazı kanıtlar sunayım belki faydası olur; Söz konusu forum sitesindeki kullanıcı adım da vikipedi'deki adıma benzerdir(TetraGrammaton)....Ayrıca orada açtığım konular ve verdiğim bilgiler vikipedi'deki faaliyetlerimle büyük ölçüde örtüşmektedir....Bunun için forumdan "Denizaltı navigasyonu" , "Servislerarası İstihbarat" , "KGB Birinci Genel Direktörlük" , gibi konulara bakabilirsiniz....Bu konuların hepsi benim tarafımdan İngilizce wikipedia'den çevrilerek foruma eklendi...Ardından yine benim tarafımdan Türkçe vikipedi'ye eklendi....İngilizce wikipedia'daki kaynaklarıyla...Foruma yazma tarihleri, vikipedi'ye yazılma tarihleri arasında hep birkaç gün vardır.... Ayrıca forumda açtığım konuların altında imza oluyor....Orada kısa bir söz var....O söz Vikipedi'deki kullanıcı sayfamda da aynı şekilde var bakabilirsiniz...Grammaton Cleric (mesaj) 00:37, 17 Ocak 2014 (UTC)

merhaba, samimiyetinize inanırım ama ne yazık ki meseleyi çözmüyor. detaylı inceleyemedim. şimdilik, bundan sonraki çevirilerinizi önce vikipedi'ye eklemenizi önereyim. buradan alıntılamak mümkün biliyorsunuz. kolay gelsin. --kibele 19:58, 17 Ocak 2014 (UTC)
Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Théoden ileti 15:23, 24 Ocak 2014 (UTC)


Usame Bin Ladin'in Ölümü maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, sayın Theoden...Bakın yaptığınız işlere ve kurallara büyük saygım var...Ancak siz durumu anlatmaya çalıştığım üçüncü yöneticisiniz....Kastedilen sitedeki içerik (trmilitary.com) bana ait...Ve o içerik de eng.wikipedia'dan çeviridir...Telif hakkı o siteye veya o konuyu o siteye ekleyen bana değil, İngilizce wikipedia'daki kaynaklara aittir....Neden kimse beni anlamıyor....Telif hakkı ile ilgili bir sorun yok ortada.... değişikliklerin kaynağı eng.wikipedia'dır....Grammaton Cleric (mesaj) 15:29, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhabalar, politikamız oldukça katıdır ve aramalarımızda birebir bir başka sitede yer aldığı gözüken bir içeriği her ne gerekçe olursa olsun kabul edemeyiz. Bu size güvenmemek değil, yalnızca politika işleyişidir. Çeviriyi keşke önce Vikipedi'ye ekleseydiniz. Önerim, bundan sonra diğer Wiki projelerinden yaptığınız çevirileri önce Vikipedi'ye eklemeniz yönünde olacaktır. Zira, özgür lisansımız sebep burada yer alan içeriği bir başka web sitesinde kullanabilmektesiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:40, 24 Ocak 2014 (UTC)

kulak misafiri oldum da grammaton. çevirilerin de telif hakkı diye bir şey var. size inanıyoruz ancak bu içerikleri barındıramayız. eğer söz konusu olan size ait bir site olsaydı, lisansını değiştirmenizi ya da vikipedi'de yayımlanmasını serbest bırakmanızı önerebilirdik. bu durumda yapılacak bir şey yok. oradaki içeriği kaldırmak gibi bir şansınız var mı bilemiyorum ya da bunu tercih eder misiniz ondan da emin değilim. ancak bu şekilde ısrarcı olmanız iyi değil. önümüzdeki katkılara bakalım derim ben. kolay gelsin. --kibele 15:56, 24 Ocak 2014 (UTC)

Anladım, madem yapacak bir şey yok diyorsunuz, ben de daha fazla uzatmayayım... iki sitede benim için çok değerli...ama ikisi arasında bir tercih yapsam vikipedi'yi tercih ederim...Keşke değişiklikleri önce burada yayınlasaydım...Neyse olan oldu artık, umarım eklediğim diğer maddeleri etkilemez...Birkaç diğer maddede de buna benzer bir durum var.... Sorunu çözmeye çalışacağım... İlgilendiğiniz için teşekkürler, kolay gelsin...Grammaton Cleric (mesaj) 16:10, 24 Ocak 2014 (UTC)
teşekkürler. bir tercih yapmanız gerekkmiyor. çevirileri önce buraya ekleyin, ardından aynen oraya aktarın burayı kaynak göstererek. diğer maddelerde de böyle bir durum varsa onları da çıkarmamız gerekir. şöyle yapalım. konulara hâkimsiniz, biraz özetleyerek, cümleleri değiştirerek kalmalarını sağlayabilirsiniz. kolay gelsin. --kibele 16:14, 24 Ocak 2014 (UTC)
Peki, tamam....Dediğiniz şeyi yapmaya çalışacağım...Umarım yapabilirim.....Tekrar teşekkürler...Grammaton Cleric (mesaj) 17:05, 24 Ocak 2014 (UTC)

Usame bin Ladin'in Ölümü[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın "rapsar", Usame bin Ladin'in Ölümü maddesinde İngilizce wikipedia'dan özetle çevirerek yaptığım daha önce onaylanmış bir değişiklik, önce "Kibele" adlı arkadaş tarafından, ardından sizin tarafınızdan geri alındı...Bakın durum aslında oldukça komik...Bunu sayın Kibele'ye de anlattım... Telif hakkı ihlali kastedilen sitedeki içerik de bizzat benim tarafımdan o siteye eklendi...Ve o da bir eng.wikipedia çevirisi....Bunu size ispatlayabilirim.....Bu şekilde eklediğim birçok madde var...Hem trmilitary.com sitesinde olup hem de vikipedi'de olan.....Eğer bunu geri alırsanız, diğerlerini de geri almak zorunda kalabilirsiniz...Ama inanın bu çok saçma...Çünkü o içeriklerin bir telif hakkı yok...Çünkü en.wikipedia çevirisi... Telif hakkı olsa bile bu bana ait....Nasıl bir site yönetimidir arkadaşlar... Tamam bir yanlış anlaşılma olmuş...Ama ilgilenen yok...Laf dinleyen yok....Çözmeye çalışan yok...Tek yaptığınız geri almak....Madem öyle bütün katkılarımı geri alın....Çünkü katkılarımın çoğu askeri konularla ilgili....Ve burda yaptıklarımın aynısını trmilitary.com sitesinde de yaptım...Böyle yaparak sadece Türkçe vikipedi'ye zarar veriyorsunuz....Grammaton Cleric (mesaj) 15:06, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Benzer durumlarla dosya alanında da karşılaştım. Bir resim, çeken kişi tarafından Vikipedi dışında başka bir ortama yüklendikten sonra Vikipedi'ye yükleniyorsa "bildiğim kadarıyla" OTRS izni alarak bu durumu ispat etmek gerekiyor. Sizin dediğiniz büyük ihtimalle doğru, çünkü İngilizce Vikipedi'deki maddede yer alan kaynakları da kullanmışsınız :) İçerik şimdilik eklenmesin, ben konu hakkındaki daha bilgili bir arkadaşa danışayım. Ona göre hareket ederiz. Katkılarınızın devamı dileğiyle...--RapsarEfendim? 17:27, 24 Ocak 2014 (UTC)
Anladım sayın Rapsar, ispatlamak konusunda her şeyi yapmaya hazırım... Gerekirse trmilitary.com forumuna benim hesabımdan girmenizi bile sağlayabilirim... Kibele adlı arkadaş, maddelerdeki cümlelerin çoğunu değiştirerek sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi... Aslında ben trmilitary forumundaki benim açtığım söz konusu konuları sildirmeye çalışıyorum. Bunu yapabilirsem sanırım sorun ortadan kalkacaktır... Teşekkürler...Grammaton Cleric (mesaj) 18:10, 24 Ocak 2014 (UTC)
Bana gelen mesajı buradan görebilirsiniz. Çeviriyi eklediğiniz foruma kaynak olarak İngilizce Vikipedi'yi gösterirseniz sıkıntı kalmıyormuş :) Herhangi bir sorunuz daha olursa mesaj atmanız yeterli. İyi akşamlar.

Merhaba Rapsar, vikipedi'ye eklediğim buna benzer üç maddede (Servislerarası İstihbarat, Denizaltı Navigasyonu, KGB Birinci Genel Direktörlük) forumda kaynak belirtmişim, en.wikipedia.org diye, ancak Usame bin Ladin'in Öldürülmesi konusuna kaynak eklemeyi unutmuşum, düzeltmeye çalışacağım....teşekkürler ilgilendiğiniz için....iyi akşamlarGrammaton Cleric (mesaj) 18:41, 24 Ocak 2014 (UTC)

Sıkıntı ortadan kalktı o hâlde :) Başka bir şey olursa mesaj atarsınız. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 18:48, 24 Ocak 2014 (UTC)

Usame Bin Ladin'in Öldürülmesi maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele, telif hakkı sorunu konusunda rapsar adlı arkadaş, söz konusu forumdaki konulara kaynak:en.wikipedia.org yazmamın yeterli olacağını, böylece forum sitesinin wikipedia içeriğini lisans altına alamayacağını ve telif sorunun kalmayacağını belirtti....bilmek istersin diye düşündüm....Ayrıca sana bahsettiğim diğer benzer maddelere forum sitesinde zaten en.wikipedia.org şeklinde kaynak belirtmişim....Usame Bin Ladin'in Ölümü maddesinin forumdaki örneğine de en kısa zamanda en.wikipedia.org kaynağını ekleyeceğim....Grammaton Cleric (mesaj) 18:48, 24 Ocak 2014 (UTC)

selam, otrs gönüllüsü taysin böyle bir yorum yapmış evet.. daha önce böyle bir uygulama yapılmadı metinlerle ilgili olarak, bunun başka sıkıntılara yol açabileceği konusunda kuşkularım var. şimdilik kaynağı bir an önce eklemenizi rica edeyim ve bundan sonraki çevirilerinizi önce buraya eklemeniz konusundaki isteği tekrarlayayım. kolay gelsin. --kibele 19:15, 24 Ocak 2014 (UTC)
Anladım, teşekkür ederim....forum yetkilisi ile konuştum....kaynağı birazdan ekleyecek....Sizi bilgilendiririm...tekrar teşekkürlerGrammaton Cleric (mesaj) 19:28, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba Kullanıcı:Kibele, Kullanıcı:Rapsar, Kullanıcı:Taysin, Kullanıcı:Théoden, en.wikipedia.org linki forumda açtığım konuya kaynak olarak eklendi....http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=18&t=3845 linkinden bakabilirsiniz....Şimdi sanırım Usame Bin Ladin'in Ölümü maddesinin eski sürümünü güncelleyebiliriz...Grammaton Cleric (mesaj) 21:01, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba theoden, telif hakkı sorunu konusunda rapsar adlı arkadaş, söz konusu forumdaki konulara kaynak:en.wikipedia.org yazmamın yeterli olacağını, böylece forum sitesinin wikipedia içeriğini lisans altına alamayacağını ve telif sorunun kalmayacağını belirtti....bilmek istersin diye düşündüm....Ayrıca benim eklediğim diğer benzer maddelere forum sitesinde zaten en.wikipedia.org şeklinde kaynak belirtmişim....Usame Bin Ladin'in Ölümü maddesinin forumdaki örneğine de en kısa zamanda en.wikipedia.org kaynağını ekleyeceğim....Grammaton Cleric (mesaj) 18:55, 24 Ocak 2014 (UTC)
Öncesinde böyle bir işlem hatırlamıyorum açıkçası ama, sürekli telif konularıyla ilgilendiğinden OTRS gönüllümüz Taysin'in bu konuda daha doğruyu bileceğine inancımdan fazladan yorum yapmayacağım. Yalnızca bundan sonraki çevirilerinizi öncelikle Vikipedi'ye eklemenizi tekraren rica ediyorum. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:32, 24 Ocak 2014 (UTC)
Anladım, bundan sonra böyle bir şey olmayacak zaten... Tamamen benim hatam.....Bu arada gerekli kaynak eklemesi forumda yapıldı http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=18&t=3845, ilgili maddenin eski sürümü güncellenmiş...ilgilenen herkese teşekkürler....Grammaton Cleric (mesaj) 21:46, 24 Ocak 2014 (UTC)

bu konuda bir tercüme maddesi hazırlayayım..çünkü fazla yerde geçiyor..bir ismaili terimi tabii bizim bilmemiz gerekmiyor..68.100.168.97 02:20, 13 Mart 2014 (UTC)

Türkçe olmayan Assassin's Creed'i anlayanlar hüccet'i de gayba'yı da haydi haydi anlarlar. 68.100.168.97 08:31, 13 Mart 2014 (UTC)