Kullanıcı mesaj:Seksen iki yüz kırk beş/Eylül 2017-Ağustos 2020

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kızılören belediye başkanı Ali erolun vefatıyla akpli ozan osman kaya'ya geçmiştir bilginize

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Günün maddeleri sayfasında yapılan önerileri zamanla eritmeyi amaçlıyorum, bu önerilerin önemli bir kısmı da size ait. Bunun için çok teşekkürler öncelikle. Yalnız maddelerin bazıları net biçimde anasayfaya çıkacak içeriğe sahip değil. Geliştirmeyi düşünürseniz oluşturulan şablonların boşa gitmemesi için bunları şuraya alacağım; zira o sayfada çok sayıda madde için teker teker pinglemenin verimli olacağını düşünmüyorum. Elinize sağlık çalışmalarınız için, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:42, 6 Eylül 2017 (UTC)

Tabiki, karşılıklı olarak maddeleri bu şekilde geliştirebiliriz. Taslak kriterleri Vikipedi:Taslak madde maddesinden kontrol edilebilir fakat somut olarak bir karşılığa tekabül etmiyor aslında. Örneğin en az 5.000 bayt + 2 kaynak tarzında bir yol mu izlesek bilemedim? @Seksen iki yüz kırk beş. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:00, 7 Eylül 2017 (UTC)
Geç cevap için kusura bakmayın @Ahmet Turhan. Genelgeçer bir sınır belirlemek böyle bir durumda pek mümkün görünmüyor bana maalesef; iki farklı unsurun önemli olduğunu düşünüyorum. Bunlardan biri anasayfaya çıkacak maddenin az da olsa konusu hakkında "doyurucu" olması, bu da maddelerin uzunluktan bağımsız olarak en azından başlangıç sınıfında olmasını gerektiriyor. Bu biraz öznel bir kriter, farkındayım; ancak örneğin Moskova maddesi Subbotnik maddesinin şu an olduğu uzunlukta olsa anasayfaya çıkmaması gerektiğini düşünürüm. Kriterin öznelliğinden dolayı genelde madde yazarlarının sınıflandırması doğrultusunda hareket edilmelidir bence burada, sonuçta onlar maddenin potansiyelini daha iyi bilecektir. Maddelerde taslak şablonu olması burada önemli bir gösterge. İkinci kriter, konunun doğasından bağımsız olarak okunacak uzunluk. Günün maddesi olarak çıkardığımızda "devamı..." deyip maddeye bağlantı veriyoruz; bu durumda okuyucuya maddede okunacak kayda değer miktarda ek içerik sunulması gerekir. Ben en az birkaç paragraf daha olması gerektiğini düşünmekteyim; örneğin diyelim ki İşçi Sınıfının Kurtuluşu İçin Mücadele Birliği maddesi çıktı, biz bunun ilk üç paragrafını zaten anasayfaya koyacağız, bu defa okuyucu maddeye girdiğinde sunulacak pek bir ek bilgi olmayacak, "devamı" ibaresi biraz abes kalacak. Umarım biraz netleştirebilmişimdir düşüncelerimi. Katkılarınız için tekrardan teşekkürler, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:23, 20 Eylül 2017 (UTC)

12 Eylül için günün maddesi[kaynağı değiştir]

İyi Vikiler, 12 Eylül günü için günün maddelerinin bir bölümüne sırada ki maddeyi koymak yerine 12 Eylül Darbesi maddesini koyma fikri geldi aklıma en son 2009'da günün maddesi olarak çıkartılmış. Siz ne düşünüyorsunuz?≈ SunSoldiers  ✉  10:46, 11 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba @SunSoldiers, kusura bakmayın, buradaki öneri için biraz geç bir cevap oluyor. En az 3-4 yıl önce anasayfaya çıkmış maddelerin, özellikle de yıl dönümü gibi durumlarda tekrar çıkarılmasına sıcak bakıyorum. Bu gibi durumlarda, eğer o günün maddelerini ben belirlemişsem uygun gördüğünüz biçimde danışmadan dahi değiştirmeniz kesinlikle sorun oluşturmaz. Genel olarak da zaten hepimizin politikalar ve yönergeler dahilinde uygun gördüğünüz biçimde oluşturma hakkımız var :) İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:09, 20 Eylül 2017 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği İşbirliği Gelişmiş Madde Yıldızı[kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği Ödüllü İşbirliği Projesi Gelişmiş Madde Yıldızı
Tebrikler. VikiProje Sovyetler Birliği kapsamındaki projede en az 20.000 bayt büyüklüğünde madde açan kullanıcı olmanız şerefine Gelişmiş Madde Yıldızı ödülünü kazandınız. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--Ahmet Turhan (mesaj) 13:34, 15 Eylül 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı[kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği Ödüllü İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı
Tebrikler. VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında bir projeye katılmanız şerefine Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünü kazandınız. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--Ahmet Turhan (mesaj) 13:39, 15 Eylül 2017 (UTC)

Proje ödülü[kaynağı değiştir]

Selamlar. Katıldığınız Vikiproje Sovyetler Birliği Ödüllü İş Birliği Projesi'nde ödül dağıtımı için, ödülün gideceği adı soyadı ve açık adresini bana e-posta yoluyla yollayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 15:47, 15 Eylül 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ekim 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ekim 2017'nin işbirliği, aşağıdaki 4 şablonun "kırmızı bağlantılı" maddelerinin açılmasıdır.
Şablon:Çift meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Tek meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Ulusal alt meclisler, Şablon:Ulusal üst meclisler

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedef: Eksik 350 maddeden 100 adedinin açılması.

Siyaset alanına odaklanan işbirliği projelerinin bu dönemkine siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli.

Herkese verimli çalışmalar dilerim.

İmparatorluk[kaynağı değiştir]

Selamlar. Maddedeki katkılar için teşekkürler öncelikle :) İngilizcesinde o kadar eksik var ki ekle ekle bitmiyor. İnan defter kalem aldım, hangi yer hangi dönemde hangi devletin olmuş, liste oluşturup, maddede bahsedilenleri eliyorum :) Şablon geçmişine bakarsan ve İngilizcesi ile kıyaslarsan zaten fark edersin bu büyük eksik ve hataları. Neyse, bu süreçte iki ricam var. Birincisi, ekleme yaptığın vakit kafam karışıyor, bu eklemeleri kontrol etmek durumunda kalıyorum ki yapılması için sırada olan eklemelerle çakışma olmasın. Şu an toprak alıp verme konusunda çalışmalarım olduğundan yaptığın eklemelerin çoğu problem yaratmıyor aslında ama belirteyim :) İkincisi de kaynaklı bir cümleye ekleme yaptığında, yaptığın bu ekleme o kaynakta olmuyor ve bu değişikle sanki bu ekleme de bu kaynakta varmış gibi gözüküyor. Somut örnek üzerinden gidersek, burada Mısır-Kıbrıs kısmında bir ekleme var ama ilgili kaynak, bu kısmın önceki sürümü için geçerli, bu sürümü için geçerli değil. Bu gibi durumlarda kaynak(lar) da eklersen bu sorunu da aşmış oluruz :) Son olarak, kırmızı bağlantılar git gide çoğalıyor, burada da birtakım destekler yaparsan ve benim eklediklerimj de kontrol edersen sevinirim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 22:07, 14 Ekim 2017 (UTC)

Selamlar @Rapsar, ben de aslında sana yazmayı düşünmüştüm bir ara, erken davranmışsın benden, iyi olmuş :) Beğeniyle ve takdirle takip ediyorum maddedeki çalışmalarını, çok ciddi bir emek, takipçilik söz konusu, emeğine sağlık. Aslında da sen çalışırken uzak durmayı düşünüyordum maddeden; ancak geçenlerde kütüphaneden Britain since 1707 kitabını edindim. Detaylı olarak toprak değişikliklerini vermekten ziyade genel bir jeopolitik çerçevede yaklaşıyor imparatorluğun gelişimine ve dağılmasına, yaklaşımı ve özetleyici üslubu çok hoşuma gitti, var olan içeriğe yeni bir perspektif eklemek istedim. İngilizce maddede toprak değişimleri yönündeki eksiklik dışında yer yer okuyucu neyin neden nasıl olduğunu da anlamıyor, kuru bir anlatım söz konusu. Şöyle yapalım, sen maddenin üstünden geç, zaten kitapta başka maddeler için yararlanmak istediğim çok geniş başka bölümler de var, sonra ben maddeye dönüp oradan uygun gördüğüm kısımları eklerim. Kusura bakma kafa karışıklığı için, herhangi bir noktada da ek basılı kaynağa başvurmak istersen seslen :) Kaynaklar konusunda dikkatli olduğuma emin olabilirsin. Kaynakların genel olarak bir önceki kaynaktan itibaren olan kısmı desteklediği bir şekilde kaynaklandırıyorum, neyin nerede olduğunu önemsiyorum. Bazı bilgiler zaten birden fazla kaynakta geçiyor (Abdünnasır'ın iktidara gelişi, Kıbrıs'la ilgili detaylar vs.). Eklediğim kaynaklarda sadece eklediğim kısımlar yok yani, diğer kısımlar da oralardan doğrulanabilir; eğer kaynaklı bir cümleye başka bir yerden bilgi ekliyorsam da gerekeni yapıyorum. Özellikle Sudan hakkındaki cümle için geçerli galiba dediğin ki burada ikinci kısım zaten ikinci kaynaktandı, ilk kısmı ilk kaynaktan aldım. Kırmızılarla da ilgileneceğim elbet :) İyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:26, 14 Ekim 2017 (UTC)
Heh, o bahsettiğin alan hakkında da katkıların çok iyi :) Toprak kısmını ben zaten, cok da aşırı detaya girmeden ve alakasız bir yere ekleme yapmadan eklemeye çalışıyorum. Kalan kısımda ise maddenin gelişimi iyi olacaktır. Toprak kısmı dışındaki kısımlarda katkıya devam yani :) İngilizce Vikipedi'de büyük eksiklikler söz konusu dediğim gibi, Fransa ile çekişme başlığı mesela, İspanya da dahil aslında. Devrim Savaşlarından hiç bahsedilmemişti, ufak ekledim (gelişmeli). Şu çok basit ve saçma bir hataydı mesela. Zaten şu an İngilizcesinden eksiği yok, üzerinden geçmiştim (nüfus kısmı yok ama tartışma sayfasında bu kısmın hatalar içerdiğinden bahsetmişler artı mirası kısmının üzerinden geçmedim yalnızca). Neyse, daha çok iş var ama zamanla çok iyi bir hâle gelecektir mutlaka :) Kaynak ihtiyacında derim, iyi günler :)--RapsarEfendim? 22:36, 14 Ekim 2017 (UTC)
Kolay gelsin tekrardan @Rapsar. Bir de, tarih yazımı bölümü dahil etsek mi, ne dersin? İngilizce Vikipedi'de bu konuyla bilgili ve o maddeyle ilgilenmiş Rjensen adlı profesyonel bir tarihçi var, "British Empire" maddesinin eksiklikleri ve olası bir tarih yazımı bölümü hakkında ondan da görüş alabiliriz belki eklemeye karar verirsek. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:57, 14 Ekim 2017 (UTC)
Bunu maddeye eklemek değil de ayrıca bakınız olarak vermek lazım diye düşünüyorum. Bunu özet geçemeyiz mesela, uzar da uzar :) Ülke maddeleri için düşünüyorum, bu tip içerikleri eklemiyoruz. Düşüncem, ana maddede yalnızca ayrıca bakınız olarak verilmesi, aynı zamanda bu maddeye de değer katacaktır. Tabi onca içeriği kazandıracak bir babayiğit lazım :)--RapsarEfendim? 23:06, 14 Ekim 2017 (UTC)
Mantıklı :) Belki de özetlenebilir tarih yazımı kısmı, bilemiyorum; ama özetleyecek yetkinliği kendimde görmüyorum doğrusu, dediğin şu an en doğru yol gibi geldi bana. Önce bunun kırmızılarını bir halledelim, sonra tarih yazımına bakarım konuyu tamamlamak adına belki. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:08, 14 Ekim 2017 (UTC)
  • Tekrar selam. Üzülerek söylüyorum ki bu maddeyi tamamlayamayacağım :( Çok fazla eksik mevcut ve bunları tespit edip düzenlemek ve eklemek gerçekten çok zor. İngilizce Vikipedi'deki madde zaten çok eksik, oradaki diğer maddelerden takip edip kaynaklarla doğrulamaya çalışıyorum ancak çok fazla ve karmaşık. İşin içinden çıkmak için ufaktan başlayıp maddeleri yazmak ve onlarla paralel içerik oluşturmak lazım. Bu da çok fazla, aylarca sürecek bir çalışma demek. İçime sinmeden de, seçkin olan İngilizceden çevrildi diyerek aday göstermek de istemiyorum :/ Daha ufak kapsamlı maddelerden gidilirse daha iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:45, 17 Ekim 2017 (UTC)
Selam @Rapsar. Üzüldüm bunu duyduğuma. Bunca zaman gösterdiğin emek, büyük çalışman için teşekkür ederim. Rica etsem bana nerenin ne kadar ilerlemiş olduğunu, bitmiş herhangi bir bölüm olup olmadığını (kanınca) söyler miydin lütfen? Gün içinde düşündüm biraz en iyi nasıl yapılabilir bu iş diye. Britanya İmparatorluğu hakkında hazırlanmış en kapsamlı ve saygıdeğer kaynak beş ciltlik The Oxford History of the British Empire serisidir. Zaten bu seride olmayan bir bilginin bizim maddede olmasının aşırılık olacağı da bellidir :) Birkaç tanesini kontrol ettim, onlardan eminim, sanırım beşine de kütüphane sistemi aracılığıyla online erişimim var (veya kütüphanede basılı olarak da erişebilirim elbet). Bunun üzerinden gitmek sanırım daha basit bir süreç aracılığıyla benzer kalitede bir iş çıkaracaktır. Yine de tabii beş ciltlik bir eserin üstünden geçmek kolay iş değil :) Yine de ilgilenme ihtimalim var, hangi noktada olduğunu bildirirsen sevinirim, tekrardan çok teşekkürler, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:38, 17 Ekim 2017 (UTC)
Aslında şöyle diyeyim, bu konu dahilinde katkılarım devam ediyor ama odak noktam bu madde değil artık, genel olarak katkı vermeye çalışacağım. Net olarak şu noktada kaldım diyemem ne yazık ki. Özellikle şablon geçmişini incelersen ne kadar karmaşık olduğunu göreceksin mutlaka.--~£~~

VikiProje Siyaset Kasım 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 5 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 21:13, 2 Kasım 2017 (UTC)

Selamlar.. Rica etsem sona kalan diğer değerlendirmeleri 17 Kasım 17 cuma gününe kadar yapabilir misiniz? Bu tarihten sonra küçük bir boşluğum var. Bu arada ilgilebilirim diye düşündüm. Sevgiler. Kingbjelica (mesaj) 06:36, 8 Kasım 2017 (UTC)

Tabii ki @Kingbjelica, bilgilendirme için teşekkürler. Tekrardan ilginiz ve maddeye olan emeğiniz için de teşekkür ederim, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16:57, 8 Kasım 2017 (UTC)

İlaç bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selamlar. İlgili bilgi kutusu çok eski zamandan kalmış, İngilizce Vikipedi'deki şablon gayet gelişmiş ve kullanılabilir durumda gözüküyor. Ben teknik terimlere pek girmek istemiyorum. Vakit bulduğunda güncellemeyi düşünürsün belki :) İyi günler.--RapsarEfendim? 05:58, 9 Kasım 2017 (UTC)

Selam @Rapsar. İlaçlar konusunda zaten fark etmiş olduğun üzere çok ciddi derecede yetersiz hâlde içeriğimiz. Önümüzdeki belli bir süreçte Türkçe katkılarımın daha büyük bir kısmını tıpla ilgili konulara odaklayacağım, bu süreçte ihtiyaç hasıl olacaktır elbet, üstünden bir geçerim. Sağol çalışmaların için, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:21, 10 Kasım 2017 (UTC)

Selamlar seksen iki. Şunu bir türlü bağlayamadım. Çeşitli tecrübeli kullanıcıların görüşlerine ihtiyacım var. Yardımcı olur musun rica etsem? İyi vikiler! chanseyMesajYaz 15:32, 15 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba @Chansey. Öncelikle eline sağlık politika taslağı ve aylardır gösterdiğin hassasiyet için. Bakmıştım ve değerlendirmiştim bir miktar maddeleri; ancak konuyla ilgili görüşlerimi biraz toparlamam gerekiyor sağlıklı bir değerlendirme yapmadan önce, hukuk hiç alakam olan bir alan değil zira... Yine de ilgilenmeye çalışırım elbet. @Pinar hukukla yakından ilgilenen bir kullanıcımız, kendisinin görüşünün tartışmaya değer katacağını düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17:55, 15 Kasım 2017 (UTC)
Nazik cevabınız için teşekkürler Seksen İki. Benden ziyade topluluğun katkıları bu taslağın şekillenmesinde önemli oldu. İnşallah kısa sürede bağlarız... Kolay gelsin. chanseyMesajYaz 18:10, 15 Kasım 2017 (UTC)
@Chansey Ping gözümden kaçmış. Doğrusunu söylemek gerekirse ben Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) politikası dışında, belirli meslek grupları için oluşturulan kayda değerlik politikalarına karşıyım. Genel VP:KİŞİ kriterlerimizin yeterli olduğunu düşünüyorum ve toplu halde belirli grupları (üst düzey yargıçlar vs.) kayda değer varsaymayı doğru bulmuyorum. — Pınar (mesaj) 09:44, 20 Kasım 2017 (UTC)
@Pinar efendim bence de bu noktada hakkınız var. Ama özellikle SAS adaylıklarında sıkça karşılaştığımız bu konu hakkında mevcut kriterlerin yetersiz kaldığını düşünüyorum. chanseyMesajYaz 12:40, 20 Kasım 2017 (UTC)

SM çalışması[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Son değişikliklerde rast gelmişsindir, bu aralar Kamran Aziz maddesini SM statüsüne getirmek için çalışma yürütüyorum. Daha aklımda olan eklenecek içerik, göz atmak istediğim kaynak, giriş bölümü vs. gibi eksiklikler var; ama maddenin ana hatları yavaş yavaş ortaya çıktı. Bu noktada başlık organizasyonu konusunda biraz kararsız kaldım, fikrini almak istedim. Öncelikle birbiriyle paralel süren eczacılık ve müzik kariyerleri nedeniyle standart dışı bir şekilde ele almak zorundayız bence biyografiyi. Bununla beraber, Sosyal Sigortalar Kurulundaki rolü ve henüz eklemediğim birkaç sivil toplum kuruluşundaki etkinliği (Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu) bu ayrıma uymamakta. Bununla beraber özel hayatına ilişkin üç-dört cümle çıkacak en fazla. "Diğer etkinlikleri ve özel yaşamı" başlığı biraz eğreti geldi; ama daha iyi nasıl yapılır şu an aklıma gelmiyor. Sen ne dersin? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:22, 22 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba. Ben Serhat (şarkıcı) maddesini oluştururken ayrı ayrı ele almıştım; ancak sonradan Rihanna gibi maddeleri görünce bu şekilde meslek meslek ayırmanın doğru olmadığına kanaat getirdim. Bahsettiğin madde daha da aykırı, zira bu kariyerlerin birbirleriyle alakası hiç yok. Ama meslek meslek ayrım yapınca (ya da uğraş desek daha doğru olacak) hem kopuk oluyor hem de bir şekilde diğer uğraşlara atıf yapmak zorunda kalıyorsun yer yer (atıyorum, şarkıcılıpğa ara verip eczacılığa devam etti gibi). Meslek olmayan faaliyetleri için de "diğer faaliyetleri" denebilir bana kalırsa.--RapsarEfendim? 03:07, 22 Kasım 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Aralık 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Aralık 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:20, 1 Aralık 2017 (UTC)

Alumni/mezun[kaynağı değiştir]

Selamlar. İngilizce Vikipedi'de sıkça kullanılan alumni kavramını biz mezun olarak uyarlamışız (kategorilere özellikle). Ancak o maddeye bakarsan "former student, and commonly a graduate of a university" ifadesini görebilirsin. Özellikle birden fazla üniversitede okuyan ve birini tamamlayan yahut herhangi bir üniversiteyi tamamlayamayan kişiler için de bu kategorileri ekliyor onlar, biz eklemiyoruz. Birçok kişi için de gerçekten mezun olup olmadığını tespit etmek de zor :) Bu kategorileri "mezunları" değil de "öğrencileri" ya da daha uygun bir şekilde değiştirmek gerekmez mi?--RapsarEfendim? 04:57, 14 Aralık 2017 (UTC)

Tespitin için eline sağlık @Rapsar, aydınlandım cidden, bunca yıldır kafamda "alumnus/a = graduate" diye oturmuştu, şimdi bakınca cidden "alumnus/a" olmak için mezun olmak gerekmiyormuş :) Mesela Cambridge Üniversitesinin de Alumni Card'ını almak için mezun olmak değil sırf üniversiteye kaydolup eğitim görmüş olmak yeterliymiş. Şimdi düşününce Latince kökene baktığımızda "alma mater"i tarafından "beslenmiş" herkes "alumnus" veya "alumna" oluyor mantıken. Bu aslında çeviri hatası olmuş o zaman, dediğin sorunlar da doğal olarak ortaya çıkmış. İngilizce Vikipedi'de de tam bu sebepten "graduates" değil de "alumni" olduğunu düşünüyorum. Taşıma yapılmalı, "X öğrencileri" anlamı istediğimiz gibi karşılıyor (Malala gibi hâlen eğitim görenler de girecek işin içine tabii ama onu ayıracak kadar kasmaya gerek yok). --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:28, 14 Aralık 2017 (UTC)
Hemfikir olduğumuza sevindim :) Bu oldukça geniş kapsamlı bir tartışma olduğundan köy çeşmesine taşıyorum konuyu.--RapsarEfendim? 23:49, 14 Aralık 2017 (UTC)

Maddedeki tümce yanlışını düzelttiğiniz için teşekkürler. İyi vikiler. Cem Altınel (mesaj) 19:51, 24 Aralık 2017 (UTC)

Sovyetlerdeki Çeçen sürgünü[kaynağı değiştir]

Selamlar, nasılsın? 1944 Sürgün Mağdurlarına Anıt'ndaki bu değişikliğin üzerine görüş alışverişi yapalım istedim. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Sovyetler Birliği'nde nüfus göçü genellikle Nazilere destek veren otonom halklara, ailelere yapılmış bir durum. Yani benim okumalarım böyle, Sovyet yönetimi, ve SBKP hep bu yönde kararlar almış. Bu basite indirmegemek değil ki? Örneğin Kırım'daki Tatarlar, Kafkasya'daki Kürtler, Çeçenistan'daki Çeçenler vb. bir sürü halk, aile, aşiret gibi. Bunların tamamı Sovyet raporlarında Nazilere ve "gerici" olduğu belirtilen ayaklanmalara destek verdiler şeklinde geçiyor. Yani sebebi böyle. Hatta bu sürgün edilen ailelerin çocuklarının devlet üniversitelerine girişi bile yasaklandığı bilgileri ansiklopedik kaynaklarda var. Dolayısıyla Çeçen sürgünü 1940-1944 Çeçenistan Ayaklanması ve Kafkas Müslüman Lejyonu ile birebir ilişkili. Bu basit indirgemek değil ki, bu olayı aktarmak. Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir merak ettim. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:26, 28 Aralık 2017 (UTC)

Selamlar @Ahmet Turhan, ilgin için teşekkürler. Peşinen konuyla ilgili arka planımın İngilizce Vikipedi'deki Kırım Tatar sürgünü maddesini eski versiyonunu yazmaktan oluştuğunu söyleyeyim (sonraları başka bir arkadaş benim yazdığımdan çok daha kaliteli bir hâle getirdi maddeyi). Belirtilen tür ayaklanmalar ve iş birlikleri Sovyetlerin resmî gerekçesi olsa da, bu gerekçelerin tahlili başlı başına ufak bir tarihsel alt disiplindir. Jeopolitik ve stratejik nedenler, uzun süreçlere yayılan etnik temizlik politikalarıyla oluşan bir zihniyetin devamı gibi farklı açıklamalar da mevcut tarih yazımında; bu resmî gerekçeleri sadece bahane olarak gören tarihçiler var. Vaktim olan en kısa sürede literatüre atıfta bulunarak daha detaylı bir açıklama yazacağım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11:32, 30 Aralık 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ocak 2018 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ocak 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 14:33, 1 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba Seksen245. KKTC'nin diğer ülkelerce tanınmaması konusunda kişisel görüşlerinizi merak ediyorum doğrusu. Bugün (4 Ocak) bu konuyu içeren bir araştırmayı saat 9.00'a (utc 3) kadar halletmem gerekiyo. Tarihsel geçmiş tamam, burada bir sorunum yok fakat günceli toparlayamadım. Umarım bu mesajımı erkenden görürsünüz :) Kolay gelsin. Kingbjelica (mesaj) 22:12, 3 Ocak 2018 (UTC)

Selamlar @Kingbjelica, umarım çok geç görmemişimdir :) İngilizce Vikipedi'den bir e-posta attım. İlginçtir ki tanınmamışlık her zaman yakınılsa da KKTC'de pek değiştirilebilir olarak görülen, dolayısıyla gündem olan bir mesele değil... E-postada belirttiğim güncel veya tarihsel meselelerle ilgili sıkıntı olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:50, 4 Ocak 2018 (UTC)

Helencenin transliterasyonu[kaynağı değiştir]

Mereba. Iskenderiye rum patrikhânesindeki reverte binâen sualim olucak. Transliterasyon diger lisanlarda tercih edilirken turkce okur icin niye transkripsiyon ozendiriliyo merak ettim. Transkripsiyonunu ogrenen okuyucunun mu trl ogrenen okuyucunun mu burdan daha cok faydalanacagini bir ornekle izah ediyim. Trk ogrenen okuyucu sadece konu hakkinda konusurken patrikhanenin helencesini telaffuzda kayda degmiyen bi fayda saglarken yazili aktarimda cok daha kapsamli ve muteber bir bilgi dolanimi bahis konusu olucaktir. Hem google aramalarinda hem de interaktif bilgi paylasimlarinda trl tercume yaninda tercih edilirse iki baslilik ortadan kalkicaktir. Konuya dair kararin ciktigi tartisma sayfasina yonlendirin lutfen. Tesekkurler. Manaviko (mesaj) 22:45, 6 Ocak 2018 (UTC) Manaviko (mesaj) 22:45, 6 Ocak 2018 (UTC)

Bu sıralar pek aktif olamıyorum @Manaviko, affınızı dileyerek detaylı cevabı hakkını vererek yazabileceğim bir zamana erteleyeceğim. Vikipedi:Köy çeşmesi arşivlerinde arama yaparsanız sanırım 2011 veya 2012'de bir tartışma vardı, başka bir yerlerde de olabilir ek tartışmalar ama şu an hatırlayamıyorum, benim buralarda olmadığım dönemde de yaşanmış tartışmalar olabilir (2012-16). Konuyla ilgilenen diğer kullanıcılardan @Rapsar, @Esc2003 ve @Cobija ben detaylı olarak dönene dek size daha sağlıklı cevaplar verebilir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:04, 10 Ocak 2018 (UTC)
Kullanıcı defalarca, farklı kullanıcılar tarafından bilgilendirildi, hatta faaliyetleri sebebiyle engeller aldı. Ancak konuyu anlatamıyoruz sanırım Seksen.--RapsarEfendim? 07:40, 11 Ocak 2018 (UTC)

(...)

Selamlar 145! Bu uygulamadan neden vazgeçtiniz? Moral motivasyon açısından faydalı olabilirdi... chanseyMesajYaz 16:03, 10 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba @Chansey, sanırım uygulamayı başlattıktan hemen sonra engel olayı olmuş, onun üstüne de kişisel mecburiyetten dolayı pek aktif olamadığım bir döneme girmiştim, sonrasında da kalmıştı. Bu sıralar yine ayırabileceğim vakit biraz sınırlı; ama proje her zaman aklımın bir köşesinde kalmadı değil :) Tam anlamıyla tekrar dönünce devam edebilirim, siz veya başka bir kullanıcı da devam ettirmek isterse çok sevinirim :) İlginiz için teşekkürler, kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:07, 10 Ocak 2018 (UTC)
Engel hemen bu projenin akabinde gerçekleşti, bu engel döneminden sonra devam edelim derim. Şu an zaten bir avuç kullanıcıyız :) vazgeçilmesin de :) chanseyMesajYaz 05:03, 11 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba, "bu kadar ısrarcı olacak ne vardı ki?" ne demek? Değişikliği bir kez geri almak mı ısrarcı olmak? Lütfen ithamda bulunmayın. Ayrıca madde eğer kayda değer ise maddede kaynakları işleyin. Arama yapıldığında kayda değer kaynak çıkmıyor. Kolay gelsin.--Nushirevan11 19:23, 17 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11, itham olarak anlaşılmışsa kusura bakmayın. Sanırım yanlış anlaşıldım, ısrar dediğim madde üzerinde son iki günde olan olaydan ibaret değildi. Madde geçmişine baktığımda, 18 Mart 2017 tarihinde kayda değerlik etiketi eklemişsiniz. Bu ekleme Kibele tarafından geri alınmış. Siz bunu geri alarak ikinci kez eklemişsiniz. Kibele bunu da geri almış. Sonra 16 Ocak 2018 tarihinde üçüncü kez etiket eklemişsiniz. Bu da Kibele tarafından geri alınınca siz de tekrar geri alıp dördüncü kez eklemiş olmuşsunuz. Bir maddeye dört kez kayda değerlik şablonu ekleyip tartışma sayfasında hiçbir açıklamada bulunmamanın ısrar olarak değerlendirilmesinin son derece makul olduğunu düşünüyorum. Tecrübeli bir kullanıcısınız, stabil sürüm uygulamasına hakim olduğunuza eminim, burada stabil olan sürümün kayda değerlik şablonu olmayan olduğu, geri eklenecekse bile tartışma sayfasına not düşülmesi gerektiği apaçık ortada. Burada sergilenen aksi yöndeki yaklaşım yapıcı değildi.
Defalarca söylediğim ve Vito'nun da söylediği üzere "madde eğer kayda değer ise maddede kaynakları işleyin" gibi bir yaklaşım kabul edilebilir değil. Bu herhangi bir şekilde kayda değerlik yönergesiyle bağdaşmıyor, kaynakların mevcut olması yeterli, maddede olması kayda değerlikle alakasız. Şu an hele SAS'ta 100'den fazla madde, kayda değerlik etiketine sahip yüzlerce başka madde varken böyle bir talep makul, yapıcı veya büyük ölçekte uygulanabilir de değil.
Kaldı ki, yaptığınız yorumda size gösterdiğim kaynakları incelememişsiniz. Ben Google Haberler aramasını göstermemiştim, kaldı ki herhangi bir tecrübeli kullanıcının kayda değerliğe yaklaşımının basit bir Google Haberler aramasından ötede olmasını da beklerim. 1990'larda yayımlanan bir kitaptan bahsediyoruz. 1990'larda yayımlanan kaynakların çoğunun internet ortamında olmadığını, mümkünse ek kaynakların taranması gerektiğini siz de ben de biliyoruz. Satış rekorları kırdığı, tartışmalı bir kitap olduğu söylenmiş, bu zamanında hakkında haberler yapılmış olması olasılığını arttırıyor. Bu noktada en azından ücretsiz olan Milliyet gazete arşivinde bir tarama yapılmasını beklerim.
Bakınız, bir maddeye kayda değerlik şablonu eklemek hafif bir iş değildir. "Kuyuya atılan taşın çıkarması zordur" mantığıyla işler bu süreç. Kayda değerlik ispatı yapacak herhangi bir kullanıcının zaman ayırıp ciddi bir çalışma ortaya koyması gerekir genelde. Dolayısıyla etiket ekleyen, SAS'a çıkarana düşen, hele de tecrübeli bir kullanıcıysa, elinden gelen en detaylı taramayı yapmaktır. Bu yapıldığı takdirde eklenen etikete son derece saygı duyar, ilgi duyuyorsam bir de ben incelerim. Mesela @Rapsar Kıbrıs'la ilgili çok sayıda maddeye bir geceye kayda değerlik etiketi eklemişti. Bunların bir kısmını birleştirmiş, bir kısmının da ilgili kaynaklarla kayda değerlik ispatını yapmıştım (hiçbiri henüz SAS'a gitmedi). Sapla samanı ayıklattığı için de kendisine buradan teşekkür ederim hatta. Benim için burada önemli olan, samimiyet göstergesi nokta şu: eklediğim, kayda değerlik ispatı olan kaynakların önemli bir kısmı internet ortamında erişilemeyen, benim şahsi erişimimin olduğu basılı kaynaklardı. Arada internette olsa da zor ulaşılan kaynak olur, onlara ulaşamadıkları için kimseyi suçlamam tabii. Ama burada bahsettiğimiz gazete arşivi çok temel bir kaynak. Üstelik işaret ettiğim hâlde belli ki incelememişsiniz, yine de gelip "maddeye ekleyin" talebinde bulunuyorsunuz. Bu noktada dediğim gibi, size düşen bu gösterdiğim kaynağı incelemenizdir. Erişim sıkıntınız olursa mesaj atmaktan çekinmeyiniz. İncelediğiniz ve tatmin olmadığınız takdirde de her türlü istişareye açığım. Kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:42, 17 Ocak 2018 (UTC)
Merhaba. Kitaplar için oluşturulan kayda değerlik yönergeleri belli, bunun dışında genel bir kayda değerlik ispatı tanımımız da var. Bunlar maddede "ispatlanmadıkça" hiçbir madde kayda değer değil. Bu demek değildir ki kaynak olmayan maddeler kayda değer değildir. Bir üniversite maddesi kaynaksız olsa dahi kayda değer, zira tüm üniversiteler kayda değer. Olimpik bir atlet, kaynaksız olsa dahi kayda değer zira kriterlerimize göre Olimpik olması kendisini kayda değer yapmak için yeterli. Ancak kitaplar? Hiçbir kaynak yok, ispat yok, kriterleri karşıladığına dair bir veri yok. Dolayısıyla kayda değerliği "belirsiz" şablonu eklemek hem doğru hem doğal. Siz bilebilirsiniz, B kullanıcısı bilebilir, ben bilebilirim ama önemli olan bunu ispat edilmesi ve herkes tarafından bilinmesi. Bir maddeyi okuyan kişi, o maddenin kayda değer olup olmadığını araştırmak zorunda değil, hazır bir şekilde ispat edilmiş olmalı. Bu şablonun amacı da kayda değer "olmayanları" işaretlemek değil (kayda değer olmayanları ya hızlı ya bekletmeli siliyoruz yahut silinmeye aday gösteriyoruz), kayda değer olduğu "ispatlan(a)mamış" olanları işaretlemek. Bu da kötü bir şey değil, "kayda değer olduğunu ispat edebilecek olan varsa lütfen konuyla ilgilensin" demek. Dolayısıyla burada eklenen kayda değerlik şablonunun hatalı bir değişiklik olmadığını düşünüyorum. Eklenen bu şablonun "her kaynaksız maddeye kayda değer etiketi eklemiyoruz" gerekçesiyle kaldırılmasına ne demeli? Bu bir gerekçe midir? Kayda değer olup olmadığı belirsiz bir madde ise "kayda değerliği belirsiz" şablonu eklenmeli, yapılan da bu. Bu şablon kaldırılırken ne bir gerekçe sunulmuş ne bir yönergeye dayandırılmış ne de maddede bir geliştirme yapılmış. İlerleyen dönemde yine bu şablon "satış rekorlarına ilişkin onlarca kaynak mevcut" gerekçesi sunularak geri alınmış. O "onlarca" kaynak maddeye eklenip, kayda değer olduğu ispat edilirse zaten bu şablonun eklenmesi için bir sebep kalmayacaktır. Ki buna rağmen bu şablonun bir kez daha eklenmesi de bir yönergeye dayandırılarak "böyle bir kritermiz yok" deniyor. Evet, "satış rekorları kırması" (ne rekoru gerçi?) bir kriter değil. Ama buna dair bilgi ve kaynak eklenir, birbirinin tekrarı olmayan 2-3 kaynak daha eklenir, o zaman ispat edilmiş olur. Bu konuda ilgili kullanıcının hiçbir hatalı değişikliği olduğunu düşünmüyorum, hatta kendisine karşı takınılan tavrın işi şahsileştirmek olduğunu düşünüyorum. @Vikiçizer, @Superyetkin'in bu tarz konularda tavrı bellidir, görüşlerini paylaşabilirler.--RapsarEfendim? 21:57, 17 Ocak 2018 (UTC)
@Rapsar, söylenecek bir şey bırakmamışsın:) daha önce de KD etiketiyle ilgili aynı şeyleri yazmış paylaşmıştık. Bu şablonun kullanılması ile ihtilaflarda uygulanması gereken süreci çok güzel ifade etmişsin, ben de bu şablonun olumsuz değil ama harekete geçmeyi talep eden bir işlevi olduğunu hep söylüyorum. Vikiçizer (mesaj) 18:35, 18 Ocak 2018 (UTC)
@Kibele'nin de burada yazılanları okumasını isterim, o yüzden pingliyorum. Vikiçizer (mesaj) 18:31, 19 Ocak 2018 (UTC)
Değerli görüşlerini paylaşan kullanıcılara teşekkür ederim. Kesinkes üslupla söylenenlere katılmadığımı tekrardan belirteyim, mutlaka yapacağım detaylı açıklama detaylı açıklama şimdilik başka bir güne kalsın. Kusuruma bakmayınız şimdilik, kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:59, 20 Ocak 2018 (UTC)

VikiProje Siyaset Şubat 2018 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Şubat 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 18:37, 4 Şubat 2018 (UTC)

Proje ödülü[kaynağı değiştir]

Selamlar. Katıldığınız Vikiproje Sovyetler Birliği Ödüllü İş Birliği Projesi'nde ödül dağıtımı için, ödülün gideceği adı soyadı, telefon numarası ve açık adresini bana e-posta yoluyla yollayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:59, 8 Şubat 2018 (UTC)

Seçkin içerik sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Hayırlısı olsun :) Müsait olduğunda hem adaylarla hem de ihraç adaylarıyla ilgilenebilirsen çok iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 20.44, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Teşekkür ederim @Rapsar :) Vaktim oldukça ilgilenip kapatabildiklerimi sırayla kapatacağım, diğerlerinin de kapatabileceğim bir noktaya gelmesi için uğraş vereceğim. İyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.54, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Nazik sözlerin için çok teşekkürler @Ahmet Turhan, bir kişinin bile seçkin içerik üretiminde, süreçlerinde daha etkin yer almasına vesile olmak beni çok mutlu eder :) İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.41, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Arkadaşım :)[kaynağı değiştir]

Vikiçizer defalarca açıkladı demişsin de, Vito'nun da defalarca aksi yönde yaptığı yorumlar mevcut Rapsar. Hizmetli yorumlarının da bu gibi konularda ek değeri yok zaten, Vikiçizer de Vito da görüşlerine inanılmaz saygı duyduğum iki kullanıcıdır ama senin görüşün de onlarla aynı değerdedir benim için. Bu fikir birliğinin oluştuğu bir konu hiçbir zaman olmadı ve hiçbir zaman politikalarda dayanak gösterilmedi, Vikiçizer de bunu "kişisel" olarak istedi zaten yorumlarında. Hatırlatmak istedim. Onun dışında zaten en yapıcısı kaynağı ekleyip etiketi kaldırmaktı, o yola gittim elbette :) Kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02.12, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Selamlar. Yılda birkaç gün aktif olan Vito yerine hemen her gün aktif olan ve değerli vaktini bunlarla uğraşarak geçiren Vikiçizer'i tercih ederim açıkçası (buradan Vito'nun faydasız bir kullanıcı olduğunu söylediğim anlaşılmasın). Kaldı ki yönergeler de bu yönde, ben sürekli bunları konuşmak istemiyorum zaten diyeceğimi dedim çokçe kez.--RapsarEfendim? 02.14, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Seçkin madde adaylığı öncesi inceleme isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sizin seçkin içerik sorumluluğunuz üzerine (yani bunun şerefine :) ) daha önce aklıma olan bir seçkin maddeyi Türkçe Vikipedi'ye kazandırmayı istedim. Adaylık öncesinde sizin de bir gözden geçirmenizi ve fikrinizi almak isteyeceğim :) Madde: Sovyetler Birliği'nde 1956-1962 ücret reformu‎. --Ahmet Turhan (mesaj) 17.39, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Çalışmanızı son değişikliklerde görünce çok sevinmiştim @Ahmet Turhan :) Elinize sağlık. Bu aralar bayağı yoğunum; ama mutlaka bir okuyup üzerinden geçmeye çalışacağım. Şimdilik pazartesi-salıya kadar bir vakit rica edeyim, o zamana kadarki ilerlememe göre tekrar size haber veririm. Bunun dışında okumayı yaparken notları tartışma sayfasına düşeceğim. Kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.56, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Maalesef beklediğimin üzerinde bir yoğunluğum var @Ahmet Turhan. Bu önümüzdeki hafta içinde ilgilenmem pek mümkün gözükmüyor. Üzerinde de halen çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla maddenin. Ben şimdilik geri durayım, çalışma bittiğinde ve ayırabilecek vaktim olduğunda, adaylık aşamasında olsa dahi bir okumasını yaparım. Tekrardan elinize sağlık, iyi çalışmalar :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.13, 27 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Sorun yok, ben de bu süreçte açılması gereken yeni maddeler belirliyorum, okumalar yapıyorum içeriği geliştiriyorum. Siz uygun olunca kapıma bir tık diyin yine de :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09.10, 28 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Bakabildiniz mi? --Ahmet Turhan (mesaj) 19.34, 12 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla
Kusura bakmayın @Ahmet Turhan. Okudum biraz. Maalesef bayağı motamot çeviri ve Türkçe eğreti duran ifadeler var. Üstünden şöylece bir geçip akıcı ve daha anlaşılır hâle getirmeniz gerekir diye düşünüyorum. Bir de çeviri hataları, anlamın yansıtılmadığı yerler var. Bununla ilgili sıkıntılı yerlerde ben de yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.42, 12 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla

VikiProje Siyaset Mart 2018 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 22.08, 1 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Telif hususu[kaynağı değiştir]

Merhaba @Sarv. Telif hususunda Nushirevan'ın mesaj sayfanıza yaptığınız eklemeyi gördüm. Bu konuda size yardımcı olmak isterim, yakın gelecekte örneklemeli detaylı bir açıklama yapmayı umuyorum. Sizin sormak istediğiniz herhangi bir özel husus varsa çekinmeden şimdiden sorabilirsiniz. Bu süreçte geçmişte bu gibi telif hakkı ihlaline giren başka eklemeleriniz de varsa temizlemeye yardımcı olacağınızı umuyorum. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.36, 12 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş aslında sanırım yargı mensuplarında bu durum çok, bir de benim önceden beri süregelen kaynak vermeme sıkıntım vardı ki bu her açtığım önemli makam sahiplerinin KD olduğunu sanmamdan kaynaklanıyor, nasılsa KD, kaynak kullanmaya gerek yok diye düşünüyordum. Bazı büyükelçilerin de detaylı olarak özgeçmişlerini yazdığım için orada da telif sıkıntısı olabilir genelde gerçi büyükelçilerin tüm biyografilerini yazmam, eğitim, dışişlerine giriş ve çok üst düzey görevler ama bazılarında belli bir konuda (örneğin; NATO, Avrupa Konseyi, AB, Enerji) başından itibaren uzmanlaştıklarını göstermek için detaylı bilgiler yerleştirdiklerim var ama yine de bilemiyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim. Detaylı açıklamanızı ilgiyle bekliyorum beni de bir şekilde haberdar ediniz lütfen, ayrıca 12 yıldır vikipediye katkı sunarım, 8 yıla yakın bir süre de bu hesaba kayıtlıyım yine de kendimi geliştirememişim, özeleştiri yapıyorum bu vesileyle. İyi vikiler --SarvSarv 00:59, 12 Mart 2018 (UTC)

Sorunlu bakış açısı ve katılım[kaynağı değiştir]

Selamlar. Çizer'e tarafım hakkında sunduğunuz görüşleri okudum. Yapıcı yorumlarınız için teşekürler. Ancak aklıma takılan bazı hususlar var. Birincisi maddede 30dan fazla tartışma konusu var ve birçok.katkıya verdiğim itirazların "sorunlu tarafsızlık bakışı" adı altında genelleştirilmesi, biraz haksızlık olacağı gibi pek doğru bir zemine de oturmuyor bence. Her altbaşlık başlı başına incelenmesi gereken kendine has konuları içeriyor ve bu konulardaki itirazlarım ve itirazlarımız maddeyi genel olarak dengelemeye yönelik. Karşıt taraflar fikirlerini aktardığı zaman, boyutu büyüyen tartışmalar da çıksa, daha iyi bir madde ortaya çıkıyor. "Sorunlu bakış açısı" olarak gerçekleştirilen düşünceler nedeniyle maddeye son derece geniş katkılar yapıldı, yaptırıldı veya ben yapmayı öğrendim. Genel yaratılan algıdan başka düşündüğümüzde böyle durumlarla karşılaşmamalıyız, Vikipedi çoğunluk demokrasisi değil ki. Bu nedenle maddeye daha fazla katkı sunmaya, altbaşlıklara daha fazla katılım sağlamanızı bekliyorum. Madde ve içerik tartışmaları adına ben çok şey öğrendim, sizin de öğreneceğinize eminim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 04.25, 12 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Ahmet Turhan. Öncelikle kusuruma bakmayınız, oradaki gibi kişisel değerlendirmelerde bulunmak normalde adaylıklar ve şikayetler (ki şikayet sayfasından da nefret ederim de orası ayrı konu) dışında hoşuma giden bir durum değil. İlgili kullanıcıyı üçüncü şahsa alınca arkasından konuşurmuş gibi oluyor, bu nedenle mesaj bıraktığınızı görünce memnun oldum. Bu gibi görüş alışverişlerinin daha olumlu olduğuna inanıyorum. Elbette orada konuyla ilgili değerlendirme yapmamın en sağlıklısı olacağını hissettim, Vikiçizer de öyle düşünmüştür ki çağırmıştır.
Belirttiğiniz gibi bir haksızlık olduğunu düşündüyseniz bu muhtemelen kendimi yetersiz ifade etmemden olmuştur. Çünkü "sorunlu tarafsızlık algısı"na bağladığım değişiklik, pinglendiğim ve hakkında yorumda bulunduğum o tek değişiklikti. Açık açık belirtmeye çalıştım ki madde üzerindeki genel değişiklik örgünüzü sağlıklı değerlendirecek bilgiye sahip değilim. Böyle bir değerlendirme yaptığım izlenimi oluştuysa kusuruma bakmayınız. Bunun üstüne makul değişikliklerde de bulunduğunuzu gördüğümü net olarak belirttim. Tartışmalı değişiklikle makul olmayan değişiklik farklı şeyler, örnek verdiğim değişiklik tartışmalı ve aynı zamanda makul, bunun ayrımını yapmaya çalıştım.
Bunun dışında, sorunlu bakış açısıyla sorunlu tarafsızlık anlayışını birbirinden çok net ayırmamız lazım. Bakış açısı sizin maddeye katkıda bulunan bir kişi olarak madde konusuna dair sahip olduğunuz perspektif. Bu noktada bir sorun yok. İstediği kadar politikalara hakim olsun hiçbir kullanıcı değişikliklerinde bakış açısından %100 azade olamaz, kimisi liberal perspektiften yaklaşır, kimisi sol, kimisi sağ. Sorunlu bakış açısı diye bir kavram yoktur, bu bakış açılarının hepsi zenginliğimizdir ve daha nüanslı maddeler sunmamıza yardımcı olurlar. Sizinkisini de bu çerçevede değerlendirdim, farklı bakış açılarının sinerjiyle çalışmasını gerektiğini dillendirdim.
Benim bahsettiğim bakış açısından bağımsız, tarafsızlık anlayışına dair bir konu. Oradaki tüm değişikliklerinizin sorunlu olmadığına eminim, geneli hakkında yorum yapmak da benim haddime değil; ancak ben sorunlu bir değişiklikle ilgili pinglenmiştim. Bu değişikliğin neden sorunlu olduğuna dair sorgulamak, yapıcı bir süreçle cevap bulmak istemiştim. Benim gördüğüm temelinde yatan, şurada ve maddelerdeki "tepkiler" bölümlerinin kaldırılmasına yönelik tartışmalarda en çok öne çıkan; başka bir çok tartışmada da sergilenen bir anlayıştır. O tartışmada "tepkiler" kısmının kaldırılmasını önermek için kullandığınız "bu sebeple dengelemek için sessiz kalan veya "saldırıyı kınamıyoruz, arkasındayız" gibi tepkiler olmadığından bu ifadeler dengelenemeyeceği için öylece taraflı olarak maddede kalıyor" cümlesinin arkasında yatan varsayımları sağlayan anlayıştan bahsediyorum. Bu anlayış aynı şekilde burada hakkında konuşmam rica edilen sorunlu değişiklikte de rol oynamıştır bence. Bu madde konusuna dair bakış açısıyla değil, Vikipedi politikalarının anlayışıyla alakalı bir noktadır. Ve doğrudur, politikalar yoruma bir noktaya kadar açıktır; ancak bu anlayışın yorumlarla ilgili makul pencerede yer almadığını, zira politikanın ruhuna ters düştüğünü, politikanın ruhu çerçevesinde yazılıp çizilmiş en:WP:DUE, en:WP:FRINGE gibi noktalara ters düştüğünü söyleyebilirim. Toplulukta herhangi bir yansıması olmadığını da zaten tepkiler bölümüyle ilgili tartışmada görmüştük; ama tabii toplulukta yansıması olsun-olmasın, asıl nokta o değil. Bu politik olarak nötr bir noktadır, anlayışın politikaya bu şekilde ters düşmesi milliyetçi perspektiften yaklaşan biri için de sorunludur, soldan bakan biri için de, liberalizmi benimseyen biri için de. Tecrübeli kullanıcılardan beklenen bakış açılarını politikalar çerçevesinde yansıtmalarıdır ki sinerjiyi getiren de budur. Bu gibi sorunlu bir anlayış ise doğal olarak TBA ihlali olan değişiklikler getirebilmektedir ve bu örnekte gördüğümüz budur. Ancak bu belirttiğim sinerjinin yakalanabileceğine dair umudum elbette var.
Zeytin Dalı Harekâtı gibi maddelerdeki tartışmalara çok girmek istemediğimi belirtmiştim oradaki yorumumda da. Bu gibi tartışmaların kullanıcıları soğuttuğunu düşünüyorum bir müddet sonra, en azından bendeki etkisi bu. Hakkında yazılacak öylesi güzel konular, ansiklopedi için daha yapıcı olacak daha bir sürü faaliyet var ki... Buralar hep dutluk daha :) İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.51, 12 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Aslında, sizin Vikipedi duruşunuzu az çok bildiğim için buradaki duruma açıkçası şaşırdım, hepsi bu. Zira yine bu konu uzun zamandır çember gibi olan dönüp dolaşıp aynı yere çıkan bir konu kapsamının bir altparçası. Sizin de yukarıda belirttiğiniz Zeytin Dalı Harekâtı maddesine ve onun tartışma sayfasına uğramamak, katkı sağlamayı istememek vb. nedenler sebebiyle maddeye katkı sağlayan sayısı gayet az. Bu katkı sağlayanlar arasında sadece şahsım maddeyi salt TSK ve Türkiye taraflı bakış açısından yazılmasını önleme ve karşıt kaynakları ekleme yoluna gidiyor. Bu da zaten tek başıma bu işi yapmamdan ötürü bana yönelik bir linç kültürü oluşturuyor. Bakın genel suçlamalar ne?: Türkiye'nin Vikipedi'yi engellemesine neden olmakla dolaylı itham, maddeye SDG, YPG kaynaklarını eklemem, TSK, hükümet ve ÖSO karşıtı kaynakları maddeye kazandırmam, vb vb. Evet bunları yapıyorum çünkü maddeye katkı yapanlar sadece egemen medyanın yaptığı gibi salt TSK ve Türkiye kaynaklı olayı görmeye ve göstermeye çalşıyor. Böyle olunca da ben de karşıt iddiaları ve karşıt kaynakları ekliyorum. Örneğin "YPG Kilis'e füze attı" ifadesi varsa, YPG'nin basın yoluyla ilettiği bunu "biz yapmadık" açıklamasını da maddeye eklememiz gerekiyor. Ama bu eklenmiyor. Neden, çünkü madde dengeli değil ve Türkiye kaynaklı inşa edilmeye çalışılıyor. Bunu eklediğimizde ise "taraflı kaynak" yazılıyor. E karşıt iddia olmayacak mı yani maddede? Kimsenin katkıya "niyetli" olmaması nedeniyle de bu linç kültüründe ben hedefte oluyorum. Bu çok doğal. Ama bir o kadar da doğal olan benim katkılarıma devam etmemdir, bunu siz de biliyorsunuz.
Çizer'in mesaj sayfasına yolladığınız mesaj bu madde ile de ilgili. Çünkü üstte yine bu madde ile ilgili bir tartışma söz konusu. SDG, YPG açıklama kaynaklarını, bununla birlik Evrensel, Birgün, vb. gibi hükümete muhalif yayın politikasına sahip kaynakların "örgüte paralel yayın yapan kaynaklar" şeklinde korkunç şekilde itham edilen kaynakların eklemekle "suç"lanıyorum. Suça bakar mısınız? Üzüldüğüm nokta sizin maddeden ve tartışma sayfasından haberdar olmayıp bu durumlara bilmeden de olsa çanak tutmanız. Yandaş medya kaynakları bağımsız ve güvenilir ilan edilip, diğer tüm tarafın kaynakları güvensiz ilan ediliyor, böyle bir saçma çemberin içerisindeyiz. Yandaş basın da tek yanlı yayın yaptığı için hiçbir karşıtlığa tahammül edilemiyor. Yerel ve lokal araştırma anlamında gazetecilik faaliyetleri "sıfır" olmasına rağmen haberleri sadece TSK ve hükümetten aldıklarıyla haber yapılıyor. Bunlara karşı çıkıldığında ise hedef tahtasına oturtuluyor. Oh ne ala :) Sizin de "sorunlu tarafsızlık bakışı" dediğiniz olay da bu ekmeklere yağ sürüyor maalesef. Baksanıza yoruma "YPG'nin kafasını böcek gibi ezen güç, yüzler kilometrekare topraktan YPG'yi kovalayan güç" İşte bunlar yandaş medya "gazeteciliğinin" yansımaları ve gerek bu maddede gerekse diğer benzer maddelerde bu gibi şeylere asla izin verilmemesi gerekiyor. Vermediğimiz de hedef oluyoruz. Sanki SDG açıklamalarını, haberlerini, yaptıklarını vb. tarafsız bir şekilde maddede çokça kullanılan hükümet medya organları tarafından aktarılıyor da karşıt örgüt kaynaklarına ihtiyaç duyulmuyormuş gibi davranılıyor. Yok öyle bir şey. Bu yüzden sizin yorumunuzun yanlış anlaşılmaması için maddeye, en azından tartışma sayfalarına katılmanızı, ondan sonra getireceğiniz eleştirileri yapmanızı temenni ediyorum. Çünkü gerçekten önemli bir konuda çalışıyoruz, görüş bildiriyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 10.04, 13 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Şu an detaylı yazamıyorum, en kısa sürede detaylı yazdıklarınızı okuyup dönüş yapacağım, genel bir noktaya değineyim: şaşırmanızın nedeni muhtemelen oradaki yorumumun izole olarak sizin hakkınızda olmasıdır. Bir tartışmada sadece bir tarafı savunan bir kullanıcıya dair eleştirel bir yorum yazınca elbette ki bu şekilde algılanması normal ve bu konuda da eleştiri kabul ediyorum. Ancak pinglendiğim çerçevenin sadece sizin değişiklik örgünüzü değerlendirmeye yönelik olduğunu düşünmekteyim. Şunu açık açık belirteyim: değişiklik örgüsü ve tarafsızlık anlayışında sorun olan tek kullanıcı pek tabii siz değilsiniz. Sizin sorunlu değişikliklerinizi işaret etmiş olmam başkalarının değişikliklerinde sorun olmadığını düşündüğüm anlamını taşımaz, bunların yeri ve zamanı gelince detaylı değerlendirmesini de yapmam gerekeceğine emin gibiyim. Taraf tutmayı sevmem ve tuttuğuma dair bir endişe oluşmuşsa bunu en kısa sürede silip atmak isterim. Onun dışında, diğer noktalar aklımda, tekrar üstlerinden geçip düzgün bir cevap vereceğim @Ahmet Turhan. Bir de son link attığınız yorumdaki ifadelere hayret etmemek mümkün değil, burası forumla karıştırılmış galiba, bu gibi ifadelerin sağlıklı bir tartışmada yeri yok. Diğer kullanıcıların da böyle sağlıksız yorumlara tepki göstereceğini umuyorum, bu yorumumun linkini de oraya atmaktan çekinmeyin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18.56, 13 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

YBot[kaynağı değiştir]

Küçük bir kodlama hatasından kaynaklanan bir sorundu. Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 17.50, 26 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şurada ulaşmadığını belirttiğiniz bildirimi bu sayfada görebiliyor musunuz? --Superyetkinileti 16.58, 27 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Superyetkin. Yok, göremiyorum maalesef. Yalnız ilginç bir husus dikkatimi çekti. Normalde imzalarda tarih 23.31 şeklinde noktayla yazılırken @Sarv'ın imzaları 23:31 formatında tarihleniyor, bunun olmaması lazım sanıyorum ki. Bir de bu değişiklik 23.32'de yapılmış olmasına rağmen imzadaki saat "23:31". Neden olabileceğinden emin değilim, Sarv, --~~~~ kullanarak mı imza atıyorsunuz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.02, 29 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla
Ben aslında kendim yazıyorum, dakikayı önceden yazmışım, refleksen iki nokta kullanmışım ayrıca @Seksen iki yüz kırk beş. --SarvSarv 22.44, 29 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla
Tamam, sorun anlaşıldı. @Sarv, imzanızı --~~~~ kullanarak atmanızı rica edeceğim. Ping ile bildirim gitmesi için aynı değişiklikte hem kullanıcının adına bağlantı verilmesi, hem de imzanın bu şekilde atılması gerekiyor. Bu benim veya Rapsar'ın hiçbir bildirimi almamamı da açıklar. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18.42, 2 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

House of Assembly[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yalnızca commonwealth ülkelerindeki parlamentolar için kullanılan bir kavram olan bunu nasıl çevirebiliriz? Temsilciler Meclisi desek, yanlışım yoksa bu tam olarak en:Assembly of Representatives'in karşılığı. Gerçi İngilizcedeki birkaç kelimenin Türkçe karşılığı tek bir kelime olabilir. Yine de dilbilimsel bakımdan en doğru çeviriyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum (Türkçe kaynaklarda yaygın kullanımı olmadığından, ya da "xxx meclisi/parlamentosu" gibi özensiz kullanımlar olduğundan).--RapsarEfendim? 00.34, 7 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Selamlar @Rapsar, iyi soru :) Motamot çeviri "Meclis Kamarası" ama bu da anlamsız tabii :) Beyin fırtınası yapacağım, kelime kelime gidelim:
İngiltere ve Kanada'da "House" "Kamara" diye çevrilse de bunlar Westminster modeli üzerine kurulu yapılar. Anglosakson geleneği olup, Westminster modeli olmadığında "House" karşılığı pekala "Meclis" olabiliyor (Kıbrıs). Bu ülkelerin çoğu da Westminster modelini kullanmıyor gördüğüm, bu durumda "Meclis" daha sağlıklı bir seçim gibi geliyor bana.
"Assembly" aslında burada tam olarak "meclis"in "parlamento" anlamında değil de asıl anlamında, yani "toplantı" gibi bir anlamda. Yani "milletin temsilcilerinin toplandığı kamara" gibi bir anlam görüyorum ben burada. Şairane yaklaşalım dersek "Millet Evi" diyebiliriz :) Yani normalen "Meclis Kamarası" çok iyi çeviri olurdu da, bizdeki "meclis" İngilizcede "assembly" kelimesinden daha arkaik kaldığından, gündelik hayatta kullanımı ekseriyetle "parlamento" anlamında olduğundan (tamam "dost meclisi", "söz meclisten dışarı" var ama İngilizcedeki "assembly" ile alakası yok bizdeki kullanım sıklığının) Türkçe sırıtmayan bir çeviri düşündüğümde "Temsilciler" kullanmak semantik anlamda en iyi seçenek gibi.
Yani kısaca benim önerim "Temsilciler Meclisi" veya orijinalindeki gibi bir ayrım olsun diyorsan "Temsilciler Kamarası". Daha da aklıma gelirse ses ederim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.54, 7 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla
Kamara aklıma gelmiş ama Temsilciler Kamarası aklıma gelmemişti :) Kamara kullanımı aklıma geldi aslında, hatta Avam Kamarası (House of Commons) da göz önüne alınınca en iyi kullanım bu oluyor. Ancak bizde üst meclis ve alt meclis maddeleri emvcut :/ Elbette ki üst ve alt meclisler birer terim (bir kuruluş isminden ziyade) ve Türkçeye yerleşmiş kullanımı bu şekilde olabilir, yani İngilizcedeki terimin birebir çevirisini yapmak zorunda değiliz -ki tek/çift meclislilik kavramları da işin içine girince Türkçeye yerleşmiş kullanımın bu olduğu görülebiliyor. Neyse, görünen o ki Temsilciler Kamarası en uygun kullanım, yazdığım maddede de bunu kullanacağım. Teşekkürler :)--RapsarEfendim? 05.07, 7 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla
Konu hakkında bugün aklıma bir iki alternatif daha geldi @Rapsar. "Assembly"nin en direkt çevirisi "meclis" veya "toplantı" olsa da bunları çağrışımlarından dolayı kullanmak doğru olmaz. Ancak "içtima" veya "oturum" (bu biraz daha zorlama) burada kullanılabilecek kelimeler gibi, hem "assembly" anlamı net olarak yansıtılıyor, hem de parlamento kavramıyla uyuşuyor. "İçtima Kamarası" veya "Oturum Kamarası" yani, belki. Fazla kasıntı duyuldu dersen, ki fazla özgün araştırmaya girebilir "Temsilciler Kamarası" da yeterince iyi :) İyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.41, 7 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla
Açıkçası bana fazla zorlama geldi :) Neyse, seçkin madde adayı falan olmadığı sürece bu tip ad tartışmalarına çok özen göstermiyorum şahsi olarak. Sen uygun kullanım bulursan da düzeltirsin, Temsilciler Kamarası yaptım ben.--RapsarEfendim? 02.05, 8 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Alıntılamalar[kaynağı değiştir]

Konuyla ilgili gazetelerle iletişime geçemez miyiz? Turgut46 08.36, 21 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Turgut46. "Vikipedi" adına iletişime geçemeyiz, kullanıcı topluluğu olarak iletişime geçip geçemeyeceğimizi söylemek bana düşmez. Ancak kullanıcı topluluğu olarak iletişime geçsek dahi herhangi bir yarar sağlar mı, bilemiyorum, sanmıyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.29, 22 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Öneri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikiçizer'in mesaj sayfasındaki mesajım çerçevesinde size bir iş birliği önerisinde bulunmaya geldim :) Biyografi maddelerine olan ilginiz malumum. Şimdi, Kategori:KKTC Cumhuriyet Meclisi milletvekili listeleri sayfasından görebileceğiniz üzere onlarca, belki de yüzlerce KD KKTC milletvekili var, maddesi olmayan. Ben yoğunluğum azalınca, yani birkaç hafta sonra, bunların bir kısmını açmayı düşünüyorum, sizin de ilginizi çekebileceğini düşünmüştüm. Biyografilere kaynak olarak, tüm milletvekillerinin Cumhuriyet Meclisi sitesinde yer alan biyografileri kullanılabilir. Ne dersiniz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.42, 22 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş, birkaç saat öncesinde olumlu yanıt vermiştim çalışmaya dair ama sanırım yapmayacağım yanlış anlamayın lütfen sadece KKTC milletvekillerine dair değil bundan sonra hiç bir madde eklemeyeceğim, sadece SAS'a taşınmış maddelere dair görüş sunacağım o kadar, hiç bir alana dair değişiklik madde ekleme çeviri yapma olmayacak benim tarafımdan. Size kolay gelsin. --SarvSarv 20.24, 24 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla
@Sarv, merhabalar, kusuruma bakmayın, bir 10 gün boyunca giremedim Vikipedi'ye, mesajınızı az önce okudum, hemen üstüne de son ping'inizi aldım. Çok üzgünüm. Söylenecek çok şey var aslında. Benden uzun süredir burada olan, benden çok değişiklik yapmış bir kullanıcısınız, Vikipedi adına bu büyük bir kayıp. Ancak çok daha kişisel bir seviyede bir durum bu aslında. Dile kolay, 12 yıl... İnsan hayatının önemli bir kısmı. Ve biliyorum, anlıyorum, buranın insanın hayatında nasıl bir yer tutabileceğini; insanın hayatında, günlük hayatın sancılarından uzakta, ideal bir köşede, bilginin bu kutsal tapınağına yaptığı katkılarla elde ettiği o hissiyatı... Ve hayal kırıklığını da anlıyorum, her ne kadar ben tamamen kendi hatalarımdan dolayı haklı olarak uzak kalmış olsam da Vikipedi'den, insanın hayatının böyle bir köşesinin elinden kaymasının hissini biliyorum. Hele de 12 yıl... Kararınız kesin gibi gözükse de, içten içe tekrar değerlendireceğinizi umuyorum. Eğer Vikipedi ortamında değişmeyecek derecede canınızı sıkan bir şeyler olduğunu düşünüyorsanız, bu düşüncenize dair her daim inisiyatif almaya ve yardımcı olmaya hazırım. Buraya yaptığınız katkılarınızı ve çalışma azminizi hep takdir ettim, bunu bu süreçte yeterince belli edemediğim için, hem de üstüne sizi soğutacak hareketlerde bulunmuşsam, şahsım adına özür dilerim. Hepimizin de bir vicdan muhasebesinde bulunması gerek sanırım. Eğer ki geri dönüşü olmayacaksa bu kararın, bilin ki buralarda özleneceksiniz, hayatınızda da sizin için en iyisini dilerim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.08, 3 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla
Çok teşekkür ederim @Seksen iki yüz kırk beş yorumunuz için, hiç kendinizi suçlamayın, tam aksine sizin pek çok konuda bana yardımcı olduğunuzu, bir destek olduğunuzu belirtmek isterim. Bu kararı alırken hiç abartmıyorum, çok üzüldüm hatta ağladım ama gerçekten soğutuldum, şu an hükümetler değişiyor pek çok ülkede ve ben siyasetçilerin çevirisini yapmayı denemeye çalıştım yok gerçekten olmuyor. Hiç eskisi gibi hissetmiyorum. --SarvSarv 15.32, 3 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Orta yol[kaynağı değiştir]

Selam. bu düzenleme sonrasindaki catismayla ilgilenip orta yolu bulmamiza yardim eder misiniz? Attigim mesajim basligi degistiriliyo ve ben bundan rahatsiz oluyorum. Kolay gelsin. Kingbjelica (mesaj) 20.15, 29 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Kingbjelica, kusura bakmayın, mesajınızı ancak bugün görebildim. Henüz durumu pek incelemedim, üzerinden dört-beş gün geçtiği için de müdahil olunacak bir durum var mı bilmiyorum, bu noktada bilgilendirebilirseniz sevinirim. Hâlen sıkıntılı olan bir durum varsa inceleyip arabuluculuk yapmaktan memnuniyet duyarım. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.56, 3 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla
Merhaba tekrar. Vikicizer'in mesaj sayfasindan attigim pinge bakmaniz yeterli olacak saniyorum. Sorunun yeni bir boyutundan orada bahsettim. Iyi niyet goremedigim davranislar var ama yine de iletisime acigim.--Kingbjelica (mesaj) 00.22, 5 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Hizmetliliğin alınması hususu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Birkaç yıl önce şu öneriyi hazırlamıştın, sen öneriyi kendi sayfandan silince ben buraya almıştım. Bu konuyu tekrar gündeme getirip, tartışma başlatarak değil de direkt politika hazırlayıp onu topluluğa sunalım mı? Politika taslaı eski tabi, üzerinden geçmek gerekecek, yeniden yazımı gerekecek vs. Hizmetli olup da bu görevi suistimal eden yok benim gördüğüm, ama hizmetli olup da aktif olmayan kullanıcı çok fazla. İleride hizmetli adayllarına aktif değişsiniz yeterince deyip de yıllardır aktif olmayan hizmetlilerin olmasını bir şekilde açıklamyabilmemiz lazım :)--RapsarEfendim? 18.01, 10 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Selamlar @Rapsar, bir göz attım, sıkıntılıymış cidden. Özellikle de engel ortamında bunun öncelikli olmadığını düşündüğümden düzeltme çalışmasına katılmayı düşünmüyorum; ama topluluğun önüne getirdiğinde tartışmaya katılacağıma dair söz verebilirim :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18.06, 10 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi adlı maddede tabloyu diğer 25 TBMM dönemi ile aynı şekle getirmiştim. Fakat yapmış olduğum değişiklikler daha önce bir devriye tarafından onaylanmasına rağmen başka bir üye tarafından değiştirilmiş dolayısıyla diğer liste maddeleriyle aynı değil. Sizden rica etsem Sarv tarafından oluşturulmuş 19.13, 10 Nisan 2018 tarihli sürüme geri alabilir misiniz? Teşekkür ederim.--2001:67C:2660:425:92E2:BAFF:FE0B:6DEC 21.27, 10 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

İta[kaynağı değiştir]

Merhaba. Komninos Hanedanı taşımanızı gördüm, Yunanca transkripsiyonlarla ben de zaman zaman ilgilendiğim için bir konuda istişarede bulunmak istedim. Günümüz Yunancasından ita harfini çevirirken tabii "i" olması gerektiği tartışma götürmeyen bir gerçek. Ancak benim bildiğim kadarıyla "ita"nın ses değerinin "e"den "i"ye kayması Ortaçağ Yunancasında (yani Kine Yunancasından sonra) gerçekleşen bir değişim. Bu dönemde yanılmıyorsam Ortaçağ Yunancası konuşuluyor ama resmî olarak Kine Yunancası kullanılıyordu. Tabii akademik transkripsiyon kuralları ne der, ona pek hakim değilim bu döneme ilişkin; ancak belli bir noktadan önce "ita"yı "e" diye çevirmek daha doğru diye düşünüyorum, hangi nokta tam bilemiyorum. Siz ne dersiniz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11.19, 22 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Zor bir konu. Koini lehçesinden Attik lehçesine geçişin ne zaman olduğu vb. detayları Herakleios döneminden itibaren resmî evrakları inceleyerek nokta atışıyla tespit etmek lazım. O bahsettiğiniz noktayı bilmek bir kenara tahmin bile yürütebileceğimi sanmıyorum bu yüzden. Maalesef transkripsiyon konusunda zayıf bir dile sahibiz, kaynak değerine sahip çalışma çok çok az, Yunanca gibi popüler bir dilde bile. Şurada Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lugatı'nda kullanılan bir transkripsiyon tablosu mevcut. O eserde Bizans Yunancası Klasik Yunanca ile ayrı tutulmuş ve /η/ harf karşılığı olarak /i/ verilmiş. Tabii tek bir kitaptaki bilgiden yola çıkarak mutlak doğru olan buymuş gibi (belki de budur gerçekten de) hareket etmek ne kadar doğru tartışılır fakat klasik, Orta Çağ, modern ayrımı yapan ve buna göre tablo veren bir kaynağım daha yok elimde, o yüzden bu tabloyu esas alıyorum. --Cobija (mesaj) 12.46, 22 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Kuark[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kuark maddesi üzerinde yarım kalmış bir SM çalışması var, onunla ilgileniyorum bir süredir. Senin de ilgini çeken kırmızılar olursa açabilirsin diye haber vereyim dedim :) Yine sen de aynı şekilde bir SM çalışmasına başlarsan, kırmızılıklar ya da diğer herhangi bir konuda haber edebilirsin. Birlikten kuvvet doğar :) İyi günler.--RapsarEfendim? 04.20, 28 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Bildirim için teşekkürler @Rapsar. Bilim maddeleri önemli, parçacık fiziği tam konum olmasa da ötesinden berisinden tutmaya çalışacağım :) Teşekkür ederim, sistemli bir çalışmaya başlayacak olursam ses ederim tabii ki. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13.39, 29 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Sorular, sorular...[kaynağı değiştir]

Selamlar 145 nasılsınız? SAS’taki bir yorumun dikkatimi çekti ve doğrudan Vikipedi’yle alakası olmayan bildiğini düşündüğüm aklıma takılan netleştirmek istediğim bazı şeyleri sormak istiyorum.

1. Ben bir gazeteci değilim, konuyla ilgili çevrem de kısıtlı. Röportajlar kişinin kendi isteğiyle veya reklam amaçlı olarak bir ücret/çıkar mukabilinde mi yapılır; yoksa tamamen gazete ve gazetecinin inisiyatifinde mi gerçekleşir?

2. Gazetecinin yaptığı röportaji genel yayın yönetmeninin değersiz bularak baskıya almayabileceğini düşünüyorum, bu konudaki görüşün nedir?

Şimdiden görüşlerin için teşekkürler. chanseyMesajYaz 21.50, 22 Temmuz 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Chansey, öncelikle görüşümü değerlendirdiğiniz için çok teşekkürler. Şu an seyahatteyim, dolayısıyla ancak kısa bir cevap yazabiliyorum, döndüğümde daha detaylı konuşabiliriz. Ön bilgi olarak söylemeliyim ki gazetecilik benim de üzerine profesyonel seviyede bilgi sahibi olmadığım bir konu, okuduğum ve çevremden işleyişi gördüğüm kadarıyla biliyorum. Eğer sorun olmazsa, döndüğümde üniversitelerde ders veren, tecrübeli gazeteci bir tanıdığa bu sorunuzu (ve dahası varsa) yönlendirmek isterim, yanlışlık şansı olmasın.
1) Kısaca: bunların ikisi de mümkün, özellikle kişisel rica veya aracılar aracılığıyla tanıtım maksatlı röportaj ayarlamak karşılaşılabilen bir durumdur (hatta bir köşede dün açık açık böyle yapıldığı söylenen bir röportaj okudum :). @Pragdon benzer durumlardan bahsetmişti sanırım, şu an kendisi daha detaylı yazabilir belki. Ancak belli standartlara sahip yayınlarda en hafif tabirle buna daha az rastlanır, özellikle özel röportaj köşelerinde, devamlı alanı tarayıp röportaj yapan yayınlarda, devamlı röportaj yapan gazetecilerin çalışmalarında da karşılaşılan bir durum değil diye biliyorum. Aradaki farkı zaten röportaj içeriğinden, sorulardan görmek mümkün oluyor.
2) Bu konuda özellikle bir gazeteciye danışmak isterim. Özellikle belli standartlara sahip yayınlarda, veya gündemin yoğun olduğu dönemlerde pek tabii ki bu oluyor diye düşünüyorum ve hatırlıyorum. Ancak tam dinamiklere hakim olduğumu söyleyemem.
İyi çalışmalar... -Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.07, 24 Temmuz 2018 (UTC)Yanıtla
Teşekkür ederim 145, iyi seyahatler :) chanseyMesajYaz 20.11, 25 Temmuz 2018 (UTC)Yanıtla

Rica[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen iki yüz kırķ beş, bir süre aktif olamayacağım, sizden rica etsem boş bir zamanınızda İsa Zeytin Dağı'nda (en) maddesini taslak düzeyde bile olsa oluşturabilir misiniz? Sevgiler. Kingbjelica (mesaj) 00.00, 26 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Kingbjelica, kusura bakmayın, benim de pek etkin olamadığım bir döneme denk geldi. Madde üzerinde çalışmaya başladım. Sizi yeniden burada tüm şevkinizle görmek dileğiyle, kendinize iyi bakın... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.00, 30 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]


Vikipedi:Seçkin madde adayları/Destiny's Child[kaynağı değiştir]

  • İyi günler, seçkin madde adayı olan Destiny's Child maddesinin anlamlandıramadığım bir şekilde rafa kaldırıldığını yeni fark ediyorum. Toplamda iki kişi oy vermişti, biri olumlu biri olumsuzdu. Olumsuz oy kullanan kullanıcının da değindiği noktalar düzeltilmişti. Bu kararı kimin aldığını ve kararın sebebini öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim, kolay gelsin. --♪♫Berkay0652|ileti 12.40, 27 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla
Merhaba @Berkay0652. Sorunuz için teşekkür ederim. İlgili kararı seçkin içerik sorumlusu olarak ben aldım ve herhangi bir hata olmuşsa sorumluluk tamamen bana aittir. Öncelikle kararın detaylı bir gerekçelendirmesini yapacağım, ardından da mevcut durumda konu hakkında neler yapılabileceğini anlatacağım.
Malumunuz olduğu üzere, seçkin içerik tartışmaları oylama değil. "Oy"ların renginden ziyade, sunulan gerekçelere göre durum değerlendirmesi yapılmakta. Seçkin içerik sorumlusu olarak da benim rolüm, tartışmanın mümkün mertebe olgunlaşması için gereken zamanı tanıma, bu sürede fikir birliği oluştuğu takdirde adaylığı olumlu kapama, oluşmadığı takdirde de adaylığı olumsuz kapama. Adaylığı kaparken "Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır" ifadesini kullanmıştım ki umuyorum ki bu ifadede bir hata olmadığını siz de takdir edeceksinizdir. Eğer ki "Vikipedi topluluğunca kriterleri karşılamadığı konusunda fikir birliğine varılmıştır" gibi bir ifade kursaydım hatalı olurdu; ancak arananın bu olmadığını halihazırda belirttim.
Şimdi adaylığa daha yakından bakalım: Kudelski'nin kriterleri karşıladığına dair bir yorumu var, bu elde. Bundan sonra HastaLaVi2'nin ödüller kısmı bulunmadığına ve çeviri sorunlarına dair bir yorumu var ve Rapsar'ın benzer sıkıntılardan dem vuran bir başka yorumu var. Rapsar ayrıca yorumunu olumsuz bir "oy" olarak sunmuş. Bunun ardından, sizin bu iki yoruma cevaben eksikliklerin düzeltildiğine dair bir cevabınız var. Rapsar bu cevabınızı görüyor, dikkate alıyor, cevap veriyor; ancak verdiği cevaptan yaptığınız değişiklikleri yeterli bulmadığı ve madde geneline yeterince yansıtıldığını düşünmediği net olarak anlaşılıyor. Siz cevaben bunun bu şekilde olmadığını ifade etmişsiniz; ancak Rapsar'ın yapılan değişiklikleri tamamen incelemediğini düşünmek için bir neden göremiyorum. Ek olarak, "ödüller" kısmıyla ilgili olarak, bölümü eklediğinizi ifade etmiş olmanıza rağmen, bu bölümün sadece bir bağlantıdan oluştuğu, herhangi bir içerik eklenmediği ve dolayısıyla aslında yorumlarda işaret edilen eksiğin gerçek anlamıyla giderilmediği de göze çarpıyor.
Son yorumun üstünden iki aydan uzun, adaylığın başlamasından itibaren bir yıldan uzun bir sürenin geçmesinden hareketle, ben de 1 Ağustos günü adaylığın olgunlaşması için yeterince süre tanındığına; ancak fikir birliği sağlanamadığına kanaat getiriyor ve adaylığı kapatıyorum. Seçkin içerik adaylıkları, istisnai şartlar dışında yıllarca süren adaylıklar olmamalıdır. Yukarıda yaptığım fikir birliği analizine katılmayabilirsiniz; ancak sırf ilgisizlik dahi belli bir sürenin ardından bir adaylığın olumsuz kapatılması için yeterlidir. Görmek istemeniz hâlinde bunun için emsal kararlar da gösterebilirim. Bu, ilgili maddenin kriterleri karşılmadığı anlamına gelmemektedir. Adaylığın olumlu kapatılması için yeterli topluluk katılımının sağlanmadığı ve adaylık kapatılırken aranan fikir birliğinin oluşmadığı anlamına gelmektedir.
Bu nedenle de, zaten tekrar aday gösterme üzerinde herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu noktada adaylığı tekrar açmam mümkün değil; ancak eğer maddenin kriterleri karşıladığını ve adaylığın erken/yersiz kapatıldığını düşünüyorsanız, önceki adaylığa atıf vererek yeni bir adaylık başlatmanız benim için memnuniyet verici olacaktır. Belirttiğim üzere, bu bir oylama olmadığından, Kudelski'nin maddenin kriterleri karşıladığına dair görüşü de dahil olmak üzere herhangi bir görüş "kaybolmayacaktır" ve yine tarafımca göz önünde bulundurulacaktır.
Eğer bu açıklamamda tatmin edici bulmadığınız noktalar varsa, bunlara işaret edip sorgulamanızı memnuniyetle karşılayacağım. İhtiyaç hissetmeniz hâlinde diğer kullanıcıları pinglemeniz, ve bunun ciddi manada yanlış bir karar olduğunu düşünüyorsanız köy çeşmesi vasıtasıyla topluluk görüşüne başvurmanız da elbette ki seçenekler arasındadır.
Teşekkürler, iyi çalışmalar...
--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.26, 30 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla
Tamam, teşekkürler. Herhangi bir girişimde bulunmayı düşünmüyorum. Vikipedi'de epeydir kurallarla güzelce tanımlanmış, ifade edilmiş, emsallerle örülmüş ama benim kendi içimdeki doğrular dünyasında hiçbir zaman anlamlandıramadığım olaylar oluyor, kararlar alınıyor. Hal böyleyken kendimi buranın dünyasına bir zamanlar olduğu kadar ait hissedemiyorum. Bunu bir yakınma olarak görmeyin lütfen, demek ki Vikipedi böyle bir dünyaymış doğası gereği. Bunu anlamış bulunuyorum bir kez daha. Tekrar teşekkür ediyorum. Kolay gelsin. Saygılarımla. --♪♫Berkay0652|ileti 19.43, 31 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla

SM için Çiçerin maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Pek vaktin olmayabilir ama burada kalsın :) Georgiy Çiçerin maddesinde çeviriyi, yazımı ve cümle düzeltme işlerini bitirdim, ufak teknik kısımlar ve kırmızı bağlantılı maddelerin açılması kaldı. Sonrasında SM için adaylık önerisinde bulunacağım, bak ufak tefek işleri bitirirken vaktin varsa bi kontrol edebilir misin? Ya da belki 1-2 madde açmak istersin :) --Ahmet Turhan (mesaj) 20.31, 30 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Ahmet Turhan. Gelişimini gıptayla takip ettiğim bir maddeydi, büyük ölçüde bittiğini duyunca çok sevindim, eline sağlık :) Ancak henüz George Koval maddesine dair sözümü tutmamış olmanın vicdani ağırlığı altındayım, dolayısıyla buna hayır demek mecburiyetinde hissediyorum, kusurma bakma lütfen :( Buraya ayırabildiğim vaktin azaldığı ve doğrusu biraz ilgi eksikliği hissettiğim günler bunlar, kırmızılardan ilgimi çeken birkaç tane var ama, söz vermemekle beraber belki bir ara el atarım. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.48, 30 Ağustos 2018 (UTC)Yanıtla

SİS ve aktiflik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Neden gerildiğini ve agresifleştiğini anlamış değilim ama bunların sorumlusu olarak beni göstermiş olduğundan yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle her daim dediğim gibi; hemen hemen herkes gibi ben de buraya düşman edinmeye, birileriyle uğraşmaya, takıntı yapmaya, azar işitmeye, azarlamaya, nasihat almaya, hakaret duymaya, ithamlara maruz kalmaya veya en berbatı linç edilmeye gelmedim. Sen de gelmemişsindir diye düşünüyorum. Dolayısıyla herhangi bir ikili tartışmaya girdiğimizde de olayları kişiselleştirmenin, alınganlık göstermenin, trip atmanın da bir gereği yok. Verimli bir tartışma görmediğin tartışmaları devam ettirmek, karşımızdakileri ikna etmek zorunda da değiliz, yalnızca sonuçsuz bırakmayalım yeterli. İki kişi anlaşamıyorsa -ki doğaldır- üçüncül şahısları çağırmak da bir tercih meselesi her zaman. Bu şekilde "biz anlaşamadık, katkı vermeyi bırakıyorum ve bundan sen sorumlusun" demek, beni üzdüğü gibi bana zarar da veren bir hareket. Kendini benim yerime koyarsan kolayca anlayabileceğini düşünüyorum. Öte yandan çok kısa bir süre önce bu değerli topluluğumuzun üyeleri sana güvenerek seni bir sorumluluğa getirdi. Direkt, ani alınmış bir kararla bundan feragat etmek de sana güvenen ve destekleyenlere saygısızlık, hakaret değil midir? Vikipedimizin her bir damla katkıya ihtiyaç duyduğu şu dönemde, özellikle senin gibi kaliteli içerik üreten kullanıcılar gerekmekte. Kan kaybetmek yerine var olan değerlerimizi korumamız gerekiyor. Strese girmek, agresifleşmek; buradan alınan zevki azaltıyor malum, hiç gerek yok. Kararını gözden geçirmeni temenni ediyorum Seksen(ciğim) :) İyi bak kendine.--RapsarEfendim? 18.59, 5 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Rapsar, öncelikle mesajın için teşekkürler.
Öncelikle net olarak ifade edeyim: katkı yapmayı bırakmam söz konusu değilim. Aksine, ansiklopedik olarak daha burada yapmayı düşündüğüm çok iş var. Bu yaptığım, Vikipedi'ye ayırdığım tüm enerjimi ve düşüncelerimi buna yönlendirilme adına alınmış bir karardır. Zaten bir süredir aklımdaydı. Dolayısıyla "Rapsar yüzünden bırakıyorum" şeklinde algılanmasını hiç mi hiç istemem.
"İstifa"m (bu kelimeyi hiç mi hiç sevmiyorum), ani ve fevri bir karar olarak göründü sanıyorum. Evet, zamanlaması aniydi; ancak fevri bir karar değildi. Gerek profesyonel yaşamım, gerekse hobilerim bağlamında ekim ayından itibaren oldukça heyecan verici - ancak eşit derecede zaman alıcı - yeni projeler içerisinde olacağım. Bu projeler ocak ayında gündemimde yoktu doğrusu, olsaydı zaten direkt hiç girmezdim bu işe (ki yoğunluk nedeniyle yine de girmek istemediğimi de hatırlayacaksın). Bu Vikipedi'ye hiç zaman ayıramayacağım anlamına gelmiyor; ancak biliyorsun, benim asıl burada bulunma nedenim madde yazmak, hizmetlilik, devriyelik gibi fonksiyonlara son derece az ilgimin olması da bundan dolayı. Dolayısıyla son birkaç aydır, en geç ekim ayında bu sorumluluğu bırakmayı düşünüyordum, ve BSRF aday olmasaydı bir veya birkaç arkadaşı bu sorumluluğa zaten aday gösterecektim.
Ha evet, köy çeşmesinde bir duyuruyla, bunları tane tane topluluğa anlatarak bırakmak en doğrusu olurdu. Ancak yaptığımın saygısızlık ve hakaret olduğu konusunda katılmıyorum. Seçkin içerik sorumlusu seçilmem olağanüstü şartlar altındaydı ve sırf bu olağanüstü şartlar nedeniyle aday olduğumu net bir şekilde belirtmiştim. Topluluğa söz verdiğim, seçkin içeriğin sürdürülebilirliği açısından önemli gördüğüm birkaç uygulama vardı - küçülen topluluğun doğurduğu etik sorunları çözecek bürokrat çağrısı, köy çeşmesindeki düzenli duyuruların yerini tutacak düzenli pingleme, etkin ve proaktif bir sorumluluk gibi. Bunların tamamını gerçekleştirebildim, biri dışında. Ona da geleceğim.
Ancak seçkin içerik sorumlusu olarak en büyük sorumluluğumun etkin ve tarafsız olmak olduğunu düşünüyorum. Etkinlik konusuna zaten değindim. Üstelik, takdir ettiğin üzere, son dönemlerde adaylık kapatmam için beni pingler olmuştun. Belki de kendimi çok sert değerlendiriyorum; ancak buna gerek kalması, benim kendime dair beklentilerimin altında bir etkinlik seviyem olduğunu ve sorumluluğu hakkıyla ifa edememeye başladığımı gösteriyordu (BSRF'nin adaylığındaki yorumumda değinmiştim). Seninle yaşadığımız son tartışmada da en azından birkaç aylık süreçte tarafsızlığıma gölge düşürecek ifadeler kullanıdığımı düşünüyorum. Değerlendirmelerin etik standartları karşılaması benim için en önemli husus, ve her ne kadar kendimce tarafsız olacak olsam da, seçkin içerik adaylıklarını kapatmada en ufak bir etik şüphe olmamasına önem veriyordum. Aksi türlü, senin görüşünün aksine kapatacağım bir adaylıkta, her ne kadar öyle bir düşüncem olmayacak olsa da "kişisel sorun" yüzünden yorumunu göz ardı ettiğim düşüncesi gündeme gelebilirdi. Bu da muhakememin bağımsızlığını sınırlardı.
Topluluğa karşı tutamadığım sözüm, seçkin içeriğin sürdürülebilirliği için bir beyin fırtınası yapmaktı. Bunu tutamazdım; çünkü geçen süreçte, seçkin içerik projesinin bu dönemde Vikipedi'ye fayda sağlayamayacağına ve hatta olumsuz etkilerinin de olduğuna ikna oldum. Bu noktada seçkin içerik fikrine bu projede inanmıyorum. En büyük falsom da bu :) Biraz soğuduktan sonra, daha detaylı olarak değerlendirmelerimi toplulukla paylaşacağım, ve o yazının tonu bu kadar negatif olmayacaktır eminim ki. Ancak paylaşacağım türden düşünceleri, sorumlu sıfatını taşırken paylaşmam her türlü etik dışı olurdu.
Bunun dışında, aldığım süresiz engelden sonra üç yıl kadar Vikipedi'nin yanından geçmemiş, sonra en.wikiye Kıbrıs hakkındaki ansiklopedik katkılarımla dönmüştüm. O dönemki katkılarım gibi çalışmalarda şu an bulunasım gelmediğini fark ettim bir süre önce ve bunun yolunu düzeltmenin, bir süreliğine ansiklopedi dışındaki süreçlerden fişi çekmek olduğunu düşünüyorum. Türkçe Vikipedi'ye dönerken de, asıl maksadım meta süreçlere çok girmemek, ansiklopedi yazmaktı. Bunda başarısız oldum ve reset gerektiğine inanıyorum. Böylece hem daha verimli katkıda bulunacağım, hem de Kıbrıs'ta Wikimedia projelerine dair iş birlikleri, etkinlikler bağlamında ne yapılabilir, daha çok kafa yoracağım. Söz vermeyeyim; ama topluluğa moral verecek birkaç fikirle dönmeyi umut ediyorum :)
İyi çalışmalar...
--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.37, 5 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Bu nereden çıktı şimdi? Hiç beklenmedik bu durumu üzüntüyle karşıladığımı bilmeni isterim. Elbette geri dönmeni arzuluyorum ama şu ana dek projeye yapmış olduğun hizmetlerden ötürü de bu yıldızı naçizane taltif ediyorum. Kararını yeniden gözden geçirmen dileğiyle... ChanSey 20.46, 5 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
Sevgili @Chansey, ince sözleriniz ve bu zarif hareketiniz için teşekkürler. Ansiklopedik katkılarımla burada olmaya devam edeceğim. Yalnızca "meta" süreçlere bir müddet katılım göstermeyeceğim. Seçkin içerik sorumuluğu görevimi zaten geçici bir görev olarak görüyordum ve ekim ayından itibaren sürdürmem her türlü mümkün olmayacaktı. Burayı aşırı ciddiye almayıp yeri geldiğinde dükkânı kapatmasını bilmek gerek diye düşünüyorum :) Yukarıda daha detaylı bir not düşeceğim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.14, 5 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Madde adı[kaynağı değiştir]

Selamlar. en:Laser surgery maddesi için "lazer ameliyat" mı "lazerli ameliyat" mı daha uygun emin olamadım. Lazer kullanıldığı için "lazerli" daha mantıklı gözüktü ama emin değilim. Maddeyi açmak istersen açabilirsin de :)--RapsarEfendim? 02.56, 11 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

"Lazerle ameliyat" veya "lazer ameliyatı" daha doğru gibi geldi bana @Rapsar. En yaygın bilinen kullanımı olan göz ameliyatlarında "lazerle göz ameliyatı" olarak geçiyor genellikle. Önemli bir konu, maddeyi açmayı düşünebilirim, teşekkürler bildirim için. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.10, 11 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

İBP'de Papalar şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen. İBP'ye alınmasını önermiş olduğunuz konu bu hafta projenin konusu olarak seçildi. Destekleyen birisi olarak sizden de bir iki papa maddesi ile katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Katılımınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler. Mukaddimeileti 12.36, 11 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]


M6’dan silinen madde[kaynağı değiştir]

Selamlar. Gerçek hayatta bir tanıdığım olan ve Vikipedi’ye katkıda bulunduğumu bilen @Valienne, bugün beni arayarak yazdığı Ahmet Benli maddesinin silindiğini ve neden silindiğine dair herhangi bir fikri olmadığını söyledi. Yeni bir kullanıcı olduğundan dolayı kendisine öncelikle off-wiki iletişimin etik sıkıntıları üzerine bilgilendirmede bulundum. Bunun dışında, maddenin silinme gerekçesi olan kayda değerlik hakkında bilgilendirdim. Ancak yüksek profilli bir belediye başkanı olan ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği başkanlığı yapan bu şahsın büyük ihtimalle KD olduğu, en azından kullanıcıya üzerinde çalışma imkânı verilebilmesi için geri getirilmesi ve sonrasında şüpheli olması durumunda SAS’a götürülmesi gerektiği düşüncesindeyim. Gerekli işlemi yapıp kullanıcıya da gerekli mesajı atabilirseniz çok memnun olacağım. İyi çalışmalar... —Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.54, 24 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, madde geri getirildi ve şimdili bekletmeli silk şablonu kondu. Eğer istenen seviyeye gelmezse SAS'a taşınabilir. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 08.54, 25 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
Teşekkür ediyorum. İlgili kullanıcının çalışma yapmasını bekleyeceğim. Gerektiği takdirde bir de ben kaynak taraması yapacağım. İyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11.03, 25 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, eklenen bilgiler kişinin kayda değerliği konusunda yeterli değil. Buradaki politikacılar kısmını incelerseniz yerel politikacılar kayda değerlik kriterlerini sağlamamaktadır. 31. Işık Kitap Fuarı'nda Onur Ödülü, Gönyeli Alt Geçit Projesileri kayda değerlik kriterleri için yeterli değil ki verilen kaynaklar bile belediyenin kendi sitesinden. SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.32, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
@Sakhalinio, elbette ki dediklerinizde haklısınız, ilgili yönergeleri biliyorum ancak bunun farkında olduğum için KD şablonu ekledim. Ancak ben naçizane yaklaşımınızın yeni bir kullanıcıya karşı şevk kırıcı olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı belli ki eklediklerinin yeterli olduğunu düşündüğü için "bekletmeli sil" şablonunu çıkarmış. Bunu epeyi zaman ayırıp gayet nizami bir ekleme yaptıktan sonra yapmış, yapıcı olmaya çalıştığı çok belli. Değişikliği "yapıcı değil" olarak niteleyerek reddetmişsiniz ve bu konuda kullanıcıya herhangi bir açıklama yapmamışsınız. Hâlbuki şu an bana attığınız bu mesaj minvalinde bir mesaj gönderebilirdiniz. Harcanan emekten sonra o kişinin "yapıcı değil" denilip geçilmesini ve hiçbir açıklama yapılmamasını kabalık olarak algılama ihtimali dahi yok mudur? Kaldı ki açtığı sayfa daha önce silinmiş ve bununla ilgili kendine hiçbir açıklama yapılmamışken. Açıkçası buraya epeyi katabileceği olduğunu düşündüğüm ve bir süre önce Vikipedi'ye katkıda bulunmak üzere teşvik ettiğim bir insandı, ilgi duyduğunu görünce sevinmiştim (sayfa izleme listemde bu arada, değişikliğinin reddedilmesiyle ilgili herhangi bir iletişimimiz olmadı); ancak şu an üzüldüm. İnsanlar buraya kolay kazandırılmıyor, bu şekilde harcamamamız lazım diye düşünüyorum. Bekletmeli sil şablonunun çıkarılmasını şahsen etik bulmadığım için onaylamamıştım; bununla beraber bu durumu görünce müdahil olma ihtiyacı hissettim. Bunu bilmişlik olarak algılamayacağınızı umar, iyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18.41, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
Sayın Seksen iki yüz kırk beş, her geri aldığımız değişiklik ve sildiğimiz sayfa için ilgili kullanıcılara açıklama yapmaya kalkmamız durumunda burada az olan devriye ve hizmetliler yapmaları gereken asli görevlerini yapmaya vakit ayıramazlar. Buradaki yapıcı olmayan değişiklik özeti seçilebilen otomatik özetlerden biridir ve kullanıcının kendi açtığı bir sayfada, ben eklediği hiçbir bilgiyi kaldırmadım, sadece başka bir hizmetli incelemesi için orada olan şablonu kaldırmasını geri alarak değişikliği onayladım. Bu sayfa şu anda hızlı silme politikalarına göre silinmesi gerekirken, biz burda sadece zaman kaybetmekte olduğumuzu sizde çok iyi bildiğinizi düşünüyorum. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.50, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
@Sakhalinio, hayır vakit kaybettiğimizi düşünmüyorum. Bunun vakit kaybı olduğunu düşündüğünüze de şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Benim için bu noktada konu sırf bu maddeyle sınırlı değil, zira genel uygulamanın bu yönde olması gerektiğini söylediniz. Dediklerinize herhangi bir noktada katılmıyorum ve bunu açıklamak istiyorum. Dediklerimde yanlış görürseniz açıklayın lütfen.
Sürüm kontrolü uygulaması, tek ve tek amacı vandalizmle mücadele olan bir uygulama. Vikipedi'nin açık ve kolay değiştirilebilir yapısına yönelik bir uygulama değil. Buna ek olarak herhangi bir içerik kontrolünün, editörlüğün bu uygulama dahilinde yapılması söz konusu olamaz. Topluluk da bu uygulamaya sadece vandalizmle mücadele maksadıyla onay vermiştir ve bu maksadın dışında kullanılması söz konusu olmamalıdır. Şüpheli durumlarda VP:İNOV diye bir yönergemiz de var zaten. Bu bağlamda, reddedilen değişiklikler tamamen, veya en azından kahir ekseriyetle vandalizm olacaktır. Neden her geri alınan değişiklik için mesaj atmanız vs. gereksin ki? Uygulamanın fikir babası olan @Vito Genovese de görsün bir bu tartışmayı, belki benim kaçırdığım bir nokta vardır veyahut benden daha iyi anlatabilir.
Değişiklik özetinin otomatik olarak orada olduğunu biliyorum. Ancak otomatik olması, söylediğinizin geçerliliğini değiştirmez. Otomatik özetler sadece bir yardımcı olarak oradadır ve kullanılması zorunlu değildir, bunu siz de biliyorsunuz. Seçkin madde sorumlusu olduğum dönemde standart, otomatik açıklamaları kullanmaktan yeri geldiğinde (ki bu sıkça gerçekleşti) kaçındım ve ne kadar zamana sıkışmış olsam da kendi açıklamalarımı yazdım, aynısı burada da geçerli olmalı. Eklemelerde bulunan yeni bir kullanıcının değişikliğinin "yapıcı değil" denerek ve hiçbir açıklamada bulunmadan reddedilmesi elbette ki şevk kırıcıdır. Kayda değerlik hakkında çok sınırlı bilginiz olduğunu ve bunların size yapıldığını düşünün, biraz empati lütfen.
Öncelikle şunu çok açık söyleyeyim: gerek çok etkin bir devriye, gerekse çok etkin bir hizmetli olarak buraya ayırdığınız emeğe çok çok değer veriyorum, saygı duyuyorum, imreniyorum ve hatta biraz kıskanıyorum. Bu emeğinize kesinlikle saygısızlık etme gibi bir niyetim yok. Ancak silinen sayfaya gelince, hizmetli olarak herhangi bir açıklama yapmadan sayfa silme gibi bir yetkiniz olduğunu düşünmüyorum. O silinen sayfalar gerçek insanlar tarafından, gerçek hayatlarından vakit ayrılarak, emek harcanarak yazılıyor. Yönergelerimize uymaması o sayfalara harcanan emeğin, her birimizin emeği gibi saygı gerektirdiği gerçeğini değiştirmez. Bu emeği silip sonra da hiçbir açıklama yapmazsanız, o insanların kalıcı olarak Vikipedi'den soğumasını sağlamak için elinizden gelen her şeyi - elbette ki istemeden - yapmış olursunuz. Vandalları bile belki buraya kazandırır diye tuttuğumuz, gönderdiğimiz uyarı şablonları var, biliyorsunuz. Ben ilk madde açtığımda M1'den silinmişti (yani kayda değerlik gibi anlaması güç bir yönerge de değil), mesaj sayfama bununla ilgili bir bilgilendirme mesajı Manco Capac tarafından atılmamış olsaydı konu hakkında kendimi geliştirmeye çalışmazdım ve muhtemelen bugün de burada olmazdım. Bir kişinin bile ne gibi katkılarda bulunabileceğini, harikalar yaratabileceğini biliyorsunuz, siz canlı örneğisiniz :) Dolayısıyla bir kişiye dahi emeğine saygı duymadığımızı hissettirme hakkımız olmamalı diye düşünüyorum naçizane. Mesela ben bu bahsettiğimiz arkadaşı kabaca tanıdığım için iyi bir teknisyen ve devriye olma potansiyeli görüyorum buraya ısınırsa (tabii günü gelirse bu yöndeki tüm tartışmalardan kaçınacağım tanıdığım için); kim bilir maddeleri silinenler arasında nice potansiyel devriyeler, ansiklopedi yazarları, hizmetliler, teknisyenler vardır. Eğer ki açıklama yapacak vaktiniz yoksa, o maddeyi silmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Birikme olursa, alınabilecek önlemleri hep beraber tartışırız. Bu konuda bana katılmıyorsanız, konuyla ilgili VP:HDP'de bir tartışma başlatıp diğer hizmetlilerin görüşlerini dinleyebiliriz. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.28, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Sayın Seksen iki yüz kırk beş, yine ve birkez daha söyleyerek açıklamamı yapayım, ben ben bu değişiklikte kullanıcının eklediği hiçbir şeyi silmedim! Bu nedenle yaptığımda hiçbir hata görmüyorum. Eğer ben kullanıcının yaptığı eklemelere zarar vermiş olsaydım size hak verebilirdim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19.42, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Bu değişikliğinizle çıkardığınızı söylemedim zaten. O zaman kısaca çağrımı yineleyerek iyi akşamlar dileyeyim @Sakhalinio: kullanıcının bekletmeli sil şablonunu çıkarması vandalizm değildi ve "yapıcı olmayan değişiklik" de değildi. Dolayısıyla sürüm kontrolü kapsamında ek açıklamasız reddedilecek bir değişiklik değildi. Açıklama yapmak vakit kaybı değildi, reddeden kullanıcı olarak sorumluluğunuzdu. Herhangi bir açıklama yapmamanızı, maddenin geçmişte hiçbir açıklama yapılmadan silinmesiyle beraber değerlendirmek gerekliydi. Bunu "her değişiklik" ile karıştırmamalı, eğer basit bir vandalizm olsaydı ben de size hak verirdim. Yeni kullanıcılara yönelik empati çağrımı tekrar ederek iyi çalışmalar diliyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.51, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
Sayın Seksen iki yüz kırk beş, sizden ricam hizmetlilik ve devriyelik yetkilerimi kötüye kullandığım için şikayet oluşturmanızı rica ederim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19.55, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
@Sakhalinio, bunu bir kötüye kullanım olarak görmediğimi, sadece yaklaşımınızı naçizane hatalı bulduğumu sanırım yeterince net olarak anlatamadım, kusuruma bakmayın. Benim için önemli olan bu hususta karşılıklı bir anlayışa varabilmekti, bu mümkün olmayacaksa da kenara çekilmekti. Bununla birlikte dilerseniz bu sayfada üçüncü bir kullanıcının fikrini davet edebiliriz. İyi akşamlar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.09, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla
Sayın Seksen iki yüz kırk beş, bende bu kadar iş yükünün olduğu ve bunu özel hayatımızdan ayırdığımız zamanlarda gönüllü olarak katkıda bulunduğumuz bu mecrada bu yaptığım değişikliğin hatalı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca şu istatistiklerdeki Rights kolonuna bakarsanız, kullanıcı haklarını en çok değiştiren 3. hizmetli olduğumu görebilirsiniz. Yani ben katkı yapmaya çalışan kulanınıcıların geçmiş değişikliklerine bakarak o kişileri buraya kazandırmaya çalışmak için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca İÜYYKÜD politikasını göz önünde bulundurarak madde üzerinde fikir belirtseydik zaten sizin yazdığımız uzun uzun mesajlarada gerek kalmayacak, her ikimizde kaybettiğimiz 1'er saatimizi Vikipedi'ye katkı yaparak geçirebileceğimizi düşünmekteyim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20.25, 30 Eylül 2018 (UTC)Yanıtla

Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, bir adet vandalımız var. Bir kullanıcının dikkati ile şurada isim silinmiş durumda. Buradaki değişikliklerle ismini sokuşturu vermiş araya. Bu tip değişikliklerin onayında vandallara karşı dikkatli olmamız şart. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.19, 3 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla

Selamlar. Bu tür değişiklikler gördüğümde genel olarak yararlı değişiklik reddetme riskine girmektense VP:İNOV gereği onaylıyorum. Dolayısıyla bildirim için çok teşekkür ediyorum @Sakhalinio, işime yarayacağına eminim. İyi çalışmalar. —Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.28, 4 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla
Ufak ek: bu sıralar çok vakit ayıramadığımdan muhtemelen girdiğimde içerik yazımından ziyade sürüm kontrolüyle uğraşacağım. Dolayısıyla bu şekilde haberim olması gerektiğini düşündüğünüz başka vandal varsa bildirmenize müteşekkir olurum. —Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.41, 4 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla
Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, bir adet kıbrıs türk devleti yazan, birde özellikle plak şirketleri sayfaları ve kral müzik ödülleri sayfalarında eski değişiklikleri hiçbir kaynak göstermeden değişiklikler yapan 2 kullanıcı var. Ama bunlar ilk verdiğim örneğe göre daha bariz olduğu için gözden kaçma olasılığı daha zor. Maalesef kaynaksız çok bilgi ekleyerek doğruluğunda ısrarcı kullanıcılarda var. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05.52, 4 Ekim 2018 (UTC)Yanıtla

Atatürk[kaynağı değiştir]

1920'lerde dış basında Atatürk'ün Yahudi (İspanya'dan gemiyle getirilen Yahudilerden) olduğu yazılmış. Mesela 26 Şubat 1921 tarihli New-York Tribunede Mustafa Kemal, the Jewish leader of the Angora government denilmekte, 1922 tarihli Literary Digest ve Philippine Magazine adlı kaynaklarda da Yahudi asıllı olduğu bilgisi yer almaktadır. Bunlar dış kaynak olduğuna ve o dönemde henüz cumhuriyet ilan edilmediğine, hilafet kaldırılmadığına, laiklik gelmediğine göre şeriatçılar tarafından uydurulmuş denilemez.

New York Tribune: [1] (Amerikan Kongre Kütüphanesi resmî sayfasında yayınlanmaktadır.) Literary Digest: [2] Philippine Magazine: [3]

Wikipedia'nın tarafsız olduğu söyleniyor madem, o zaman bu bilgi Mustafa Kemal Atatürk maddesine eklenemez mi? Neticede "Yahudidir" denilmeyecek, sadece 1920'lerde dış basında kendisinden yahudi olarak bahsedildiği not düşülecek. --2A03:E600:100:0:0:0:0:14 10.46, 7 Kasım 2018 (UTC)Yanıtla

Madde ricası[kaynağı değiştir]

Selamlar. en:Neurological disorder maddesini, taslak da olsa açabilmen mümkün müdür? Ben bulaşmayayım bilmeden.--RapsarEfendim? 22.01, 30 Kasım 2018 (UTC)Yanıtla

Ooo önemli bir maddeymiş de. Vaktim olduğunda hallederim @Rapsar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.43, 9 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla

Katkı[kaynağı değiştir]

Sayın Seksen iki yüz kırk beş, tüm samimiyetimle, sizin samimiyetinizle yazdıklarınız karşısında asıl benim utandığımı bilmenizi istiyorum ve size teşekkür ediyorum. Tek bir kişi tarafından bile taktir edilmek yeterliyken sevgili thecatcherintheryemesaj ile birlikte iki kişi oldunuz ve harikasınız. İçten içe, diyabet ve özellikle diyabet farmakolojisi ve endokrinoloji hakkında bu ortamdaki "bana göre" bilgi eksikliğini elimden geldiğince, dilim döndüğünce nicel anlamda değilde, daha çok niteliği yüksek bir içerikle kapatmaya çalışmayı amaçlıyorum. Elimden geldiğince eksiksiz ve daha önemlisi kusursuz bir içerik sunarak, bu bilgilere ihtiyaç duyanların bu bilgilere""""özgürce""" ulaşabilmelerini istiyorum. Yaşadığım en büyük zorluklardan birisi, yeniden çevirmek ya da katkıda bulunmak istediğim onlarca sayfanın olması ancak mevcut sayfadaki katkıyı sağlayan kullanıcıların emeklerini yok'sayamamak sanırım. Başlığı silip, tamamen yeniden yazmak istiyorum ancak, bu emek vermiş kişilere haksızlık yapmak gibi geliyor. Bu anlamda halen hedeflediğim pek çok çeviri olmasına karşın, bazılarını bu amaçla erteliyorum. Belki bu anlamda bana "yeni bir bakış açısı" kazandırabilir ve bulunduğumuz bu güzel ortamın yalnızca benim yaşadığımı düşünmediğim bu karmaşayı çözebilmem adına bana yol gösterebilirsiniz.. Destek teklifiniz için ayrıca teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı bilmek bana kendimi iyi hissettirdi.. Çok teşekkür ederim size.. AydinTay (mesaj) 22.00, 14 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla

Lefkoşa konulu İBP'ler[kaynağı değiştir]

Merhaba, aldığınız karar beni çok sevindirdi, desteğiniz için teşekkür ederim :) Aklınızda tam olarak nasıl bir proje vardı? Şu ana dek proje yeni madde açma odaklı devam ettiğinden belki İBP'de taslak geliştirme eksenli hareket edilebilir diye düşünmekteyim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17.53, 9 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla

Merhaba seksen. Gelecek hafta için Vikipedi:İş birliği projesi/2019/7. hafta şöyle bir şey hazırladım. Gerekli gördüğün değişiklikler varsa değiştirebiliriz. Dediğin gibi madde açma eğilimi daha yüksek oluyor ama belli olmaz, hepsini puanlarız diye düşündüm. Mukaddimeileti 22.32, 9 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla

Şablon:Kıbrıs Lefkoşa konum haritası[kaynağı değiştir]

Şu konumlandırma Lefkoşa için doğru mu? Haritaya bakar mısın? Burada kullanımı mevcut. --Hedda Gabler (mesaj) 20.14, 14 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla

Selam @Hedda Gabler, çalışma için teşekkürler öncelikle. Maalesef konumu çooook alakasız bir yerde, surların dışında ve güneyde gözükmekte :) Haritanın konumlandırmasında bir sıkıntı var demek ki. Bir de genel olarak Kuzey Lefkoşa'yla ilgili farklı bir harita olabilir ama özellikle bu projede açılan maddeler için sırf Surlariçi'nin olduğu bir konum haritası çok çok yararlı olacaktır, ta Alayköy'e kadar alınca Surlariçi'nde nerede olduğu tam belli olmuyor :) Tekrardan eline sağlık, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01.53, 16 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla
Tekrardan merhaba,
Senden rica etsem Google Maps ya da Openstreetmaps'ten bana o bölgenin bir ekran görüntüsünü yollar mısın? --Hedda Gabler (mesaj) 10.49, 16 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla
@Hedda Gabler, sanırım şuradan görülebilir. Oradaki çizgiyi burçları dışarıda bırakacak şekilde çizmişler sadece. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.13, 17 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla
Şablon:Surlariçi konum haritası sayfasında oldu galiba. --Hedda Gabler (mesaj) 19.10, 17 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla
Mükemmel olmuş! Elinize sağlık @Hedda Gabler, çok teşekkür ederim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.15, 17 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla

Madde açma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar maddesi üzerinde çalışıyorum, epey bi kırmızı bağlantılı madde mevcut. Şu listede toparladım, ilgi alanın olan madde varsa açabilirsen sevinirim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 15.16, 9 Mart 2019 (UTC)Yanıtla

Vikipedi:Vikibahar 2019[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikipedi:Vikibahar 2019, 23 Mart günü başlıyor! Köy çeşmesindeki duyuruyu inceleyebilir, proje sayfasına giderek projeyle alakalı daha ayrıntılı bilgileri alabilirsiniz! Katılımınızı bekliyoruz!--Rapsar (MediaWiki message delivery (mesaj) 00.07, 21 Mart 2019 (UTC))Yanıtla

Vikibahar 2019[kaynağı değiştir]

Yarışmayı organize eden kullanıcı olarak katılımcıların, yarışma kurallarını okumalarını ve kurallara dikkat etmelerini hatırlatan toplu bir mesaj atmak istedim :) İyi günler.--Rapsar (MediaWiki message delivery (mesaj) 21.14, 23 Mart 2019 (UTC))Yanıtla

VikiLefkoşa[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiLefkoşa projesinde birinci geldiniz! Sizleri tebrik ederim ve projeye büyük bir momentum veren nitelikli katkılarınız, olağanüstü çabalarınız için tüm kalbimle teşekkür ederim. Proje sayfasında bahsi geçen ödüllerin gönderilmesi için adresinizi ve eğer dilerseniz belediye başkanının mektubunda size hitap edilebilmesi için isminizi e-posta yoluyla ulaştırmanızı rica edeceğim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.53, 28 Mart 2019 (UTC)Yanıtla

Merhaba, Seksen iki yüz kırk beş, mesajınız için teşekkürler. E-postayı gönderdim. Kolay gelsin.thecatcherintheryemesaj 19.06, 29 Mart 2019 (UTC)Yanıtla
E-postanızı aldım @Thecatherintherye. Belediyeyle görüşmemi müteakiben en kısa sürede döneceğim :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17.50, 1 Nisan 2019 (UTC)Yanıtla

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Birinci Futbol Ligi[kaynağı değiştir]

Selam, nasılsın? Kıbrıs futbol liginin geçmişteki adının tam olarak ne olduğunu bulamadım, danışayım dedim. Madde adı eskiden "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Birinci Futbol Ligi" imiş ama bunun tam manasıyla özel ad mı yoksa Vikipedi'deki özgün ad mı olduğuna kanaat getiremedim. Şurada eski addan "1. Lig" olarak bahsediyor, eskiden sponsorlu adı da "Fly Oil 1. Ligi" imiş. Yazıyla değil de rakamla yazılıyormuş o bilgiyi cebe attım ama gerçekten özel adı yalın "1. Lig" miydi yoksa "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Futbol Ligi" vb. varyasyonlardan biri miydi bilgin var mı acaba? --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 23.26, 20 Mayıs 2019 (UTC)Yanıtla

Selamlar @𐰇𐱅𐰚𐰤, emeklerin için teşekkürler öncelikle. Yalın olması lazım, herhangi bir ön takı yoktu diye biliyorum ama çok güvenmeyelim hafızama :) O döneme ait arşivleri olan tek Kıbrıs Postası var, o da bu dediğimi doğrular gibi ama birkaç hafta içinde basılı kaynaklardan da kontrol etmeye çalışırım. @Sportscorrection arkadaşımız daha iyi bilebilir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.57, 30 Mayıs 2019 (UTC)Yanıtla
@𐰇𐱅𐰚𐰤, bunu bulmanın iki yolu var. Birincisi, RSSSF arşivlerinde dolaşmak. Genelde eski bir sezonu açtığımızda, o sezon kullanılan adı gösteriyor. İkincisi de şampiyonluk kutlamalarında çekilen fotoğraflarda yer alan panolarda vs ligin adı gözüküyor. İkisi de gayet işe yarayan yöntemler.--RapsarEfendim? 22.35, 3 Haziran 2019 (UTC)Yanıtla

İdari bölümler[kaynağı değiştir]

Selam. Bu şablonu düzenledim ama bucak ve belediyeler konusunda kafam karıştı. Şu kaynak en ayrıntılısı gibi görünüyor. Güncel olup olmadığı konusunda sana danışmak istedim ve mümkünse yanlışları saptadığın yerlere el atabilir misin :) --esc2003 (mesaj) 14.15, 19 Ağustos 2019 (UTC)Yanıtla

@Esc2003, vallahi yıllardır hep böyle bir şeyler yapmak istediydim de böyle şeylere çok üşenirim, bir ay ortadan kaybolduktan sonra bunu görünce haddinden fazla sevindim :) Eline sağlık, geç dönüş için kusuruma bakma, fırsatım olur olmaz bir kontrol yaparım. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17.15, 16 Eylül 2019 (UTC)Yanıtla
Ne mutlu bana. Görüşmek üzere. --esc2003 (mesaj) 00.36, 17 Eylül 2019 (UTC)Yanıtla

Reminder: Community Insights Survey[kaynağı değiştir]

RMaung (WMF) 18.58, 20 Eylül 2019 (UTC)Yanıtla

Görüş almanın zararları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki yorumun üzerine, görüş belirtmeleri için aktif kullanıcılara çağrıda bulunmamın ne gibi bir zararı olduğunu anlayamadım. Olumlu ya da olumsuz fark etmez, bana herhangi bir ithamda bulunulmadığı, soru sorulmadığı, bir şeyleri açıklamam gerekmediği durumlarda yanıt vermekten kaçınıyorum mümkün mertebe. Orada bir tek Esc2003'ün yorumunda -ki olumluydu görüşü- açıklamam gereken şeyler vardı, onları açıklamaya çalıştım, görüşü olumsuza dönüştü ve diyecek bir şeyim de kalmadı. Görüş belirtmesi için çağrıda bulunduğum kullanıcılara da zaten "adaylığım ile ilgili görüş belirtin" demedim yalnızca, "duran seçkin içerik sistemiyle ve benim seçkin içerik sorumluluğu adaylığımla ilgili görüşlerini paylaşabilirler" dedim. İyi niyetimle kullanıcıları tartışmaya çekmeye çalışıyorum, bunun sorun olacağını düşünmemiştim. Bir hizmetliye de "uygun gördüysen kapatabilirsin" çağrısında bulundum, aday olduğum için elbette ki olumlu sonuçlanmasını istiyorum, bunda yanlış bir şey mı var? :D Trip atıp "tamam kapa, salla" da diyebilirim, aslında o raddedeyim, dediğim gibi bana şahsi olarak hiçbir faydası yok bu sorumluluğu almanın, getirisi de yok. Vikipedi:Oy avcılığı der ki (yönerge sayfasıdır) "Bazı durumlarda, süregelen tartışmalar hakkında diğer kullanıcıları haberdar etmek, kabul edilebilir olmakla birlikte, tartışmanın kalitesini arttırmak yerine sonucunu etkilemek amacıyla yazılmış mesajlar, huzursuzluğa yol açıcı olarak nitelendirilir ve uygunsuzdur". Orada yer alan tabloda "mesaj adeti" kısmını geçiyorum (mesaj atılmadı, bildirim gönderimi de mesaj kabul edilebilir ama çok sayıda da değil oradaki gibi), "mesajın dili", "hedef kitle" ve "şeffaflık" şartlarını da sağlayan bildirimler bunlar. Herhangi bir yönlendirme yapmamaya ve mümkün mertebe tarafsız bir dil kullanmaya çalıştım. Hedef kitle ayrımı gözetmedim -ki çağrıda bulunduğum Esc2003 olumsuz görüş belirtti. Kendisine bildirim gönderdiğim kullanıcıların bazılarının sosyal medya hesapları var, bazılarının e-posta hesapları da var ve bir kullanıcı dışında -ki orada bildirim göndermedim, konu konuyu açtı ve oraya geldi konuşmamız- bu konuyla ilgili herhangi bir iletişimim olmadı, şeffaf oldum. Bu mesajı da yine durumu açıklama adına attım, herhangi bir sorun varsa tartışmaya her zamanki gibi hazırım, yeter ki yanlış anlaşılma olmasın :) İyi günler.--NanahuatlEfendim? 02.14, 1 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla

Ayrıca şimdi dikkat ettim, "kullanıcının bu uygulamada diretmesi hâlinde görüşümün net olumsuza çevrileceği varsayılabilir" de hoş olmamış. Sen de tekrar bakarsan neden hoş olmadığını anlayacaksındır. "Ben buraya bir daha bakmayabilirim, Nanahuatl ne derse desin önemli değil, çağrı yapmaya devam ederse SİS olmasın, etmezse olabilir" anlamı çıkardım buradan. Seçkin içerik sorumluluğuyla bir bağlantısını göremediğim gibi, bu çağrılar bir sorunsa -ki onu da yukarıda açıklamaya çalıştım olmadığını- bu sorun daha genel bir sorundur ve SİS adaylığından bağımsız olarak ele alınması gerekmektedir. İyi günler tekrar :)--NanahuatlEfendim? 02.55, 1 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla

Sevgili @Nanahuatl, bunu kişisel bir eleştiri olarak algılamamanı rica ediyorum. İlgili kullanıcıların sosyal medya hesapları ve e-posta hesapları konumuzla ilgili değil. Oy avcılığı yönergesinden haberdarım, ping çağını yakalayamamış, SAS gibi süreçlerde oy avcılığına karşı hazırlanmış, ön gördükleri buradaki durumla pek karşılaştırılamayacak bir yönerge. Son değişiklik özetimde dediğim gibi iyi niyetinden şüphem yok. Yani hiçbir noktada çağırırken "gelin ve beni adil bir şekilde değerlendirin" demekten başka bir şey yaptığını düşünmedim. Ancak bu olaylara tek boyutlu bakmamak lazım. Olaya davet edilen kullanıcı açısından baktığımda tartışmaya katılmak üzere davet edilmiş bir kullanıcının, olumsuz düşünse bile kendisini davet etme nezaketini gösteren kişiye karşı olumsuz konuşmamak için yorum yapmaması ihtimali göz ardı edilemez. Bu pingleri başka bir kullanıcı gönderse sorun olmazdı ama tartışmanın konusu senin yetkinliğin olduğu için sen her ne kadar yönlendirmek istemesen de bu şekilde bir durum olabilir. Bu noktayı önceden değerlendirmediğin için seni suçlayamam, ancak bu perspektifin en azından makul olduğunu anlamayı reddedersen bu tartışma etiğiyle ilgili bir durum olur. SİS'in de tek görevi zaten tartışma kapatmak olduğu için bu noktanın diğer dile getirilen bence son derece yersiz noktalardan farklı olduğunu ve belki de alakalı tek nokta olduğunu düşünürüm. Superyetkin'i davet etmenle ilgili olarak daha önce zaten benzer bir konuda itiraz etmiştim. Yine söylemeliyim ki yönlendirmek istemesen dahi istem dışı olarak böyle bir etkisi olabilir. Aday kullanıcı olarak kapatmayla ilgili çağrıda bulunmaman, bulunsan dahi bu şekilde olumlu cevap ima eden bir soru sormaman en doğrusu. Bunu yersiz bürokrasi olarak görüyorsan yine tartışma etiği konusunda bir anlaşmazlık olur. Ancak bu noktalarda anlaşmazlık olmaması durumunda endişelenmem için bir neden olmaz. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13.57, 1 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla
O yüzden zaten mesaj sayfamdan attığım bildirimlerde "darılma-gücenme yok" tarzı ifadeler de kullandım :) Oy avcılığı yönergesinde yer alan hiçbir hususa aykırı bir şey yapmadığımı düşünüyorum. Amacım yalnızca tartışmayı canlandırmak ve mümkün olan en fazla katılımcıyı yakalamak. Çağrıda bulunduğum kullanıcıların birçoğu zaten görüş belirtmedi, önemli değil, ben haberdar ettiğimi düşünüyorum en azından kendilerini. Sen de ilgili isen konuyla, sen de çağrıda bulunabilirsin, Vikipedi için iyi olacaktır. Dediklerini aklımda bulunduracağım. İyi günler.--NanahuatlEfendim? 15.47, 1 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla

Reminder: Community Insights Survey[kaynağı değiştir]

RMaung (WMF) 15.28, 4 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla

Mağusa Gençlik Merkezi[kaynağı değiştir]

Selam. Mağusa Gençlik Merkezi (kadın futbol takımı) maddesini açtım ama Mağusa Gençlik Merkezi kayda değer midir emin olamadım. Eğer öyleyse taslak da olsa maddesini açar mısın? Değilse futbol takımını bu ada taşıyalım. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 13.33, 9 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla

Selamlar @𐰇𐱅𐰚𐰤. Öncelikle görmüştüm ve seslenmek istemiştim, bu alandaki katkıların için içten bir eline sağlık demek isterim. MAGEM Kıbrıs'ın en önde gelen gençlik örgütlerinden biri olduğundan kayda değer olduğuna emin gibiyim (kısa bir kaynak taraması bu düşüncemi doğrular nitelikte). Zaten altında faaliyet gösteren kadın basketbol takımı kayda değerse merkezin kendisinin KD olmaması pek olası değil. Ayrıca bahsettiğin taşımanın olması gerçekten çok absürt bir duruma sebebiyet verir :) Ancak topluluğumuzda var olan ve "kayda değerlik devriyeliği" olarak adlandırabileceğim (İngiliz'in demesiyle "vigilante") türü etkinlikler bu gibi maddeleri taslak olarak açmamayı teşvik ediyor. Hakkını verebilecek bir araştırma yapabileceğimde ilgilenmek isterim. Ayrıca herhangi bir noktada üyesi veya yönetiminde olmasam da geçmişte beraber çalışmalar yaptığım bir örgüt olduğunu etik olarak belirtmem gerekir. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.56, 10 Ekim 2019 (UTC)Yanıtla

Düzenle[kaynağı değiştir]

Merhaba, vaktiniz olunca Othello Kulesi maddesini düzenleyebilmeniz mümkün müdür? Madde kaynaksız olunca belki yanlış unsurlar vardır diye emin olamadım; konu Kıbrıs diye de size sorayım dedim :) --Sayginerv-posta 19.14, 16 Kasım 2019 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Sayginer, mesajınız için teşekkür ederim. Hemen okudum maddeyi, içeriğin doğru olduğunu söyleyebilirim. İlerleyen günlerde konuyla ilgili akademik kaynaklardan yararlanarak düzenlemesini ve kaynaklandırmasını da gerçekleştirmek isterim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 12.26, 17 Kasım 2019 (UTC)Yanıtla

Hoşgeldiniz şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, yeni kullanıcılarin sayfasına koyduğunuz Hoşgeldiniz şablonu size mi ait? Size aitse eğer, kullanabilir miyim? Birkaç yeni kullanıcı gördüm ki Vikipedi'ye uygun düzenlemelerde bulunuyorlar. Onlara hoşgeldiniz demek istiyorum. :) –Amillians (mesaj) 02.37, 9 Ocak 2020

Merhaba @Amillians. Herhangi bir hak iddiam yoktur ama kullanıcı alan adımda olduğu doğrudur :) Standart şablonu kutu sevmediğimden mütevellit kutusuz kullanıyorum. Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş/hg sayfasından dilediğiniz gibi kullanınız tabii ki, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.40, 15 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Merhaba, bilgilendirme mesajınız için teşekkürler. Bu kadar motive edici bir topluluk içerisinde faydalı bir viki yazar olabilmek için uğraşacağım. Emre YILMAZ (mesaj) 23.58, 15 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
Teveccühünüz için esas ben teşekkür ederim @Delirehberi :) Dediğim gibi, herhangi bir takıldığınız noktada mesaj atmaktan çekinmeyin, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.03, 16 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Çeviri yapılan maddenin başlığının çevrilmemesi[kaynağı değiştir]

Selamlar, Efendim ben bir sayfa cevireyim dedim ve https://tr.wikipedia.org/wiki/Rick_and_Morty_(season_4) sayfasini kismen cevirip yayinladiktan sonra basligi cevirmeyi unuttugumu fark ettim. Maddeyi de tasiyamiyorum. Musait oldugunuz bir zamanda ilgilenirseniz sevinirim. -- Tymnt410 (mesaj) 00.01, 16 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

@Gogolplex arkadaşımız ben yetişemeden halletmiş bile @Tymnt410 :) Bir hoş geldiniz de ben diyeyim fırsat bulmuşken, yeni yüzler görmek çok mutluluk verici, katkılarınızın devamını dilerim. Herhangi bir sorunuzda mesaj atmaktan çekinmeyiniz, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.04, 16 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
Hoş bulduk :) Aslinda hesabim eski ama engel yuzunden uzak kaldim katkida bulunmaktan. Cok tesekkur ederim. Sizlere de kolayliklar gelsin -- Tymnt410 (mesaj) 12.44, 20 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Sizi buralarda tekrardan görmek çok güzel! Çok uzun zaman oldu, sanırım benim engel kaldırıldıktan sonra da denk gelmedik. Nasılsınız? Her şey yolundadır umarım. Umuyorum ki kalmaya niyetlisinizdir :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01.30, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun. Siz de iyisinizdir umarım. Ben sizin engellendiğinizi ya da ne oldu onu da bilmiyorum.. :) Vikipedi'de etkin olmamdan cidden oldukça zaman geçmiş... Hiçbir şeyden haberim yok. Eski bir yüz görmekte çok iyi oldu. Eskiden olduğu gibi işbirliği ile yeni maddeler, içerikler yeniden oluştururuz umarım. Eskisi kadar olur mu bilmiyorum ama olabildiğince buralarda olmaya çabalayacağım. Kendinize iyi bakın. :) --MSileti 02.27, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Selam![kaynağı değiştir]

Selamlar Seksen iki yüz kırk beş. Vaktin olduğunda VP:SMA ve VP:KMA oylamalarinda fikirlerini belirtip, bir de SMA sorumlusu adayı olabilir misin :) Ben göreve devam ediyorum ama iki işi olsak daha iyi olur. Benim adahylıklarımı en kapatırsın. Hzır dükkanı açtık, bol bol SM/KM çıkartırız. --Khutuckmsj 02.36, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Selam @Khutuck. Nazik mesaj için teşekkürler, ama şu anda sanırım ek bir sorumluluk üstlenebilecek durumda değilim :) Önce bir VikiLefkoşa işini mamur etmem lazım... Çalışmalarını görüyorum ara sıra ama, eline sağlık. Çok fasariya geliyor bana bu değerlendirmeler, bizde basitleştirmek gerekir diye düşündüğümü birkaç yerde belirttim ama üstüne de düşmedim. Yine de fırsat buldukça birkaç tane olsun aradan çıkarmak isterim. Ben tek SİS'ken şöyle bir yöntem kullanmıştım kendi adaylıklarım için, çok kasıntı gelir dersen haksızsın da diyemem :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02.44, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
Benim de kendi adaylıklarım için planım aynı, ikinci SİS daha iyi olur tabii. Oylarını ve görüşlerini bekliyorum! Eldeki adaylıklar arasında 2 senesi dolan var galiba. --Khutuckmsj 02.46, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Hayali hanedan[kaynağı değiştir]

Gene ben! Buraya dikkat, aman diyeyim, hayali hanedan uydurmuş :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 03.14, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Tertemiz yedim valla! İyi ki söyledin, siliyorum. --Khutuckmsj 04.01, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
24 saat engel de verdim, her şeyi sildim. Teşekkürler. --Khutuckmsj 04.06, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Eşşeğin aklına düşen karpuz kabuğu[kaynağı değiştir]

Selamlar, bu köy çeşmesindeki son bot meselesi aklımda hemen bir kıvılcım yaktı, designated bot operatörü olarak hemen bir rahatsız etmek istedim :) Şimdi benim esasen elle oluşturmak istediğim 100'ü aşkın sayıda kafadan kayda değer Kıbrıslı Türk milletvekili maddesi var. Bu arkadaşların hepsinin meclis sitesinde standart biyografileri var. Aynı zamanda bundan kara büyü yoluyla çabucak data extract yapıp veri tabanı oluşturabilecek, bu işe ilgi duyacağını düşündüğüm bir arkadaşım da var. Hatta başka veri tabanı çalışmaları, gazete sitelerinden crawl yapıp veri çıkarma gibi düşünceleri falan da var bu arkadaşın ama şu an oraya girmeyelim. Dört-beş cümlelik madde oluşturacak bir veri tabanını anahtar teslim şekilde servis edersek, olabilir mi dersin? Tabii politika gereği topluluktan bütün onayların alınacağı bir süreç dahilinde... Hatta bunu yaparsak ileride İngiliz'in Avam Kamarası gibi daha büyük projeler için bir test run da teşkil edebilir şekil 1a. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.36, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Tablo şeklinde datayı ve bir örnek maddeyi Excel, CSV, XML, JSON, SQL, NoSQL, TXT, PowerPoint, iadeli taahhütlü mektup, duman sinyali, motokurye, mektup roketi, astral seyahat, telepati, beyin nakli vb. bir yolla bana ulaştırdığın sürece ben gerisini hallederim; dilersen botla maddeleri açar dilersen sana 100 ayrı TXT dosyası olarak yollarım. --Khutuckmsj 15.46, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
Oo süper, tamam o zaman, bir gece ansızın gelebilirim :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.51, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
Bu arada emin ol şu an düşündüğünden en az üç kat daha zor iş, ona göre vakit ayır :) --Khutuckmsj 15.52, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Bir gece ansızın[kaynağı değiştir]

Dipkarpaz'ın eşşeklerini ben de çok severim. (Yukarıdaki başlığı kendime ping gibi aldım. :) Ayşegül Baybars için PT:WP'de, diğer iki hanım politikacı için CA:WP'de madde açmıştım. Biz biraz yavaş gidiyoruz bu hususlarda... E4024 (mesaj) 16.00, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Siyasetten usandığım içindir @E4024, o yüzden de otomasyona bağlamak istiyorum :) Memleketin siyasetçisinden bahseden çok ama sanatçısından, bilim insanından bahseden o kadar yok maalesef. 2020 seçimleri için bir çalışma düşüncem var gerçi ama biyografi yazarken siyaset dışı konulara odaklanıyorum bu sıralar, örnek 1, örnek 2, bunlarla ilgili de çeviri yardımı elbette çok makbule geçer. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17.14, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

"Bilgi yoktur"[kaynağı değiştir]

Merhaba, köy maddeleri için elinize sağlık. Yalnız "Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur." gibi ifadeler ansiklopedik özellik taşımadığı gibi maalesef yıllar içerisinde köy maddelerinde her türlü deneme amaçlı değişikliği, ansiklopedik olmayan eklentileri vs. teşvik etmiş ve çok sorun çıkarmış ifadelerdir. Boş bölümleri barındırmamak en doğrusu. Yeni açacağınız maddelerde bunu dikkate almanızı rica edeceğim, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.18, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Selamlar, bilgilendirme için teşekkürler. Bu sürece başlamadan önce gezdiğim birkaç köy maddesinde bu şekilde görünce uygulamaya geçmiştim. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olurum.DieFohlen (mesaj) 16.55, 21 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Belki de vardır[kaynağı değiştir]

Selam. Napansınız? 27-28 Ocak 1958 olayları konusunda VP sisteminde, herhangi bir dilde madde, metin, kaynakça, imge vb var mıdır? Teşekkürler. E4024 (mesaj) 13.43, 27 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Ah, bu arada bir yerde tartışmanızı gördüm. Bence "kafadan kaydadeğer" olan Rasattape. Yabancı dillerde de "kitap" araştırmasında bolca çıkar. Tepenin maddesini yapın, lütfen. Coğrafi bir unsur, ilke olarak KD zaten. Kaynak da bol. İçinde "günümüzde Anıttepe olarak anıldığı" ve gerek bir mahalleye gerekse mahalle sınırlarından öteye bir semte adını verdiği belirtilebilir. Benim adım Hıdır, fikrim budur. E4024 (mesaj) 13.55, 27 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
Selamlar @E4024, eyidir siz naparsınız? :) İngilizce birkaç kaynaksız paragraf var sanıyorum. Onun dışında "nümayişlere" dair herhangi bir bilgi olduğunu sanmıyorum. 1955-60 dönemi Kıbrıs Türk faaliyetleri genel olarak zayıf olduğumuz bir konu aslında. Rum faaliyetleri hakkında da çok daha iyi değildi ama yakın zamanda en:EOKA geliştirildi. Katkıda bulunmak istiyorsanız kaynak toparlamaktan memnuniyet duyarım. Elimde an itibarıyla birtakım basılı kaynaklar da var. Anıttepe konusunda, benim değindiğim Kıbrıs'ta Dr. Küçük'ün gömülü bulunduğu Anıttepe'ydi. Rasattepe'yle ilgili bilgim olmadığı için fikre de sahip değilim :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18.08, 27 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Selamlar değerli Ravages. İzleme listemdeki bir maddeden dolayı bugün ilgimi çeken bir nokta oldu ve haddim olmayarak bugün yaptığınız birkaç sürüm kontrolüne göz attım. Yoğun çalışmanız için elinize sağlık demek istedim öncelikle. Bu kapsamda eklemeleri reddettiğiniz birkaç maddeye bakma şansım oldu. Reddettiğiniz değişikliklerin içerisinde net bir şekilde yararlı bilgi eklemesi içeren değişiklikler gördüm, misal bu, ki bu sayfada kullanıcı İngilizceden çeviri yaptığını da söylemiş. Veya bu ki biçem kurallarına da son derece uygun bir ek, maddenin kalanı da kaynaksız ve kitapların varlığını hemen Google'dan bakıp görmek mümkün. Malumunuz sürüm kontrolü sayfası onaylama konusunda "Maddedeki bilgilerin doğruluğu burada etken bir faktör değildir." diyor. Bu sadece vandalizme karşı daha etkin mücadele için getirilmiş bir uygulama olduğundan bu gibi değişikliklerde VP:İNOV çerçevesinde hızlıca onaylanabilir diye düşünmekteyim. Aksi takdirde bu içeriği eklemek için uğraşan ve kaynaklandırmayla ilgili uygulamalarımıza hakim olmayan bir yeni kullanıcı yerine kendimi koyduğumda... Ama asıl size yazmamın sebebi şu: Geçmişte bu meseleyi birkaç arkadaşla konuştuğumda bu gibi eklemelerde bazen sıkıntı çıktığında devriyelere "Siz neden onayladınız?" gibi sorular sorulduğu söylenmişti dediler. Bu noktada, vandalizm olmadığı belli olsa da bu gibi noktalarda reddetmeye yönelik sizi yönlendiren bir topluluk ortamı var mı, nasıl düşünüyorsunuz merak etmiştim. Zira varsa konuyu köy çeşmesinde (asla sizin değişiklikleriniz üzerinden değil, genel olarak) dile getirip bu konuda bir hareketlenme ve daha fazla tolerans oluşturmak isterim :) Umarım bu naçizane mesajımı yanlış anlamazsınız, tekrardan emeğinize sağlık, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02.21, 30 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

  • Merhaba Seksen iki yüz kırk beş. Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim. Değişikliklerime bakmanızda hiçbir sorun yok. Aksine, eğer bir hata yapmışsam bunun bana bildirilmesinden memnuniyet duyarım. Baktığınız ve geri aldığınız değişikliklerimi tekrar inceledim. Kullanıcıların Vikipedi'ye katkıda bulunma isteği olması ve bunun için değişiklikler yapma çabası içinde olmaları beni her ne kadar sevindirse de, Vikipedi'nin malûm politikalarını da göz önünde bulundurarak hareket etmek durumundayız. Bu yüzden de nasıl vandalizmi, deneme amaçlı değişiklikleri vs. geri alıyorsak, kaynaksız olarak verilen bilgilere de aynı mantıkla yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Örnek vermem gerekirse, Bayağı levrek maddesinde kullanıcı tarafından eklenip benim reddettiğim, sizin de geri alarak kabul ettiğiniz değişikliğin içeriğinde bu türün isimlendirilmesi, yaşam alanları ile ilgili bilgiler verilmiş fakat herhangi bir kaynak bilgisi yok. Bu bilginin doğru olup olmadığı biraz araştırma yapılarak tespit edilebilir. Doğru olması hâlinde herhangi bir sorunla karşılaşılmaz elbette. Fakat o bilgi yanlışsa, bu sefer bu değişiklikleri inceleyen birisi "Bu kullanıcı neye dayanarak bu bilgiyi kabul etmiş?" diye sorabilir. O yüzden de mümkün mertebe kaynaksız olarak verilen bilgileri iyi niyetle eklenmiş olsa bile reddetmeyi tercih ediyorum.
Açıkçası toplulukla bu konuda pek fazla iletişim hâlinde değilim. Bu yüzden diğer devriyelerin sürüm kontrolü sırasındaki yaklaşımları hakkında fazla bilgim yok. Fakat benim şahsi yaklaşımım, politikalara aykırı olarak yorumlanabilecek değişiklikleri reddetmek gerektiği yönünde. Bunun yeni kullanıcılar için pek de hoş olmayan bir durum oluşturduğunu kabul etmekle birlikte, Vikipedi'nin dürüst, tarafsız ve güvenilir bir bilgi kaynağı olabilmesi için okuyucuya sunulan maddenin de içeriğinden bir nebze olsun emin olabilmek istiyorum. Bu nedenle emin olmadığım değişiklikleri reddetme yoluna gidiyorum. Geçmişte de bu tip iyi niyet varsayarak kabul ettiğim bazı değişikliklerde hata olduğunda, kullanıcılardan uyarı mesajı ya da değişikliğimin geri alındığına dair bildirimler aldım.
Bu konuyla ilgili belirttiğiniz gibi bir beyin fırtınası topluluk huzurunda yapılabilir. Şahsen ben de burada fikrimi belirtmeyi ve topluluk olarak üzerinde uzlaşılacak yönde hareket etmeyi isterim. Bilgilendirmeniz için bir kez daha teşekkür ederim. İyi çalışmalar. – ravages | mesaj 09.51, 30 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
kulak misafiri oldum. izninizle.. @Ravages "O yüzden de mümkün mertebe kaynaksız olarak verilen bilgileri iyi niyetle eklenmiş olsa bile reddetmeyi tercih ediyorum." eğer böyle yapıyorsanız sürüm kontrolünü yanlış anlıyor ve yanlış uyguluyorsunuz demektir. bu bir tercih sorunu değil. eğer içeriği kontrol edemiyorsanız, bırakırsınız bir başka kullanıcı kontrol eder. reddedemezsiniz, reddetmemelisiniz. mesele sizin 'şahsi görüşünüz' ya da emin olmanız değil. lütfen emin olduğunuz konuları onaylayın, emin olmadıklarınızı bırakın. kolay gelsin. --kibele 15.45, 31 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje:Tıp[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş. Vikipedi'ye tıp alanında sağladığınız katkılar için öncellikle tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Vikiproje:Tıp'ı canlandırmaya ne dersiniz, herhangi bir fikriniz var mı neler yapılabileceğine dair? Ben ilgili kullanıcılara davetiye göndermeyi planlıyorum, belki iş birliği projesi yeniden başlatılabilir?--Gogolplex (mesaj) 17.04, 2 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Gogolplex, mesajınız için çok teşekkür ederim. Ben de sizi katkılarınızdan dolayı tebrik etmek isterim, içimden geçtiği kadar katkı sağlayabildiğimi söyleyemem asla, katkılarınızı gördükçe seviniyorum ve kendimden de biraz utanıyorum açıkçası. Bu arada sizin de benim gibi tıp öğrencisi olduğunuzu görüyorum, isterseniz Almanların tabiriyle "duzen" yapabiliriz :) Canlandırmak çok iyi fikir olur, hem bana da motivasyon sağlayacak bir çerçeve verir diye umuyorum. Madde sınıflandırma gibi bürokratik kısımlarını pek kullanışlı bulmuyorum vikiprojelerin, bunun yerine öncelik alanları belirleyebilir ve önerdiğiniz gibi iş birliği projeleri üzerine çalışabiliriz. Ayrıca yeni madde yaratımının ötesinde zamanında yazılmış ve güncelleme veya kaynaklandırma isteyen çok sayıda tıp maddesi var, onların da planlayarak üzerine gidebiliriz (mesela akciğer kanseri maddesini iki yıl kadar önce güncellemeye çalışmıştım ama yeterli değildi, ki iki yılda da o kısımlar geride kaldı tabii), düzenli güncelleme isteyen ve çok trafik alan maddeleri listeleyip düzenli olarak kontrollerini gerçekleştirebiliriz. Onun dışında engelden önce şu kullanıcıyla temas hâlindeydim. İngilizce vikide temel maddeler için sistematik olarak oluşturdukları güncel ve kaynaklı içerikleri biz de sistemli bir şekilde nasıl Türkçe vikiye kazandırabiliriz düşüncesi içerisindeydik. Engel gelince kesildi temaslar maalesef. O temasları proje dâhilinde yeniden kurarak çok daha sağlıklı bir şekilde hayata geçmesini sağlayabiliriz. Umarım katılacak başka kullanıcılar da olur. Şimdilik aklıma gelen bunlar :) Bu önümüzdeki hafta çok yoğun olacağımı ön görüyorum, sonrasında belki daha fazla ilgilenebilirim ben de. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.00, 2 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Siz de mi tıp öğrencisisiniz? Ben sizi mezun olmuş biri sanıyordum, Vikipedi'nin demografik yapısı hakkında gerçekten de yanılıyorum sürekli. Bir de sanırım Kıbrıslısınız o da adeta "icing on the cake" olmuş :D Ben daha 2. sömestri yeni bitirdim anatomi ve nöroanatomi alıyordum bu sene, konular geldikçe maddeleri CT ile açıyordum az tekrar da oluyordu şahsen.
James Heilman'a daha önce rastgelmiştim, sanırım kendisi tıbbi konularda en çok katkı yapan vikipedistler listesi içerisinde başı çekiyordu. Madde sınıflandırma benim içinde sıkıcı bir iş, maddelerin geliştirilmesi, kaynak eklenmesi vs'yi çok daha önemli ve tatmin edici buluyorum. Çok temel veya fazla trafik çeken maddelerin taslak seviyesinde bulunması da gerçekten çok üzücü, daha 3-4 gün önce y. 20.000 görüntülenmeyle Vikipedi'nin en çok okunmuş maddesi olan Koronavirüs 3 satırdan oluşuyordu.
Bahsettiğiniz bu "İngilizce vikide temel maddeler için sistematik olarak oluşturdukları güncel ve kaynaklı içeriklerin" bir listesi var mı elinizde? İşbirliği projelerinin bir kısmını bunun etrafında şekillendirebiliriz--Gogolplex (mesaj) 14.56, 3 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
@Gogolplex: Yok, maalesef daha bitirmeye var :D Ama ele vermediğim için çok sevindim hahaha, bunun iyiye işaret olduğunu düşünmek istiyorum...
O zaman madde sınıflandırmasını ihmal etme konusunda anlaştık :)
Evet evet, kesinlikle bir şey yapmak lazım temel veya trafik çeken maddelerle ilgili. Şu an klinik konulara da daha fazla ağırlık vermek istediğimden iyi geldi aslında bu teklif. Yani açıkçası temel konularda o denli eksikliğimiz var ki insan nereden başlayacağını bilemiyor (ki benim buna uzun süre verdiğim cevap hiç başlamamaktı...). İmmünolojide epitop maddesi yoktu falan. İkimiz de o anki akademik ilgi alanlarını da düşünerek çalışmak istediğimize göre, buna yer bırakıp çalışmaların bir kısmını öncelikli alanlara kanalize etmeyi düşünebiliriz, onun için de mesela 7-8 maddelik odak kümeler belirleriz belki, süreli İBP'lerden daha verimli olabilir gibi. Bunun gibi bir "eklenen ve geliştirilen maddeler arşivi" proje ortamlarında motive ediyor beni, sen nasıl görürsün bilmem. Hem bir etkinlik özeti niteliği görürse katılımcı çekmek için yararlı olabilir.
İçerik listesi bu. 2017'de peşine düştüğümde daha günceldi maddeler, tabii şimdi 2014'te yazılanlar altı yıllık olmuş ama yine de temel konular olduğundan çok sıkıntı olacağını sanmam. Tekrar etkinleştirmek istiyorlar galiba, ne durumdalar bilemem. Daha önce profesyonel çevirmenlerle de çalışmışlardı Chagas hastalığı maddesinde olduğu gibi, tekrar olur mu diye sorgulamıştım ama hele de aradan geçen zaman ve oradaki projenin zayıflamasıyla emin değilim.
--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01.53, 5 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Bu arada Safra kesesi maddesini gördüm. Harika gözüküyor, hele görseller falan. Kaliteli yapana kadar seçkin yaparız :) Okuyup incelemek, eksiklerini tamamlayıp eklemeye ihtiyacı varsa halletmek isterim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02.12, 5 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Gibberish[kaynağı değiştir]

Benim SAS'a götürmeden sildirmeyi başaramadığım bazı robot ürünlerinde, size saçma geldiğini anladığım "Çikolata, Norveçli olan her şeyin özü olarak ulusal romantik dernekler oluşturmak için sürekli olarak pazarlanmaktadır" -muhtemelen- benim, "iyi cümle" olarak dikkatimi çekerdi... Hekimseniz umarım uzmanlığınız gastroenterolojidir. (Bedava danışmak için. :) Bugün ülserim bir azdı anlatamam. (Bkz. Tartışma:Koz helva, orada da değinmişim zamanında bu sorunuma.) Not: Bu size yazmakta iken iptal ettiğim "uzuuuuuun konuşma" değil; kısa bir fiskos. Bye. E4024 (mesaj) 03.22, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Yoook öyle Vikipedi üstünden tıbbi danışma olmaz :) Acil şifalar efendim, bir görünmeniz salık verilir... Ayrıca "Çikolata Norveçli her şeyin özüdür!" sloganıyla yola çıkan ulusal Norveçli romantik derneklerini tasavvur etmek beni gece gece çok mutlu etti. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 03.39, 9 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
2. Garson: "Gerekiyorsa balıkları, etleri, kümes hayvanlarını keser, parçalar. Yorulmaksızın masaların arasında dolaşır." :) E4024 (mesaj) 01.44, 26 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Bana getirmeden silinmeleri için de etiketlerseniz daha etkili çalışmış oluruz @E4024, ama bunun gibi komik olanlara hayır demem :) Garson makine çevirisi gibi durmuyor bu arada, sadece bizim bildiğimiz garsondan ziyade bir süper-garson anlatılmış gibi... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.10, 26 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Beyaz Rusya bayrağı maddeleri[kaynağı değiştir]

İlgilenirsen şuradaki kırmızı bağlantılı maddelerden açabilirsen ve işbirliği açısından bana biraz yardımcı olabilirsen çok sevinirim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 18.01, 12 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Teşekkür[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Mesajınız ve Akran baskısı maddesiyle ilgili dikkatiniz için teşekkür ederim. Otomatik çeviriden sonra mutlaka baştan sona inceleyip yanlışları düzeltiyorum, ama sanırım bu sefer değişiklikler kaydedilmeden yayımlamışım, ilgileneceğim. İyi çalışmalar, Ozkarabasak (mesaj) 14.40, 16 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Seçkin fikirleri[kaynağı değiştir]

Selam. SİS teklifine hayır dedim ama proceler ve fikirlerle başına ağrıtmayacağım demek değil bu :) Seçkin listelerin de anasayfada standart olarak yer alması hakkında ne düşünüyorsun? Bir ara yokluktan çıkıyorlardı diye hatırlıyorum ama durdu bu uygulama. Bence iyi bir teşvik olabilir.

Kaliteli maddeler için de anasayfa odaklı bir teşvik düşünmek lazım bence. Belki bazı portallerde olduğu gibi sayfa açıldığında rastgele bir kaliteli maddenin çıkması?

Bundan tam üç yıl önce SİS iken şöyle bir şey yumurtlamıştım. Şu an farklı düşünüyorum ama kaliteli madde sürecinin seçkinlikle pratikte aynı olup, herhangi bir özel karşılık görmemesi bence bir sıkıntı. Ya süreci basitleştirmeliyiz, ya ödülü güçlendirmeliyiz diye düşünüyorum. "Why not both" da olabilir tabii.

Bir de seçkin madde adaylıklarına baktığımda, hem en.wiki'de hem de burada çok spesifik konuların yazımını teşvik ediyor gibi geliyor bana. İnsanların okuyacağı maddelerin gelişmesi için bir proje olarak başlamışken, insanların okuduğu maddelerle Vikipedistlerin yazdıkları arasında bir bağdaşmazlık yaratabilecek noktaya geldiğini gözlemliyorum. Tabii kimse Vince Kasırgası yazmasın, herkes Almanya yazsın değil demek istediğim. Ama niş konular gibi ana konuların da yazılmasını teşvik edecek, seçkin değilse de kaliteli madde sistemi olmalı diye düşünüyorum. Nasıl olabileceği konusunda yukarıdakilerle bağlantı düşüncelerim var ama bu gözlemim hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum.

Senin aklında bir şeyler var mı? Biraz düşünüp, tartışıp, fikir olgunlaştırıp toplulukla paylaşmak iyi olabilir diye düşünüyorum.

--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01.48, 22 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Selam @Seksen iki yüz kırk beş, bol fikir iyidir :) Ben de mevcut KM/SM sürecinden ve yazma hızımızdan pek memnun değilim.
SM'lerde şu an yeterli teşvik (ana sayfada 1 hafta) var görünüyor. Süreç de fena değil, topluluk ortalamasında biraz mükemmeliyetçiyiz ama SM'ler için doğru bir yaklaşım. Bu ara seçilen SM'ler 1 ay içerisinde ana sayfaya çıkıyor. Keşke haftada 1 SM ortalamasına ulaşsak :)
Genel SM/KM/SL yazımı için aklımda kitap ödüllü yarışma var, sosyal medya hesaplarından KM/SM'leri duyurmak var, sitenotice kullanarak KM/SM sürecine ilgi çekmek var. Daha pek acele etmiyorum, engel öncesindeki aktivite seviyemize ulaşmamıza 2-3 ay var diye düşünüyorum. Ortalık biraz daha şenlenince (ve bunları organize edecek gönüllü buldukça) projeleri hayata geçiririz. KM/SM yazmak yeni Vikipedistler için pek kolay iş değil maalesef. Belki süreci anlatan, KM/SM'nin nasıl olması gerektiğini açıklayan video, makale, sunum gibi bir şeyler hazırlayabiliriz.
SL'lerin ana sayfada yer almasına tamamen subjektif olarak çok sıcak bakmıyorum. SL'ler diğer listelere kıyasla güzel ama KM/SM'lere göre daha zayıflar. Günün Maddesi kısmında yer verebiliriz tabii. Son 2 ayda günün seçkin resmi ve günün maddesi kısımlarını botla daha önce ana sayfaya çıkan içeriklerden çekiyorum, günün maddelerini KM/SL'lerden yapmamak için bir sebep göremiyorum.
Kaliteli Madde sürecinde hem yazan, hem de inceleyen sayısı çok az. Ben ara ara gaza gelip 3-5 gemi yazıyorum. Kaliteli maddelerde kalite beklentimiz biraz fazla yüksek. Şu an oylama kapatmak için 4-5 destek bekliyorum ama ilerleyen zamanda ilgi artarsa tecrübeli 3 kişiden destek alması yeterli diye beklemeyi azaltıp, hızlıca kapatabiliriz.
Aslında aklımda şöyle bir checklist var, 3 tecrübeli kullanıcı bunlara onay verince kapatmak da bir fikir. Bunları alt başlık olarak her adaylığa şablon vb. şeklinde ekleyebiliriz mesela. Kabaca Vikipedi:Kaliteli madde nedir? sayfasının özeti:
- Yazı dili: YesY
- Biçimlendirme: N - İç bağlar eksik
- Kaynaklandırma: Uyarısimge Uyarı - Kaynaklarca "Haber kaynağı" vb. şablonlar olmalı
- TBA: YesY
- Kalıcılık: YesY
- Görseller: Uyarısimge Uyarı - Maddede görsel yok ama konu için gerek yok
Her kullanıcı (3 yeterli olabilir) Tamam + imza ile onayını verir, yeterli görürsek kapatırız. Ne dersin, bu fikri geliştirsek mi? --Khutuckmsj 02.46, 22 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Tekrardan selam @Khutuck, biraz daha düşündüm.
Şahsen ben SİS iken 4-5 destek beklemiyordum (aday olduğumda da beklemeyeceğimi net olarak ifade etmiştim). Süreç yeterince uzun olmuşsa iki, hatta nitelikli bir destekle birlikte (başka görüş yoksa) kapattığım olmuştur. Gerekçeli kapatıldığı sürece herhangi bir sorun olacağını sanmam.
Yakın geçmişteki şu iki tartışma topluluk olarak bu konularda vardığımız son noktayı gösterme açısından önemli sanırım: [4] [5]. @Hedda Gabler'in de bir önerisi olmuş, ben o zamanlar etkin değildim. Onun da düşüncelerini almak faydalı olur.
Sanırım KM için hem sürecin çok zor olduğu hem de teşvikin az olduğu noktasında uzlaştık. Önerilerini geliştirmeye kesinlikle açığım. SM sürecinin yeni kullanıcılar için her daim fazla zor olacağını ön görüyorum. Basitleştirilmiş bir KM süreci bu bakımdan iyi bir giriş adımı da olur, dediğin gibi eğitici materyallerle de bunu hedefleyip çeşitli kampanyalar da düzenleyebiliriz. Süreci dediğin gibi basitleştirme noktasında benim ilk aklıma takılan, "tecrübeli kullanıcı"nın nasıl tanımlanacağı.
Bu işin çözümü için benim tek aklıma yatan, senin de değindiğin, anasayfaya çıkan maddelerin yalnızca kaliteli maddeler ve seçkin listeler arasından seçilmesi sanırım. Böyle olunca hem anasayfada verdiğimiz içeriğin belli bir kalitede olduğunun garantisi olur (geçmişte Niagara Şelalesi gibi maddelerin çıkması sıkıntılar doğurmuştu) hem de gerçekten SL ve KM üretimi için bir teşvik olur. İnsanlar çalışmalarının anasayfaya çıkmasını isteyeceğinden, rahatlatılmış bir KM süreciyle beraber bu mecrayı canlandırır diye düşünüyorum. Hem böylece daha "önemli" konular için de emek sarf edilmesi teşvik edilir. Etkinin bu olacağından emin olmak için, İngilizce Vikipedi'deki did you know sürecinden esinlenebiliriz. Burada daha önce 5+ madden çıkmışsa, yeni bir madde aday gösterdiğinde "quid pro quo" şeklinde başka bir adaylığı değerlendirmek zorundasınız. Bizde de KM ve SL adaylıkları için benzer bir süreç ön görebiliriz.
Bu şekilde olmadan sadece bir basitleştirmeye gidersek ne kadar sürdürülebilir olur bilemiyorum. Tabii uzun vadede anasayfaya yeni içerik çıkma sorunu olacağı konusunda eleştiriler olabilir, ama 6 ay gibi bir süre için böyle bir süreci deneyebilir ve sonuçları izleyebiliriz diye düşünmekteyim.
Düşüncelerini bekliyorum.
--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.52, 24 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Açıkçası aklımdaki odak nokta topluluğun vaktini almadan süreci hızlandıracak ve madde yazımına teşvik edecek bir çözüm bulmak. Sistemi minimum değiştirerek en verimli hale nasıl getiririz diye düşünüyorum. Kapsamlı bir değişikliği çeşmede tartışacak kadar enerjim yok maalesef :( Ana sayfayı "sadece" KM/SL değil de bir KM/SL bir diğer madde gibi de yapabiliriz. Quid pro quo bizde işlemez yalnız, ondan eminim :)
KM/SL'leri ana sayfaya taşımadaki zorluk her biri için birer paragraf metin hazırlama gereksinimi. Ana sayfada çıkacak içerikleri bir şekilde hazırlayıp, maddenin altında "MADDEADI/Özet" gibi bir şekilde bir yere kaydedebilirsek günlere göre dağıtma işini botla kolayca hallederiz.
Yazılan KM/SM sayısını arttırma konusunda İBP'lerde şu ara pek hareketlilik göremiyorum, saat farkı sebebiyle de 2-3 kullanıcı organize edip "haydi şunu KM yapalım" işine de pek giremiyorum maalesef. 1-2 ay içerisinde hareketlilik artar umarım. İyi maddeler maalesef tecrübe gerektiriyor, yeni gelenlere az vakit tanırsak biraz daha hareketlenme olacağından umutluyum. Şurayı da komple unutmuşum, buradan da İBP ile KM/SM kolayca çıkar aslında.--Khutuckmsj 03.23, 25 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Selam benim şöyle bir çalışmam vardı ama ilgi görmemişti. Bunu yapabilirsek yıllar süren adaylıkların önüne de geçmiş oluruz: Kullanıcı:Hedda Gabler/Çalışma 2Hedda Gabler (mesaj) 07.12, 25 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Tamamdır @Khutuck, küçük de olsa adım adım bir şeyler yapmak en önemlisi. O zaman öneriyi formüle etme aşamasına geçelim. Hedda ve benim çalışmaları temel alarak yürüyebiliriz. Ayrıca bunların aldığı eleştirileri de düşünüp ona göre hazırlarız.
Sıkıntı birer paragraflık metin gereksinimi olsun :) Dediğin gibi her biri için hazır bir metin hazırlayıp bir taraflarda bırakmak ve bunun botlarca alınması mümkünse, sistematik olarak çalışır, bölüşür, olanlar için çıkarırız çabucak. İki maddenin birinin KM/SL olmasına "yetmez ama evet" diyorum. Ben hâlen KM/SL'leri diğer maddelerden ayıran bir nokta olması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde açıkçası benim için dahi bir maddeyi KMA göstermek anlam ifade etmiyor. Mesela KM ve SL'ler iki-üç gün üst üste anasayfada yer alabilir, geriye kalan maddeler sadece bir gün? Hem çıktıklarında da KM/SL olduğuna yönelik bir işaret de bir şekilde yer alabilir anasayfada. Belki "devamı" kısmının altında "bu madde kaliteli madde statüsündedir" gibi bir ibare.
--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.11, 25 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Günün maddesi kısmında @Sakhalinio'dan da bir görüş alalım. KM/SL'leri günün maddesi olarak eklemede bir manimiz var mıdır? Bot için ihtiyacım olan tek şey "Madde Adı - Resim - İçerik" kısımlarını ayrı ayrı belirten bir şey, Şablon:Günün maddeleri doldurmak için kullanacağım. Şimdi botla şu ana dek ana sayfaya çıkmış tüm KM'ler için listeyi bir çekiyorum, belki çoğu vardır. --Khutuckmsj 17.21, 25 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Data: İncelediğim 236 KM arasından 168 KM ana sayfaya çıkmamış, 68 KM çıkmış (Şablon:GM/2015-07-16'dan itibaren tümünü çektim). Full datayı Google Sheets'e aldım, eposta veya Telegram üzerinden paylaşabilirim. --Khutuckmsj 19.39, 25 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
selamlar arkadaşlar, @Khutuck, KM konusunda hiçbir sıkıntı yok. Bence kesinlikle GM yapılmalı. SL konusunda ana sayfada yayınlanabilecek kadar metin varsa bence onlarda GM yapılmalı ama bir anlatıcı metin yoksa, ana sayfada yer alacak br emtin yazılması gerekebilir. Selamlar, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 07.01, 28 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Tesekkurler Hakaretamiz (mesaj) 06.04, 24 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
İnce mesajınız için teşekkür ederim @Hakaretamiz ama bu yıldızı hak edecek ne yaptığımı göremedim :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.32, 24 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

KKTC kadın millî[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kadın millî futbol takımının geçmişi pek geriye gitmiyor, SM yapmak mümkün kısa sürede. Buna karşın yakın geçmişe dair veri bulmakta bile zorlanıyorum. Birkaç yerde temsil maçları oynadığını okudum (okul takımlarına karşı gibi) ama doğru düzgün kaynak bulamadım. Yardım etmeyi düşünür müsün? --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 02.01, 26 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Memnuniyetle @𐰇𐱅𐰚𐰤. Kaynak toparlayıp tartışma sayfasına bırakırsam uygun olur mu? Bir sen bir ben yazarsak üslup farklılıkları olmasın. Resim nasıl bulunabilir, o konuda da kafa patlatayım. Birkaç gün offline olacağım ama olmadı sonrasında toparlamak isterim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.13, 26 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Olur tabii. Nasıl uygun görüyorsan ona ayak uydururum. Çok teşekkürler 🙌 --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 17.32, 26 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Netkent[kaynağı değiştir]

İyi Vikiler, Netkent Üniversitesi adında açtığınız başlıkta iki farklı noktada sizi bilgilendirmek isterim.Metinde geçen "Bununla beraber YÖDAK tarafından verilen eğitime başlama izninde, üniversitenin uzaktan eğitim vereceğine ilişkin herhangi bir ifade yer almadı." cümlesinin düzeltilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Linkleri incelediğinizde ('https://netkent.edu.tr/acma-on-izni-bilgilendirme-yazisi','https://netkent.edu.tr/uzaktan-egitim-bilgilendirme-yazisi') üniversitenin izinlerini bu yönde aldığı açıkça görülmektedir. Ayrıca YÖK denkliği yoktur gibi bir ibarenin yanlış olduğu konusundayım. Üniversite YÖK'e göre Yurtdışı Üniversitesi statüsünde olması nedeniyle YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI TANIMA VE DENKLİK YÖNETMELİĞİ'ne tabidir ve denkliğe uygun hazırlanan programlardan mezun öğrenciler bireysel olarak denklik başvurusu yapma hakkına sahiptir. Ek olarak linkte de (https://www.brtk.net/netkent-akdeniz-arastirma-ve-bilim-universitesi-guz-donemi-final-sinavlari-yapildi/) görüldüğü gibi üniversite ders ve sınavlarına sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.Bu bilgiler doğrultusunda düzenleme yapmanızı rica edeceğim. Glaucouss (mesaj) 20.23, 27 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Glaucouss. Şeffaflık açısından öncelikle Vikipedi dışında bir platformdan bana ulaştığınızı, bunun değerlendirilmesinin ancak Vikipedi üzerinden ulaşmanız hâlinde yapılabileceğini açıklayarak sizi buraya yönlendirdiğimi, madde içeriğiyle ilgili tek iletişimin ise burada gerçekleştiğini belirtmeliyim. Verdiğiniz kaynaklar için teşekkür ederim. İncelediğimde tarafsız bakış açısı politikamız doğrultusunda süreçteki iki tarafın ifadelerinin de maddede yer alması gerektiğine kanaat getirdim ve bu doğrultuda düzenleme yaptım. YÖK denkliği konusunda görüş veren YÖDAK başkanı olduğu için, bu gözardı edilebilir bir ifade değil. Bununla beraber konuyla ilgili bahsettiğiniz noktanın ve Netkent'in pozisyonunun da yer almasının doğru olacağını düşündüm. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.52, 27 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Vikili günler.. yine ben :) YÖDAK Başkanının vermiş olduğu beyanı eklemişsiniz fakat YÖDAK Başkanının beyanı kendi kişisel düşüncesi. Kaldı ki YÖDAK Başkanı YÖK adına konuşuyor, YÖK dediğimiz kurum Türkiye'de bulunuyor KKTC içerisinde değil. Bu içeriğin silinmesinin doğru olacağı düşüncesindeyim çünkü hem kişisel bir beyan hem de yetki alanı dışında söylenmiş bir cümle sonuçta. Ayrıca 3. paragrafın başında "YÖDAK tarafından üniversite eğitimi vermeye yeterli olmadığı belirlenen kurumun" diye belirtmişsiniz bu yazıya referans gösterebilirseniz sevinirim. Oysaki YÖDAK başkanının beyanında "2010 yılında üniversite açma ön izni verilmeden öğretime başlama izni verildiğini" belirtmiş( http://www.yeniduzen.com/netkente-yodak-freni-109996h.htm). Buna karşılık da "Netkent" üniversite açma ön iznini sitesinde yayınlamıştır(https://netkent.edu.tr/universite-acma-on-izin-belgesi). Ayrıca dönemin Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'un irade beyanında(şahadetname) MEB tarafından da iznin alındığı bulunmaktadır.(https://netkent.edu.tr/acma-on-izni-bilgilendirme-yazisi). Bir de eski Yödak Başkanının irade beyanını(şahadetname) mektup olarak belirtmişsiniz, farklı bir anlam katıyor mektup dendiğinde bilgilerinize. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Beyin de ilk öğrenci olduğu hususu bence çok önemli bir detay diye düşünüyorum katkı yapmak isterseniz. :) ( https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/vahap-munyar/1-nolu-ogrencileri-rauf-denktas-oldu-40965506) Glaucouss (mesaj) 12.57, 5 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Glaucouss, mesajınız için teşekkür ederim. Ben ilgili cümlede YÖDAK başkanının YÖK adına konuştuğu veya yetki alanı dışında otorite olduğu gibi bir ima bulunduğunu düşünmekteyim. Aksine bu dediklerinizin zaten oradaki ifadelerden bariz olduğunu düşünmekteyim, çünkü kendisi zaten YÖK adına, yetkisi dâhilinde konuşuyor olsaydı, Netkent'in bu konuda açıklama yapması ve bunun Vikipedi'de yer alması yersiz olurdu. Bununla birlikte, KKTC'de yükseköğrenimin denetlenmesinden sorumlu kurumun başındaki şahıs böyle bir açıklamada bulunuyorsa, bunun gözardı edilmesinin doğru olmayacağı kanaatindeyim. Sonuçta kendisi konuyla ilgili bir otoritedir. Konuyla ilgili Vikipedi politikasına Vikipedi:Tarafsız bakış açısı sayfasından erişebilirsiniz. Bununla birlikte Netkent'in de konuyla ilgili ifadeleri elbette gözardı edilemez. Ancak Sn. Büke açıklamasını geri çekmediği sürece maddede yer verilmemesinin doğru olmayacağı kanaatindeyim. Netkent tarafından aksi yönde söylenenlere de eşit derecede yer verileceği gibi, bağımsız bir kurum tarafından bu iddianın aksi gösterilmişse buna da maddede yer verebiliriz.
Yeterlilik olmadığı tespitiyle ilgili kaynak ikinci cümlenin sonunda yer almakta. Oradaki Kıbrıs Gazetesi kaynağından, Mehmet Hasgüler'in bu yöndeki tespite dair açıklamasınıa ulaşabilirsiniz. İfadeyi orayla daha fazla paralellik gösterecek şekilde düzenliyorum. Teamül olarak, iki cümle için aynı kaynaklar kullanılmışsa mükerrer olarak göstermemekteyiz. Ancak bunun hassas bir konu olduğu gerçeğinden hareketle ilgili cümlenin de sonuna kaynağı iliştiriyorum.
Mektup-şahadetname konusunda, Netkent sitesinde ilgili belge bir "bilgilendirme yazısı" olarak adlandırılmış. O adlandırmayı aynen buraya taşıyarak düzeltiyorum. Sitede bunun şahadetname olduğuyla ilgili bir bilgi göremedim. Bu çıkarımı bizim yapmamız doğru olmaz. Ama bu yönde bir kaynak varsa düzeltmeyi yapmak elbette isterim. ("Mektup" adlandırmasını kullanmam da başka bir kaynakta bu şekilde geçmesinden dolayıydı.)
Denktaş Bey'le ilgili husus ilginç bir noktaymış, ekleyeceğim.
Eğer bu noktalarda anlaşamayacağımız bir husus varsa mutlaka duymak isterim, üçüncü bir arkadaşa seslenerek bağımsız bir görüş alabiliriz.
--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.45, 6 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Ben.okucu kullanıcısının maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yeri geldiğinde seri silmeler konusunda kararlı tutumunuzu bildiğim için yazıyorum. Köy çeşmesinde yazdım ama pek ilgi görmedi. Ben.okucu kullanıcısının (ve de anonim kuklalarının) yıllar boyunca eklediği, saçmasapan cümlelerle dolu, bazen ilk cümleleri anlamlı gibi gelip gözden kaçan çok sayıda makine çevirisi madde var. Az evvel 15-20 tanesini daha etiketledim, kullanıcının açtığı maddelere baktığımda çoğunun silinmesi gerektiğini görebiliyorum. Tıp derecesi gibi saçmasapan yüzlerce madde var muhtemelen. Ben bu durumun güvenilirliğimiz ve saygınlığımız açısından ciddi bir sıkıntı olduğunu, ansiklopediye zarar verdiğini düşünüyorum. Yüzlerce maddeyi teker teker etiketleyecek enerjim olmadığı gibi benim etiketleyip başkasının silmesi çifte dikiş iş olacaktır. Bakmanız mümkün müdür? Değilse nasıl bir yol izleyebiliriz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.28, 26 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş. Biliyorsunuz bir Mirada olayı olmuştu. Listeler yapılıp silindi ve düzeltilebilecek maddeler istek üzerine geri getirildi. Belki aynı uygulama yapılabilir. Bunu bir de Mirada problemini yöneten @Vito Genovese'ye soralım, Ben.okucu için de benzer bir plan yapılabilir mi? --Vikiçizer (mesaj) 20.01, 29 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Uyarınıza istinâden[kaynağı değiştir]

Merhaba. Uyarınız için teşekkür ederim. Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı. Elbette kötü bir niyetimiz yoktu. Yazılı iletişim esnasında nüktemiz anlaşılmamış. Sözkonusu VP:YİB politikasını okudum. Oradaki hangi hususun ihlâl edildiğini anlayamamış olsam dahi, eleştirinizi samimiyetle algılıyorum. Politikayı tekrar okuyacağım. Kolay gelsin, güzel gitsin. İyi günler dilerim. Nedim Gâyet Bir (mesaj) 09.31, 4 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Sürüm kontrolüyle ilgili emekleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Son değişikliklerde rastladığım birkaç değişikliğinizi haddim olmayarak geri aldım. Bunun nedeni, sürüm kontrolünün yalnızca vandalizmle mücadele için var olan bir uygulama olmasıdır. Bariz vandalizm veya açıklamasız sayı değişikliği vs. gibi olmayan her türlü içerik eklentisini VP:İNOV da göz önünde bulundurarak kabul etmek, kategorik olarak reddetmeye göre daha doğrudur. Çıkardığınız bir paragrafın kaynaklı da olduğunu not düşmek isterim. Bu eleştirilerimi asla kişisel olarak algılamanızı istemiyorum, her daim karşılaşılan ve son derece yaygın anlaşılmalar bunlar, özellikle "nedensiz bilgi eklemesi" ve her Vikipedist'in doğal bir refleksi olan doğruluğunu garanti etme isteğinin doğal bir ürünü elbette ki bu. Emeklerinizi de son derece takdirle görüyorum. Yalnızca bu gibi reddetmeler devriye yetkisinin ve sürüm kontrolü uygulamasının doğru kullanımının dışına çıkmakta olduğundan mesaj atmak istedim. İyi çalışmalar, kolay gelsin efendim... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.51, 9 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Selamlar, Valhalla maddesinin tartışma sayfasında da belirttiğim gibi vandalizm ile ilgili bir not düşülmemesine rağmen geri alma notunuzda vandal değil demişsiniz, oraya anlam veremedim. Sizi de anlıyorum, küçük ufak tefek bilgiler için bile kaynak istemek aşırıya kaçmak gibi oluyor bazen. Diğer sürümler konusunda da sizinde belirttiğiniz gibi "nedensiz bilgi eklemesi" ve her Vikipedist'in doğal bir refleksi olan doğruluğunu garanti etme isteğinin doğal bir ürünü elbette ki bu. -- Estağfurullah neden kişisel algılayayım, sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 00.55, 9 Mart 2020 (UTC)Yanıtla
Orada da dile getirdim, bu gibi durumlarda genelde sürüm kontrolü uygulamasının olmadığını varsayıp "Sürüm kontrolü olmasaydı durup bunu geri alır mıydım?" diye soruyorum kendime. Bu uygulamayı neden getirdiğimizi, getirmeden önceki devriyeliği çok net hatırladığımdan bazen kendimi, benden daha da eski bir hizmetlimizin dediği gibi şömine başında masal anlatan dede gibi hissettiğim doğrudur :) Kaynaksız bilgi eklentileri mücadele etmemiz gereken bir husus değil. Sürüm kontrolünü kaynaksız ama vandalizm olmayan eklentilere karşı kullanmak da teknik olarak yetki aşımı. Buradaki önemli bir nokta, bunları ekleyen anonimlerin veya yeni arkadaşların geri alındığında çok darıldıkları ayrıca, emeklerinin değerini bir kenara koyarak. Genelde en iyi ihtimalle anlamlandıramıyorlar, en kötü ihtimalle Ekşi'ye falan gidip "o kadar yazdım da geri aldılar, çok bürokratik oralar, yazmayın Vikipedi'ye" deyip insanları da soğutuyorlar. PR önemli :) İyi çalışmalar efendim... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01.01, 9 Mart 2020 (UTC)Yanıtla
Güzel bir bakış açısı, takdir ettim :-) Sorun yok gece gece güzel muhabbet oldu benim açımdan. Sizlere de iyi çalışmalar dilerim, sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 01.03, 9 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Sovyet Kürtleri[kaynağı değiştir]

Selam. Sovyetler Birliği'nde Kürtler maddesine dair seçkin içerik için çalışma yapıyordum. Okuma ve veri girişi çalışmam tamamlandı, başka eklenecek kayda değer başka bir altbaşlık göremedim. Seçkin içerik için yeterli kapasiteye sahip mi sizce? Üçüncü göz olarak bakman bence iyi olur diye söyleyeyim dedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 15.50, 10 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Helma Dik[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu maddeyi kaybedişimiz içime dert olmuştu, açmayı planladıklarımı listelerken aklıma geldi yine. Sizin de aklınızda bulunsun diye yazıyorum, paslaşmak için :) Bir ara el atabiliriz umarım. Sevgiler. Kingbjelica (mesaj) 02.36, 13 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

@Kingbjelica, biraz vaktim olursa elbette el atmak isterim :) Kolaylıklar, güvende kalın... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.42, 20 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Translation request[kaynağı değiştir]

Hello.

Can you create the article az:Bakı şəhərindəki heykəllərin siyahısı in Turkish Wikipedia, just like the article Erivan'daki heykeller listesi?

Yours sincerely, Vakaduka (mesaj) 13.49, 30 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Hello. There is also an English version of this article en:List of statues in Baku. Can you send me a reply? Yours sincerely, Vakaduka (mesaj) 17.30, 31 Mart 2020 (UTC)Yanıtla
Hi @Vakaduka. I'm afraid I can't take this on at the moment. You may wish to try your luck with any of the participants of CEE Spring 2020 or otherwise our article requests directory. All the best. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.04, 31 Mart 2020 (UTC)Yanıtla

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

Selamlar. Mevcut durumda sana zırt pırt bağlantı veriyorum, şimdi fark ettim. Kolaylıklar dilerim, saygılarımı sunarım.--NanahuatlEfendim? 22.41, 1 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Sıkıntı değil @Nanahuatl, henüz esas cepheye gitme sırası bize gelmedi :) Teşekkür ederim, iyi ve güvende olduğunu umut ederek... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.36, 1 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Bende de yok sıkıntı :) İyi akşamlar, teşekkürler.--NanahuatlEfendim? 00.01, 2 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba, mesajınıza çok sevindim. Gerçekten vazgeçmiş ve bir daha da ansiklopediye girmeyeceğimi düşünür halde siteden çıkmıştım. Evet, yolladığınız linklerdeki yazılar inceleme yazıları olarak kayda değer kaynaklar. Daha çok son romanıyla ilgili inceleme yazıları mevcut ve ben de ekleyebilirim arşive bakıp. Fakat ilk romanı Kozanın Tereddütü ile ilgili incelemeler de olacak. Hemen arşive bakayım, ben ilk romanını baz aldım doktoramda çünkü bu roman "kadın sanatçılar" merkezlidir. Ancak çıkalı on bir yıl geçmiş ve o dönem online portallardan ziyade gazete ve dergilerde basılmıştır romanla ilgili haberler. Mesela romanda "özezer" diye bir kelime kullanmıştır yazar, "kendine zarar veren ve vermeyi seven demek" bunu ilk kez bir edebi eserde kullanan yazar olmuş ve dilimize kazandırmışsa da Radikal kitap ekinde yazılan haber, online kaynaklarda yer alamamıştır. Size buradan ulaşmaya devam mı edeyim? SultanSezgi (mesaj) 15.33, 9 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Tekrardan merhaba @SultanSezgi. Aramızda yeni olmanızdan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünmekteyim. Bu işlemleri gerçekleştiren hizmetliler ve @Chansey ile beraber yıllardır bu mecrada katkı sunmaktayım. Cinsiyetçilik gibi bir eğilimlerini hiç gözlemlemediğim gibi de hepsi kadın projelerine katkı sunmuş, gönüllü olarak ciddi katkı sağlayan insanlardır. Belli bir anlayışa ulaştığımıza göre, öyle bir nedenden değil, bu objektif kriterlere bakarak bu işlemi uyguladıklarını gösterebilmişimdir diye umuyorum. Bu noktada cinsiyetçilik ithamını çekip gönüllerini alırsanız sanırım doğrusu olabilir, sonuçta onlar da birer gönüllü ve onların da şevkinin kırılmasını istemeyiz, cinsiyetçilik çok ağır bir itham.
Bana buradan ulaşmaya devam edebilirsiniz. Tam da tahmin ettiğim gibi o zaman durum, bu olaylarda benim de tecrübem kaynakların çevrim dışı olduğu yönünde ekseriyetle. Dilerseniz Kullanıcı:SultanSezgi/Gözde Kurt sayfasında çalışmaya başlayabilirsiniz. Orada değindiğiniz kaynakları da uygun yerlere yerleştirerek eli yüzü düzgün bir madde oluşturup, sonrasında doygun hâle geldiğine ve kriterlere uygun olduğuna kanaat getirirsek maddeyi oluşturalım. Başka kadın yazarlar hakkında da dediğim gibi uzmanlığınıza ihtiyacı var bu mecranın ve faaliyet göstereceğinizi umuyorum, böylece madde yazımıyla ilgili aramızda yeni olanların (ilk geldiğimde ben de olmak üzere) gözünden kaçan hususların da üstesinden gelerek daha sağlıklı bir sürece vesile olmuş oluruz. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.35, 9 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Pardon, Gözde Kurt sayfası silinmeye aday gösterilmek üzere geri getirilmiş. İsabetli de olmuş, oraya bu kaynakları ekleyerek bahsettiğim süreci yürütürseniz, herkesin de ortak bir noktada buluşmasını sağlayabiliriz diye ummaktayım. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.38, 9 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Merhaba yeniden, gerçekten hakkaniyetli ve ilgili yaklaşmınıza teşekkür ederim. Cinsiyet ayrımcılığı konusunda aşırı hassas tutumumdan ötürü birilerini gücendirmişim zannediyorum; merak etmeyin, akşam üstüne doğru o arkadaşlara gerekli mesajı yazacağım. Kimsenin şevkini kırmak yahut kimseyi kırmak istemedim, sadece yaşadığım duruma kişilerin dikkatini çekebilmek adına, benim gözümden bakmalarını sağlamaya çalıştım. İnanın ki, yaşarken şaşkınlıklar geçirdiğimden, belki de dilimin sivrilmesine engel olamadım ama bana sayfanın defalarca silinmesi önce çok düşmanca geldi. Fakat şimdi sizi de okuyunca iyice anlıyorum ki arkadaşların tutumunun sebebi, yazarın online portallardaki bahsinin, daha doğrusu incelemelerinin bir nevi güme gitmiş olması. Çokça röportaj ve hatta videolu haberler var ama yazarın kendisine sorular soruluyor buralarda, TV röportajına bile denk geldim fakat sanırım bunları kaynak veremiyoruz? (Öğreniyorum yavaştan) Onlardan hariç, mesela KozanınTereddütü romanıyla ilgili haberlerin hepsi ya uçmuş (2009) ya da Radikal, Cumhuriyet, Milliyet kitap eklerinde basılan geniş haberler malesef hiçbir zaman online'a aktarılmamış. Kitabın baskısı da tükendiğinden, kitap sitelerinde sembolik rakamlarla gösterilen fiyat dışında kitapla ilgili bilgi de kalmamış. Ama son romanının epey haberi yapılmış onlline'da, benim en az incelediğim ve doktoramda yer vermediğim kitabı. Ben onlarca linkten eleyerek bunlara düşürdüm ve ekledim, inanın teknolojiyle aram sıfır diyebilirim, bu kadarını bile nasıl yaptım bilmiyorum, eski kaynakçaları silmeyi de beceremedim. Fotoğrafı çeken sanatçı Emre Kapçak, kendisinden birkaç kareyi telifiyle aldım. Ama fotoğrafın altına ismini iliştirmeyi de beceremedim. Hatalarım ve sürçü lisanlarım affola. Bu noktalarda siz gençlerden yine yardım alıyor olacağım. Size tekrar çok teşekkür ederim, ansiklopediye elimden gelen katkıları yapıyor olacağım edebiyat ve sinema alanında. Çok sevgiler. SultanSezgi
Evet gerekenleri dedikleriniz doğrultusunda yaptım, az öz biyografik bilgiyle ve becerebildiğim kadar, röportaj dışı kaynakları ekleyerek (şekilsel hatalar yapmış olabilirim) sayfayı son durumuna getirdim. Onayınıza bekler. :) Katkılarımın sonuncusu olmayacak. Ah, Cahnsey'in gönlünü alabilmişimdir umarım, epey uzunca bir cevap yazdım. Sevgiler saygılar, işlerinizde kolaylık dilerim. SultanSezgi (mesaj) 09.28, 10 Nisan 2020 (UTC) mesaj) 06.29, 10 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

[[Kategori:Merhaba tekrar, adaylık sayfasında bir sürü mesaj okudum, onları fark etmemiştim, hizmetliler yazara değil kitabına madde açılsın demiş, bunun gerekçesini sordum, çünkü anlamadım. Kitabı yazan yazar değil mi? Neden yazara açmak istemiyorsunuz ama kitaba açmak istiyorsunuz, diye detaylı şekilde yönelttim sorularımı ki iyice anlayayım. Mantık dengesi kurmaya çalıştığımda, ısrarla yazarın kendisini ansiklopedide istememek ama kitabına madde açılmasını doğru bulmak, hele ki benim gibi burada yeni olan birine, izah edilmesi gereken bir durumdur. Umarım bunu detaylı sormuş olmamın sakıncası yoktur. Eğer yapabiliyorsanı zbu izahı siz de yapabilirsiniz, çok sevinirim. Cinsiyetçilik ekseninden konuyu çıkardığımıza sevinmişken, yeni bir çıkmaza sürüklenmek istemiyorum. :) Çok sevgiler.]]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
Hakkaniyet, titizlik... Teşekkür ederim size... SultanSezgi (mesaj) 05.43, 11 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba, dünden bu yana tekrar girmek istemedim ansiklopediye, yeğenim sayfaya baktığını ve bazı değişiklikler gördüğünü, sayfanın zenginleştirildiğini söyledi. Doktora maceramda kendisi bana bir nevi asistanlık ediyor. Ben bunu yapan kişinin sizden başkası olmayacağını bildiğimden doğrudan size teşekküre geldim. Ben orada taraflı güvenilmez kaynak vermekle suçlandım oysa inanın o portallar edebiyat dünyasında tanınan bilinen yerler, hele ki sabit fikir, kalem kahve klavye ya da oraya koyduğum fakat unuttuğum siteler... Profesör beyin sitesi: Kolajart... Wikipedia'da beyefendiyi bulabilirsiniz diyorum, dememişim gibi cevap bile yazmıyorlar bu noktaya. Güvenilir mi diye sormaları dahi beni üzdü. Yazınıza emeğinize ve tarafsızlığınıza minnet! ve ben internette araştırma yapmayı iyi bilmediğimden yeğenim Berat'ın yardımızyla size şunu yolluyorum. youtu.be/cykmWddPSSs?t=1459 Neden yolluyorum? Kolajart prof. Ulaş Başar Gezgin'in dergisi ve kendisi akademik değer taşıyan bir analiz inceleme yapıp ta 2014 yılında Kurt'un Rus yazarların izinde gittiğini görmüş ve bunu yazmış. 2017'de yazar Rus yazarlara olan bağlılığından bahsediyor. Bunu eklemek ister misiniz? Yazardan bahsedilmiyor mu? Emin mi bu hizmetli kişiler bundan? Yazarı eserlerinden ısrarla ayırmaya çalışmaları benim için doktora tezimde geçmesi gereken bir olgu olarak dünden beri kafamın içinde dolaşıyor ve diyorum ki her işte bir hayır yahu, bir hayır! Edebiyatı peynir ekmek yapmış benim gibi emekçiler için bu macera yine de çok yıpratıcı oldu. kolajart.com/wp/2014/07/05/doc-dr-ulas-basar-gezgin-olu-cicekler-muzesinde-gezinti/ Bir de çokça yazar buldum ki ansiklopedide, kendi kişisel instagram sayfaları vs kaynakça verilmiş, çok yazık. Benim verdiğim kaynaklara güvenilmez diyorlardı? Buna da cevap istedim, fakat verdilerse bile okumadım, o yazışmalar beni çok üzdü. Düşünceli ve naif yaklaşımınız için teşekkür ederim, kucak dolusu sevgi ve bir o kadar da saygı yollarım. İyi haftasonları ve sağlıklı günler dilerim. Not: Bu arada Kurt halen Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevdedir. SultanSezgi (mesaj) 07.42, 12 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Önemli not: Yazarın eserlerini Türkçe'ye kazandırdığı Lemoney Snicket takma ismini kullanar yazar https://tr.wikipedia.org/wiki/Daniel_Handler aslında Danile Handler ve çocuk edebiyatında dünyanın en başta gelen isimlerinden. Bunuda belirtmekte yarar buldum. Tekrar sevgiler... SultanSezgi (mesaj) 09.35, 12 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @SultanSezgi. Mesajlarınıza dün cevap veremedim, kusuruma bakmayın. İnce sözleriniz ve yıldızınız için çok teşekkürler, ancak maddeyi geliştirmeyle ilgili teşekkürlerin doğru adresi ben değilim, @Kingbjelica arkadaşımız. Kendisi gerek edebiyat gerekse kadın konularında titiz ve detaylı çalışmaları olan bir kullanıcımız. Kullanıcı:Kingbjelica/Proje sayfasında eksiğimiz olan çokça kadın biyografisini biriktirmiş hatta, katkınızın dokunabileceğini umuyorum :)
İnanın ki o diğer sayfalar da silinmeye aday olma sürecine geldiğinde o gibi kaynaklar kabul edilmiyor. Emeğimiz yettiğince de zaten o gibi kaynaklardan çok daha akademik kaynaklara yönlendirmeye çalışıyoruz. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar sayfasında bu konudaki genel prensipler açıklanmış, oradaki objektif kriterlere göre yorumluyor arkadaşlar. Konularla yakından ilgili olmadığımızdan elbette ki söz konusu portallere de aşina değiliz, yazarlar da alanında uzman değil gibi gözüküyor bazılarında, dolayısıyla arkadaşlarda şüphe oluşması da pek doğal. Bu daha ziyade bu mecranın maalesef reklam gibi maksatlar için çokça kullanılması nedeniyle oluşmuş bir değerlendirme mekanizması, benim gözümde bir nevi yan etki olarak zaman zaman fazla sıkı uygulanabiliyor ama herkesin görüşü elbette farklı, herkes tam iyi niyetiyle yapıyor yorumlarını. Onların benden tarafsız, benden daha az titiz, benden daha az hakkaniyetli olduğunu söylemek de hiç doğru olmaz. Onlar da hiçbir karşılık beklemeden buraya vakit ayıran gönüllüler ve buranın en doğru şekilde kullanıldığından emin olmak istiyorlar, yorum farkı bittabi olacaktır her ortamda (yazarı eserlerinden ayırma konusunda ben kesinlikle katılmıyorum mesela ama günün sonunda ansiklopedik yaklaşım akademik yaklaşımdan fark gösterebiliyor), dolayısıyla hassas yaklaşmak daha doğru olur.
Bu sürecin sizin için çok yıpratıcı olmamış olduğunu dilerim. Sizin gibi alanında uzman kişilerin bu mecrada olmasına çok ihtiyacımız var. Bu noktada silinmeye aday sayfa tartışmasını kendi gidişatına bırakmak, sadece özellikle internet ortamında olmayan kaynaklar varsa onları maddeye yerleştirmek en yardımcısı olacaktır diye düşünmekteyim. Sonuçta arkadaşlar da kaynaklara göre yorum yapmaktalar... Sizlere de esen günler, sevgiler efendim... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17.12, 12 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Toplumsal Tarih[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, şu çevrimiçi sayıda Kıbrıs hakkında bir makale neşredilmiş, belki ilginizi çeker. Sevgiler.--Kingbjelica (mesaj) 12.22, 13 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Aaa bu ayki sayının online olması beni çok sevindirdi. Zaten normalde Kıbrıs'a az sayıda geliyor :) Çok teşekkürler @Kingbjelica... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.37, 13 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Etiket tarihi hk.[kaynağı değiştir]

Aa evet @Dr. Coal, gözümden kaçmış, çok teşekkür ederim işaret ettiğiniz için. İyi çalışmalar sizlere de... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.57, 16 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Vikipedi:Kullanıcı kutuları/Medya/Gazete[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfasında bir hata yapmışım yazarken bir şeyler karışmış bu nedenle özür dilemek istedim.--Orfur (mesaj) 04.08, 17 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Sıkıntı yok @Orfur, düzelttim sanıyorum. Nezaketiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.24, 17 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Sas[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın @Seksen iki yüz kırk beş iyi günler, iyi çalışmalar. Öncelikle dün sizin gibi bir editör ile tanıştığım için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sizden bir ricam olacaktı, Sas'ta yer verdiğim şablon hakkında düşüncelerim malumunuz, sizden ricam beni bu konuda aydınlatır mısınız ? Öbür editör arkadaşlarım biraz kişisel algıladı gibi geldi bana o yüzden kendilerini tam ifade edemediler ancak sizin ifadeleriniz ve objektifliğiniz beni mest etti. Ben herhangi bir art niyet beslemeden, düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm için ekledim. Hatam var ise bana açıkça ifade edebilir misiniz ? Benim bu düşüncemde hatam ne olabilir ? Zira kendimi net bir şekilde ifade ettim. Ayrıca sizin yorumlarınızı beğendiğim ve değer verdiğim için sizin tecrübelerinizden yararlanmak istedim rahatsız ettiysem lütfen kusuruma bakmayın :) --Thothr (mesaj) 13.42, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Thothr. İnce sözleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Yorumlarınıza tabii ki katılmamakla beraber herhangi bir "hata" olduğunu düşünmüyorum. Düşüncelerinizi gayet mantıklı olarak açıkladınız diye görüyorum. Diğer kullanıcılar da esasen kişisel algılamaktansa görüşlerini belirtmişler ama tabii bu gibi konular hassaslaşabiliyor pek doğal olarak. Özellikle gergin zamanlardan geçtiğimizi de düşünürsek zaman zaman üslup sertleşebilir. Keşke böyle olmasa ama biraz da buranın tabiatından kaynaklanan bir durum, ama buranın tabiatında bugün sert çıkan kullanıcılarla yarın iş birliği yapmak da var. Sizinle alakalı bir durum değil, üstünüze alınacak bir olay yok yani :) Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim, son değişikliklerde gördükçe takdir ediyorum... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.35, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Çok teşekkürler, içimi ferahlattınız bir an acaba yanlış birşey mi yaptım diye düşündüm. Ancak haklısınız zor günler geçiriyoruz bu tür tepkiler oluşması gayet doğal, çok sağolun :) Ayrıca tıp alanında katkıda bulunabileceğinizi ifade etmişsiniz son zamanlarda psikoloji alanında bir vikiproje hayata geçirmek istiyorum eğer ilgiliyseniz sizin de fikirlerinizi almak isterim açıkçası. --Thothr (mesaj) 14.39, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Böyle bir girişim düşünmenize çok sevindim @Thothr. Çok eksik olduğumuz bir alan. Açıkçası burası dışında vaktim günün çoğunluğunda tıbbi meselelerle geçtiğinden buraya biraz kafa dağıtmak için geliyorum, bu yüzden de tıbbi konularda elimden geleni yapamıyorum pek. COVID-19 konusunda yüzlerce paper okusam da buraya dilediğim kadar katkıda bulunamamamın sebebi de bu. Dolayısıyla söz verip yarı yolda bırakmak istemem ama elimden geldiğince çorbaya tuz atmaya çalışırım tabii ki. Sinirbilim alanından da mezun olduğum için o alanda da katkı sunmam mümkün olabilir. Son zamanlarda bu konularda etkin olarak @Ozkarabasak arkadaşımız gözüme çarpmakta. Keza @Gogolplex de ilgilenebilir diye düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.50, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Çok teşekkürler ben kendileri ile de vakti geldiğinde iletişime geçeyim o zaman :) Sizi tanıdığıma çok memnun oldum tekrardan çok teşekkürler, iyi günler --Thothr (mesaj) 15.07, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Davet[kaynağı değiştir]

Selam Seksen. Nasılsın? Zamanın olursa eğer tartışmada görüş bildirebilir misin? --Esc2003 (mesaj) 14.22, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Esc2003, idare ediyoruz diyelim, sen de afiyettesindir umarım. Ben yalnızca alfabeyi biliyorum ama Rusçaya hiç hâkim değilim açıkçası. Bahsettiğin durumdan haberdar değildim, benden daha fazla bilgi sahibi olduğuna eminim. Dediğin gibiyse ama daha geniş bir şekilde topluluğun gündemine getirmek lazım çünkü Yuriy gibi kullanımlar çok yaygın olarak mevcut. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 14.28, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Sağol iyiyim ben de. en:Russian spelling alphabet burası fikir verebilir belki. Gösterilen iki kaynak da tamamen Rusça olduğu için pek yardımcı olamıyor ama. Yuri daha yaygın aslında, dış bağlantılardaki bütün dillerde Yuri. Örnek üzerinden gidersek "Yuriy'in", "Yuri'nin" diye aratmak da yaygınlık konusunda yardımcı olabilir. Görüş bildirdiğin için teşekkürler. --Esc2003 (mesaj) 14.44, 18 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Rusça meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş, öncelikle Rusça telaffuza dair tartışmaya nazik davetin için çok teşekkür ederim. Ancak son dönemde Vikideki tartışmaların bir yere bağlanmaması ve kullanıcıların nezaket sınırlarını zorlaması beni tartışmalarda görüş bile belirtmekten uzaklaştırıyor. Benim de konuya dair bazı fikirlerim var ancak gerçekten tartışmaya dahil olmak istemiyorum. Anlayışın için teşekkür ederim, sağlıklı günler iyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 06.39, 21 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Nazik dönüşünüz için çok teşekkür ederim @Ertly, elbette ki anlayışla karşılıyorum. Sizlere de sağlıklı günler, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 12.27, 21 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

@Ertly, sizi bir kez de ben davet etsem? --Esc2003 (mesaj) 13.56, 22 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

@Vikiçizer, bazı kullanıcıların geldiği noktayı görmeniz açısından son olarak şuraya da pingleyeyim. Esc2003 (mesaj) 21.18, 23 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje Psikoloji[kaynağı değiştir]

Vikiproje
Psikoloji
Daveti

Merhabalar Seksen iki yüz kırk beş/Eylül 2017-Ağustos 2020!!, Psikoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştirmeyi amaç edinen, Psikoloji Projesine davetlisiniz...


--Thothr (mesaj)

Projeyi hayata geçirdim ve üzerine hala çalışmalarım devam ediyor, bakmak istersiniz diye ilk daveti de size göndereyim dedim :) --Thothr (mesaj) 14.40, 21 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Yazıldım bile, @Thothr :) Ayrıca şablon değiştikçe yukarıdaki gibi mesajların değişmemesi için başına subst: ön eki ekleyerek eklerseniz daha iyi olacaktır. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.06, 23 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla
Evet gördüm, katılımınız ve tavsiyeniz için çok teşekkürler dikkat edeceğim :) --Thothr (mesaj) 23.23, 23 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla


Vikiproje:Tıp Ayın İşbirliği daveti[kaynağı değiştir]

İş birliğine davet
Tıp Projesinde "ayın iş birliğine" davetlisiniz. --~~~~

Gogolplex (mesaj) 22.01, 27 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba dost! Tanınmış bir kişinin sayfasını eklemek istiyorum. Bana yardımcı olmak ister misin? Bilgi Web Medya (mesaj) 19.14, 15 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Bilgi Web Medya. Hesabınız kullanıcı adı nedeniyle engellenmiş ama başka bir hesaptan veya anonim olarak yazarsanız diye cevaplayayım. Kime dair olacağını söylerseniz kayda değerlik açısından inceleyebilirim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20.49, 16 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

Merhabalar, 2020'nin 2. haftasının İş Birliği Projesi, Uluslararası UNICEF İyi Niyet Elçileri ve Savunucuları maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir ve bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 06.30, 25 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Kaynak[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu ilgini çekebilir diye düşündüm :)--NanahuatlEfendim? 08.28, 30 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Fena gözükmüyor @Nanahuatl, teşekkür ederim :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21.40, 30 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

Merhabalar. 2020'nin 23. haftasının İş Birliği Projesi, Spike Lee filmografisindeki film maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir ve bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 21.20, 1 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

İpek Filiz Yazıcı hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, oluşturmuş olduğum Mert Yazıcıoğlu adlı sayfaya ilişkin "adaylık sayfası"nda yapmış olduğunuz yorum, dikkatimi çekti:

VP:KİŞİ "Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar." Kayda değer olan Aşk 101 dizisinde başrol oynamış. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16.39, 3 Haziran 2020 (UTC)

Bu maddeden yola çıkarsak, İpek Filiz Yazıcı adlı sayfa da silinmek üzeredir ve oy çoğunluğuyla silineceğini düşünüyorum. Konu dâhilinde ne düşünüyorsunuz? Yapılacak bir şey var mıdır? Teşekkürler. --aniladiguzel (mesaj) 17.28, 3 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Aslında yukarıda Can'ın mesajıyla fark etmiştim ve yorum yapacaktım @Aniladiguzel. Orada da aynı doğrultuda görüşümü belirttim. Ancak topluluğun diğer üyeleri elbette bu görüşü paylaşmayabilir, farklı yorumlayabilirler. Bunlar siyah-beyaz meseleler değil, ben genelde daha rahat yorumlama taraftarı oluyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.00, 3 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje Evrimsel Biyoloji İş birliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş/Eylül 2017-Ağustos 2020, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~


Brcan (mesaj) 00.02, 6 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

Merhabalar. 2020'nin 24. haftasının İş Birliği Projesi, açılması istenen maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir ve bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 01.01, 8 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Sema Peyman Maddesi için SAS için yardım[kaynağı değiştir]

Sayın @Seksen iki yüz kırk beş madde 2 defa SASta silindi ancak sayın Sakhalinio kontrol edip Kaydadeğerlik işareti koyduğu benimde içeriği geliştirip yeni kaynaklarda eklediğim içerik direkt silindi... Sizden ricam küresel engel öncesi olan 2 SAS dışında 3. Defa bu maddeyi geri getirip en son versiyonunun şu anda geniş katılım olan SAS'ta oylaması rica ediyorum çıkan karara saygı duyacağım ama geniş katılımı olan şu anki SASa geri getirmenizi rica ediyorum yardimci olursaniz berhudar olurum...--176.54.32.161 19.54, 13 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Konu daha önceden 2 kez tartışılmış. Ve son tartışmaın kapanmasının üzerinden de henüz 6 ay geçmiş. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 07.20, 14 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

Merhabalar. 2020'nin 25. haftasının İş Birliği Projesi, kadın millî ragbi birliği takımı maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir, bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje Psikoloji İşbirliği Davetiyesi[kaynağı değiştir]

İş
Birliğine
Davet

İyi günler, iyi çalışmalar Seksen iki yüz kırk beş/Eylül 2017-Ağustos 2020!!, Psikoloji ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan Psikoloji projesi kapsamında her ay tekrarlanan Psikoloji İşbirliği Projesine davetlisiniz. Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.


--Thothr (mesaj)

Makine/Robot çeviri[kaynağı değiştir]

Selamlar, bu makine/Robot çevirileri bende kontrol edip silebilirim eğer bana listenin nerede olduğunu söylerseniz bulamadım da. İşinizi azaltayım vaktim var:) Kolay gelsin.--Can Je suis là 00.06, 17 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Selamlar @Can, bunu duyduğuma çok sevindim :) O kadar feci bir boyutta ki bu olay... Liste gerçek anlamda yok aslında. Şöyle yapıyorum genelde: Aktivadam veya Ben.okucu hesaplarının oluşturduğu maddelere girerek başlıyorum (normal katkıları filtreleme yoluyla). Çok sayıda anonim IP de kullandığından bu yeterli olmuyor, ancak genelde "ayrıca bakınız" kısmında bu şekildeki maddeleri listeliyor, ayrıca dolaşım şablonları ve kategoriler de benzer maddelerden çok sayıda içeriyor genelde. Bu maddelerin geçmişinden IP adreslerini bulduğumda onlardan da girip açtıklarını kontrol ediyorum. Gruplaştırmak mümkün: mesela dondurmayla ilgili maddeler o kadar feciydi ki kategoriyi bulup toplu sildirdim, içecekle ilgili maddelerse daha anlaşılır olabiliyor. @Dijkstra'nın daha temiz bir yöntemi vardır belki. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.15, 17 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla
Selam @Can, ben XTools'daki "oluşturulan sayfalar" kısmından ilerliyorum, belki işinize yarayabilir. Kullanıcının hesaplarının XTools sayfaları:[6][7][8][9]--Dijkstra·ileti 10.24, 17 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla
@Can, @Dijkstra'nın oluşturduğu Şablon:Kötü çeviri'nin kullanıldığı sayfaları gösteren şöyle bir kategori de var. Arada burayı da takip edebilirsin :) Twinkle ile de maddelere bu şablon kolayca koyulabiliyor.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 17.52, 17 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

gastrit[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

Merhabalar. 2020'nin 26. haftasının İş Birliği Projesi, Viki bağlantısı olmayan maddelerde iç bağlantı verilmesi olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir, bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 21.22, 22 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje Psikoloji-Hatırlatma[kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar
Psikoloji Projesi dahilinde sürmekte olan bu ayın iş birliği çalışmasının sonlanmasına çok az kaldı.Son çalışmalar için lütfen proje sayfasını ziyaret ediniz..

--~~~~


Sizi Türkçe Vikipedi'nin Telegram kanalına davet ediyoruz![kaynağı değiştir]


Türkçe Vikipedi'nin Telegram Kanalına Davetlisiniz!
İyi günler, iyi Vikiler.
Türkçe Vikipedi'nin genel konularının ele alındığı, vikipedistler arasında daha hızlı iletişimin hedeflenerek kurulduğu Telegram grubuna davetlisiniz.

Grup WMTR gönüllüleri tarafından yönetilmektedir, Wikimedia Vakfı ile bağı bulunmamaktadır. Grupta paylaşılacak her şey sadece bilgi amaçlı olacaktır. Grupta yazılanlar Vikipedi işleyişini hiçbir şekilde bağlamaz, grubun hiçbir resmi işlevi yoktur. Grup içerisindeki tüm konuşmalarda Vikipedi'nin dostane alan politikaları ve tüm genel Vikipedi kuralları geçerlidir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telegram sayfasına göz atabilirsiniz.

Gruba katılmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar evrifaessa ❯❯❯ mesaj 11.50, 27 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Davet için teşekkürler @Evrifaessa. Şimdilik kullanmamayı tercih ediyorum ama belki ileride :) İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11.56, 27 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

Merhabalar. 2020'nin 27. haftasının İş Birliği Projesi, Wolf Kimya Ödülü sahibi maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Projeye katılıp çeşitli ödüller kazanabilir, bunları kullanıcı sayfanızda sergileyebilir ve ödül koleksiyonunuzu tamamlayabilirsiniz! Projeye katılımınızı bekleriz :)--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 06.20, 29 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Tebrik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Teknik olarak Türkiye topluluğunun parçası olmasam da, Dijital Bilgi Derneği kuruluşuyla uzun yıllardır süregelen çalışmaları taçlandırdığınız için sizi ve tüm emeği geçenleri tebrik etmek istedim. Dış temas açısından ilgilenecek olursanız KKTC makamlarıyla/sivil toplum kurumlarıyla ilgili yardımcı olmaya da her daim hazırım, fiziksel olarak orada olmasam dahi. İyi çalışmalar! --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.07, 6 Temmuz 2020 (UTC)Yanıtla

Merhabalar Seksen iki yüz kırk beş, iyi dileklerin için çok teşekkürler. Sizlerin destekleri bizler için çok önemli,yakın zamanda neler yapabileceğimiz ile ilgili görüşmekten mutluluk duyarız. Yakın zamanda görüşmek dileğiyle. Sakhalinio (mesaj - e-posta) 06.52, 6 Temmuz 2020 (UTC)Yanıtla

Psikoloji Vikiprojesi ayın işbirliği konu belirleme tartışması[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bir süredir inaktif olan Psikoloji Vikiprojesinin bir üyesi olarak sizi ayın işbirliği projesinde konu belirlemek için düzenlenen tartışmalarda fikrinizi belirtmeniz için davet ediyoruz. Mevcut önerilere fikir belirtmek ya da ortaya yeni bir fikir atmak için anket ve oylamalar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. İyi vikiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 13.11, 16 Temmuz 2020 (UTC)Yanıtla